Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρότσι Stokke

Recommended Posts

αν ειναι μεγαλο αεροπλανο ισως. εμας μας βαλανε και το μικρο το bee να το δωσουμε αποσκευες αλλα το χαμε τυλιξει με σακουλες τεραστιες τελειως ωστε να μη μπορει να γρατζουνιστει ευκολα,και βαλαμε και ευθραυστο επανω. το μονο που μας ειχαν αφησει να παρουμε μαζι ειναι το τραβελερ 0-9 μηνων. το στοκε λογω μεγεθους δε το σκεφτηκαμε καν να το παρουμε σε αεροπλανο μαζι.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 535
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Αν μπει στο αεροπλάνο (και φυσικά να καταφέρετε - γιατί εμείς δε βγάλαμε άκρη από τα τηλεφωνήματα - να είστε βέβαιοι εκ των προτέρων) τότε το stokke δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό. Για μέσα στις αποσκευές, δεν το συζητάω γιατί αν πάθει κάτι η αποζημίωση θα είναι υποπολλαπλάσια της αξίας του. ;)

TM1Dp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα και χρονια πολλα

ενδιαφερομαι να αγορασω stokke καροτσι μεταχειρισμενο σε καλη κατασταση

εαν καποια μανουλα δεν το θελει και το πουλαει ας μου στειλει μηνυμα

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα μανούλες

σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω το Stokke αλλά χωρίς το πορτ μπεμπέ. Στο κατ/μα μας ειπαν οτι μπαίνει και νεογέννητο στο κάθισμα χωρίς το πορτ μπεμπέ...αληθεύει εσείς που το έχετε πάρει;

Και επίσης σκεφτόμουν να μην παρω το καθισμα αυτοκινήτου της stokke αλλά κάποιο άλλο...εσείς λέτε οτι αυτό της stokke συμφέρει από άποψη χρόνου;

74kwp3.png

Καλησπέρα μανούλες

σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω το Stokke αλλά χωρίς το πορτ μπεμπέ. Στο κατ/μα μας ειπαν οτι μπαίνει και νεογέννητο στο κάθισμα χωρίς το πορτ μπεμπέ...αληθεύει εσείς που το έχετε πάρει;

Και επίσης σκεφτόμουν να μην παρω το καθισμα αυτοκινήτου της stokke αλλά κάποιο άλλο...εσείς λέτε οτι αυτό της stokke συμφέρει από άποψη χρόνου;

Κάθισμα αυτοκινήτου εννοείς το Stokke iZisleep by BeSafe έτσι;

Τα παραγγείλαμε αρχές Ιανουαρίου και τα αναμένουμε τέλη του ίδιου μήνα, χωρίς το πορτ μπεμπέ, το καθισματάκι εφαρμόζει στο καρότσι και έχει αρκετές θέσεις ανάκλησης, όπως και την εντελώς ξαπλωτή, επίσης, δεν χρειάζεται αντάπτορες για να εφαρμόσει, νομίζω πως είναι μια καλή αγορά.

Όταν με το καλό το δοκιμάσω, θα σας πω και περισσότερα!;)

Οι κουμπάροι μας πάντως, είναι πολύ ικανοποιημένοι απο το εν λόγω κάθισμα, τώρα το παιδάκι τους είναι τριών ετών, και έχουν πάρει το επόμενο!

υ.γ. ¨Ήμασταν και ανάμεσα στο pebble της Maxicosi, πολύ καλό και αυτό, μόνο που χρειάζεται αντάπτορες, και τα καθισματάκια είχαν μια διαφορά της τάξης των 40 ευρώ, το iZisleep πιο ακριβό.

----------------------

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ mommy...εχω μπλεχτεί λίγο...

Η βασική έκδοση του καροτσιού, χωρίς πορτ μπεμπέ και χωρίς καθισμα αυτοκινήτου από ποια ηλικία παίζει;

Αν δεν κάνω λάθος η εταιρία αναφέρει από 6 μηνών και μετά, αλλά διαβάζοντας εδώ κάποιες μητέρες βάλανε το παιδάκι τους και πιο νωρίς, ίσως να έχει να κάνει και με την σωματική διάπλαση του κάθε παιδιού, όπως και με την ανεκτικότητα του(ίσως; )!

Αν έχεις χρόνο και δεν βαριέσαι, διάβασε και τα προηγούμενα μηνύματα, εγώ προσωπικά κυρίως μέσω αυτών, κατέληξα στο εν λόγω καρότσι!

edit: Για το καθισματάκι αυτοκινήτου: για αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί απο το 2006 και μετά, μπορεί να εφαρμόσει και βάση isofix, αλλιώς για παλαιότερα, με την ζώνη ασφαλείας, που περνάει απο ειδικούς οδηγούς.

----------------------

Καλησπέρα μανούλες

Εμείς το χρησιμοποιήσαμε πρώτη φορά όταν η μικρή ήταν 3ων μηνών και έκατσε μια χαρά. Κοιμόταν άνετα και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ. Νομίζω ότι το πορτ μπεμπέ είναι για πολύ περιορισμένη χρήση, και το θεωρώ περιττό.

Η μικρή το λατρεύει το καρότσι της, δεν έχει ζητήσει ποτέ να κατέβει στη βόλτα (είναι τώρα περίπου 16 μηνών) και αν εξαιρέσεις τον όγκο του και το μεγάλο - κατά τη γνώμη μου - βάρος του, το θεωρώ πολύ πετυχημένη αγορά. Αυτό που μας έχει βολέψει πάρα πολύ είναι στα τραπέζια (ταβέρνες κλπ) που το παιδί κάθεται μαζί σου χωρίς να χρειάζεσαι καθισματάκι.

Και εμείς όταν ήταν 3 μηνών βάλαμε το ζουζουνι μας.

Στη πλάτη του καροτσιού, πάντως, αναγράφεται, οτι για Ευρώπη είναι απο 6 μηνών και πάνω, ενώ για ΗΠΑ και Καναδά είναι απο νεογέννητο.

Πρέπει να παίζουν ρόλο οι προδιαγραφές.

Εμείς είχαμε το πορτ μπεμπε αλλά δεν το ήθελε. 3 μηνών σπάραζε μέσα. Ήθελε να βλέπει έξω.

εγώ είχα και το πορτ μπεμπε οπότε δεν χρειάστηκε να βάλω τον μικρό στο καθισματάκι του καροτσιού για να σου πω την εμπειρία μου. Τον έβαλα απο 3-4 μηνών. Θα σου πω όμως την γνώμη μου :-) Η αλήθεια είναι οτι απο την μία το κάθισμα του καροτσιού έχει ένα έξτρα μαξιλαράκι που είναι για να κάθονται τα πιο μικρά παιδιά, το οποίο στην συνέχεια βγαίνει καθώς μεγαλώνει το μικρό. Ωστόσο επειδη το κάθισμα του καροτσιού δεν γίνεται εντελώς ίσιο, σαν κρεβάτι (όπως έχω δει σε άλλα καρότσια), παραμένει πάντα το "καθισμα" εγώ δεν θα το έβαζα νωρίτερα απο τους 3-4 (για να μην πω 6) μήνες το μωρό για να μην του επιβαρύνω την μέση. Σκέψου αυτο που γίνεται είναι σα να κάθεσαι σε καρέκλα και απλα να την ξαπλώνεις, δεν μπορώ να στο περιγράψω αλλιώς. Επίσης έχω το κάθισμα αυτοκινήτου Be safe που εφαρμόζει στο stokke και είμαι υπερευχαριστημένη. Δεν ξέρω αν βοήθησα :-) Εσύ το πορτ μπεμπε δεν το θες για οικονομικούς λόγους ή θεωρείς ότι δεν το χρειάζεσαι;; Εγω που το χα με βοηθησε πολύ γιατι ήταν ΚΑΙ ΑΥΤΟ ψηλά το πηγαινα περα δώθε μέσα στο σπίτι (και φυσικά και έξω) οπότε δεν το μετάνιωσα αλλά εντάξει τα πάντα είναι σχετικα :wink:)

L0Zkp3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι, το BeSafe σας βόλεψε. Εμείς δεν το αγοράσαμε διότι ήταν πολύ βαρύ. Μόνο το κάθυσμα, ζυγίζει 13 κιλά!!! Και γιαυτό το λόγο επιλέξαμε το maxi cosi. Θελαμέ πολύ το BeSafe διότι ξαπλώνει και είναι πολύ πιο άνετο αλλά δε το βρήκαμε πρακτικό απο την άποψη του βάρους.

palmoma κι εγώ στον 4ο μήνα τον έβαλα στο κανονικό κάθισμα, πιο πριν είχα το πορτ μπεμπέ. αλλά πολλοί γονείς παιρνουν το κάθισμα αυτ/του που εφαρμόζει και στο καρότσι και το χρησιμοποιούν έτσι τους πρώτους 3-4 μήνες. κι έτσι αποφεύγουν την αγορά του πορτ μπεμπέ.

μπορείς να δεις και στο ιντερνετ πακέτα (πχ εγώ πήρα το κανονικό κάθισμα + πορτ μπεμπέ + τσάντα αλλαγής, πακέτο σε καλή τιμή). είχα ζητήσει την ίδια προσφορά από το κατάστημα εδώ και μου έβγαινε σχεδόν 200 ευρώ παραπάνω.

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές...πρώτο παιδί και νιώθω πελαγωμένη (ενα παιδί ανακαλύπτει τον κοσμο....του μωρού).

Εγω θα γεννήσω αρχές Απρίλη, σκεφτηκαμε οτι το πορτ μπεμπέ ειναι και βαρύ και άβολο...και μια φίλη μου είπε "ζεστο" για τους μήνες που θα βγάζω το μωρό (επειδή πέφτει καλοκαίρι). Επομένως ειπαμε να το αφήσουμε ειδικά όταν η πωλήτρια μας ειπε οτι μπαίνει και νεογέννητο και στο κανονικο κάθισμα του καροτσιού.

Επίσης ειπαμε να μην πάρουμε το συγκεκριμένο κάθισμα αυτοκινήτου λόγω βάρους...Αλλά μετά διαβάζοντας όλα αυτά εδώ μπλέχτηκα. Σίγουρα δεν θέλω να επιβαρύνω το μωρό μου σε μια καθιστή και όχι ξαπλωτή θέση. Εννοείται...και φυσικά στα χρήματα που θα δώσουμε...αυτο είναι αδιαπραγμάτευτο. Παίρνουμε κάτι ακριβό για να ειναι και καλό και εργονομικό...δεν θα κάνω οικονομία στο κάθισμα.

Θα δω και τα καθισματα maxi cosi που λένε οτι εφαρμόζουν και ειναι πιο ελαφρά...και ελπίζω να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου.

Ευχαριστώ και πάλι..

74kwp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σε ολους!!!!Αυριο θα παραγγειλουμε το καροτσι μας κι εμεις σιγα σιγα!!!!μου αρεσε πολυ το μπεζ αλλα ειμαι λιγο σκεπτικη μηπως λερωνει πολυ ευκολα!!!αν καποια μανουλα γνωριζει ας μου πει!!!Η δευτερη επιλογη μας ειναι το navy!!!!Καμια σχεση!!!Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπερα σε ολους!!!!Αυριο θα παραγγειλουμε το καροτσι μας κι εμεις σιγα σιγα!!!!μου αρεσε πολυ το μπεζ αλλα ειμαι λιγο σκεπτικη μηπως λερωνει πολυ ευκολα!!!αν καποια μανουλα γνωριζει ας μου πει!!!Η δευτερη επιλογη μας ειναι το navy!!!!Καμια σχεση!!!Ευχαριστω εκ των προτερων

Το εχω σε μπεζ και ειμαι πολύ ευχαριστημένη και μια χαρά δεν λερώνει ίσα ίσα ειναι τέτοιο το χρώμα του που δε φαίνεται.Ασε που βγαίνουν ολα και πλένονται και έτσι και αλλιώς θα τα πλένεις σχετικα τακτικά αναλογα με τη χρήση λερώσει δεν λερώσει λόγω του ότι ειναι μωρό ακόμα..

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!κι εμενα μμου αρεσει πολυ το μπεζ και εννοειται οτι θα το πλενω τακτικα αλλα ελπιζω να μην χρειαζεται καθε 10 μερες να το πλενω απο τους λεκεδες δεν θα το αντεξω!!!!!

εμείς έχουμε το Navy. Το χρησιμοποιούμε και σαν καθυσματάκι για να τρώει έξω όταν βγαίνουμε ή στους παππουδογιαγιάδες.

Λερώνεται το το στήριγμα μπροστά, το προστατευτικό.

Αλλά βγαίνει και πλένεται. Εμάς βγαίνει λίγο δύσκολα (μπαίνει δύσκολα) αλλά οκ.

Καθαρίζουν πολύ εύκολα όλα τα υφάσματα του καροτσιού. Μην ανησυχείς καθόλου. Είναι πολύ βολικό καρότσι σε όλα του. Και το σημαντικό, δεν χρειάστηκε να αγοράσουμε και δεύτερο, όπως κάνουν πολλοι.

Και μπεις μπεζ......λερωνετε όντως μόνο μπροστα στη μπάρα.αλλα πλενετε πολυ εύκολα.η δικιά μου εγλυφε τα πάντα οπότε γτ να της ξεφεύγει το καρότσι.....εγω ήθελα πολυ το μωβ αλλα άντρες βλέπεις......

• 3 months later...

μπορείτε να μου πείτε τυχόν αρνητικά στοιχεία του καροτσιού stokke xplory;

πως είναι στο δρόμο (λακούβες, πεζοδρόμια κλπ) έχει καλές αναρτήσεις ή το παιδί γίνεται ολίγον τι φραπέ;

Υπάρχει άλλο καρότσι όπου το παιδί είναι τόσο ψηλά όσο σ' αυτό ή ως προς αυτό αποτελεί μονόδρομο ως επιλογή;

Η κυρια που μενει απο κατω μας το πηρε για το εγγονι της δωρο και μετα ειδα οτι το αλλαξαν (χαρισαν):confused: και πηραν ενα χαμηλο. Μαλλον επειδη φαινεται πολυ ανταρτισσα η μπεμπα τους:lol: Το κοιταζα και εγω να το παρω αλλα βρηκα ενα πολυ πιο ομορφο εμφανισιακα τελικα. Επισης με προβληματιζε το παιδι τοσο ψηλα. Δεν τα θεωρω και πολυ ασφαλη απο οταν το eida sto katasthma.

Όλα είναι μια ιδέα...

πως είναι στο δρόμο (λακούβες, πεζοδρόμια κλπ) έχει καλές αναρτήσεις ή το παιδί γίνεται ολίγον τι φραπέ;

Υπάρχει άλλο καρότσι όπου το παιδί είναι τόσο ψηλά όσο σ' αυτό ή ως προς αυτό αποτελεί μονόδρομο ως επιλογή;

Όλα είναι τηλεσκοπικά, απο την θέση του καθίσματος, που αυξομειώνεται κατά βούληση και όσο ψηλά η χαμηλά το επιθυμείς, όπως επίσης και το χερούλι, προσαρμόζεται στο σωματότυπο (ύψος) του κάθε γονέα, έχει πολύ καλή συμπεριφορά στον δρόμο, σε λακκουβάκια και σαμαράκια, αλλά όπως θα περπατούσες με προσοχή σε τέτοιες συνθήκες, το ίδιο ισχύει και για το εν λόγω καρότσι. Επίσης, ενώ σου δίνει την αίσθηση πως θα είναι πολύ βαρύ και θα σου φύγει σε κανέναν κατήφορο, αντιθέτως κουμαντάρεται πολύ εύκολα.

Ένα μείον μπορεί να είναι αν έχεις μικρό πορτ-μπαγκαζ, εμείς ούτε σε αυτό δυσκολευτήκαμε, έχουμε το ford c-max, αυτό ναι πρέπει να το κοιτάξεις, που θα το βολέψεις.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική εκτίμηση, και μπορώ να πω πως δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για την αγορά του.

----------------------

δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο... Είναι ότι πιο έξυπνο και χρήσιμο πήρα.... Όχι απλά έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω αλλά ακόμα και τώρα, 20 μήνες μετά, αρνούμαι να πάρω καρότσι ομπρέλα και συνεχίζω με αυτό :wink:) Εγω έχω peugeot 206 και παρόλα αυτα βρήκα τον τρόπο να χωράει μέχρι κ σε αυτο το (ανύπαρκτο) πορτ παγκάζ.... Το παιδι είναι πάντα στο ύψος των περιστάσεων και όχι χαμηλά. Για μένα ο μόνος λόγος για να μην το πάρεις είναι αν έχεις σκαλιά στο σπίτι/πολυκατοικία...

L0Zkp3.png

δεν θα το άλλαζα για τίποτα στον κόσμο... Είναι ότι πιο έξυπνο και χρήσιμο πήρα.... Όχι απλά έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω αλλά ακόμα και τώρα, 20 μήνες μετά, αρνούμαι να πάρω καρότσι ομπρέλα και συνεχίζω με αυτό :wink:) Εγω έχω peugeot 206 και παρόλα αυτα βρήκα τον τρόπο να χωράει μέχρι κ σε αυτο το (ανύπαρκτο) πορτ παγκάζ.... Το παιδι είναι πάντα στο ύψος των περιστάσεων και όχι χαμηλά. Για μένα ο μόνος λόγος για να μην το πάρεις είναι αν έχεις σκαλιά στο σπίτι/πολυκατοικία...

Συμφωνω απόλυτα.....και εγω δεν θα το άλλαζα για τιποτα στο κόσμο....τέλειο.....τα βγαζει τα λεφτα του....τα αρνητικα αυτου του καροτσιου έχουν να κανουν με την βολεψη των γονιων (λίγο πιο χρονοβορο ανοιξε-κλεισε για το αυτοκινητο απο ενα καροτσι-ομπρελα)αλλα νομιζω πως για το παιδι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.

Μετα απο 1 χρονο που το είχαμε....διαπιστωσα ότι χωραει και στο σμαρτ.....ναι σας προκαλω.....και στο ΣΜΑΡΤ.....ουτε εγω δεν το πιστευα!!!

Η αληθεια ειναι πως θελει εξασκηση στην αρχη για τις λειτουργιες του.....το ειχα αφησει στη μαμα μου αφου της τα ειχα εξηγησει ολα....και το εβαλαν στο αυτοκινητο ...μετα το ανοιξαν (όλα τελεια) πηγαν βόλτα αλλα...........................................ποτε δεν καταφεραν να το κλεισουν...................ανοιξαν την ηλιοροφη του αυτοκινητου και το γυρισαν πίσω στο σπιτι το μισο απ εξω απο το αυτοκινητο....:oops::oops::oops::oops:

U80ep3?r=1271337460

βασικά εγώ είμαι αποφασισμένη για το συγκεκριμένο καρότσι (δεν ξέρω και κανένα άλλο που να είναι το παιδί τόσο ψηλά)

καθότι θεωρώ σημαντικό να έχεις άμεση επαφή με το παιδί

να μη βλέπει μόνο πόδια και εξατμίσεις

και γενικά να μη σκύβουμε συνέχεια

αλλά μένει να πείσω το σύζυγο που έχουν αρχίσει από τον περίγυρό του ως πιο έμπειροι να του λένε διάφορα

ότι το είχαν φίλοι τους, και δεν είχε καθόλου αναρτήσεις το συγκεκριμένο καρότσι και το μωρό τρανταζόταν συνέχεια και δεν τους βόλεψε καθόλου και το παράτησαν πριν βγάλουν χρόνο

και άλλα τέτοια χαριτωμένα, που εννοείται δεν περιορίζονται στο καρότσι (και έχει μόλις 5 ημέρες που το ανακοινώσαμε)

βασικά εγώ είμαι αποφασισμένη για το συγκεκριμένο καρότσι (δεν ξέρω και κανένα άλλο που να είναι το παιδί τόσο ψηλά)

καθότι θεωρώ σημαντικό να έχεις άμεση επαφή με το παιδί

να μη βλέπει μόνο πόδια και εξατμίσεις

και γενικά να μη σκύβουμε συνέχεια

αλλά μένει να πείσω το σύζυγο που έχουν αρχίσει από τον περίγυρό του ως πιο έμπειροι να του λένε διάφορα

ότι το είχαν φίλοι τους, και δεν είχε καθόλου αναρτήσεις το συγκεκριμένο καρότσι και το μωρό τρανταζόταν συνέχεια και δεν τους βόλεψε καθόλου και το παράτησαν πριν βγάλουν χρόνο

και άλλα τέτοια χαριτωμένα, που εννοείται δεν περιορίζονται στο καρότσι (και έχει μόλις 5 ημέρες που το ανακοινώσαμε)

καλά η καρδούλα μου το ξέρει τι τράβηξα να τους πίσω ΟΛΟΥΣ να το πάρουμε... Το θεωρούσαν ακριβό καταρχάς (που ειναι) κ το οτι ήταν διαφορετικό απο οτι ηξεραν τους ξένιζε (ζω Πάτρα οποτε δεν υπήρχε αντίστοιχο τότε). ΕΒαλα τα μεγάλα μέσα (κλάματα, οδυρμούς, ήμουν και ξαπλα 4 μήνες με συσπάσεις, με φοβήθηκαν χαχαχχαχαχαχαχαχαχα) και μου κάναν το χατήρι.... Ε όλοι τους στην οικογένεια έχουν να το λένε και με παραδέχτηκαν (κατόπιν εορτής....) Πείσε τον, θα με θυμηθείς.... Εγω σου λεω μονο αν εχεις σκάλες στο σπιτι μην το πάρεις, θα ναι δυσχρηστο αλλιώς με κλειστά μάτια!

L0Zkp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...