Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ???

Recommended Posts

Όταν γυρισα από το μαιευτήριο σπίτι, κάλεσα αμέσως άτομα από την ομάδα μητρ. θηλασμού για να με βοηθήσουν, αλλά το μωρό δεν καταφερε να πιάσει. Όσο για τις συναντήσεις, ενημερώνομαι, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να αφήσω το μωρό, αφού δεν βγαζω γαλα με το θήλαστρο (βγαζω ελάχιστο, το οποίο δεν του φτανει με τίποτα), ώστε να του το αφήσω. Και σίγουρα δε θέλω να του δώσουν ξένο.

απο ποια ομαδα μητρικου θηλασμου?

το μωρο γιατι δεν το παιρνεις μαζι?σε εναν μαρσιππο και βγηκες εξω..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• paros

paros 20 δημοσιεύσεις

• tsarli

tsarli 20 δημοσιεύσεις

• pax

pax 2 δημοσιεύσεις

• supermama

supermama 2 δημοσιεύσεις

ειπαμε καλος ο θηλαμσος ομως μην τρελαθουμε κι όλας. μη μας γινει και εμμονή ο θηλασμος, πιο ειδικος για το θηλασμο δεν υπαρχει απο τον παιδιατρο,ο οποιος βλεπει το μωρο. το παιδακι της Λερου ας μας γινει μαθημα.δεν ειμαστε εδω ουτε να παθιαζουμε ουτε να αποτρεπουμε.ειμαστε μια ευχαριστη παρεα.

καποιος παιδιατρος θα υπαρχει που θα μας βοηθησει να θηλασουμε.οσο για τους συμβουλους θηλασμου πριν ενα χρονο που γεννησα εψαξα στην περιοχη μου ειχε μια ομαδα ομως δεν ειδα καποιο γιατρο μεσα οποτε δεν απευθυνθηκα. θελω να με συμβουλευουν ειδικοι οχι φιλολογοι,δικηγοροι κ.α.

εχω ενα παιδι γεννησα στα 24 χωρις καποιο να με καθοδηγησει χωρις βοηθεια απο πεθερες ή γυρω ανθρωπους με τις συμβουλες απο τις μαιες και το γυναικολογο και μετα τον παιδιατρο θηλασα αποκλειστικα 4 μηνες.ομως αυτο δε με κανει πιο σπουδαια ή οτι καταφερα κατι το ακατορθωτο σε σχεση με μητερες που εδωσαν ξενο γάλα

ας προσεχουμε τι συμβουλευουμε και να μην πωρώνουμε!!!η επιλόχειος καταθλιψη υπαρχει.

ειπαμε καλος ο θηλαμσος ομως μην τρελαθουμε κι όλας. μη μας γινει και εμμονή ο θηλασμος, πιο ειδικος για το θηλασμο δεν υπαρχει απο τον παιδιατρο,

συγγνωμη για ποιον πλανητη μιλας ειπαμε???????????????????

ο οποιος βλεπει το μωρο. το παιδακι της Λερου ας μας γινει μαθημα.

συγγνωμη αλλα εχεις βγαλει κι ολας το πορισμα για το τι εγινε με το παιδακι στην Λερο???????????????????γιατι ο παιδιατρος της εδινε οδηγιες για χαμομηλι αν θυμασαι καλα...μην βιαζεσαι λοιπον γιατι πολυ πιθανον ο παιδιατρος εβαλε καλα το χερακι του και τρεχουν να καλυψουν αυτα που δεν καλυπτονται..θα περιμενεις τι θα αποφανθει η δικαιοσυνη εκτος εαν εχεις αποψη και για αυτο..

εν ειμαστε εδω ουτε να παθιαζουμε ουτε να αποτρεπουμε.ειμαστε μια ευχαριστη παρεα.

καποιος παιδιατρος θα υπαρχει που θα μας βοηθησει να θηλασουμε.οσο για τους συμβουλους θηλασμου πριν ενα χρονο που γεννησα εψαξα στην περιοχη μου ειχε μια ομαδα ομως δεν ειδα καποιο γιατρο μεσα οποτε δεν απευθυνθηκα. θελω να με συμβουλευουν ειδικοι οχι φιλολογοι,δικηγοροι κ.α.

ναι σωστα τα λες!!!θες να σε συμβουλευουν ειδικοι!!!και εμενα!!!!

ποιος σου ειπε οτι ο παιδιατρος εχει ειδικευση στον θηλασμο??????οεο???????

και ποιος σου ειπε οτι για να γινεις συμβουλος θηλασμου δεν μπορεις να εισαι δικηγορος ή φιλολογος???

ενω ο παιδιατρος εεεε????φουλ ειδικευση στην φορμουλα εχουν...

εχω ενα παιδι γεννησα στα 24 χωρις καποιο να με καθοδηγησει χωρις βοηθεια απο πεθερες ή γυρω ανθρωπους με τις συμβουλες απο τις μαιες και το γυναικολογο και μετα τον παιδιατρο θηλασα αποκλειστικα 4 μηνες.ομως αυτο δε με κανει πιο σπουδαια ή οτι καταφερα κατι το ακατορθωτο σε σχεση με μητερες που εδωσαν ξενο γάλα

ας προσεχουμε τι συμβουλευουμε και να μην πωρώνουμε!!!η επιλόχειος καταθλιψη υπαρχει.

το οτι καταφερες απο 3 ειδικοτητες να θηλασεις 4 μηνες ειναι πολυ καλο!!! αφου και οι τρεις μαζι με τις γνωσεις σου σε βοηθησαν τοσο πολυ!!!

εγω λοιπον με τις συμβουλες απο τις μαιες και τον παιδιατρο και τον γυναικολογο εφτασα μεχρι τους 3 μηνες..μετα ανελαβε ενας δασολογος...και με την βοηθεια της εκανα επαναγαλακτισμο (καθως οι οδηγιες και των τριων ηταν λανθασμενες!!!) και καταφερα και θηλαζω εδω και σχεδον 3 χρονια..

83hKp3.png

καλημερα! αποπου να αρχισω.. καταρχας Τσαρλι θα συμφωνησω οτι το καλητερο ειναι η αμεση επαφη μωρου με στηθος. και οχι θηλες. εβλεπα και στην κλινικη.. δεν λειτουρφουσαν και πολυ στις κοπελες. να το βαζεις στο στηθος οταν ξερεις ΕΣΥ οτι ηρθε η ωρα του. πριν κλαψει εννοω. αν αρχισει και κλαιει και τσιριζει τοτε δε θα συνεργαστει θα θελει κατι πιο ευκολο.

titikamimi συμφωνω με το να μη πορωνομαστε. ο θηλασμος σαφως και ειναι οτι καλητερο χωρις αμφιβολια αλλα μια χαρα ειναι και οι αλλοι τροποι. σκοπος ειναι να ειναι καλα και το μωρο αλλα και η μαμα. αν ειναι να αδυνατησει η μαμα ψυχολογικα αλλα και σωματικα τι να το κανω... θα ειναικριμα. αν θελει και εχει το κουραγιο τοτε εννοητε να το προσπαθησει οσο αντεχει. Δεν συμφωνω ομως αυτο που με τους παιδιατρους. δυστηχως ειναι ελαχιστοι που ξερουν και υποστηριζουν τον θηλασμο. θα ηταν ο τελειος συνδιασμος παιδιατρος και συμβουλος αλλα..... δεν παει ετσι.ολοι κοιτανε την ευκολια και τα προιοντα που θελουν να δωσουν.

paros για το θεμα με το μωρο και ζηταω συγνωμη που δεν ταιριαζει εδω.ολα ειναι ανακριβιες. ημουν στο φορουμ που λενε οτι μιλουσε η μαμα και μιλουσα μαζι της. αστο μπερδεμενη ιστορια. αλλος παιδιατρος ειχε πει για χαμομηλια. ηταν καθαρα ασχετοσυνη της μητερας αλλα οχι ελειψη φροντιδας.τεσπα...

1-2-3MPOMPIRES!!!

Οι παιδίατροι δυστυχώς δε θα κάυσουν να ασχοληθούν με το πώς θα πιάσει το μωρό το στήθος. Εγώ ενημέρωσα τη δική μου για την προσπάθεια που κάνουμε και μου είπε να συνεχίσω γιατί ο μητρικός θηλ. είναι ό, τι καλύτερο.

Όταν είναι τελείως χορτάτος, τον βάζω στο αριστερό στηθος χωρις ψευδοθηλή (για το δεξί το "πληγωμένο" δεν το συζητάμε). Τη γλύφει, δεν μπορεί να πιάσει και σε 1 ΄λεπτ'ο αρχίζουν τα ουρλιαχτα οποτε τη φοραμε. Το προσπαθώ κάθε μέρα.

Συμπλήρωμα αν δώσω θα είναι κατά τις 11 το βράδυ, καπάκι μετά το στήθος για να μην το βλέπει σαν ξεχωριστό γεύμα. Μερικές φορές μπορεί να του δώσω και κατ'α τις 8 το απόγευμα. Συνήθως 60 ml. To βράδυ μπορεί και 90 όταν τρώει τα χερια του και τσιρίζει. Αλλά ποτέ δεν τον αφηνω χωρίς δικό μου γεύμα. Πρωτα εξαντλούμε το γαλα από το στήθος, στεγνώνουμε τελείως και μετά πάμε στο ξενο. Αυτές τις μερες που σας γραφω εχουμε μειώσει τοστο ξενο. Κυμαινόμαστε στα 30 μέχρι 150 το μέγιστο.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός πόσο πρέπει να διαρκεί? Γιατί εμάς ειναι μαραθώνιος..επίσης πολύ συχνα κοιμάται εκεί που τον ταίζω. Έχουμε το μαξιλάρι θηλασμού και βολευει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι κουράζεται ή δεν βρίσκει γάλα? Πάντως μόνο στο στήθος ηρεμεί. Θέλει συνεχεια στηθος και όχι ανα 1 ή 2 ΄΄ωρες. Μιλάμε για συνέχεια.

sLvDp3.png

Οι παιδίατροι δυστυχώς δε θα κάυσουν να ασχοληθούν με το πώς θα πιάσει το μωρό το στήθος. Εγώ ενημέρωσα τη δική μου για την προσπάθεια που κάνουμε και μου είπε να συνεχίσω γιατί ο μητρικός θηλ. είναι ό, τι καλύτερο.

Όταν είναι τελείως χορτάτος, τον βάζω στο αριστερό στηθος χωρις ψευδοθηλή (για το δεξί το "πληγωμένο" δεν το συζητάμε). Τη γλύφει, δεν μπορεί να πιάσει και σε 1 ΄λεπτ'ο αρχίζουν τα ουρλιαχτα οποτε τη φοραμε. Το προσπαθώ κάθε μέρα.

Συμπλήρωμα αν δώσω θα είναι κατά τις 11 το βράδυ, καπάκι μετά το στήθος για να μην το βλέπει σαν ξεχωριστό γεύμα. Μερικές φορές μπορεί να του δώσω και κατ'α τις 8 το απόγευμα. Συνήθως 60 ml. To βράδυ μπορεί και 90 όταν τρώει τα χερια του και τσιρίζει. Αλλά ποτέ δεν τον αφηνω χωρίς δικό μου γεύμα. Πρωτα εξαντλούμε το γαλα από το στήθος, στεγνώνουμε τελείως και μετά πάμε στο ξενο. Αυτές τις μερες που σας γραφω εχουμε μειώσει τοστο ξενο. Κυμαινόμαστε στα 30 μέχρι 150 το μέγιστο.

τα βραδυνα γευματα θα τα δινεις μικρα για να ξυπναει..

συνεχισε να προσπαθεις με τις ψευδοθηλες χωρις να απογοητευεσαι..θα τα καταφερετε!

γραφε σε ενα χαρτι τις πανες σας το 24ωρο..θα ελεγχεις την ποσοτητα τους κ θα εχεις ενα μετρο συγκρισης..

αντε κ πηγαινε καμια βολτα με το μωρο απο τα κοριτσια.. θα σε βοηθησουν πολυ..

83hKp3.png

Ο θηλασμός πόσο πρέπει να διαρκεί? Γιατί εμάς ειναι μαραθώνιος..επίσης πολύ συχνα κοιμάται εκεί που τον ταίζω. Έχουμε το μαξιλάρι θηλασμού και βολευει πολύ. Αυτό σημαίνει ότι κουράζεται ή δεν βρίσκει γάλα? Πάντως μόνο στο στήθος ηρεμεί. Θέλει συνεχεια στηθος και όχι ανα 1 ή 2 ΄΄ωρες. Μιλάμε για συνέχεια.

οι μαραθωνιοι θηλασμοι αυξανουν την παραγωγη σου..γυρω στις 40 μερες περνατε και ενα αλμα αναπτυξης που κραταει γυρω στις 3-4 μερες ουτως ή αλλως.. το οτι κοιμαται δεν σημαινει κατι..

θα ελεγχεις τις πανες του παιδιου για να ξερεις τι πινει..

83hKp3.png

Τα καταγράφω όλα από τη μέρα που γυρίσαμε από το μαιευτήριο. Έχω ένα ημερολόγιο και γράφω:

-ύπνος (τί ώρα κοιμάται-ξυπνάει) και διάρκεια

-ούρα (γράφω την ώρα που τον αλλάζω)

-κενώσεις (και πάλι γράφω την ώρα)

-μητρικό γάλα (ώρα και ml, αν π.χ. έχω βγάλει με το θήλαστρο)

-φόρμουλα (ώρα και ml).

Πάντως χθες δεν ήπιε καθόλου ξένο!! Κάναμε πρόοδο. Και παρόλο που δεν έχω καθόλου υποστηρικτικό περιβάλλον, το παλεύω. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι.

Ακόμη δεν μπορώ να βγω έξω με τον μικρό, γιατί θηλάζει συνέχεια. Αν πάω κάπου, δεν μπορώ να είμαι συνέχεια με το στήθος έξω. Και σίγουρα οι γυναίκες με νορμάλ μεγεθος μπορούν να το κάνουν, το δικό μου όμως είναι τόσο μεγάλο και βαρύ που το κρατάω-σηκώνω με το ένα χέρι και με το άλλο κάνω μαλάξεις. Έχω ring sling αλλά δεν έχω καταφέρει να το φορέσω σωστά, είδα όλες τις οδηγίες και τα βίντει στο ίντερνετ, αλλά το μωρό κάθεται στραβά και γενικά δεν μπορώ να το τραβήξω, κολάει το ύφασμα. Ε, κάποια στιγμή θα το καταφέρω κι αυτό.

Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες όσες προσπαθούν!!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Ακόμη δεν μπορώ να βγω έξω με τον μικρό, γιατί θηλάζει συνέχεια. Αν πάω κάπου, δεν μπορώ να είμαι συνέχεια με το στήθος έξω. Και σίγουρα οι γυναίκες με νορμάλ μεγεθος μπορούν να το κάνουν, το δικό μου όμως είναι τόσο μεγάλο και βαρύ που το κρατάω-σηκώνω με το ένα χέρι και με το άλλο κάνω μαλάξεις. Έχω ring sling αλλά δεν έχω καταφέρει να το φορέσω σωστά, είδα όλες τις οδηγίες και τα βίντει στο ίντερνετ, αλλά το μωρό κάθεται στραβά και γενικά δεν μπορώ να το τραβήξω, κολάει το ύφασμα. Ε, κάποια στιγμή θα το καταφέρω κι αυτό.

Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες όσες προσπαθούν!!

στην συγκεντρωση των κοριτσιων μπορεις να πας..ειναι ολες θηλαζουσες..θα νιωσεις ομορφα γιατι θα τις βρεις ολες με το ζιζι εξω και θα σε βοηθησει μια συναντηση πολυ..για αυτο επιμενω να πας..και ψυχολογικα θα σε βοηθησει αλλα και ουσιαστικα με το μωρο..

ειμαι σιγουρη οτι θα γυρισεις με αλλη ψυχολογια μετα..ξανασκεψου το..

οι πανες σας ειναι πολυ καλες! μπραβο!!!

83hKp3.png

''αυτο το Σαββατο στο σοφα κατα τις 10 κ 30..''

παρε το μωρο και πηγαινε μια βολτα..αυριο ειναι...

σε παρακαλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω !!!!!!

83hKp3.png

Δυστυχώς δεν μπορούμε! Αν μας βλέπατε από μίύ μεριά, θα κατακατε.Ακόμη και να ετοιμαστω δε θα μπορούσα, αφού ο μικρός δεν μπορεί πάνω από ένα μισάωρο χωρίς στήθος. Και θα πρέπει να κουβαλάω και το μαξιλάρι θηλασμού. Μόνο εκεί μπορούμε. Και κάθε φορά που μπαίνω στο φόρουμ, θηλάζουμε (γράφω όταν τον ψιλοπαίρνει ο υπνος). Σε κάθε περίπτωση είμαι τόσο κουρασμένη σωματι΄κά (και ψυχολογικά), που δεν έχω δύναμη ούτε τις πυτζαμες να βγάλω. Αισθάνομαι ότι αν χρειαστεί να βγω έστω και λίγο, θα γίνω χίλια κομματια.

sLvDp3.png

Δυστυχώς δεν μπορούμε! Αν μας βλέπατε από μίύ μεριά, θα κατακατε.Ακόμη και να ετοιμαστω δε θα μπορούσα, αφού ο μικρός δεν μπορεί πάνω από ένα μισάωρο χωρίς στήθος. Και θα πρέπει να κουβαλάω και το μαξιλάρι θηλασμού. Μόνο εκεί μπορούμε. Και κάθε φορά που μπαίνω στο φόρουμ, θηλάζουμε (γράφω όταν τον ψιλοπαίρνει ο υπνος). Σε κάθε περίπτωση είμαι τόσο κουρασμένη σωματι΄κά (και ψυχολογικά), που δεν έχω δύναμη ούτε τις πυτζαμες να βγάλω. Αισθάνομαι ότι αν χρειαστεί να βγω έστω και λίγο, θα γίνω χίλια κομματια.

ενταξει κοριτσακι μου..αν δεν μπορεις,ξεκουρασου..μολις παρεις δυναμεις παλι..τρως καλα?

83hKp3.png

Τρώω πολύ καλά, αυτό να λέγεται!!

Αλλά δεν κοιμάμαι καθόλου καλά. Δηλαδή ελάχιστα. Κοιμάμαι μόνο όταν κοιμάται ο μικρός το βράδυ. Και αυτόν τον ύπνο όμως τον διακόπτω για να τον ταϊσω/βγάλω από θήλαστρο. Βασικά έχει ένα θεματάκι με τον ύπνο, δεν ξέρω αν είναι κάτι σύνηθες: σχεδόν όλη την υπόλοιπη μέρα (από τις 10 ή 12 το πρωί μέχρι τις 2 (κατά μέσο όρο) το βράδυ που θα κοιμηθεί, θέλει να θηλάζει. Αν τον έχουμε αγκαλιά γκρινιάζει, αν τον παίζουμε γκρινιάζει. Μόνο μόλις τον βάζουμε στο μαξιλάρι θηλασμού και του δίνω το στήθος ηρεμεί, τρώει και έχει την εξής δραστηριότητα: άλλες φορές τρώει καλά, άλλες πιπιλίζει, άλλες κοιμάται, άλλες τρώει με κλειστά τα μάτια. Όταν κοιμάται, περιμένουμε ένα μισάωρο και πάμε να τον βάλουμε στο στρωματάκι του..γίνεται χαμός, ξυπνάει και άντε πάλι απ' την αρχή..μαξιλάρι θηλασμού-στήθος-θηλασμός-ύπνος..με αποτέλεσμα αυτός να κοιμάται συνέχεια ή να λαγοκοιμάται και εγώ να είμαι σμπαράλια. Ειλικρινά, και δεν το λέω με καμία υπερβολή, πλέον η τουαλέτα είναι πολυτέλεια. Και πίνω και πολύ νερό και θέλω να πηγαίνω συνέχεια. Πώς όμως? Μόλις τον αφήνω κάτω ή τον παίρνει αγκαλιά ο άντρας μου, γίνεται χαμός.

Αυτό μας το κάνει τελευταία πιο πολύ. Λες και κάθε μέρα θέλει όλο και περισσότερο το μαξιλάρι και το στήθος. Πλέον τρώω με το ένα χέρι ή με ταϊζει ο άντρας μου και έχω στο κομοδίνο μπισκότα και κριτσίνια για τις δύσκολες ώρες.

Διαβάζω που άλλες μανούλες ταϊζουν τα μωράκια τους ανά 2-3 ώρες, έστω και ανά μία ώρα, και απορώ..πάλι κάνω κάτι λάθος? Δε νομίζω να μη τρώει, γιατί τα γάλατα τρέχουν από το στόμα του, ειδικά όταν τον παίρννει ο ύπνος. Επίσης ρεύεται πολύ καλά. Έχει πάθει ψύχωση πραγματικά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Έρχεται η μαμά μου για να τον πάρει λίγο αγκαλίτσα το απόγευμα και να τον χαρεί (και να με ξεκουράσει) και αυτός τσιρίζει, με αποτέλεσμα να είμαι στον έναν καναπέ εγώ με το μωρό στη γνωστή θέση (μαξιλάρι-στήθος-ύπνος - φαί-ύπνος και πάει λέγοντας) και στον άλλον η μαμά μου να μας κοιτάει και να μην μπορεί να τον χαρεί. Οπότε ξεκινάν και οι καυγάδες του στυλ "εσείς το μάθατε το μωρό έτσι, άντε έφαγε, φέρ' τον". Η μητέρα μου δεν μας θήλασε εμένα και τον αδερφό μου )για κάποιους λόγους υγείας που προέκυψαν, και αδιαφορεί πλήρως για το θηλασμό, δεν έχει ιδέα και γενικά είναι κατά, αφού της στερεί χρόνο με το μωρό. Αμφισβητεί τα πάντα, μέχρι και την παιδίατρο, και η μόνη απάντησ'η της είναι "ναι, εμείς δεν μεγαλώσαμε παιδιά? Εσείς που δε θηλάσατε τί πάθατε?". Προσπαθεί άμεσα αλλά κυρίως έμμεσα να με κάνει να σταματήσω το θηλασμό, αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μαλώνουμε τακτικά και βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι το πρώτο εγγόνι και είναι ΞΕΤΡΕΛΑΜΕΝΗ.

Τί μπορώ να κάνω με αυτό το θέμα? Πώς να τον ξεκολήσω από πάνω μου? Θα αλλάξει κάποια στιγμή η διάρκεια των θηλασμών? Και αν ναι, πότε??

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Μπορείς να θηλάζεις ξαπλωμένη; Έτσι έχεις το όφελος ότι μπορείς να κοιμάσαι ενώ θηλάζει. Επίσης ίσως να τον πάρει ο ύπνος και να μπορέσεις να σηκωθείς σιγά σιγά, χωρίς να χρειαστεί να τον μεταφέρεις σε άλλο κρεββάτι και να ξυπνήσει.

Θα αλλάξει, πού θα πάει... Μερικά μωράκια είναι απλά πιο απαιτητικά. Εσύ δεν μπορείς ακόμη να κάνεις πολλά πράγματα, παρά μόνο υπομονή. Ίσως αν το αποδεχτείς ότι δεν κάνεις κάτι λάθος (διώξε τον κριτή/ μαμά σου από μέσα σου!!! ), να ηρεμήσεις.

στο αφιερωνω!!!!!!!!!!!!

σου επιτρεπω να το εκτυπωσεις και να το κανεις κορνιζα στο σπιτι σου ή ακομα καλυτερα να το δωσεις στην μαμα σου να το διαβασει!!!!!

http://thilasmos.com/2012/10/09/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5/

83hKp3.png

διαβασε το προσεχτικα..εχει διαφορα ''μυστικα'' που μπορουν να σε βοηθησουν..

η γιαγια να κανει υπομονη λιγο καιρο γιατι το μωρο αυτην την στιγμη εχει αναγκη τους γονεις του και κυριως ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

ουτε την γιαγια ,ουτε κανεναν αλλον..

κανεις εναν μεγαλο αγωνα να διορθωσεις καποια λαθη και το μωρο κανει μαραθωνιους θηλασμους για να τα καλυψει..πρεπει ολοι να σεβαστουν την προσπαθεια σας και να σας στηριξουν σε αυτη..

η προηγουμενη γενια καταφερε να μας φτασει στην πρωτια της παιδικης παχυσαρκιας στην Ευρωπη και μαζι με αυτο αφησε και πολλα κουσουρια στους ενηλικους γυρω μας..

οι δυσκολοτερες μερες περασαν και συντομα το μωρακι σου θα αρχισει να μπαινει σε αλλους ρυθμους..ο καιρος περναει πολυ γρηγορα και θυμισου που σε λιγο καιρο θα παρακαλας για μια αγκαλια και ενα φιλι και δεν θα ερχεται..

πιστεψε με περναει πολυυυυυυυυυυ γρηγορα ο καιρος..κανε υπομονη ..

83hKp3.png

στο αφιερωνω!!!!!!!!!!!!

σου επιτρεπω να το εκτυπωσεις και να το κανεις κορνιζα στο σπιτι σου ή ακομα καλυτερα να το δωσεις στην μαμα σου να το διαβασει!!!!!

http://thilasmos.com/2012/10/09/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5/

τελειο, το έστειλα και στον αντρα μου!

sLvDp3.png

στο αφιερωνω!!!!!!!!!!!!

Δεχόμαστε συγχαρητήρια! Με πολύ υπομονή και επιμονή και με τις συμβουλές σας θηλάζουμε αποκλειστικά, χωρίς ίχνος ξένου, για 2,5 μέρες!!!

Βέβαια είδα διαφορές πρώτα στα κακάκια, τα οποία για να τα κάνει ζορίζεται και κλαίει, κοκκινίζει σαν παντζάρι, σφίγγεται. Την 1η μέρα δεν έκανε, τη δεύτερη μέρα 3 φορές αλλά μικρότερη ποσότητα αισθητά από παλιά, και το τελευταίο 12ωρο μία. Κατά μέσο όρο πρόσεξα ότι κάνει 1 φορά περίπου στο 12ωρο. Επίσης δεν έχουν πια σποράκια. Είναι υδαρή, σαν πορτοκαλάδα, ή πιο σκούρα αλλά χωρίς τα γνωστά σποράκια. Είδα και κάτι πράσινα στα πλάγια (τα οποία βγάζει και όταν αερίζεται) και διάβασα ότι φταίει το γεγονός ότι δεν παίρνει το παχύ γάλα, οπότε ξεκίνησα και τον αφήνω πολύ από το κάθε στήθος. Το θέμα είναι ότι από χθες που το κάνω αυτό, κοιμήθηκε το ξημέρωμα στις 1 και ξυπνούσε πεινασμένος στις 2:30, στις 4:30, στις 5:30, στις 6:45 και στις 8. Είναι φυσιολογικό? Μέχρι τώρα μπορεί να κοιμόταν συνεχόμενα 3ωρο ή και 5 ωρο (που του δίναμε και μπουκάλι το βράδυ). Ο αποκλειστικός θηλασμός έτσι θα πάει τα βράδυα? Θηλασμός κάθε 1 με 2 ώρες ή απλά το μωρό φτιάχνει την παραγωγή μου?

sLvDp3.png

Συγχαρητήρια!

Κάθε περίοδος προσαρμογής διαρκεί τουλάχιστον μερικές μέρες και είναι λίγο περίεργη και για το μωρό και για τους γονείς. Τώρα αν θα πάει έτσι ο ύπνος του, τι να σου πω ... υπάρχουν παιδιά ενός έτους που ξυπνούν τόσο συχνά, αλλά είναι λίγα. Στα δύο χρόνια είναι πολύ σπάνιο, μια, άντε δυο φορές να ξυπνήσουν, αν είναι απαιτητικά παιδιά. Περίμενε και θα δεις πώς θα εξελιχθεί ο ύπνος του.

Παρακολούθα τις πάνες και δεν πώς θα συνεχιστεί αυτό με τα πρασινωπά ή υδαρή κακά.

Καλή συνέχεια!

Επειδή έδινες ξένο έχει μειωθεί η παραγωγή σου εκείνες τις ώρες κ απλά προσπαθεί να την αυξήσει.. Το ξένο πέφτει βαρύ στο στομάχι τους κ προσπαθούν να το χωνέψουν για περισσότερη ώρα..μόλις ρυθμιστεί κ η βραδυνή παραγωγή θα ξυπνάει λιγότερο.. Άφηνε περισσότερη ώρα στο πρώτο στήθος αλλά πρόσφερε κ το δεύτερο..

83hKp3.png

Τώρα που καταφέραμε τον αποκλειστικό, να ρωτήσω και κάτι άλλο.Χθες έκοψα τη μαγιά μπύρας για 1 εβδομάδα, έπαιρνα για 2 εβδομάδες 21 χάπια καθημερινά (3 επί 7). Β΄'επω τώρα ότι το γάλαείναι μειωμένο, το μωρό δυσανασχετεί, χτυπάει συνέχεια πόδια, κλαίει. Ελέγχω τη ψευδοθηλή και τη βλέπω άδεια. Αυτό γίνεται για μισή ώρα. Μετά προσπαθώ να τον απασχολήσω για άλλη μισή ώρα, τον ξαναβάζω στήθος και κάτι γίνεται. Φταίει το γεγονός ότι έκοψα προσωρινά τη μαγιά?

Επίσης σκέφτομαι να ανοίξω θέμα για την τράπεζα μητρικού γάλ.

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγω απ' το σπίτι, τί θα τρώει? Πρέπει να ξεκινήσω να μαζεύω στην κατάψυξη. Αλλά το μέγιστο που βγάζω σε μία μέρα είναι 50 ml. Τα βγάζω το ξημέρωμα, όταν κοιμάται. Τελευταία όμως σταμάτησα γιατί με "μυρίζεται" που λείπω από το κρεβάτι και ξυπνάει και θέλει να φαει. Δοκίμασα μετα από τα γεύματα, αλλά βγαίνει ελάχιστο, με το ζόρι 5 ml. Να αποθηκεύω ας πούμε 5 ml τη φορά?

sLvDp3.png

Τώρα που καταφέραμε τον αποκλειστικό, να ρωτήσω και κάτι άλλο.Χθες έκοψα τη μαγιά μπύρας για 1 εβδομάδα, έπαιρνα για 2 εβδομάδες 21 χάπια καθημερινά (3 επί 7). Β΄'επω τώρα ότι το γάλαείναι μειωμένο, το μωρό δυσανασχετεί, χτυπάει συνέχεια πόδια, κλαίει. Ελέγχω τη ψευδοθηλή και τη βλέπω άδεια. Αυτό γίνεται για μισή ώρα. Μετά προσπαθώ να τον απασχολήσω για άλλη μισή ώρα, τον ξαναβάζω στήθος και κάτι γίνεται. Φταίει το γεγονός ότι έκοψα προσωρινά τη μαγιά?

Επίσης σκέφτομαι να ανοίξω θέμα για την τράπεζα μητρικού γάλ.

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βγω απ' το σπίτι, τί θα τρώει? Πρέπει να ξεκινήσω να μαζεύω στην κατάψυξη. Αλλά το μέγιστο που βγάζω σε μία μέρα είναι 50 ml. Τα βγάζω το ξημέρωμα, όταν κοιμάται. Τελευταία όμως σταμάτησα γιατί με "μυρίζεται" που λείπω από το κρεβάτι και ξυπνάει και θέλει να φαει. Δοκίμασα μετα από τα γεύματα, αλλά βγαίνει ελάχιστο, με το ζόρι 5 ml. Να αποθηκεύω ας πούμε 5 ml τη φορά?

μην τα μπλεκεις ολα μαζι..προτεραιοτητα αυτην την στιγμη ειναι το μωρο στο στηθος..ΑΦΟΥ βρειτε τους ρυθμους σας ΤΟΤΕ θα ξεκινησεις αντλησεις για τραπεζα..εαν χρειαστει να βγεις απο το σπιτι θα παρεις το μωρο μαζι.. εαν βγαζεις 5 μλ αποθηκευε τα..αλλα καλυτερα να μην τα κανεις ολα μαζι..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...