Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

Γειά σας και από εμένα.Ο δικός μου ο πιτσιρίκος κοντεύει τα τρία και ακόμα θέλει τις πιπίλες του στον ύπνο και όχι μόνο.Πολλές φορές μου λέει "δώσε μου μια πιπίλα να ξεκουραστώ" και προσπαθώ να τον απασχολώ με άλλα πράγματα για να ξεχαστεί.Αλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι.Γενικά είναι πολύ επίμονος όταν θέλει κάτι και ειδικά την πιπίλα του.Με προβληματίζει πολύ το θέμα.Όλο λέω θα του την κόψω και όλο κάνω πίσω....Το πρόβλημα είναι οτι του λείπει και ομπαμπας του που έρχεται μόνο τα σ/κ λόγω δουλειάς και δεν θέλω να τον στρεσαρω και εγώ.Αργησα πολύ λέτε και θα πάει φαντάρος με την πιπίλα;;;;;;)

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα αποφάσισα να κόψω κι εγώ την πιπίλα στο γιο μου και είχε τελικά επιτυχία η ιδέα του να φτιάξω μια ιστορία και ευχαριστώ πολύ τις μανούλες του forum. Την πιπίλα την χρειαζόταν μόνο στον ύπνο αλλά συνειδητοποίησα ότι ναι μεν διευκολύνει κι εμας και το παιδί στο να κοιμηθεί πιο γρήγορα αλλά γιατί να μάθει να εξαρτάται από αυτή. Η ιστορία που του είπα ήταν ότι η πιπίλα του αρρώστησε κι εβγαλε σπυράκια και έπρεπε να παει στο γιατρό. Του διηγήθηκα την ιστορία πριν ερθει η ώρα του ύπνου ενώ είμασταν έξω βόλτα. Το αποτέλεσμα ήταν να μη δώσει ιδιαίτερη σημασία εκείνη την ώρα αλλά και όταν ήρθε η ώρα του ύπνου ούτε την ζήτησε ούτε ανέφερε τίποτα. Την ζήτησε το επόμενο μεσημέρι όταν ξύπνησε αλλά δεν έκλαψε. Την ξαναζήτησε πιο επίμονα και με λίγο κλάμα όταν μετά από 5 μέρες λείψαμε για ΣΚ και μείναμε σε ξενοδοχείο όπου μάλλον ξεβολεύτηκε και αυτό του δημιούργησε κάποιο στρες. Τώρα κλείνουμε πια 2 εβδομάδες από τότε που την κόψαμε και το μόνο πρόβλημα είναι ότι εκδηλώνει άρνηση στο "πάμε για ύπνο" και αργεί περισσότερο να τον πάρει ο ύπνος. Νομίζω όμως ότι προτιμώ να χρειάζεται εμένα που του λέω παραμυθάκι και του τραγουδάω για να τον καθησυχάσω και μετά να τον αφήνω να κοιμηθεί μόνος του παρά την πιπίλα!

VmXMp3.png

ο δικός μου είναι 28 μηνών κ την πιπίλα τη θέλει μόνο για ύπνο.

Δε σκέφτομαι ακόμα να του την κόψω, μάλλον γιατί με βολέυει και εμένα κατά κάποιο τρόπο.

Ο μικρός μου πιπιλάει τα δύο του δάχτυλα και πιπίλα δνε πήρε ποτέ. είναι και τσαντίλας και δεν ηρεμεί έυκολα γμτ.

Ισως για αυτό δε με νοιάζει να την κόψει ακόμα ό μεγάλος.

Μου είπε ένας γνωστός ότι αν κόψει την πιπίλα, θα αρχίσει να μιλαέι περισσότερο (εννοώ να λέει κ πιο πολλές λεξούλες)

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν ναι, παώ τώρα να τις πετάξω όλες!

Μου είπε ένας γνωστός ότι αν κόψει την πιπίλα, θα αρχίσει να μιλαέι περισσότερο (εννοώ να λέει κ πιο πολλές λεξούλες)

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν ναι, παώ τώρα να τις πετάξω όλες!

Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει για τα παιδιά που την έχουν και στον ξύπνιο τους οπότε μην αγχώνεσαι γιαυτό. Εμένα που επίσης έκανε χρήση μόνο στον ύπνο μια χαρά μιλάει από 20 μηνών.

Όσο για τον μικρότερο που πιπιλάει δαχτυλάκι πάλι έχω άποψη μιας και ο γιος μου έκανε το ίδιο και δεν δεχόταν την πιπίλα μέχρι που έφτασε ενός έτους για να την ξεκινήσει. Δεν ξέρω πως μου ήρθε φλασιά μετά από αρκετούς μήνες να του την ξαναδοκιμάσω και είχε αποτέλεσμα. Α είχε και προτίμηση ... ενώ εγώ του έδινα στην αρχή της NUK θεωρώντας ότι είναι πιο ανατομικές και πιο ωραίες εκείνος τελικά κόλησε με αυτές της MAM που απλά έχουν ένα περίγραμμα και το υπόλοιπο μέρος τους είναι κενό. Οπότε ξαναδοκίμασε με διάφορες μάρκες και σχέδια και δες μπας και αλλάξει προτίμηση!

VmXMp3.png

Πολυ αστειες οι ιστοριες με την πιπιλα.

Εμενα που θα κλεισει τα τεσσερα και ακομα την θελει απεγνωσμενα?

Τα δοντακια της τα δυο τα μπροστα πεταγονται και τι θα κανω,κανενα κολπο δεν εχει πιασει απο οσα εχετε πει.

Αχ τι θα γινει δεν ξερω,και αμα αρχισει την γκρινια δεν σταματαει απαπαππα!

Αμα μοιασει την μανα μου που πηγαινε δημοτικο και ηθελε πιπιλα την εβαψα ,:D:D

Διαφημίσεις

Πολυ αστειες οι ιστοριες με την πιπιλα.

Εμενα που θα κλεισει τα τεσσερα και ακομα την θελει απεγνωσμενα?

Τα δοντακια της τα δυο τα μπροστα πεταγονται και τι θα κανω,κανενα κολπο δεν εχει πιασει απο οσα εχετε πει.

Αχ τι θα γινει δεν ξερω,και αμα αρχισει την γκρινια δεν σταματαει απαπαππα!

Αμα μοιασει την μανα μου που πηγαινε δημοτικο και ηθελε πιπιλα την εβαψα ,:D:D

Πώς δεν έχει πιάσει κανένα κόλπο? Μήπως δεν ήσουν αποφασιστική? Άμα δλδ τις πεις ότι τις χάσατε και τις πετάξεις και δεν έχετε στο σπίτι? Άμα δεν υπάρχουν σπίτι πού θα βρει να πάρει?

azHYp2.png

vwuep3.png

Πώς δεν έχει πιάσει κανένα κόλπο? Μήπως δεν ήσουν αποφασιστική? Άμα δλδ τις πεις ότι τις χάσατε και τις πετάξεις και δεν έχετε στο σπίτι? Άμα δεν υπάρχουν σπίτι πού θα βρει να πάρει?

Εγω φταιω σε αυτο,το ξερω .Πρεπει να το παρ αποφαση,:oops:

Ο γιός μου σε μια εβδομάδα γίνεται τριών. Την πιπίλα από όταν ήταν μωρό την είχε μόνο στον ύπνο και γενικά δεν παρουσιαζε ιδιαίτερη εξάρτηση!! Τον τελευταίο καιρό όμως τη ζητάει και εκτός ύπνου επίμονα και έντονα.Τις περισσότερες φορές προσπαθώ να τον κάνω να ξεχαστεί μκε κάτι άλλο αλλά δυστυχώς αυτό δεν πιάνει πάντα.Να σημειώσω εδώ πως τον τελευταίο χρόνο του λείπει ο μπαμπάς του ο οποίος λόγω δουλειάς είναι εκτός Θεσ/νίκηςκαι τον βλέπει μόνο Σ/Κ. Είχα πεί θα προσπαθήσω να του την κόψω αλλά δεν αντέχω να τον βλέπω να υποφέρει!!!Αποφασίσαμε να του την πάρει το ξωτικό του Α.Βασίλη τα χριστούγεννα που θα είναι και ο μπαμπάς του εδώ και θα αισθάνεται καλύτερα.Μέχρι τότε όμως τι κάνω ;;Υπάρχουν μέρες που κολλάει άσχημα και τη ζητάει συνέχεια.:roll::roll:

• 3 εβδομάδες μετά...

Ο δικός μου...την πέταξε προχθες από το μπαλκόνι και του είπε η μαμά μου πως την πήρε ένας ποντικός....οπότε..πάει η πιπιλα.... Το μεσημέρι της είπε πως την ήθελε αλλά εκείνη του θύμησε πως την είχε πετάξει και του την έκλεψε ο ποντικούλης... Το βράδυ που πέσαμε να κοιμηθούμε μαζί με ρώτησε 1 φορά..του είπα το ίδιο..και πάει...την κόψαμε..Νομιζω...προς το παρόν τουλάχιστον...:)

κλαιγαμε για 40 λεπτα(το κλαιγαμε κυριολεκτικα....δυνατα αυτος κρυβοντας το προσωπο μου εγω:()

τελικα κοιμηθηκε αποκαμωμενος ενω του χαιδευα τα ποδαρακια του.

δεν αφηνω το παιδι μου να κλαιει.

θορυβηθηκα με την ανακοινωση του ΕΦΕΤ για ανακληση στις πιπιλες κ ειπα τελος.

την πιπιλα την επαιρνε το μεσημερι για να κοιμηθει και τους τελευταιους 3-4 μηνες και το βραδυ.

αν δεν τα καταφερω ψυχολογικα(γιατι δεν ξερω σε ποσες μερες θα ξεχαστει το θεμα)με το κλαμμα του , το κοψιμο στην ακρη θα πιασει?

ειναι 16 μηνων.

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Τα δικά μου παιδία θέλαν την πιπίλα σαν μωρά αλλά την δώσαμε γύρο στο χρόνο (στον μεγάλο μου γιό) λόγω δοντιών (είχε αρχήσει να βάζει τα χέρια του στο στόμα).

όταν ήταν ο μεγάλος μου λίγο πριν τα 3 και ο μικρός περίπου 1,5 αποφασίσαμε να το κόψουμε. Έτσι του είπαμε ότι η πιπιλονεράδα χρειαζόταν πιπίλες για τα μωράκια και ότι αν τις μάζευε όλες και τις πήγαινε να τις κρεμάσει στο δέντρο θα του έφερνε ένα δώρο. Πραγματικά τις μάζεψε όλες σε μια σακούλα και τις κρέμασε στο δέντρο. Μετά από λίγη ώρα στη θέση της σακούλας με τις πιπίλες υπήρχε μια σακούλα με δώρο παζλ. Το βράδια που θα πήγαινε για ύπνο τις ζήτησε αλλά του θυμήσαμε ότι τις είχε δώσει στην πιπιλονεράιδα για να τις δώσει στα μωράκια που τις είχαν πραγματικά ανάγκη. Για καμιά ώρα είχαμε μια κρίση αλλά πέρασε πιο εύκολα απ'οτι περιμέναμε.

Για δυό -τρεις μέρες τις ζήταγε και κάθε φορά είχε την ίδια απάντηση: "αφού τις έδωσες στην πιπιλονεραίδα".

Νομίζω ότι πιο πολύ πρέπει οι γονείς να το πάρουν απόφαση ότι τελείωσε και μετά ακολουθεί και το παιδι :)

Είμαι διχασμένη...Ο μικρός μου, την παίρνει μόνο για να κοιμηθεί, ή αν έχει πολύ γκρίνια(πράγμα λίγο σπάνιο) ή αν χτυπήσει και θέλει παρηγοριά... Έλεγα στη μάνα μου -τον κρατάει όσο δουλεύω- να προσπαθήσουμε να την κόψουμε και μου λέει ότι είναι νωρίς ακόμα...Τον Δεκέμβριο γίνεται 2. Απο προσωπική, κακή εμπειρία, θυμάμαι τον εαυτό μου να την έχω στη σχολική τσάντα (5,5χρονων) και στο διάλειμμα να πιπιλάω κρυφά... Την έκοψα απο ντροπή και το θυμάμαι:cry::cry::cry:. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθεί και το μικρό μου...

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Είμαι διχασμένη...Ο μικρός μου, την παίρνει μόνο για να κοιμηθεί, ή αν έχει πολύ γκρίνια(πράγμα λίγο σπάνιο) ή αν χτυπήσει και θέλει παρηγοριά... Έλεγα στη μάνα μου -τον κρατάει όσο δουλεύω- να προσπαθήσουμε να την κόψουμε και μου λέει ότι είναι νωρίς ακόμα...Τον Δεκέμβριο γίνεται 2. Απο προσωπική, κακή εμπειρία, θυμάμαι τον εαυτό μου να την έχω στη σχολική τσάντα (5,5χρονων) και στο διάλειμμα να πιπιλάω κρυφά... Την έκοψα απο ντροπή και το θυμάμαι:cry::cry::cry:. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθεί και το μικρό μου...

είναι όντως μικρούλης ... μπορείς να την κρατήσεις λίγο ακόμα και να βρεις μία περίοδο που είναι καλή για να την κόψετε...

Εμείς την κόψαμε γύρω στα 2,5. Νομίζω ότι τότε καταλαβαίνει καλύτερα το παιδί την εξήγηση που θα του δώσεις!

azHYp2.png

vwuep3.png

είναι όντως μικρούλης ... μπορείς να την κρατήσεις λίγο ακόμα και να βρεις μία περίοδο που είναι καλή για να την κόψετε...

Εμείς την κόψαμε γύρω στα 2,5. Νομίζω ότι τότε καταλαβαίνει καλύτερα το παιδί την εξήγηση που θα του δώσεις!

Μάλλον κάπως έτσι... να περάσει ο χειμώνας και προς το καλοκαίρι βλέπουμε.. Άντε να εξηγήσεις στο 22μηνο για πιπιλοιστορίες και νεραϊδες...

Χαμός θα γίνει!:P

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

Μια φορα που αφησα τη μικρη λιγο πριν κλεισει τα 3 νομιζω, στη γιαγια της, ξεχασα να βαλω στην τσαντα πιπιλες, υπηρχε ομως μια σε μια τσεπη της τσαντας και ετσι η πεθερα μου της εδωσε οτι βρηκε. Εκεινη η πιπιλα ομως δεν ξερω πως, αλλα ηταν σχισμενη, εχανε και ετσι η μικρη δε μπορουσε να ρουφηξει. Ειχε βραδιασει και που να βρουν πιπιλα, ετσι της ειπε η γιαγια της αυτη εχουμε! Γκρινιαξε αποτι μου ειπε η μικρη και δεν την πιπιλουσε παρα την κρατουσε στο χερι! Οταν γυρισε σπιτι, εκοψα με ενα ψαλιδι ολες τις πιπιλες της και μετα απο 2-3 μερες γκρινια επαψε να τις ζηταει, απλα για να κοιμηθει το βραδυ τις κρατουσε στο χερι κατι που συντομα σταματησε.

Καθε παιδι ειναι διαφορετικο ομως. Αυτο που επιασε στο δικο μου παιδι και μαλιστα αρκετα ευκολα, σε αλλο παιδακι μπορει να μην πιασει. Που θα παει ομως... ολα καποια στγμη θα τη σταματησουν!!!:D

Διαφημίσεις

Εμείς αργήσαμε πάααααααρα πολύ να τη κόψουμε, πήγαμε 3 χρόνων κ είχε γεννηθεί και το μικρο μας και χειροτερεψε... Ολη τη μερα την ειχε στο στομα, τη ζητουσε κι'εκλαιγε... Ειχαμε 5-6 για ρεζερβα...! Αλλα μολις εκλεισε τα 3 λεμε δε παει αλλο, φοβοταν και τη "μαγισσα" απο ενα παραμυθι, κ της τη ψαλίδισα κρυφά αλλα εκοψα τελείως τη ρώγα της πιπίλας!! Και στην αρχη γκρινιαζε, κοιτουσε κ το παραθυρο να δει λεει τη μαγισσα που εφευγε, αλλα δεν εκλαψε.. Ξενυχτησα ομως 2 εβδομαδες, δεν εκλαιγε απλα οποτε ξεξυπνούσε μου φωναζε κ με ρωτουσε, που ειναι η πιπιλα; κ της ελεγα τα ιδια κ ξαναγυρνουσε απτο αλλο πλάι..! Αξιζε ομως το ξενυχτι γιατι δε πηγαινε αλλο... Η μικρη μου ειναι 19 μηνων κ το σκεφτομαι απο τωρα, αλλα ισως ειναι νωρις.. Εχει καμία κοψει τη πιπίλα πιο νωρίς απο 2 χρονών;; Η να μη δοκιμάσω καν;;; ;)

uADxp3.pngΑγάπες μου .... HqIgp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...
:mad:αυτο το βιβλιο η θα σε βοηθησει η θα σε καταστρεψει.......το πηρα..αλλα μπορει να κανει κακο στο μικρο αγγελουδι σου.η γνωμη μου ειναι οτι τα παιδια ειδικα την νυχτα δεν ειναι καλο να τα αφηνουμε να κλαινε..ετσι λεει αυτο το βιβλιο..απλα με μια τεχνικη αυξησης χρονου...εγω αυτο που εκανα ειναι καινουρια κουκλακια στο κρεβατι....και δοκιμασα χαμηλη μουσικη...στην αρχη παραξενευτηκε...καινουριες εμπειριες ....μετα της ελεγα οτι παω να κανω μια δουλεια..και θα ξαναερθω....ετσι σιγα σιγα εμαθε να αποκοιμιεται μονη της.Ομως το θεμα της πιπιλας μου φενεται βασανο....την νυχτα αν της πεσει ξυπναει και την ψαχνει.τελικα η τεχνικη του να την χαλασεις με το ψαλιδι....πιανει???την εχει κανει κανεις?και ποσο υγειηνο ειναι?:?: η κορη μου ειναι 28 μηνων....και χαρη στην πιπιλα τα δοντια της εχουνε ολα καινο αναμεσα τους.δυσκολευει την αρθωση αλλαζει ολη την δομη του στοματος...και επιρεαζει και τα δευτερα δοντακια που θα ερθουνε!!!!παιδια πωςςςςςςςς??????????:roll:

χχαχαχαχαχαχ μιλαμε εριξα πολυ γελιο!! ακου εκει 34 χρονων με δαχτυλο στο στομα κ νανι :P παντως η κορη μου δε την εκοβε με τιποτα ουτε με το ψαλιδι που τις εκοβα ουτε με δωρα ουτε με νεραιδες ουτε με υποτιθεμενα μωρακια που κλαινε γιατι θελουν πιπιλα κ ειναι κριμα τα καημενα!!θα σας πω τι εκανα κ ας με πειτε σκληρη. εγραψα στο youtube: ugly teeth κ μου εβγαλε ενα ματσο με ανθρωπους με τα πιο απαισια δοντια κ τα εδειξα στην κορη μου κ της λεω ''κοιτα τι επαθαν τα δοντια τους επειδη κοιμοταν με πιπιλα!'' αυτο ηταν ουτε την ξαναζητησε απο τοτε!!!:twisted::twisted::twisted:

ωραια ιδεα!!!!!ποσο χρονων ητανε;

:mad:αυτο το βιβλιο η θα σε βοηθησει η θα σε καταστρεψει.......το πηρα..αλλα μπορει να κανει κακο στο μικρο αγγελουδι σου.η γνωμη μου ειναι οτι τα παιδια ειδικα την νυχτα δεν ειναι καλο να τα αφηνουμε να κλαινε..ετσι λεει αυτο το βιβλιο..απλα με μια τεχνικη αυξησης χρονου...εγω αυτο που εκανα ειναι καινουρια κουκλακια στο κρεβατι....και δοκιμασα χαμηλη μουσικη...στην αρχη παραξενευτηκε...καινουριες εμπειριες ....μετα της ελεγα οτι παω να κανω μια δουλεια..και θα ξαναερθω....ετσι σιγα σιγα εμαθε να αποκοιμιεται μονη της.Ομως το θεμα της πιπιλας μου φενεται βασανο....την νυχτα αν της πεσει ξυπναει και την ψαχνει.τελικα η τεχνικη του να την χαλασεις με το ψαλιδι....πιανει???την εχει κανει κανεις?και ποσο υγειηνο ειναι?:?: η κορη μου ειναι 28 μηνων....και χαρη στην πιπιλα τα δοντια της εχουνε ολα καινο αναμεσα τους.δυσκολευει την αρθωση αλλαζει ολη την δομη του στοματος...και επιρεαζει και τα δευτερα δοντακια που θα ερθουνε!!!!παιδια πωςςςςςςςς??????????:roll:

Εγώ το έκανα το κόψιμο με ψαλίδι και έπιασε. Της είπα ότι χάλασαν ... τις έκοψε με τα δοντάκια της και αυτή ενώ τις πιπίλισε λίγο δεν της άρεσαν και μου είπε να τις πετάξουμε στα σκουπίδια ... και τις πέταξε μόνη της. Το βράδυ βέβαια μου έλεγε να αγοράσουμε άλλη και τέτοια ...αλλά εγώ της είπα ότι δε μας πουλάνε πια γιατί μεγαλώσαμε ...

ε ... είχαμε τις δυσκολίες μας στην αρχή ... δε μπορούσε να κοιμηθεί αλλά τελικά μια χαρά!

Όσο για τα δόντια που εχουν κενό ανάμεσα δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την πιπίλα ... νομίζω είναι φυσιολογικό

azHYp2.png

vwuep3.png

Εγώ το έκανα το κόψιμο με ψαλίδι και έπιασε. Της είπα ότι χάλασαν ... τις έκοψε με τα δοντάκια της και αυτή ενώ τις πιπίλισε λίγο δεν της άρεσαν και μου είπε να τις πετάξουμε στα σκουπίδια ... και τις πέταξε μόνη της. Το βράδυ βέβαια μου έλεγε να αγοράσουμε άλλη και τέτοια ...αλλά εγώ της είπα ότι δε μας πουλάνε πια γιατί μεγαλώσαμε ...

ε ... είχαμε τις δυσκολίες μας στην αρχή ... δε μπορούσε να κοιμηθεί αλλά τελικά μια χαρά!

Αχχχχ αυτο παθαμε εμεις στην Ναξο. Ειχαμε σιλικονατες και κοπηκαν και δεν τις ηθελε . Αναγκαστηκα ζοριστηκαμε λιγο Δεν ειχε στην Ναξο στο μεγεθος που θελει νουκ και ετσι δεν πολυγουσταρε και τις κρατουσε μονο 2-3 λεπτα μεχρι να κοιμηθει. Ημερα καθολου.

Με το που ηρθαμε στην Αθηνα πηγε η γιαγια και του πηρε καουτσουκ (το εμοτικον που τραβαει τα μαλλια του το χουμε προχειρο?)

Θεωρησε οτι η μουρμουρα της προσαρμογης ηταν απο την ελλειψη πιπιλας. Εφοσον τον ειχε μονη της μεχρι να παει παιδικο δεν μπορουσα να μην την αφησω (ηταν ζορικα για εκεινη) οποτε..... μπουχουχου.....

Μας εκαψαν οι 10 μερες...:cry:

Όσο για τα δόντια που εχουν κενό ανάμεσα δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την πιπίλα ... νομίζω είναι φυσιολογικό

Οι πιπιλες πια ειναι ορθοδοντικες και στον Βασιλη και τον Γιαννη δεν προκαλεσαν ποτε προβλημα στην ομορφια της οδοντοστοιχιας τους.

Την γλωσσα που τεμπελιαζει φοβαμαι εγω

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 3 εβδομάδες μετά...

...αυτο ηταν παει η πιπιλα....τον ιουλιο μολις σαραντισε ο μικρος φυγανε τα παμπερς κ τωρα η πιπιλα,πανευκολα με τη μια...της εδειξα φωτο απο χαλασμενα δοντια στο ιντερνετ κ απο τοτε ουτε να τη δει...κοψαμε ομως κ τον μεσημεριανο υπνο...και εχω λαλησει....αυτη δε κουραζεται κ εχουμε 3 μερες μετα τις 6 μεσα στη γκρινια.....χριστε μου....ποσο θα κρατησει....εχω λαλησει.....:confused::confused::confused::cry::cry:

1kOup2.pngTxJmp3.png

παει και η δικη μας. Μια ωραια μερα απλα δεν της την ξαναεδωσα. Την ζηταγε κανα 2μερες χωρις κλαμμα. Της τραβουσα την προσχη. Μετα σταματησε να την ζηταει εκτος και αν την εβλεπε σε αλλο παιδι. Εκει της ελεγα 'βρωμικη και ειναι για μικρα παιδια, εσυ εισαι μεγαλη'......'μεγαλη μεγαλη' μου ελεγε και το ξεχναγε. Τωρα απλα δεν την ζηταει. Ητε την βλεπει ητε οχι........ολα καλα χωρις προσπαθεια ιδιαιτερη.......καλη τυχη σε ολες.....

ΥΓ: Το τραγικο ειναι οτι μετα που την κοψαμε ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ. Απο την ωρα που θα ξυπνησει μεχρι και που θα κοιμηθει μιλαει. Ακομα και στον υπνο της μιλαει καμια φορα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ξεκινησα το κοψιμο σταδιακα χωρις να το καλοσκεφτω.Μια μερα ετσι απλα οταν ηταν περιπου 19 μηνων του ειπα οτι την πιπιλα του θα την παιρνει μονο την ωρα που κοιμαται, γιατι ειχαμε ερωτα και την ειχε ολη την ωρα μες στο στομα πραγμα που δε μου αρεσε καθολου. Μετα τρεις βδομαδες ξυπνουσε μου ελεγε "ξυπνησα" και μου την εδινε μονος του. Τωρα που εγινε 20 μηνων, επειδη ειχε βρει παιχνιδι να την πεταει κατω, οταν τον εβαζα για υπνο (κοιμομαστε και κουνα κουνα), του ειπα οτι αν την πεταξει παλι θα την παρει η γατουλα. Μαλλον δε με πιστεψε, γιατι τελικα μας την πηρε η γατουλα και την εδωσε στα γατακια της που ειναι μωρα. τα δυο πρωτα βραδια κουνουσα 1 ωρα αλλα το μεσημερι κοιμοταν πιο ευκολα. Το τριτο βραδυ κοιμηθηκε στο τεταρτο. Το καλο ηταν οτι εκλαψε ελαχιστα ως καθολου, γιατι του ελεγα συνεχεια "μην κλαις αγαπη μου η μανουλα σε εχει αγκαλιτσα" και τον ηρεμουσε. Παρολο που εχω και ενα μωρο 5 μηνων περιπου που φυσικα εχει πιπιλα δεν τον ενοχλει,γιατι ξερει οτι ειναι της μπεμπας και οχι η δικη του. Ετσι ευτυχως ευκολα ο πιπιλακιας μου αρχιζει να το παιρνει αποφαση οτι την πιπιλα την εχει το συμπαθες τετραποδο και δεν εχω αλλη να του δωσω. Το καλο ειναι οτι επειδη ειναι μικρος δεν ξερει οτι μπορουμε να αγορασουμε αλλη και φυσικα δεν ζηταει. Μια αποφαση ειναι απο οτι καταλαβα πιο πολυ δικη μας παρα των παιδιων. Λιγα κλαματακια τη νυχτα υπηρξαν αλλα οχι τιποτα τρομερο.

Αγαπητές μου μανούλες!!! Το κοριτσάκι μου είναι 3 ετών! Την πάνα την κόψαμε χωρίς καν να το καταλάβουμε!!! Αλλά αυτή η πιπίλα μας τυραννάει πολύ!!! Ένα μεσημέρι περνούσε ο παλιατζής..Και της λέω.. -Μωράκι μου τώρα που μεγάλωσες θες να δώσουμε την πιπίλα στον παλιατζή για να μην χαλάσουν τα δοντάκια? - ΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ.. Μου απαντάει..Κι έτσι βγήκαμε στο μπαλκόνι και την πέταξε η ίδια!!!! Είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ που μέχρι και από το τηλέφωνο το είπε στον Μπαμπά της!!! -Πέταξα την πιπίλα μου στον παλιατζή Μπαμπά!! Μέχρι που ήρθε η ώρα να πάμε για ύπνο..!!!!!!!!ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΥΣΤΑΖΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!! Λέω να μην υποκύψω τόσο γρήγορα.. Και άρχισα και της έλεγα τα γνωστά..Κοριτσάκι μου δεν είσαι πια μωρό και τα δοντάκια σου θα χαλάσουν,την θέλει ο παλιατζής για το δικό του μωράκι!Κλαααααμμμααα η μπουμπού μεχρι που έκανε και εμετο!!!Φυσικά και της την έδωσα αφού είχα αρχίσει ήδη και είχα ψιλοχάσει την ακοή μου από τα ουριαχτά της!!! Αν κάποια μανούλα έχει να μου δώσει την δικιά της συμβουλή..περιμένω!!! Φιλικά MARY LOU...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...