Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΡΙΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

Recommended Posts

γάλα δεν του δίνεις??? Κι εμάς μας είπε για χυμό η γιατρός αλλά μόνο το απόγευμα μπορώ να της δίνω. Το πρωί πίνουμε γάλα.

Εννοείται το γάλα πρωι -βραδυ και το καλό φαγητό. Αλλά και ο φρέσκος χυμός είναι απαραίτητος κάθε μέρα. Πηγαίνω τα πορτοκάλια στον παιδικό και του τον ετοιμαζουν εκεινη τη στιγμη για μην χάνει τις βιταμίνες του (γυρω στις 11.00 π..μ, μετα το πρωινο τους ) . Το απογευμα του δινουμε παλι στο σπιτι η του αγοραζουμε ετοιμο χυμο με διαφορα φρουτα. Ευτυχως του αρεσουν πολυ και μας ζηταει συνεχεια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα!

Και εγώ στις παθούσες καθώς όταν ο γιος μου έγινε 6 μηνών και πήγε το Σεπτέμβρη βρεφοκομικό άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα..Ο παιδίατρος μας είναι και πνευμονολόγος. Βέβαια το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΝΝ για 2 βδομάδες λόγω αναπνευστικού και δεν μπορώ να είμαι βέβαιη ότι η προωρότητα ευθύνεται για όλα αυτά...Αλλά πιστεύω ήταν σημαντικός παράγοντας...

Που λέτε από τους 7 μήνες αρχίσαμε τις μασκούλες με τα φλιξοτάιντ και τα αερολιν, πως τα λέγανε, δε θυμάμαι καλά, οι οποίες δεν του κάνανε τίποτα! Και περάσαμε αμέσως στις μάσκες με το νεφελοποιητή με κορτιζόνες συν τα σινγιουλερ συν ένα σιρόπι ντεκαντρόν...Από τότε και για τα επόμενα δύο χρόνια βγάζαμε από το φθινόπωρο μέχρι το Μάη με τα φάρμακα να έρχονται με τις σακούλες από το φαρμακείο και τις δόσεις της κορτιζόνης να κυμαίνονται σε 3-4 την ημέρα! Μόλις συνερχόταν λίγο και του φυσούσε λίγο το αεράκι τσουπ, ξανα από την αρχή θεραπεία για κανα 20ημερο..Αλλά δεν είναι κάτι που μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει μόνο του καθώς το παιδί, ειδικά την νύχτα δεν μπορούσε να αναπνεύσει!!

Εδώ λοιπόν θέλω να σας επιστήσω την προσοχή καθώς συνέβη κάτι το οποίο καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε...Μετά τα 2 χρόνια συνεχόμενων μασκών άρχισαν να εμφανίζονται στα 4 μπροστινά και πάνω δόντια(πουθενά αλλού) καφέ σημάδια...Παράλληλα παρατήρησα λίγο αυξημένη τριχοφυία στο παιδί αλλά δεν έδωσα σημασία...Όταν ρώτησα τον παιδίατρο για τα δόντια μου λέει είναι τερηδόνα..Μα γιατρέ, αν ήταν τερηδόνα δεν θα έπλητε και τα πίσω δόντια ή δεν θα προχωρούσε? Θα έμενε στάσιμη μόνο στα 4 μπροστινά? Να δείτε παιδοδοντίατρο λέει..Πάμε και στην παιδοδοντίατρο και μας λέει τα ίδια και επίσης να βάλουμε λέει το παιδί 2,5 χρόνων τότε χειρουργείο με ολική νάρκωση να του βάλουμε θήκες για να αντέξει μέχρι να τα αλλάξει...Τον πήρα όπως ήταν και φύγαμε...Έψαξα στο διαδίκτυο για την κορτιζόνη Pulmicort και παρενέργειες και ανακάλυψα σε φόρουμς ότι όντως έχει παρενέργειες στα δόντια και σε τριχοφυία. Και όταν ξαναπήγα παιδίατρο του είπα για τα ευρήματα μου και λέει "α, ναι μπορεί να συμβεί"...Και γιατί δεν το έλεγες άνθρωπε τόσο καιρό????

Και τώρα τα δόντια του μωρού έχουν φαγωθεί μπροστά και είναι καφέ...Βέβαια θα μου πεις εδώ δεν μπορούσε να αναπνεύσει τα δόντια θα κοιτάγαμε...Από τα 2,5 μέχρι πριν λίγο καιρό έμειναν στάσιμα. Τελευταία όμως αυτό το καφέ άρχισε να τρώει το άσπρο του δοντιού και ένα δοντάκι έχει φθαρεί αρκετά...Οπότε Πέμπτη θα πάμε ξανά σε άλλο οδοντίατρο να μας πει δεύτερη γνώμη και λύσεις..

Για αυτό καλά θα κάνετε να ρωτάτε και τους γιατρούς σας!!!Και να προλάβετε ότι μπορείτε!

[URL="http://lilypie.com/"][IMG]http://lmtf.lilypie.com/YQbzp3.png[/IMG][/URL]

[url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/uJK3p3.png[/img][/url]

για δες τώρα ...

Εντάξει το έλαβα. Αλλά με ένα σύντομο ψάξιμο που έκανα δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι ομοιοπαθητικός. Δεν είναι γραμμένη στη λίστα της ελληνικής ομοιοπαθητικής εταιρίας...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Εντάξει το έλαβα. Αλλά με ένα σύντομο ψάξιμο που έκανα δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι ομοιοπαθητικός. Δεν είναι γραμμένη στη λίστα της ελληνικής ομοιοπαθητικής εταιρίας...

τι να σου πω ... πάντως εμάς ομοιοπαθητική μας κάνει ... λες να μας κοροϊδεύει?

azHYp2.png

vwuep3.png

Κορίτσια καλημέρα!

Και εγώ στις παθούσες καθώς όταν ο γιος μου έγινε 6 μηνών και πήγε το Σεπτέμβρη βρεφοκομικό άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα..Ο παιδίατρος μας είναι και πνευμονολόγος. Βέβαια το μωρό γεννήθηκε πρόωρα και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΝΝ για 2 βδομάδες λόγω αναπνευστικού και δεν μπορώ να είμαι βέβαιη ότι η προωρότητα ευθύνεται για όλα αυτά...Αλλά πιστεύω ήταν σημαντικός παράγοντας...

Που λέτε από τους 7 μήνες αρχίσαμε τις μασκούλες με τα φλιξοτάιντ και τα αερολιν, πως τα λέγανε, δε θυμάμαι καλά, οι οποίες δεν του κάνανε τίποτα! Και περάσαμε αμέσως στις μάσκες με το νεφελοποιητή με κορτιζόνες συν τα σινγιουλερ συν ένα σιρόπι ντεκαντρόν...Από τότε και για τα επόμενα δύο χρόνια βγάζαμε από το φθινόπωρο μέχρι το Μάη με τα φάρμακα να έρχονται με τις σακούλες από το φαρμακείο και τις δόσεις της κορτιζόνης να κυμαίνονται σε 3-4 την ημέρα! Μόλις συνερχόταν λίγο και του φυσούσε λίγο το αεράκι τσουπ, ξανα από την αρχή θεραπεία για κανα 20ημερο..Αλλά δεν είναι κάτι που μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει μόνο του καθώς το παιδί, ειδικά την νύχτα δεν μπορούσε να αναπνεύσει!!

Εδώ λοιπόν θέλω να σας επιστήσω την προσοχή καθώς συνέβη κάτι το οποίο καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε...Μετά τα 2 χρόνια συνεχόμενων μασκών άρχισαν να εμφανίζονται στα 4 μπροστινά και πάνω δόντια(πουθενά αλλού) καφέ σημάδια...Παράλληλα παρατήρησα λίγο αυξημένη τριχοφυία στο παιδί αλλά δεν έδωσα σημασία...Όταν ρώτησα τον παιδίατρο για τα δόντια μου λέει είναι τερηδόνα..Μα γιατρέ, αν ήταν τερηδόνα δεν θα έπλητε και τα πίσω δόντια ή δεν θα προχωρούσε? Θα έμενε στάσιμη μόνο στα 4 μπροστινά? Να δείτε παιδοδοντίατρο λέει..Πάμε και στην παιδοδοντίατρο και μας λέει τα ίδια και επίσης να βάλουμε λέει το παιδί 2,5 χρόνων τότε χειρουργείο με ολική νάρκωση να του βάλουμε θήκες για να αντέξει μέχρι να τα αλλάξει...Τον πήρα όπως ήταν και φύγαμε...Έψαξα στο διαδίκτυο για την κορτιζόνη Pulmicort και παρενέργειες και ανακάλυψα σε φόρουμς ότι όντως έχει παρενέργειες στα δόντια και σε τριχοφυία. Και όταν ξαναπήγα παιδίατρο του είπα για τα ευρήματα μου και λέει "α, ναι μπορεί να συμβεί"...Και γιατί δεν το έλεγες άνθρωπε τόσο καιρό????

Και τώρα τα δόντια του μωρού έχουν φαγωθεί μπροστά και είναι καφέ...Βέβαια θα μου πεις εδώ δεν μπορούσε να αναπνεύσει τα δόντια θα κοιτάγαμε...Από τα 2,5 μέχρι πριν λίγο καιρό έμειναν στάσιμα. Τελευταία όμως αυτό το καφέ άρχισε να τρώει το άσπρο του δοντιού και ένα δοντάκι έχει φθαρεί αρκετά...Οπότε Πέμπτη θα πάμε ξανά σε άλλο οδοντίατρο να μας πει δεύτερη γνώμη και λύσεις..

Για αυτό καλά θα κάνετε να ρωτάτε και τους γιατρούς σας!!!Και να προλάβετε ότι μπορείτε!

φοβερό μου ακούγεται αυτό ... και μετά μου λένε ότι η εισπνεόμενη κορτιζόνη δεν έχει παρενέργιες!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

• 1 month later...

γιαυτό πρέπει μετά τη μάσκα να πλένουμε τα δόντια..ή έστω να πίνουμε νεράκι..

από τότε που πάθαμε την κρίση..έχουν περάσει περίπου 2,5 μήνες...περάσαμε ιωσούλες..ενδιάμεσα..

τέλος της προηγούμενης εβδομάδας..και ενώ είχα βγάλει από το μυαλό μου το άσθμα..και έχοντας τη μικρή με έντονο συνάχι...άκουσα την χαρακτηριστική ανάσα..και το τρίξιμο(έτσι το λέω..)..βέβαια ήταν ήπιο..αλλά...μου θύμησε την κρίση που πάθαμε τον Οκτώβριο.άρχισα αμέσως τη μάσκα με aerolin και την πήγα την επόμενη μέρα στο γιατρό..ώρες ώρες ακούω...ήπια βέβαια και με αργή ανάσα..αυτό το συριγμο..

θα μας ακολουθεί σε κάθε ίωση...?δεν το συζήτησα με τη γιατρό..είχα πάρει και άδεια για να την φροντίσω που ήταν μπουκωμένη...τι φυσικούς χυμούς..τι φρούτα..τι κοτόσουπες..μοσχαρόσουπες...τι παιχνίδι ήρεμο...και πάλι καταλήξαμε στην συγκεκριμένη ανάσα που μου κόβει τα πόδια..

Καλημέρα σε όλους/ες και καλή χρονιά.

ΒΕΡΑ, @marilou, FEHKO ευχαριστώ πολυ κ για τις απαντήσεις σας.

Τόσες μέρες, μάλλον μήνες δεν αξιώθηκα να σας γράψω.

Ελπίζω τα παιδάκια σας να είναι καλά.

Για να επανέλθω στο θέμα των φαρμάκων, πραγματικά μου φαίνεται κ εμένα υπερβολικό να χορηγώ τόσα σκευάσματα στο παιδί μου, αλλά όσες φορές τα σταμάτησα την έπιανε κρίση βρογχίτιδας με δύσπνοια, χαμηλό κορεσμό αναπνοής, βήχα κλπ. Επίσης εκτός του παιδοπνευμονολόγου, είναι σύμφωνος κ ο παιδίατρός μας καθώς κ όσοι μας έχουν εξετάσει κατά καιρούς (είτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μου, είτε στο ΙΚΑ που μου συνταγογραφούσαν τα φάρμακα μέχρι πρότινως).

Επίσης από τότε που συνεχίσαμε την αγωγή μας, έχουμε αρρωστήσει ουκ ολίγες φορές με άπειρες μύξες, πυρετούς κ όλα τα σχετικά αλλά δεν παθαμε ούτε μια κρίση δύσπνοιας. Τί να πω ρε κορίτσια? Δεν ξέρω!

Depypal, τελικά τί σου είπε ο παιδίατρος? Είχατε όντως βρογχίτιδα?

Καλημέρα vmavrid. Εμείς κάνουμε ομοιοπαθητική αλλά παράλληλα δεν έχουμε κόψει και το flixotide που μας έδωσε εδώ και 2 μήνες ο παιδοπνευμονολόγος. Είχαμε 125mg δόση και τώρα την κάναμε 50 και τώρα μου είπε η ομοιοπαθητικός από Δευτέρα να την κόψουμε. Έχουμε αρρωστήσει αυτό το διάστημα αλλά χωρίς δύσπνοια. Εγώ πιστεύω ότι θα δείξει από Δευτέρα που θα την κόψουμε τελείως! Πάντως όλο αυτό το διάστημα δε μου έχει πάρει πόντο το παιδί!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα vmavrid. Εμείς κάνουμε ομοιοπαθητική αλλά παράλληλα δεν έχουμε κόψει και το flixotide που μας έδωσε εδώ και 2 μήνες ο παιδοπνευμονολόγος. Είχαμε 125mg δόση και τώρα την κάναμε 50 και τώρα μου είπε η ομοιοπαθητικός από Δευτέρα να την κόψουμε. Έχουμε αρρωστήσει αυτό το διάστημα αλλά χωρίς δύσπνοια. Εγώ πιστεύω ότι θα δείξει από Δευτέρα που θα την κόψουμε τελείως! Πάντως όλο αυτό το διάστημα δε μου έχει πάρει πόντο το παιδί!!!

Καλημέρα ΒΕΡΑ. Δεν το γνώριζα ότι η οποιοπαθητική μπορεί να συνδιαστεί κ με τα φάρμακα της κλασικής ιατρικής. Η κορούλα σου, για να καταλάβω, έκανε χρόνια θεραπεία με flixotide ή το ξεκινήσατε προ διμήνου?

Θα περιμένουνε να μας ενημερώνεις για την πορεία σας με την ομοιοπαθητική.

Στην πόλη μου βέβαια, δεν γνωρίζω κανέναν αξιόλογο γιατρό που να ασχολείται με την ομοιοπαθητική (όχι ότι το έψαξα ιδιαίτερα), αλλά γνωστή μου πηγαίνει το παιδί της στη Θεσ/νίκη (300 + χλμ μακρυά). Σε κρίση όμως που τους έπιασε την ξεπέρασαν με τα γνωστά φάρμακα της κλασικής ιατρικής. Οπότε....?????΄

Όσο για το ύψος σας, θεωρείς ότι ευθύνεται το flixotide κ δεν πήρατε κανένα πόντο? Σε πόσο χρονικό διάστημα?

Τα κορίτσια μου βέβαια ειναι πανύψηλα. Στο τέρμα της καμπύλης. Αλλά εδώ που τα λέμε η δίδυμη αδερφή της (που ήταν πιο "κοντή") την έχει περάσει στο ύψος προ πολλού.

Λες?????????

Επίσης, δεν ξέρω εάν κ αυτό παίζει κάποιο ρόλο αλλά κ η δική μου κορούλα είναι κομματάκι υπέρβαρη....

Καλημέρα ΒΕΡΑ. Δεν το γνώριζα ότι η οποιοπαθητική μπορεί να συνδιαστεί κ με τα φάρμακα της κλασικής ιατρικής. Η κορούλα σου, για να καταλάβω, έκανε χρόνια θεραπεία με flixotide ή το ξεκινήσατε προ διμήνου?

Το ξεκινήσαμε προ διμήνου που πήγαμε στον παιδοπνευμονολόγο. Δε σημαίνει πάντως ότι επειδή κάνεις ομοιοπαθητική δε θα πάρεις ποτέ αντιβίωση. Αν χρειαστεί θα πάρεις. Εμείς πάντως προς το παρόν έχουν αποφύγει την αντιβίωση και την κορτιζόνη από το στόμα (σε δύσπνοια). Αυτό το θεωρώ μεγάλο κέρδος σε συνδυασμό ότι το παιδάκι πάει πρώτη χρονιά παιδικό.

Θα περιμένουνε να μας ενημερώνεις για την πορεία σας με την ομοιοπαθητική.

Στην πόλη μου βέβαια, δεν γνωρίζω κανέναν αξιόλογο γιατρό που να ασχολείται με την ομοιοπαθητική (όχι ότι το έψαξα ιδιαίτερα), αλλά γνωστή μου πηγαίνει το παιδί της στη Θεσ/νίκη (300 + χλμ μακρυά). Σε κρίση όμως που τους έπιασε την ξεπέρασαν με τα γνωστά φάρμακα της κλασικής ιατρικής. Οπότε....?????΄

Βεβαίως και θα σας ενημερώσω. Τώρα θα δείξει που θα κόψουμε την εισπνεόμενη κορτιζόνη.

Κοίτα ... κι εμείς αν πάθει βαριά κρίση με κλασικά φάρμακα θα την αντιμετωπίσουμε πιστεύω ... ίσως προσπαθήσουμε πρώτα με ομοιοπαθητικά. Το θέμα όμως είναι πόσα χημικά γλιτώνεις με την ομοιοπαθητική. Δηλαδή αν εκεί που θα πάθαινε 10κρίσεις πάθει 2 δεν είναι κέρδος?

Όσο για το ύψος σας, θεωρείς ότι ευθύνεται το flixotide κ δεν πήρατε κανένα πόντο? Σε πόσο χρονικό διάστημα?

Δεν ξέρω. Η γιατρός λέει ότι δεν παίζει ρόλο. Δεν έχουμε πάρει πόντο εδώ και 4μήνες. Και είναι μικρή (22μηνών) ... σε αυτή την ηλικία παίρνουν πολύ!

Επίσης, δεν ξέρω εάν κ αυτό παίζει κάποιο ρόλο αλλά κ η δική μου κορούλα είναι κομματάκι υπέρβαρη....

Γενικώς το άσθμα επιβαρύνεται όταν είναι υπέρβαρο το παιδί ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Καλημέρα κορίτσια

Βέρα η γιατρός που κάνεις ομοιοπαθητική είναι τελικά και παιδίατρος; Στις δόσεις του flixotide ποιος σε καθοδηγεί; Η ομοιοπαθητικός η ο πνευμονολόγος.; Πως τα συνδυάζεις και τα δυο; Γιατι σιγουρα ο παιδοπνευμονολογος θα ειναι αρνητικος με την ομοιοπαθητικη.

Έχουμε αρρωστήσει αυτό το διάστημα αλλά χωρίς δύσπνοια.

Είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό οτι σας έχουν μειωθεί οι κρίσεις και αποφεύγετε το soldesanil. Και οι ιώσεις αυτή τη περίοδο είναι πολύ άσχημες. Μπορείς να μου στείλεις το όνομα της ομοιοπαθητικού και το τηλέφωνο; Ισως οταν ερθουμε στην Αθηνα να την επισκεφτουμε και εμεις.

Αρχικο μηνυμα απο depybal

θα μας ακολουθεί σε κάθε ίωση...?δεν το συζήτησα με τη γιατρό..είχα πάρει και άδεια για να την φροντίσω που ήταν μπουκωμένη...τι φυσικούς χυμούς..τι φρούτα..τι κοτόσουπες..μοσχαρόσουπες...τι παιχνίδι ήρεμο...και πάλι καταλήξαμε στην συγκεκριμένη ανάσα που μου κόβει τα πόδια..

debybal Καθε ιωση ειναι διαφορετικη και δεν καταληγει παντα σε συριγμο η σε δυσπνοια. Μη φοβασαι. Τουλάχιστον σε εμάς δεν συμβαίνει παντα, παρόλο που κάθε ίωση εξελίσσεται σε βήχα . Αυτα που κανεις τη βοηθανε πολυ τη μικρουλα σου. Ισως εαν δε τα εκανες να ηταν πιο χειροτερη η ανασα της.

Κοριτσια να σας ρωτησω, εσάς τα παιδάκια σας εμφανίζουν συνεχόμενο βήχα, ακατάπαυστο; Eμεις σε όλες τις τελευταίες ιώσεις έχουμε αυτό το σύμπτωμα. Όχι τόσο δύσπνοια και βαρια αναπνοη, αλλά έναν συνεχόμενο σκληρο βηχα και το παιδι σαν να πνιγεται. Μετα απο 2-3 ημερες αρχιζει και μαλακωνει .

Δυστυχως Τωρα τελευταια βλέπω ότι ερεθίζεται ο λαιμός και με τον νεφελοποιητη. . Δεν ξέρω τι να κάνω , από τη μια μου λέει ο γιατρός να του δίνω τα εισπνεομενα , από την άλλη βλέπω ότι ερεθίζεται . Εκεί που έλεγα ότι ήταν η σωτηρία μας, έχω απογοητευθεί τελείως , και τον έχω ταράξει στο μέλι, στο φασκόμηλο, χαμομήλι, γάλα. Εχθες μόνο με αυτά είδα αποτέλεσμα , με το ζεστό μπάνιο και με τις εντριβες με ευκαλυπτο. Τα εκανα ολα. Εννοείται ότι δεν αποφύγαμε και το soldesanil. . Έμενα μου μοιάζει με λαρυγγίτιδα. Δυστυχώς ο παιδοπνευμονολογος είναι στην Αθήνα και σκέπτομαι να πάρω μια δεύτερη γνώμη από άλλο παιδίατρο στην πόλη μου, τουλάχιστον για τη διάγνωση.

δεν άκουσε κάτι η παιδίατρος...είναι επειδή της ξεκίνησα αμέσως aerolin (πρωί-μεσημέρι- βράδυ) και flixotine πρωί βράδυ.την πήγα την επόμενη μέρα το μεσημέρι..η γιατρός μου είπε ότι δεν άκουγε τίποτα..και ότι μάλλον το πρόλαβα στην αρχή...της έδωσε αντιβίωση claripen(δεν της αρέσει καθόλου-πικρό) γιατί την ανησύχησαν πράσινες μυξούλες και φλέμματα. πάντως εγώ το άκουσα....είμαι βέβαιη..ότι το ξαναπάθαμε...έστω σε ελαφριά μορφή..

γενικώς σε τέτοιες περιπτώσεις μου έχει πει η παιδίατρος(

ανά 6ωρο αερολιν -ανά 12ώρο flixotine) και σε σοβαρότερες κρίσεις κάποιες σταγόνες που πρέπει να πάω κάποια στιγμή να τις αγοράσω να υπάρχουν.

ΑΠΟΡΙΕΣ!!!!Please την εμπειρία σας!τη συμβουλή σας!

1)όταν λέμε εντριβή με ευκάλυπτο...?πιο συγκεκριμένα?από ποια ηλικία επιτρέπεται αυτό?

2)για το μπούκωμα...έντονο συνάχι...εκτός από ρινοπλύσεις...και otrivin(για πολύ μπούκωμα κυρίως το βράδυ), τι τους δίνει ο παιδίατρος?

εμάς AERIUS..αλλά πραγματικά δεν βλέπω να κάνει κάτι...

3)όταν τα πιάνει βήχας...αυτός ο σπαστικός...πρέπει να τα βγάλουμε έξω...να πάρουν αέρα στο μπαλκόνι..?έτσι μου είπαν 2 συνάδερφοι που τα παιδιά τους παρουσιάζουν κρίσεις άσθματος (από μικρά και τώρα είναι 8 περίπου και ακόμα ταλαιπωρούνται).

κάπου διάβασα όμως ότι ο κρύος αέρας επιδεινώνει το άσθμα...

4)η λαρυγγίτιδα και το βροχικό άσθμα δεν είναι το ίδιο έτσι...?γιατί κάπου το έχασα διαβάζοντας το θέμα..θα το ξαναδιαβάσω τώρα ..

σας ευχαριστώ όλες!!!

η λαρυγγίτιδα και το βρογχικό άσθμα δεν είναι το ίδιο έτσι...?

Όχι δεν είναι το ίδιο. Η βρογχιτιδα είναι η λοιμωξη του κατωτερου αναπνευστικου. Η λαρυγγιτιδα ειναι λοιμωξη του ανωτερου αναπνευστικου, βεβαια στο χαμηλοτερο σημειο του.

Υπαρχει και η λαρυγγο- τραχειοβρογχίτιδα . Έκανα μια αναζήτηση για λαρυγγίτιδα και έχουν διαφορετική θεραπεία. Επίσης και η λαρυγγίτιδα μπορεί να προκαλέσει συριγμό και δύσπνοια. Πολυ πιθανο η λαρυγγιτιδα να εξελισσεται σε βρογχιτιδα.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί πολύ, με προβλημάτισε μια φίλη μου που ακούγοντας τον δικό μου, μου είπε ότι έχει τα ιδια συμπτώματα με τον δικό της που περνούσε λαρυγγίτιδες και οτι ο γιατρος της δεν της έδινε ποτέ aerolin και μασκες γιατί δεν βοηθούσαν. Της έλεγε βέβαια , να τον ντύνει καλά και να τον βγάζει στο μπαλκόνι.Εγώ διαπίστωσα αυτές τις ημέρες ότι ο νεφελοποιητης του ερεθίζει το λαιμό. Επίσης ο άντρας μου πέρασε πρόσφατα λαρυγγίτιδα. Πολύ πιθανόν να τον κόλλησε. Θα πάρω μια δεύτερη γνώμη για τη διάγνωση και τη θεραπεία.

1)όταν λέμε εντριβή με ευκάλυπτο...?πιο συγκεκριμένα?από ποια ηλικία επιτρέπεται αυτό?

Λαδί ευκαλύπτου. Του κάνω δυνατό μασάζ στο στήθος και την πλάτη, για 5 λεπτά περίπου μετά από το ζεστό μπάνιο, του καθαρίζω και τη μυτούλα με ορό, και μετά τον βάζω και τη φυσά .

Όταν του τα κάνω αυτά βλέπω αποτέλεσμα, όμως επειδή τελευταίο καιρό εξαιτιας του παιδικού , αρρωσταίνει συχνά, δεν είμαι και εγώ τόσο συνεπής και δυστυχώς επιδεινώνεται η κατάσταση.

όταν τα πιάνει βήχας...αυτός ο σπαστικός...πρέπει να τα βγάλουμε έξω...να πάρουν αέρα στο μπαλκόνι..?έτσι μου είπαν 2 συνάδερφοι που τα παιδιά τους παρουσιάζουν κρίσεις άσθματος (από μικρά και τώρα είναι 8 περίπου και ακόμα ταλαιπωρούνται).

κάπου διάβασα όμως ότι ο κρύος αέρας επιδεινώνει το άσθμα.

Το εκανα και εγω αυτο εχθες μαζι με ολα τα υπολοιπα, μετα τη δικη μου διαγνωση οτι εχει μαλλον λαρυγγιτιδα . Νομιζω ομως οτι του εκανε καλο.

Βεβαια Ο κρυος αερας κανονικα το βρογχικο ασθμα το επιδεινωνει .

Eπισης σε εμας ο γιατρος ολο για ασθμα μιλαει και δεν εχει αναφερει ποτε κατι για λαρυγγιτιδα.

Θα παρω οπωσδηποτε μια δευτερη γνωμη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια

Βέρα η γιατρός που κάνεις ομοιοπαθητική είναι τελικά και παιδίατρος; Στις δόσεις του flixotide ποιος σε καθοδηγεί; Η ομοιοπαθητικός η ο πνευμονολόγος.; Πως τα συνδυάζεις και τα δυο; Γιατι σιγουρα ο παιδοπνευμονολογος θα ειναι αρνητικος με την ομοιοπαθητικη.

Ναι η ομοιοπαθητικός είναι και παιδίατρος στο παίδον. Στις δόσεις του flixotide τώρα πλέον η ομοιοπαθητικός μας καθοδηγεί ... ο πνευμονολόγος μου είπε ότι η ομοιοπαθητική δεν κάνει τίποτα. Δεν τα συνδυάζω και τα 2 απλά δεν ήθελε η ομοιοπαθητικός να κόψει απότομα την κορτιζόνη στο παιδί πρωτού κάνει τουλάχιστον έναν κύκλο ομοιοπαθητικής γιατί μπορεί να μας έπιανε δύσπνοια στο ενδιάμεσο και να παίρναμε κορτιζόνη από το στόμα που θα ήταν πολύ χειρότερο. Σήμερα της έκοψα την κορτιζόνη ... θα δείξει.

azHYp2.png

vwuep3.png

Κορίτσια καλημέρα.

Ακριβώς όπως ανέφερε κ η FEHKO η λαρυγγίτιδα κ η βρογχίτιδα είναι τελείως διαφορετικές καταστάσεις κ χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Η οξεία λαρυγγίτιδα όμως είναι επείγουσα κατάσταση κ πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί μπορεί να κλείσει ο λάρυγγας κ το παιδί δεν θα μπορεί να αναπνεύσει.

Ο βήχας είναι πολύ χαρακτηριστικός κ ακούγεται σαν γάβγισμα σκύλου. Πρέπει το παιδί να πάρει κορτιζόνη από το στόμα κ να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Συνήθως επιδεινώνεται το βράδυ, την ώρα που κοιμάται το παιδί.

Συγκεκριμένα μας έπιασε πριν μερικές μέρες (νύχτες για την ακρίβεια). Μετά από άπειρη καταρροή κ απίστευτο μπούκωμα ξύπνησε με βραχνή φωνή και βήχα σαν γάβγισμα σκύλου (είναι τόσο χαρακτηριστικός αυτός ο βήχας που εάν τον ακούσεις μια φορά, ποτέ δεν τον ξεχνάς). Της έδωσα αμέσως soldesanil ( κορτιζόνη) (η δοσολογία είναι, σύμφωνα πάντα με τον δικό μας παιδίατρο, 4 σταγόνες ανά κιλό παιδιού. μπορείς να τη χορηγήσεις είτε εφάπαξ, είτε να μοιράσεις τη δόση κ να τη δώσεις ανά 12ωρο) κ ανοίξαμε το παράθυρο για να αναπνέυσει καθαρό αέρα.

Ευτυχώς ήμουν ενημερωμένη γιατί την πρώτη φορά που το παθαμε (13 μηνών) τρέχαμε στο νοσοκομείο ξημερώματα. Εκεί μας έδωσαν κορτιζόνη σε χάπι (prezolon) διαλυμένο σε νερό κ ζάχαρη. Απίστευτη αηδία. Επίσης κάναμε μάσκα με νεφελοποιητή, αλλά δεν θυμάμαι ποιο φάρμακα, πάντως ΄όχι αερολίν.

Επίσης έχω την εντύπωση ότι πρόκειται πάλι για λαρυγγίτιδα, ήπιας μορφης, όταν το παιδί βραχνιάζει.

FEHKO, αυτος ο βήχας που αναφέρεις μάλλον δημιουργείται από τα φλέγματα. Αυτό το παθαίνει συνέχεια η άλλη μου η κορούλα κ ειδικά το βράδυ στον ύπνο της. Στο τέλος κάνει εμετό κ ξαλαφρώνει.

Depybal, εμάς ποτέ δεν μας έδωσαν αντιβίωση για τις πράσινες μυξούλες κ τα φλέγματα. Βάζουμε το μίγμα στη μύτη (otrivin + tobradex), αντισταμινικό (aerious) κ άπειρες πλύσεις με ορό, βρέξει - χιονίσει. Καταναλώνουμε περίπου ένα λίτρο ορό την εβδομάδα. Το claripen (θεόπικρο) το πήραμε τα Χριστούγεννα που παθαμε οστρακιά.

ΒΕΡΑ μου καλή επιτυχία. Μακάρι να γλιτώσετε από όλα αυτά τα χημικά κ να μας ανοίξετε τα μάτια για να πορευτούμε κ εμείς αναλόγως.

Tελικα, ο δικος μας δεν ειχε λαρυγγιτιδα. Bεβαια εχθες που τον εξετασε ειχε σταματησει αυτος ο σκληρος εντονος βηχας και ειχε αρχισει να μαλακωνει.

Πηραμε μια δευτερη γνωμη απο αλλη γιατρο και μας τα ξεκαθαρισε αρκετα καλα. Ο εντονος συνεχομενος βηχας, μπορει να ειναι και απο μυξουλες. Βηχας καθαρα μηχανικος. Δεν μπορει να καταπιει και να αναπνευσει απο τις μυξες και βηχει, ωστε να καθαρισει ο λαιμος του. Επισης βηχας δεν σημαινει και βρογχιτιδα. Σε αυτη τη φαση οι μασκες ή ο νεφελοποιητης δεν βοηθανε. Ομως απο τη στιγμη που εξελιχθει σε βρογχιτιδα, τοτε ειναι απαραιτητες και κυριως ο νεφελοποιητης βοηθαει πολυ.

Επισης μας ειπε να εξετασουμε παλι την ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE)για αλλεργιες.

συμπερασματικά...αυτό που κατάλαβα είναι ότι τελικά στο βροχικό άσθμα ο κρύος αέρας επιδεινώνει την κατάσταση.

και εμάς πρώτη φορά μας έδωσε αντιβίωση για τις πράσινες μύξες..ποιος ξέρει γιατί το έκανε?

πάντως το aerius, οι ρινοπλύσεις σε συνδιασμό με το μπανάκι, εμάς μας βοηθάνε για πολύ λίγο, δηλαδή ηρεμεί και αποσυμφορείται εντελώς για κανένα μισάωρο...κάτι πιο αποτελεσματικό από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει..όλα κάνουν τον κύκλο τους...

και σε εμάς επίσης για λαρυγγίτιδα δεν μας έχει πει...αφού λέει είναι ασθμα.

άσθμα :

λαρυγγιτιδα:http://www.youtube.com/watch?v=a4PJE80gCAU

αν τα ακούσεις..ναι όντως υπάρχει διαφορά..

σκέφτηκα να της πάρω βασιλικό πολτό, χωρίς να ρωτήσω την παιδίατρο,αλλά η φαρμακοποιός δε με άφησε...

ναι fehko το πήραμε τις προάλλες.δεν της πήρα αυτό για τα μωρά αλλά για τα πιο μεγάλα παιδιά.καλό μου φαίνεται.βέβαια το καλύτερο είναι ο ορός με σύριγγα..αλλά η δικιά μου δεν κάθεται πλέον με τίποτα, έχει βαρύνει και δυναμώσει και δεν μπορούμε ούτε και με το μπαμπά της να την φέρουμε βόλτα.είχα πάρει και της frezyderm,καλό και αυτό.

από ότι έχω καταλάβει όλα την ίδια δουλειά κάνουνε.με το physiomer...της κάνω 2 ψιτ σε κάθε ρουθούνι, για να γίνει τέλεια δουλειά.

αλλά το θέμα είναι ότι όταν είναι μπουκωμένα...ξαναγεμίζουν μυξούλες και βουλώνουν πάλι πολύ γρήγορα....

οπότε το καλύτερο αποσυμφορητικό...και αντισταμινικό δεν βρέθηκε ακόμα...

σήμερα ο συνάδερφος μου είπε ότι ο μικρός του (2,5) έχει ακροαστικά...και του έδωσε aerolin - flixotine και xozal...

ο καθένας δίνει διαφορετικό αντισταμινικό-αποσυμφοριτικό.....

ναι fehko το πήραμε τις προάλλες.δεν της πήρα αυτό για τα μωρά αλλά για τα πιο μεγάλα παιδιά.καλό μου φαίνεται.βέβαια το καλύτερο είναι ο ορός με σύριγγα..αλλά η δικιά μου δεν κάθεται πλέον με τίποτα, έχει βαρύνει και δυναμώσει και δεν μπορούμε ούτε και με το μπαμπά της να την φέρουμε βόλτα.είχα πάρει και της frezyderm,καλό και αυτό.

από ότι έχω καταλάβει όλα την ίδια δουλειά κάνουνε.με το physiomer...της κάνω 2 ψιτ σε κάθε ρουθούνι, για να γίνει τέλεια δουλειά.

αλλά το θέμα είναι ότι όταν είναι μπουκωμένα...ξαναγεμίζουν μυξούλες και βουλώνουν πάλι πολύ γρήγορα....

οπότε το καλύτερο αποσυμφορητικό...και αντισταμινικό δεν βρέθηκε ακόμα...

σήμερα ο συνάδερφος μου είπε ότι ο μικρός του (2,5) έχει ακροαστικά...και του έδωσε aerolin - flixotine και xozal...

ο καθένας δίνει διαφορετικό αντισταμινικό-αποσυμφοριτικό.....

Eυχαριστω, για την απαντηση

Mηπως καμια κοπελα εχει χρησιμοποιησει το αποσυμφορητικο PHYSIOMER, να μας πει τη γνωμη της εαν ειναι πιο αποτελεσματικο;

εμείς πρώτα βάζουμε ορό με σύριγγα και μετά το physiomer για παιδιά (όχι το bebe). Ευχαριστημένη είμαι και γενικά το θέλει και η μικρή πιο πολύ από τον ορό.

azHYp2.png

vwuep3.png

εμείς πρώτα βάζουμε ορό με σύριγγα και μετά το physiomer για παιδιά (όχι το bebe). Ευχαριστημένη είμαι και γενικά το θέλει και η μικρή πιο πολύ από τον ορό.

Otrivin, δεν βαζετε καθολου; η το εχετε καταργησει λογω ομοιοπαθητικης;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...