Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΡΙΣΗ ΒΡΟΓΧΙΚΟΥ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

Recommended Posts

Εμένα ο παιδοπνευμονολόγος μου είπε να παίρνουμε μόνιμα flixotide γιατί αν δεν παίρνουμε θα παθαίνουμε κρίσεις δύσπνοιας και θα παίρνουμε κορτιζόνη χύμα που είναι χειρότερη.

.

Aκριβως τα ιδια μας εχει πει και εμας ο παιδιατρος.

Ο παιδοπνευμονολογος ομως ηταν πολυ αρνητικος και καθετος με το μονιμο flixotide. Oτι δεν ωφελει σε τιποτα οταν το παιδι ειναι καλα.

Ομως η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και μπορει να χρειαζεται να παιρνετε flixotide. Mια δευτερη γνωμη σιγουρα θα σας βοηθησει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας και από εμένα! Ο μικρός μου παθαίνει συχνά κρίσεις άσθματος πάντα μετά από ίωση. Δυστυχώς η ομοιοπαθητική θεραπεία που ακολούθησε για δύο χρόνια περίπου δεν τον βοήθησε καθόλου! Έχω επισκεφθεί δύο παιδοπνευμονολόγους και η λύση που μου έδωσαν είναι εισπνεόμενο κορτιζονούχο και singulair καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αν μπορούσες FEHKO να αναφέρεις το όνομα του πνευμονολόγου σας εδώ, (νομίζω ότι επιτρέπεται) γιατί πραγματικά αυτή η συνήθεια να δίνουν σε παιδιά που είναι στην ανάπτυξη την κορτιζόνη με τόση ευκολία είναι απαράδεκτη. Ευχαριστώ!

Γειά σας και από εμένα! Ο μικρός μου παθαίνει συχνά κρίσεις άσθματος πάντα μετά από ίωση. Δυστυχώς η ομοιοπαθητική θεραπεία που ακολούθησε για δύο χρόνια περίπου δεν τον βοήθησε καθόλου! Έχω επισκεφθεί δύο παιδοπνευμονολόγους και η λύση που μου έδωσαν είναι εισπνεόμενο κορτιζονούχο και singulair καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα.Αν μπορούσες FEHKO να αναφέρεις το όνομα του πνευμονολόγου σας εδώ, (νομίζω ότι επιτρέπεται) γιατί πραγματικά αυτή η συνήθεια να δίνουν σε παιδιά που είναι στην ανάπτυξη την κορτιζόνη με τόση ευκολία είναι απαράδεκτη. Ευχαριστώ!

Με στεναχώρησες που δε σας βοήθησε η ομοιοπαθητική. Εγώ σε αυτό ήλπιζα

azHYp2.png

vwuep3.png

εμένα ο μικρός μου που παθαίνει κρίσεις άσθματος από 3 μηνών περίπου (τώρα είναι 8 ετών) και έχουμε γυρίσει χιλιάδες παιδιάτρους, πνευμονολόγους, αλλεργιολόγους και δε συμμαζεύεται, έχουμε ακολουθησει μόνιμη αγωγή με εισπνεόμενα κορτιζονούχα και χαπάκια χωρίς κανένα αποτέλεσμα... όταν κόλλαγε μια ιωσούλα, κρίση κατευθείαν... το μόνο σωτήριο πράγμα, ήταν που άρχισα γρήγορα να αναγνωρίζω τα συμπτώματα και να ξεκινάω θεραπεία με το νεφελοποιητή. κατα τ'άλλα, η αγωγή που έπαιρνε για προφύλαξη (η οποία ήταν και σε μεγάααλες δόσεις) δεν του έκανε τίποτα απολύτως. τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη της παιδιάτρου, σε ηλικία 4 ετών, κόψαμε την προφύλαξη που μας είχε συστήσει ο παιδοπνευμονολόγος και απλά όταν ξεκινούσε η κρίση, παίρναμε φουλ αγωγή για να προλαβαίνουμε τις δύσπνοιες...

υπομονή, κάποτε θα περάσει...

Διαφημίσεις

σε ηλικία 4 ετών, κόψαμε την προφύλαξη που μας είχε συστήσει ο παιδοπνευμονολόγος και απλά όταν ξεκινούσε η κρίση, παίρναμε φουλ αγωγή για να προλαβαίνουμε τις δύσπνοιες...

υπομονή, κάποτε θα περάσει...

Όταν λες φουλ αγωγή τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Αλήθεια ο νεφελοποιητής με σκέτο ορό σε τι βοήθάει; Έχω κι εγώ νεφελοποιητή αλλά τον χρησιμοποιώ μόνο με αμπούλες φαρμάκων...

Και κάτι άλλο : σου έχει αναφέρει κανένας από τους γιατρούς που πήγες για δίαιτα-αλλαγή διατροφής στο παιδί ή για τροφές που μπορεί να ευθύνονται;

Καλησπέρα κι από μένα. Είχαμε το ίδιο πρόβλημα από 8 μηνών περίπου με συνεχείς βρογχίτιδες που κατέληγαν σε δύσπνοια και κρίσεις. Πήγαμε σε παιδοπνευμονολόγο μας είπε πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε παιδικό άσθμα, καναμε τεστ αίματος για αλλεργίες κ όλα καθαρα. Παίρναμε το singulair κι εμείς αλλά τίποτα. Φέτος ο μικρός και μετά από συννενόηση με την παιδίατρο παίρνουμε το ZADITEN κάθε βράδυ μέχρι κ τον Μάιο. Η αλήθεια είναι πως συγκριτικά με πέρισυ είναι πολύ καλύτερα ο μικρός, ΄πέρασε μόνο μια ηπιότατη βρογχίτιδα, κ λέω δόξα το Θεό γιατί του κουβαλάω κι εγώ πολλά γιατί είμαι δασκάλα αλλά πηγαίνει κ παιδικό σταθμό οπότε έλεγα πως είναι γενικά στο μάτι του κυκλώνα. Στη δύσπνοια το μόνο που μας βοήθησε ήταν το μπαλκόνι για να παίρνει αέρα κ το αερολίν. Εύχομαι σε όλα τα παιδακια μας να είναι περαστικά κ κουράγιο σε όλες τις μανούλες.

Όταν λες φουλ αγωγή τι ακριβώς περιλαμβάνει;

Αλήθεια ο νεφελοποιητής με σκέτο ορό σε τι βοήθάει; Έχω κι εγώ νεφελοποιητή αλλά τον χρησιμοποιώ μόνο με αμπούλες φαρμάκων...

Και κάτι άλλο : σου έχει αναφέρει κανένας από τους γιατρούς που πήγες για δίαιτα-αλλαγή διατροφής στο παιδί ή για τροφές που μπορεί να ευθύνονται;

η αγωγή που κάνουμε συνήθως είναι η εξής:

πρωί - βράδυ αμπούλα pulmicort, αμπούλα aerolin ανά 3 ή 4 ώρες και ανάλογα με την βαρύτητα της κάθε κρίσης μπορεί να πάρουμε και σταγόνες soldesanil (κυρίως το βράδυ για να μπορεί να κοιμηθεί). επίσης, παράλληλα με την αγωγή πίνουμε και σιροπάκι atarax για να καλμάρει ο βήχας (τις πρώτες μέρες που είναι χάλια).

νεφελοποιητή με σκέτο ορό δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ούτε και το έχω ξανακούσει. προσθέτω βέβαια ορό μαζί με τις αμπούλες γιατί νεφελοποιείται καλύτερα το φάρμακο.

για τη διατροφή του σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα, δε μου έχει πει ποτέ κανένας γιατρός τίποτα. βέβαια, επειδή είμαστε λίγο πιο στρουμπουλά απ'ότι πρέπει, μας έχει βάλει χέρι η παιδίατρος, αλλά δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το άσθμα.

σου έχουν υποδείξει τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε???

Αλήθεια ο νεφελοποιητής με σκέτο ορό σε τι βοήθάει;

O νεφελοποιητης με ορο , κανει την ιδια δουλεια με τον υγραντηρα και τους ατμους Εγω εχω δει αποτελεσμα καλυτερο με τους ατμους του ζεστου μπανιου. Εαν εχεις βεβαια ηλιακο , γιατι θελει αρκετη ωρα για να βοηθησει. Και μετα ζεστο γαλα και μασαζ με ευκαλυπτο.

Οσο για τις τροφες , εξεταζεται εαν εχει αλλεργια σε κατι. Επισης οχι πολυ φαγητο γιατι μπορει να χειροτερεψει τη δυσπνοια

Περίπου τα ίδια κάνουμε κι εμείς, αντί για pulmicort flixotite και αντί για σταγόνες κορτιζόνης παίρνει χαπάκι λιωμένο με πόλύ μέλι... Αυτό όμως προσπαθούμε να αποφύγουμε γιατί σύμφωνα με κάποιο πνευμονολόγο ένα χαπάκι κορτιζόνης ισοδυναμεί με πάρα πολλές δόσεις εισπνεόμενης κορτιζόνης :(!

Όσο για την διατροφή δεν εννοώ για παραπανίσια κιλά, απλά μέσα στην ανάγκη μου να βρω τρόπους να αποφύγει το παιδί μου αυτή την ταλαιπωρία και όλα αυτά τα φάρμακα μου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να συνδέεται κάπως με την διατροφή. Άλλωστε λένε ότι όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο..

Διαφημίσεις

ουφ ... μπλέχτηκα. Εγώ πάντως προσωπικά θα δοκιμάσω με ομοιοπαθητική να δω τι θα γίνει. Η παχυσαρκία γενικώς είναι επιβαρυντικός παράγοντας για το άσθμα αλλά εγώ τι να την κάνω τη δικιά μου που θέλει συνέχεια φαγητό????

azHYp2.png

vwuep3.png

Αν έχεις την δυνατότητα (οικονομική) να κάνεις ομοιοπαθητική φυσικά να κάνεις. Το ότι δεν βοήθησε εμάς δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει και το παιδί σου. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να φορτώνουμε τα παιδάκια με τόσα φάρμακα!

Καλημέρα!

Αν έχεις την δυνατότητα (οικονομική) να κάνεις ομοιοπαθητική φυσικά να κάνεις. Το ότι δεν βοήθησε εμάς δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσει και το παιδί σου. Πιστεύω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να φορτώνουμε τα παιδάκια με τόσα φάρμακα!

Καλημέρα!

Είναι λέτε τόσο ακριβή η ομοιοπαθητική???

azHYp2.png

vwuep3.png

ο μικρός μου δεν έχει τέτοιο θέμα, αρρωσταίνει μεν αλλα πχ μια φορά πήρε αερολιν. αυτο που θέλω να πω είναι πως τωρα λόγο τουτ ερχομού του 2ου αιδιού μου έκανα καθαρισμό στρωμάτων απο ακάρεα και μικροργανισμούς όπου ο κύριος που ήρθε μου είπε πως το κάνουν όλες οι μητέρες που τα παιδιά τους υποφέρουν απο άσθμα και γενικώς εχουν θέματα με το αναπνευστικό και έχουν δει μεγάλη διαφορά. 2 φορές τον χρόνο μου είπε ειναι αρκετό. ιδίως μου είπε σε χωριά εξοχικά επιβάλεται ο καθαρισμός αν τύχει και πάνε αυτα τα παιδιά για κάποιες μέρες (κάπου διάβασα πως το παιδάκι μιας κοπέλας το έπαθε στο εξοχικό.μου έδειξε στο τέλος τι έβγαλαν τα στρώματα και δεν μπορείτε να φανταστειτε τι είδα. και η πλάκα είναι πως μου είπε πως τα στρωματα μου ήταν απο τα καθαρά. είναι ενα σύστημα γερμανικό (νομίζω λέγεται potema??) αν το googlαρεται θα βρείτε πληροφορίες. επίσης προσέξτε τα επίπεδα υγρασίας!ποτε πάνω απο 55 αν έχει πρόβλημα το παιδί αλλα και οχι κάτω απο 40. ενα υγρόμετρο θα σας λύσει την απορία. ισως να χει στα jumbo. εχει σίγουρα στο ιντερνετ. αν υάρχει υγρασία απαραίτητος ο αφυγραντήρας (και μεις εχουμε γύρω στο 70 στου μικρού το δωμάτιο και 75 στο υπόλοιπο σπίτι. πρέπει να πάρω μηχάνημα γιατί προς το παρόν έχω κουτί με ενεργό άνθρακα και φροντίζω να αερίζω καλά γιατί παρατηρώ ως ο μικρός ναι μεν δεν κάνει κρίσεις ασθματος αλλα δύσκολα ξεμπουκώνει. δείγμα πως κάτι τρέχει με το περιβάλλον του σπιτιού γιατί δεν πάει παιδικό) αν εχει υγρασία κάτω απο 40 τότε υγραντήρα αλλα πάντα έλεγχο με υγρόμετρο.αυτα νομίζω βοηθάνε πολύ!

M6bap3.png

cik1p3.png

όντως ... βοηθάει πολύ!

Επίσης αυτό που είπες για τα στρώματα με προβλημάτισε γιατί κι εμένα τις 2 κρίσεις τις έπαθε στη γιαγιά (τη μία στο σπίτι της στην Αθήνα και την άλλη στο εξοχικό)

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Οι δίδυμες κορούλες μου είναι 3 1/2. Η "μεγάλη" μου (η οποία θήλαζε αποκλειστικά για 7 μήνες) έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό. Η πρώτη μας κρίση όταν ήταν 13 μηνών μετά από πάρτυ γενεθλίων του βαπτιστικού μου. Μύξες, μπούκωμα απίστευτο με καύσωνα κ υγρασία στο φουλ κ ξαφνικά αυτός ο χαρακτηριστικός βήχας, γαβγισμα σκύλου. Στο νοσοκομείο στις 5 το πρωί με κορτιζόνες, νεφελοποιητές κ.ο.κ. Ήταν η πρώτη μας λαρυγγίτιδα. Μετά από 2 μήνες πάλι με ιωσούλα κ μυξούλες όπου την έπιασε δύσπνοια κ νοσηλευτήκαμε για 5 μέρες με βρογχιολίτιδα. Αυτό ήταν. Έκτοτε με την πρώτη μύξα πάθαινε κρίσεις βρογχίτιδας κ κάθε φορά ήταν χειρότερα από τις προηγούμενες. (κ δεν πηγαίναμε παιδικό). Τελικά πήγαμε σε παιδοπνευμονολόγο, μας μίλησε για ασθμα κ ξεκινήσαμε flixotide κ singulair. Καθημερινά κ χωρίς διακοπή. Κ για κάποιους μήνες Aerius. Αρρώσταινε μεν, αλλά δεν παθαίναμε βρογχίτιδες. Για το καλοκαίρι μου έδωσε αγωγή συντήρησης μειώσαμε δηλ. τη δόση flixotide. Τον Αύγουστο, από μόνη μου, της το σταμάτησα για αρκετές μέρες κ το ξεκίνησε Σεπτέμβρη. Δεν πρόλαβε όμως να δράσει (θέλει περίπου ένα 20ήμερο για να καλύψει τον οργανισμό) όταν αρρωστήσαμε με ιωσούλα. Κ εκεί που ήμουν ήσυχη πως θα τη βγάλουμε μόνο με μερικές μυξούλες, πάρε την κρίση βρογχίτιδας. Aerolin, soldesanil κ τα σχετικά. Με το που συνήλθε ξανά πάλι ίωση κ ξανά πάλι κρίση. Aerolin για 15 μέρες. Την προηγούμενη εβοδμάδα ξαναπήγαμε στον παιδοπνευμονολόγο. Τα παιδιά, λέει, που σταματάνε την αγωγή για το άσθμα παθάινουν συνέχεια κρίσεις Σεπτ-Οκτ. Επομένως αλλάξαμε το flixotide σε seretide (έχει μια ουσία επιπλέον), θα παίρνουμε singulair, aerius (για 2 1/2 μηνες), nasonex (για 1 1/2 μήνα), υπέρτονο στη μύτη 3 φορές την ημέρα κ εννοείται πλύσεις με φυσ. ορό συνέχεια!Φάρμακα, φάρμακα, φάρμακα. Έχω πάθει σοκ. Κ πάλι όμως είδα το αποτέλεσμα όταν έκανα του κεφαλιού μου κ της σταμάτησα την αγωγή. Για ομοιοπαθητική το σκέφτηκα κ εγώ αλλά το φοβάμαι για κάτι τόσο σοβαρό, όπως το αναπνευστικό του παιδιού μου.

Καλησπέρα κορίτσια. Οι δίδυμες κορούλες μου είναι 3 1/2. Η "μεγάλη" μου (η οποία θήλαζε αποκλειστικά για 7 μήνες) έχει πρόβλημα με το αναπνευστικό. Η πρώτη μας κρίση όταν ήταν 13 μηνών μετά από πάρτυ γενεθλίων του βαπτιστικού μου. Μύξες, μπούκωμα απίστευτο με καύσωνα κ υγρασία στο φουλ κ ξαφνικά αυτός ο χαρακτηριστικός βήχας, γαβγισμα σκύλου. Στο νοσοκομείο στις 5 το πρωί με κορτιζόνες, νεφελοποιητές κ.ο.κ. Ήταν η πρώτη μας λαρυγγίτιδα. Μετά από 2 μήνες πάλι με ιωσούλα κ μυξούλες όπου την έπιασε δύσπνοια κ νοσηλευτήκαμε για 5 μέρες με βρογχιολίτιδα. Αυτό ήταν. Έκτοτε με την πρώτη μύξα πάθαινε κρίσεις βρογχίτιδας κ κάθε φορά ήταν χειρότερα από τις προηγούμενες. (κ δεν πηγαίναμε παιδικό). Τελικά πήγαμε σε παιδοπνευμονολόγο, μας μίλησε για ασθμα κ ξεκινήσαμε flixotide κ singulair. Καθημερινά κ χωρίς διακοπή. Κ για κάποιους μήνες Aerius. Αρρώσταινε μεν, αλλά δεν παθαίναμε βρογχίτιδες. Για το καλοκαίρι μου έδωσε αγωγή συντήρησης μειώσαμε δηλ. τη δόση flixotide. Τον Αύγουστο, από μόνη μου, της το σταμάτησα για αρκετές μέρες κ το ξεκίνησε Σεπτέμβρη. Δεν πρόλαβε όμως να δράσει (θέλει περίπου ένα 20ήμερο για να καλύψει τον οργανισμό) όταν αρρωστήσαμε με ιωσούλα. Κ εκεί που ήμουν ήσυχη πως θα τη βγάλουμε μόνο με μερικές μυξούλες, πάρε την κρίση βρογχίτιδας. Aerolin, soldesanil κ τα σχετικά. Με το που συνήλθε ξανά πάλι ίωση κ ξανά πάλι κρίση. Aerolin για 15 μέρες. Την προηγούμενη εβοδμάδα ξαναπήγαμε στον παιδοπνευμονολόγο. Τα παιδιά, λέει, που σταματάνε την αγωγή για το άσθμα παθάινουν συνέχεια κρίσεις Σεπτ-Οκτ. Επομένως αλλάξαμε το flixotide σε seretide (έχει μια ουσία επιπλέον), θα παίρνουμε singulair, aerius (για 2 1/2 μηνες), nasonex (για 1 1/2 μήνα), υπέρτονο στη μύτη 3 φορές την ημέρα κ εννοείται πλύσεις με φυσ. ορό συνέχεια!Φάρμακα, φάρμακα, φάρμακα. Έχω πάθει σοκ. Κ πάλι όμως είδα το αποτέλεσμα όταν έκανα του κεφαλιού μου κ της σταμάτησα την αγωγή. Για ομοιοπαθητική το σκέφτηκα κ εγώ αλλά το φοβάμαι για κάτι τόσο σοβαρό, όπως το αναπνευστικό του παιδιού μου.

τι να σου πω ... υπερβολικό μου φαίνεται εμένα να παίρνει τόσα φάρμακα. Φαντάσου εμένα μόνο το flixotide μου έδωσε σε προστατευτική αγωγή που η μικρή έχει μεγάλο αναπνευστικό πρόβλημα και κόντεψα και να τη χάσω όταν γεννήθηκε. Το singulair τι το θέλετε και το παίρνετε? Εμένα μου είπε ότι τίποτα δε θα μας κάνει.

Εγώ θα τη δοκιμάσω την ομοιοπαθητική πάντως ... δε μπορώ μέχρι τα 6 να φορτώσω το παιδί με τόσα φάρμακα. Ελπίζω να μας βοηθήσει ... τι να πω ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Είναι λέτε τόσο ακριβή η ομοιοπαθητική???

Να σου πω, αν βοηθήσει το παιδί σου και λύσετε το πρόβλημα χωρίς την χρήση χημικών φαρμάκων όχι δεν είναι καθόλου ακριβή. Αλλά στην δική μου περίπτωση που δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα (οικογενειακώς) τα κλαίω τα λεφτά μου...(Επισκέψεις, φάρμακα, βενζίνες, τηλέφωνα κλπ).

Αλλά επαναλαμβάνω ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...

και εμένα ο παιδοπνευμονολόγος μου είχε συστήσει το seretide το οποίο ο μικρός μου έπαιρνε για 2 χρόνια μέχρι που καταλήξαμε σε μια παιδίατρο που είχε γνώσεις επί του θέματος (γιατί οι προηγούμενοι που είχα πέσει ήταν άσχετοι...) και μας απαγόρεψε να το παίρνουμε γιατί έχει συνδεθεί με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του παιδιού και άλλα τραγικά τα οποία είχα διαβάσει κι εγώ στις παρενέργειες αλλά δεν έδινα σημασία (λέω ολόκληρος παιδο-πνευμονολόγος ξέρει τι μου δίνει). συγκεκριμένα, αυτό που μου είπε η παιδίατρος είναι ότι οι παιδοπνευμονολόγοι κοιτάνε πως θα θεραπεύσουν - καταπολεμήσουν το πρόβλημα αυτό καθαυτό, ενώ οι παιδίατροι κοιτάζουν τι είναι καλό και για το παιδί... ψάξ'το λιγάκι. εμένα μου είχε πει, και το έκανα, ότι ήταν προτιμότερο να παίρνει μεγαλύτερη δόση flixotide παρά το seretide.

και εμένα ο παιδοπνευμονολόγος μου είχε συστήσει το seretide το οποίο ο μικρός μου έπαιρνε για 2 χρόνια μέχρι που καταλήξαμε σε μια παιδίατρο που είχε γνώσεις επί του θέματος (γιατί οι προηγούμενοι που είχα πέσει ήταν άσχετοι...) και μας απαγόρεψε να το παίρνουμε γιατί έχει συνδεθεί με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του παιδιού και άλλα τραγικά τα οποία είχα διαβάσει κι εγώ στις παρενέργειες αλλά δεν έδινα σημασία (λέω ολόκληρος παιδο-πνευμονολόγος ξέρει τι μου δίνει). συγκεκριμένα, αυτό που μου είπε η παιδίατρος είναι ότι οι παιδοπνευμονολόγοι κοιτάνε πως θα θεραπεύσουν - καταπολεμήσουν το πρόβλημα αυτό καθαυτό, ενώ οι παιδίατροι κοιτάζουν τι είναι καλό και για το παιδί... ψάξ'το λιγάκι. εμένα μου είχε πει, και το έκανα, ότι ήταν προτιμότερο να παίρνει μεγαλύτερη δόση flixotide παρά το seretide.

αυτά φοβάμαι κι εγώ και έχω καταλήξει στην ομοιοπαθητική! Γενικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται όλοι. Εμένα μου έδιναν ένα σκασμό φάρμακα μικρή λόγω άσθματος και λάθος φάρκακα ... και μου προέκυψαν διάφορα προβλήματα από αυτό.

azHYp2.png

vwuep3.png

Βέρα είπες ότι έχεις ομοιοπαθητικό που είναι παιδίατρος στο Παίδων, έτσι δεν είναι; Μπορείς να πεις το όνομά του εδώ ή με π.μ.; Γιατί σε όσους γιατρούς του Παίδων έχω αναφέρει την ομοιοπαθητική την απορίπτουν... Γενικά είμαι στο ψάξιμο, κι επειδή ο ομοιπαθητικός που μας παρακολουθούσε δεν ήταν παιδίατρος θα με ενδιέφερε να πάρω μία γνώμη από κάποιον που έχει δει πολλά περιστατικά σαν του μικρού μου(στο Παίδων) και ακολουθεί και την ομοιπαθητική.

vmavrid

Επομένως αλλάξαμε το flixotide σε seretide (έχει μια ουσία επιπλέον), θα παίρνουμε singulair, aerius (για 2 1/2 μηνες), nasonex (για 1 1/2 μήνα), υπέρτονο στη μύτη 3 φορές την ημέρα κ εννοείται πλύσεις με φυσ. ορό συνέχεια!Φάρμακα, φάρμακα, φάρμακα.

vmavrid, Μου φαίνονται πάρα πολλά τα φάρμακα . Δεν μπορείς βέβαια από μόνη σου να τα κόψεις και έχεις δίκιο γιατί δεν μπορεις να κάνεις πειράματα με τη υγεία του παιδιου. Χρειάζεται όμως να το ψάξεις πιο πολύ και σε άλλους γιατρούς , γιατί όλα τα φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες και άγνωστο αργότερα τι επίπτωση θα έχουν στην υγεία τους. Πόσα φαρμακα κατά καιρούς αποσύρονται σαν ακατάλληλα, μετα απο πολλα χρόνια;

Ακόμα και το AEROLIN , που δεν είναι κορτιζόνη επηρεάζει το νευρικό σύστημα του παιδιού (το γράφει στις παρενέργειες). Επίσης το AEROLIN δεν κάνει για όλες τις περιπτώσεις του βήχα και μπορεί να χειροτερεύει το βηχα. Πρέπει ο γιατρός να ξέρει να διαχωρίζει τις αίτιες, και εάν είναι και απαραίτητο να χορηγήσει εισπνεόμενα . Πολλές φόρες δεν χρειάζεται να χορηγησει κανένα φάρμακο. ΄΄ Μια ίωση είναι που θα περάσει από μόνη της΄΄. Αυτό μας είχε πει την τελευταία φορά ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο, όταν είχε έντονο βήχα ο μικρός μας.

Εμείς ευτυχώς είμαστε πολύ τυχεροί που από την αρχή όταν το παιδί ήταν 8 μηνών πέσαμε σε πολύ καλό παιδοπνευμονολογο, που έχει πάρει ειδικότητα και παιδιατρική σε πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Αμερικής και δεν μας φόρτωσε φάρμακα, αντίθετα μας είπε ΄΄ κόψτε τα όλα, aerolin , singular και flixotide ΄΄ Μας είπε ότι όλα τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες έχουν μια ευαισθησία στο αναπνευστικό Κάποια παιδάκια έχουν περισσότερη ευαισθησία και γιαυτο εξελίσσεται η ιωση σε βρογχίτιδα και εχουμε και ασθματικες κρισεις . Δεν πρόκειται για άσθμα , όπως μας λέει ο παιδίατρος . Σε γενικες γραμμες μας είπε τα ιδια που η έγραψε και η ΕΛΕΝΗ.Γ

Συγγνώμη εάν σας κούρασα αλλά καταλαβαίνω την αγωνια σας και το αγχος σας επειδη τα εχω περασει και τα περναω ακομα και είναι πολύ κριμα να στενοχωριομαστε και να ανησυχουμε νομιζοντας οτι τα παιδια μας εχουν ασθμα και επισης πολύ κριμα είναι να φορτωνουμε τα παιδια μας με τοσα φαρμακα.

Τελειώνοντας να προσθεσω, οτι εμεις προσπαθούμε να το προλαβαινουμε στην αρχή της ίωσης και κανουμε αυτα που εγραψα παραπανω , ώστε να μην εξελιχτεί σε δύσπνοια και χρειαστεί και το soldesanil. Επισης του δινουμε πολλες πορτοκαλαδες και φυσικους χυμους ωστε να ενισχυουμε το

ανοσοποιητικό κυριως τωρα που παει παιδικο . Ενα φυσικο χυμο το πρωι και εναν το απογευμα.

.

Κορίτσια μιας και μιλάμε για τα φάρμακα που φορτώνουν οι περισσότεροι πνευμονολόγοι τα παιδιά, να σας πω ότι όταν νοσηλευόταν ο μικρός μου στο Παίδων με κρίση δύσπνοιας (ενώ έπαιρνε προφύλαξη seretide και singulair) μία κυρία μου είπε ότι κι ο γιός της όταν ήταν μικρός (τώρα είναι 40 ετών ) πάθαινε ασμθατικές κρίσεις αλλά μετά τα 5 του το ξεπέρασε. Όταν τη ρώτησα τι έκανε στις κρίσεις αφού δεν υπήρχε ούτε το aerolin μου απάντησε: "Δεν έκανα τίποτα, μου έλεγε ο γιατρός ότι θα του περάσει από μόνο του"!!! Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Βέβαια, ίσως τότε το περιβάλλον να ήταν καθαρό και να μπορούσε πιο εύκολα να ξεπεραστεί μια κρίση, αλλά και αυτή η εμμονή των γιατρών με τα εισπνεόμενα και όλα τα συναφή είναι λίγο ύποπτη....

vmavrid, Μου φαίνονται πάρα πολλά τα φάρμακα . Δεν μπορείς βέβαια από μόνη σου να τα κόψεις και έχεις δίκιο γιατί δεν μπορεις να κάνεις πειράματα με τη υγεία του παιδιου. Χρειάζεται όμως να το ψάξεις πιο πολύ και σε άλλους γιατρούς , γιατί όλα τα φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες και άγνωστο αργότερα τι επίπτωση θα έχουν στην υγεία τους. Πόσα φαρμακα κατά καιρούς αποσύρονται σαν ακατάλληλα, μετα απο πολλα χρόνια;

Ακόμα και το AEROLIN , που δεν είναι κορτιζόνη επηρεάζει το νευρικό σύστημα του παιδιού (το γράφει στις παρενέργειες). Επίσης το AEROLIN δεν κάνει για όλες τις περιπτώσεις του βήχα και μπορεί να χειροτερεύει το βηχα. Πρέπει ο γιατρός να ξέρει να διαχωρίζει τις αίτιες, και εάν είναι και απαραίτητο να χορηγήσει εισπνεόμενα . Πολλές φόρες δεν χρειάζεται να χορηγησει κανένα φάρμακο. ΄΄ Μια ίωση είναι που θα περάσει από μόνη της΄΄. Αυτό μας είχε πει την τελευταία φορά ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο, όταν είχε έντονο βήχα ο μικρός μας.

Εμείς ευτυχώς είμαστε πολύ τυχεροί που από την αρχή όταν το παιδί ήταν 8 μηνών πέσαμε σε πολύ καλό παιδοπνευμονολογο, που έχει πάρει ειδικότητα και παιδιατρική σε πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Αμερικής και δεν μας φόρτωσε φάρμακα, αντίθετα μας είπε ΄΄ κόψτε τα όλα, aerolin , singular και flixotide ΄΄ Μας είπε ότι όλα τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες έχουν μια ευαισθησία στο αναπνευστικό Κάποια παιδάκια έχουν περισσότερη ευαισθησία και γιαυτο εξελίσσεται η ιωση σε βρογχίτιδα και εχουμε και ασθματικες κρισεις . Δεν πρόκειται για άσθμα , όπως μας λέει ο παιδίατρος . Σε γενικες γραμμες μας είπε τα ιδια που η έγραψε και η ΕΛΕΝΗ.Γ

Συγγνώμη εάν σας κούρασα αλλά καταλαβαίνω την αγωνια σας και το αγχος σας επειδη τα εχω περασει και τα περναω ακομα και είναι πολύ κριμα να στενοχωριομαστε και να ανησυχουμε νομιζοντας οτι τα παιδια μας εχουν ασθμα και επισης πολύ κριμα είναι να φορτωνουμε τα παιδια μας με τοσα φαρμακα.

Τελειώνοντας να προσθεσω, οτι εμεις προσπαθούμε να το προλαβαινουμε στην αρχή της ίωσης και κανουμε αυτα που εγραψα παραπανω , ώστε να μην εξελιχτεί σε δύσπνοια και χρειαστεί και το soldesanil. Επισης του δινουμε πολλες πορτοκαλαδες και φυσικους χυμους ωστε να ενισχυουμε το

ανοσοποιητικό κυριως τωρα που παει παιδικο . Ενα φυσικο χυμο το πρωι και εναν το απογευμα.

.

γάλα δεν του δίνεις??? Κι εμάς μας είπε για χυμό η γιατρός αλλά μόνο το απόγευμα μπορώ να της δίνω. Το πρωί πίνουμε γάλα.

azHYp2.png

vwuep3.png

Κορίτσια μιας και μιλάμε για τα φάρμακα που φορτώνουν οι περισσότεροι πνευμονολόγοι τα παιδιά, να σας πω ότι όταν νοσηλευόταν ο μικρός μου στο Παίδων με κρίση δύσπνοιας (ενώ έπαιρνε προφύλαξη seretide και singulair) μία κυρία μου είπε ότι κι ο γιός της όταν ήταν μικρός (τώρα είναι 40 ετών ) πάθαινε ασμθατικές κρίσεις αλλά μετά τα 5 του το ξεπέρασε. Όταν τη ρώτησα τι έκανε στις κρίσεις αφού δεν υπήρχε ούτε το aerolin μου απάντησε: "Δεν έκανα τίποτα, μου έλεγε ο γιατρός ότι θα του περάσει από μόνο του"!!! Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Βέβαια, ίσως τότε το περιβάλλον να ήταν καθαρό και να μπορούσε πιο εύκολα να ξεπεραστεί μια κρίση, αλλά και αυτή η εμμονή των γιατρών με τα εισπνεόμενα και όλα τα συναφή είναι λίγο ύποπτη....

Μμμμ... δεν ξέρω τι κρίσεις ακριβώς εννοούσε ότι πάθαινε. Εμένα η δικιά μου δε μπορεί να αναπνεύσει. Πέφτει ο κορεσμός της (δλδ η ποσότητα του οξυγόνου της). Δε νομίζω ότι μπορεί να το ξεπεράσει απλά μόνη της.

Τέτοιες κρίσεις πάθαινα κι εγώ όταν ήμουν μικρή (τώρα είμαι 35) αλλά εμένα μια χαρά φάρμακα μου έδιναν. Μπορεί να μην υπήρχε το aerolin αλλά υπήρχαν άλλα. Μου έδιναν θεοφιλίνη και κάτι άλλο και αντιβιώσεις πολλές κι ένα σιρόπι, το κουιμπρον.

Εκ των υστέρον πάντως κάποιος συνδυασμός φαρμάκων που έπαιρνα θεωρήθηκε υπεύθυνος για ένα πρόβλημα στην καρδιά που μου εμφανίστηκε σε ηλικία 11χρονών και με ακολουθάει ακόμα.

Σου στέλνω πμ με το όνομα της γιατρού.

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...