Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

S.O.S !

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι 14 χρονων και εχω κολλημα με τις φωτογραφιες ! Θελω να αγορασω μια επαγγελματικη ψηφιακη μηχανη ομως τα οικονομικα μου δεν μου το επιτρεπουν.. :( Το να ζητησω χρηματα απο τους γονεις μου δυσκολο και το να κραταω το χαρτζιλικι μου ακομη πιο δυσκολο διοτι δεν ειναι αρκετο. Θελω να βρω εναν τροπο να μαζεψω αυτα τα χρηματα ομως ουτε να δουλεψω μπορω. :?Καμια ιδεα ; Ευχαριστω ! :|

Διαφημίσεις

Γεια σου κοριτσι μου! Δεν εχω να σου προτεινω κατι ιδιαιτερο παρα να κανεις οικονομια.. Ας πουμε μπορεις να παιρνεις φαγητο ή χυμο απο το σπιτι μαζι σου στο σχολειο ωστε να μην χαλας το χαρτζιλικι σου εκει. Επισης αν τυχον τιποτα συγγενεις σου δωσουν χρηματα να τα βαζεις στην ακρη. ΔΕν γνωριζω ποσα ακριβο ειναι αυτο που θελεις αλλα φανταζομαι οτι σιγα σιγα μπορεις να βαλεις εστω τα μισα χρηματα στην ακρη και τα υπολοιπα μπορεις να τα ζητησεις σαν δωρο απο τους γονεις σου! :)

λοιπον καλημερα,,,το να παρεις μια επαγγελματικη ψηφιακη μηχανη δεν υπαρχει λογος να δωσεις τοσα λεφτα,,,οκ εχεις κολλημα το καταλαβαινω αλλα χρειαζεται για να εχεις και επαγγελματικη γνωση γυρω απο τη φωτογραφια,,,στις επαγγελματικες δεν ειναι αντε τραβαμε και τελος,,,πρεπει να ρυθμιζεις τα διαφραγματα τα φιλτρα τους φακους και ολα τα σχετικα,,,και αυτα κοστιζουν γιατι ειναι εξτρα,,,,ενα φιλτρο μονο του κανε μια ερευνα να δεις ποσο κανει και θα φριξεις,,,αν απλα θελεις να τραβας ωραιες φωτογραφιες παρε καλη φωτογραφικη ψηφιακη,,,ασε τις επαγγελματικες...υπαρχουν πολυ καλες ψηφιακες για ερασιτεχνες με καλα αποτελεσματα,,,,ξεκινα πρωτα με αυτα,,,και εκει βρισκεις και με λιγα λεφτα,,,ερχονται και γιορτες αμα τσονταρουν ολοι θα την παρεις,,,ψαξε και στο ebay,,,,η φωτογραφια σα χομπι ειναι ακριβο να το ξερεις και θελει πολυ χρονο και διαθεση,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

μία επαγγελματική μηχανή κοστίζει όσο περίπου ένας μισθός. Επειδή είσαι 14 ετών προφανώς θα έχεις ακούσει για την κρίση για την τεράστια ανεργία, για το ότι ο πατέρας σου αν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς δουλειά. Αν ακόμη επιμένεις ότι πρέπει εσύ να πάρεις επαγγελματική φωτ. μηχανή, τότες βρες ένα τρόπο να ζήσετε ένα μήνα χωρίς μισθό του μπαμπά σου, και πείσε τον ότι αξίζει ακόμη και αν μείνει άνεργος, εσύ να έχεις επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για το χαβαλέ σου.

Ρε συ pk33 πολύ χολή βγάζεις στους άλλους, έλεος δηλαδή

Το παιδί γράφει καθαρά

:(Το να ζητησω χρηματα απο τους γονεις μου δυσκολο και το να κραταω το χαρτζιλικι μου ακομη πιο δυσκολο διοτι δεν ειναι αρκετο. :|

Επειδή εσύ έχεις θα θέματά σου, δεν σημαίνει ότι το 14χρονο δεν μπορεί να ζητήσει μια βοήθεια για να βρει τρόπο να κάνει το χαβαλέ του.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

μία επαγγελματική μηχανή κοστίζει όσο περίπου ένας μισθός. Επειδή είσαι 14 ετών προφανώς θα έχεις ακούσει για την κρίση για την τεράστια ανεργία, για το ότι ο πατέρας σου αν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μείνει χωρίς δουλειά. Αν ακόμη επιμένεις ότι πρέπει εσύ να πάρεις επαγγελματική φωτ. μηχανή, τότες βρες ένα τρόπο να ζήσετε ένα μήνα χωρίς μισθό του μπαμπά σου, και πείσε τον ότι αξίζει ακόμη και αν μείνει άνεργος, εσύ να έχεις επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για το χαβαλέ σου.

Βρε τι απαντηση ηταν αυτη ;;;

Το παιδι ειπε ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να ζητησει χρηματα απο τους δικους της κ ψαχνει τροπο να αγορασει αυτη τη μηχανη που λαχταρα !

Που ειναι το τραγικο ;

Αλλα ακομα κ λαθος να εκανε που θελει μια επαγγελματικη μηχανη (που γιατι να ειναι λαθος ; ειναι κακο να ονειρευομαστε αυτα που αγαπαμε ;;; ), σιγουρα η απαντηση σου δεν ηταν κ ο καλυτερος τροπος για να το καταλαβει !

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να μαζέψεις χρήματα είναι αυτός που σου πρότειναν και οι άλλες κοπέλες... δηλ. εάν μπορείς από το χαρτζηλίκι να περικόψεις κάτι και να το βάλεις στην άκρη και ότι έξτρα έχεις από δώρα / γιορτές κλπ... οι τιμές πια δεν είναι όπως παλιά.. ούτε χρειάζεται να δώσεις ένα κάρο λεφτά για να πάρεις επαγγελματική φωτογραφική μηχανή... μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πιο προσιτό σε τιμή... υπάρχουν πολλές καλές φωτογραφικές μηχανές... μην κολλήσεις στον όρο "επαγγελματικό" γιατί μπορεί να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες... στο κέντρο έχει πολλά μαγαζιά με τέτοια είδη... μην πας σε συνοικιακό θα είναι πιο ακριβά ... βάλε στόχο τις εκπτώσεις :) αν και δεν κάνουν και καμία φοβερή έκπτωση σε αυτά τα είδη αλλά έστω και ένα 10% κάτι είναι.. οπότε ότι μαζέψεις από οικονομία και τις γιορτές πήγαινε μετα στις εκπτώσεις να δεις ότι θα βρεις κάτι σε καλή τιμή....

καλα περα απο την απαντηση του/της πκ33 οπως και να το κανουμε μια επαγγελματικη μηχανη ΔΕΝ χρειαζεται σε ενα 14χρονο,,,,τσαμπα λεφτα πεταμενα ειναι,,,,γιατι ΔΕ προκειται να την χρησιμοποιησει σωστα,,,,εγω για αυτο της λεω να παρει μια κανονικη ψηφιακη φτηνη να κανει αυτο που θελει,,,,εκτος πια αν το αγαπαει τοσο πολυ πια και ενημερωνεται για οτι αφορα τη φωτογραφια,,,η φωτογραφια ρε παιδια δεν ειναι αντε τραβαμε και κανουμε και μια ψευτοεπεξεργασια σε ενα ινσταγκραμ ,,,,,θελει χρονο κοπο χρημα και πολυ γνωση στο αντικειμενο,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

τελος επειδη δε ξερω τι φωτογραφικη εχεις βαλει στο ματι κοιτα και τα επιμερους,,,τι φακο θελει,τι μπαταριες,ποσο κανουν τα εξαρτηματα που θελεις να βαλεις πανω,οι φακοι,τα φιλτρα , τι αποδοσεις εχει,σε τι αρχεια τραβαει,και πολλα πολλα αλλα,,,,αν ολα αυτα τωρα σε ξενιζουν και λες τι μου λεει αυτη η ζαβη τωρα καλυτερα πηγαινε παρε μια πιο απλη και αρχισε παραλληλα να διαβαζεις για τη φωτογραφια αφου σαρεσει για να μαθεις σωστα,,,,καλη σου αρχη

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γεια σας, ειμαι 14 χρονων και εχω κολλημα με τις φωτογραφιες ! Θελω να αγορασω μια επαγγελματικη ψηφιακη μηχανη ομως τα οικονομικα μου δεν μου το επιτρεπουν.. :( Το να ζητησω χρηματα απο τους γονεις μου δυσκολο και το να κραταω το χαρτζιλικι μου ακομη πιο δυσκολο διοτι δεν ειναι αρκετο. Θελω να βρω εναν τροπο να μαζεψω αυτα τα χρηματα ομως ουτε να δουλεψω μπορω. :?Καμια ιδεα ; Ευχαριστω ! :|

Γεια σου και απο εμένα:) αχ και εγω έχω κόλλημα με τις φωτογραφίες αλλά ούτε και εγώ έχω επαγγελματική φωτογραφική,θα ήθελα όμως άλλα ειναι πολύ ακριβή(το έχω ψάξει γι αυτο ξέρω;)). η συμβουλή μου ειναι να κάνεις ότι κάνω και εγω,δηλαδή να πάρεις μια απλή ψηφιακή που κοστίζει πολύ λίγο,μπορείς να βρεις στην αγορά και με 90 ευρώ!και να περνάς τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σου και μετά απο εκει να τις επεξεργάζεσαι ώστε να φαίνονται επαγγελματικές,με την επεξεργασία αλλάζουν τα χρώματα και δίχνουν αλλιός(η επεξεργασία μπορεί να γίνει απο κάποιο πρόγραμμα όπως το 'φώτοσοπ' για παράδειγμα)!από την άλλη μπορείς να αγοράσεις μεταχειρησμένη επαγγελματική φωτογραφική,πιστεύω θα ειναι πιο οικονομική!!!ελπίζω να σε βοήθεισα;)

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τις απαντησεις, με βοηθησατε αρκετα !! Και μαλλον εχετε δικιο, καλυτερα θα ηταν να ξεκινησω με μια απλη ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη. Να 'στε καλα :)

• 2 εβδομάδες μετά...

επειδή το ίδιο κόλημα και εγώ και επειδή ούτε και εγώ έχω λεφτά για να πάρω επαγγελματική χρησιμοποιώ μια απλή αναλογική και όταν θέλω ασπρόμαυρες φωτο απλά παίρνω ασπρομαυρο φιλμ και μια απλή ψηφιακή και μετά αν θελω επεξεργάζομαι τις φωτο στον υπολογιστή.. ;)

ειναι πολυ ομορφο που εχεις εναν τετοιο στοχο....και εγω εκπληρωσα καποια στιγμη την επιθυμια μου για μια τετοια μηχανη αλλα εκανα χρονια..να ξεπληρωσω μηχανη και φακους.

για την μηχανη θες περιπου 2000 και αλλα 1000 η λιγοτερο για το καθε φακο.

με λιγα λογια στα 14 να βρεις 3000-4000 ευρω ειναι δυσκολο

μαζεψε σιγα σιγα λεφτα..παρε πρωτα μια μηχανη απλη

επειτα οταν τελειωσεις το σχολειο σου ευχομαι να μπορεις να σπουδασεις φωτογραφια αν αυτο επιθυμεις και σιγα σιγα, με μια παραλληλη δουλεια θα μαζεψεις το ποσο που θελεις...και θα εχεις την μηχανη των ονειρων σου που ευχομαι να σου φερει το συντομοτερο αποσβεση!!!

9rQUp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...