Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

χαχαχα ετσι την ''εκοψα'' κι εγω την πιπιλα οταν ημουν μικρη...πηρα ενα μαχαιρι και την εκοψα...ακομα το θυμαμαι σαν εικονα!!μετα το βραδυ εκλειγα και ελεγα πιπιιια μου....δως τη μου αυτην την κομμενη να την πιπιλισω λιγο...χαχαχ...η μανα μου μου ειχε πει οτι ο παπανδρεου τις απαγορεψε τις πιπιλες...αντε γεια???

χαχαχα τρομερη η μαμα σου πεθανα στο γελιο ακου ο παπανδρεου απαγορεψε τις πιπιλες!!! Λοιπον το βιβλιο το βρηκα το εχω ακομα ..λεγετε Η νεραιδα πιπιλινα και η πιπιλα μου modern times εκδοσεις . Παντως οποια ενδιαφερετε ας μου στειλει πμ να της το στειλω με ταχυδρομειο courier εμεις δεν το χρειαζομαστε πια ;)

Διαφημίσεις

Ε, ρε παιδί μου αυτός ο Παπανδρέου, δεν θα τον πιάσω που απαγορεύει τις πιπίλες; Να δείτε τι θα τον κάνω!!:P:p:p

Πάντως αυτό μπορώ να το χρησιμοποιήσω κι εγώ, μια και έχουμε και πάλι Παπανδρέου!!!!

AtKRp3.png

μουσμουλιτσα ευχαριστω για τον τιτλο!κατι για να μην περπαταμε ξυπολητες εχουμε??χαχαχα

λετε να τα ριξω κι εγω στον παπανδρεου?ποιες νεραιδες πιπιλουδες...χαχαχαχ...ποιος αι βασιλης...:lol:

.λεγετε Η νεραιδα πιπιλινα και η πιπιλα μου modern times εκδοσεις .

Θενκς γιου!!!

κατι για να μην περπαταμε ξυπολητες εχουμε??χαχαχα

Αμα το βρεις πέστο και σε μένα!!!! χαχαχα!!!!

Πάντως απορά ρε κορίτσια! Όλα, μα όλα, ιδια είναι;;;

AtKRp3.png

Διαφημίσεις

μουσμουλιτσα ευχαριστω για τον τιτλο!κατι για να μην περπαταμε ξυπολητες εχουμε??χαχαχα

εδώ η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα χαχα αυτο δεν κοβετε ποτε :D

να"στε καλα κοριτσια μου φτιαξατε το κεφι πρωι πρωι με τα ζουζουνια σας θυμηθηκα τι υπεροχη ηλικια ηταν τα 3.

εδώ η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα χαχα αυτο δεν κοβετε ποτε :D

να"στε καλα κοριτσια μου φτιαξατε το κεφι πρωι πρωι με τα ζουζουνια σας θυμηθηκα τι υπεροχη ηλικια ηταν τα 3.

Αντε βρε! Ευκαιρία να κάνεις ακόμη ενα!!:mrgreen:

AtKRp3.png

μην απελπιζεσαι..καποια στιγμη θα ειναι ετοιμη και 8α την κοψει θα δεις.....σε εμας ισως βοηθησε οτι δε πηρε και ο μπεμπης πιπιλα και του λεγαμε μπραβο κ οτι ειναι εξυπνος και πολυ μπλα μπλα....κανε κ αυτο το κολπο με τις φωτογραφιες με τα παιδακια με τα χαλασμενα δοντια ισως να πιασει...

και πολυ μπλα μπλα...οχι να της την κοψεις με τη μια να της μιλας για αυτο...να την προετοιμασεις με λογια....παντως ειναι αναποφευκτη η γκρινια δεν γλιτωνεις απο αυτη.....υπομονη υπομονη υπομονη

Αστα η υπομονη μου λειπει με τοση δουλεια που κανω...θα το παρω αποφαση Πασχα ή καλοακαιρι που καθομαι λιγο μαλον .η θα το παρει ρωτα εκεινη αποφαση

Το κακο ειναι οτι δοκιμασα και αυτο με τις φωτο δεν τη νοιαζει καθοου-το μονο που τη νοιαζει ειναι να μην τη κοροιδευουν τα αλλα παιδακια στο σχολειο...για αυτο την αφηνουμε σπιτι

Τι να κανω θα της περασει και αν με αξιωσει ο θεος να κανω αλλο παιδακι ουτε ζωγραφιστη δεν θα τη δει.Τους τα μαθαινουμε και τους τα κοβουμε μετα...

προσωπικα αν με ρωτησεις "στεναχωρειμαι' που ο μικρος δεν την πηρε...γιατι ωρες ωρες σαλταρω......ειμαι οοοολη μερα με το τζιτζι εξω και δωστου γουτσου γουτσου...χθες το βραδυ μπορει να ξυπνησε και 125 φορες λογο συναχιου και μυξας κ δοντια και ολα μαζι αστα να πανε και ελεγα αχ χριστε μου παρε μια πιπιλα να ξελαμπικαρω λιγο.....τεσπα καθε παιδι ειναι διαφορετικο αλλωστε.....:rolleyes:

1kOup2.pngTxJmp3.png

o μονος λογος που θα σκεφτω να δωσω πιπιλα ειναι αυτος...να μην με κανει εμενα πιπιλα..δεν ξερω...θα δειξει τι να πω..εδω με εκανε πιπιλα η κορη μου ουτως η αλλως.Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως και ο συνδιασμος θηλασμου-πιπιλας κανει την πιπιλα τοσο εθιστικη στα παιδακια...

Διαφημίσεις

Απο την αλλη σκεφτομαι μηπως και ο συνδιασμος θηλασμου-πιπιλας κανει την πιπιλα τοσο εθιστικη στα παιδακια...

Μπα! Δεν νομίζω.. Εμένα πιπίλιζε το δάχτυλό της από την β-επιπέδου και συν τοις άλλοις θήλασα μόνο 2,5 μήνες, οπότε δεν νομίζω ότι έχει σχέση ο θηλασμός με την πιπίλα!

AtKRp3.png

αυτο να μου πεις...εχεις δικιο

εχω ακουσει παντως ΤΑ κουφα..να την κοβει το παιδι μονο το στο χρονο επανω...τι καλα..αν δωσω πιπιλα στον μπεμπη θα την κοψω παση θυσια λιγο πριν το χρονο

είμαι κι εγω πολυ χαρουμενη, τελικα τις πεταξαμε όλες τις πιπιλες την κυριακή!!! Εριξε πολυ κλάμα και είχε τρελλή υπερενταση αλλά τώρα με τις διακοπές που έχαμε, ήταν ευκαιρία. έρχεται και ο αι βασίλης και ο νονος και ο θείος με δώρα όπότε όλα τα χρησιποιήσαμε :rolleyes: Την πήρε το σκουπιδιαρικο που κατα τύχη περνούσε στις 7 παρά, και μόλις είχε ξυπνήσει και τις ζητούσε. Την 1η μέρα το είπαμε καμια 100 φορες οτι δεν εχουμε πιπίλες, την 2η καμιά 50αριά και σήμερα μόνο 2 φορές :-D Απ' ότι φαίνεται όλα πήγαν καλά, ψιλομετάνιωασα που την αφησα μέχρι 25 μηνών, αλλά τώρα έχει συμπληρώσει όλα τα δοντάκια και θεωρώ ότι δεν την χρειάζεται άλλο. Καλή επιτυχία και σε εσας :P

Καλησπερα σε όλες! Για πέιτε εσεις που το έχετε δοκιμάσει, τα σχετικά βιβλία βοηθούν καθόλου; Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα αλλά λεω να αρχίσω με τα βιβλία, μου φαίνεται πιο ομαλή προσέγγιση.

• 2 εβδομάδες μετά...

Στον γιό μου την κόψαμε αρκετά εύκολα.

Η δικαιολογία ήταν ο Αι Βασίλης! Πέρσυ στις γιορτές του είπαμε ότι αν την δώσει στον Αι Βασίλη, θα την πάει σε μωράκια που την χρειάζονται και στην θέση της θα του φέρει δωράκια.

Ο κακομοίρης δεν την ζήταγε για περισσότερο από 6-7 μέρες και μόλις του θυμίζαμε τον Αι Βασίλη αμέσως σταματούσε. Απλά την αντικατέστησε με κάποιο παιχνιδάκι που ήθελε να έχει μαζί του στο κρεβάτι, ενώ πριν δεν είχε τίποτα τέτοιο. Αυτό βέβαια κρατάει ακόμα. Κάθε βράδυ θέλει να πάρει στο κρεβάτι κάποιο παιχνίδι που έπαιζε την ημέρα, και φυσικά δεν του φέρνω καμία αντίρρηση αρκεί να μην κάνει θόρυβο.

Όμως με την κόρη μου δεν είναι έτσι εύκολα τα πράγματα. Εκείνη θέλει και παιχνίδι και πιπίλα.

Φέτος στις γιορτές είπαμε ότι θα την κόψουμε και σ'αυτήν.

Έλα όμως που η κόρη μου δεν "δωροδοκείται" με κανένα δώρο από τον Αι Βασίλη! Ό,τι κι αν της τάξαμε ότι θα της φέρει, εκείνη δε θέλει να δώσει την πιπίλα της σε μωράκια. Λέει ότι κι αυτή είναι μικρή και δε θέλει να μεγαλώσει!!!

Έτυχε 1-2 φορές να την σκίσει με τα δόντια της, οπότε αναγκαστικά την πέταξα και με τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβα να αγοράσω άλλη, την κοίμησα για αρκετά βράδια. Όμως ξυπνούσε μες τη νύχτα και την έψαχνε και αν δεν την έβρισκε δεν ηρεμούσε καθόλου. Και με την δικαιολογία της νύστας μου ή με τον φόβο μην ξυπνήσει τον αδερφό της με το κλάμα της, ενέδιδα. Το πρωί όμως την έκρυβα ώστε να μη την δει στο κρεβατι μόλις ξυπνήσει. Ολόκληρα σενάρια!!

Μ'αυτό τον τρόπο είχα επιτυχία για 2 βδομάδες περίπου. Είπα, δε μπορεί, θα το πάρει απόφαση. Αμ, δε!

Μέχρι που φυσικά κάποια στιγμή την είδε και από τότε την ζητάει πριν κοιμηθεί κι αν δε την πάρει κλαίει πολύ.

Κάπου την λυπάμαι κι όλας. Δεν είναι και κάτι το τόσο τραγικό πια... Δεν την έχει όλη μέρα, την έχει εντελώς ξεχασμένη. Τη θέλει μόνο την νύχτα κι αυτό μόνο για 1-2 ώρες μέχρι να κοιμηθεί βαθιά.

Λυπάμαι να της στερώ κάτι τόσο αγαπημένο της. Δεν έχω σκοπό να της την αφήσω για πάντα, εξάλλου μικρή είναι ακόμα.

Φυσικά θα ξαναπροσπαθήσω σε μερικούς μήνες πάλι, να ξεχαστεί αυτή η προσπάθεια. Να ζεστάνει και λίγο ο καιρός που λογικά τότε θα την χρειάζεται λιγότερο... ελπίζω...

Πριν τα 3α της γενέθλια πάντως, έχω σκοπό να ξεμπερδέψουμε μ'αυτό το θέμα, γιατί έχουν αρχίσει και στραβώνουν ελαφρώς τα μπροστινά της δοντάκια.

Καλή επιτυχία σε όλες μας!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσακι μου αφου την εχει μονο λιγο το βραδυ δεν εγινε και τπτ κατα την γνωμη μου.Καποια στιγμη θα κοπει..Εμενα δυστυχως την εχει σχεδον ολη μερα:?το βραδυ σηκωθηκε και μου ζηταγε 2η:?φυσικα δεν εδωσα μουρμουρισε λιγο και επεσε παλι για υπνο...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες και όλους και από εμένα. Εμείς γίναμε αισίως 3 ετών και μέχρι να έρθει στη ζωή μας η μπεμπούλα μας είχαμε πιπίλα μόνο μεσημέρι και βράδυ (αν και μεσημέρι στον παιδικό τον τελευταίο καιρό την είχε κόψει). Εδώ και ένα μήνα περίπου όχι απλώς θέλουμε πιπίλα και πάλι αλλά βουτάμε και τις πιπίλες της μπέμπας όπου τις βρούμε. Μου μιλάει με την πιπίλα στο στόμα και όλο της λέω "βγάλε την πιπίλα παιδί μου να καταλάβω τι λες" και μόνο τότε την πετάει.

Σκέφτομαι να πάρω δραστικά μέτρα αλλά δεν μπορώ να της πω ότι εξαφανίστηκαν οι πιπίλες ή ότι δεν έχουμε πια αφού βλέπει τις πιπίλες της μπέμπας. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;

Καλησπέρα σε όλες και όλους και από εμένα. Εμείς γίναμε αισίως 3 ετών και μέχρι να έρθει στη ζωή μας η μπεμπούλα μας είχαμε πιπίλα μόνο μεσημέρι και βράδυ ....

Κι εμεις σε παρομοια κατασταση, 3 ετων , πιπιλα μονο στον υπνο....αυτο με τον αγ. βασιλη που ελεγα τελικα δε μπορεσε να παιξει σα σεναριο γιατι τις γιορτες ημασταν στης γιαγιας οπου το βραδυ κυριως δε μπορουσαμε να τηνπαρηγορουμε χιλια χρονια να κοιμηθει χωρις πιπιλα. μενανε κι αλλοι ανθρωποι εκει!!! ασε που ξυπνουσε κ εκλαιγε γιατι πχ κρυωνε, δεν ηταν στο κρεβατι της κ τετοια 3-4 φορες μεσα στη μαυρη νυχτα...εκει για να μη μου ξυπνησει κ την αλλη και κανουν ντουετο ηθελα πιπιλα στανταρ!

δεν μπορώ να της πω ότι εξαφανίστηκαν οι πιπίλες ή ότι δεν έχουμε πια αφού βλέπει τις πιπίλες της μπέμπας. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;

ναι, για πειτε μου κ εμενα ακριβως το ιδιο θεμα εχουμε!!!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Καλημερα σας!! Εμεις κοντευουμε να κλεισουμ,ε τα 3 αλλα απο το καλοκαιρι φετος οι πιπιλες εφυγαν σε μια νυχτα!! Ηταν το αγαπημενο του αξεσουαρ... μια στο στομα..δυο στα χερια και αλλες 2-3 στα ποδια για να παιζει και να τον παρει ο υπνος! Ελεγα δεν υπαρχει περιπτωση.. Ο γιος μου θα τσακωνετε με...το παιδι του για τις πιπιλες!! Αλλα σας πληροφορω οτι καναμε το κολπο με την νεραιδα και οι πιπιλες εφυγαν σε μια νυχτα! Του εξηγησα..οσο μπορουσα δηλαδη, οτι μια μερα θα ερθει μια νεραιδα, η νεραιδα με τις πιπιλες!! Θα μαζεψουμε σε μια σακουλα οοοολες τις πιπιλες μας, και θα τις κρεμασουμε στη γλαστρα στη βεραντα το βραδυ πριν κοιμηθουμε..και το πρωι που θα ξυπνησουμε, θα παμε να δουμε στη γλαστρα! Και αντι για τις πιπιλες μας θα δουμε ενα τεραστιο δωρο!!! Θα εχει παρει η μεραιδα τις πιπιλες απο τον Τασο που εγινε μεγαλο παιδακι τωρα..για να τις δωσει στα μωρακια που γεννηθηκαν προσφατα και δεν εχουν πιπιλακια.. Και ετσι κι εγινς κοριτσια.. μετα απο κανα υο εβδομαδες που το λεγαμε καθε βραδυ πριν τον υπνο, ενα βραδυ μαζεψε μονος του τις πιπιλες...Τον θυμαμαι να τρεχει γυρω γυρω στο σπιτι και να φωναζει.. κι αλλη μαμα!! Κι αλλη!! μεσα στην τσαντα!! Τις μαζεψαμε λοιπον και τις κρεμασαμεστη βεραντα! Το βραδυ κοιμηθηκε καλα αλλα φαινοταν οτι ηταν ανησυχος! Το πρωι λοιπον που ξυπνησε, βγηκαμε στη βεραντα, (φυσικα ειχα εξαφανισει τις πιπιλες) Και του ειχαμε αφησει διπλα στη γλαστρα το πρωτο του ποδηλατο!! Το τι χαρα εκανε.. Απο τοτε τελος οι πιπιλες..Φυσικα και μου ζηταγε τον πρωτο καιρο αλλα δεν του εδωσα. Λιγη υπομονη εγω...λιγη εκεινος και ολα πηγαν καλα!

v & a θα σου πρότεινα να τη κόψεις και στις δύο...έτσι μπορεί πιο εύκολα να πετύχει!Αν δει τη μικρή χωρίς πιπίλα δε θα ζηλέψει και η μεγάλη για να τη κόψει;

Εμάς μας τη πήρε ο Άι Βασίλης και τώρα είμαστε πάνω από μήνα χωρίς πιπίλα...5 βδομάδες για την ακρίβεια! Ήταν πολύ πιο έυκολο από ό,τι περίμενα και πίστευα...καμιά φορά δεν είναι έτοιμοι οι γονείς για τη προσπάθεια και όχι τα παιδιά...δε μου τη ζήτησε κανένα βράδυ για να κοιμηθεί...μόνο σε κάτι άσχετες στιγμές που ήταν κουρασμένη αλλά όχι με κλάμματα, μόλις της λέγαμε το παραμύθι το ξεχνούσε. Μέχρι και τον Άι Βασίλη έχω παρει τηλέφωνο για να δω που τη πήγε και μετά όλα καλά!

v & a θα σου πρότεινα να τη κόψεις και στις δύο...έτσι μπορεί πιο εύκολα να πετύχει!Αν δει τη μικρή χωρίς πιπίλα δε θα ζηλέψει και η μεγάλη για να τη κόψει;

xaxaxaaxxa αν ηξερες τη μικρη μου θα καταλαβαινες πως αυτο που μου γραψες ειναι πολυ χιουμοριστικο!!!! δε την εχεις ακουσει να κλαιει γιαυτο το λες!!!! η πιπιλα ειναι το σωτηριο αξεσουαρ της (μας!)

νομιζω v & a πως η Μαριτα εχει δικιο στην περιπτωση σου.Δλδ αποκλειεται να την κοψει η μεγαλη βλεποντας την μικρη με πιπιλα..Εγω σκεφτομαι να μην δωσω στον μικρο γιαυτο το λογο.Αν δωσω και στον μικρο θα την κοψουμε ασε...μην πω ποτε..

Εξαλλου τα μικρακια μας μας εκπλησουν ωρες ωρες..Θελω να πιστευω πως θα την κοψουν εκει που δεν το περιμενουν..

Ειναι και το αλλο. εμενα ολοι μα ολοι της λενε για την πιπιλα...και βγαλε αυτη τη πιπιλα μεγαλωσες πια μπλα μπλα..δεν συμφωνω μ'αυτοπ και θελω να τους το κοψω.Πιστευω πως οσο την πιεζουμε θα εχει αντιθετο αποτελεσμα.

Εμείς ακούσαμε την προτροπή της baby siter να κόψουμε την πιπίλα στα 2 χρόνια (και η γιατρός είχε πει ΟΚ), παρόλο που ο Νικόλας τη ζητούσε μόνο στον ύπνο και καμμιά φορά τη δίναμε και στο αυτοκίνητο όταν τον έπιαναν τα νεύρα του...

Στα 2α γενέθλιά του λοιπόν (3 Ιανουαρίου), μαζέψαμε 4-5 μεγάλα δώρα που του έφεραν και τα βάλαμε κάτω από το Χριστουγενιάτικο δέντρο.. την επόμενη το πρωί του είπα οτι αν δώσει τις πιπίλες στο δεντράκι θα του δώσει πίσω καινούργια παιχνίδια, οπότε πήγε μόνος του και έφερνε μια μια τις πιπίλες του, τις κρεμούσαμε μαζί στο δέντρο (ψηλά), και αμέσως έπαιρνε ένα δώρο, με το οποίο ασχολιόταν κανένα τέταρτο, και μετά πάλι μια πιπίλα ψηλά στο δέντρο για ένα ακόμα δώρο... Την πρώτη βδομάδα τη ζητούσε 2-3 φορές κάθε νύχτα, αλλά του θυμίζαμε οτι τις δώσαμε στο δεντράκι και δεν έχουμε άλλες, και δεν επέμενε...

Οι πιπίλες έμειναν στο δέντρο μέχρι και το προηγούμενο ΣΚ, που ξεστολίσαμε μαζί του το δέντρο (τις πιπίλες τις είχα βγάλει πριν τις δει), και δεν έχει ξαναγίνει θέμα...

Έλα όμως που 2 βδομάδες τώρα (που γυρίσαμε και στη δουλειά από τις διακοπές) έχει τρομερά νεύρα ΠΡΙΝ κοιμηθεί, ενώ νυστάζει και στραβώνεται θέλει συνέχεια να δούμε βιβλία ή να πάμε στο σαλόνι... Γκρίνια, εκνευρισμός, με τα οποία "αυτοκουρδίζεται" κιόλας και γίνεται ακόμα πιό γκρινιάρης... και όταν αποκοιμηθεί αποκαμωμένος πια, ξυπνάει ή μουρμουράει μέσα στη νύχτα (βέβαια αυτό μάλλον οφείλεται στην όλη αναστάτωση μέχρι να κοιμηθεί, γιατί επαναλαμβάνει σχετικές φράσεις και επεισόδια)... Τη λύση δεν την έχουμε βρει ακόμα για να σας την πώ, προς το παρόν υπομονή και αυπνία....

Παρόλο που δεν ζητάει την πιπίλα, ξέρουμε τώρα οτι ήταν μεγάλο λάθος που κόψαμε την πιπίλα χωρίς να έχουμε αλλάξει την ρουτίνα χαλάρωσης για ύπνο, η οποία βασιζόταν στην πιπίλα... Οπότε λάβετέ το υπόψη όσοι και όσες σκέφτεστε να ξεκινήσετε το κόψιμο.

Εμένα ένα περίεργο πράγμα....με τον βραδινό τον ύπνο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Παίρνει αγκαλιά το μαξιλαράκι της, γυρίζει πλευρό και κοιμάται. Αλλά τη πρώτη βδομάδα μας άλλαξε τα φώτα με τον μεσημεριανό...δεν έκλαιγε απλά δε κοιμόταν....μετά από καμιά βδομάδα έστρωσε και αυτό. Δε ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά από τότε που την κόψαμε κοιμάται και καλύτερα και περισσότερο...

Πραγματικά τα παιδιά μπορεί να σε εκπλήσουν! Ο άντρας μου έλεγε σιγά μη τα καταφέρεις! Αλλά η πλύση εγκεφάλου με τον Άι Βασίλη γινόταν από τον Νοεμβρη...και όταν μου δόθηκε η ευκαίρια την άρπαξα! Είχαμε χάσει όλες τις πιπίλες και είχε μείνει μονο μία...ένα βράδυ που την χάσαμε και αυτή και κοιμήθηκε εύκολα βρήκα την ευκαιρία! Και ακόμα δε το πιστεύουμε πως τα καταφέραμε!

v & a η μικρή την έχει όλη μέρα τη πιπίλα ή μόνο στον ύπνο; Η μεγάλη;

η μικρη εχει πιπιλα οποτε ναναι, και στον υπνο σιγουρα.

Η μεγαλη μονο στον υπνο. αλλωστε παει παιδικο δεν υπηρχε περιπτωση να της τη δινω μαζι οπως βλεπω πως κανουν αλλοι κ τρελαινομαι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...