Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κ.Αγλαϊα τη βοηθειά σας!Δεν θελω να δωσω συμπληρωμα!

Recommended Posts

Δεν έχων σχολιάσει καθόλου γιατί τώρα είδα το θέμα σου?Μπράβο σου κορίτσι για την υπομονή και την προσπάθεια σου:D!Να χαίρεσαι την μπέμπα σου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επιστρεφω με νεοτερα απο το μετωπο "συμπληρωμα".

Εδω και 13 μερες απλα αυξησα τα γευματα της μικρης απο 7 σε 10. Η αληθεια ειναι οτι απο την τρομαρα μου τις πρωτες 3 μερες μπουκωνα το παιδι με γευματα ανα μια ωρα το πολυ μεχρι που καταλαβα οτι υπερβαλω και το κοψα.

Πηγαμε ση,ερα το πρωι στη γιατρο και η ζυγαρια εδειξε 5750. Τον προηγουμενο μηνα ηταν 5080.

Με το που τη ζυγισε η γιατρος αναφωνησε: "Ειδες που πηρε τα πανω του το παιδι με το συμπληρωμα"

Και απαντησα με τον θριαμβο εμφανη στον τονο της φωνης μου "ΔΕΝ εδωσα συμπληρωμα"

Με ρωτησε πως τα καταφερα και της ειπα οτι απλα αυξησα τις φορες θηλασμου. Και μετα ψελλισε μηπως εχει φαει και μας βγηκε παραπανω, μηπως δεν εχει κανει κακα κλπ και της ειπα "οχι, τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει, απλα πηρε το απαιτουμενο βαρος μοοοονο απο το θηλασμο και ακολουθει πιστα την καμπυλη βαρους της".

Ως αναμενομενο, δεν σχολιασε, δεν ειπε απολυτως τιποτα και δεν ανεφερε παλι τη λεξη συμπληρωμα. Μονο που με νευριασε γιατι πηγε να ελεγξει το αντανακλαστικο του δραγμου και οταν σηκωσε τη μικρη απο τα χερακια αυτη δεν κρατηθηκε καλα και εσκασε με το κεφαλι, κατι που με τρομαξε αλλα με νευριασε κιολας γιατι θα πρεπε να το προβλεψει.

Τελος καλο,ολα καλα. Σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες και ειλικρινα πολυ χαιρομαι με τον εαυτο μου που δεν μασησα με την συσταση συμπληρωματος και επεμεινα. Και αυτο σας το χρωσταω.:D

Μπραβο σου!εισαι φοβερη και δυναμική!αντε γιατι εχει καταντήσει γελοίο πια με το συμπλήρωμα αμέσως να υπήρχε σοβαρός λόγος οκ αλλα...μπραβο σου παντως!

Επιστρεφω με νεοτερα απο το μετωπο "συμπληρωμα".

Εδω και 13 μερες απλα αυξησα τα γευματα της μικρης απο 7 σε 10. Η αληθεια ειναι οτι απο την τρομαρα μου τις πρωτες 3 μερες μπουκωνα το παιδι με γευματα ανα μια ωρα το πολυ μεχρι που καταλαβα οτι υπερβαλω και το κοψα.

Πηγαμε ση,ερα το πρωι στη γιατρο και η ζυγαρια εδειξε 5750. Τον προηγουμενο μηνα ηταν 5080.

Με το που τη ζυγισε η γιατρος αναφωνησε: "Ειδες που πηρε τα πανω του το παιδι με το συμπληρωμα"

Και απαντησα με τον θριαμβο εμφανη στον τονο της φωνης μου "ΔΕΝ εδωσα συμπληρωμα"

Με ρωτησε πως τα καταφερα και της ειπα οτι απλα αυξησα τις φορες θηλασμου. Και μετα ψελλισε μηπως εχει φαει και μας βγηκε παραπανω, μηπως δεν εχει κανει κακα κλπ και της ειπα "οχι, τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει, απλα πηρε το απαιτουμενο βαρος μοοοονο απο το θηλασμο και ακολουθει πιστα την καμπυλη βαρους της".

Ως αναμενομενο, δεν σχολιασε, δεν ειπε απολυτως τιποτα και δεν ανεφερε παλι τη λεξη συμπληρωμα. Μονο που με νευριασε γιατι πηγε να ελεγξει το αντανακλαστικο του δραγμου και οταν σηκωσε τη μικρη απο τα χερακια αυτη δεν κρατηθηκε καλα και εσκασε με το κεφαλι, κατι που με τρομαξε αλλα με νευριασε κιολας γιατι θα πρεπε να το προβλεψει.

Τελος καλο,ολα καλα. Σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες και ειλικρινα πολυ χαιρομαι με τον εαυτο μου που δεν μασησα με την συσταση συμπληρωματος και επεμεινα. Και αυτο σας το χρωσταω.:D

Αχαχαχα τα μούτρα της σε βίντεο να είχαμε όταν σαν το περήφανο παγώνι της είπες ότι δεν έδωσες συμπλήρωμα :P

Πολλά πολλά μπράβο και καλή συνέχεια ;)

NE1r.png

Μπραβο σου που τα καταφερες τοσο καλα με το θηλασμο και που δεν καταφερε να σε "τουμπαρει" η παιδιατρος!!

Εγω εχω να σου προτεινω την κα. Σοφιανου Κατια, παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου, εμεινα πολυ ευχαριστημενη, με βοηθησε πολυ στο θεμα θηλασμου! Δες και σχετικο θεμα στο φορουμ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=89373

Καλη συνεχεια, να χαιρεσαι το μικρουλι σου!

Connie4 μπράβο που τα καταφέρατε. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω την αξία της σωστής διατροφής της μητέρας ώστε να παίρνει το μωρό γάλα πλούσιο όσο γίνεται σε λιπαρά. Εμένα η παιδίατρός μου μου είχε πει να προσθέσω λίγο περισσότερο ελειόλαδο στη σαλάτα και να τρώω λίγο παραπάνω κρέας.

Διαφημίσεις

...

....:D

ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα, πολύ καλά νέα. :)

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Connie4 μπράβο που τα καταφέρατε. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω την αξία της σωστής διατροφής της μητέρας ώστε να παίρνει το μωρό γάλα πλούσιο όσο γίνεται σε λιπαρά. Εμένα η παιδίατρός μου μου είχε πει να προσθέσω λίγο περισσότερο ελειόλαδο στη σαλάτα και να τρώω λίγο παραπάνω κρέας.

Η διατροφή της μητέρας μπορεί να επηρεάσει ΕΝ ΜΕΡΗ το είδος των λιπαρών οξέων του γάλακτος, αλλά όχι την περικετικότητα του γάλακτος σε λιπαρά.

Η επάρκεια της διατροφής σε πρωτεΐνες αυξάνει λίγο τη συνολική παραγωγή του γάλακτος σε σχέση με τη διατροφή που είναι ανεπαρκής σε πρωτεΐνες, αλλά δεν μεταβάλλει τη σύνθεση του γάλακτος.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Και μετα ψελλισε μηπως εχει φαει και μας βγηκε παραπανω, μηπως δεν εχει κανει κακα κλπ και της ειπα "οχι, τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει, απλα πηρε το απαιτουμενο βαρος μοοοονο απο το θηλασμο και ακολουθει πιστα την καμπυλη βαρους της".

Να υποθέσουμε ότι όταν το βάρος είναι ικανοποιητικό απο συμπλήρωμα, τότε δεν αναφέρεται καθόλου στο ότι δεν έκανε κακά, στο ότι μόλις έχει φάει και βγαίνει παραπάω κλπ...

Τόσο τα παιδιά μας, όσο κι εμείς, αξίζουμε καλύτερη αντιμετώπιση. Καλό είναι να στηρίζουμε με την παρουσία μας όσους στηρίζουν τις επιλογές μας και την υγεία των παιδιών μας.

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλησπερα,ειμαι μια νεα μανουλα, το μωρακι μου ειναι σημερα 25 ημερων. Απο πριν γεννησω ειχα παρει αποφαση να θηλασω αποκλειστικα, με οση προσπαθεια κι αν χρειαζοταν!! Απο την 1η στιγμη που γεννησα (με καισαρικη) η μαια μου εβαλε στα πρωτα 5 λεπτα το μωρακι στο στηθος και αυτο ξεκινησε θηλαστικες κινησεις αμεσως!οι πρωτες μερες στο μαιευτηριο ηταν πολυ καλες, το μωρο μου θηλαζε καλα,ειχε πιασει καλα τη θηλη και ολα πηγαιναν καλα!

βαρος γεννησης: 3080 2/3

βγηκαμε απο το μαιευτηριο 2920 5/3

3050 10/3

3210 17/3

3410 24/3

το βαρος που παιρνει νομιζω πως ειναι ικανοποιητικο και λερωνει σχεδον ολες τις πανες του!! το μονο προβλημα ειναι πως θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος και μολις τον αφηνω κατω κλαιει και κανει κινησεις πως ψαχνει στηθος.. αυτο μπορει να γινει ακομη και μετα απο 1,5 ωρα ακομη και 2 ωρες στο στηθος!! η μαια μου και ο παιδιατρος μου προτειναν να εχω παντα ετοιμο συμπληρωμα σε καθε γευμα και μετα απο 30 λεπτα στο στηθος να δοκιμαζω αν πειναει κι αλλο. Μετα απο δοκιμες ο μικρος μου καταβροχθισε ολο το μπιμπερο. Στην αρχη 60 ml και τωρα σχεδον 90ml παντα μετα απο μιση ωρα στο στηθος! θηλαζω στο ενα στηθος καθε φορα για να παιρνει πιο πολλες θερμιδες. Οση ωρα τον θηλαζω προσπαθω να τον κραταω ξυπνιο για να τρωει απο το στηθος οσο περισσοτερο μπορει...

συμπληρωμα δινω τις τελευταιες 2-3 μερες αλλα θελω να με βοηθησει καποιος στο πως να το σταματησω! εχω στεναχωρηθει πολυ που τον βλεπω με μπιμπερο...οση ωρα και να τον εχω στο στηθος (τον παιρνει ο υπνος) και μολις τον βαζω να ρευτει η στην κουνια του ξυπναει και κλαιει και δειχνει να πειναει!!οι θηλες μου απο το πολυ πιπιλισμα αυτες τις μερες εχουν γινει κομματια, δοκιμασα αλατονερα, κρεμες, να αεριζονται...τα παντα! επισης εχω πολυ γαλα, χρησιμοποιω και κοχυλια και τρεχει συνεχεια!τι μου προτεινετε? δεν θελω να συνηθισει το μπιμπερο...και αρχισαμε τοσο καλα..

Καλησπερα,ειμαι μια νεα μανουλα, το μωρακι μου ειναι σημερα 25 ημερων. Απο πριν γεννησω ειχα παρει αποφαση να θηλασω αποκλειστικα, με οση προσπαθεια κι αν χρειαζοταν!! Απο την 1η στιγμη που γεννησα (με καισαρικη) η μαια μου εβαλε στα πρωτα 5 λεπτα το μωρακι στο στηθος και αυτο ξεκινησε θηλαστικες κινησεις αμεσως!οι πρωτες μερες στο μαιευτηριο ηταν πολυ καλες, το μωρο μου θηλαζε καλα,ειχε πιασει καλα τη θηλη και ολα πηγαιναν καλα!

3050 10/3

3210 17/3

3410 24/3

το βαρος που παιρνει νομιζω πως ειναι ικανοποιητικο και λερωνει σχεδον ολες τις πανες του!! το μονο προβλημα ειναι πως θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος και μολις τον αφηνω κατω κλαιει και κανει κινησεις πως ψαχνει στηθος.. αυτο μπορει να γινει ακομη και μετα απο 1,5 ωρα ακομη και 2 ωρες στο στηθος!! η μαια μου και ο παιδιατρος μου προτειναν να εχω παντα ετοιμο συμπληρωμα σε καθε γευμα και μετα απο 30 λεπτα στο στηθος να δοκιμαζω αν πειναει κι αλλο. Μετα απο δοκιμες ο μικρος μου καταβροχθισε ολο το μπιμπερο. Στην αρχη 60 ml και τωρα σχεδον 90ml παντα μετα απο μιση ωρα στο στηθος! θηλαζω στο ενα στηθος καθε φορα για να παιρνει πιο πολλες θερμιδες. Οση ωρα τον θηλαζω προσπαθω να τον κραταω ξυπνιο για να τρωει απο το στηθος οσο περισσοτερο μπορει...

συμπληρωμα δινω τις τελευταιες 2-3 μερες αλλα θελω να με βοηθησει καποιος στο πως να το σταματησω! εχω στεναχωρηθει πολυ που τον βλεπω με μπιμπερο...οση ωρα και να τον εχω στο στηθος (τον παιρνει ο υπνος) και μολις τον βαζω να ρευτει η στην κουνια του ξυπναει και κλαιει και δειχνει να πειναει!!οι θηλες μου απο το πολυ πιπιλισμα αυτες τις μερες εχουν γινει κομματια, δοκιμασα αλατονερα, κρεμες, να αεριζονται...τα παντα! επισης εχω πολυ γαλα, χρησιμοποιω και κοχυλια και τρεχει συνεχεια!τι μου προτεινετε? δεν θελω να συνηθισει το μπιμπερο...και αρχισαμε τοσο καλα..

Καλησπερα, να σου ζησει το μωρακι σου!!!!

Λοιπον για 40 περιπου μερες ημασταν και εμεις ετσι... μπορει να θηλαζε και 5 ωρες συνεχομενα.... δραμα!!! Ειχα και εγω τρελαθει και ελεγα οτι δεν χορταινει.Μην ξαναδωσεις συμπληρωμα θηλαζε περισσοτερο , ξερω οτι θα εχεις εξαντληθει και οτι σε αγχωνει που πειναει συνεχεια αλλα πιστεψε με αυτο θα αλλαξει και θα τρωει πιο καλα πρεπει μονο να εδραιωθει ο θηλασμος και ο μονος τροπος ειναι να μην δινεις συμπληρωμα!!! δυσκολο αλλα προσπαθησε και θα δεις που θα φτιαξει ;)

Σίγουρα δε χρειάζεται συμπλήρωμα το μωρό παρά μόνο αγκαλιά και στήθος.

Θα υπάρχουν μέρες που δε θα ξεκολλάει με τίποτα, ούτε για αλλαγη πάνας που λέει ο λόγος, και αυτό λέγεται άλμα ανάπτυξης.

Μη το παρεις στραβά και νομίζεις ότι δε χορταίνει ή ότι δεν έχεις αρκετό γάλα, απλά έχει λίγο μεγαλύτερες ανάγκες οπότε μένει στο στήθος ρουφώντας και πιπιλώντας για να σου "ρυθμίσει"την παραγωγή.

Όσο το μωρό είναι στο στήθος όποτε το ζητάει και βρέχει αρκετές πάνες, χωρταίνει και θα παίρνει βάρος.

Δες εδώ πότε περίπου να περιμένεις άλμα ανάπτυξης http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/11/blog-post_9583.html

NE1r.png

Καλησπέρα,δεν είμαι καμιά ειδική στον θηλασμό,αλλά μπορώ να σου πω την δική μου εμπειρία.Η μπέμπα μου τους πρώτους μήνες έπαιρνε πολύ βάρος.Να σου πω ότι 3 μηνών ήταν 7,300, αρκετα καλό βάρος,οπότε μπορεις να πεις ότι τα πήγαμε καλά.Στην ηλικία όμως που είναι το δικό σου μωράκι η μπέμπα μου δεν θήλαζε για 1,5 ώρα,το σύνηθες ήταν να θηλάζει σχεδόν όλη την ημέρα!Ποτέ δεν θεώρησα ότι δεν είναι αρκετό το γάλα μου και για αυτό πεινάει το μωρό αλλά πίστευα ότι είναι φυσιολογικοί οι μαραθώνιοι θηλασμοί.Τώρα είναι 14 μηνών και συνεχίζει να θηλάζει.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι πρόβλημα για ένα μωρό 25 ημερών να θέλει συνέχεια να θηλάζει,αλλά είναι φυσιολογικό.

Βρε συ!

οχι ενα στηθος καθε φορα!

μεχρι την εδραιωση του θηλασμου (40 μερες) κανουμε συχνες εναλλαγες στηθους για να μας κατεβει το γαλα κανονικα! αφου η φυση μας εδωσε 2 στηθη εκμεταλλευσου το! τα λιπαρα και τα τετοια αστα για αργοτερα.

ειναι λογικο αν του δινεις μονο το ενα να καθεται τοση ωρα προκειμενου να κατεβασει ολη την ποσοτητα που χρειαζεται και του παιρνει χρονο -φαινεται πως εχεις υπομονετικο παιδακι.

Επισης περασατε αλμα αναπτυξης και θα ξαναεχετε μεγαλυτερο αλμα την 5η εβδομαδα!

Να σου ζησει!!!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

3050 10/3

3210 17/3

3410 24/3

To βάρος που πήρε το μωρό, το πήρε από δικό σου γάλα. Οι επαγγελματίες υγείας που αναφέρονται στα 30 λεπτά θηλασμού (ή στα 40 ή στα 15...), απλώς υπονομεύουν το θηλασμό.

Η πρακτική ένα στήθος το κάθε γεύμα είναι καλή μόνο για τη μητέρα που έχει υπερπαραγωγή. Με αυτή την πρακτική ρυθμίζεται η παραγωγή σε χαμηλότερα επίπεδα.

Εσύ φαίνεται να έχεις κανονική παραγωγή, οπότε θα ήταν καλό να θηλάζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά και αν χρειάζεται με πολλές εναλλαγές. Δηλαδή θηλάζεις από το ένα, μόλις χάνει το ενδιαφέρον του θηλάζεις και από το άλλο και αν χρειαστεί ξανά στο ένα και ξανά στο άλλο κλπ.

καλημερα και ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση! σημερα που τον θηλασα το πρωι χορτασε με το δικο μου και δεν του εδωσα συμπληρωμα..ομως καθως βγηκε απο το στηθος μου ειδα αιμα στο στοματακι του και το αριστερο μου στηθος χαλια!!!πως να συνεχισω?πρεπει να χρησιμοποιησω αντλια? το δεξι ειναι σε καλυτερη κατασταση, αλλα οχι εντελως καλα. επισης μου ειχαν πει πως εγινε ετσι το στηθος μου επειδη τον αφηνα πολλες ωρες στο στηθος και πιπιλαγε ...αν χρησιμοποιησω αντλια για να του δωσω με μπιμπερο, δεν θα αντλησω και αιμα?

Το αιματάκι δε θα βλάψει το μωρό και δεν είναι λόγος να σταματήσεις το θηλασμό. (Αυτή τη συμβουλή είχα πάρει από την παιδίατρό μου κι εγώ στην αρχή που είχα ζόρια)

Μετα το θηλασμό μη σκουπίζεις το στήθος, κυκλοφόρα λίγο topless και όταν στεγνώσει βάλε λίγη λανολίνη!

Καλή συνέχεια :D

NE1r.png

εναλλακτικά μπορείς να βάλεις και λίγο από το γάλα σου στην πληγή. θα επουλωυεί πιο γρήγορα.... φρόντισε να πιάνει το μωρό σου καλά το στήθος (όσο πιο πολύ από τη θηλαία άλω γίνεται και όχι μόνο τη ρώγα) για να αποφύγεις πλέον τραυματισμούς

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Να προσθέσω κι εγώ ότι πολλά μωρά χρειάζονται παραπάνω από μισή ώρα για να τελειώσουν το γεύμα τους. 45 λεπτά, μία ώρα καμιά φορά είναι συνηθισμένο. Επίσης μετά το μισάωρο γιατί να δώσεις συμπλήρωμα αφού έχεις γάλα δικό σου στο άλλο σου στήθος;;;

Όποτε θεωρείς ότι το μωρό σου ήπιε όσο γάλα είχε να πιει από το ένα στήθος, και πλέον με δυσκολία κατεβάζει καμιά γουλιά, άλλαξε μεριά. Όταν τελειώσεις το δεύτερο στήθος μπορεί το μωρό να θέλει να μπει πάλι στο πρώτο να πιεί πάλι απ' την αρχή. Αυτό μέχρι να χορτάσει. Να παρακολουθείς μόνο τα κακά του. Αν κάνει πράσινα σημαίνει ότι αλλάζεις στήθος πριν προλάβει να πιει το λιπαρό γάλα.

Το πιπίλισμα στο στήθος όταν το μωρό πιάνει καλά δεν είνια αιτία για πληγωμένες θηλές. Φρόντισε να έχει όσο πιο καλό πιάσιμο γίνεται. Μη φοβάσαι το αίμα. Επίσης μην πλένεις συχνά το στήθος σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μία φορά φτάνει. Η λανολίνη και το γάλα πάνω στο στήθος όπως και ο καλός αερισμός βοηθάνε όπως έίπαν και οι άλλες κοπέλες.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

εδω και 3 μερες γινεται το εξης: ολη μερα τον ταιζω κανονικα μονο απο το στηθος μου και ολα καλα-τρωει και κοιμαται ανα 2,5 - 3 ωρες. Τα απογευματα, αρχιζει ενας "μαραθωνιος" θηλασμος οπου τον θηλαζω 3-4 ωρες περιπου και στο τελος δειχνει να πειναει πολυ! τον θηλαζω και απο τα 2 στηθη με εναλλαγη ποτε στο ενα και ποτε στο αλλο. δεν δειχνει να χορταινει και μετα απο τις τοσες ωρες μολις κοιμαται στο στηθος μου και τον βαζω να ρευτει η στην κουνια του κλαιει πολυ και δειχνει να πειναει πολυ! εκει του δινω συμπληρωμα, τις 2 προηγ μερες 90μλ και σημερα εκλαιγε και ηθελε κι αλλο!και του εδωσα κι αλλα 30μλ μετα απο τα 90.... αν δεν του εδινα νομιζω πως δε θα χορταινε με μενα μετα απο τοσες ωρες πια..ολοι μου λενε πως τον ταλαιπωρω...δεν ξερω τι κανω λαθος...

Μια χαρα τα πας!

Το απογευμα ειναι μειωμενη η ροη του γαλακτος γι αυτο ειναι συνηθισμενο φαινομενο οι απογευματινοι μαραθωνιοι θηλασμοι, δεν συμβαινει μονο σε σενα, συμβαινει σχεδον σε ολα τα μωρα.

Αυτα ολα θα ρυμθιστουν με τον καιρο και μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος.

Συνεχησε να αφηνεις το απογευμα το μωρο οσες περισσοτερες ωρες γινεται, με συχνες εναλλαγες στηθους, κι οταν το μωρο σου κατεβασει το γαλα κανονικα, αυτα τα προβληματα θα παψουν.

Δεν ξερω πως πρεπει να χειριστεις το θεμα του συμπληρωματος στην συγκεκριμενη περιπτωση, δινεις αντλημενο δικο σου η σκονη;Το βραδυ θηλαζεις;

θηλαζω και το βραδυ,ναι. Θηλαζω παντα οταν πειναει και δεν του δινω συμπληρωμα (ξενο) αν δεν περασουν 2 ωρες τουλαχιστον και να καταλαβω πως πειναει πολυ και κουραστηκε.

Σημερα κλεινουμε 1 μηνα, διανυουμε την 5η εβδομαδα (αλμα αναπτ) , δεν θα επρεπε να εχει κατεβει το γαλα κανονικα?μηπως φταιει και το οτι δεν προλαβαινω να φαω πολυ η οτι δεν τρωω σουπες? επισης δεν πινω ασβεστιο + σιδηρο που μου ειπε η μαια, το εχω παραμελησει,θα παω να παρω τωρα! σημερα το πρωι παλι τα ιδια..2 ωρες στο στηθος και εκλαιγε και ηπιε αλλα 40 μλ (ευτυχως οχι πολυ, αρα κατι εφαγε και απο μενα)..

δεν αντλω δικο μου για συμπληρωμα γιατι μου ειπε η μαια πως δεν θα εχω μετα πολυ γαλα για τον επομενο θηλασμο..

Ο θηλασμος εδραιωνεται στις 40 μερες περιπου, αν ομως υπαρξουν στο ενδιαμεσο παρεμβασεις με συμπληρωματα κτλ μπορει να καθυστερησει.Δεν σημαινει οτι δεν εχεις κατεβασει γαλα, απλα πρεπει να συντονιστει απολυτα η παραγωγη με τις αναγκες του μωρου.Πιθανοτατα να το ειχες ηδη επιτυχει αν δεν πεφτατε πανω σε αλμα, οποτε ειναι λογικο να καθεται παραπανω στο στηθος και να δυσκολευεται (προσπαθουσα κι εγω να υπολογισω ποσο ειστε αλλα εμεινα σε ενα 27 ημερων που διαβασα).

Οι βραδυνοι θηλασμοι παιζουν σημαντικο ρολο σε αυτη την φαση και μαλλον οσο πιο πολλοι τοσο καλυτερα.

Πραγματικα δεν ξερω να σου πω τι πρεπει να κανεις με τις αντλησεις και το συμπληρωμα ετσι ατακτα/εκτακτα που το δινεις -πρεπει να σου απαντησει καποια εμπειρη.

Υποθετω οτι εδω που φτασατε, αν εμπιστευτεις το στηθος σου ειναι θεμα ημερων να επιτυχεις αποκλειστικο θηλασμο, αλλα εξ αποστασεως δεν μπορω να το πω με σιγουρια.Εσυ τι πιστευεις;

Το φαγητο δεν παιζει ρολο, οι σουπες (ισως ειναι και μια προληψη για το ανωριμο εντερακι του μωρου) βοηθουν στην ενυδατωση η οποια ειναι απαραιτητη-ελπιζω να πινεις αρκετο νερο.Κατα τη γνωμη μου συμπληρωματα σιδηρου/ασβεστιου δεν χρειαζονται αν εχεις σχετικα ισορροπημενη διατροφη.Εγω θηλαζω με αποχη απο γαλακτοκομικα 8 μηνες τωρα, χωρις συμπληρωματα και το ασβεστιο μου ειναι πιο πολυ κι απο πριν μεινω εγκυος (μαλλον το παρακανω με το ταχινι :D;) ).

θηλαζω και το βραδυ,ναι. Θηλαζω παντα οταν πειναει και δεν του δινω συμπληρωμα (ξενο) αν δεν περασουν 2 ωρες τουλαχιστον και να καταλαβω πως πειναει πολυ και κουραστηκε.

Σημερα κλεινουμε 1 μηνα, διανυουμε την 5η εβδομαδα (αλμα αναπτ) , δεν θα επρεπε να εχει κατεβει το γαλα κανονικα?μηπως φταιει και το οτι δεν προλαβαινω να φαω πολυ η οτι δεν τρωω σουπες? επισης δεν πινω ασβεστιο + σιδηρο που μου ειπε η μαια, το εχω παραμελησει,θα παω να παρω τωρα! σημερα το πρωι παλι τα ιδια..2 ωρες στο στηθος και εκλαιγε και ηπιε αλλα 40 μλ (ευτυχως οχι πολυ, αρα κατι εφαγε και απο μενα)..

δεν αντλω δικο μου για συμπληρωμα γιατι μου ειπε η μαια πως δεν θα εχω μετα πολυ γαλα για τον επομενο θηλασμο..

Όσο ξένο του δίνεις τόσο μειωμένη παραγωγή έχει το στήθος γιατί δε δέχεται το επιπλέον ερέθισμα. Δε χρειάζεται να τρως σούπες ούτε να πίνεις ασβωέστια και σίδηρο αν είσαι στα φυσιολογικά πλαίσια.

Σίγουρα θα διψάς λίγο παραπανω κατά το θηλασμό ή μετά. Καλό είναι όταν κοιμάται το μικρούλι να κοιμάσαι κι εσύ.

Θα πρέπει να κόψεις σταδιακά το ξένο και για κάθε γεύμα ξένου να κάνεις μια άντληση με το θήλαστρο και απο τα 2 στήθη γιατί ακόμα είναι αρχή.

Μπορείς να πάρεις χάπια μαγιάς μπύρας ή και τσαϊ θηλασμού για να σε βοηθήσουν.

Δες εδώ Βήμα βήμα http://goneis-paidia.com/2010/08/11/pos-boro-na-afksiso-to-gala-mou/

NE1r.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...