Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ???

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα. Έχω ένα αγοράκι (το πρώτο) 41 ημερών , γέννησα φυσιολογικά στις 39+5.

Ήθελα οπωσδήποτε να θηλάσω αποκλειστικά ή καλύτερα, το θεωρούσα δεδομένο. Δυστυχώς όμως όταν γέννησα, το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει το στήθος, τη θηλαία άλω δηλαδή. Όσο για τη θηλή, στην αρχή ήταν επίπεδη, τώρα τελευταία την ψιλοέβγαλε. Μία διευκρίνηση: το στήθος μου ήταν μεγάλο και τώρα πλέον είναι τεράστιο (σε όγκο ίσα με 2-3 κεφάλια του μωρού, ναι, καλά διαβάσατε). Οι μαίες στο Διαβαλκανικό προσπάθησαν μαζί μου αλλά τίποτα, έπιανε για δευτερόλεπτα και γλιστρούσε μετά. Οπότε μου το έφερναν και πιο αραιά και στο τέλος μου είπαν ότι χρειάζεται και λίγο "σμπρώξιμο" (ξένο γάλα εννοούσαν), αφού με το δικό μου δεν χόρταινε και στην ουσία δεν κατάφερνε να πιει. Γεννήθηκε 3.190 και σε 3 μέρες περίπου έγινε 2.840, έχασε δηλαδή 350 γραμμάρια. Μας φόβισαν πολύ, έκανε ίκτερο και αφυδατώθηκε. Του έκαναν γενική και καλλιέργεια ούρων (τα οποία χρυσοπληρώσαμε, μη δεχτείτε να τα κάνετε εκεί) και ευτυχώς δεν είχε τίποτα. Έκλαιγα συνέχεια. Ακόμη δεν γεννήθηκε και ήμουν ανίκανη να το θρέψω. Πήγαμε κατευθείαν σε παιδίατρο και οι οδηγίες από κάθε πλευρά ήταν να δώσουμε ξένο γάλα για να πάρει το βάρος που έχασε.

Ξεκινήσαμε το ξένο, αλλά παράλληλα τον θήλαζα. Συνέχεια. Δεν έχασα κανένα θηλασμό. Έχω το μωρό συνέχεια στο στήθος. Με ψευδοθηλή φυσικά, χωρίς αυτήν δεν πιάνει με τίποτα (γνωρίζω ότι το μέγεθος του στήθους δεν επηρεάζει, επιτρέψτε μου όμως να συμπληρώσω ότι πάντα, σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και εξαιρέσεις, μία από αυτές είμαι και γω, το στήθος μου δηλαδή).

Στο μήνα πάνω το μωρό έγινε 4100 (έβαλε 900 γραμμάρια) με μικτή διατροφή. Επειδή όμως έχω τύψεις και για το ξένο γάλα αλλά και για τις ψευδοθηλές (θέλω να νιώσω το μωράκι μου να πίνει κατευθείαν από μένα και θα τα καταφέρω κάποια στιγμή), προσπαθώ σιγά σιγά και αφαιρώ γεύματα από το ξένο. Τα πηγαίνουμε καλά, αλλά έχω ένα θέμα. Από το απόγευμα και μετά (συγκεκριμένα από τις 4 και μετά) το στήθος είναι σαν λάσπη, σαν "άδειο". Ξέρω ότι δεν λειτουργεί σαν μηχανή αποθήκευσης και διάβασα πολλά για το θηλασμό (νόμος προσφοράς και ζήτησης). Πραγματικά όμως, ελέγχω τις ψευδοθηλές και υπάρχει φορά που θα βγει μόνο μια σταγόνα. Το μωρό τσιρίζει, κλαίει και γω αρνούμαι να δώσω μπουκάλι αρχικά. Ξαναβάζω το μωρό στο στήθος..ξανά και ξανά και ξανά...ώρες ατέλειωτες, όσο θέλει. Η παραγωγή τίποτε, ελάχιστη. Ε, στο τέλος αφού έχει πλαντάξει στο κλάμα υποκύπτω και του δίνω ξένο. Οπότε ηρεμεί.

Παίρνω μαγιά μπρύρας της Lanes (ακολουθώ τη συμβουλή της Αγλαϊας 3 φορές τη μέρα από 7 για δυο βδομάδες και μετά διακοπή για μία), πίνω μάραθω, τρώω βρώμη και λιναρόσπορο, πίνω μπύρα χωρίς αλκοόλ μπάκλερ, καμιά φορά αδειάζω μετά από κάποιο θηλασμό το στήθος με θήλαστρο. Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ σπάνια. Όταν το χρησιμοποιώ βγάζω ελάχιστα (και πάλι ξέρω ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ποσότητας που έχουμε, αλλά τόσο λιγο? Αν λέιψω στο μέλλον για κάποιες ώρες δεν θα μπορέσω να βγάλω ικανοποιητική ποσότητα για να αφήσω σπίτι να πιει).

Δοκίμασα μία μέρα να μην του δώσω μπουκάλι και κοιμήθηκε μόνο 8 ώρες, τις άλλες 14 έκλαιγε, αφού έμεινε ατάϊστος για μισή μέρα. Με τη μικτή διατροφή βρέχει πάρα πολλές πάνες (από 12 μέχρι και 20) και λερώνει 3-5.

Η μία θηλή είναι κατακρεουργημένη! Την έχει γδάρει και έχει μαζέψει πύον, είναι κομμένη, χάλια. Αφού νομίζω ότι θα την κόψει κάποια στιγμή. Γνωρίζω ότι βάζουμε το μωρό στο στήθος αφού ανοίξει διάπλατα το στοματάκι του (είμαι πολύ διαβασμένη), αλλά εμένα όσο και να το ανοίξει, δε γίνεται τίποτα. Η θηλαία άλω είναι ίσα με ένα φυσιολογικό στήθος, τεράστια εν ολίγοις.

Έχω πάρει μαίες στο σπίτι, δεν το βάζω κάτω. Το παλεύουμε ώρες ολόκληρες. Έχω πείσμα και επιμονή. Κοιμάμαι 3 ώρες το 24ωρο και το μωρό έχει γίνει ένα με μένα, αυτοκόλλητο. Συνέχεια στο στήθος για να αυξήσουμε παραγωγή και για να ευχαριστιέται κι αυτό. Καμιά φορά όταν θηλάζει από το ένα, βγαίνει καμιά σταγόνα από το άλλο.

Τις ψευδοθηλές πιστεύω στο μέλλον να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να τις βγάλουμε. Αυτό που με καίει είναι το ξένο γάλα. Πώς θα το κόψουμε. Όσες φορές δοκιμάσαμε να του δίνουμε ελάχιστο ξένο, παρατηρούμε ότι χάνει βάρος αμέσως. Τί κάνω λάθος λοιπόν?? Πώς να χορταίνει το μωρό το απόγευμα και το βράδυ, όταν από το στήθος βγαίνει ελάχιστο γάλα και αυτό διαμαρτύρεται? Να αυξήσω τους θηλασμούς δεν γίνεται, γιατί ήδη θηλάζουμε ώρες ατέλειωτες, όσο θέλει. Επίσης αν κοιμάται το ξυπνάω ανά 3 ώρες για να μη χάσουμε γεύμα. Κάνω καλά? Πάντως από ύπνο χάλια, δεν κοιμάται πολύ, από 9 μέχρι 12 ώρες το μέγιστο.

Σας κούρασα, το ξέρω. Αλλά χρειάζομαι συμβουλές. Γιατί το θέλω πολύ, δε θα τα παρατήσω με τίποτα. Τα φώτα σας μανούλες!Πάω για θηλασμό τώρα και φυσικά θα ακολουθήσει καπάκι και ξένο.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν καταλαβαινω γιατι αισθανεσαι τυψεις για τις ψευδοθηλες.Ευχαριστω το Θεο που υπαρχουν γιατι αλλιως δεν θα θηλαζα.Και εγω δυσκολευτηκα στην αρχη.Ειναι ακομα πολυ μικρος.Και εμενα ετσι εκανε και εκανα διατροφη.Κομμενα τα γαλακτοκομικα απο την αρχη.Γιατι προκαλουνε πονο στην κοιλιτσα τους.Τα ειπες στον γιατρο ολα αυτα?Μη πελαγωνεις ειναι αρχη ακομα.Εδινα ξενο παντα ως συμπηρωμα μετα απο καθε θηλασμο για 10 μερες τις πρωτες γιατι δεν κατεβαινε το γαλα επειδη οι ηλιθιες δεν μου τον εδωσαν οταν γεννησα και αργησε να κατεβει.Μην τα παρατησεις.Οσο και να τσιριζει ψαξε καλυτερα γιατι τσιριζει.Δεν πιστευω ουτε οτι φταει το στηθος σου.Εμενα η παραγωγη μου τωρα που ειναι τελεια το στηθος μου ειναι σαν αδειο και μικρο οπως πριν.Αμφιβαλλω αν εχει σημασια το μεγεθος.Και επισης ακομα με ψευδοθηλες.Να ναι καλα αυτος που τις εφηυρε!

lo5lp3.pngtumhp3.png

αυτο που μπορω να σου πω ως μαμα και οχι φυσικα σαν μια συμβουλος ειναι οτι πρωτον εφοσον εχεις μεγαλη αλω (και σχετικα την εχω μεγαλη) μη περιμενεις οτι θα χαθει στο στομα το μωρου. και γω τωρα στο 3ο μπυ πηρα ζεστα τον θηλασμο. και μενα ετσι με ειχε κανει. επιανε μονο τη θηλη στην αρχη και ειχα πεθανει στον πονο. δεν βαζεις κρεμουλα? εγω ειχα παρει της medela και εκανε θαυματα. πρεπει να αφηνεις το στηθος να παιρνει αερα. ενολιγης να κυκλοφορεις γυμνη στο σπιτι καποια ωρα. με την κρεμα βοηθαει να το διατηρει μαλακο γιατι αν εχεις πληγη και ξεραινετε μολις σακουμπαει το μωρο πονας πολυ.

και δεν εχεις σχεση το μεγεθος.

τωρα περι θηλασμου. ειναι λογικο τις απογευματινες ωρες να ''δειχνει αδειο το στηθος. και γω ετσι ελεγα. το πρωι χαμος και μετα τιποτα. ελεγα δεν εχω και πειναει το μωρο. εισαι στην πιο δυσκολη φαση τωρα και χρειαζεσαι πολυ κουραγιο και υπομονη. τοτε ειχα μαθει οτι αυτο ειναι φυσιολογικο και οτι γιανα βοηθησεις να εχεις γαλα την ημερα πρεπει να θηλαζεις τη νυχτα καλα χωρις να χανεις γευματα και χωρις να δινεις ξενο (σαυτην την παγιδα ειχα πεσει και γω). το στηθος ειναι σαν μια μηχανη αλλα δουλευει μαζι με το μωρο και οχι μονη της να βγαζει γαλα. αρα υπομονη και ταισε το συνεχεια. νομιζω τωρα στην ηλικια του μωρου περνατε αυτα τα αλμα αναπτηξης και φανταζομαι θα νομιζεις οτι δεν εχεις γαλα και το μωρο πειναει. δεν ειναι ετσι. επεμενε εσυ και θατα καταφερεις. και γω απο δω μεσα πηρα συμβουλες και τα καταφερα. μεχρι 6 μηνων με πολυ λιγες φορες που εδινα ξενο γιατι με τα αλλα 2 παιδια ηταν δυσκολο τελειως αποκλειστικος. αν εκανα καπου λαθος ας με διορθωσουν οι ειδικοι εδωμεσα. καλη επιτυχια και να σου ζησει!!!!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Πρέπει όντως να είσαι super μαμά αφού τα καταφέρατε στο θηλασμό, να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου!

Εννοείται ότι χρησιμοποιώ στη θηλή purelan (medela), σπαθόλαδο και γαλατάκι από αυτό που βγάζω εγώ. Και φυσικά γυρνάω γυμνή στο σπίτι!! Δυστυχώς η δεξιά θηλή είναι τόσο πληγωμένη που τελευταία θηλάζω μισή μέρα και τις άλλες 2,5 το βγάζω με θήλαστρο. Αντέχω τον πόνο γενικά, αλλά έχει καταντήσει ανυπόφορο πλέον, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το αντέξω.

Θηλάσαμε (υποτίθεται) από το αριστερό στήθος, δεν βγήκε τίποτα, κάτι σταγονίτσες μόνο πάνω στην ψευδοθηλή, ούρλιαζε, χτυπιόταν και του δώσαμε ξένο, το καταβρόχθισε.Δεν ξέρω πώς θα μειώσουμε το ξένο. Το καλό είναι ότι δεν χάνει "γεύματα" από μένα.

sLvDp3.png

Πρέπει όντως να είσαι super μαμά αφού τα καταφέρατε στο θηλασμό, να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου!

Εννοείται ότι χρησιμοποιώ στη θηλή purelan (medela), σπαθόλαδο και γαλατάκι από αυτό που βγάζω εγώ. Και φυσικά γυρνάω γυμνή στο σπίτι!! Δυστυχώς η δεξιά θηλή είναι τόσο πληγωμένη που τελευταία θηλάζω μισή μέρα και τις άλλες 2,5 το βγάζω με θήλαστρο. Αντέχω τον πόνο γενικά, αλλά έχει καταντήσει ανυπόφορο πλέον, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το αντέξω.

Θηλάσαμε (υποτίθεται) από το αριστερό στήθος, δεν βγήκε τίποτα, κάτι σταγονίτσες μόνο πάνω στην ψευδοθηλή, ούρλιαζε, χτυπιόταν και του δώσαμε ξένο, το καταβρόχθισε.Δεν ξέρω πώς θα μειώσουμε το ξένο. Το καλό είναι ότι δεν χάνει "γεύματα" από μένα.

Μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου...Εμένα ο γυναικολόγος μου είχε πει ΠΟΛΥ νερό και σουπίτσες για να έχω γάλα...Η παραγωγή μου ρύθμισε γύρω στις 50 μέρες...

Να χαίρεσαι το μωράκι σου και υπομονή...

VSslp3.png

Διαφημίσεις

καταρχην να σου ζησει το μωρο!!!!!!!!!

και κατα δευτερον μπραβο για την επιμονη σου και την υπομονη σου!!!!

θα ηθελα καποιες λεπτομερειες..

ας τα πιασουμε ολα απο την αρχη λοιπον..

Καλησπέρα και από μένα. Έχω ένα αγοράκι (το πρώτο) 41 ημερών , γέννησα φυσιολογικά στις 39+5.

Ήθελα οπωσδήποτε να θηλάσω αποκλειστικά ή καλύτερα, το θεωρούσα δεδομένο. Δυστυχώς όμως όταν γέννησα, το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει το στήθος, τη θηλαία άλω δηλαδή. Όσο για τη θηλή, στην αρχή ήταν επίπεδη, τώρα τελευταία την ψιλοέβγαλε.

οσο το μωρο θηλαζει ,θα την μορφοποιει..

Μία διευκρίνηση: το στήθος μου ήταν μεγάλο και τώρα πλέον είναι τεράστιο (σε όγκο ίσα με 2-3 κεφάλια του μωρού, ναι, καλά διαβάσατε). Οι μαίες στο Διαβαλκανικό προσπάθησαν μαζί μου αλλά τίποτα, έπιανε για δευτερόλεπτα και γλιστρούσε μετά. Οπότε μου το έφερναν και πιο αραιά και στο τέλος μου είπαν ότι χρειάζεται και λίγο "σμπρώξιμο" (ξένο γάλα εννοούσαν), αφού με το δικό μου δεν χόρταινε και στην ουσία δεν κατάφερνε να πιει. Γεννήθηκε 3.190 και σε 3 μέρες περίπου έγινε 2.840, έχασε δηλαδή 350 γραμμάρια.

τα μωρα τις πρωτες μερες χανουν γυρω στο 10% του βαρους γεννησης..σε εσενα αυτο αντιστοιχει στα 319 γραμ και χασατε λιγο παραπανω..

σε αυτην την περιπτωση οι εξυπνες μαιες δινουν νοσοκομειακο στην μαμα εφοσον ανησυχουν για να κανει αντλησεις και οχι φορμουλα..

Μας φόβισαν πολύ, έκανε ίκτερο και αφυδατώθηκε. Του έκαναν γενική και καλλιέργεια ούρων (τα οποία χρυσοπληρώσαμε, μη δεχτείτε να τα κάνετε εκεί) και ευτυχώς δεν είχε τίποτα. Έκλαιγα συνέχεια. Ακόμη δεν γεννήθηκε και ήμουν ανίκανη να το θρέψω. Πήγαμε κατευθείαν σε παιδίατρο και οι οδηγίες από κάθε πλευρά ήταν να δώσουμε ξένο γάλα για να πάρει το βάρος που έχασε.

υπερβολικη αντιμετωπιση..το μωρο το παρακολουθεις,διορθωνεις την σταση και την τοποθετηση και αν χρειαστει αντλεις..

Ξεκινήσαμε το ξένο, αλλά παράλληλα τον θήλαζα. Συνέχεια. Δεν έχασα κανένα θηλασμό. Έχω το μωρό συνέχεια στο στήθος. Με ψευδοθηλή φυσικά, χωρίς αυτήν δεν πιάνει με τίποτα (γνωρίζω ότι το μέγεθος του στήθους δεν επηρεάζει, επιτρέψτε μου όμως να συμπληρώσω ότι πάντα, σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και εξαιρέσεις, μία από αυτές είμαι και γω, το στήθος μου δηλαδή).

η ψευδοθηλη μπορει να μειωσει την παραγωγη σου..επειδη μπαινει σαν ενα προσθετο στρωμα πανω στην θηλη, το ερεθισμα που δινει το μωρο δεν ειναι το ιδιο δυνατο..φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις,αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις δημιουργει προβληματα..το μεγεθος του στηθους δεν σε ενοχλει..το μωρο ασχολειται μονο με την θηλαια αλω και την θηλη σου,το μεγεθος του στηθους αφορα την μαμα στο πως θα μπορεσει να το πιασει για να βοηθησει το μωρο..

Στο μήνα πάνω το μωρό έγινε 4100 (έβαλε 900 γραμμάρια) με μικτή διατροφή. Επειδή όμως έχω τύψεις και για το ξένο γάλα αλλά και για τις ψευδοθηλές (θέλω να νιώσω το μωράκι μου να πίνει κατευθείαν από μένα και θα τα καταφέρω κάποια στιγμή), προσπαθώ σιγά σιγά και αφαιρώ γεύματα από το ξένο. Τα πηγαίνουμε καλά, αλλά έχω ένα θέμα. Από το απόγευμα και μετά (συγκεκριμένα από τις 4 και μετά) το στήθος είναι σαν λάσπη, σαν "άδειο".

καλο θα ειναι να κρατας ενα ημερολογιο γευματων..τους θηλασμους σας,το συμπληρωμα,τι ποσοτητες, τι ωρα γινεται το καθε γευμα αναλυτικα..για να μπορουμε να δουμε σε τι φαση ειστε τωρα..

μετα τις 40 ημερες -περιπου- το στηθος της μαμας ''αδειαζει'', εδραιωνεται ο θηλασμος και πλεον το στηθος παραγει οταν το μωρο τρωει..το ζητουμενο ειναι να νιωθεις το στηθος αδειο..εαν το νιωθεις γεματο τοτε το ερεθισμα που δινεται στον εγκεφαλο ειναι οτι υπαρχει παραπανω γαλα που δεν χρειαζεται το μωρο οποτε θα πρεπει να μειωθει η παραγωγη..

Ξέρω ότι δεν λειτουργεί σαν μηχανή αποθήκευσης και διάβασα πολλά για το θηλασμό (νόμος προσφοράς και ζήτησης). Πραγματικά όμως, ελέγχω τις ψευδοθηλές και υπάρχει φορά που θα βγει μόνο μια σταγόνα.

οταν θηλαζει το μωρο εννοεις??

οση ωρα και αν θηλαζει?πως το ελεγχεις δηλαδη?

Το μωρό τσιρίζει, κλαίει και γω αρνούμαι να δώσω μπουκάλι αρχικά. Ξαναβάζω το μωρό στο στήθος..ξανά και ξανά και ξανά...ώρες ατέλειωτες, όσο θέλει. Η παραγωγή τίποτε, ελάχιστη. Ε, στο τέλος αφού έχει πλαντάξει στο κλάμα υποκύπτω και του δίνω ξένο. Οπότε ηρεμεί.

εαν το μωρο ειναι εκνευρισμενο ΔΕΝ προκειται να θηλασει..θα πρεπει να ειναι ηρεμο για να μπορει να συνεργαστει..αλλιως οταν πειναει,θελει να φαει εκεινη την στιγμη..

Παίρνω μαγιά μπρύρας της Lanes (ακολουθώ τη συμβουλή της Αγλαϊας 3 φορές τη μέρα από 7 για δυο βδομάδες και μετά διακοπή για μία), πίνω μάραθω, τρώω βρώμη και λιναρόσπορο, πίνω μπύρα χωρίς αλκοόλ μπάκλερ, καμιά φορά αδειάζω μετά από κάποιο θηλασμό το στήθος με θήλαστρο.

η μπυρα δεν βοηθαει..οτι και εαν τρως ή πινεις εαν το στηθος σου δεν εχει το καταλληλο ερεθισμα δεν μπορεις να αυξησεις την παραγωγη..

Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ σπάνια. Όταν το χρησιμοποιώ βγάζω ελάχιστα (και πάλι ξέρω ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ποσότητας που έχουμε, αλλά τόσο λιγο? Αν λέιψω στο μέλλον για κάποιες ώρες δεν θα μπορέσω να βγάλω ικανοποιητική ποσότητα για να αφήσω σπίτι να πιει).

ποιο θηλαστρο εχεις?

Δοκίμασα μία μέρα να μην του δώσω μπουκάλι και κοιμήθηκε μόνο 8 ώρες, τις άλλες 14 έκλαιγε, αφού έμεινε ατάϊστος για μισή μέρα.

απο την στιγμη που το μωρο σιτιζεται μικτα απο την γεννηση,τετοιες τακτικες ταλαιπωρουν και εσενα και το μωρο..

σταδιακα θα μειωνεις γευματα,αλλα πρεπει να γραψεις αναλυτικα το προγραμμα σας για να βοηθησουμε..

Με τη μικτή διατροφή βρέχει πάρα πολλές πάνες (από 12 μέχρι και 20) και λερώνει 3-5.

Η μία θηλή είναι κατακρεουργημένη! Την έχει γδάρει και έχει μαζέψει πύον, είναι κομμένη, χάλια. Αφού νομίζω ότι θα την κόψει κάποια στιγμή. Γνωρίζω ότι βάζουμε το μωρό στο στήθος αφού ανοίξει διάπλατα το στοματάκι του (είμαι πολύ διαβασμένη), αλλά εμένα όσο και να το ανοίξει, δε γίνεται τίποτα. Η θηλαία άλω είναι ίσα με ένα φυσιολογικό στήθος, τεράστια εν ολίγοις.

παρε κεραλοιφη ή λανολινη και βαζε στις θηλες μαζι με γαλα..αφηνε το στηθος ολη μερα να αεριζεται καλα για να κλεισουν οι πληγες..

ισως να χρειαστεις και κατι πιο δραστικο αλλα για αυτο θα πρεπει να μιλησεις με εναν συμβουλο θηλασμου..

Έχω πάρει μαίες στο σπίτι, δεν το βάζω κάτω. Το παλεύουμε ώρες ολόκληρες. Έχω πείσμα και επιμονή. Κοιμάμαι 3 ώρες το 24ωρο και το μωρό έχει γίνει ένα με μένα, αυτοκόλλητο. Συνέχεια στο στήθος για να αυξήσουμε παραγωγή και για να ευχαριστιέται κι αυτό. Καμιά φορά όταν θηλάζει από το ένα, βγαίνει καμιά σταγόνα από το άλλο.

εχεις καποιον συμβουλο θηλασμου στην περιοχη?το γαλα που τρεχει απο το αλλο στηθος δεν σημαινει κατι..μπορει να τρεχει μπορει και οχι..δεν ειναι καποιο δειγμα αυτο..

Τις ψευδοθηλές πιστεύω στο μέλλον να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να τις βγάλουμε.

τις ψεδοθηλες θα πρεπει να επιμεινεις σταθερα για να τις βγαλετε..θα βαζεις το μωρο να θηλαζει και οταν θα ειναι ηρεμο θα τις βγαζεις και θα του προσφερεις παλι το στηθος σου..εαν ταλαιπωρειτε θα τις ξαναβαζεις και θα ξαναπροσπαθεις πιο μετα..σε φασεις που ειναι ησυχο ή μισοκοιμισμενο ειναι οι καλυτερες στιγμες για να προσπαθησεις..δεν ειναι ευκολο αλλα θελει συστηματικη προσπαθεια..μην εγκαταλειψεις..οσο θα μεγαλωνει τοσο πιο ευκολο θα γινεται..

Αυτό που με καίει είναι το ξένο γάλα. Πώς θα το κόψουμε. Όσες φορές δοκιμάσαμε να του δίνουμε ελάχιστο ξένο, παρατηρούμε ότι χάνει βάρος αμέσως.

θα γραψεις τα γευματα σας οπως σου ανεφερα..με ωρες και ποσοτητες καθως και τους θηλασμους σας στο 24ωρο..να δουμε πως λειτουργειτε..

το μωρο μηνα με το μηνα θα περνει και λιγοτερο βαρος..μην εχεις την απαιτηση να παρει παλι κιλο..επιπλεον τα μωρα που σιτιζονται με φορμουλα ειναι πιο βαρια..με το μπιμπερο το μωρο τρωει παθητικα περισσοτερο απο αυτο που θα ειχε αναγκη,αρα βαζει και περισσοτερο βαρος απο αυτο που θα ειχε αναγκη..αν καταλαβαινεις τι εννοω..οποτε το βαρος ειναι σχετικο..επιπλεον πως παρατηρεις οτι χανει βαρος αμεσως?το ζυγιζεις??εαν ναι, δεν πρεπει γιατι θα τρελλαθεις στο τελος..

Τί κάνω λάθος λοιπόν?? Πώς να χορταίνει το μωρό το απόγευμα και το βράδυ, όταν από το στήθος βγαίνει ελάχιστο γάλα και αυτό διαμαρτύρεται?

το απογευμα και το βραδυ το μωρο δειχνει ανησυχο κι αυτο συμβαινει σε ολα σχεδον τα μωρα,ιδιως στα αγορια..ο εκνευρισμος ολης της ημερας εχει συσσωρευτει και επιπλον ειναι και οι ωρες που εχουν κολικους..

Να αυξήσω τους θηλασμούς δεν γίνεται, γιατί ήδη θηλάζουμε ώρες ατέλειωτες, όσο θέλει. Επίσης αν κοιμάται το ξυπνάω ανά 3 ώρες για να μη χάσουμε γεύμα. Κάνω καλά?

οσον αφορα τον θηλασμο,ναι εφοσον πρεπει να δινεις ερεθισμα..αλλα γραψε τις ωρες για να δουμε τι γινεται..

Πάντως από ύπνο χάλια, δεν κοιμάται πολύ, από 9 μέχρι 12 ώρες το μέγιστο.

Σας κούρασα, το ξέρω. Αλλά χρειάζομαι συμβουλές. Γιατί το θέλω πολύ, δε θα τα παρατήσω με τίποτα. Τα φώτα σας μανούλες!Πάω για θηλασμό τώρα και φυσικά θα ακολουθήσει καπάκι και ξένο.

περιμενω το 24ωρο προγραμμα σας..

83hKp3.png

κ εγω λογω τραυματισσμου εδωσα κ μπυκαλι για να ηρεμησου λιγο οι θηλες..σιγα σιγα το αραιωνω..απο την αλλη ομως πρεπει να ζυγισουμε λιγο τις τυψεις γι ατο ξενο γαλα κ την ταλαιπωρια την ψυχικη την δικια μας κ του μωρου..

Μπράβο για την υπομονή και την επιμονή σου...Εμένα ο γυναικολόγος μου είχε πει ΠΟΛΥ νερό και σουπίτσες για να έχω γάλα...Η παραγωγή μου ρύθμισε γύρω στις 50 μέρες...

Να χαίρεσαι το μωράκι σου και υπομονή...

Από την πρώτη μέρα που γέννησα τα τηρώ όλα!! Πήγα διαβασμένη! Τρώω καθημερινά 2-3 πιάτα σούπα και πίνω πολλά πολλα μπουκάλια νερό, σίγουρα πάνω από 4,5 λίτρα. Τα τηρώ όλα, αλλά το γάλα που βγάζω είναι 70 περίπου το πρωί-ξημέρωμα (όταν κοιμάται, κατά τις 4 με 5) και την υπόλοιπη μέρα κάτι 20 ml περίπου.

sLvDp3.png

Καλή μου paros σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις.

Για τις ψευδοθηλές γνωρίζω ότι μειώνουν την παραγωγή, γι' αυτό καο προσπαθώ, μάτσια βέβαια, αλλά προσπαθώ. Και κάνω αυτά ακριβώς που μου έγραψες. Μισοκοιμισμένο ή χορτασμένο, τότε προσπαθω, αλλά χτυπιέται σαν το χταπόδι και κλαιει. Χτυπάει τα πόδια πάνω κάτα και μου πληγώνει έτσι και το τραυματισμένο στήθος δεξί) που το έχω εκτεθειμένο για να αερίζεται. Στη θηλή όπως έγραψα βαζω purelan. το γαλα μου και σπαθόλαδο καο το αφηνω να αερίζεται.

Όταν θηλάζει απόγευμα βράδυ γκρινιάζει πολύ, βγάζει την ψευδοθηλή καταλάθος πολές φορές και την ξαναζητάει αμέσως. Τότε διαπιστώνω ότι έχει μια σταγονίτσα μόνο μέσα. Ενώ το βράδυ και το πρωί τον ακούω που καταπίνει, ή καμιά φορά που του ξεφεύγει τη βλέπω γεμάτη. Κάνω πάντα μαλάξεις στο στήθος όσο θηλάζει και βοηθάω το γάλα να κατέβει.

Το πρόγραμμά μας..δυσρτυχώς δεν έχουμε πρόγραμμα ακόμη. Θα σου πώ σε γενικές γραμμές:

Ύπνος 02:30 περίπου το ξημέρωμα με 12:30 το μεσημέρι, με διαλείματα ενδιάμεσα για να τον ταϊσω και να τον αλλάξω, όπου και γκρινιάζει τρελά (στο άλλαγμα). Νωρίτερα δεν κοιμάται ποτέ (τηρούμε τη ρουτίνια μπανάκι-χαμηλό φωτισμό, τάϊσμα, νανουρίσματα. Δεν τον λέμε τυχαία "γαρίδα", αφού όταν νυχτώνει το μάτι γίνεται γαρίδα, τρελαίνεται)!

Την υπόλοιπη μέρα είναι πολύ συχνά στο στήθος. Προσπαθώ να τηρήσω το 20λεπτο σε κάθε στήθος, αλλά λόγω της πληγωμένης θηλής το τηρώ σπάνια. Οπότε ταϊζεται μόνο από το ένα και από το άλλο ό,τι βγάλω μέσα στη μέρα (30 ml στο σύνολο) του τα δίνω με μπουκάλι. Και εννοείται ακολουθεί και συμπλήρωμα, από το μεσημεράκι-απόγευμα και μετά. Στην ουσία οι καλύτερες μας ώρες είναι όταν κοιμάται!

Μέσα στη μέρα έχω παρατηρήσει ότι κάνει αρκετούς 5λεπτους ύπνους όταν τον έχω στο στήθος. Θηλάζει, ρίχνει έναν υπνάκο 5 λεπτά και ξυπνάει με γκρίνια. Ξαναθηλάζει λίγο, ξανακοιμάται 5 λεπτά, ξανά γκρίνια μετά.

Φυσικά υπάρχουν και οι μέρες που κοιμάται στις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και αυτό ήταν. Μέχρι τώρα οι μέρες πάνε εναλλάξ σε ό, τι αφορά στον ύπνο του. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γεννήθηκε ξημερώματα (3 το πρωί).

Πάντως το "άχρηστο" στήθος (το οποίο και το νιώθω ότι ¨βγάζει" και πιο πολύ γάλα) μου κάνει τη ζημιά.

sLvDp3.png

Θήλαστρο έχω της medela swing. Σκέφτηκα να παραγγείλω το symphony, αλλά στ'οχος μου είναι να μην το χρησιμοποιώ καθόλου, απλά να βάζω συνέχεια το μωρό στο στήθος.

Ξένο πίνει μετά από τα γεύματα (όταν γκρινιάζει και δεν βγάζει από μένα). Το 24ωρο έχει τύχει να πιει από 30 ml ξένο μέχρι 400. Ο μέσος όρος τελευταία είναι 200 ml.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

κατ'αρχην μπραβο για την επιμονη σου παρα τις δυσκολιες.απο τη στιγμη που δεν σταματας να βαζεις το μωρο στο στηθος συνεχεια εχεις γαλα.εγω ακομα και τωρα οταν κλαιει το μωρο ασταματητα,εχω σκεφτει πολλες φορες μηπως δεν εχω γαλα αλλα ευτυχως δεν παιζει τετοια περιπτωση.ειναι απλα ανασφαλειες που εχουμε ολες οι μανουλες.βαρος θα περνει και θα χανει..οπως λεει μια φιλη ενα χεσιμο ειναι.....προσπαθησε καθε μερα να μειωνεις την ποσοτητα του ξενου..οσο για το πληγωμενο στηθος αφηνε το για ωρες γυμνο με λιγο απο το γαλα σου.

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Λοιπόν κι εγώ που έχω μηδαμινή άλω και την έπιανε όλη πάλι με είχε κατακρεουργήσει.... μας πήρε μήνα και πολλές δοκιμές για να αρχίσει να πιάνει καλά και πολλά κουτιά ντεπόν για να αντέχω τον πόνο!

Μου πήρε πολλές εξτρα αντλήσεις ιδίως τα ξημερώματα, χάπια μπύρας αλλά πιο πολύ από όλα το να βάζω τη μικρή στο στήθος κάθε 1 ώρα ήθελε δεν ήθελε έστω για πιπίλισμα για να τ καταφέρουμε.

Το τελευταίο μπόρεσα να το κάνω 3 μέρες αφού ξεκίνησα να πίνω 2 ντεπονάκια ανά 5 ώρες γιατί πριν και μόνο στη σκέψη ότι θα την έχω στο στήθος πάνω από 5' με έπιανε φρίκη.

Με το να τη βάζω στο στήθος ανα 1 με 1,5 ώρα μέσα στη μέρα, είχα καταφέρει σε 10 μέρες να πίνουμε ξένο μόνο 1 ή 2 φορές την ημέρα (βράδυ ή απόγευμα και βράδυ)

Κράτα αναλυτικό ημερολόγιο! Με βοήθησε πολύ μέχρι να φτάσω στον αποκλειστικό θηλασμό.:wink:

NE1r.png

Αυτό προσπαθώ να κάνω και γω. Να τον βάζω συνεχεια στο στήθος, ακόμη κι όταν είναι χορτάτος. Χθες ήπιε μόνο 1 γεύμα ξένο, 60 ml, κι αυτό γιατί έπρεπε να ξεκολήσει από πάνω μου, τον είχα από το μεσημέρι μέχρι το βραδάκυ συνεχόμενα. Έπρεπε να πάω τουαλέτα, δεν άντεχα, την αμαρτία μου τη λέω, και επειδή τσίριζε και έκλαιγε του δώσαμε ξένο. Ηρέμησε, είχα και γω 1 ωρίτσα για δουλίτσες και τουαλέτα (την έχω κόψει κι αυτή!) και μπανάκι. Και αυτό προσπαθώ να το κάνω σπάνια, κάτι σαν πολυτέλεια πλέον. Αλλά δεν διαμαρτύρομαι. Ίσα ίσα προσπαθώ κάθε φορά ακόμη παραπάνω. Να κόβω δηλ. πράγματα και να αφιερώνω όλο το χρόνο στο θηλασμό. Και χθες που έδωσα ξένο υπέφερα. Έχω τρομερές τύψεις. Το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι κάπως καλύτερα είναι το γεγονός ότι παίρνει από μένα το περισσότερο που θα μπορούσε να πάρει. Και ξένο να μην του έδινα, πάλι το ίδιο θα έπαιρνε από μένα με αυτό που παίρνει τώρα.

Τώρα έχουμε μόλις ταϊστεί και είμαστε ήρεμοι, οπότε και έχω λίγο χρόνο να γράψω. Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες!

sLvDp3.png

Από την πρώτη μέρα που γέννησα τα τηρώ όλα!! Πήγα διαβασμένη! Τρώω καθημερινά 2-3 πιάτα σούπα και πίνω πολλά πολλα μπουκάλια νερό, σίγουρα πάνω από 4,5 λίτρα. Τα τηρώ όλα, αλλά το γάλα που βγάζω είναι 70 περίπου το πρωί-ξημέρωμα (όταν κοιμάται, κατά τις 4 με 5) και την υπόλοιπη μέρα κάτι 20 ml περίπου.

καλη μου..μην καταπιεζεις τον εαυτο σου για σουπες και νερα...θα πινεις οταν διψας και θα τρως οτι θες οταν πεινας..με μετρο..:lol:

για να κρινεις εαν κατι ειναι απαραιτητο για τον θηλασμο θα σκεφτεσαι τι κανουν τα υπολοιπα θηλαστικα του πλανητη..δεν υπαρχουν αλλα θηλαστικα που πινουν σουπες,εαν ηταν τοσο απαραιτητες θα ειχαν και εκεινα προσβαση..οσο για το νερο,στην Αφρικη θηλαζουν και δεν εχουν το νερο που εχουμε εδω.. μην πιεζεις τον εαυτο σου..εα;ν σου αρεσουν οι σουπες να τις τρως και αν ξεδιψας με 4,5 λιτρα να τα πινεις..αλλα οχι για να εχεις γαλα,αλλα επειδη σε ευχαριστει..

83hKp3.png

Καλή μου paros σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις.

Για τις ψευδοθηλές γνωρίζω ότι μειώνουν την παραγωγή, γι' αυτό καο προσπαθώ, μάτσια βέβαια, αλλά προσπαθώ.

συνεχισε σταδιακα να προσπαθεις..θελει πολυ χρονο..εμεις καταφεραμε γυρω στους 2-3 μηνες να τις βγαλουμε,οταν ξεκινησαμε και επαναγαλακτισμο,καθως ειχε μειωθει η παραγωγη..

Και κάνω αυτά ακριβώς που μου έγραψες. Μισοκοιμισμένο ή χορτασμένο, τότε προσπαθω, αλλά χτυπιέται σαν το χταπόδι και κλαιει. Χτυπάει τα πόδια πάνω κάτα και μου πληγώνει έτσι και το τραυματισμένο στήθος δεξί) που το έχω εκτεθειμένο για να αερίζεται. Στη θηλή όπως έγραψα βαζω purelan. το γαλα μου και σπαθόλαδο καο το αφηνω να αερίζεται.

δοκιμασε και αγκαλιες στο κρεββατι με εσενα γυμνη στο στηθος να ειναι πανω σου..να σε μυριζει,να παιζεται και πανω στο παιχνιδι να προσφερεις και στηθος..αλλα θελει ωρα να ασχολεισαι..και να ειναι ηρεμο..η επαφη δερμα με δερμα ειναι πολυ σημαντικη για την μυρωδια..

Όταν θηλάζει απόγευμα βράδυ γκρινιάζει πολύ, βγάζει την ψευδοθηλή καταλάθος πολές φορές και την ξαναζητάει αμέσως. Τότε διαπιστώνω ότι έχει μια σταγονίτσα μόνο μέσα. Ενώ το βράδυ και το πρωί τον ακούω που καταπίνει, ή καμιά φορά που του ξεφεύγει τη βλέπω γεμάτη. Κάνω πάντα μαλάξεις στο στήθος όσο θηλάζει και βοηθάω το γάλα να κατέβει.

εαν δινεις συμπληρωμα εκεινες τις ωρες θα εχεις μειωσει την παραγωγη σου..δεν μου εχεις αναφερει καπου ποσα μλ πινετε και καθε ποση ωρα..

Το πρόγραμμά μας..δυσρτυχώς δεν έχουμε πρόγραμμα ακόμη. Θα σου πώ σε γενικές γραμμές:

Ύπνος 02:30 περίπου το ξημέρωμα με 12:30 το μεσημέρι, με διαλείματα ενδιάμεσα για να τον ταϊσω και να τον αλλάξω, όπου και γκρινιάζει τρελά (στο άλλαγμα).

σε αυτο το διαστημα θηλαζει ή δινεις μονο συμπληρωμα?

Νωρίτερα δεν κοιμάται ποτέ (τηρούμε τη ρουτίνια μπανάκι-χαμηλό φωτισμό, τάϊσμα, νανουρίσματα. Δεν τον λέμε τυχαία "γαρίδα", αφού όταν νυχτώνει το μάτι γίνεται γαρίδα, τρελαίνεται)!

Την υπόλοιπη μέρα είναι πολύ συχνά στο στήθος. Προσπαθώ να τηρήσω το 20λεπτο σε κάθε στήθος, αλλά λόγω της πληγωμένης θηλής το τηρώ σπάνια. Οπότε ταϊζεται μόνο από το ένα και από το άλλο ό,τι βγάλω μέσα στη μέρα (30 ml στο σύνολο) του τα δίνω με μπουκάλι. Και εννοείται ακολουθεί και συμπλήρωμα, από το μεσημεράκι-απόγευμα και μετά. Στην ουσία οι καλύτερες μας ώρες είναι όταν κοιμάται!

ποσες φορες δινεις συμπληρωμα μεσα στην μερα και ποιες ωρες?

ολη την ημερα ποσες αντλησεις κανεις?

Μέσα στη μέρα έχω παρατηρήσει ότι κάνει αρκετούς 5λεπτους ύπνους όταν τον έχω στο στήθος. Θηλάζει, ρίχνει έναν υπνάκο 5 λεπτά και ξυπνάει με γκρίνια. Ξαναθηλάζει λίγο, ξανακοιμάται 5 λεπτά, ξανά γκρίνια μετά.

Φυσικά υπάρχουν και οι μέρες που κοιμάται στις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και αυτό ήταν. Μέχρι τώρα οι μέρες πάνε εναλλάξ σε ό, τι αφορά στον ύπνο του. Δεν ξέρω αν φταίει το ότι γεννήθηκε ξημερώματα (3 το πρωί).

Πάντως το "άχρηστο" στήθος (το οποίο και το νιώθω ότι ¨βγάζει" και πιο πολύ γάλα) μου κάνει τη ζημιά.

εννοεις το πληγωμενο?τι εννοεις ζημια?

σε ποια περιοχη μενεις?

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Θήλαστρο έχω της medela swing. Σκέφτηκα να παραγγείλω το symphony, αλλά στ'οχος μου είναι να μην το χρησιμοποιώ καθόλου, απλά να βάζω συνέχεια το μωρό στο στήθος.

Ξένο πίνει μετά από τα γεύματα (όταν γκρινιάζει και δεν βγάζει από μένα). Το 24ωρο έχει τύχει να πιει από 30 ml ξένο μέχρι 400. Ο μέσος όρος τελευταία είναι 200 ml.

ελεγξε το μεγεθος της χοανης που χρησιμοποιεις εαν ειναι το σωστο..

http://klinikum.gr/2011/06/to-sosto-megethos-tis-xoanis-thilastrou/

υπαρχουν διαφορα μεγεθη και πρεπει να βρεις ποιο ειναι αυτο που σου ταιριαζει,αλλιως δεν δινει σωστο ερεθισμα..

το θηλαστρο θα πρεπει να το χρησιμοποιεις εφοσον το μωρο πινει συμπληρωμα..μονο με το μωρο το οποιο δεν συνεργαζεται καλα και με πληγωμενες θηλες χρειαζεσαι εξωτερικη βοηθεια..

προσπαθησε να κρατας το συμπληρωμα σταθερο..και να το μειωνεις σταδιακα..το μωρο με το μπιμπερο πινει περισσοτερο απο οτι εχει αναγκη καθως η σιτιση ειναι παθητικη..οποτε θα πρεπει να του δινεις λιγοτερο απο οτι συνηθιζεις για να κανει πολλα γευματα..

τι εννοω..εαν του δωσεις 100 μλ και φαει ξανα σε 3 ωρες θα μειωσεις τα μλ σε 60 για να φαει ξανα σε μιαμιση ωρα..ετσι θα βαζεις το μωρο πιο συχνα στο στηθος..και παλι ομως επειδη δεν εχω εικονα πως λειτουργειτε ολη μερα δεν μπορω να σε βοηθησω..

83hKp3.png

Αυτό προσπαθώ να κάνω και γω. Να τον βάζω συνεχεια στο στήθος, ακόμη κι όταν είναι χορτάτος. Χθες ήπιε μόνο 1 γεύμα ξένο, 60 ml, κι αυτό γιατί έπρεπε να ξεκολήσει από πάνω μου, τον είχα από το μεσημέρι μέχρι το βραδάκυ συνεχόμενα. Έπρεπε να πάω τουαλέτα, δεν άντεχα, την αμαρτία μου τη λέω, και επειδή τσίριζε και έκλαιγε του δώσαμε ξένο. Ηρέμησε, είχα και γω 1 ωρίτσα για δουλίτσες και τουαλέτα (την έχω κόψει κι αυτή!) και μπανάκι. Και αυτό προσπαθώ να το κάνω σπάνια, κάτι σαν πολυτέλεια πλέον. Αλλά δεν διαμαρτύρομαι. Ίσα ίσα προσπαθώ κάθε φορά ακόμη παραπάνω. Να κόβω δηλ. πράγματα και να αφιερώνω όλο το χρόνο στο θηλασμό. Και χθες που έδωσα ξένο υπέφερα. Έχω τρομερές τύψεις. Το μόνο που με κάνει να αισθάνομαι κάπως καλύτερα είναι το γεγονός ότι παίρνει από μένα το περισσότερο που θα μπορούσε να πάρει. Και ξένο να μην του έδινα, πάλι το ίδιο θα έπαιρνε από μένα με αυτό που παίρνει τώρα.

Τώρα έχουμε μόλις ταϊστεί και είμαστε ήρεμοι, οπότε και έχω λίγο χρόνο να γράψω. Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλες τις μανούλες!

να μην νιωθεις τυψεις οταν δινεις φορμουλα.. ο σκοπος ειναι να μειωνεις την φορμουλα,οχι να μην δινεις καθολου..αυτο θα γινει σταδιακα και θελει χρονο..

αν μπορεις διαβασε και το παρακατω κειμενο και εαν εχεις αποριες να τις συζητησουμε..

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/

83hKp3.png

Σέρρες.

Πάντως υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες. Χθες ήταν μία από τις καλές. Θήλασε και από τα 2 στήθη (με πολύ υπομονή στο δεξί στήθος, αν και το άντεχα μετά βίας. Άλλες φορές δεν μπορώ ούτε να το ακουμπήσει) και φαινόταν ικανοποιημένο. Κοιμήθηκε στις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί (2 φορές τον θήλασα κοιμισμένο) και τώρα μόλις ξανακοιμήθηκε και θα ξυπνήσει κατά τις 12. Το γνωστό πρόγραμμα. Οπότε θα ξαπλάσω και γω μήπως κοιμηθώ λίγο. Τί να κάνουμε, αντί να τα βάζουμε εμείς σε πρόγραμμα, μας βάζουν αυτά.

sLvDp3.png

να μην νιωθεις τυψεις οταν δινεις φορμουλα.. ο σκοπος ειναι να μειωνεις την φορμουλα,οχι να μην δινεις καθολου..αυτο θα γινει σταδιακα και θελει χρονο..

αν μπορεις διαβασε και το παρακατω κειμενο και εαν εχεις αποριες να τις συζητησουμε..

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85/

Τα έχω ήδη μελετήσει! Είμαι πολύ διαβασμένη!! Δυστυχώς όμως η θεωρία από την πράξη απέχουν πολύ. Όπως είπα, υπάρχουν οι καλές μέρες (που θα πιει ελάχιστο συμπλήρωμα) και οι κακές (που μπορεί να πιει και 300 ml).

sLvDp3.png

καλη μου..μην καταπιεζεις τον εαυτο σου για σουπες και νερα...θα πινεις οταν διψας και θα τρως οτι θες οταν πεινας..με μετρο..:lol:

για να κρινεις εαν κατι ειναι απαραιτητο για τον θηλασμο θα σκεφτεσαι τι κανουν τα υπολοιπα θηλαστικα του πλανητη..δεν υπαρχουν αλλα θηλαστικα που πινουν σουπες,εαν ηταν τοσο απαραιτητες θα ειχαν και εκεινα προσβαση..οσο για το νερο,στην Αφρικη θηλαζουν και δεν εχουν το νερο που εχουμε εδω.. μην πιεζεις τον εαυτο σου..εα;ν σου αρεσουν οι σουπες να τις τρως και αν ξεδιψας με 4,5 λιτρα να τα πινεις..αλλα οχι για να εχεις γαλα,αλλα επειδη σε ευχαριστει..

H αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι να τρώω μισή κατσαρ'ολα σούπα τη μέρα! Όσο για το νερό, ανέκαθεν έπινα πολύ και το πίνω καθαρά γιατί με ξεδιψάει, δεν καταπιέζομαι. Ε, οι σούπες καλές είναι, αλλά όχι για χόρταση! Πάντως ενώ στην εγκυμοσύνη έβαλα σύνολο 9 κιλα, μετά τη γέννα έχω παχύνει τρελά, δεν ανεβαίνω βέβαια στη ζυγαριά γιατί θα τρομάξω, αλλά τα ρουχα της εγκυμοσύνης δεν μου κάνουν, μίκρυναν!! Έχω πλακωθεί στα ψωμιά και γενικά σε μεγάλες ποσότητες, ακολουθώντας (με λάθος τρόπο βέβαια και πάντα με υπερβολή) τη συμβουλή από τη μαία που εξακολουθεί να με παρακολουθεί "να τρως καλά". Ε, το παρερμήνευσα κάπως αυτό και ιδού τα αποτελέσματα!

sLvDp3.png

Σέρρες.

Πάντως υπάρχουν οι καλές και οι κακές μέρες. Χθες ήταν μία από τις καλές. Θήλασε και από τα 2 στήθη (με πολύ υπομονή στο δεξί στήθος, αν και το άντεχα μετά βίας. Άλλες φορές δεν μπορώ ούτε να το ακουμπήσει) και φαινόταν ικανοποιημένο. Κοιμήθηκε στις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί (2 φορές τον θήλασα κοιμισμένο) και τώρα μόλις ξανακοιμήθηκε και θα ξυπνήσει κατά τις 12. Το γνωστό πρόγραμμα. Οπότε θα ξαπλάσω και γω μήπως κοιμηθώ λίγο. Τί να κάνουμε, αντί να τα βάζουμε εμείς σε πρόγραμμα, μας βάζουν αυτά.

πολυ ωραιο προγραμμα!!

εαν θες υπαρχει η ομαδα υποστηριξης μητρικου θηλασμου στις Σερρες

http://www.facebook.com/groups/Serres.Thilasmos/?ref=ts&fref=ts

θα την βρεις στο facebook..θα βρεις πολλες μαμαδες απο την περιοχη και οι συντονιστριες της ομαδας εαν ειστε κοντα,θα μπορουν να σε βοηθησουν και απο κοντα..κανε αιτηση και ρωτα μηπως υπαρχουν και συμβουλοι θηλασμου..επιπλεον γινονται και συναντησεις στην περιοχη οπου μπορεις και εκει να παρευρεθεις..

83hKp3.png

H αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι να τρώω μισή κατσαρ'ολα σούπα τη μέρα! Όσο για το νερό, ανέκαθεν έπινα πολύ και το πίνω καθαρά γιατί με ξεδιψάει, δεν καταπιέζομαι. Ε, οι σούπες καλές είναι, αλλά όχι για χόρταση! Πάντως ενώ στην εγκυμοσύνη έβαλα σύνολο 9 κιλα, μετά τη γέννα έχω παχύνει τρελά, δεν ανεβαίνω βέβαια στη ζυγαριά γιατί θα τρομάξω, αλλά τα ρουχα της εγκυμοσύνης δεν μου κάνουν, μίκρυναν!! Έχω πλακωθεί στα ψωμιά και γενικά σε μεγάλες ποσότητες, ακολουθώντας (με λάθος τρόπο βέβαια και πάντα με υπερβολή) τη συμβουλή από τη μαία που εξακολουθεί να με παρακολουθεί "να τρως καλά". Ε, το παρερμήνευσα κάπως αυτό και ιδού τα αποτελέσματα!

θα εχεις χρονο αργοτερα να επανορθωσεις..!!!

μολις βαλει ποδι κατω το μωρο,θα τα χασεις... :lol:

83hKp3.png

Καλημερα. ειμαι απο Σερρες κ εγω (προφανως). δεν εχουμε δυστυχως συμβουλους στις σερρες ουτε του συνδεσμου ουτε IBCLC.. Υπαρχει μια ομαδα θηλασμου που υποστηριζει μαμαδες η οποια εχει συναντηση αυτο το Σαββατο στο σοφα κατα τις 10 κ 30.. αν θελεις μπορεις να ερθεις να γνωριστουμε . υπαρχουν πολλες μαμαδες με εμπειρια θηλασμου...

Καλημερα. ειμαι απο Σερρες κ εγω (προφανως). δεν εχουμε δυστυχως συμβουλους στις σερρες ουτε του συνδεσμου ουτε IBCLC.. Υπαρχει μια ομαδα θηλασμου που υποστηριζει μαμαδες η οποια εχει συναντηση αυτο το Σαββατο στο σοφα κατα τις 10 κ 30.. αν θελεις μπορεις να ερθεις να γνωριστουμε . υπαρχουν πολλες μαμαδες με εμπειρια θηλασμου...

tsarli ευκαιρια για βολτα..ντυσου και πηγαινε!!! η επικοινωνια απο κοντα θα σας βοηθησει πολυ!!!!

83hKp3.png

Όταν γυρισα από το μαιευτήριο σπίτι, κάλεσα αμέσως άτομα από την ομάδα μητρ. θηλασμού για να με βοηθήσουν, αλλά το μωρό δεν καταφερε να πιάσει. Όσο για τις συναντήσεις, ενημερώνομαι, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να αφήσω το μωρό, αφού δεν βγαζω γαλα με το θήλαστρο (βγαζω ελάχιστο, το οποίο δεν του φτανει με τίποτα), ώστε να του το αφήσω. Και σίγουρα δε θέλω να του δώσουν ξένο.

sLvDp3.png