Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νούμερο παπουτσιού;;;;

Recommended Posts

...οι πωλήτριες με έχουν μπερδέψει πάλι και θα ήθελα τα φώτα σας!!!!

Το πρώτο νούμερο παπούτσι που αγοράσαμε για τη μικρή ήταν το 20 από το Μούγερ.Το δοκιμάσαμε και όλα ήταν καλά..Μετά από 3 μήνες άρχισαν να την στενεύουν..πάμε πάλι στο Μούγερ (της Ν.Σμύρνης αυτή τη φορά..)αρχές Σεπτέμβρη, της δοκιμάζει το παπούτσι η πωλήτρια,μας λέει το 21 θα πάρετε για να αγκαλιάζει όλο το ποδαράκι,όχι μεγαλύτερο....o.k,το αγοράζουμε..χτες λοιπόν πάμε μια βόλτα από το corcodilino για να της πάρω παπουτσάκια-παντοφλάκια για μέσα στο σπίτι...βλέπει τα παπούτσια που φόραγε η μικρή η πωλήτρια και μας λέει-με πολύ ευγενικό ύφος-ότι φαίνεται ότι είναι πολύ στενά για το ποδαράκι της...μένω έκπληκτη..πριν 3 βδομάδες τα αγοράσαμε...μας είπε λοιπόν για να μην σας τα πολυλογώ ότι πρέπει να υπάρχει αρκετά μεγάλο κενό μπροστά,τουλάχιστον ένα με δύο δάχτυλα,και γενικά θα πρέπει το παπούτσι να είναι πολύ,μα πολύ άνετο...μας δίνει το 22 λοιπόν και το 23 στα παντοφλάκια...εμένα μου φαίνονται μεγάλα αλλά επιμένει...τα αγόρασα τελικά,με έπεισε...

Γιατί όμως η μια μου είπε να αγκαλιάζει σφιχτά όλο το πόδι ώστε να το διαμορφώσει και η άλλη ότι πρέπει να είναι πολύ άνετο το ποδαράκι μέσα στο παπούτσι;;;ποιά έχει δίκιο;;;;

Επίσης εσείς τι τους φοράτε μέσα στο σπίτι τώρα που κρυώνει ο καιρός;

Εγώ όλο το καλοκαίρι σχεδόν την είχα ξυπόλητη,αλλά μου είπε μια γνωστή μου ότι δεν έπρεπε γιατί έτσι κάνουν πλατυποδία...έχω ανησυχήσει λίγο...τι ισχύει τελικά;;;

Διαφημίσεις

Χμ...εμενα η παιδατρος μου ειχε πει ..οτι ναι μεν ν αγκαλιαζει το ποδαρακι του καλα...αλλα μπροστα να εχει σιγουρα κενο (1-1,5ποντο)

Μην ξεχναμε οτι το ποδαρακι μεγαλωνει γρηγορα και αν τα παρεις ισα ισα σε λιγες μερες δεν θα του κανουν :roll:

Τωρα για τ αλλο που ειπε η φιλη σου... :?:? ...μεσα στο σπιτι ειναι οκ να περπαταει ξυπολυτο και εννοειτε οτι εξω χρειαζεται παπουτσακια ..για πολλους λογους...αλλα δεν νομιζω οτι τοσο ευκολα κανουν πλατυποδια αν δεν εχει την προδιαθεση :roll: (το τελευταιο ειναι δικη μου αποψη )

Το παπούτσι θα πρέπει να της είναι άνετο. Καλά είναι να μην πιέζει το παπούτσι το δάχτυλο μπροστά, αλλά σε αυτή την ηλικία αν είναι πολύ μεγάλο δε θα μπορεί να περπατήσει, θα σκοντάφτει και θα πέφτει. Σημασία έχει να μπορεί να περπατάει άνετα. Η μικρή μου είναι 19 μηνών και όλο το καλοκαίρι φορούσε 21 νούμερο. Έξαρτάται βέβαια από το παιδί και το πόσο ψηλό είναι. Τώρα θα της πάρω 22 νούμερο για το χειμώνα. Μην ανησυχείς για αυτά που σου λένε επειδή περπατούσε ξυπόλητη. Δεν παθαίνει τίποτε, ισα ισα τα παιδιά που μαθαίνουν να περπατούν ξυπόλητα, μαθαίνουν να περπατούν καλύτερα και έχουν καλύτερη ισορροπία.

Χμ...εμενα η παιδατρος μου ειχε πει ..οτι ναι μεν ν αγκαλιαζει το ποδαρακι του καλα...αλλα μπροστα να εχει σιγουρα κενο (1-1,5ποντο)

Κάτι τέτοιο μας είπε και η δικιά μας...

Τώρα σχετικά με τα παντοφλάκια ... πέρυσι το χειμώνα που ξεκίνησε να περπατάει - ήταν 10 μηνών - η παιδίατρος μου είπε να της φοράω παπουτσάκια και κατά προτίμηση αθλητικά γιατί κρατάνε καλύτερα το πόδι πιο σταθερό. Της πήρα ένα ζευγάρι addidas και το φορούσαμε συνέχεια μέσα στο σπίτι σαν παντοφλάκια και η αλήθεια είναι πως πατούσε πιο καλά με αυτά.

Φέτος όμως που τρέχει σφαίρα, θα της πάρω παντοφλάκια από το μούγερ που έχουν και ύφασμα αρκετό ώστε να αερίζεται το ποδαράκι της.

Οσο για την ξυποληταρία τι να πω ... όλο το καλοκαίρι την βγάλαμε έτσι ... ιδρώναμε για να την πιάσουμε και να της βάλουμε παπούτσι!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Koρίτσια ευχαριστώ...το συμπέρασμα είναι δηλαδή ότι αν το παιδί περπατάει άνετα και δεν πέφτει δεν πειράζει να είναι και λίγο μεγαλύτερο το παπουτσάκι..καλύτερα να είναι λίγο πιο άνετο παρά να την πιέζει...έχει και περίεργο πόδι η δικιά μου..βασικά έχει πολύ χοντρό κουτουπιέ....με τα παντοφλάκια που είναι αρκετά μεγάλα την τσέκαρα σήμερα,μια χαρά περπατάει..θα την τσεκάρω κι έξω με τα παπουτσάκια..

..και πάλι ευχαριστώ...

Διαφημίσεις

Koρίτσια ευχαριστώ...το συμπέρασμα είναι δηλαδή ότι αν το παιδί περπατάει άνετα και δεν πέφτει δεν πειράζει να είναι και λίγο μεγαλύτερο το παπουτσάκι..καλύτερα να είναι λίγο πιο άνετο παρά να την πιέζει...έχει και περίεργο πόδι η δικιά μου..βασικά έχει πολύ χοντρό κουτουπιέ....με τα παντοφλάκια που είναι αρκετά μεγάλα την τσέκαρα σήμερα,μια χαρά περπατάει..θα την τσεκάρω κι έξω με τα παπουτσάκια..

..και πάλι ευχαριστώ...

Α πες το αυτό, είναι πολύ σημαντικό ... το ξέρω μιλάω εκ πείρας και εμείς μια από τα ίδια!!!

Δεν τολμώ να της πάρω παπούτσι αν δεν είναι μαζί μου, γιατί το νούμερο που θα βάλει παίζει ανάλογα με την φόρμα του παπουτσιού και επίσης δεν της ταιριάζουν όλα τα σχέδια. Αναγκαστικά λοιπόν για να μην την σφίγγει η μπαρετούλα θα πρέπει το παπουτσάκι να έχει έναν αέρα μπροστά, ίσως και λίγο περισσότερο. Πάντως οι πιο έμπειροι πωλητές είναι στα μούγερ και τα καλύτερα παπούτσια κατά τη γνώμη μου. Της πήρα για το Πάσχα ένα ζευγάρι από άλλο κατάστημα, τα χρυσοπλήρωσα κα το παιδί τα έβαλε μόνο δυο μήνες. Με πήρε στο μπίρι μπίρι η πωλήτρια και την πάτησα :evil::evil::evil: .

1aLup3.png

BtUIp3.png

..κι εγώ το Μούγερ εμπιστευόμουν,και η πωλήτρια στο κατάστημα της Ερμού ήταν όντως πολύ καλή....Τώρα βέβαια μπορεί να μην φταίνε και η πωλήτριες...όταν δοκίμασε το 21 νούμερο αρχές Σεπτέμβρη της ήταν καλό αλλά οριακό...μου είχε πει τότε μήπως να δοκιμάζαμε και το 22 αλλά δεν επέμενε και πολύ...βασικά δε μου φάνηκε και τόσο καταρτισμένη η δεύτερη πωλήτρια..ήταν ευγενική και εξυπηρετική αλλά δε φαινόταν να είχε πείρα...αντίθετα στη Νέα Σμύρνη οι πωλήτριες του corcodilino μου φάνηκαν πιο ενημερωμένες...Βέβαια στο ίδιο κατάστημα άλλης περιοχής πάλι είχα πέσει σε ψιλοάσχετο πωλητή...είναι που θα πέσεις για αυτό πάντα τα μάτια μας 14....

Μην ξεχναμε οτι το ποδαρακι μεγαλωνει γρηγορα και αν τα παρεις ισα ισα σε λιγες μερες δεν θα του κανουν :roll:

Ακριβως.

Εγω παντα περνω ενα νουμερο μεγαλυτερο.

Τα νουμερα εδω ειναι διαφορετικα.

Οταν το ποδι του μικρου μου χωραει μια χαρα στο νουμερο 6 του παιρνω το 7. Εχει κενο μπροστα περιπου ενα δαχτυλο. Βεβαια κοιταω να μην του μπαινοβγαινει. Αλλα οπως ειπωθηκε απο την πωλητρια που πηγε η ΛΗΤΩ ''να το αγκαλιαζει το ποδι".

Την ανοιξη την πατησα καθως του πηρα το νουμερο 6 και ειχε αρκετο κενο μπροστα καπου 1 με 1μιση δαχτυλο και μετα απο 3 εβδομαδες του ηταν ισα ισα! Ετυχε και μεγαλωσε πολυ το ποδι του εκεινο το διαστημα. Αλλα εχουμε το αλλο καλο εδω οτι μπορουμε και τα επιστρεφουμε. Ετσι πηγα και τα αλλαξα και του πηρα το 7.

Οσο για τα παιδια που περπατανε ξυπολυτα δεν παθαινουν πλατυποδια.

Αντιθετα ειναι πιο καλα να περπατανε ξυπολυτα, μαθαινουν να περπατανε καλυτερα και να εχουν και καλυτερη ισσοροπια οπως ειπε και η Ζωγια.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Την ανοιξη την πατησα καθως του πηρα το νουμερο 6 και ειχε αρκετο κενο μπροστα καπου 1 με 1μιση δαχτυλο και μετα απο 3 εβδομαδες του ηταν ισα ισα! Ετυχε και μεγαλωσε πολυ το ποδι του εκεινο το διαστημα. Αλλα εχουμε το αλλο καλο εδω οτι μπορουμε και τα επιστρεφουμε. Ετσι πηγα και τα αλλαξα και του πηρα το 7.

Φορεμένα ;;;; :shock::shock::shock:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Φορεμένα ;;;; :shock::shock::shock:

Ναι ναι φορεμενα. Τα καθαριζουμε καλα καλα και τσουπ παλι μεσα στο κουτι και αλλαγη!! Αρκει βεβαια να εχουμε την αποδειξη.

Διαφημίσεις

Ναι ναι φορεμενα. Τα καθαριζουμε καλα καλα και τσουπ παλι μεσα στο κουτι και αλλαγη!! Αρκει βεβαια να εχουμε την αποδειξη.

Καλά αν μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς εδώ, θα είχα γλυτώσει πολλά λεφτά :)

Πολύ καλό το τόπικ ΛΗΤΩ, γιατί και εγώ έχω χάσει το μπούσουλα με τα παπούτσια.

Μέσα Ιουλίου που περπατούσε καλά πλέον και έξω, του πήρα πέδιλα Νο 20, κλειστά πίσω για να είναι σταθερά. Μέχρι τότε φορούσε 19 αλλά είπα να μας βγάλουν για το καλοκαίρι. Και πραγματικά τα λιώσαμε.

Πριν 2 βδομάδες πάω να του πάρω αθλητικά. Πήρα τα puma γιατί έχουν τον πάτο που σε βοηθάει να μετρήσεις το πόδι. Το 22 μου φάνηκε μεγάλο και έτσι πήρα το 21. Τρομάρα μου! Σε 10 μέρες το δάχτυλο του παιδιού έβρισκε μπροστά :o. Πάω και του παίρνω 22 άλλη μάρκα. Τα δοκιμάζουμε στο μαγαζί, όλα καλά, τα φοράει πρώτη φορά έξω και σκοντάφτει. Έχω αγανακτήσει! Μου φαίνεται ότι αν δεν μιλήσει να μου πει τι τον βολεύει δεν πρόκειται να φορέσει κλειστό παπούτσι της προκοπής.

Καλά αν μπορούσαμε να το κάνουμε και εμείς εδώ, θα είχα γλυτώσει πολλά λεφτά :)

Πολύ καλό το τόπικ ΛΗΤΩ, γιατί και εγώ έχω χάσει το μπούσουλα με τα παπούτσια.

Μέσα Ιουλίου που περπατούσε καλά πλέον και έξω, του πήρα πέδιλα Νο 20, κλειστά πίσω για να είναι σταθερά. Μέχρι τότε φορούσε 19 αλλά είπα να μας βγάλουν για το καλοκαίρι. Και πραγματικά τα λιώσαμε.

Πριν 2 βδομάδες πάω να του πάρω αθλητικά. Πήρα τα puma γιατί έχουν τον πάτο που σε βοηθάει να μετρήσεις το πόδι. Το 22 μου φάνηκε μεγάλο και έτσι πήρα το 21. Τρομάρα μου! Σε 10 μέρες το δάχτυλο του παιδιού έβρισκε μπροστά :o. Πάω και του παίρνω 22 άλλη μάρκα. Τα δοκιμάζουμε στο μαγαζί, όλα καλά, τα φοράει πρώτη φορά έξω και σκοντάφτει. Έχω αγανακτήσει! Μου φαίνεται ότι αν δεν μιλήσει να μου πει τι τον βολεύει δεν πρόκειται να φορέσει κλειστό παπούτσι της προκοπής.

Μηπως να δοκιμαζες 21 1/2? Πολλα αθλητικα επωνυμα εχουν μισα νουμερα.

εχω ακριβως το ιδιο προβλημα μιας και ολο το καλοκαιρι ημασταν ξυπολητοι καιτωρα που περπαατησαμε πηγαμε στα μουγερ να αγορασουμε καινουργια παπουτσια αθλητικα nike καιμου εκανε εντυπωση γιατι απο 19 που φορουσαμε τοκαλοκαιρι μας μετρησε το ποδαρακι η πωλητρια και πηραμε 22!!!!!!!!!!!!!μου φανηκε λιγο μεγαλο αλλα στην πραξη ηταν μια χαρα και νομιζω πως εχει 1δαχτυλο μπροστα.

my baby was my reborn...

Τα Nike έχουν στενή φόρμα το χειμώνα φοράνε και πιο χοντρό καλτσάκι οπότε λογικό είναι να παίρνεις πιο μεγάλο νούμερο. Εγώ τώρα που κάνει κρύο του φοράω τα καλτσάκια με τις βεντούζες και όλο το καλοκαίρι ξυπόλητος γιατί η παιδίατρος μου είπε επειδή δεν έχει κάνει καμάρα στην πατύσα να τον αφήσω ξυπόλητο να φτιάξει και όντως είναι καλύτερα τώρα.

a94dd1bc2e.png

Διαφημίσεις

Σας μιλαει η πειρα!!!!

Εχω μεγαλωσει μεσα στα παπουτσια, οι γονεις, αδελφια, ξαδερφια, ο αντρας μου, ολοι παππουτσαδες!!! Και εγω φυσικα.

Το παπουτσι στα μωρα πρεπει να ειναι ακριβως στα μετρα του ποδιου και να εχει το πολυ 1-1 1/2 ποντο κενο μπροστα. Επισης δεν πρεπει να ''κοβει'' το ποδαρακι του πουθενα μπροστα στο κουντεπιε η στο πλαι. Αν το κοβει παει ναπει οτι δεν του ταιριαζει το συγκρκριμενο σχεδιο. Αυτο συμβαινει στα πιο πολλα μωρα γιατι εχουν στρουμπουλα ποδαρακια. Στα αδυνατουτσικα που μπορει να ειναι καλα στο μακρος αλλα στο πλαι ειναι φαρδια επισης δεν κανει το συγκεκριμενο σχεδιο. Οσο για το οτι μεγαλωνει γρηγορα το ποδαρακι τους και αλλαζουν γρηγορα νουμερο δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα παρα να αγοραζουμε καινουρια.

Αυτα για τα πολιτικα παπουτσια γιατι στα αθλητικα αλλαζει λιγο το θεμα. Μπορεις στο αθλητικο να ειναι εως 2 περιπου ποντους το κενο, ειδικα σε αυτα με τ αυτοκολλητα. Χωρια που τααθλητικα παπουτσια ειναι πιο ανετα αλλα ανοιγουν το ποδι πιο ευκολα. Για τη συγκεκριμενη παντως εποχη συνιστωνται γιατι ειναι το μεταβατικο σταδιο απο πεδιλο σε κλειστο που χρειαζεται να μαζεψει πρωτα το ποδι για να μπορει να μπει σε κλειστο τυπου γοβακι-μπαρετουλα.

Ειναι οπως κ σεμας τους μςγαλους, μονο που τα ποδαρακια των μωρων ειναι πολυ πιο ευαισθητα, και στα πρωτα τους βηματα πρεπει να ειναι ανετα αλλα οχι και απλωτα τελειως η συνεχεια ξυπολητα γιατι σε ασυτη τη φαση τεινουν να κανουν πλατυποδια!

Αυτα λοιπον!!! :lol::lol: Ελπιζω να μην σας ζαλισα!!!

φιλιααα!!! :lol::lol::lol:

Λητώ στο cocodilino της Ν.Σμύρνης πήγες? Σε εξυπηρέτησε μία ψηλή μελαχροινή? Αυτή οποιο παπούτσι δει που δεν ειναι crocodilino κάτι θα βρει να πει... εγώ είχα πάει τη κόρη μου και φόραγε ένα ζευγάρι από τη Sasa (στην Ομήρου-έχει πολύ καλά παπούτσια και ΄κει) και στο Crocodilino μου έιπε πολυ βαρύ παπούτσι (χωρίς να είναι βαρύ)

Αμα δεν το πω θα σκασω!Δεν κολλαει εδω!!Αυτες οι πωλητριες ειναι χαζες!Δεν ξερω για τα μαγαζια που λετε !!Αλλα ετσι θα πεισεις τον αλλον να αγορασει??Υποτιμουν την νοημοσυνη μας δηλαδη?Εχω προσφατη εμπειρια απο πωλητρια απο αλλο θεμα αλλα δεν την ελω για να μην χαλασω το θεμα!!Αλλα ειδικα σενα θεμα σαν τα παιδικα παπουτσια δειξε λιγο σοβαροτητα στο κατω κατω παιδακια θα τα φορανε πρεπει να πουλησει μονο τα δικα της και κανενα αλλο μαγαζι δεν εχει καλα παπουτσια??Συγχιστηκα τωρα!! :lol:

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια τα φώτα σας και πάλι ...

Η κόρη μου δεν περπατάει ακόμα, αλλά τώρα είμαστε στη φάση "πιάσε μου τα χεράκια να κάνω βόλτες" !!!!

Επιπλέον σκεφτόμουν τώρα που είναι Χειμώνας, όταν βγαίνουμε έξω, φτάνει να φορά μόνο καλτσούλες;

Μήπως πρέπει να φοράμε κανένα παντοφλοειδές παπουτσάκι που θα κρατάει και το ποδαράκι μας ζεστό;

Τι λέτε;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...