Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπνάει το βράδυ ανα20λεπτο!!!βοηθεια!!

Elena@

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια θέλω και εγω την γνώμη σας και τις συμβουλές σας.

Η κόρη μου την άλλη βδομάδα κλείνει 10 μηνών και μέχρι πριν μια βδομάδα δεν έιχαμε ποτέ προβλημα με τον ύπνο κοιμόταν 10 ώρες σερί έχει μία βδομάδα μόλις την βάζω στο κρεβάτι της δεν κοιμάται στριφογυρνάει συκώνεται και αν φύγω απλο το δωμάτιο κλαίει αφού καταφέρς και την κοιμήσω ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στην νύχτα και πάλι τα ίδια.

Αν την βάλω να κοιμηθεί στο ριλάξ ή στο καροτσάκι επειδή δεν έχει χώρο να γυρίσει στο 10λεπτο κοιμάται.

στην διάρκεια της μέρας κοιμάται κατα τισ 10 για μισή ώρα και το μεσημέρι 1 ώρα.

Μάλλον βγάζει και δοντάκια αλλά πως γίνεται να δυσκολεύται να κοιμάται στο κρεβάτι της και στο ριλάξ ή στο καροτσάκι να κοιμάται?

Διαφημίσεις

Αν την βάλω να κοιμηθεί στο ριλάξ ή στο καροτσάκι επειδή δεν έχει χώρο να γυρίσει στο 10λεπτο κοιμάται.

Μάλλον βγάζει και δοντάκια αλλά πως γίνεται να δυσκολεύται να κοιμάται στο κρεβάτι της και στο ριλάξ ή στο καροτσάκι να κοιμάται?

Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι η ελλειψη χωρου που την κανει να κοιμαται, απλα νιωθει ασφαλεια στο ρηλαξ και στο καροτσι καθως τα μωρα αναπτυσσουν απο την κοιλια ακομα το ενστικτο της "αγκαλιας"!!! Αντιθετως το κρεβατακι της προσφερει επαρκεια χωρου και την κανει να ειναι σε υπερενταση και να μην μπορει να την ελεγξει, συμβαινει σε πολλα μωρακια της ηλικιας αυτης.

Εγω προσωπικα επειδη περασα ενα μαρτυριο με τον υπνο της κορης μου μεχρι να γινει 1 ετους και μετα ως δια μαγειας επιλυθηκε το προβλημα, θα σε συμβουλευα να αφησεις το μωρο να κοιμαται οπου αυτο βολευεται και καποια στιγμη προσπαθησε να του "υπενθυμισεις" αυτο που μεχρι τωρα (για καποιο λογο) εχει αλλαξει/ξεχασει ?!, δλδ στο μελλον δοκιμασε να την βαλεις να κοιμηθει στο κρεβατακι της παλι, και θα εχει μεγαλωσει που θα σημαινει οτι θα ζηταει τον χωρο της και οχι την ασφαλεια αλλα επιπλεον (αν ειναι δοντια) θα εχει περασει η δυσκολη αυτη φαση κατα μια εννοια.

Εχετε αλλα δοντακια η ειστε στην εναρξη της οδοντοφυιας???

Σημ: αν φοβασαι οτι θα συνηθισει να κοιμαται οπουδηποτε αλλου εκτος απο το σωστο μερος που ειναι το κρεβατακι της μπορει να συμβει, αλλα απο την εμπειρια μου και μονο θα σου πω οτι ειχα και εγω αυτο το αγχος αλλα τα σταδια ρηλαξ-ρηλαξ μεσα στο κρεβατι (ναι παρακαλω, ακουσον-ακουσον!!!)-καροτσι δεν τα γλυτωσαμε, παρα ταυτα ομως να που ολα γυρισαν τουμπα και πλεον η μικρη μου (2 ετων σημερα) κοιμαται απο 1 ετους 12ωρο σερι στο κρεβατακι της (που το ειχε για φτυσιμο πριν τη μεγαλη αλλαγη, ενω οοολα τα προαναφερθεντα ηταν παραααδεισος για αυτην και κολαση για εμενα φυσικα!!!).

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Βγάλαμε πριν 1 μήνα περίπου τα 2 πρώτα δοντάκια χωρίς να το καταλάβουμε δεν έιχε καθόλου γκρίνια.

Όσων αφορά τον ύπνο η αλήθεια είναι ότι με αγχώνει μην συνηθίσει να κοιμάται στο ριλάξ ή στο καρότσι και μετά δυσκολευτει να συνηθίσει το κρεβάτι της.

Απλά με προβληματίζει γιατί ξαφνικά δυσκολεύται να κοιμηθεί στο κρεβάτι της και αφου κοιμηθεί ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στην νύχτα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πεινάει και δεν ζεσταίνεται.

Βγάλαμε πριν 1 μήνα περίπου τα 2 πρώτα δοντάκια χωρίς να το καταλάβουμε δεν έιχε καθόλου γκρίνια.

Όσων αφορά τον ύπνο η αλήθεια είναι ότι με αγχώνει μην συνηθίσει να κοιμάται στο ριλάξ ή στο καρότσι και μετά δυσκολευτει να συνηθίσει το κρεβάτι της.

Απλά με προβληματίζει γιατί ξαφνικά δυσκολεύται να κοιμηθεί στο κρεβάτι της και αφου κοιμηθεί ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στην νύχτα.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πεινάει και δεν ζεσταίνεται.

Σε οτι αφορα τα δοντακια το επομενο-α μπορει να ειναι πιο επωδυνα η πιο ανωδυνα, οποτε μην εφησυχαζεσαι!!!

Στην ηλικια που ειστε λογικα δεν πειναει, αλλα πως εισαι σιγουρη οτι δεν ζεσταινεται??? να υποθεσω οτι εχεις κλιματισμο???

Παρολαυτα να εχεις παντα στο μυαλο σου πως τα μωρα δεν ειναι ρομποτακια, καθως μεγαλωνουν αναπτυσσουν/καλλιεργουν λειτουργιες του εγκεφαλου (ερεθισματα, ανασφαλεια, κινητικοτητα κλπ) που ενα μικροτερο μωρακι δεν εχει προλαβει να αναπτυξει (αυτο ειναι η απαντηση μου στο "ξαφνικα" που σε ξαφνιασε :D;)).

Ενα μωρο μπορει να ξυπναει για πολλους λογους ασχετως αν το εκανε η οχι πριν, ολα αλλαζουν (δυστυχως η ευτυχως).

Αν αγχωνεσαι για το αν θα της γινει συνηθεια το ρηλαξ και ταυτοχρονα εχεις την υποψια οτι βγαζετε και δοντακια δεν ειναι η καταλληλη στιγμη να της αλλαξεις περιβαλλον, αφησε την εκει που βολευεται προς ωρας και μετα απο καποιο διαστημα δοκιμασε παλι να την βαλεις στο κρεβατακι. Τα μωρα μπορει να ειναι πλασματα της συνηθειας αλλα καθως μεγαλωνουν φυσιολογικα ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑ, εν ολιγοις δεν μπορει να γινει 5 χρονων και να κοιμαται στο καροτσι :rolleyes:, σκεψου το... και μην αγχωνεσαι!!!

Αν είναι η κούνια σε άλλο δωμάτιο, είναι λίγο πιο περίπλοκο γιατί θα πρέπει να εξοικειωθεί και με τον καινούριο χώρο και με την κούνια. Αν μπορείς βάλε ένα στρώμα/ράντζο/πολυθρόνα - κρεβάτι στο δωμάτιο και κοίμιζέ το εκεί μαζί σου και ύστερα ακολουθείς τα ίδια βήματα που σου έγραψα παραπάνω.

Σε άλλο δωμάτιο. Έχω καναπεδάκι ευτυχώς! Θα ξεκινήσω άμεσα!

Διαφημίσεις

Χτες όλη την ημέρα είχε τρελά κέφια και κατα τις 8,30 το βράδυ της έβαλα θερμόμετρο και είχε 38 της έδωσα depon το γάλα της δεν ήθελε να το πιει και μετά κοιμήθηκε μέχρι τις 1,00 μετα αφού την έβαλα στο ριλαξ κοιμόταν και έκλαιγε στον ύπνο της υποθέτω ότι είναι από τα δόντια.

Σήμερα το πρωί πάλι δεν ήθελε το γάλα της, ευτυχώς τα φρούτα, την σούπα και την κρέμα τα τρώει.

Ο παιδίατρος μου είπε να τις δίνω την νύχτα για 1-2 μέρες depon και να δούμε και για το γάλα να μην την πιέζω και θα το ξαναπιεί.

Όλη την μέρα είναι πολύ καλή παίζει γελάει και την νύχτα δυσκολεύεται.

Υποθέτω ότι ειναι τα δόντια.

Χτες όλη την ημέρα είχε τρελά κέφια και κατα τις 8,30 το βράδυ της έβαλα θερμόμετρο και είχε 38 της έδωσα depon το γάλα της δεν ήθελε να το πιει και μετά κοιμήθηκε μέχρι τις 1,00 μετα αφού την έβαλα στο ριλαξ κοιμόταν και έκλαιγε στον ύπνο της υποθέτω ότι είναι από τα δόντια.

Σήμερα το πρωί πάλι δεν ήθελε το γάλα της, ευτυχώς τα φρούτα, την σούπα και την κρέμα τα τρώει.

Ο παιδίατρος μου είπε να τις δίνω την νύχτα για 1-2 μέρες depon και να δούμε και για το γάλα να μην την πιέζω και θα το ξαναπιεί.

Όλη την μέρα είναι πολύ καλή παίζει γελάει και την νύχτα δυσκολεύεται.

Υποθέτω ότι ειναι τα δόντια.

Εχετε δεκατα, λογικα απο τα δοντια, και οντως το depon σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι οτι καλυτερο!!! Το γαλατακι της δεν το πινει γιατι λογω δοντιων την ενοχλει η θερμοκρασια του, ωστοσο ενδεχεται καπου παρακατω να μην τρωει και τα φρουτα λογω οξυτητας (αν και δροσερα), μην σε παραξενεψει καθολου!!! Δυστυχως τα δοντακια κανουν την εμφανιση τους παντα το βραδυ που το μωρο ηρεμει και τοτε βρισκουν την ευκαιρια να "χτυπουν" προκειμενου να βγουν στην επιφανεια, κατι που ολη την ημερα δεν συμβαινει ιδιαιτερα, κατι το παιχνιδι, κατι η απασχοληση περναει πιο ανωδυνα!!!

Προσπαθησε να την εχεις δροσερη τοσο κατα τη διαρκεια της ημερας (μπανιο κλπ) οσο και κατα τη διαρκεια της νυχτας (κλιματισμο κλπ) ουτως ωστε να μην γινεται ανυποφορη η ενταση που της προκαλει η οδοντοφυια. Επισης κυκλοφορουν ορισμενα σκευασματα για τα ουλακια, διαφορα μασητικα που τα βαζεις στο ψυγειο η ακομα και κεχριπαρι που κατ' εμε κανει καλη δουλεια και ανακουφιζει απο τον πονο και την ενοχληση των δοντιων.

Περαστικα ευχομαι!!!

Καλημέρα!

Καλησπέρα κορίτσια θέλω και εγω την γνώμη σας και τις συμβουλές σας.

Η κόρη μου την άλλη βδομάδα κλείνει 10 μηνών και μέχρι πριν μια βδομάδα δεν έιχαμε ποτέ προβλημα με τον ύπνο κοιμόταν 10 ώρες σερί έχει μία βδομάδα μόλις την βάζω στο κρεβάτι της δεν κοιμάται στριφογυρνάει συκώνεται και αν φύγω απλο το δωμάτιο κλαίει αφού καταφέρς και την κοιμήσω ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στην νύχτα και πάλι τα ίδια.

Με ποιον τρόπο κοιμόταν μέχρι τώρα? Όταν λές ότι καταφέρνεις να την κοιμίσεις, με ποιον τρόπο εννοείς? Εάν μπορεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποκοιμιέται στην κούνια της (έστω και δύσκολα) και απλά ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα, αξίζει τον κόπο να κάνεις υπομονή παρά να καταφύγεις στο ρηλάξ ή στο καρότσι, γιατί το πιθανότερο είναι ότι περνάει την κρίση ύπνου των 8-10 μηνών (http://www.babysleepsite.com/baby-sleep-patterns/8-9-10-month-old-baby-sleep-regression/).

Είναι μια φάση που περνάνε όλα τα μωρά και δεν κρατάει πολύ, αλλά είναι κρίσιμη ηλικία γιατί όποιες συνήθειες εγκαθιδρύονται τώρα δύσκολα σπάνε μετά. Επομένως, αν παρά τις δυσκολίες μπορεί να αποκοιμιέται στην κούνια της, κάνε υπομονή με τα βραδυνά ξυπνήματα και μείνε σταθερή στην μέθοδο κοιμίσματος που χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα, λογικά σε λίγες μέρες - εβδομάδες θα περάσει.

Μετά την μεταφέρεις στην κούνια? Ξυπνάει και τότε τη νύχτα? Το ζητούμενο είναι το παιδί τελικά να κοιμάται στο κρεβάτι του και να μην ξυπνάει αναζητώντας το ρηλάξ ή το καρότσι για να ξανακοιμηθεί. Αν μετά από τα 10' κούνημα την βάζεις στην κούνια και κοιμάται συνεχόμενα, δεν είναι τόσο τραγικό, αν και επιμένω ότι προτιμότερο είναι να κάνεις λίγο υπομονή, μήπως περάσει η φάση.

στην διάρκεια της μέρας κοιμάται κατα τισ 10 για μισή ώρα και το μεσημέρι 1 ώρα

Είναι αρκετά μικρή η διάρκεια για την ηλικία της, ιδίως του πρωινού ύπνου. Έτσι κοιμόταν και πριν ή τώρα που έχει αναστατωθεί? Επίσης, που κάνει αυτούς τους ύπνους, στην κούνια ή στο ρηλάξ/καρότσι?

καλημερα και από μένα,

θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με τον υπνο της 5 μηνών κόρης μου.

Ενώ εδώ και καιρό κοιμόταν 20:30 με 06:00, εδώ και μια εβδομάδα πετάγεται στις 2 για πιπίλα και 4-5 για φαγητό.

Τα γευματά της τα εχω μυράσει έτσι κατα τη διαρκεια της μέρας:

09:30με 10:00 180ml

13:00 180ml

17:00 180ml

20:30 180ml

και μετα ξύπνια στις 5 για φαγητό.. όσο και να προσπάθησα να την κρατήσω λίγο παραπάνω να μου κοιμηθεί δηλαδή 21:30-22:00 δεν τα καταφερνω από τις 20:00 κλαιει και νυσταζει..

εχετε να μου προτείνετε κάτι? κάποιο τρόπο να πάμε λίγο πιο πίσω στα γεύματα?

Ευχαριστώ

καλημερα και από μένα,

Ενώ εδώ και καιρό κοιμόταν 20:30 με 06:00, εδώ και μια εβδομάδα πετάγεται στις 2 για πιπίλα και 4-5 για φαγητό.

και μετα ξύπνια στις 5 για φαγητό.. όσο και να προσπάθησα να την κρατήσω λίγο παραπάνω να μου κοιμηθεί δηλαδή 21:30-22:00 δεν τα καταφερνω από τις 20:00 κλαιει και νυσταζει..

Ευχαριστώ

Καλημερα!!!

Δεν βρισκω τον λογο να πας πισω τα γευματα της, ειστε ακομα μικρακια και οι αλλαγες (εφ' ολης της υλης) θα ειναι ΑΠΑΝΩΤΕΣ...ωστοσο αν επιμενεις για καποιο λογο (ειδικα αν σε διευκολυνει και φυσικα με γνωμονα παντα αυτη την αλλαγη να τη δεχτει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το μωρο) θα σου προτεινα απο καθε γευμα να πας ενα τεταρτο της ωρας πισω, ουτως ωστε ετσι θα εχεις κερδισει το λιγοτερο 1 ωρα (συνολικα), ευελπιστωντας να ξυπναει και παλι στις 06:00 και οχι στις 05:00, γιατι αν καταλαβα καλα αυτο ειναι το ζητουμενο :) !!!

Ειναι πλεονεκτημα για ενα μωρο 5 μηνων να ΝΥΣΤΑΖΕΙ και να ΚΟΙΜΑΤΑΙ απο τις 20:30, αλλα μωρακια δυσκολευονται και δεν τα καταφερνουν με αποτελεσμα να δημιουργουνται αλλα προβληματα...!!!

Γενικα/συμπερασματικα:

Προτεινω να καρατησεις ΣΤΑΘΕΡΗ την ωρα που κοιμαστε (20:30 με το ενδεχομενο μιας μικρης αποκλισης παντα) καθως επισης και τα ml, γιατι οπως φαινεται απο την διαρκεια μεταξυ των γευματων το μωρο αντεχει περαν της συνηθισμενης ωρα που πεινανε τα περισσοτερα μωρακια (δλδ γυρω στο 3ωρο), και να τροποποιησεις τα γευματα με τον παραπανω τροπο, ετσι θα ξεκινατε το πρωτο σας γευμα πρωι-πρωι!!!

Σημ: να υποθεσω οτι κατα τη διαρκεια της ημερας πως κοιμαστε καποια τεταρτα-μισαωρα της ωρας, ετσι δεν ειναι??? ουσιαστικα δεν εχει σημασια στην αλλαγη του προγραμματος που θελεις να επιτυχεις, αλλα εχει σημασια για την ΕΝΑΡΞΗ του, καθως αν ΔΕΝ κοιμαται ικανοποιητικα το μωρο μεσα στην ημερα ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ απο μονο του την ωρα βραδυνου υπνου (γιαυτο κλαιει αλλωστε, για να κοιμηθει), και ετσι ολο το προβλημα παει ντομινο!!!

Διαφημίσεις

καλημερα και από μένα,

Ευχαριστώ

Το ζητούμενό σου είναι να μην ξυπνάει για φαγητό τη νύχτα? Αφού άρχισε τώρα τελευταία να το κάνει, εγώ θα σου πρότεινα να αυξήσεις την ποσότητα φαγητού που της δίνεις μέσα στην ημέρα, κι αυτό γιατί μάλλον έχουν αυξηθεί οι θερμιδικές της ανάγκες και πεινάει μέσα στη νύχτα. Έστω και 20ml παραπάνω σε κάθε γεύμα μπορεί να κάνουν την διαφορά.

Μου διευκρινίζεις και κάτι? Για πρωί ξυπνάει στις 9.30? Για αυτό τον λόγο την ταίζεις εκείνη την ώρα και όχι νωρίτερα? Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να κάνει 5 γεύματα κατανεμημένα μέσα στην ημέρα και όχι 4 μέσα στην ημέρα και 1 μέσα στη νύχτα.

Αν κλαίει από νύστα ήδη από τις 8, σημαίνει ότι θα έπρεπε ήδη να κοιμάται, μην της αργείς τον βραδυνό ύπνο, όσο πιο ήρεμη είναι όταν την βάζεις για ύπνο τόσο περισσότερο θα κοιμηθεί, αντιθέτως αν την κοιμίζεις όταν είναι ήδη εξαντλημένη, θα ξυπνάει νωρίτερα. Ακούγεται παράδοξο, αλλά ισχύει!

Πάντως κοιμάται πολύ καλά προς το παρόν, με λίγες διορθωτικές κινήσεις θα πετύχετε ακόμα καλύτερους ύπνους!!!

Κορίτσια μου γεια σας!!!!

Έχω νέα να σας πω.... Η κατασταση προχωράει πολύ καλά φτού -φτου μην το ματιασω!!!! Ο μικρός μου χτες κοιμήθηκε πρωτη φορά 4 ώρες σερι!!!!! Στους 13 μηνες!!!!!! Ξυπνάει περιπου 2-3 φορες μέσα στην νύχτα πράγμα απίθανο για μένα ! Μονο χτες που αρχισαν να μας ταλαιπωρούν τα δόντια πάλι ηταν πιο ανησυχος .....επίσης και ο ύπνος του την μέρα έχει γίνει καλύτερος. Συνεχίζει τους 2 υπνους εναν το πρωι και εναν το απόγευμα συνολικης διάρκειας 3 με 3,5 ώρες. Εγώ το μονο που θέλω να πω ειναι υπομονή και δυναμη σε όλες τις μανουλες!!!!!! Θα σας ενημέρωσω για την συνέχεια μας!!

Έχω νέα να σας πω.... Η κατασταση προχωράει πολύ καλά φτού -φτου μην το ματιασω!!!! Ο μικρός μου χτες κοιμήθηκε πρωτη φορά 4 ώρες σερι!!!!! Στους 13 μηνες!!!!!! Ξυπνάει περιπου 2-3 φορες μέσα στην νύχτα πράγμα απίθανο για μένα ! Μονο χτες που αρχισαν να μας ταλαιπωρούν τα δόντια πάλι ηταν πιο ανησυχος .....επίσης και ο ύπνος του την μέρα έχει γίνει καλύτερος. Συνεχίζει τους 2 υπνους εναν το πρωι και εναν το απόγευμα συνολικης διάρκειας 3 με 3,5 ώρες. Εγώ το μονο που θέλω να πω ειναι υπομονή και δυναμη σε όλες τις μανουλες!!!!!! Θα σας ενημέρωσω για την συνέχεια μας!!

Μπραβο pandoritsa μου, χαιρομαι που ομαλοποιουνται ολα σταδιακα.

Καλη συνεχεια...:D!!!

:P:p:p:p

Μπράβο στον μικρό!

Η μαμά πώς είναι? Λύσατε τα θέματά σας με την φύλαξή του?

Υ.Γ. : It's official! Εχω κοριτσάκι!!!!!

Διαφημίσεις

Μπράβο στον μικρό!

Συγχαρητηρια deena!!!

Με το καλο να υποδεχθειτε το νεο μελος της οικογενειας σας :D!!!

Καλησπέρα και πάλι! Είμαι καινούρια στο Forum Και δεν είχα δει τις απαντήσεις σας.

2 μερες τωρα προσπάθησα να την παω λίγο πίσω στην ώρα του μπανιου και της προετοιμασίας βόλτα με το καρότσι μασαζάκι, παιχνίδι στο σπίτι.. Καταφέραμε από τισ 8 που αρχίζουν και κλεινουν τα ματάκια μαςνα το πάμε 8:20 τη μια μερα και χθες 9! Μου ξύπνησε στις 7 !!!!!:-) Δε φαντάζεστε πόσο χάρηκα. Αφού σηκωνόμουν μόνη μου όλη τη νύχτα και πήγαινα στο δωμάτιο της για να δω τι γίνεται... Φάνηκε εύκολο θα το κρατήσει για να δούμε.....

ίσως έχει συνδιάσει και το μπάνιο με γαλα και νάνι... τι να πω???

παρατήρησα ότι μόλις βγούμε από το μπάνιο ζητάμε πριν καλά καλά ντυθούμε γάλα και υπνο...

ΜΑκάρι να συνεχίσουμε έτσι γιατι είχα απογοητευτεί πολύ τώρα ειδικά που ξεκίνησα δουλειά.

Μεσ τη μέρα κοιμάται μισαωράκια και το μεσημέρι καταφλερνουμε να κλείσουμε και ώρα...

2 μερες τωρα προσπάθησα να την παω λίγο πίσω στην ώρα του μπανιου και της προετοιμασίας βόλτα με το καρότσι μασαζάκι, παιχνίδι στο σπίτι.. Καταφέραμε από τισ 8 που αρχίζουν και κλεινουν τα ματάκια μαςνα το πάμε 8:20 τη μια μερα και χθες 9! Μου ξύπνησε στις 7 !!!!!:-) Δε φαντάζεστε πόσο χάρηκα....

Μπράβο, καλά έκανες αφού είδες ότι δουλεύει αυτό! Άλλαξες και τίποτα στο φαγητό? Έδωσες καθόλου παραπάνω ποσότητα? Το ρωτάω γιατί από όσα έχεις γράψει δεν μου φαίνεται ότι ξυπνούσε μέσα στη νύχτα λόγω του ότι την έβαζες νωρίτερα για ύπνο, αλλά επειδή πεινούσε.

Μεσ τη μέρα κοιμάται μισαωράκια και το μεσημέρι καταφλερνουμε να κλείσουμε και ώρα...

Είναι ακόμα μικρούλα για μεγαλύτερης διάρκειας ύπνους μέσα στην ημέρα. Από την άλλη είναι αρκετά μεγάλη πια ώστε να έχει διαχωρίσει πλήρως την ημέρα και τη νύχτα, οπότε μπορείς να την "ενθαρρύνεις" και να την "βοηθάς" να κοιμάται περισσότερο μέσα στην ημέρα, κοιμίζοντας σε χαμηλό φωτισμό και ησυχία (όχι δηλαδή στο σαλόνι, την κουζίνα κ.λπ.).

Καλή συνέχεια!!!

Μπραβο pandoritsa μου, χαιρομαι που ομαλοποιουνται ολα σταδιακα.

Καλη συνεχεια...:D!!!

Σε ευχαριστώ koalaki...κάθε φορά που τα δόντια χτυπούν σε θυμάμαι πάντα!!!

Μπράβο στον μικρό!

Deena μου συγχαρητήρια για την νυφουλα που μας ετοιμάζεις!!!!! Σε ποια βδομάδα είσαι; Η πεθερά μου τελευταία στιγμη είπε πως ήθελε τελικα να τον κρατήσει.... Έτσι μετα απο διάφορα που περάσαμε -καταλαβαίνετε- τον κρατάει μια βδομάδα η μια γιαγιά και μια η αλλη. Η μαμά μου τα παει υπέροχα μαζί του και η πεθερά μου τα παει καλά απλα δεν έχει εξοικειωθεί εντελώς μαζί της ακόμα άγνωστο το γιατί.

Ο ύπνος του μικρού χτες την νύχτα ηταν λίγο πιο ανήσυχος ακόμα και με ντεπον σήμερα όμως την μέρα οι υπνοι ηταν καλύτεροι όπως και το φαγητο του. Αν και όπως λέει το κοαλακι τα δόντια χτυπούν την νύχτα!!!

Deena μου συγχαρητήρια για την νυφουλα που μας ετοιμάζεις!!!!! Σε ποια βδομάδα είσαι;

Καλημέρα!

Είμαι 22η εβδομάδα, λίγες μέρες πριν έκανα Β' επιπέδου! Το μωρό με το καλό θα είναι Χριστουγεννιάτικο!

Η πεθερά μου τελευταία στιγμη είπε πως ήθελε τελικα να τον κρατήσει.... Έτσι μετα απο διάφορα που περάσαμε -καταλαβαίνετε- τον κρατάει μια βδομάδα η μια γιαγιά και μια η αλλη. Η μαμά μου τα παει υπέροχα μαζί του και η πεθερά μου τα παει καλά απλα δεν έχει εξοικειωθεί εντελώς μαζί της ακόμα άγνωστο το γιατί.

Θα τα βρουν μωρέ! Αν δεν είχαν και πολλή επαφή μέχρι τώρα, θέλει τον χρόνο ο μικρούλης, καθώς δεν είναι και πολύ μικρούλης πια και έχει άποψη!

Εγώ, αν και πήρα το πράσινο φως από παιδίατρο για παιδικό σταθμό, θα συνεχίσω τελικά για έναν χρόνο ακόμα τον συνδυασμό νταντά - γιαγιάδες. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου, δεδομένου του ερχομού της μπέμπας, να μην βάλουμε σκοτούρα στο κεφάλι μας ενδεχόμενες ιώσεις του "μεγάλου"...άκου μεγάλος το αγοράκι μου, δεν το πιστεύω!!!:):):)

Σε ευχαριστώ koalaki...κάθε φορά που τα δόντια χτυπούν σε θυμάμαι πάντα!!!

Παρακαλω γλυκια μου :D!!!

Υπομονη και καλη δυναμη :D!!!

Επιχείρηση μεταφορά σε κούνια: αποτυχία. Το κοιμίζω στα χέρια και μόλις το ακουμπάω στην κούνια το μάτι γαρίδα και κλάμμα! Την υπόλοιπη μέρα μπορεί να κάθεται και να παίζει εκεί αλλά για ύπνο ούτε κουβέντα. Δεν το προσπάθησα πολύ, 3-4 μέρες αλλά τελικά δεν κατάφερνε να κοιμηθεί και φτάναμε να είναι χιλιοεκνευρισμένο και χειροτέρεψαν τα πράγματα οπότε το άφησα προς το παρόν κι είπα να επικεντρωθώ στο ύπνος σκέτο! Κοιμάται πιο εύκολα πια με κούνημα κι έχει βρει έναν πιο σταθερό ρυθμό στους πρωινούς ύπνυς του πράγμα θετικό αλλά συνεχίζει να ξυπνάει αρκετές φορές, κάποιες απο αυτές ξανακοιμάται εύκολα άλλες όχι. Η αλήθεια είναι πως ενοχλείται απο την ζέστη και βγάζουμε και δόντια οπότε ειναι ανήσυχο...Μάκάρι να συνεχίσουμε με μικρά έστω αλλά σταθερά βήματα...

dimela μία συμβουλή αν θες από εμένα. Στην κούνια να μην το βάζεις το μωρό για παιχνίδι, γιατί συνγχαίει τον ρόλο της. Οταν αλλη φορά μπαίνει εκεί για να κοιμηθεί και άλλες για να παίξει, όταν εσύ θες να κοιμηθεί, αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Παιχνίδι οπουδήποτε αλλού , σαλόνι, πάτωμα, πάρκο, κτλ, εκτός της κούνιας. Η κούνια ==="νάνι"..αυτό πρέπει να είναι ένα ισχυρό σημάδι για το μωρό σου, θα το βοηθήσει να χαλαρώνει.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

dimela μία συμβουλή αν θες από εμένα. Στην κούνια να μην το βάζεις το μωρό για παιχνίδι, γιατί συνγχαίει τον ρόλο της. Οταν αλλη φορά μπαίνει εκεί για να κοιμηθεί και άλλες για να παίξει, όταν εσύ θες να κοιμηθεί, αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει. Παιχνίδι οπουδήποτε αλλού , σαλόνι, πάτωμα, πάρκο, κτλ, εκτός της κούνιας. Η κούνια ==="νάνι"..αυτό πρέπει να είναι ένα ισχυρό σημάδι για το μωρό σου, θα το βοηθήσει να χαλαρώνει.

Δεν έχεις άδικο μεν αλλά στην ουσία δεν το αφήνω εκεί να παίξει, απλώς κάπως πρέπει να εξοικειωθεί με την κούνια και το δωμάτιό του κάποια στιγμή μήπως και γίνει η μετάβαση. Επομένως καλό είναι να περάσει λίγες ευχάριστες στιγμές εκεί έτσι ώστε να μην την αρνείται με την πρώτη ματιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...