Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μουσική που ακούν στον παιδικό

Recommended Posts

Κατά τη διάρκεια της προσαρμογής, βρέθηκα για λίγη ώρα στο βρεφικό σταθμό με το μωρό μου (13 μηνών). Όλα καλά. Κάποια στιγμή, βάζουν μουσική και δε μου άρεσε καθόλου αυτό που άκουσα. Κάτι παιδικά τραγουδάκια με ψευτοπαιδική φωνή να τραγουδάει, κάτι μελωδίες που τσιφτετελοφέρνανε και, φυσικά, το κλασικό αρμόνιο από πίσω, μοναδικό όργανο.

Είναι χοντρό να τους πάω δικά μου τραγουδάκια να βάζουνε;

Εσάς τί μουσική τους βάζουνε, ξέρετε;

Διαφημίσεις

νομίζω πάντα ειναι ευπρόσδεκτο να φέρει μια μαμά ένα δυο σιντι

που αρέσουν στο παιδί της

(δήθεν και για να ακούσει και να χαρεί με κατι γνώριμο). (αλλά και πραγματικά για αυτό το λόγο)

θέσε το περισσότερο έτσι..

ρώτα α έχετε τον τάδε και τον τάδε? τους εχω σε σιντι να σας τα φέρω?

αποκλείεται να σου πουν όχι!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Θελω να το τολμήσω και εγω αυτό. Θα αρχίσω με κάτι σάλτσες του

τύπου ''χωρις να θέλω να ειμαι παρεμβατική στην δουλειά σας και μπλα,μπλα,μπλα πάρτε τον ''Τεμπέλη δράκο και αι στο....&%** με τα ζουζουνια και τους αλλους τους μαζου τρεχα γύρευε :lol::lol:

Στα σκληρα τύπου Μαριζα Κωχ και αληθινα οργανα μουσικής το

φυλάω για αργότερα.

Ναι. Είναι το αγαπημένο μας. :) Οπως και ενα άλλο που βρήκα

τυχαία, με παιδικη μουσική απο όλο τον κόσμο. Βάζεις και το παιδί

σε μια διαδικασία-παιχνίδι να μπορεί να ξεχωρίσει τους ήχους

που ακούει.

Διαφημίσεις

Ο τεμπέλης δράκος είναι γνωστός τον έχουμε τα υπόλοιπα δεν κατάλαβα ποιά είναι :roll::roll:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

1. ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΡΑΓΟΥΔΑ με την Μαριζα Κωχ

2. Putumayo Kids presents

WORLD PLAYGROUND

A musical Adventure for kids.

Το δεύτερο το είχα βρει σε ενα βιβλιοπωλειο στο Μαρούσι.

Νομίζω ότι το λέγανε Φακίνος.

Διαφημίσεις

Αν η κουλτούρα του σταθμού είναι αυτή, sorru αλλά και το τεμπέλης δράκος ο ίδιος να παρουσιαστεί μαζί με τα δέκα καβουράκια και το ελεφαντάκι :lol: μην περιμένεις να αλλάξει τίποτα. Καταρχήν δεν θα αρέσουν στα άλλα παιδάκια, που θα είναι εθισμένα στον κακό και μπερδεμένο ήχο.

Εγώ πριν από μερικά χρόνια έτυχα σε γιορτή μεγάλου παιδικού, όπου όλα τα παιδάκια τραγουδούσαν ... Βανδή. Ο ανηψιός μου πέρσυ στον παιδικό έμαθαν το ... 'χέρια ψηλά, κι όλα τα φτάνω'. Και ρωτάω η πτωχή: Τόσα παιδικά, είναι ανάγκη να εθιστούν από 3 χρόνων τα παιδιά στη Βανδή και στον Κότσιρα (κι ας έχουν καλύτερο ήχο από τα ζουζούνια).

Άσχετο, όποια δεν έχει πάρει τα σιντάκια της Μαρίζας Κώχ, να τα πάρει ένα ένα (είναι και πολύ οικονομικά). Εκτός από παιδικά τραγουδάκια, έχει και παλιά παιχνίδια και επειδή συμμετέχουν παιδάκια, αρέσούν πολύ και στα μωρά....

Αν η κουλτούρα του σταθμού είναι αυτή, sorru αλλά και το τεμπέλης δράκος ο ίδιος να παρουσιαστεί μαζί με τα δέκα καβουράκια και το ελεφαντάκι :lol: μην περιμένεις να αλλάξει τίποτα. Καταρχήν δεν θα αρέσουν στα άλλα παιδάκια, που θα είναι εθισμένα στον κακό και μπερδεμένο ήχο.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω κι εγώ... Καλό είναι να κάνουμε μια κίνηση προς την ποιοτική μουσική στους σταθμούς αλλά δύσκολα θα πετύχει φοβάμαι...

Κι εμένα ο γιός μου τον Χατζηγιάννη έμαθε στον παιδικό που εγώ δεν τον ήξερα μέχρι τότε αλλά τουλαχιστον έχουμε πετύχει στο σταθμό να μαθαίνουν αυτά και στο σπίτι τραγουδάμε το σκουλιουκουϊ ( :shock: ) μέχρι τελικής πτώσης. Βλέπω πως δεν μπορώ να τα αποκλείσω από τη μουσική εκείνη, μόνο να τα φέρνω σε επαφή και με "διαφορετικές" μουσικές. Και η Μαρίζα διαχρονική αξία, λέω να δοκιμάσω να τα στείλω στη σχολή της...

Sorry, τον Χατζηγιάννη ήθελα να πω και είπα τον Κότσιρα. Αυτό είναι που λένε, 'είστε πιο έξυπνη από ένα τρίχρονο'???

Λειτουργεί ακόμα η σχολή της Μαρίζας Κωχ?

Sorry, τον Χατζηγιάννη ήθελα να πω και είπα τον Κότσιρα. Αυτό είναι που λένε, 'είστε πιο έξυπνη από ένα τρίχρονο'???

Λειτουργεί ακόμα η σχολή της Μαρίζας Κωχ?

:)

Δεν ξέρω αν λειτουργεί, μέχρι πέρισυ λειτουργούσε πάντως... Θα τους τηλ. και θα σας πω...

Η μουσικη που ακουνε δεν εξαρταται απο την κουλτουρα του σταθμου αλλα αο την κουλτουρα της δασκαλας..

Δεν ειναι λαθος να ακουνε ουτε παιδικα ουτε κανονικα τραγουδια..

Και φυσικα εξαρταται απο την στιγμη.

Πχ αν θελουν να χορεψουν δεν θα βαλουν χατζηδακι..

Αν θελουν να ηρεμησουν δεν θα βαλουν βανδη..

Το να πας σιντι με τραγουδακια δεν νομιζω οτι θα προσβαλει κανεναν και δεν χρειαζεται καν ο προλογος που λεει η MYRDIM.

Εμας πολυ συχνα μας εφερναν σιντι και κασσετες (τοτε παλια :lol: ) και ηταν παντα ευπροσδεκτες. Μην ξεχνατε οτι συνηθως οι παιδικοι (ειδικα οι δημοιοι) δεν διαθετουν και καμια τεραστια μουσικη βιβιοθηκη.. Συνηθως καμια 10αρια σιντι εχουν και τερμα..

Μετα εξαρταται απο τη διαθεση και την "τσεπη" της δασκαλας.. Και κατα ποσο εχει τη δυνατοτητα να διαθετει χρηματα για να ανανεωνει συνεχεια τη δισκοθηκη της...

και δεν εχουν και ολοι τη δυνατοτητα να γραφουν σιντι..

Οποτε φανταζομαι πως δεν θα υπαρχει προβλημα να γραψετε η να αγορασετε τα αγαπημενα σας σιντι και να τα πατε στον παιδικο..

Καιγιατι οχι και τα αγαπημενα σαν ντιβιντι.. οι πιο πολλοι σταθμοι εχουν τηλεορασεις .. απ΄το να βλεπουν οτι να ναι ας βλεπουν αυτο που θελετε εσεις.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Η μουσικη που ακουνε δεν εξαρταται απο την κουλτουρα του σταθμου αλλα αο την κουλτουρα της δασκαλας..

Δεν ειναι λαθος να ακουνε ουτε παιδικα ουτε κανονικα τραγουδια..

Και φυσικα εξαρταται απο την στιγμη.

Πχ αν θελουν να χορεψουν δεν θα βαλουν χατζηδακι..

Αν θελουν να ηρεμησουν δεν θα βαλουν βανδη..

Έχεις απόλυτο δίκιο, οπότε έχει σημασία ο ρόλος που παίζει η μουσική στην όλη διαδικασία της μάθησης. Αν βάζουν μουσική για να περάσει η ώρα και να εκτονωθούν (οπότε θα κερδίσει η Βανδή γιατί τα περισσότερα θα ξέρουν τα τραγούδια και θα συμμετέχουν) ή αν το κάνουν για να καλλιεργήσουν τα ακούσματά τους...

Και συμφωνώ μ'αυτό που λες πως δεν είναι κακό να ακούνε οποιαδήποτε μουσική!! Όπως και με πολλά πράγματα, ο γονιός θα δώσει τα ερεθίσματα που εκείνος θεωρεί απαραίτητα (οπότε στο σπίτι παίζεις τη μουσική που θεωρείς καλή εσύ) και τα υπόλοιποα είναι και θέμα γούστου!

Και μια πρακτική ερώτηση dora μιας και είσαι του επαγγέλματος: Κάνει να πάμε στο σταθμό αντιγραμμένο cd ή παίζουν θέματα copyright κλπ και πρέπει να είναι αγορασμένο;;

Τώρα εγώ η αθώα θα πέσω πάλι από τα σύννεφα. Δεν έχω τίποτα με τη Βανδή, πολύ περισσότερο με το Χατζηγιάννη και τον Κότσιρα. Τους ακούμε και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Όμως, τί μήνυμα θα περάσει η Βανδή με τα τραγούδια της στο τρίχρονο? Γιατί σε ένα έκπαιδευτικό περιβάλλον να ακούγονται αυτά τα τραγούδια? Ακόμα και ο Χατζηδάκης (αν εξαιρέσεις το νιάου νιάου βρε γατούλα, και κάποια άλλα), τί έχει να προσφέρει στο παιδί? Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη σε σχολική γιορτή να ακούγεται από τα μεγάφωνα '... σε θέλω... μου λείπεις', μόνο και μόνο για να χορέψουν τα παιδάκια? Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε ποιοτικό και μη ποιοτικό. Κάνω διάκριση ανάμεσα σε παιδικό και μη παιδικό.

δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε ποιοτικό και μη ποιοτικό. Κάνω διάκριση ανάμεσα σε παιδικό και μη παιδικό.

Για μένα υπάρχει μόνο καλό και κακό.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται να ακούνε, πιο εύκολα απ'όσο φανταζόμαστε.

Τώρα εγώ η αθώα θα πέσω πάλι από τα σύννεφα. Δεν έχω τίποτα με τη Βανδή, πολύ περισσότερο με το Χατζηγιάννη και τον Κότσιρα. Τους ακούμε και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Όμως, τί μήνυμα θα περάσει η Βανδή με τα τραγούδια της στο τρίχρονο? Γιατί σε ένα έκπαιδευτικό περιβάλλον να ακούγονται αυτά τα τραγούδια? Ακόμα και ο Χατζηδάκης (αν εξαιρέσεις το νιάου νιάου βρε γατούλα, και κάποια άλλα), τί έχει να προσφέρει στο παιδί? Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη σε σχολική γιορτή να ακούγεται από τα μεγάφωνα '... σε θέλω... μου λείπεις', μόνο και μόνο για να χορέψουν τα παιδάκια? Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν κάνω διάκριση ανάμεσα σε ποιοτικό και μη ποιοτικό. Κάνω διάκριση ανάμεσα σε παιδικό και μη παιδικό.

Έτσι είναι. Κάτι αντίστοιχο είχα ρωτήσει τη νηπιαγωγό πέρισυ στο προνήπιο που έμαθε ο γιος μου το Χέρια Ψηλά και μου είπε πως τα παιδιά το ζητάνε να το παίξει για να τραγουδήσουν (για τη βανδή νομίζω πως η αναφορά της ήταν χάρη παραδείγματος :) ελπίζω τουλάχιστον) και πως δε γίνεται συχνά γιατί έχουν και παιδικά τραγούδια που ακούν.

για τη βανδή νομίζω πως η αναφορά της ήταν χάρη παραδείγματος :) ελπίζω τουλάχιστον)

Από εμένα πάντως δεν ήταν χάρην παραδείγματος. Το άκουσα με τα αφτιά μου και μάλιστα το τραγούδι ήταν ενταγμένο σε ένα σκετσάκι για την προστασία των ... δασών.

Όμως dora γιατί λές ότι είναι η κουλτούρα της δασκάλας? Ο σταθμός δεν δίνει κάποια 'γραμμή'? Δεν ελέγχει τί ακούγεται εκεί?

Από εμένα πάντως δεν ήταν χάρην παραδείγματος. Το άκουσα με τα αφτιά μου και μάλιστα το τραγούδι ήταν ενταγμένο σε ένα σκετσάκι για την προστασία των ... δασών.

:shock: οκ, σόρρυ...ήλπιζα...

η καλή μουσική είναι ενα πολύ ωραίο εκπαιδευτικό εργαλείο.

για να ηρεμήσουν μπορούν να ακούσουν λίγο πιάνο, ή ήχους της φύσης, ή κιθάρα,

για να χορέψουν λίγο banjo και μουσικές εθνικ, και ελληνικές αλλά και απο άλλες χώρες, μεξικάνικα ειναι πολύ ξεσηκωτικά, αλλά και τύμπανα απο αφρική,

με λίγη αναζήτηση μέσω limewire βρίσκει κανείς τα πάντα για ένα σιντι,

που να έχει απο όλα.

ένας καλός παιδικός σταθμός θα έπρεπε να εχει μια καλή μουσική συλλογή.

συνήθως όμως λείπει ο χρόνος για να γίνει κατι οργανωμένα και έτσι οι δασκάλες για να εμπλουτίσουν το πρόγραμμά τους και να διασκεδάσουν τα παιδιά βρίσκουν μόνες τους τραγούδια διάφορα.

(και σαφώς και το budget)..

όσον αφορά τους δημόσιους, αυτό μαλλον θα θεωρείται χλιδή...? πολύ κρίμα φυσικά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα και μιας και είμαι άσχετη με τη μουσική να πώ ότι προσπαθώ να τους έχω ποιότική μουσική στο σπίτι.

Μήπως μπορείτε να κάνετε μία λίστα με cd της αρεσκείας σας που έχετε παρατηρήσει ότι αρέσουν στα παιδιά σας;;

Ώστε να εμπλουτίσουμε την cd-θήκη μας;;

Ευχαριστώ!

:D

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Ενταξει δεν νομιζω να πας και φυλακη αν γραφεις ενα σιντι για τον σταθμο..

ολοι γραφουν.. οπως καποτε γραφαμε κασετες.. Το θεμα ειναι να μην το κανεις για εκμεταλευση.. δηλαδη α βγαζεις λεφτα απο αυτο

Μαγια η τεχνη ειναι τεχνη..

Ενα καλο ποιοτικο τραγπυδι , μια ωραια μελωδια εχουν να προσφερουν πολυ παραπανω σε ενα παιδι απ ότι τα "ζουζουνια"

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μαγια η τεχνη ειναι τεχνη..

Ενα καλο ποιοτικο τραγπυδι , μια ωραια μελωδια εχουν να προσφερουν πολυ παραπανω σε ενα παιδι απ ότι τα "ζουζουνια"

Dora μου, η τέχνη είναι τέχνη (ελπίζω βέβαια να μην αναφέρεσαι στη Βανδή) αλλά μιλάμε για τρίχρονα. Όπως δεν θα του διαβάσουμε Κούντερα, αλλά την κοκκινοσκουφίτσα, έτσι δεν θα τα βάλουμε να ακούνε τραγούδια για μεγάλους. Μου φαίνεται τόσο αυτονόητο αυτό που δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

Υπάρχουν καλά, ποιοτικά τραγούδια που απλώς δεν είναι για παιδιά. Αν πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να επιλέξω μεταξύ ενός τέτοιου και των ζουζουνίων, συγνώμη εγώ θα βάλω ζουζούνια (για τα οποία η μόνη μου αντίρρηση είναι ο βαβουριάρικος ήχος, τίποτα άλλο). Όμως πάλι στα άκρα το τραβήξαμε. Υπάρχουν ωραιότατα καλά, ποιοτικά και παιδικά τραγούδια και με λίγη αναζήτηση μπορεί να τα βρει κάθε γονιός, χωρίς να είναι παιδαγωγός. Αλλά και πάλι λέω, ότι ... ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Αν η ποιοτική μουσική δεν είναι 'γραμμή' του σταθμού, ένα cd δεν θα κάνει τίποτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...