Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΡΙΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

Recommended Posts

Η κορούλα μου έπαθε κρίση βροχικού άσματος. έτσι είπαν οι γιατροί...και ότι ήταν μάλλον από κάποια ίωση που κατέβαλε τους πνευμονές της.ίσως είπαν είναι και αλλεργικό...

την μέρα που το πάθαμε..ήταν απλά ελαφρώς μπουκωμένη από το πρωί...επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα..και έπαθε την κρίση...ήταν στον βρεφικό..

το πρωί όταν ξύπνησε ήταν μια χαρά..ευδιάθετη..όπως πάντα..απλά είχε λίγη καταρροη..δεν το θεώρησα σοβαρό..σχέδον πάντα έχει καταρροή...και την έστειλα στο σχολείο..

θα ήθελα να μου πείτε εμπειρίες και συμβουλές...

της έδωσαν αερολιν εισπνοές για πέντε μέρες...

της έκαναν στο Παίδων κορτιζόνη...

και μάσκες οξυγόνου (νεφελοποιητής)

στενοχωρήθηκα πάρα πολύ....

θα το ξαναπάθουμε...???

στο βρεφικό δεν κατάλαβαν απολύτως τίποτα...το μωρό 2 χρονών ..τους έλεγε ότι πονάει η κοιλιά...αλλά κανένας δεν κατάλαβε..την ταχυπαλμία του και την ανάσα του(αυτά είναι άλλη ιστορία)

το παιδί μου είχε 160 παλμούς και 90-94 οξυγόνο...

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αγαπητή φίλη,

κρίση άσθματος και ΜΟΝΟ 5 μέρες aerolin, μάλλον δεν πρέπει να ήταν και πολύ σοβαρή. εμένα ο μικρός μου το έπαθε πρώτη φορά 3 μηνών, νοσηλεύτηκε στο Παίδων σε ηλικία 6 μηνών και γενικότερα μέχρι και τώρα έχουμε περάσει τόσες κρίσεις που έχει καταντήσει ρουτίνα...

δεν πρέπει να αγχώνεσαι, χρειάζεται πάνω απ'όλα ψυχραιμία για να μπορείς να αναγνωρίζεις τα συμπτώματα. εγώ από το 1ο γκουχ γκουχ που κάνει πλέον καταλαβαίνω και τι αγωγή πρέπει να του δώσω.

όσο για το άν είναι αλλεργικό το παιδί σε κάτι, θα πρέπει να του κάνεις πααααρα πολλές εξετάσεις για να το διαπιστώσεις και ΑΝ το διαπιστώσεις τελικά.

αν δεν επαναλαμβάνεται συχνά, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι άσθμα. το μέλλον θα δείξει, μην αγχώνεσαι!

σε ευχαριστώ Μαριλού μου...να είσαι καλά.δηλαδή αρχίζεις αγωγή...με ένα γκουχ..προληπτικά?το άκουσα αυτό και από άλλους γονείς...θα πάμε σήμερα στο γιατρό που τελείωσε η θεραπεία..και πιστευω να μου πει ...

τι άλλο πρέπει να προσέχω..?

θα πρεπει να καθαρηζεις πολυ συχνα την μυτουλα με ορο...απο κει ξεκινανε ολα...εμεις στα 2,5 που πηγε για 1η φορα παιδικο παθαμε πνευμονια...απο κει και μετα με την παραμικρη ιωσουλα ειχαμε θεμα...μασκες αερολιν ,φλιξοταιντ,σινγιουλερ και οχι για 5 μερες...για πολλεεεεεεςςς!!! ετσι αποφασησα και την σταματησα...πηγαμε σε πνευμονολογο...μου ειπε πως τα παιδακια πριν τα 5-6 λογω ανατομιας και στενοτητας στα σωληνακια που οδηγουν στους βρογχους παρουσιαζουν παρα πολυ συχνα τετοια ασθματικα επεισοδια χωρις αυτο να σημαινει πως εχουν ασθμα...αυτα ολα τα προβληματα ξεπερνιουνται μετα τα 6...μην αγχωνεσαι...σχεδον ολα τα παιδακια τουλαχιστον αυτα που ξερω εγω με μασκες τον βγαζουν τον χειμωνα...θα δεις ομως πως καθε χρονο,μεγαλωνοντας δεν θαχει τετοια προβληματα...η γνωμη μου ειναι να πας σε παιδοπνευμονολογο και θα σου τα εξηγησει ολα πολυ καλυτερα

KgPVp3.png

pzd4p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Εγώ θα σου πω από αυτά που θυμάμαι από τον εαυτό μου!Επαθα την πρώτη κρίση 11 χρονών και θυμάμαι ότι τα χάπια που έπαιρνα τα έκοβα μετά σταδιακά γιατί μου προκαλούσαν στέρηση!Οι γονείς μου είχαν φρικάρει γιατί πρώτη φορά με βλέπανε να μην μπορώ ούτε να αναπνεύσω καλά και με πήγαν σε έναν καθηγητή και μας είπε ότι αν μου είχε εμφανιστεί όταν ήμουν μικρούλα,μέχρι τα 12-13 θα εξαφανιζόταν αλλά μου βγήκε μεγάλη και θα είχα βρογχικό άσθμα.Εσένα το παιδάκι σου είναι μικρό οπότε μάλλον θα εξαφανιστεί.Επίσης,μου είπε ότι όταν ήμουν μικρή μάλλον πέρασα καποια ιγχμορίτιδα και επειδή ήταν ελαφριά και δεν το καταλάβαμε,ένα κρυολόγημα αργότερα το γύρισε ο οργανισμός σε κρίση και μετά σε χρόνια πάθηση.Θέλω να σου πω όμως πως και 25 χρονών που είμαι έμαθα να προσέχω και δεν πρέπει να τρομάζεις.Εγώ να φανταστείς έκανα και πλάκα ότι οι φίλοι μου αλλάζουν τα κινητά τους και εγώ τα εισπνεόμενα μου!Να προσέχεις να μην κρυώνει πολύ και κάτι που βοηθάει είναι το κολύμπι και οι βουτιές με ανοικτή μύτη.;)

επισης εμενα η παιδιατρος με συμβουλευσε να την σταματησω απο τον παιδικο τους δυσκολους μηνες μεχρι μαιο για να απο αποφυγουμε τυχον ιωσεις που παντα ειχαν δυστυχως αυτην την εξελιξη...πολυ βηχα και μετα φτου απο την αρχη οι μασκες!!!

παντως δεν νομιζω πως με το πρωτο γκουχ θα πρεπει να αρχηζεις θεραπεια γιατι τις περισσοτερες φορες ο βηχας προερχεται απο τις μυξουλες που γυρνανε μεσα και συσσωρευονται...ο γιατρος θα κρινει την θεραπεια...εμεις τωρα πια στα 5 κοντα ,μετα απο 2 δυσκολους χειμωνες μπορω να πω δυστακτικα παντα γιατι μου μεινε ο φοβος οτι πλεον το παιδι αντιμετωπιζει πιο ευκολα τις ασθενειες χωρις ολα αυτα τα φαρμακα,τις κορτιζονες κλπ...ακομα δεν εχουμε κανει μασκες...για να δουμε...ελπιζω φετος να καταφερουμε να βγαλουμε τον χειμωνα χωρις αυτες και πηγαινοντας στο πρωνηπιο...φετος μου δωσε και η γιατρος το πρασινο φως για να την αφησω στο σχολειο και να μην την σταματησω...και να σκεφτεις πως μεχρι τα 2,5 δεν ειχαμε παρει ποτε φαρμακο...ολα ξεκινησαν με μια μικρη ιωσουλα που γυρησε σε πνευμονια και ετσι ξεκινησε η ευαισθησια μας στο αναπνευστικο...οσο για εξετασεις για αλλεργιες,ρωτησα αρκετους γιατρους και μου ειπανε πως πριν τα 5 δεν βγαζεις ευκολα ακρη,δεν δειχνουν και πολλα...παντως τζαμπα αγχωνεσαι,αφου στο παιδων το αντιμετωπησαν τοσο χαλαρα (5 μερουλες) δεν εχει τιποτα το παιδακι...εαν σας ξαναπιασει παντως θαναι καλυτερα να απευθυνθεις σε παιδοπνευμονολογο παρα στον παιδιατρο...περαστικουλια!!!

KgPVp3.png

pzd4p3.png

σε ευχαριστώ Μαριλού μου...να είσαι καλά.δηλαδή αρχίζεις αγωγή...με ένα γκουχ..προληπτικά?το άκουσα αυτό και από άλλους γονείς...θα πάμε σήμερα στο γιατρό που τελείωσε η θεραπεία..και πιστευω να μου πει ...

τι άλλο πρέπει να προσέχω..?

ΟΧΙ, δεν είναι με το πρώτο γκουχ. απλά ο βήχας είναι παλύ χαρακτηριστικός. δεν ξέρω τι να σου πω να προσέχεις και νομίζω ότι διαφέρει από παιδί σε παιδί. εγώ για παράδειγμα είχα παρατηρήσει ότι τις μέρες που έβρεχε ή είχε υγρασία πάθαινε στάνταρ κρίσεις. όπως και με την παραμικρή ιωσούλα που κόλλαγε στον παιδικό. όσο για τη διάγνωση... ταλαιπωρηθήκαμε παααααρα πολυ! από παιδοπνευμονολόγο σε παιδοπνευμονολόγο, από αλλεργιολόγο σε αλλεργιολόγο και από παιδίατρο σε παιδίατρο ακούσαμε πολλές και διαφορετικές γνώμες.

όπως λέει και μια κοπέλα παρακάτω, μεεερες ολοκληρες με εισπνεόμενα, χαπια προληπτικά, ξενύχτια με νεφελοποιητες, κορτιζονες κλπ κλπ.

γι'αυτό σου λεω μην αγχωνεσαι, αν το παιδακι σου δεν το εχει παρουσιασει ξανα, το πιθανότερο είναι να μην είναι ασθμα.

ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον σας!!πήγαμε να την δει σήμερα η παιδίατρος και μας είπε άλλες πέντε μέρες αερολιν όμως τώρα 3 φορές την ημέρα...προσπάθησα να την ξυπνήσω τώρα το μεσημέρι για μάσκα....προσπάθησα να της την βάλω χωρίς να με καταλάβει...δεν κάθεται με τίποτα...μάλλον κουράστηκε...λέω να πάρω ένα σεντονάκι να την κουκουλώσω..να την ψεκάσω από εκεί...σας ευχαριστώ πάντως και πάλι!να έχετε υγεία..

Περαστικα σας.

Εγω εχω παρει νεφλοποιητη και οταν ειναι μπουκωμενοι τους κανω μονο με ορο (οχι με φαρμακο)... Με την μασκα εχουμε μεγαλο προβλημα. Μια βραδια ομως στα επειγοντα μας ειπαν να κραταμε τον ατμο κοντα στην μυτη του. Σιγουρα δεν φτανει η ιδια ποσοτητα αλλα δεν του ανεβαινει η πιεση...

Εγω ειχα χρονια ασθματικη βροχιτιδα και τωρα ειμαι στα ορια ασθματος. Και εγω μεγαλη το επαθα απο βαρυ κρυωμα.. Γενικα νομιζω οτι τον καθενα τον πειραζουν διαφορετικα πραγματα. Γενικα εχγω καθε που κρυωνα με επιανε δυσπνοια και βεβαια οτι λοιμωξη του αναπνευστικου κυκλοφορει την αρπαζω.. Νομιζω οτι ενα απο τα πραγματα που με βοηθεισε ειναι οτι τα 5 τελευταια χρονια δεν εχω χαλια μοκετες κτλ... Και το επικροτησε και η πνευμονολογος μου..

Διαφημίσεις

ναι μάλλον χρειαζόμαστε και μεις νεφελοποιητή και υγραντήρα..δεν μου είπε τίποτα η παιδίατρος γιαυτά...καλός αερισμός χώρου μας είπε..θα την ρωτήσω όμως να μου πει ακριβώς.ελπίζω το ταμείο να δίνει κάτι γιαυτά...

το ταμειο παλια καλυπτε ενα ποσο για νεφελοποιητη δν ξερω αν ισχυει ακομα.ο γιος μου εχει βρογχικο ασθμα και μεσα στον χειμωνα τον πιανει τουλαχιστον 2 φορες τον μηνα κριση.μην φοβασαι με την σωστη θεραπεια οι κρισεις μειωνονται.να αεριζεις πολυ καλα τον χωρο και να βαζεις φ.ορο στη μυτουλα για να αναπνεει πιο καλα.

νεφελοποιητη σου ειπε ο γιατρος να αγορασεις??αν θυμαμαι καλα στοιχιζει αρκετα χρηματα....

qOUNp2.png.

όχι ...δεν μου είπε να αγοράσω τίποτα...μου είπε ότι θα το παρακολουθήσουμε...και ότι μπορεί να μην ξαναγίνει...εγώ θα ήθελα να αγοράσω..υγραντήρα τουλάχιστον...θα την ρωτήσω πάλι...πράγματι ο νεφελοποιητής είναι πολύ ακριβός..

ευχαριστώ βρε κορίτσια...την έστειλα σήμερα..με φόβο ψυχής..αφού δεν έχω αυτή την στιγμή άλλη λύση..βρέχει καταρρακτωδώς και πως το σκέφτομαι το μανάρι μου..στο σχολικό που την έβαλα...άκουσα και φτερνίσματα..και βήχα..άλλων παιδιών.....θα την βγάλουμε την εβδομάδα...??θα δείξει..

θέλω κιάλλες συμβουλές μανούλες.......

Διαφημίσεις

να προσέχεις πολύ τη σκόνη στο σπίτι και κυρίως στο δωμάτιο του παιδιού. αν υπάρχουν λούτρινα ή κουβέρτες που βγάζουν χνούδι επιβαρύνεται συνήθως η κατάσταση. επίσης καλό θα ήταν να αποφεύγεις να σκουπίζεις με κανονική σκούπα, πάντα ηλεκτρική! εγώ προσπαθώ να κάνω αυτές τις δουλειές όταν είναι σχολείο... τώρα για τη βροχή και τις ιωσούλες, άστα να πάνε. είναι να μην αρχίσουνε... και μ'αυτόν τον παλιόκαιρο, πως να μην αρρωστήσουν τα παιδάκια μας???

θα πρεπει να καθαρηζεις πολυ συχνα την μυτουλα με ορο...απο κει ξεκινανε ολα...εμεις στα 2,5 που πηγε για 1η φορα παιδικο παθαμε πνευμονια...απο κει και μετα με την παραμικρη ιωσουλα ειχαμε θεμα...μασκες αερολιν ,φλιξοταιντ,σινγιουλερ και οχι για 5 μερες...για πολλεεεεεεςςς!!! ετσι αποφασησα και την σταματησα...πηγαμε σε πνευμονολογο...μου ειπε πως τα παιδακια πριν τα 5-6 λογω ανατομιας και στενοτητας στα σωληνακια που οδηγουν στους βρογχους παρουσιαζουν παρα πολυ συχνα τετοια ασθματικα επεισοδια χωρις αυτο να σημαινει πως εχουν ασθμα...αυτα ολα τα προβληματα ξεπερνιουνται μετα τα 6...μην αγχωνεσαι...σχεδον ολα τα παιδακια τουλαχιστον αυτα που ξερω εγω με μασκες τον βγαζουν τον χειμωνα...θα δεις ομως πως καθε χρονο,μεγαλωνοντας δεν θαχει τετοια προβληματα...η γνωμη μου ειναι να πας σε παιδοπνευμονολογο και θα σου τα εξηγησει ολα πολυ καλυτερα

Και εμείς με βρογχικό άσθμα απο 12 μηνών και μετά, αλλά είναι όπως τα λέει η Ελένη, ο βήχας είναι σαν γαύγισμα σκύλου, δεν ξέρω πως αλλλιώς να το περιγράψω, ειναι όμως χαρακτηριστικός. Αναπνοές σε παράθυρο όταν έχει κρίση, βοηθάει πολύ, επίσης εμείς παίρναμε για 2 χρόνια τουλάχιστον (με διακοπές εννοείται το καλοκαίρι) singulair, και flixotide σχεδόν όλο το χειμώνα, αλλά σιγά σιγά μετά τα 6 το ξεπερνούν. Εμείς κάναμε και όλες τις εξετάσεις και είμαστε αλλεργικοί και με τη βούλα στα ακάρεα κοινώς σκόνη.( που έχουν όλα τα σπιτια εννοείται, όσο και να είσαι με το σφουγγαρόπανο στο χέρι).

Αυτό που τηρούμε με ευλάβεια ειναι τα επιπεδα υγρασίας στο δωμάτιο. Κάτω απο 55% αυστηρά.

ευχαριστώ βρε κορίτσια...την έστειλα σήμερα..με φόβο ψυχής..αφού δεν έχω αυτή την στιγμή άλλη λύση..βρέχει καταρρακτωδώς και πως το σκέφτομαι το μανάρι μου..στο σχολικό που την έβαλα...άκουσα και φτερνίσματα..και βήχα..άλλων παιδιών.....θα την βγάλουμε την εβδομάδα...??θα δείξει..

θέλω κιάλλες συμβουλές μανούλες.......

αν σιδερωνεις με ατμοσιδερο τυπου stirella να το κανεις οταν το παιδι δεν ειναι σπτ , να αεριζεις το στρωμα του κρεββατιου του τουλαχιστον 1 φορα τον μηνα , λουτρινα κουβερτες κοκ θα τα μαζεψεις , να ξεσκονιζεις καθε μερα (οσο αυτο ειναι εφικτο) θα αποφευγεται τις κολωνιες και γενικα τις πολυ εντονες μυρωδιες.θα βρεις με τον καιρο τι πειραζει το παιδι θα γινεις εσυ ο "γιατρος" της εμας για παραδειγμα μας πειραζει το κλιματιστικο κ η ζεστη που βγαζουν τα καλοριφερ(!!!!!) οποτε το χειμωνα εχω μονιμως ενα παραθυρο σε ανακλιση για να ανανεωνεται η ατμοσφαιρα του σπτ και το βραδυ ενα τεταρτο πριν παει για υπνο ανοιγω διαπλατα το παραθυρο στο υπνοδωματιο του για να μπεις φρεσκος αερας παρατηρησα οτι αυτα που κανω τον βοηθανε!!!

ελπιζω να σε βοηθησα!!!

αν θυμηθω και κατι αλλο θα σου γραψω!!!

qOUNp2.png.

αν σιδερωνεις με ατμοσιδερο τυπου stirella να το κανεις οταν το παιδι δεν ειναι σπτ , να αεριζεις το στρωμα του κρεββατιου του τουλαχιστον 1 φορα τον μηνα , λουτρινα κουβερτες κοκ θα τα μαζεψεις , να ξεσκονιζεις καθε μερα (οσο αυτο ειναι εφικτο) θα αποφευγεται τις κολωνιες και γενικα τις πολυ εντονες μυρωδιες.θα βρεις με τον καιρο τι πειραζει το παιδι θα γινεις εσυ ο "γιατρος" της εμας για παραδειγμα μας πειραζει το κλιματιστικο κ η ζεστη που βγαζουν τα καλοριφερ(!!!!!) οποτε το χειμωνα εχω μονιμως ενα παραθυρο σε ανακλιση για να ανανεωνεται η ατμοσφαιρα του σπτ και το βραδυ ενα τεταρτο πριν παει για υπνο ανοιγω διαπλατα το παραθυρο στο υπνοδωματιο του για να μπεις φρεσκος αερας παρατηρησα οτι αυτα που κανω τον βοηθανε!!!

ελπιζω να σε βοηθησα!!!

αν θυμηθω και κατι αλλο θα σου γραψω!!!

Συμφωνώ για όλα τα παραπάνω και εμείς τα τηρούμε σε γενικές γραμμές και σημαντικό μόνιμα (έστω και 1 ποντο) το τζάμι ανοικτό να ανανεώνεται ο αέρας!!

• 4 weeks later...

κορίτσια καλησπέρα!

Εμένα η μικρή έπαθε αναπνευστικό όταν γεννήθηκε. Πολύ βαρύ περιστατικό και μπήκε για καιρό στον αναπνευστήρα παρότι δεν ήταν πρόωρη. Πήρε πολλά φάρμακα και κινδύνεψε.

Εγώ μικρή είχα ασθματική βρογχίτιδα. Η μικρή από το περιστατικό της γέννας είναι τώρα 20μηνών και έχει κάνει 5 βρογχίτιδες από τις οποίες οι 3 έχουν καταλήξει σε δύσπνοια. Τη μία φορά νοσημεύτηκε κιόλας. Εϊμαστε με εισπνεόμενα και soldesanil. Ο παιδοπνευμονολόγος του Παίδον μου μίλησε για άσθμα που λόγω του ότι είχε και έκζεμα μικρή και έχει και κληρονομικότητα δε θα φύγει. Πρέπει λέει να δίνουμε μόνιμα κορτιζόνη εισπνεόμενη 125mg πρωί βράδυ σαν προφύλαξη. Στεαναχωρέθηκα πάρα πολύ. Έχουμε ξεκινήσει και παιδικό και δε μπορώ να την κρατήσω... αλλά έτσι κι αλλιώς τα πιο πολλά τα έπαθε πριν τον παιδικό που της τα έφερνε η αδερφή της.

Ήθελα να ρωτήσω

1) Να δοκιμάσω ομοιοπαθητική (έχω μία ομοιοπαθητική παιδίατρο που λέει ότι βοηθάει στο άσθμα η ομοιοπαθητική)?

2) Έχω υγραντήρα της chicco (νομίζω είναι και ιονιστής) στο δωμάτιο. Κάνω καλά ή το χειροτερεύω?

3) Έχω μοκέτα στο δωμάτιό της. Βλακεία?

Πάντως δεν το έχω συνδέσει ούτε με χαλιά ούτε με μοκέτα. Και τις 3 κρίσεις τις έχει πάθει χωρίς χαλιά στο σπίτι και τη μία μάλιστα ούτε καν στο δωμάτιό της (την έπαθε στην πεθερά μου στο εξοχικό). Ακούω συμβουλές Please ....

azHYp2.png

vwuep3.png

Η ομοιοπαθητική όντως μου έχουν πει πως βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Γενικά ακολούθησε τις συμβουλές που θα βρείς πιο πάνω. με τον υγραντήρα πρόσεξε μη δημιουργήσεις αντίθετα αποτελέσματα, όπως είπα και πιο πάνω η υγρασία στο δωμάτιο να είναι κάτω απο 55%. Πάρε υγρασιόμετρο, θα σωθείς. Επίσης δεν πρέπει να έχεις μάλλινο χαλί στο σπίτι καθόλου, χειροτερεύει. Μοκέτα εχω και εγώ στο δωμάτιο δεν έχω δει να την πειράζει.

κορίτσια καλησπέρα!

Εμένα η μικρή έπαθε αναπνευστικό όταν γεννήθηκε. Πολύ βαρύ περιστατικό και μπήκε για καιρό στον αναπνευστήρα παρότι δεν ήταν πρόωρη. Πήρε πολλά φάρμακα και κινδύνεψε.

Εγώ μικρή είχα ασθματική βρογχίτιδα. Η μικρή από το περιστατικό της γέννας είναι τώρα 20μηνών και έχει κάνει 5 βρογχίτιδες από τις οποίες οι 3 έχουν καταλήξει σε δύσπνοια. Τη μία φορά νοσημεύτηκε κιόλας. Εϊμαστε με εισπνεόμενα και soldesanil. Ο παιδοπνευμονολόγος του Παίδον μου μίλησε για άσθμα που λόγω του ότι είχε και έκζεμα μικρή και έχει και κληρονομικότητα δε θα φύγει. Πρέπει λέει να δίνουμε μόνιμα κορτιζόνη εισπνεόμενη 125mg πρωί βράδυ σαν προφύλαξη. Στεαναχωρέθηκα πάρα πολύ. Έχουμε ξεκινήσει και παιδικό και δε μπορώ να την κρατήσω... αλλά έτσι κι αλλιώς τα πιο πολλά τα έπαθε πριν τον παιδικό που της τα έφερνε η αδερφή της.

Ήθελα να ρωτήσω

1) Να δοκιμάσω ομοιοπαθητική (έχω μία ομοιοπαθητική παιδίατρο που λέει ότι βοηθάει στο άσθμα η ομοιοπαθητική)?

2) Έχω υγραντήρα της chicco (νομίζω είναι και ιονιστής) στο δωμάτιο. Κάνω καλά ή το χειροτερεύω?

3) Έχω μοκέτα στο δωμάτιό της. Βλακεία?

Πάντως δεν το έχω συνδέσει ούτε με χαλιά ούτε με μοκέτα. Και τις 3 κρίσεις τις έχει πάθει χωρίς χαλιά στο σπίτι και τη μία μάλιστα ούτε καν στο δωμάτιό της (την έπαθε στην πεθερά μου στο εξοχικό). Ακούω συμβουλές Please ....

ΒΕΡΑ,

Και εμείς λόγο αναπνευστικού , την πρώτη χρονιά είμαστε φοβερά σχολαστικοί με την καθαριότητα, την σκόνη, τα χαλιά, την απολύμανση χεριών. Τελικά διαπίστωσα με το χρόνο ότι είναι καθαρά θέμα ίωσης και δεν έφταιγαν τα χαλιά και τα στρώματα. Τα χέρια παίζουν ρολο γιατί μεταφέρονται ιώσεις. Εάν ένα παιδάκι είχε μια μικρή ίωση ο δικός μας την άρπαζε από τα 10 μ και την περνούσε βαριά. Δεν υπήρχε περίπτωση να του ξεφύγει καμιά ίωση.

Ο παιδίατρος μας, είπε μόνιμα flixotide προληπτικά. Δεν το έκανα .

Μόνο όταν αρρώσταινε του έκανα flixotide . Μέσα στο άγχος μας έχουμε επισκεφτεί κάποιες φορές και έναν φοβερό πνευμονολόγο που είναι διευθυντής στο παίδων του Ιασώ , για να πάρουμε δεύτερη γνώμη ο οποίος ήταν πολύ αντίθετος στο flixotide μόνιμα . Δεν έχει κανένα νόημα μας είπε να του δίνουμε κορτιζόνη , όταν είναι καλά. Αυτος γενικα είναι πολύ συγκρατημενος με τα εισπνεομενα. Μας εδωσε ομως γραπτες οδηγιες τι κανουμε σε κριση, σε εκτακτες περιπτωσεις , πριν προλαβουμε να παμε στο γιατρο η νοσοκομειο.

Γενικά Έχω διαπιστώσει ότι οι γιατροί που έχουν κάνει ειδικότητα και έχουν δουλέψει Αγγλία η Αμερική είναι πολύ συγκρατημένοι στα φάρμακα. Ίσως και να έχει τύχει σε αυτούς που πάμε εμείς.

Τώρα εμείς αυτό που εφαρμόσαμε αυτή τη χρονιά όταν ξεκινούσε μια ίωση ήταν

Α. αντικαταστήσαμε τις μάσκες με νεφελοποιητη, γιατί δεν βλέπαμε καμιά ανακούφιση . Έχουμε δει μεγάλη διάφορα και πολύ γρήγορο αποτέλεσμα. Ακόμα και χωρίς φάρμακα κάνουμε νεφελοποιητη μόνο με ορό, όπως είπε κάποια άλλη κοπέλα. (Μας το έχει πει και ο παιδίατρος).

Β. Του κάνουμε το βράδυ, πολύ ζεστό μπάνιο , τον αφήνουμε για μισή ώρα περίπου μέσα στους ατμούς(Οδηγια του παιδίατρου). Μετά του κάνω μασάζ για κανένα 5 λεπτό, με λάδι από ευκάλυπτο και τον ντύνω πολύ καλά.

Γ. Του καθαρίζουμε την μυτούλα, την φυσαει τώρα, αλλά του ρίχνουμε και ορό. Όταν είναι αρκετά βουλωμένη του ρίχνω otrivin. Mεγαλη ανακούφιση

Δ. Και μετά από όλα αυτά ένα ζεστό γάλα με λίγο χαμομήλι για να χαλαρώσει. Στις δύσκολες περιπτώσεις του βάζω μέσα στο γάλα και ντεπον. Είναι πολύ χαλαρωτικό, και τον βοηθαει να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Εάν θέλεις σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα , το όνομα του γιατρού , ώστε να πάρεις και δεύτερη γνώμη, πριν πας για ομοιοπαθητική. Παρόλο που δεν είμαι κατά της ομοιοπαθητικής, αντίθετα χρησιμοποιούμε πολύ τα βότανα στην οικογένεια μου και προσπαθούμε να αποφεύγουμε τα φάρμακα, όσο το δυνατόν, φοβαμαι να βασιστώ σε ομοιοπαθητικο γιατρο για το παιδί , που είναι ένας γενικός γιατρός , ενώ σήμερα υπάρχει τέτοια ειδίκευση στην ιατρική - παιδοπνευμονολογοι .

Μια φιλη μου το κανει και εχει δει αποτελεσμα.

Νεφελοποιητή μας είπε κι εμάς η παιδίατρος αλλά σκέφτομαι ότι δε θα κάθεται τόση ώρα με τη μάσκα.

Εμένα ο παιδοπνευμονολόγος μου είπε να παίρνουμε μόνιμα flixotide γιατί αν δεν παίρνουμε θα παθαίνουμε κρίσεις δύσπνοιας και θα παίρνουμε κορτιζόνη χύμα που είναι χειρότερη.

Εμάς και τις 3 φορές που έπαθε κρίση την έπαθε πολύ γρήγορα. Δηλαδή του στυλ σήμερα έχει λίγες μύξες, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη κρίση. Δεν προλαβαίνω δλδ να κάνω και πολλά να το προλάβω.

Η ομοιοπαθητικός που σκέφτομαι να έχω είναι παιδίατρος στο Παίδον, δεν είναι γενική γιατρός. Τεσπα ... ακόμα το σκέφτομαι πάντως. Αν μπορείς στείλε μου το τηλ του παιδοπνευμονολόγου που λες να πάρω και μια άλλη γνώμη αν και μου σύστησαν κι έναν στο Αττικό.

azHYp2.png

vwuep3.png