Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτο προσόν σε μία βοηθό η εμπιστοσύνη. Μετά ποιό?

Recommended Posts

Από καιρό έχω πεί στη βοηθό μας να κάνει προσπάθειες να βρεί αλλού εργασία.

Δεν θα σταθώ στις αμέτρητες κ σοβαρότατες ζημιές που έχει κάνει στο σπίτι, στις ηλεκτρικές συσκευές κ οτι δήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί γενικά. (το θέμα που είχε ανοίξει μια κοπέλα με την βοηθό της φαντάζει παιχνιδάκι μπροστά στις ζημιές που έχουμε υποστεί εμείς)

Θα σταθώ στην εμπιστοσύνη που της είχα μέχρι τώρα πχ, δεν νευριάζει εύκολα, είναι υπομονετική, δεν βαράει τα παιδιά όποτε χρειάζεται να καθήσει με αυτά κ δεν της περνάει καν απο το μυαλό να κλέψει.

Πάντα, όταν έρχεται ο καιρός να τη ρωτήσω αν βρήκε κάτι με πατάει στο φιλότιμο κ αρχίζει το προσωπικό της δράμα κ να της δώσω χρόνο κ δεν θα βρεί δουλειά κλπο λεπτομέρειες που δεν μας αφορούν τώρα.....

Μα πόσο χρόνο πιά να δώσω? Είναι μαζί μας από τον 01/2012.

Θα σταθώ όμως στο σημερινό που ήταν κ η αιτία να γίνω έξω φρενών!

Πήγα τη μεγάλη μου κόρη στον παιδικό.

Στο 20λεπτο κ πολύ λέω, γύρισα κ βρήκα το απόλυτο χάος.

Η μικρή μου της είχε πέσει κάτω από την αλλαξιέρα. Την άφησε μόνη της εκεί για να πάει να πάρει τον άλλο δίδυμο από την κούνια του. (σε άλλο δωμάτιο ο δίδυμος!)

Της έχω δώσει ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ειδικά για τα παιδιά:

Αν τύχει κ αλλάζεις το ένα κ κλαίει το 2ο, θα αφήσεις το 2ο να κλάψει απλά κ δεν θα αφήσεις το πρώτο στην αλλαξιέρα μόνο του ποτέ!

Κ να που έγινε κ αυτό!

Αν κ έδειχνε φοβισμένη κ η ίδια, όταν τη ρώτησα:

Γιατί? Πώς? Τί έγινε? Ξέρεις τί μπορεί να πάθει?

Η απάντηση ήταν: μου έχει πέσει ο γιός μου χιλιάδες φορές από την κούνια κ δεν πάθαίνουν τίποτα!

Δεν θα σας πώ ούτε τί ειπώθηκε παρακάτω, αλλά ούτε κ πόσο άγρια ένστικτα έκαναν τσαφ στο μυαλό μου.

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως μου ήταν κ είναι πάρα μα πάρα πολύ έυκολο να την τρέχω κ να μην φτάνει.

Κ έρχομαι κ σας ρωτώ για την γνώμη σας.

Έστω οτι είστε μόνη σας με τρία παιδιά κ ο σύζυγός σας λείπει.

Μπαίνετε στη διαδικασία να ψάξετε εκ νέου για κάποια άλλη κοπέλα?

Το παλέυεται μόνη σας ξανά?

Κ αν σας κάτσει φέτος όπως κ πέρυσι νοσηλεία σε νοσοκομείο σχεδόν ένα μήνα???

Έχει γίνει ήδη πιλοτική έρευνα μέσω αγγελίας .

Έκανα τηλεφωνικές επαφές με κάποιες κοπέλες, από τις οποίες οι περισσότερες δεν μένουν κοντά μας παρόλο που αγγελία είναι σαφής.

Οι επιλογές μου λοιπόν (αν αποφασίσω να την σταματήσω άμεσα) είναι 2 προς το παρόν:

Μια αλλοδαπή, κάτοικος σχετικά κοντινής περιοχής με πολυετή παραμονή στον ελλαδικό χώρο κ άπταιστα ελληνικά, εμπειρία συστάσεις κλπο (οκ θα μου πείτε σωστά συστάσεις όποιος θέλει δίνει)

Κ μια κοπέλα 37 χρ ελληνίδα, ανώτερης μόρφωσης κ απελπισμένη για δουλειά που μένει πολύ κοντά.

Βέβαια αξίζει να σας πώ, οτι η κυρία που έχουμε τώρα παρόλες τις γκάφες κ τις ζημιές είναι όντως φιλότιμη. Ένα μήνα πέρυσι που νοσηλευόταν ο δίδυμος, άντεξε μαζί με την μάνα μου παρέα πίσω στο σπίτι με δυό παιδιά συνέχεια με εμετό κ χεσμένα μέχρι το λαιμό κυριολεκτικά.

Κ όταν χρειάστηκε να κάνω εγώ μια επέμβαση, στάθηκε ξανά όσο μπορούσε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν αρνήθηκε κ στις δύο περιπτώσεις να έρθει Κυριακές να με βοηθήσει (με το αζημίωτο εννοείται κ όχι τζάμπα)

Δεν είναι από τις γυναίκες που κοιτάνε το ρολόι για να φύγει.

Με τα παιδιά μου έχει μια πολύ καλή σχέση. Την αγαπάνε κ θέλουν την αγκαλιά της.

Σε σημείο που μπορεί κάποιος να πεί οτι τα κακομαθαίνει, έστω λόγω διαφορετικής κουλτούρας, ιδιότητας κλπο.

Κ έρχομαι τώρα να ζήτησω τη βοήθεια σας κ να μου πείτε την γνώμη σας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα (Προσθέτω άλλο ένα: οι γονείς μου μένουν χιλιόμετρα μακριά κ όταν έρχονται λίγο πριν τα χριστούγεννα, κάθονται τρείς –το πολύ τέσσερείς μήνες),

Τί θα κάνατε εσείς?

Θα της το συγχωρούσατε κ αυτό?

Μήπως είναι χοντρό για να το συγχωρήσω? Θα με περάσει για μπιπ?

Σορρυ για το μεγάλο κ ασυνάρτητο το ποστ, αλλά γενικά δεν μπορώ να βάλω σε τάξη το μυαλό μου.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

Δεν νομιζω οτι το θεμα σου εχει μια απλη απαντηση. Θεωριτικα θα μπορουσες πχ να ζητησεις απο τους γονεις σου να ερθουν πιο νωρις και να εχεις 4 μηνες καιρο να βρεις αλλη κοπελα.

Αυτο που συνηβει ηταν ενα ατυχημα που θα μπορουσε να συμβει στον οποιοδηποτε. Δηλαδη δεν σημαινει οτι αν θα βρεις αλλη κοπελα δεν προκυται ποτε μα ποτε να της πεσει το μωρο. Ουτε βεβαια μπορεις να εισαι σιγουρη οτι δεν εχει ξαναφησει το ενα στην αλλαξιερα για να πιασει το αλλο και απλα να μην ετυχε να πεσει..

Δεν νομιζω οτι το θεμα σου εχει μια απλη απαντηση. Θεωριτικα θα μπορουσες πχ να ζητησεις απο τους γονεις σου να ερθουν πιο νωρις και να εχεις 4 μηνες καιρο να βρεις αλλη κοπελα.

Αυτο που συνηβει ηταν ενα ατυχημα που θα μπορουσε να συμβει στον οποιοδηποτε. Δηλαδη δεν σημαινει οτι αν θα βρεις αλλη κοπελα δεν προκυται ποτε μα ποτε να της πεσει το μωρο. Ουτε βεβαια μπορεις να εισαι σιγουρη οτι δεν εχει ξαναφησει το ενα στην αλλαξιερα για να πιασει το αλλο και απλα να μην ετυχε να πεσει..

Οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία κ δυστυχώς δεν μπορούν να βοηθήσουν, οπότε δεν μπορώ να απαιτήσω κάτι τέτοιο, έστω κ σε απόγνωση.

Δεν μου έτυχε ποτέ να μου πέσει κανένα από τα παιδιά μου από την αλλαξιέρα.

4 χρόνια σχεδόν έχω παιδιά!

Είχα κάμερες (εν γνώση της) της οποίες δεν ήταν εύκολο να μεταχειρίζομαι.

Να ζητάω τα βίντεο ασφαλείας από την εταιρεία συναγερμού?

Δεν βρίσκω το λόγο. Παραδέχεται τα λάθη της κ της ζημιές της.

Δεν στέκομαι καν στις ζημιές.

Αλλά, θεωρώ δεδομένο οτι τουλάχιστον μια κοπέλα που κάνει αυτή τη δουλειά, ξέρει οτι δεν αφήνουμε το βρέφος/νήπιο μόνο του σε μια αλλαξιέρα.

Αν ήταν σοβαρότερες οι εξελίξεις για το παιδί μου, θα ήταν τουλάχιστον πλημμελής άσκηση καθηκόντων από την πλευρά της όποιας κοπέλας (όχι οτι δεν έγινε κάτι τέτοιο).

(εντίταρα κ στο πρώτο ποστ: σε άλλο δωμάτιο ήταν ο δίδυμος!)

Δεν ξερω ποσο μεγαλοι ειναι οι γονεις σου αλλα φανταζομαι οτι θα μπορουσαν να κρατησουν τα μικρα για να πεταχτεις την μεγαλη στο σχολειο ή να τους διαβασουν ενα παραμυθακι μεχρι να σκουπισεις.

Και εγω δεν βρισκω λογο να ζητησεις τα βιντεο εφοσον αυτο που μετραει ειναι οτι επεσε το μωρο..

Μαλλον θα πρεπει να ζυγισεις αν θελεις την συγκεκριμενη γιατι νιωθεις ανετα σε σχεση με καποια καινουργια..

Δεν θα σταθώ στις αμέτρητες κ σοβαρότατες ζημιές που έχει κάνει στο σπίτι, στις ηλεκτρικές συσκευές κ οτι δήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί γενικά. (το θέμα που είχε ανοίξει μια κοπέλα με την βοηθό της φαντάζει παιχνιδάκι μπροστά στις ζημιές που έχουμε υποστεί εμείς)

Θα σταθώ στην εμπιστοσύνη που της είχα μέχρι τώρα πχ, δεν νευριάζει εύκολα, είναι υπομονετική, δεν βαράει τα παιδιά όποτε χρειάζεται να καθήσει με αυτά κ δεν της περνάει καν απο το μυαλό να κλέψει.

Πάντα, όταν έρχεται ο καιρός να τη ρωτήσω αν βρήκε κάτι με πατάει στο φιλότιμο κ αρχίζει το προσωπικό της δράμα κ να της δώσω χρόνο κ δεν θα βρεί δουλειά κλπο λεπτομέρειες που δεν μας αφορούν τώρα.....

Η μικρή μου της είχε πέσει κάτω από την αλλαξιέρα. Την άφησε μόνη της εκεί για να πάει να πάρει τον άλλο δίδυμο από την κούνια του. (σε άλλο δωμάτιο ο δίδυμος!)

Αν τύχει κ αλλάζεις το ένα κ κλαίει το 2ο, θα αφήσεις το 2ο να κλάψει απλά κ δεν θα αφήσεις το πρώτο στην αλλαξιέρα μόνο του ποτέ!

Κ να που έγινε κ αυτό!

Η απάντηση ήταν: μου έχει πέσει ο γιός μου χιλιάδες φορές από την κούνια κ δεν πάθαίνουν τίποτα!

Δεν θα σας πώ ούτε τί ειπώθηκε παρακάτω, αλλά ούτε κ πόσο άγρια ένστικτα έκαναν τσαφ στο μυαλό μου.

είναι περασμένη η ώρα, ίσως είμαι τρελά κουρασμένη και πρέπει να αποχωρήσω. Κατάφερα να διαβάσω μέχρι εδώ, δε συνεχίζω γιατί ανέβασα στροφές. Απορώ τί ρωτάς παρακάτω...αλλά πρίν διαβάσω τη συνέχεια ένα σου προτείνω: Διώξε την!

Αύριο θα σε διαβάσω με μεγαλύτερη υπομονή ελπίζω, ειλικρινά συγχίστηκα.

Με τα δικά της παιδιά ας κάνει ό,τι θέλει.

Οχι με τα δικά σου ούτε με κανενός! Ανεπίτρεπτο...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Δεν θα σκεφτόμουν δεύτερη φορά να κρατήσω τη συγκεκριμένη. Έχει πάρει πολύ αέρα. Και θα το πω, γιατί την πάτησα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τον αέρα της τον έδωσες εσύ. Αφού ξέρει ότι υπάρχουν κάμερες και είδε ότι δεν της έκανες τις σχετικές παρατηρήσεις, έκανε ό,τι ήθελε όσο δεν ήσουν εκεί.

Γιατί δεν ζητάς το βίντεο; Έχει κόστος;

Αν πάρεις άλλη, μην κάνεις το ίδιο λάθος... Να βρίσκεις χρόνο να βλέπεις στο γρήγορο τι γίνεται, έστω και σποραδικά.

Είδα κάποια στιγμή τη δικιά μου που υποτίθεται ότι η δουλειά της ήταν να απασχολεί τα παιδιά όταν θα γύριζαν από τον παιδικό, μέχρι να γυρίσω το απόγευμα, η οποία είχε ασχοληθεί 15 λεπτά μετρημένα μέσα σε ολόκληρο 5μερο! Συγκεκριμένα τους διάβαζε ένα παραμυθάκι. Κατά τα άλλα χουζούρευε, μίλαγε στο τηλέφωνο και έκανε δουλειές τις οποίες έπρεπε να είχε τελειώσει όσο τα παιδιά έλειπαν στον παιδικό. Την ώρα που έλειπαν τα παιδιά στον παιδικό έφτιαχνε φαγητό, έπινε καφέ στο μπαλκόνι και κοιμόταν στο κρεβατάκι της μικρής μου για μεσημέρι. Μετά, κατέβαινε στην είσοδο, έπαιρνε τα παιδιά από το σχολικό, τα ανέβαζε πάνω, τα τάιζε και έκανε κάποιες δουλειές σπιτιού. Είχε φτιάξει μόνη της πρόγραμμα, που το είδα σε 5 συνεχείς μέρες. Στην αρχή ήταν πιο καλή, αλλά αφότου έπαψα να κοιτάζω τις κάμερες, σιγά σιγά έφτιαξε το δικό της πρόγραμμα, αφού σου λέει υπάρχουν κάμερες και δεν με ενόχλησε κανείς με αυτά που κάνω.

Δεν ήταν περίεργο που τα παιδιά την αντιμετώπιζαν ως έπιπλο του σπιτιού, αφού όσο έλειπα υπήρχε μηδενική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εκείνη και τα παιδιά. Μπροστά μου βέβαια ήταν μια χαρά, πρόσχαρη, πρόθυμη, επικοινωνιακή, τα πάντα. Άλλο ύποπτο σημάδι ήταν που κατά διαστήματα τα παιδιά έπιαναν τις σκούπες και τα ξεσκονόπανα, ενώ δεν έβλεπαν το μπαμπά τους και εμένα να τα ακουμπάμε.

Τα παιδιά πάντα δίνουν τα μηνύματά τους, εμείς δεν τα πιάνουμε ή δεν θέλουμε να βγάλουμε αρνητικά συμπεράσματα για κάποιον που εμπιστευτήκαμε να βάλουμε σπίτι μας. Καλύτερα όμως να θιχτεί ο εγωϊσμός μας και η περηφάνεια μας για τη σωστή μας κρίση, παρά τα παιδιά.

Καλά τρελάθηκα με αυτό που ανέφερες και αυτό που σου είπε αυτή. Εννοείται δεν θα είχες μάθει τίποτα αν δεν συνέπιπτε να μπεις εκείνη την ώρα μέσα.

Γενικά σε αυτή τη δουλειά υπάρχει πολλή κοροϊδία. Το έχω ξαναπεί. Αρκετές που κυνηγάνε αυτές τις δουλειές, τις κυνηγάνε επειδή βαριούνται να κάνουν μια κανονική δουλειά, η οποία ελέγχεται με κάποιο τρόπο.

Μια λύση είναι, αν δεν έχεις εμπιστοσύνη, είναι να τα κάνετε όλα μαζί με τη γυναίκα (με τίποτα δεν θα ήθελα να ξαναδώ μπροστά μου την ίδια) και το πολύ πολύ να την αφήσεις μόνη με το μεγάλο παιδί. Αυτό το έκανα εγώ μέχρι που χρόνισαν τα δίδυμα, γιατί είχα ζοριστεί πολύ μόνη μου και δεν τα έβγαζα πέρα. Δεν είχα καμία εμπιστοσύνη ότι μια ξένη γυναίκα δεν θα έκανε κάτι που δεν ενέκρινα, όταν θα έμενε μόνη της. Έστω και για μια στιγμή. Για μια στιγμή... Σε στιγμές γίνονται τα τσαφ και τα μπαμ. Μετά το χρόνο ήταν πιο καλά τα πράγματα. Στην ουσία όμως μετά το χρόνο την έδιωξα, γιατί μου είχε δώσει και εκείνη μια άσχημη αφορμή. Αυτή ήταν η πρώτη χρονολογικά, μετά ξαναπήρα την άλλη που γράφω, με κάμερα, όταν πήγα για δουλειά στον 1,5 χρόνο. Και μόνη μου τα έβγαλα πέρα μια χαρά. Δεν είχα βέβαια και άλλο παιδί...

Ήταν η καλύτερη εποχή μας, ήταν τέλεια, όσο δεν είχαμε γυναίκα, ανάμεσα στον έναν και 1,5 χρόνο. Όλο βόλτες ήμασταν. Βέβαια τότε βοηθούσε ο σύζυγος. Πάντως όσο είχα ξένον άνθρωπο μέσα στο σπίτι, υπήρχε μια σκιά και μια καχυποψία γιατί... είχα δει αρκετά από το συγκεκριμένο άτομο, την πρώτη, που την είχα πιάσει να κάνει κάτι απαράδεκτο σε νεογέννητο. Μπροστά μου ήταν μια χαρά, κλασικά.

Τέλος πάντων, θέλω να σου πω ότι... δεν ξέρω, κάνε ό,τι καταλαβαίνεις, αλλά δεν είναι όλα ή τίποτα. Μπορείς να πάρεις μια γυναίκα ίσα για τις δουλειές του σπιτιού, όσο είσαι εκεί, να είσαι πιο ξεκούραστη και να ασχολείσαι με τα παιδιά. Και να της δώσεις αρμοδιότητες για σούπερ μάρκετ ή κάτι τέτοιο, ό,τι σε εξυπηρετεί.

Δεν ξέρω, κάτι δεν μου κάνει καλά στην ιστορία που σου είπε. Ο δίδυμος είναι δύο ετών σχεδόν; Δεν μπορούσε να σταθεί ένα λεπτό να τελειώσει το άλλαγμα στο άλλο δωμάτιο; Δηλαδή μου φαίνεται ότι το ρίσκο που πήρε εκείνη στερείται κοινής λογικής. Τέλος πάντων, αν θες να δεις τι έγινε υπάρχει και το βίντεο.

Έγραψα βιβλιο, αλλά το θέμα με άγγιξε πολύ. Αρρωσταίνω όταν σκέφτομαι το θράσος που υπάρχει με ανυπεράσπιστες ψυχούλες.

Και θα το ξαναπω για πολλοστή φορά... Όσες έχετε γιαγιαδοπεθερές, μη λύνετε το ζωνάρι γιατι κάποια γιαγιαδοπεθερά στραβοκοίταξε και γεροπαραξένεψε. Δεν υπάρχει σύγκριση στην ξένη γυναίκα και τη γιαγιά. Οι καλές ξένες γυναίκες είναι λαχείο. Το ρίσκο με την ξένη γυναίκα δεν αξίζει.

Εγώ αν κ έχουμε (ακόμα) οικονομική άνεση κ περιμένω το δεύτερο μωρο σε λίγες μερες ΔΕΝ πρόκειται να βάλω ξένη γυναίκα μέσα στο σπίτι μου.

Είμαι εξαντλημένη με τον γιο μου, με το σπίτι, με άλλες υποχρεώσεις αλλά ξέρω οτι κ γυναίκα να πάρω πάλι Μονή μου θα τα κάνω όλα. Δεν εμπιστεύομαι καμία!!!! Δεν λέω πως όλες οι κοπέλες ειναι απροσεκτες ή κλέβουν κτλ, αλλά θα με καίει πάντα το σαράκι αν τα παιδια μου ειναι καλά.

Θα επιλέξω βρεφονηπιακό νομίζω

A και να προσθέσω ότι τα παιδιά βρίσκονται σε μια ηλικία που πλάθεται η σκέψη τους και το λεξιλόγιό τους.

Τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει στο μυαλουδάκι τους όταν ακούν την κυρία να διηγείται με ενθουσιασμό, α, περάσαμε τέλεια σήμερα και το παιδάκι να ξέρει ότι πέρασε ατελείωτες ώρες παρκαρισμένο; Ή έπεσε από την αλλαξιέρα; Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στον καλύτερο παιδικό. Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα στο ψέμα και στην κοροϊδία.

Ο δικός μου έμαθε να λέει ψέματα... με τον πιο φυσικό τρόπο. Από πού άραγε;

ειμαι σχεδον ολη μερα μονη μου με 3 παιδια κ χωρις καμια βοηθεια.το σπιτι μου βεβαια δεν ειναι ποτε πεντακαθαρο αλλα το παλευω οσο μπορω.αν δεν εργαζεσαι κ εχεις την οικονομικη δυνατοτητα παιρνεις γυναικα να σου καθαριζει μονο.μπορει η κοπελα να ειναι φιλοτιμη αλλα αν σου εχει καταστρεψει το μισο σπιτι τι να το κανεις?τα διδυμα ειναι μωρα?δλδ αφησε μωρο πανω στην αλλαξιερα?εχεις πατημα για να τη διωξεις.αφου εχει συνηθειο να σπαει πραγματα ε,μη σπασει κ το μωρο.οσο για τις εναλλακτικες σου θα προτιμουσα την ελληνιδα.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Κ να που έγινε κ αυτό!

Από αυτή και μόνο την απάντηση, εγώ θα την είχα ήδη διώξει.

Ατυχήματα γίνονται ναι, αλλά το να μην συνειδητοποιεί ότι το συγκεκριμένο δεν ήταν ατύχημα, αλλά αμέλεια δική της, εμένα θα με φόβιζε ιδιαίτερα και δεν θα μπορούσα να της εμπιστευτώ τα παιδιά.

Εγώ σαν κριτήρια για να βρω άλλη γυναίκα θα είχα τις αντιλήψεις της περί διαπαιδαγώγησης/φροντίδας παιδιών, χειρισμό κρίσεων κτλ καθώς και τη συνέπεια.

edit: επίσης το ότι ο γιος της έχει πέσει χιλιάδες φορές από την κούνια το είπε για να σε καθυσηχάσει;:rolleyes:

Διαφημίσεις

Κι εγώ το θεωρώ πολύ χαζό -είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορώ να σκεφτώ- και ανεύθυνο, να αφήσει το μωρό στην αλλαξιέρα μόνο του για να πάει στο δίπλα δωμάτιο!!! :confused: Εδώ, την πλάτη μας δεν γυρνάμε σε μωράκι που βρίσκεται στην αλλαξιέρα, όχι να φύγουμε και από το δωμάτιο!! Όσα έχουν να κάνουν με τις ζημιές στο σπίτι που έχει προκαλέσει μπορεί και να τα προσπερνούσα από τη στιγμή που είναι τόσο φιλότιμη όσο λες, το συγκεκριμένο, όμως, ΟΧΙ!!! Δείχνει άνθρωπο ανώριμο και ότι δεν ξέρει να χειρίζεται -όχι δύσκολες-, αλλά και τις πιο απλές καταστάσεις!! Θα σου έλεγα κι εγώ να της πεις να φύγει....χτες!! Πιστεύω ότι και η ίδια θα κατανοήσει το λόγο...

Ειχα την τυχη να βρω μια γυναικα εξαρχης και να μεγαλωσει τα παιδια μου. Δεν την ηξερα προσωπικα απλα την ηξεραν γνωστοι μου.

Το πρωτο κλικ μου το εκανε στο τηλεφωνο. Απλες και ηρεμες κουβεντες. Μετα ηρθε σπιτι να μιλησουμε. Δευτερο τσεκ ηταν το ποσο καθαρη ειναι, ο τροπος που μιλαει, η ηρεμια, το χαμογελο, τα θεματα που την απασχολουν. Αν εβλεπα οτι ηταν πενηντα χρονων ας πουμε με ντυσιμο 30αρας δεν υπηρχε περιπτωση να συνεχισουμε την κουβεντα. Μου αρεσουν οι ανθρωποι με συναισθηση.

Αποφευγω τους υπερβολικους ανθρωπους ετσι και αλλιως, ποσο μαλλον για τα παιδια μου. Υπερβολικη διαχυτικοτητα στην πρωτη γνωριμια η καθε τυπου εξομλογηση, αποφευκτεα!

Επισης αν και εγω δεν ειμαι τοσο ηρεμη σαν χαρακτηρας, προτιμω να ειναι μαζι με τα παιδια ενας ηρεμος ανθρωπος γιατι οσο και να ναι ειναι ξενη. Δεν τα αγαπαει (ακομη) οποτε θα ηθελα να μην νευριαζει. Για τα δεδομενα μου λοιπον την εχω χαρακτηρισει (στο μυαλο μου) και αναισθητη :). Αρα δεν κοιταω να ταιριαζει με τον δικο μου χαρακτηρα, εμενα απλα θελω να με ακουει. Κοιταζω να δειχνει οτι εχει την ικανοτητα να εξασφαλισει στα παιδια, ασφαλεια, ηρεμια, προστασια...αυτα σε πρωτη φαση. Στην πορεια ερχεται το να ειναι δημιουργικη....ειναι κατι δηλαδη που το βαζω σε δευτερη θεση.

Η αγαπη ερχεται απο μονη της. Μετα απο 4 χρονια μαζι μας, σαφως και τα αγαπαει και αυτα εκεινα.

Για ενα διμηνο περιπου ημουν και εγω μαζι της ωστε να μαθει τα χουγια μου.

Σε αυτο το διμηνο εκανε παντα ο,τι της ειχα πει με προσοχη. Δεν ειχα ποτε φιλικες σχεσεις μαζι της παρολο που τα παιδια μου την αγαπουν. Εχει μπει στη ζωη τους χωρις ομως να εχει μπει στην δικη μου. Εγω ειμαι λιγο απομακρη και νομιζω οτι εκανε καλο στη συνεργασια μας.

Ηρθαν στιγμες που της φωναξα. Ποτε δεν εκανα τα στραβα ματια. δεν μου αρεσε κατι, απαιτουσα να μην ξαναγινει...απλα πραγματα ομως. Δεν σκεφτηκα 'αχ να μην την στεναχωρησω κριμα ειναι'. Και εγω στην δουλεια μου ακολουθω κανονες οποτε ειναι λογικο να ακολουθησει και εκεινη. Της το εχω πει.

Υπαρχει εκτιμηση και απο τις δυο πλευρες και απο εμενα μεγαλη ευγνωμοσυνη. Ως τωρα δεν της το εχω δειξει περα απο καποια δωρακια και φυσικα τον μισθο της στην ωρα του. Επισης δεν της κοβω φυσικα τις ημερες που παει διακοπες η που κατι τυχαινει και δεν ερχεται. Δεν κανει δουλειες στο σπιτι και ουτε εχω τετοια απαιτηση.

Προσπαθω να ειμαι οσο πιο ξεκαθαρη γινεται και απο την αρχη της ειπα τι ακριβως θελω.

Τα παιδια μου την αγαπανε. Ελαχιστα την ξεχωριζουν απο τη γιαγια τους.

Θεωρω οτι ηταν πολυ πιο δυσκολη η περιπτωση μου γιατι εγω ελειπα....Ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις καποιον ανθρωπο να σε βοηθησει. Σε γενικες γραμμες σου εγραψα ο,τι προσεξα και ελπιζω να βοηθησα. Επισης υπαρχει και το ενστικτο...

Αν με αφησετε θα πω την ιδια ιστορια με την Λαίδα:D:D..Ιδια όμως..Τέσσερα χρόνια η ίδια γυναίκα μες το σπίτι μας. Ποτέ δεν με ενδιέφερε αν αγαπούσε τα παιδιά μας (τώρα πια πιστεύω ότι τα αγαπάει) με ενδίέφερε να είναι τυπική σωστή και να κάνει ότι ακριβώς της έλεγα. Είναι 50 χρονών ελληνίδα και εγώ 37 αλλά από την αρχή είχα ξεκαθαρίσει ότι εγω είμαι το αφεντικό, κρίσεις διαπαιδαγώγησεις δεν δέχομαι ούτε γνώμες ούτε πολλά πολλά. Της συμπεριφερομούν πάντα με ευγένεια και σεβασμό αλλα ποτε δεν σκέφτηκα να μην της πω κατι που με πειραζει. Νιωθω ευγνομωσυνη αλλα πιστευω ειλικρινα οτι και εκεινη ειναι ευτιχισμενη.

Τζινι μην το σκεφτεσαι, διωξτην αμεσα . Μην μπαινεις σε συναθηματισμους, δεν κανει σωστα την δουλεια της και αν μη τι αλλο ειναι και επικυνδινη για τα μωρα. Θα βρεις ειμαι σιγουρη πολυ καλυτερη. Εμπιστευσου το ενστικτο σου εχει απολυτο δικιο η Λάιδα. Ανάμεσα στις δυο που προτείνεις εγω προσωπικά θα διαλεγα την αλλοδαπη με τα καλα ελληνικα. Προσωπικα και οι δυο ντανταδες που ειχα ηταν ελληνιδες 50αρες και απασχολουνταν αποκλειστικα και μονο με τα παιδια αλλα καταλαβαινω την αναγκη να εχεις ενα ανθρωπο γενικα για βοηθεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Έχει στεναχωρηθεί πάρα πολύ.

Έκλαιγε, φίλαγε την μικρή όλη μέρα σήμερα κ ζήταγε συγνώμη.

Τάματα έκανε λέει κλπο.....

Ποτέ δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.

Η οικονομική της κατάσταση είναι κάκιστη.

Αύριο έχει ρεπό κ θα δώ μια κυρία.

Οι επιλογές μου έχουν αυξηθεί.

Το θέμα είναι αν το αποφασίσω (που μάλλον το πήρα απόφαση)

πως θα της το πώ.

υγ: Η απάντηση που μου έδωσε ήταν για να με καθησυχάσει λογικά.

Σήμερα αναγνώρισε εκ των υστέρων οτι δεν μπορεί να κάνει οτι θέλει με τα δικά μου παιδιά, αφού είδε οτι τα πράγματα είχαν ηρεμήσει κάπως.

Διαφημίσεις

κι εμένα μου έχει πέσει το 2ο παιδί μου από την αλλαξίερα!!!!!!

...απλά γλύστρισε σαν χέλι ανάμεσα από τα χέρια μου και έσκασε με το κεφάλι κάτω.

εννοείται πως πήγαμε νοσοκομείο

δεν έφταιγα το ότι μου γλύστρισε το παιδί, έφταιγα στο ότι είχα ένα παιδί 16 μηνών πάνω στην αλλαξιέρα.

έβαλα όμως μυαλό, στο 3ο παιδί μέχρι 5 μηνών, μετά πέταξα την αλλαξιέρα (είχε ψιλοδιαλύσει κιόλας)...

αν είναι η αιτία το πέσιμο να την διώξεις, κατά την άποψή μου πάντα, είσαι λάθος. Αν όμως είναι η αφορμή να τη διώξεις τότε είσαι σωστή!!!

συζήτησε το περισσότερο με τους οικίους σου προπάντων με ανθρώπους που την έχουν ζήσει και την ξέρουν σαν χαρακτήρα και σαν άνθρωπο

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Στον σύζυγο δυστυχώς δεν το είπα γιατί δεν είναι ο πιό ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο όταν καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις κ σίγουρα θα με κράξει άσχημα αν του πώ οτι ξαναμπήκε σπίτι.

Η μία αδερφή μου (έγκυος) είπε να την σταματήσω άμεσα.

Η άλλη που έχει δύο μαντράχαλους τώρα, το γύρισε στο χιούμορ λέγοντας στην μικρή: κ εσύ γιατί δεν κάθεσαι στα αυγά σου?

Η μάνα μου: ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι??? Είναι καλά το παιδί τώρα? Ήταν ένα λάθος, σαν την Χ δεν θα βρείς.

Οι φίλοι/γνωστοί με παιδιά μικρά λένε να την σταματήσω.

Ο γιατρός χτές που πρωτομιλήσαμε είπε να την σταματήσω.

Σήμερα που ήταν πιό ήσυχα τα πράγματα μου είπε πως θα μπορούσε να τύχει κ σε εμένα.

Αυτά.

Μα και βέβαια θα μπορούσε να τύχει και σε σένα, αν κι εσύ έδειχνες την ίδια αμέλεια.

Για μένα από την ώρα που χάθηκε η εμπιστοσύνη είναι καιρός να την αλλάξεις. Και ας είναι σκληρό, πιο σκληρή ήταν η απάντηση "και μένα ο γιος μου δεν έπαθε τίποτα". Μου θυμίζει αυτό που λένε οι παλιοί "κι εμείς φάγαμε ξύλο αλλά μια χαρά μεγαλώσαμε".

Είναι ακόμα πιο σκληρό να υπάρχουν κοπέλες/κυρίες με μεγάλη όρεξη να προσφέρουν και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους δίνονται και να μην τους δίνεται η ευκαιρία.

Αυτές οι ΑΛΛΑΞΙΕΡΕΣ έχουν καταστρέψει πολλά παιδιά!

Γιατί δεν τις καταργείτε? Μόνο ατυχήματα και μάλιστα σοβαρά μπορούν να προκαλέσουν. Εμείς ποτέ δεν πήραμε τέτοιο "έπιπλο" στο παιδικό δωμάτιο. Είχα ένα δεύτερο κρεβάτι μονό δίπλα στην κούνια και το άλλαζα εκεί. Πάντα είχαμε το νου μας κι εκεί, αλλά καμία σχέση βέβαια με μία στενή αλλαξιέρα. Εκεί στιφογυρνούσε και το ευχαριστιόταν!

Καταργείστε τις πριν κλάψετε.... τα χτυπήματα στο κεφάλι σε τόσο μικρή ηλικία που το κρανίο είναι ακόμη πολύ μαλακό.... δεν είναι αστείο!!!

Μα δεν φταίει η αλλαξιέρα από μόνη της. Η αμέλεια φταίει και το πως χρησιμοποιείς την αλλαξιέρα. Αν αφήσεις το μωρό μόνο του στην αλλαξιέρα, φυσικά και κινδυνεύει να πέσει. Αν είσαι δίπλα και σταματάς να το κρατάς ή γυρίσεις το βλέμμα σου αλλού και πάλι κινδυνεύει να πέσει.

Στη θεματοθέτρια έχω να πω ότι εφόσον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη καλύτερα να βρει άλλη γυναίκα. Δεν είναι μόνο το πέσιμο, είναι όλα αυτά που περιγράφεις. Και από μόνη σου λες, ότι σε τουμπάρει κάθε φορά με κλάμματα και παρακάλια εδώ και μήνες. Αλλά να διορθώσει τη συμπεριφορά της και να ειναι πιο προσεκτική, δεν το κάνει.

Σαφώς δεν φταίει η αλλαξιέρα, ούτε η κακιά στιγμή. Το περιστατικό οφείλεται σε αμέλεια και αυτό για μένα είναι καθοριστικό.

Προσωπικά δεν θα προσλάμβανα οικιακή βοηθό για να φροντίζει βρέφη. Άλλο πράγμα να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού και άλλο να φροντίζεις παιδιά.

Στη θέση σου θα σκεφτόμουν την περίπτωση να κρατήσω την κυρία αυτή μόνο για τις δουλειές του σπιτιού (ίσως με μειωμένο ωράριο) και να προσλάβω επιπλέον μια κοπέλα για τα παιδιά. Σίγουρα αν έβαζες μια αγγελία σε κάποια σχολή βρεφονηπιοκόμων θα υπήρχαν κοπέλες διαθέσιμες να εργαστούν με λίγα χρήματα ως εξάσκηση.

Κ να που έγινε κ αυτό!

Να σημειώσω σε αυτό το σημείο πως μου ήταν κ είναι πάρα μα πάρα πολύ έυκολο να την τρέχω κ να μην φτάνει.

Έχει γίνει ήδη πιλοτική έρευνα μέσω αγγελίας .

Έκανα τηλεφωνικές επαφές με κάποιες κοπέλες, από τις οποίες οι περισσότερες δεν μένουν κοντά μας παρόλο που αγγελία είναι σαφής.

Οι επιλογές μου λοιπόν (αν αποφασίσω να την σταματήσω άμεσα) είναι 2 προς το παρόν:

Μια αλλοδαπή, κάτοικος σχετικά κοντινής περιοχής με πολυετή παραμονή στον ελλαδικό χώρο κ άπταιστα ελληνικά, εμπειρία συστάσεις κλπο (οκ θα μου πείτε σωστά συστάσεις όποιος θέλει δίνει)

Κ μια κοπέλα 37 χρ ελληνίδα, ανώτερης μόρφωσης κ απελπισμένη για δουλειά που μένει πολύ κοντά.

Βέβαια αξίζει να σας πώ, οτι η κυρία που έχουμε τώρα παρόλες τις γκάφες κ τις ζημιές είναι όντως φιλότιμη. Ένα μήνα πέρυσι που νοσηλευόταν ο δίδυμος, άντεξε μαζί με την μάνα μου παρέα πίσω στο σπίτι με δυό παιδιά συνέχεια με εμετό κ χεσμένα μέχρι το λαιμό κυριολεκτικά.

Κ όταν χρειάστηκε να κάνω εγώ μια επέμβαση, στάθηκε ξανά όσο μπορούσε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν αρνήθηκε κ στις δύο περιπτώσεις να έρθει Κυριακές να με βοηθήσει (με το αζημίωτο εννοείται κ όχι τζάμπα)

Δεν είναι από τις γυναίκες που κοιτάνε το ρολόι για να φύγει.

Με τα παιδιά μου έχει μια πολύ καλή σχέση. Την αγαπάνε κ θέλουν την αγκαλιά της.

Σε σημείο που μπορεί κάποιος να πεί οτι τα κακομαθαίνει, έστω λόγω διαφορετικής κουλτούρας, ιδιότητας κλπο.

Κ έρχομαι τώρα να ζήτησω τη βοήθεια σας κ να μου πείτε την γνώμη σας.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα (Προσθέτω άλλο ένα: οι γονείς μου μένουν χιλιόμετρα μακριά κ όταν έρχονται λίγο πριν τα χριστούγεννα, κάθονται τρείς –το πολύ τέσσερείς μήνες),

Τί θα κάνατε εσείς?

Θα της το συγχωρούσατε κ αυτό?

Μήπως είναι χοντρό για να το συγχωρήσω? Θα με περάσει για μπιπ?

Σορρυ για το μεγάλο κ ασυνάρτητο το ποστ, αλλά γενικά δεν μπορώ να βάλω σε τάξη το μυαλό μου.

όχι δεν θα τις το συγχωρουσα.. εκεί έξω υπάρχουν ένα σωρό φιλότημα άτομα που κάνουν κρα για δουλειά και είναι πολύ καλύτερα...

δεν αρκεί μόνο να είσαι φιλότημος αλλά και προσεκτικός και συνεπής και να σέβεσε το σπίτι που μπαίνεις γιατί δεν είναι το δικό σου και να το προσέχεις 10 φορές περισσότερο για αυτό το λόγο..

όσο για το ύψος των περιστάσεων που λες την δουλειά της έκανε και δεν την έκανε και τσάμπα΄. όπως είσαι εσύ σωστή έτσι πρέπει να είναι και αυτή ..

επίσης για να άφησε μόνο το παιδί σημαίνει πως το έχει ξανακάνει.. καλά την απαντησή της δεν θα την σχολιάσω κάν..

στην θέση σου θα έπερνα την 37χρονη και βλέποντας και κάνοντας μετα..

Στον σύζυγο δυστυχώς δεν το είπα γιατί δεν είναι ο πιό ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο όταν καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις κ σίγουρα θα με κράξει άσχημα αν του πώ οτι ξαναμπήκε σπίτι.

Η μία αδερφή μου (έγκυος) είπε να την σταματήσω άμεσα.

Η άλλη που έχει δύο μαντράχαλους τώρα, το γύρισε στο χιούμορ λέγοντας στην μικρή: κ εσύ γιατί δεν κάθεσαι στα αυγά σου?

Η μάνα μου: ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι??? Είναι καλά το παιδί τώρα? Ήταν ένα λάθος, σαν την Χ δεν θα βρείς.

Οι φίλοι/γνωστοί με παιδιά μικρά λένε να την σταματήσω.

Ο γιατρός χτές που πρωτομιλήσαμε είπε να την σταματήσω.

Σήμερα που ήταν πιό ήσυχα τα πράγματα μου είπε πως θα μπορούσε να τύχει κ σε εμένα.

Αυτά.

πρέπει νομιζω να μιλήσεις με τον άντρα σου..μπορεί να τσατιστεί αλλά εξηγησέ του ότι θέλεις να την διώξης και δεν ξέρεις πως να της το πεις οπότε να αναλάβει αυτός... ;)

Ε καλά τωρα, μην τα βαζουμε με την αλλαξιέρα, αν ειναι δυνατόν!

Εγω ακομα χρησιμοποιώ την αλλαξιερα μας και για την κορη μου που ειναι 2 και για τον γιο μου που ειναι 3,5! Πολλες φορές τους βαζω και τους δυο μαζί στην αλλαξιέρα μετα το βραδινο μπανιο (ειναι συρταριερα-αλλαξιέρα, μεγάλη και αντοχής! ειναι πολύτιμη για μενα και δεν ξερω πώς θα τα εβγαζα περα χωρίς αυτην). Φυσικα όταν ειναι τα παιδιά επάνω δεν το κουνάω από μπροστά τους και το εχουμε συζητήσει πολλές φορες ότι δεν παίζουμε/μαλώνουμε/τσιλιμπουρδίζουμε πανω στην αλλαξιέρα. Δεν πεταει η αλλαξιέρα τα μωρά κάτω, κάτι αλλο φταίει, αν συμβεί κατι τέτοιο... :wink:

tzini καταλαβαίνω ότι δεν την εμπιστεύεσαι τη νταντά σας πια και δεν αισθάνεσαι άνετα μαζί της. εφόσον ήδη ήθελες να διακόψετε συνεργασία, τι άλλο περιμένεις? το υλικό από τις καμερες δε μπορείς να το δεις?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

tzini ειναι πολυ σημαντικο να εμπιστευεσαι τον ανθρωπο που κραταει τα παιδια σου... το οτι αφησε το μωρο μονο του πανω στην αλαξιερα δειχνει οτι προφανως δεν εχει συναισθηση του κινδυνου που αυτο επιφερει.. εγω ακομη και τωρα που ο μικρος ειναι 2 ετων δεν τον αφηνω στιγμη χωρις επιβλεψη... η δικαιολογια που σου ειπε προφανως το εκανε για να υποβαθμισει το γεγονος και να μην δωσει διαστασεις... καταλαβαινω και κατανοω πως εχεις ενδοιασμους να την διωξεις λογω της συνολικης της προσφορας μεχρι τωρα και λογω της οικονομικης της καταστασης... σε ρωτάω ομως: εάν, χτυπαω ξυλο, το παιδι παθαινε κατι σοβαρο θα έκανες τις ιδιες σκεψεις?? οχι βεβαια.. θα την ειχες αλλαξει άμεσα... ακομη και οι ζημιες του σπιτιου δειχνουν οτι ειναι απροσεκτη.. προσωπικα σκασιλα μου εαν ο αλλος μου χαλασει κατι στο σπιτι, αλλα για σκέψου: με 3 παιδια στο σπίτι εάν της πέσει π.χ. κάτι γυαλινο και σπασει κατω και τα μωρα ειναι σε ακτινα βολης??? συμφωνω μαζι σου οτι ειναι κριμα να χάσει το μοναδικο της έσοδο αλλά περισσότερο κρίμα ειναι να τραυματιστουν τα παιδια σου από μία απρόσεκτη νταντα... ψάξε καλά πάντως για τον άνθρωπο που θα βαλεις σπιτι σου...