Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

17η εβδομάδα και κρυωμένη

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

πρώτη φορά γράφω στο forum και θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το παρακάτω.

Εδώ και 4 ημέρες ταλαιπωρούμαι από ένα κρύωμα, όπου το πιο ενοχλητικό κομμάτι είναι το μπούκωμα. Επειδή δεν μπορούσα να αναπνεύσω και να κοιμηθώ τις δύο τελευταίες ημέρες κατέφυγα στο dexa-rhinaspray N, ένα αποσυμφωρητικό σπρέι για τη μύτη. Μετά διάβασα από το internet ότι αντεδείκνυται για την εγκυμοσύνη, οπότε το έκοψα μαχαίρι.

Είμαι στη 17η - 18η εβδομάδα. Μπορεί να έχω προκαλέσει πρόβλημα στο μωρό?

Παραδέχομαι ότι παράκουσα τη γυναικολόγο μου, που είχε προτείνει φυσιολογικό ορό ή vicks (γιατί συχαίνομαι και τα δύο) :(.

Επειδή έχω αρχίσει να αγχώνομαι πολύ, έχω προκαλέσει μεγάλη βλάβη????

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Δε το γνωρίζω το συγκεκριμένο φάρμακο, παρόλα αυτά δε νομίζω να έχει προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο με μια φορά χρήσης!

Εντούτοις θα πρέπει λίγο να προσέχεις στην εγκυμοσύνη σου, να μη κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και πάνω απ'όλα ν'ακούς τις συμβουλές της γυναικολόγου σου!

Δεν είναι όλα τα φάρμακα αθώα και ασφαλή σε μια εγκυμοσύνη!

προφανώς όχι!

αλλιώς δεν θα έγραφα στο φόρουμ!

Σκοπός της επικοινωνίας είναι να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και όχι να την φορτώνουμε περαιτέρω ενοχές. Μπορώ και μόνη μου να κατηγορώ τον ευατό μου, που δεν κοίταξα, γιατί απλά ήταν ένα φάρμακο που χρησιμοποιώ χρόνια και δεν είχα κοιτάξει ποτέ το χαρτάκι.

Να θέσω την ερώτηση διαφορετικά:

η χρήση ενός φαρμάκου που αντεδείκνυται για εγκύους, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί μόνο 1-2 φορές?

προφανώς όχι!

αλλιώς δεν θα έγραφα στο φόρουμ!

Σκοπός της επικοινωνίας είναι να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και όχι να την φορτώνουμε περαιτέρω ενοχές. Μπορώ και μόνη μου να κατηγορώ τον ευατό μου, που δεν κοίταξα, γιατί απλά ήταν ένα φάρμακο που χρησιμοποιώ χρόνια και δεν είχα κοιτάξει ποτέ το χαρτάκι.

Να θέσω την ερώτηση διαφορετικά:

η χρήση ενός φαρμάκου που αντεδείκνυται για εγκύους, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί μόνο 1-2 φορές?

Δεν ήθελα να σε φορτώσω με ενοχές ή να σε κατηγορήσω.Δεν μπορεί όμως και κάποια να σε βοηθήσει σε αυτό που ρωτάς γιατί και εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ποιά απο όλες τις ουσίες που περιέχει το φάρμακο αυτό αντενδείκνυται για την εγκυμοσύνη.Με την λήψη φαρμάκων να προσέχεις πολύ.Πριν πάρεις το οτιδήποτε να παιρνεις τη γιατρό σου να ρωτάς, ακόμα και για τα πιο 'αθώα'.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Καλήμέρα.Κι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα με χρόνια ιγμορίτιδα και πραγματικά τώρα στην εγκυμοσύνη υποφέρω με το μπούκωμα.

Είχα ρωτήσει λοιπόν τον γιατρό μου αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο αποσυμφωρητικό και προς μεγάλη μου έκπληξη το πρώτο που μου είπε ήταν το dexa-rhina. Παλιότερα το χρησιμοποιούσα, μέρχρι ο ομοιοπαθητικός στον οποίο κατέφυγα για το πρόβλημά μου το θεώρουσε πολύ βαρύ (άσχετα από εγκυμοσύνη) και μου είπε να μην το ξαναχρησιμοποιήσω.

Βέβαια ο γυναικολόγος μου συμπλήρωσε πως κανένα φάρμακο δεν είναι ασφαλές και καλύτερα να τα αποφύγω.

Κορίτσια, προσπαθήστε να αποφεύγετε τα φάρμακα. Το μπούκωμα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε οπως και στα ασαράντιστα βρέφη: με το protargol 2%. Είναι ένα ήπιο αντισηπτικό, κάτι σαν μπενταντίν και βάζεις μία σταγόνα σε κάθε ρουθούνι, πρωί και βράδι, εφόσον την έχεις ξεμπουκώσει πρώτα (στα βρέφη με ορό).

ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΑΣ! εμένα που δεν με αφήνει να πάρω ούτε ντεπόν (ελεος...) τον πίεσα να το κοιτάξει, διάβασε περι αυτού και μου είπε να το χρησιμοποιώ. Δεν είναι φάρμακο, είναι αντισηπτικό διάλυμμα.

Θα σταματήσει το συνάχι και θα ελευθερωθεί η αναπνοή.

Καλημερα κ απο μενα...εγω καθε χρονο κολλαω απο τους μαθητες μου ιωσεις!!!Ειμαι 3-4 φορες το χρονο με φαριγγιτιδα κ μπουκωμενη μυτη μεχρι κ ιγμοριτιδα εκανα....Περυσι τετοια εποχη ημουν εγκυος---τωρα εχω μια μπεμπουλα 5 μηνων----και ΔΕΝ αρρωστησα ουτε μια φορα!!!!!Βεβαια αποτον 3ο μηνα την κυησης ειχα μπουκωμενη μυτη αλλα οχι λογω κρυωματος...διαστελλονται οι βλενογονοι της μυτης λογω ορμονων στην εγκυμοσυνη και γιαυτο μπουκωνει η μυτη μας....το καλοκαιρι επαθα παλι φαρυγγιτιδα αλλα ημουν κ 8 μηνων εγκυος...παω στον ωρλ μου στο ικα που με ξερει πλεον!!και μου λεει οτι ειναι λογω εγκυμοσυνης----μπουκωνει η μυτη κ οι εκκρισεις κατεβαινουν στον φαρυγγα κ τον ερεθιζουν....επισης μου ειπε οτι ειναι κ αλλεργικο γιατι καθε ανοιξη υποφερω κ απο μια ρινιτιδα!!!ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ μου εδωσε τιποτα!!!!μονο πλυσεις με φυσιομερ μου ειπε ή φυσιολογικο ορο!!!Επειδη ειχα χρησιμοποιησει πολλα φυσιομερ στην εγκυμοσυνη σταματησαν να επιδρουν....κατοπιν συμβουλης γυναικολογου εβαλα ροναλ----η μυτη ειχε κλεισει τελειως κ ανεπνεα αποτο στομα!!!Τωρα ειμαι παλι κρυωμενη με φαρυγγιτιδα κ μπουκωμα αλλα παιρνω φαρμακευτικη αγωγη....εχω κ την μπεμπα 5 μηνων κ φοραω ολη μερα μασκα στο σπιτι!!!!!!Μηπως να ξαναμεινω εγκυος να εχω αντισωματα???:-PΠεραστικα σε ολες,....και τα φαρμακα οσο λιγοτερα μπορειτε κ κατοπιν συμβουλης του γυναικολογου σας!!...υγ= το ντεξα-ρινα σπρευ εχει κορτιζονη!!!!

• 5 χρόνια μετά...

καλησπερα σας ειμαι νεα στην παρεα σας μου εκανε εγγραφη ο αντρουλης μου και θελω να ρωτησω το εξης !! μελουσα μανουλα ειμαι 20 εβδομαδων και 4 ημερων στις 15 του μηνος εχουμε την β επιπεδου μεχρι στιγμης εξετασεις τα παντα ολα τελεια υπερυχοι αυχενικη διαφανει τελεια  και λοιπα υπαρχει λογος ανυσυχιας στο τελευταιο τριμηνο ν εμφανηστει κατι ξαφνικα ?? ανυσηχω γτ ειναι το πρωτο μου και καταλάβενετε!! τ πρεπει ν προσεξω στο τελος τωρα που κοντεβω?? εχω και ενα συναχι και βυχα  καταρροη με τσουζουν τα ματια 37.5 πυρετο δευτερη φορα τις τελευταιες εβδομαδες περναει ξανα πα΄λι συναχι και βηχας ανυσηχει πολυ ο καλος μου ο αντρας μου και θελω να τον καθυσηχασω !! τι μπορω να κανω να μην εχω βυχα γιατι τρανταζομαι και εχθες ειχα μικρο πονακι κατω δεξια αλλα μ περασε γτ μ τον βυχα εχω ακουσει πολλα:) ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΟΥΤΕ ΝΤΕΠΟΝ !!! αλλα πηρα σημερα ενα γιατι εχω δεκατα! λετε να εχω καποιο θεμα??

γεια σας και απο μενα ! ειμαι ο συζηγος της μαριας πηρε 2 ντεπον και στο θερμομετρο μενει σταθερος στα 37 και 5 ειναι ανησυχητικό? η λογο εγγυμοσυνης ειναι αυτη η θερμοκρασια?

Διαφημίσεις

Καλύτερα να μιλήσετε με γιατρό και να την εξετάσει. Ίσως είναι μια απλή ίωση. Τα Ντεπον δεν επηρεάζουν αρνητικά την εγκυμοσύνη αλλά για παν ενδεχόμενο επισκεφτείτε κάποιον παθολόγο. Ξεκουράσου και πρόσεχε την διατροφή σου,το πιθανότερο είναι να περάσει αθόρυβα!

Αν γινεται περιστασιακη χρηση παρακεταμολης δεν υπαρχει θεμα, με την συστηματικη χρηση εχουν ενοχοποιηθει για καποιες καταστασεις. Ας μιλησει με τον γυναικολογο της και με καποιον παθολογο. Ζεστα -οχι καυτα, σχεδον χλυαρα- ροφηματα (οχι καφες ή σοκολατα ή γαλα που ερεθιζουν τον λαιμο) με μελι και λεμονι. Στα δεκατα δεν χρειαζεται ντεπον, αλλα αν νιωθει ασχημα ας παρει να ηρεμησει (οχι maximum). Ξεκουραση και ηρεμια χρειαζεται, καλος αερισμος το σπιτι και θα περασει. Περαστικα!

Sentir...natureza σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σας και τις συμβουλες σας σημερα νιωθω πολυ καλυτερα απυρετη και με περισσοτερη ενεργεια !! 

On 7/10/2018 at 3:35 ΜΜ, ΓΙΑΝΝΗΣΜΑΡΙΑ είπε:

καλησπερα σας ειμαι νεα στην παρεα σας μου εκανε εγγραφη ο αντρουλης μου και θελω να ρωτησω το εξης !! μελουσα μανουλα ειμαι 20 εβδομαδων και 4 ημερων στις 15 του μηνος εχουμε την β επιπεδου μεχρι στιγμης εξετασεις τα παντα ολα τελεια υπερυχοι αυχενικη διαφανει τελεια  και λοιπα υπαρχει λογος ανυσυχιας στο τελευταιο τριμηνο ν εμφανηστει κατι ξαφνικα ?? ανυσηχω γτ ειναι το πρωτο μου και καταλάβενετε!! τ πρεπει ν προσεξω στο τελος τωρα που κοντεβω?? εχω και ενα συναχι και βυχα  καταρροη με τσουζουν τα ματια 37.5 πυρετο δευτερη φορα τις τελευταιες εβδομαδες περναει ξανα πα΄λι συναχι και βηχας ανυσηχει πολυ ο καλος μου ο αντρας μου και θελω να τον καθυσηχασω !! τι μπορω να κανω να μην εχω βυχα γιατι τρανταζομαι και εχθες ειχα μικρο πονακι κατω δεξια αλλα μ περασε γτ μ τον βυχα εχω ακουσει πολλα:) ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΟΥΤΕ ΝΤΕΠΟΝ !!! αλλα πηρα σημερα ενα γιατι εχω δεκατα! λετε να εχω καποιο θεμα??

Καλησπέρα κορίτσι μου διανύουμε ακριβώς την ίδια εβδομάδα και έχουμε τα ίδια συμπτώματα .. στην αρχή είχα τρομάξει και εγώ καθωσ το μπούκωμα δεν υποχωρούσε και ανεπνεα αναγκαστικά από το στόμα . Είχα δέκατα μέχρι 37,2 αν σκεφτείς όμως είναι μια φυσιολογική θερμοκρασία γιαεμάς τις εγκυουλες.. Ο γιατροσ μου συνέστησε fysiomer για το μπούκωμα Depon και ζεστά γενικά κυρίως τσάι και σούπες .. κρατάει 4 μέρες περίπου. Καλή ανάρρωση κοριτσι μου και καλή Β επιπεδου να έχουμε ! (Respect στον άντρα σου☺)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...