Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρωτακια 2013

mmdad

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εμας μας απασχολει απο οταν γεννηθηκε,,, Στην αρχη λεγαμε οτι θα γυρισουμε Ελλαδα για το σχολειο αλλα τωρα δεν θελω....

Στο Βελγικο σχολειο εχουμε ηδη γραφτει στην 1η απο το Δεκεμβρη αλλα δεν ηταν και κατι ιδιετερο απλα ειπαμε οτι θα συνεχισουμε στο ιδιο συγκροτηνα,

Διαφημίσεις

Αχ κι εγώ έχω κατααγχωθεί! Δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα: Αν θα την πάω σε ιδιωτικό ή δημόσιο, αν θα την έχω σε ολοήμερο ή αν θα πάρω κοπέλα να την παίρνει από το σχολείο και να τη βοηθάει στο διάβασμα ... τίποτα! Όλο τα βάζω κάτω, έτσι δε βγαίνω, αλλιώς δε βγαίνω, το καθένα έχει και το μειονέκτημά του. Το καλύτερο θα ήταν να έχω λεφτά να την πάω σε ένα από τα πολύ καλά ιδιωτικά να μένει και μέχρι τις 5, να τα κάνει όλα μέσα κι εγώ απλά να ασχολούμαι χαλαρά μαζί της ... αλλά ΔΕΝ τα έχω! Ουφ!

azHYp2.png

vwuep3.png

Υπαρχουν ιδιωτικα που τα κρατανε μεχρι τοσο αργα? γιατι 1-2 που ειχα κοιταξει στο ιντερνετ δεν εδιναν τετοια δυνατοτητα...

Εμενα εδω θα γυριζει διαβασμενος αλλα κατι θα πρεπει να κανουμε και στο σπιτι και στις δυο γλωσσες φανταζομαι

Υπαρχουν ιδιωτικα που τα κρατανε μεχρι τοσο αργα? γιατι 1-2 που ειχα κοιταξει στο ιντερνετ δεν εδιναν τετοια δυνατοτητα...

Εμενα εδω θα γυριζει διαβασμενος αλλα κατι θα πρεπει να κανουμε και στο σπιτι και στις δυο γλωσσες φανταζομαι

Ίσως όχι μέχρι τις 5 αλλά μέχρι τις 4:30. Στα εκπαιδευτήρια πλάτων νομίζω είναι και μέχρι τις 5. Θα ήθελα όμως να πάρω και πληροφορίες για αυτά τα κέντρα μελέτης που τα παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο και τα διαβάζουν. Ξέρει κανένας αν έχει στα Ιλίσια κάτι τέτοιο ή στην Κάντζα - Παλλήνη?

azHYp2.png

vwuep3.png

Ναι, υπάρχουν. Ο δικός μου μένει έως τις 17:00. Το μάθημα τελειώνει στις 14:00. Μετά τρώνε, μετά κάνει κάποιο άθλημα, μετά κάνει τη μελέτη και στις 17:00 αναχωρεί το σχολικό. Στις 17:30 είναι στο σπίτι.

Βέβαια το κόστος ανεβαίνει κατά 50 % πάνω από τα δίδακτρα, αλλά αν δεν έχεις εναλλακτικές (να τον παίρνεις νωρίτερα, ώστε να τα κάνει αυτά στο σπίτι), αναγκαστικά το επιλέγεις.

Ευχαριστω. Ακαδημαικα ρωτησα γιατι αν ποτε γυρισουμε στην Ελλαδα δεν θα εχουμε λεφτα να πανε και τα 2 παιδια σε ιδιωτικο (επησεις αν πανε σε ιδιωτικο θα πανε σε καποιο που ειδικευεται στα γαλλικα)

Cateyes δεν ειναι πολυ κουραμενο μετα το παιδακι σου? Κανετε αλλες δραστηριοτητες μετα τις 5μιση? και εμενα την ιδια ωρα γυρνανε σπιτι (5μιση) και μονο για να τσακωθουν εχουν ορεξη, Για τιποτα αλλο

Διαφημίσεις

Κι εμένα κατά τις 5.00 γυρνάει σπίτι. Το πρόγραμμα του σχολείου είναι μέχρι τις 4.00 μέχρι να επιβιβαστούν στα σχολικά πάει 4.15, μέχρι να έρθει στο σπίτι πάει 5.00. Στην αρχή ήταν πολύ κουρασμένος, αλλά μετά από έναν μήνα συνήθισε. Εννοείται δεν κάνουμε τίποτα εκτός σχολείου τις καθημερινές. Μόνο λίγο διάβασμα στο σπίτι γιατί τα βασικά τα κάνουν στο σχολείο΄.

Και εμείς θα πάμε στην πρώτη του χρόνου και ήδη το σκέφτομαι....Έχουμε, όμως, μπει ήδη σε διαδικασία διαβάσματος περίπου 1 ώρα την ημέρα, μια και κάνουμε λογοθεραπεία (δεν λέμε καλά το σ) και εργοθεραπεία (δεν κρατάγε καλά το μολύβι). Σε γενικές γραμμές άλλες φορές είναι πολύ δεκτικός σε ό,τι αφορά το διάβασμα και άλλες όχι. Σε ό,τι αφορά στο σχλείο σίγουρα θα πάει σε δημόσιο, ολοήμερο τμήμα. Θα σχολάει δηλ στις 4:15. Υποτίθεται ότι εκεί θα κάνει και το περισσότερο διάβασμα που θα έχει για το σπίτι. Αλλα λέω υποτίθεται γιατί για πχ πέρυσι ο ανηψιός μου πήγαινε σπίτι διαβασμένος, φέτος όχι (άλλη δασκάλα στο ολοήμερο τμήμα). Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζει ένα παιδάκι πριν πάει στην πρώτη δημοτικού. ΠΧ να ξέρει τα γραμματάκια ή και συλλαβές?

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Αυτό είναι μεγάλο ζήτημα και έχει να κάνει και με το παιδί. Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ μέσα -και μου άρεσαν:wink:, και από αυτά που μας είχε πει η νηπιαγωγός, σίγουρα το πρωτάκι πρέπει να ξέρει τα εξής:

1. Πραγματάκια που ενισχύουν την αυτονομία του (πχ. να ντύνεται και να ξεντύνεται μόνο του)

2. Βασικούς κανόνες υγιεινής (πχ. να πλένει τα χέρια του πριν φάει ή να τα σκουπίζει με μαντιλάκι, να πηγαίνει τουαλέτα και να πλένει τα χέρια του μετά κλπ)

3. Βασικούς κανόνες κοινωνικότητας (να ζητάει ευγενικά αυτό που θέλει από τη δασκάλα, να λέει, όχι, όταν του ζητάνε κάτι που δεν θέλει να το κάνει, να λέει στους γονείς αυτά που τον ενοχλούν)

4. Βασικούς κανόνες για τα πράγματά του (να ξεχωρίζει και να τακτοποιεί τα πράγματά του, ώστε να μην χρειάζεται κάθε εβδομάδα ξύστρα, να θυμάται το μπουφάν του, να μην παίρνει τίποτα που δεν είναι δικό του, να προσέχει τα βιβλία του και τα τετράδιά του)

5. Γνωστικά τώρα: Να έχει καλή λεπτή κινητικότητα, να χειρίζεται καλά το ψαλίδι, να ξέρει το χθες σήμερα αύριο, να ξέρει ποιος είναι, ποιοι είναι οι άμεσοι συγγενείς του, τί σχέση έχουν μεταξύ τους -ποιος είναι ο παππούς-, να ξέρει να βάζει εικόνες με χρονική αλληλουχία σε μία σειρά, γενικά ασκησούλες που έχουν όλα τα βιβλιαράκια για το νήπιο

6. Ως προς τα γράμματα τώρα. Τα γράμματα τα μαθαίνουν στο νήπιο συνήθως. Επίσης μαθαίνουν τους αριθμούς και κάποιες λέξεις. Κάποια νηπιαγωγεία, ιδιωτικά συνήθως, κάνουν πιο εντατική δουλειά. Η γνώμη μου είναι ότι το παιδί πρέπει να έχει μία γενική εικόνα, τίποτα άλλο δεν είναι απαραίτητο. Η δασκάλα της πρώτης τα ξεκινάει από την αρχή, με μεγάλη άνεση χρόνου και τα πιο πολλά παιδιά, γύρω στο Φεβρουάριο διαβάζουν. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα εξάσκησης.

7. Σίγουρα πάντως θα σου έλεγα, ΕΣΥ να μην διδάξεις τίποτα. Αν κάνουν στο νήπιο, καλώς!

Ως προς την αυτονομια κτλ δεν έχουμε ευτυχώς κανένα πρόβλημα. Το χθες, το σήμερα και το αύριο τα μπερδεύει αλλά προσπαθούμε να τα ξεχωρίσει. Εγώ αυτό που κάνω στο σπίτι, με παρότρυνση της νηπιαγωγού όταν από πέρυσι προς τα τέλη της χρονιάς είδαμε ότι δεν κρατούσε ακόμα καλά το μολύβι, είναι να ασχολούμε μαζί του σε σχέση με πράγματα που ήδη ξέρει από το νηπιαγωγείο. Πχ τα Χριστούγενα κάναμε χαρτοκοπτική και φτιάξαμε στολιδάκια (αν και σε ότι αφορά στο ψαλίδι δεν έχει πρόβλημα), ή του έδειχνα τους αριθμους από το 1 έως το 5 (και να τους αναγνωρίζει και να καταλαβαίνει πόσα είναι πχ το 5). Τώρα πια, μέσα από το νηπιο, ξέρει καλά και να γράφει μέχρι και το 10. Τώρα μου είπε η νηπιαγωγός ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η λεπτή του κινητικότητα (στο 90% κρατάει σωστά το μολύβι) και να τον βοηθήσουμε στην παρατηριτικότητα. Οπότε και έχω εκτυπώσει εικόνες με ομοίοτητες και διαφορές και κάνουμε εξάσκηση. Όσον αφορά στα γράμματα κάποια τα αναγνωρίζει και κάποια άλλα όχι. Αυτό που κάνω είναι αν για πχ κάνει μια ζωγραφιά για τον χειμώνα να του λέω τα γραμματάκια να τα γράφει σαν τίτλο στην ζωγραφιά και αν κάποιο δεν το ξέρει να του το γράφω για να το αντιγράψει.

Είναι αυτά όμως αρκετά? Ουσιαστικά φοβάμαι κατα πόσο η δασκάλα θα έχει αυτήν την άνεση χρόνου ή κατά πόσο θα πιέζει τα παιδάκια να τα μάθουν όλα γρήγορα. Και το δικό μου το παιδάκι θέλει τον χρόνο του πραγματικά. Άμα τον πιέσεις ζορίζεται πολύ

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Είναι αυτά όμως αρκετά? Ουσιαστικά φοβάμαι κατα πόσο η δασκάλα θα έχει αυτήν την άνεση χρόνου ή κατά πόσο θα πιέζει τα παιδάκια να τα μάθουν όλα γρήγορα. Και το δικό μου το παιδάκι θέλει τον χρόνο του πραγματικά. Άμα τον πιέσεις ζορίζεται πολύ

γι αυτον ακριβώς τον λόγο,που σ ενδιαφερει,οπως ενδιεφερε κι εμενα η κορη μου που τωρα ειναι στην πρωτη δημοτικου,εκανα το εξης:της αγορασα βιβλια προγραφης (αναγνωσης γραμματα και αριθμων)με πολλα σκιτσα μεσα χρωματα ουτως ωστε να κανουν την γνωση παιχνιδι.

Δεν ηθελα να ζοριστει,γι αυτο της ξεκινησα απο πριν στυλ παιχνιδιου και γνωσης.

Το τι ακουσα απο διαφορες πλευρες,ηταν καθαρα υποκειμενικες αποψεις,που αν τις ακολουθουσα θα ειχαμε τωρα προβλημα.

Στελλα ν ακουσεις το ενστικτο σου και του παιδιου σου,βλεποντας και πραττοντας!

Παντως οι δασκαλες εχουν ενα προγραμμα που το ακολουθουν,σε αλλη ταξη παιρνει περισσοτερο χρονο σε αλλες λιγο πιο γοργο.

Ευχομαι να πανε ολα καλα!

Διαφημίσεις

Και εμενα αυτο ειναι το αγχος μου,, Τι θα πρεπει να ξερει.

Βλεπω οτι ουτε στο βελγικο εχουν γραψει τιποτα αλλο απο το ονομα τους (οχι το επιθετο) και το μαμα - μπαμπα. Στο ελληνικο βλεπω οτι γραφει κατι λεξουλες που και που...

Και εγώ του είχα πάρει κάποια βιβλιαράκια αλλά τώρα πια εκτυπώνω φύλλα εργασίας απο το e-selides.gr για όποιον ενδιαφέρεται. Αυτό που προσπαθώ είναι να μην τον ζορίζω. Δηλ διαβάσουμε πρώτα τα απαραίτητα από εργοθεραπεία και λογοθεραπεία και μετά αν έχει όρεξη κάνουμε και τα φύλλα εργασίας ή ζωγραφίζουμε ή άλλα πράγματα. Το θέμα ειναι ότι επειδή δεν κρατούσε καλά το μολύβι ήταν κατά κάποιο τρόπο και αναγκαίο να του κάνω ασκήσεις (αν και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη) προγραφής και γραφής.

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Κι εμείς εδώ πρώτη τάξη εις διπλούν. Το πρόβλημά μου είναι επειδή είναι δίδυμα σε χωριστά δωμάτια να κάνω στον καθένα γραφείο χωριστά ή το ένα δωμάτιο γραφείο και το άλλο ύπνου. Δεν έχουν κοιμηθεί μαζί από 1 χρονών και μετά και φοβάμαι μην ξεσηκώνουν ο ένας τον άλλο. Επίσης εάν έχουν μαζί γραφείο επειδή ο ένας δηλ. πετάγεται όλη την ώρα φοβάμαι μην ενοχλεούν ο ένας τον άλλο

Κι εμείς εδώ πρώτη τάξη εις διπλούν. Το πρόβλημά μου είναι επειδή είναι δίδυμα σε χωριστά δωμάτια να κάνω στον καθένα γραφείο χωριστά ή το ένα δωμάτιο γραφείο και το άλλο ύπνου. Δεν έχουν κοιμηθεί μαζί από 1 χρονών και μετά και φοβάμαι μην ξεσηκώνουν ο ένας τον άλλο. Επίσης εάν έχουν μαζί γραφείο επειδή ο ένας δηλ. πετάγεται όλη την ώρα φοβάμαι μην ενοχλεούν ο ένας τον άλλο

Νομίζω ότι θα είναι πιο πρακτικό για εσένα, τουλάχιστον στην αρχή, να είναι στον ίδιο χώρο όταν διαβάζουν, αλλιώς θα πρέπει εσύ να πηγαίνεις συνέχεια από το ένα δωμάτιο στο άλλο, προκειμένου να τους βοηθας, να τους επιτηρείς κλπ. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να τους έχεις σε διαφορετικό χώρο.

Νομίζω ότι θα είναι πιο πρακτικό για εσένα, τουλάχιστον στην αρχή, να είναι στον ίδιο χώρο όταν διαβάζουν, αλλιώς θα πρέπει εσύ να πηγαίνεις συνέχεια από το ένα δωμάτιο στο άλλο, προκειμένου να τους βοηθας, να τους επιτηρείς κλπ. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να τους έχεις σε διαφορετικό χώρο.

Σ αυτό θα συμφωνήσω αλλά λέω τώρα είμαι διατεθειμένη να κάνω αυτή τη θυσία αν αποδειχτεί καλύτερα. Ειλικρινά δεν ξέρω

Γειά σας

Η ανάγκη για καθημερινή επικοινωνία, κοινωνική δικτύωση,ψυχαγωγία ή η άμεση αναζήτηση απόψεων/συμβουλών για πιο προσωπικά θέματα μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Διαβάστε το μήνυμά μας, για βρείτε το σωστό σημείο ανάρτησης τέτοιων δημοσιεύσεων ! : - )

-----------------------------------------------------------------

Παραπομπή στο ParentsCafe.gr - Καφέ

Αγαπητά μέλη

Το forum της ΕΕΕΓ parents.org.gr (με βάση το καταστατικό της http://parents.org.gr/news/a245), βρίσκεται στην διάθεση των μελών για την τοποθέτηση ενημερωτικών θεμάτων και ερωτημάτων/ανταλλαγής πληροφοριών που θα βοηθήσουν μελλοντικούς αναγνώστες/γονείς.

Για θέματα που αφορούν την καθημερινή σας συνεννόηση με την διαδικτυακή σας παρέα, ή άλλα μέλη που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες/αγωνίες με εσάς, παρακαλούμε κάνετε χρήση του parentscafe.gr επιλέγοντας κάποια απο τις ενότητες εδώ:

Όλες οι κατηγορίες των Καφέ !

http://parentscafe.gr/forumdisplay.php?f=146

ή εδώ:

Cafe ανά ηλικία παιδιού !

http://parentscafe.gr/forumdisplay.php?f=19

ή επιλέξτε κάποιο άλλο θέμα/ανοίξτε νέο θέμα στο http://www.Parentscafe.gr !

Για τους παραπάνω λόγους το θέμα αυτό θα κλειδωθεί και θα μεταφερθεί στο αρχείο

Γενικοί κανόνες του φόρουμ της ΕΕΕΓ : http://parents.org.gr/forum/misc.php?do=showrules

-----------------------------------------------------------------

Οδηγίες εγγραφής στο Parentscafe.gr :http://parentscafe.gr/showthread.php?t=234

Οδηγίες ανάκτησης κωδικού:

Σημείωση

Αν το θέμα στο οποίο συμμετέχετε κλειδωθεί με την συγκεκριμένη ανακοίνωση παρακαλούμε

α]

μην ανοίγετε νέο θέμα ως συνέχεια του θέματος που συμμετείχατε

β]

μην ανοίγετε ειδικά νέο θέμα στο parent.gr για να ανακοινώσετε την δημιουργία νέου θέματος στο parentscafe.gr.

Μπορείτε αν επιθυμείτε να ενημερώσετε τα υπόλοιπα μέλη με το να τοποθετήσετε την είδηση στην υπογραφή σας ή να κάνετε χρήση των προσωπικών μηνυμάτων.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...