Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώτο προσόν σε μία βοηθό η εμπιστοσύνη. Μετά ποιό?

tzini

Recommended Posts

Ήρθε μια κυρία μαζί με την άρρωστη εγγονή της. Εκτάκτως την είχε σήμερα μαζί της είπε.

Ήρθε άλλη μια κυρία αρκετά καλή.

Θέλω να δώ την 37άρα που μένει πολύ κοντά κ την αλλοδαπή.

Θέλω να δώ κ μια κοπέλα σε διάσταση με το σύζυγο της, αλλά έχω τους ενδοιασμούς μου.

Ελενιπ δεν θέλω καν να σκεφτώ το να ήταν πιό σοβαρά τα πράγματα.

Γενικά έχω πολλούς ενδοιασμούς για διάφορους λόγους. Δεν μου είναι εύκολο να αποφασίσω να βάλω μέσα στο σπίτι κάποια άσχετη με όποιους σχετικούς γνωστούς μπορεί να έχει η ίδια, ή οι οικείοι της?, με όποιες πιθανές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την οικογένεια μου.

Τόσα ακούγονται κ είμαστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για διάφορα σενάρια.

Κ αν, σκέφτομαι απλά, αν μου κάτσει???

Σοφίαδε. Το είδος της εργασίας που γράφει το απόκομμα της εφημερίδας που έχω στο αρχείο μου γράφει: οικιακή βοηθός με εμπειρία στη φύλλαξη βρεφών-νηπίων.

Το είδος των εργασιών που αναφέρεται από την αρχή στο εργόσημο της είναι: οικιακές εργασίες κ φύλλαξη βρεφών.

Προσωπικά δεν εργάζομαι, αλλά παράλληλα δεν ζώ σε έπαυλη 500 τμ.

Πώς είναι δυνατόν να βγώ κάποιες μέρες χωρίς τα 2 παιδιά (με δεδομένο οτι ο σύζυγος είναι στον παναμά τώρα κ δεν κάνει τον ράφτη) κ να διεκπαιρεώσω κάποιες υποχρεώσεις πχ σε τράπεζες κλπο?

Την μία ώρα που θα χρειαστεί να απουσιάσω η κοπέλα καλείται να έχει αρχικό μέλημα την επίβλεψη των 2 παιδιών που μένουν πίσω στο σπίτι κ εννοείται κ έχει γίνει εξήγηση πάνω σε αυτό: όχι το σπίτι κ τα παιδιά ταυτόχρονα.

Λογικό δεν είναι αυτό?

Όσον αφορά τα της κάμερας, μου είπαν οτι είναι αρκετά χρονοβόρο το πρωτόκολλο ανάλυσης της εικόνας (το γράφει κ στο συμβόλαιο) εκτός κ αν υπάρχει παραγγελία από νομική αρχή.

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να το ζητήσω αφού το παραδέχτηκε (κ σίγουρα δεν θα έλεγε ψέματα).

Η αλλαξιέρες σίγουρα δεν φταίνε.

Είναι οτι πιό βολικό κ για εμένα. Είναι ολόκληρη κουμούτσα με ράφια από κάτω κ χωράει κ τα τρία μου παιδιά πάνω.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Πώς είναι δυνατόν να βγώ κάποιες μέρες χωρίς τα 2 παιδιά (με δεδομένο οτι ο σύζυγος είναι στον παναμά τώρα κ δεν κάνει τον ράφτη) κ να διεκπαιρεώσω κάποιες υποχρεώσεις πχ σε τράπεζες κλπο?

Αυτό το κάνουν μαμάδες που δεν έχουν βοήθεια όλη την ώρα... Παίρνουν ένα καροτσάκι και το παιδί μαζί. Αν δεν εμπιστεύεσαι τη γυναίκα (που προσωπικά δεν εμπιστευόμουν καμία) παίρνεις τα 2 παιδιά και τη γυναίκα μαζί.

Μόνο στα μπουζούκια επιβάλλεται να βγεις χωρίς παιδιά. Άντε και στο γήπεδο. Άντε και στην καρέκλα του γυναικολόγου. Στο θάλαμο αναμονής όχι! Δεν έχει μαμάδες με καροτσάκια στις τράπεζες;

Μπορεί να χρειάζεσαι χρόνο να ξεσκάσεις βρε παιδάκι μου και αυτό αποδεκτό και κατανοητό είναι. Έτσι και αλλιώς θα έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό τα διαστήματα που έρχονται επίσκεψη οι γονείς σου, που δεν είναι και μικρά, από όσο γράφεις. Σκέψου όμως ότι υπάρχουν και γονείς χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια που παίρνουν τα παιδιά παντού. Τα παιδιά είναι ΟΚ να είναι με τους γονείς τους, το προτιμάνε στις περισσότερες περιπτώσεις. Και συνδυάζεις τη δουλειά στην τράπεζα με παιδική χαρά, τσάρκα και χαβαλέ και αποδέχεσαι το γεγονός ότι οι έξοδοι και οι δουλειές θα τραβάνε πιο πολύ σε χρόνο. Το παιδί σύντομα μαθαίνει ότι ή έξοδος δεν είναι αγγαρεία και δείχνει πιο πολλή υπομονή στην τράπεζα, γιατί ξέρει ότι κάτι καλό θα γίνει πριν και μετά. Έπαιρνα τα παιδιά μαζί όταν πχ ψωνίζαμε τα ρούχα τους και είχαμε μάθει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για παιδιά ανά την Αττική. Το κάναμε και για βόλτα! Ψώνια, χαλάρωση, πεζόδρομοι... Πλέον όλα τα εμπορικά κέντρα έχουν και κάτι για τα παιδιά.

Κάποιες στιγμές που τα έπιανε βαρεμάρα, όταν πχ μια διαδρομή με λεωφορείο/μετρό κρατούσε πολύ, τους έπιανα την κουβέντα, σχετικά με το τι έβλεπαν γύρω. Τα λεωφορεία, τα εκδοτήρια, πού θα πάμε μετά, τι θα δούμε, τι θα κάνουμε. Ο ένας που ήταν πιο δεκτικός, απέκτησε τρομερό λεξιλογιο και αντίληψη, που δεν θα είχε στο σπίτι, βλέποντας τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα.

Για να πω την αλήθεια, μέναμε σε περιοχή που εξυπηρετούνταν τέλεια από συγκοινωνίες και ήταν πολύ πιο απλό να μετακινούμαστε με τα πόδια, σε σχέση με το να φορτώναμε-ξεφορτώνουμε-παρκάρουμε-ξεπαρκάρουμε, με δύο παιδιά. Μπροστά όμως στο άγχος να άφηνα τη γυναίκα μόνη της, αν χρειαζόταν θα έμπλεκα και σε πιο μπελαλίδικες διαδρομές για δουλειές και ψώνια.

Δεν εμπιστευόμουν ξένη γυναίκα, μόνη της, με δυο μικρά παιδιά, τη στιγμή που δεν τα έβγαζα πέρα μόνη μου και είχα ανάγκη τη βοήθεια της ξένης γυναίκας! Είχαν δει αρκετά τα μάτια μου και είχαν ακούσει αρκετά τα αυτιά μου... Τέλος πάντων, εσύ έχεις τώρα και λίγο πιο μεγάλα παιδιά, σχετικά με τότε που δεν τα άφηνα εγώ και δεν μπορούσαν με τίποτα να μου δείξουν κάτι. Και σίγουρα είναι πιο εύκολο να τα κουμαντάρει κανείς, σε σχέση με το να ήταν βρέφη, οπότε τα αφήνει κανείς σε τρίτους, με λιγότερο άγχος. Στην ουσία όμως, αν δεν είναι 4-5 ετών, να μιλάνε με λεπτομέρειες, πάλι δεν ξέρεις τι γίνεται.

Τέλος πάντων, επειδή ρώτησες. Μπορεί να γίνομαι κουραστική.

Εγώ θα διάλεγα την 37χρονη γιατί θα μου έκανε καλύτερη παρέα και τα παιδιά θα έβλεπαν ένα πιο νορμάλ περιβάλλον γενικά, θα είχαν ένα καλύτερο πρότυπο, σε αντίθεση με κάποιον που τα βάζει με τη μοίρα του συνεχώς. Και τα παιδιά παίρνουν μαθήματα προς το καλύτερο ή προς το έτσι και έτσι, αν βλέπουν καθημερινά δύο ενήλικες να επικοινωνούν και να μιλούν κανονικά, σε σχέση με το να βλέπουν ανθρώπους που κάνουν τα πράγματα διεκπεραιωτικά. Εσύ δεν έχεις και τον άντρα σου για να δώσεις με άλλο τρόπο αυτό το πρότυπο επικοινωνίας. Όχι ότι είναι το Α και το Ω, αλλά σε βάθος χρόνου το βρήκα σημαντικό. Βέβαια είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πώς θα διαλέξεις έναν άνθρωπο που θα βάλεις σπίτι σου. Αλλά από τις πληροφορίες που δίνεις, αυτή η κυρία μου έκανε κλικ.

Σας εγκατέστησαν κάμερες ενώ στην πράξη σας απέτρεψαν από το να χρησιμοποιήσετε τις καταγραφές; Άλλο και τούτο... :| Και εμάς μας είχαν πει κάτι για την Αρχή και σουπαμούπες, αλλά είχαμε εμείς απευθείας πρόσβαση στο υλικό δηλαδή από όσο ξέρω κανένας τρίτος δεν ανακατευόταν στο θέμα της παρακολουθησης. Ό,τι καταγραφόταν παρέμενε σπίτι μας, σε ένα δωμάτιο όπου δεν είχε πρόσβαση η γυναίκα. Το γιατί δεν έβλεπα το υλικό μόνη μου για αρκετό καιρό ήταν άλλο θέμα. Δεν έβρισκα χρόνο και είχα δείξει εμπιστοσύνη αφού είχα δει κάποιες λίγες ώρες στην αρχή. Είχα πει και στη γυναίκα ότι δεν αισθανόμουν πλέον άνετα να την παρακολουθώ και είχα σταματήσει. Μετά από πολλούς μήνες ξαναείδα τι γινόταν και φάνηκε το παρκάρισμα των παιδιών.

Επίσης, από την εταιρία που το εγκατέστησαν, μας είχαν προειδοποιήσει ότι έπρεπε να ενημερώσουμε τη γυναίκα εξαρχής - που το κάναμε - προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά το υλικό σε δικαστήριο και να έχουμε ευδιάκριτη σήμανση στην είσοδο, που επίσης το κάναμε. Αλλά νομίζω αν φτάσει κανεις σε δικαστήρια πάει μακριά το πράγμα.

Υποθέτω ότι οι κάμερες, έτσι όπως τις έχετε, θα χρησίμευαν πιο πολύ στον εντοπισμό εκ των υστέρων κάποιου διαρρήκτη, αφού πρέπει να εμπλακεί κάποια αρχή.

Να προσθέσω και κάτι ψιλοάσχετο, ότι το περιστατικό με την αλλαξιέρα μου φέρνει στο μυαλό κάτι που έκανε κάποτε καλοπροαίρετα ένας φίλος μου. Κάποια στιγμή που σκόνταψε και έπεσε το παιδί του, χωρίς να πάθει εκείνο στην ουσία τίποτα, έτρεξε εκείνος να το πιάσει και αμέσως ψευτογέλασε δυνατά. Έμοιαζε να το έκανε για να δειξει στο παιδί ότι δεν πρέπει να στενοχωριέται. Μήπως όμως τα παιδιά έτσι παίρνουν μπερδεμένα μηνύματα και πέφτουν για να γελάσουμε; Με αυτή την έννοια, δεν ακούγεται απίθανο το συγκεκριμένο παιδί της κυρίας που έπεσε "χιλιάδες φορές" να το έκανε για χαβαλέ! Για να γελάσουμε, βρε παιδί μου. Ένα νορμάλ παιδί δεν θα έκανε πολλές φορές το ίδιο λάθος!

Γουάου, λίγα έγραψα πάλι :shock:

Συγνώμη κιόλας βρε athinp αλλά δεν θα απολογηθεί κιολας η tzini που θελει να παει να κανει κάποιες δουλειες και θα πρεπει να σερνει και 3 κουτσουβελα μαζι.... εγω προσωπικα εχω νταντα που την εμπιστευομαι και κραταει το παιδι οσο εργαζομαι.... κατα τα αλλα δεν εχω βοηθεια απο πουθενα... δεν ξερω πως τα καταφερνουν οι αλλες μαμαδες εμενα προσωπικα μου βγαινει η πιστη καθε φορα που θα παω οπουδηποτε γιατι ειναι πολυ ζωηρος... δεν ειναι ολα τοσο ομορφα οσο τα παρουσιαζεις.... κατ' αρχην εαν η tzini δεν εχει αυτοκινητο πως θα βγει να παει π.χ. στο ΙΚΑ ή στην Τράπεζα με 2 μωρα στο καροτσι και 1 με το χερι και να βρεχει κιολας??? δεν θέλουν ολες οι μαναδες ξερεις να βγουν για να ξεσκάσουν... εγώ π.χ. με 40 πυρετο περιμενα με τις ωρες στο νοσοκομειο να με δει καποιος και ο άντρας μου είχε το μωρο στο αυτοκινητο με 0 βαθμους και τον γύριζε γυρω γυρω ώσπου το μωρο αφηνιασε στο τέλος γιατι δεν ειναι και το καλυτερο του να καθεται σε μια μερια και με παρατησε και τον γυρισε σπίτι και εγω η ερμη περιμενα άρρωστη μεσα στο κρυο να βρω ταξι... υπαρχουν περιπτωσεις λοιπον που η μητερα πρεπει να φυγει απο το σπιτι και εκει πρέπει να υπάρχει πισω ένας άνθρωπος εμπιστοσυνης που για καποιες μητερες δυστυχώς δεν υπάρχει η πολυτελεια της μαμας ή της πεθερας... tzini οπως σου έγραψα και πριν πρεπει να ψάξεις κατ' εμε στον κυκλο σου εάν υπάρχει κάποια φιλη σου / συγγενής σου που να εχεις εμπιστοσυνη... προσωπικα σε αλλοδαπη δεν θα εμπιστευομουν ποτε το παιδι μου και σε καμια περιπτωση μεσω αγγελίας ... αυτη η 37 που λες την ξερεις? ειναι μητερα?

Δεν ξέρω γιατί διάβασες το παραπάνω ποστ ως καταγγελία στις μαμάδες που αφήνουν τα μωρά τους σπίτι με νταντά.

Απάντησα στην ερώτηση της θεματοθέτριας σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να παίρνει τα παιδιά κανείς σε δουλειές. Ε, είναι, στις δουλειές υπάρχουν και κάμποσα παιδιά. Και έγραψα και τρόπους να μη βαριούνται, που τους βρίσκει κανείς όταν το έχει κάνει μερικές φορές και δεν απορρίπτει την ιδέα με την πρώτη φορά, επειδή έχει εναλλακτικές... Υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν εναλλακτικές και βρίσκουν τον τρόπο να γίνονται οι δουλειές χωρίς παρατράγουδα.

Όσο πιο ζωηρό είναι το παιδί, ένας λόγος παραπάνω να μην το αφήνει με κάποιον που δεν εμπιστεύεται απόλυτα. Και ένα παιδι δεν έχει σχέση με τη δυναμική που δημιουργούν 2 παιδιά στο σπίτι. Τόσα τόπικς υπάρχουν με μαμάδες που ώρες ώρες φτάνουν στα όριά τους. Δεν θέλω να δοκιμάσω τι θα γίνει όταν ένας τρίτος φτάσει στα όριά του ή κουραστεί τόσο που δεν προσέχει όσο πρέπει. Βέβαια όσο μεγαλώνουν τα παιδιά είναι κάποιος πιο ήσυχος για οτιδήποτε.

Είναι διαφορετικό να έχεις νταντά όσο εργάζεσαι. Και εγώ είχα, όταν δεν γινόταν αλλιώς. Και δεν στάθηκε άξια της εμπιστοσύνης μου, όπως και η άλλη που με βοηθούσε όσο ήμουν σπίτι και τα παιδιά ήταν βρέφη. Καλώς τις εμπιστεύονται όσοι τις εμπιστεύονται. Υπάρχουν και ικανές και τίμιες γυναίκες, που δεν αλλάζουν πρόσωπο όταν φεύγει η μαμά. Όμως όταν η μαμά δεν εργάζεται, δεν είναι το ίδιο επιτακτική η ανάγκη να φύγει η μαμά χωρίς τα παιδιά.

Η κοπέλα μίλησε για 2 παιδιά, γιατί το άλλο είναι μεγαλούτσικο και πάει κάποιες ώρες σχολείο.

Να το πω και αλλιώς. Ξέρω αρκετές γιαγιάδες, που όσο υπάρχει ένα παιδί βοηθάνε, αλλά όταν έρχεται το δεύτερο, δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους να κρατήσουν και τα δύο. Εμπιστευόμαστε όμως μια γυναίκα παρόμοιας ηλικίας όταν δηλώσει ότι το κάνει αυτό ως επάγγελμα...

Aθηνά κατάλαβα τί λες.

Έχουν υπάρξει ουκ ολίγες φορές ποιυ τα έχω πάρει μαζί τα δίδυμα.

Κ άλλες τόσες κ τα τρία μαζί όταν η μεγάλη είναι σπίτι, πχ Σάββατο Κυριακή κ όταν είναι άρρωστη κ μπορεί να βγεί έξω.

Πρόσφατα έζησα κ μια τραυματική εμπειρία κ εγώ κ η μεγάλη μου κόρη σε βόλτα κ των τριών παιδιών μαζί....το ξεπεράσαμε ευτυχώς.

Αλλά δεν είναι δυνατόν πχ να βρέχει έξω κ εγώ να πρέπει να βγώ κ με τα τρία παιδιά, ή κ με τα δύο μιρκότερα.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω στόχο να παρκάρω τα παιδιά στην κοπέλα.

Όπως κ να έχει παραμένω μπερδεμένη κ νευριασμένη.

Φεύγω συνέχεια απο το σπίτι με τα παιδιά όταν είναι εδώ η βοηθός.

Διαφημίσεις

Σοφίαδε. Το είδος της εργασίας που γράφει το απόκομμα της εφημερίδας που έχω στο αρχείο μου γράφει: οικιακή βοηθός με εμπειρία στη φύλλαξη βρεφών-νηπίων.

Το είδος των εργασιών που αναφέρεται από την αρχή στο εργόσημο της είναι: οικιακές εργασίες κ φύλλαξη βρεφών.

Το απόκομμα της εφημερίδας και το εργόσημο καλά τα λένε. Εσύ τσέκαρες ότι η κυρία αυτή είχε τα κατάλληλα προσόντα και την ανάλογη προϋπηρεσία (με συστατικές επιστολές) για τις εργασίες αυτές;

Γιατί από αυτά που λες εγώ συμπεραίνω ότι δεν κάνει ούτε για τη μία εργασία ούτε για την άλλη.

Τζίνι δεν ξέρω την κυρία που σε βοηθά και δεν μπορώ να την κρίνω. Αυτά που γράφεις είναι αποσπασματικές καταγραφές από ένα 9μηνο - φαντάζομαι θα έιχατε και καλές στιγμές.

Κακές στιγμές υπάρχουν σε όλους μας - δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση αυτές αλλά με βάση ένα σύνολο παρουσίας.

Και να σκεφτόμαστε ότι,

Όσο πιο πολύ ασχολείται κάποιος με το παιδί τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να βιώσει μια κακή στιγμή. Αυτός που είναι απλός παρατηρητής είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνει και να δίνει οδηγίες παρά να κουμαντάρει αυτοπροσώπως και επιτυχημένα μια ανάλογη κατάσταση.

Προσωπικά θα έβαζα 2 κριτήρια πάνω από όλα, τα οποία δεν θα τα αναφέρω γιατί απλά είναι τα δικά μου προσωπικά κριτήρια που ίσως δεν ταιριάζουν στα δικά σου.

Πάντως από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι αυτό που σε ενοχλούσε όλο αυτό τον καιρό στον άνθρωπο που πρόσεχε τα παιδιά σου ήταν ότι σου χάλασε κάποιες συσκευές. Και σήμερα απλά ήρθε και το επιστέγασμα.

Στη θέση σου εγώ, προσωπικά εγώ, θα άλλαζα πρώτα αλλαξιέρα.

ΥΓ: Πρέπει να είμαι κάκιστη μάνα που μου έχουν πέσει από το κρεβάτι και τα 2μου παιδιά. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Περίπου την εποχή που άρχισαν να στριφογυρνάνε....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Προσωπικά έχω νταντά γιατί εργάζομαι. Τα απογεύματα και τα Σ/Κ εγώ και ο σύζυγος έχουμε μόνοι τα παιδιά μας χωρίς καμιά βοήθεια.

Δεν το συζητώ.

Αν δεν εργαζόμουν πάλι νταντά θα είχα (αρκεί να το επέτρεπαν τα οικονομικά μου).

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν μπορεσα να τα διαβασω ολα λογω περασμενης ωρας αλλα θα απαντησω ως μια μαμα που καποτε ειχε μια κοπελα για νταντα ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΗ και για καλη μου τυχη εχω και μια πολυ καλη κοπελα που μου καθαριζει το σπιτι και θα απαντησω μονο στο αρχικο ερωτημα..Τα κριτηρια..

Πριν πω ομως για αυτα θελω να τονισω οτι ποτε δεν θα εβαζα την κοπελα που ηταν νταντα να κανει δουλειες γιατι ηθελα να ειναι αποκλειστικα συγκεντρωμενη στα παιδια μου και το αντιθετο την κοπελα που καθαριζει να προσεχει τα παιδια γιατι οταν εχεις αλλα στο μυαλο σου,ακομα και εμεις οι μανες δεν μπορουμε να προσεξουμε τα παιδια μας παντα..ποσοσ ενας ξενος ...οσο καλος και να ειναι.Ποσες φορες εμεις οι μανες κανουμε κατι αλλο και το μωρακι μας τσοκιζεται επειδη ειχαμε αλλου το μυαλο μας?φαντασου μια ξενη γυναικα.Αρα διαχωριζω τους 2 ρολους εξ αρχης.Δεν γινονται και τα δυο απο εναν ανθρωπο πυο τα παιδια δεν ειναι δικα του..εγω τουλαχιστον δεν εμπιστευομαι!

Λοιπον την κοπελα που μου προσεχε το ενα μου παιδακι τοτε την ηξερα απο μια δουλεια που ειμασταν συναδερφοι και απολυθηκε απο κει για ασχετους λογους.Ηταν γλυκια ευχαριστη παντα χαμογελαστη υπομονετικη,γλυκομιλητη και ευχαριστη.Το ιδιο και με το παιδι μου που ηταν φοβερα δυσκολο μωρο ως τα 2 του και τοτε το προσεχε.Τα πηγαινε τελεια και το μωρο το βρισκαμε καλυτερα απ οτι ηταν μαζι μας.Καθαρο,ξεκουραστο χαρουμενο.Ασχολουταν συνεχεια μαζι του και αυτο φαινοταν απο τα δεκαδες καινουρια πραγματα που του μαθαονε και δεν το αφηνε στιγμη.Ακομα και οταν κοιμοταν το μωρο εμενε ξυπνια ακομα και νυχτες που ειχε χρειαστει να λειψουμε ορθια...Μια φορα επεσε και λεει χτυπησε,σημαδι δεν ειχε και η κοπελα ηταν ετοιμη να σκασει..το λεγε και το ξαναλεγε και ολο συγνωμη ζηταγε..που αν ηθελε μπορουσε και να μην μου το πει...δεν θα το καταλαβαινα και το παιδι δεν μιλαγε καλα καλα...

Οταν μας αφησε γιατι την πηραν σε ενα νοσοκομειο μονο που δεν κλαιγαμε!!!εμεις και το μωρο μας που τη ζηταγε...Ασχετη με τη δουλεια και τις σπουδες αυτες αλλα πανω απ ολα ανθρωπος καλοσυνατος με αγαπη και υπομονη .

Τωρα για την κυρια που με βοηθαει με το σπιτι.Γρηγορη,ευχαριστη καθαρη.Ξεπεταει το σπιτι στο πιτς φιτιλι και το κανει να γυαλιζει.Καμια ζημια ποτε(!) παντα προθυμη και εμπιστη...και οταν καποια στιγμη την αφησα για 20 λεπτα με τα μωρα εμεινε μαζι και με τα δυο και παιζανε μεχρι να γυρισω.Δεν θα τη διαλεγα για νταντα ή για να μου κρατησει και τα δυο για πανω απο 20 λεπτα γιτι δεν νιωθω οτι το "εχει"ουτε ομως την πρωτη για βοηθο γιατι ηταν αφηρημενη και απροσεχτη με τα ηλεκτρικα...οχι ομως με το παιδι μου

Τωρα αν μπορεις να βρεις εναν συνδιασμο και των 2 ...???

Καθε ανθρωπος εχει τις ικανοτητες του...αν βρεις καποια με ολα αυτα..θα ειναι υπεροχο!

To αν ζητείται από μια νταντά να κάνει και δουλειές είναι σχετικό. Μια μαμά μη εργαζόμενη, με 3 παιδιά που χρειάζεται βοήθεια, αν πληρώνει έναν άνθρωπο για βοήθεια, μπορεί να θεωρήσει προτεραιότητα τις δουλειές του σπιτιού. Αλλιώς θα μείνει η νταντά με τα παιδιά και η μαμά θα αναλάβει τις δουλειές.

Έτσι και αλλιώς οι μαμάδες όλου του κόσμου, ασχολούνται και με τα δύο, τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Προσωπικά και όταν δούλευα και όταν δεν δούλευα είχα δώσει έμφαση στο να κάνει κάποιος άλλος τις δουλειές, για να είναι όλος ο χρόνος μου αφιερωμένος στα παιδιά, γιατί δεν περίμενα να ασχοληθεί κάποιος ξένος πιο ουσιαστικά σε σχέση με τη μαμά. Αλλά όταν μια γυναίκα έμπαινε σπίτι, έπαιρνε τη στάμπα της νταντάς, γιατί ήταν αναμενόμενο από εκείνη να ασχοληθεί σε κάποιο βαθμό και με τα παιδιά.

Είναι βέβαια δύσκολο να βρει κανείς καλό συνδυασμό και των δύο. Είναι να πέσει στην περίπτωση. Οι περισσότερες γυναίκες που ψάχνουν για δουλειά έχουν κλίση είτε στο ένα, είτε στο άλλο. Και αν φορτώσεις έναν άνθρωπο με πάρα πολλά, φυσικό είναι να μην τα κάνει καλά όλα. Όπως θα συνέβαινε ίσως και σε μια μαμά. Δεν πιστεύω όμως ότι η μαμά του τόπικ είχε απαιτήσεις να γίνονται όλα ταυτόχρονα. Μπορούν όμως να γίνονται κάποιες δουλειές όταν τα παιδιά κοιμούνται ή όταν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να απασχοληθούν μόνα τους για κάποια ώρα ή όταν λείπουν στο σχολείο. Αυτά συμφωνούνται και όπως κάθε εργαζόμενος η νταντά μπορεί να τα διαπραγματευτεί. Το θέμα είναι ότι οι δουλειές είναι εμφανές πώς έγιναν και αν έγιναν, ενώ το πώς ασχολήθηκε κάποιος με τα παιδιά, όταν μιλάμε για μια ανέντιμη νταντά, είναι θέμα πιο δύσκολο να το εκτιμήσει κανείς. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για πολύ μικρά παιδάκια, που δεν μιλάνε.

Και δεν μιλάμε στο συγκεκριμένο τόπικ για μια νταντά που έκανε ένα ανθρώπινο λάθος. Ακόμα και μεγάλη αμηχανία να έδειξε με αυτό που είπε - ότι το δικό της παιδί έπεσε χιλιάδες φορές -, ακόμα και βλακεία να είπε, υπάρχει και ένα όριο στο πόση επιπολαιότητα μπορεί να ανεχτεί κάποιος που εμπιστεύεται ό,τι πολυτιμότερο έχει σε έναν άνθρωπο επι πληρωμή.

Διαφημίσεις

Πριν πω ομως για αυτα θελω να τονισω οτι ποτε δεν θα εβαζα την κοπελα που ηταν νταντα να κανει δουλειες γιατι ηθελα να ειναι αποκλειστικα συγκεντρωμενη στα παιδια μου και το αντιθετο την κοπελα που καθαριζει να προσεχει τα παιδια γιατι οταν εχεις αλλα στο μυαλο σου,ακομα και εμεις οι μανες δεν μπορουμε να προσεξουμε τα παιδια μας παντα..ποσοσ ενας ξενος ...οσο καλος και να ειναι.Ποσες φορες εμεις οι μανες κανουμε κατι αλλο και το μωρακι μας τσοκιζεται επειδη ειχαμε αλλου το μυαλο μας?φαντασου μια ξενη γυναικα.Αρα διαχωριζω τους 2 ρολους εξ αρχης.Δεν γινονται και τα δυο απο εναν ανθρωπο πυο τα παιδια δεν ειναι δικα του..εγω τουλαχιστον δεν εμπιστευομαι!

Τα είπες όλα!!!!

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

H πρόταση προς τη μαμά που δεν έχει σύζυγο να απασχολεί τα διχρονα όσο γίνονται οι δουλειές είναι να κάνει η μαμά τις δουλειές και να αφήσει τα παιδιά στη νταντά;

Να πάρει δύο γυναίκες, μία για τις δουλειές και μία για όποτε χρειαστεί να αφήσει κάπου τα παιδιά;

Να απασχολεί φουλ τάιμ νταντά ενώ είναι η μαμά στο σπίτι; Τι θα κάνει αυτές τις ώρες η μαμά; Τι θα κάνει η νταντά;

Ποια είναι η πρόταση; :confused:

Μιλάμε για μια μαμά που είναι στο σπίτι και μπορεί να δίνει οδηγίες για το πώς γίνονται τα πράγματα και όσον αφορά το σπίτι και όσον αφορά τα παιδιά. Προσωπικά και οι δυο γυναίκες που είχα ήταν αστέρια όσο ήμουν μπροστά! Ειδικά η πρώτη, ήταν και έμπειρη μαμά, το είχε και με έμαθε πράγματα, που ήμουν άπειρη. Και το σπίτι μια χαρά. Δυο ενήλικες γυναίκες στο σπίτι, ε, τσουλάει και το σπίτι και τα παιδιά μεγαλώνουν ήρεμα. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πως είναι το ίδιο και όταν φύγει η μαμά.

ναι και εγω συμφωνω με την Athina P. Εφοσον ειναι εκει η μαμα ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα. Και εγω εχω αλλη γυναικα για τα παιδια και αλλη για τις δουλειες αλλα εγω λειπω.

Αν ημουν εκει θα ειχα αναγκη καποια 'βοηθο' μου....σε ολα.....αρα καποτε θα επρεπε να κανει δουλειες και καποτε θα επρεπε να κοιταζει τα μωρα.

Τζίνι δεν ξέρω την κυρία που σε βοηθά και δεν μπορώ να την κρίνω. Αυτά που γράφεις είναι αποσπασματικές καταγραφές από ένα 9μηνο - φαντάζομαι θα έιχατε και καλές στιγμές.

Κακές στιγμές υπάρχουν σε όλους μας - δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση αυτές αλλά με βάση ένα σύνολο παρουσίας.

Και να σκεφτόμαστε ότι,

Όσο πιο πολύ ασχολείται κάποιος με το παιδί τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να βιώσει μια κακή στιγμή. Αυτός που είναι απλός παρατηρητής είναι πολύ πιο εύκολο να κρίνει και να δίνει οδηγίες παρά να κουμαντάρει αυτοπροσώπως και επιτυχημένα μια ανάλογη κατάσταση.

Προσωπικά θα έβαζα 2 κριτήρια πάνω από όλα, τα οποία δεν θα τα αναφέρω γιατί απλά είναι τα δικά μου προσωπικά κριτήρια που ίσως δεν ταιριάζουν στα δικά σου.

Πάντως από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι αυτό που σε ενοχλούσε όλο αυτό τον καιρό στον άνθρωπο που πρόσεχε τα παιδιά σου ήταν ότι σου χάλασε κάποιες συσκευές. Και σήμερα απλά ήρθε και το επιστέγασμα.

ΥΓ: Πρέπει να είμαι κάκιστη μάνα που μου έχουν πέσει από το κρεβάτι και τα 2μου παιδιά. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Περίπου την εποχή που άρχισαν να στριφογυρνάνε....

Δε νομίζω ότι είναι απλά μια κακιά στιγμή το να αφήσεις ένα μωρό στην αλλαξιέρα και να φύγεις ΕΝΤΕΛΩΣ από το δωμάτιο πηγαίνοντας σε ένα άλλο... πρέπει να είσαι ή εντελώς χαζή -είναι ο πιο κόσμιος χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ- ή.... εντελώς χαζή για να το κάνεις. Δεν ξέρω καμία μανούλα να έχει αφήσει το μωρό της μόνο του σε μια αλλαξιέρα αλλάζοντας χώρο. Κακές στιγμές έχουμε όλες. Σε όλες -σχεδόν-έχει πέσει το μωρό. Και σε μένα έχει συμβεί. Την είχα στο κρεβάτι μας αγκαλίτσα, μας πήρε και τους 2 ο ύπνος και όπως στριφογύρισε, έπεσε!! :cry: Όμως, ήμουν εκεί, παρούσα, άσχετα ότι ήμουν απρόσεκτη και έπεσα στην κακή στιγμή να με πάρει ο ύπνος!!! Δεν την άφησα, όμως, μόνη της....ειδικά μια νταντα πρέπει να προσέχει τουλάχιστο τα βασικά!!! Τουλάχιστο!!!

Εμενα η πρωτη μου κορη δεν μου επεσε ποτε απο πουθενα..ειχε πεσει ομως στον πατερα της...Το μωρο κοριτσια το εχω ριξει 2 φορες.Μια οπως η κοπελα πιο πανω..με πηρε ο υπνος στον καναπε και το μωρο κυλησε και η δευτερη παλι απο τον καναπε.πηγα να σβησω το φαγητο ..αυτο δεν ειχε ξαναγυρισει(3 μηνων ηταν) και τσουπ απο φασισε να γυρισει εκεινη τη μερα πρωτη φορα...

Και ειμαι η μανα που εχω το νου μου..:confused:

Εδω -δεν μου φταιει σε τιποτα η βοηθος αλλα ειναι γενικα απροσεχτη..και με τα παιδια και με το σπιτι.Αν κατα τα αλλα ειναι καλη και την αγαπανε τα παιδια το παραβλεπεις ως ενα σημειο ομως.

Στη περιπτωση τωρα που εισαι σπιτι και χρειαζεσαι βοηθεια εγω και εφοσον δεν αντεχεις να κρατησεις την προηγουμενη θα προτεινω να παρεις μια καλη γυναικα για τις δουλειες του σπιτιου..(και δεν το συζητω για τις ζημιες-αν ηταν ο αντρας μου και του χαλαγε κατι θα πεταγε εμενα απο το μπαλκονι) και να ασχοληθει με τα παιδια οπως ασχολησαι αλωστε βεβαια...

Τωρα κακα τα ψεματα θελει γερα νευρα να σουρνεις ολα τα παιδια μαζι αλλα νομιζω παλευεται.Σιγα σιγα θα κοψεις και την συμπεριφορα της καινουριας και θα δεις αν μπορεις να αφησεις τα παιδια μαζι για μιση ή μια ωρα...

Ετσι κι αλλιως δεν θες ντανατ φουλ ταιμ.

Διαφημίσεις

Παντως στο αρχικο ποστ η βοηθος δεν αφησε το παιδι για να παει να ανακατεψει το φαγητο (δουλεια σπιτιου) αλλα για να σηκωσει το αλλο.

Γενικα οταν καποιος ειναι σπιτι και εχεις να πεταχτεις καπου γενικα τελειωνεις πιο γρηγορα αν αφησεις τα παιδια σπιτι (εγω θελω 10 λεπτα για να παω στην σταση μονη μου αλλα 20 οταν εχω τον μικρο ΄μαζι μου)

Το απόκομμα της εφημερίδας και το εργόσημο καλά τα λένε. Εσύ τσέκαρες ότι η κυρία αυτή είχε τα κατάλληλα προσόντα και την ανάλογη προϋπηρεσία (με συστατικές επιστολές) για τις εργασίες αυτές;

Γιατί από αυτά που λες εγώ συμπεραίνω ότι δεν κάνει ούτε για τη μία εργασία ούτε για την άλλη.

Δυστυχώς αρχικά δεν είχα αυτή την δυνατότητα, γιατί μόλις την προσλάβαμε έτυχε η νοσηλεία του γιού μου για ένα μήνα.

Διέκρινα όμως ξεκάθαρα την φιλοτιμία της.

Και να σκεφτόμαστε ότι,

Είχαμε κ πάρα πολλές καλές στιγμές εξίσου.

Δεν αφήνω όμως περιθώρια να έχουμε πιά, παρά μόνο τα τυπικά.

Ακριβώς αυτό που λέτε ισχύει:

Μιλάμε για μια μαμά που είναι στο σπίτι και μπορεί να δίνει οδηγίες για το πώς γίνονται τα πράγματα και όσον αφορά το σπίτι και όσον αφορά τα παιδιά.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πως είναι το ίδιο και όταν φύγει

Αν ημουν εκει θα ειχα αναγκη καποια 'βοηθο' μου....σε ολα.....αρα καποτε θα επρεπε να κανει δουλειες και καποτε θα επρεπε να κοιταζει τα μωρα.

Προς το παρον κ ενστικτωδώς δεν θα την απομακρύνω, τουλάχιστον όχι γι αυτό που έγινε με τη μικρή κ χωρίς να έχω απόλυτη επίγνωση αυτών που αντιλαμβάνομαι κ πράττω.

Η δε μικρή έχει πέσει έκτοτε 2 φορές σε καλοριφέρ κ τραπέζι στο δόξα παρτί, παρουσία δική μου.

Την κράτησες τελικά; Είχες όμως ένα εργαλείο να δεις αν ήταν μια κακιά στιγμή ή η παραμέληση των καθηκόντων της συγκεκριμένης ήταν συστηματικό φαινόμενο, όταν δεν ήσουν εκεί. Αντί να κάθεσαι να υποθέτεις και μόνο.

Αυτό, το να αλλάζει πρόσωπο, αν το έχει κάποιος στο χαρακτήρα του, δεν αλλάζει εύκολα.

Έχουν κρατήσει καταγραφές από την εταιρία ή τώρα θα έχουν πανωγραφεί;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...