Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θελω να συνεχισω να θηλαζω!

Recommended Posts

Το μωρο μου 2,5 μηνων το θλαζω αποκλειστικα, ομως τα γραμμαρια που παιρνει δεν ειναι τα ικανοποιητικα.Για αυτο το λογο η παιδιατρος μου ειπε να του δινω συμπληρωμα μετα απο καθε θηλασμο περιπου 60ml γαλα.Το προσπαθησα αλλα το μωρο μου αρνειται με κλαματα το μπιμπερο...επισης να αναφερω οτι καποιες φορες οταν το θηλαζω γκρινιαζει χτυπιεται πανω στο στηθος μου κι δειχνει δυσαρεστημενο...δεν ξερω αν κανω κατι λαθος...μηπως πειναει??θελω να συνεχισω να το θηλαζω αλλα δεν ξερω τι να κανω...βοηθεια!!!

Διαφημίσεις

Το μωρο μου 2,5 μηνων το θλαζω αποκλειστικα, ομως τα γραμμαρια που παιρνει δεν ειναι τα ικανοποιητικα.Για αυτο το λογο η παιδιατρος μου ειπε να του δινω συμπληρωμα μετα απο καθε θηλασμο περιπου 60ml γαλα.Το προσπαθησα αλλα το μωρο μου αρνειται με κλαματα το μπιμπερο...επισης να αναφερω οτι καποιες φορες οταν το θηλαζω γκρινιαζει χτυπιεται πανω στο στηθος μου κι δειχνει δυσαρεστημενο...δεν ξερω αν κανω κατι λαθος...μηπως πειναει??θελω να συνεχισω να το θηλαζω αλλα δεν ξερω τι να κανω...βοηθεια!!!

Kαλο θα ηταν να μιλησεις με συμβουλο θηλασμου να σε ενημερωσει σωστα

οταν λες δεν ειναι τα ικανοποιητικα ποσο παιρνει?

I

οταν λες οτι δεν περνει ικανοποιητικο βαρος τι εννοεις?νομιζω πως ολες μας περασαμε κι εγω ακομα περναω τη φαση που τα μωρα δειχνουν ανικανοποιητα κι εμεις σκεφτομαστε το συμπληρωμα.βαζε πιο συχνα το μωρο στο στηθος,κανε εναλλαγες μεχρι να βρεις τι το βολευει και ολα θα πανε καλα

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Μεσα σε 7 ημερες πηρε 130 γραμμαρια, η παιδιατρος μου ειπε οτι πρεπει να παιρνει 25-30 τη μερα

συνηθως λενε να παιρνει πανω απο 150 τη βδομαδα τους 3 πρωτους μηνες και μετα 400/μηνα

δε μου φαινεται τοσο χαλια το βαρος αλλα δες καλυτερα και εδω για τους συμβουλους θηλασμου

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=90775.

ξερουν καλυτερα και θα μπορουν να σε βοηθησουν

I

Να σου ζησει το μωρο σου!Δινεις πολυ λιγε ςπληροφοριες!Απαντησε σε αυτες τις ερωτησεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

βαλε τις απαντησεις εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24874&page=78

Θα σε βοηθησουν τα κοριτσια!

καλως ηρθες στο club μου, μια απο τα ιδια και εγω.....εμενα ειναι 30ημερων και χθες πηγαμε παιδιατρο ειδαμε οτι το βαρος δεν ηταν ικανοποιητικο οποτε και εμεις πηγαμε για συμπληρωμα.......

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Σοφία κ εμένα η δικιά μου επίσης την ώρα που θηλάζει σταματάει κ αρχίζει και χτυπιέται πάνω στο στήθος αλλά παρατήρησα οτι το κάνει όταν πονάει η κοιλίτσα της η όταν έχει βουλωμένη μυτούλα.αναλόγως ,μόλις καταφέρει να κάνει κακά ή της ξεβουλώσω τη μύτη ηρεμεί.Μήπως πονάει και εσένα κάπου το μωράκι σου??

Μεσα σε 7 ημερες πηρε 130 γραμμαρια, η παιδιατρος μου ειπε οτι πρεπει να παιρνει 25-30 τη μερα

Δεν το ζυγίζουμε κάθε μέρα το μωρό, ούτε καν κάθε εβδομάδα! Μέσα σε τόσο μικρό διάστημα δεν λέει τίποτε η ζύγιση, λίγα τσισάκια να κάνει, αμέσως θα δείξει η ζυγαριά 100 γραμ. λιγότερα.

Απάντησε στις ερωτήσεις στο λινκ που δίνει η boy'smam για να δώσεις μια πλήρη εικόνα.

Τα λέμε, καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Εμένα πάλι η δικιά μου είναι 2,5 μηνών και τρώει κάθε 1 -2 ώρες.τον προηγούμενο μήνα πήρε μόνο 600γρ. και ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω καλύτερη διατροφή και να λαμβάνω πολλές πρωτείνες-φοβόμουν τους κολικούς και έτρωγα πολλές σούπες,υδατάνθρακες καθόλου αυγά και τηγανιτά και γενικά επειδή η μικρή έχει γίνει προέκταση του στήθους μου δεν προλάβαινα να μαγειρέψω φαγητά της προκοπής και την έβγαζα με τοστ,γιαούρτια γάλα με δημητριακά και τέτοια-αλλιώς θα έπρεπε να δώσω συμπλήρωμα.Μπορεί όπως είπε να είχα ικανοποιήτικη ποσότητα γάλακτος αλλά η ποιότητα του δεν αρκεί για να πάρει βάρος το μωρό.Σκέφτηκα οτι έχει δίκιο για αυτό και το παιδί δε χορταίνει με το γάλα μου και τρώει όλη μέρα.

Ξεκίνησα λοιπόν και εγώ τα λουκούλεια γεύματα για να δώ (να σημειώσω οτι απο τότε πήρα 2 κιλά μέσα σε 20 ημέρες!!)....

το μπουμπούκι μου εξακολουθεί να τρώει ολημερής κάθε 1-2 ώρες.Από βάρος βέβαια δεν ξέρω τι έχει πάρει ,στις 18 του μήνα θα πάμε στο γιατρό και θα μας πεί.

Και αρχίζω και εγώ να μπαίνω στο τρυπάκι των αμφιβολιών.....γιατί τρώει όλη μέρα??μήπως δε χορταίνει γιατί δε φτάνει το γάλα μου??αν δε χόρταινέ δε θα ξυπνούσε και τη νύχτα??κοιμάται 6 ώρες σερί και την ξυπνάω έγω για να φάει αλλιώς θα κοιμάται παραπάνω.χθές και σήμερα όμως άφού την ξύπνησα έφαγε μόνο 5 λεπτά απο το ένα στήθος και την πήρε ο ύπνος.για να ξετουμπανιάσει λοιπόν το άλλο στήθος αναγκαστηκα να αντλήσω γάλα με το θήλαστρο (έχω το e-motion της nuk).Αφου έκανα τα μασαζ μου και τα ζεστά ντους μου.....δεν έβγαλα τπτ παραπάνω από 40ml

Και αρχίζω και εγώ να μπαίνω στο τρυπάκι των αμφιβολιών.....γιατί τρώει όλη μέρα??μήπως δε χορταίνει γιατί δε φτάνει το γάλα μου??Αλλά αν δε χόρταινέ δε θα ξυπνούσε και τη νύχτα??

Εχω απελπιστεί ρε κορίτσια,δε θέλω ούτε εγώ να σταματήσω το θηλασμό αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.Μήπως είμαι και εγώ ανυπόμονη??Μηπως είναι ακόμα πολύ μικρό το μωράκι και δεν έχει βρεί ακόμα το ρυθμό του??Αλλά και εγώ δεν έχω αντοχές είμαι όλη μέρα στον καναπέ,δε μπορώ ούτε το σκύλο να βγάλω βόλτα πιά,ούτε στην τουαλέτα να πάω ούτε να ξυρίσω τα πόδια μου.Είμαι και μόνη μου εδώ,δεν έχω συγγενείς ούτε και βοήθεια στις δουλειές του σπίτιου κ ο άντρας μου όσο μπορεί με βοηθάει,αλλά.......

Και για να σας κατατοπίσω σας δίνω τις παρακάτω πληροφορίες .Ελπίζω σε βοήθεια γιατί τρελαίνομαι....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος : 39η

Β. Το φύλο του βρέφους:ΚΟΡΊΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.: ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.: ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.:ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 20-10-12 2560

23-10-12 2480

25-10-12 2640

20-11-12 3300

18-12-12 3900

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. :8 ΕΩς 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα:ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο): ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Ε-ΜΟΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝUK

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Συστημάτικές αντλήσεις δεν κάνω λόγω έλλειψης χρόνου.Αν τύχει να αντλήσω θα είναι μόνο μια φορά κατά τις 6 το πρωί περίπου 7 λεπτά από το κάθε στήθος.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο : 5 ΕΩς 7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο: 4 ΕΩΣ 6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Πάντα ο θηλασμός από το κάθε στήθος διαρκεί 5 λεπτά.μετά το 5λεπτο πιπιλάει πολύ αργά και την αφήνω να το κάνει για άλλα 5-10 λεπτά.Μετά την βάζω στο άλλο στήθος όπου κάνει τα ίδια.Τις περισσότερες φορές αποκοιμιέται πρίν την αλλάξω στήθος,την κρατάω όρθια 15 λεπτά αφού δεν έχει ρευτεί και μόλις την ξαπλώνω ουρλιάζει και σταματά όταν τη βάζω στο άλλο στήθος.Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και για 3 ώρες.......!!!!πράγμα που με έχει κουράσει πααααααρα πολυ!!!!!

Το βαρος ειναι πολυ καλο, πηρε ακριβως το μ.ο. δλδ 750 γρ/μηνα. Αυτά που σου είπε ο παιδίατρος ορρό θρεπτικου γάλακτος απ' οσο ξερω δεν ισχυουν! Οι θερμιδες που εχει το μητρικο γαλα ειναι οσες και το ξενο, το οποιο εξαλλου φτιαχνεται με βαση το μητρικο. Και δεν υπαρχουν μανουλες με γαλα λαιτ και αλλες με πληρη λιπαρα! Αυτη τη στιγμη βρισκεστε σε αλμα αναπτυξης, αυτο της 8-9 εβδομαδας, κατι που ισως δικαιολογει τη συμπεριφορα της. Παντως 8-10 θηλασΜοι τη μερα ειναι πολυ νορμαλ, τωρα η υπολοιπη συμπεριφορα της δεν εχει να κανει με το οτι δεν χορταινει (δεν τιθεται καν τετοιο θεμα απο την προσληψη βαρους και τις πανες που εχει) αλλα με το οτι ακομα σε εχει πολλη αναγκη. Τα ερεθισματα του περιβαλλοντος δεν την ενδιαφερουν και νιωθει καλα μονο στην αγκαλια σου και στο στηθος σου. Αρκει να σου πω οτι εμεις μολις περασαμε αυτη τη φαση και το καθε τρεις και λιγο στηθος, οπου το παιδι αρχισε να ενδιαφερεται για το τι γινεται γυρω του, ημουν εγω αυτη που αγχωθηκα μηπως δεν τρωει αρκετα!

NiHHp2.png

Διαφημίσεις

Sorry τα μπερδεψα λιγο, αν και παλι σε αλμα αναπτυξης βρισκεστε, αυτο της 12 εβδομαδας!

Αααααααααχ αυτά τα άλματα... ένα περάσαμε και από τοτε απλά τρώει κάθε 2 ώρες για μισάωρα και βάλε λόγω ΓΟΠ.

NE1r.png

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση Dolorita. Ο γιατρός με άγχωσε γιατί τον προηγούμενο μήνα μόνο πήρε 600γρ.Σήμερα το πρωί έκανα το λάθος και τη ζύγισα με τον εξής τρόπο ο οποίος μπορεί και να είναι ανορθόδοξος ,δεν ξέρω: ζυγίστηκα πρώτα εγώ και μετά την πήρα αγκαλιά κ υπολόγισα το βάρος της από τη διαφορά.Αν είναι σωστό αυτό που έκανα από τις 18-12-12 μέχρι σήμερα έχει πάρει μ.ο τη μέρα μόνο 18γρ περίπου.και την φυσιολογική ποσότητα να πάρει μέχρι τις 18-1-13 που κλείνει μήνα από την προηγούμενη επίσκεψη στο γιατρό,πάλι δε θα ξεπεράσει τα 640γρ το μήνα.

Ίσως είναι πολύ κακό που βιάστηκα να τη ζυγίσω μόνη μου δε μπορώ να περιμένω να πάμε στο γιατρό γιατί έχω αγωνία.Και τι κατάλαβα????από το πρωί κλαίω με μαύρο δάκρυ.

αυτη η μεθοδος ζυγισματος δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη. την ημερα που πηγαμε στην παιδιατρο ειχα ζυγισει ετσι τον μπεμπη και φαινοταν να εχει παρει 300γρ. το ιδιο απογευμα τον ζυγισε η παιδιατρος και ειχε παρει 600γρ.

αυτη η μεθοδος ζυγισματος δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη. την ημερα που πηγαμε στην παιδιατρο ειχα ζυγισει ετσι τον μπεμπη και φαινοταν να εχει παρει 300γρ. το ιδιο απογευμα τον ζυγισε η παιδιατρος και ειχε παρει 600γρ.

ουυυφφφφφ,πραγματικα με καθυσυχάζεις!!!!Μακάρι να γίνει έτσι και στη μικρή μου.Σκεφτόμουν να αγοράσω και μια καλή ζυγαριά αλλά τα οικονομικά μας δεν είναι και στα καλύτερά τους.Θα κοιτάξω μήπως και νοικιάσω καμία αλλά δε γνωρίζω αν μπορώ να νοικιάσω στη Χαλκίδα.

Αν γνωρίζει καμιά κοπέλα ας μου πεί.

εμεις ειχαμε αγορασει μια απο τα jumbo. νομιζω οτι εκανε 30 ευρω. αλλα στην δικια σας ηλικια ηδη δεν χωρουσε σε μηκος στη συγκεκριμενη ζυγαρια.

Η αλλη λυση ειναι να νοικιασεις μια... 20 με 30 ευρω πανε για ενα 3μηνο και ειναι επαγγελματικές!

Παντως μη μετρας τη μικρή καθε μερα. Τα μωρα οπως κι εμεις δεν εχουν σταθερή όρεξη. Η παιδίατρός μου υπολογιζει το μεσο ορο ανα ημέρα κατα τη μετρηση του μήνα.

Εδω να φανταστείς μπορεί να εχει 150 γρ διαφορα στο ποσο παιρνει απο εβδομαδα σε εβδομαδα. Μην αγχωνεσαι τσάμπα ιδίως αν δεν εχεις ζυγαριά αριβείας (λίγων γραμμαρίων) για μωρά!

NE1r.png

https://www.facebook.com/groups/BFmums/

κοριτσαρες ελατε κ απο εδω να τα πουμε!!

θα βοηθηθειτε πολυ κ προς θεου το καθημερινο ζυγισμα ειναι ο χειροτερος εχθρος του θηλασμου

1kOup2.pngTxJmp3.png

προς θεου το καθημερινο ζυγισμα ειναι ο χειροτερος εχθρος του θηλασμου

Συμφωνω απολυτα!γενικα το να υπαρχει ζυγαρια ειναι λαθος γιατι μονο αγχος μπορει να προκαλεσει!

Δεν τη ζυγίζω κάθε μέρα απλά εκείνη την ώρα με έτρωγε ο πωπός μου να δω πόσο έχει πάρει για τους λόγους που προανέφερα δλδ.μικρή ποσότητα άντλησης και δεν θηλάζει πολύ ώρα.Αυτά είναι που με αγχώνουν περισσότερο οτι δλδ έχει μειωθεί το γάλα μου.Έχετε δίκιο κορίτσια πάντως για το καθημερινό ζύγισμα,είναι πολύ αγχωτικό.

Δεν τη ζυγίζω κάθε μέρα απλά εκείνη την ώρα με έτρωγε ο πωπός μου να δω πόσο έχει πάρει για τους λόγους που προανέφερα δλδ.μικρή ποσότητα άντλησης και δεν θηλάζει πολύ ώρα.Αυτά είναι που με αγχώνουν περισσότερο οτι δλδ έχει μειωθεί το γάλα μου.Έχετε δίκιο κορίτσια πάντως για το καθημερινό ζύγισμα,είναι πολύ αγχωτικό.

ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΥΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!

Το μωρο ζυγιζεται και το βαρος του αξιολογειται στο συνολο του παραλληλα με τις μετρησεις που υπαρχουν για το υψος και την περιμετρος της κεφαλης..αυτο που κανεις οδηγει σε λανθασμενα συμπερασματα..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...