Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με διευθύντρια παιδ. σταθμού

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες

Μόλις γύρισα από μία "συζήτηση" με την διευθύντρια του παιδ. σταθμού που στέλνω τον 4χρονο γιό μου. Δημόσιος φυσικά.

ο μικρός μου είναι αρκετά ιδιαίτερο παιδί με πολύ αυξημένο δείκτη ευφυϊας και τους τελευταίους μήνες με κάποιες τάσεις επιθετικότητας.

Απο πέρσυ που πήγαινε εκεί, μας είχε τρελάνει η διευθύντρια ότι το παιδί έχει Asperger. Το τρέξαμε σε αναπτυξιολόγους, παιδοψυχιάτρους και όλοι μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα αναπτυξιακό ή ψυχολογικό, εκτός φυσικά από την ευφυΐα -αν αυτό λέγεται πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι οτι ο μικρός έχει μεγάλη δυσκολία να ενταχθεί σε μεγάλες ομάδες ειδικά με παιδιά της ηλικίας του. Με μεγαλύτερα δεν βαριέται και με ενα-δυό παιδάκια κάνει πολύ καλύτερη παρέα απ'οτι με πολλά μαζί.

Η διευθύντρια μου μίλησε πολύ άσχημα και στο παρελθόν έχει μιλήσει άσχημα και στην μητέρα μου. Φυσικά της απάντησα αλλά είναι από τους ανθρώπους που δεν ακούει τι λες κι όταν ακούει, δεν καταλαβαίνει. Μου είπε επί λέξη "εσείς μπορεί να τον μεγαλώνετε χωρίς κανένα όριο σπίτι σας αλλά εδώ είναι σχολείο" και 5 λεπτά μετά το αρνήθηκε. Και όταν της το θύμισα είπε "άμα αυτό θέλατε να ακούσετε... " και προσβλήθηκε που της απάντησα ότι μάλλον έχει πρόβλημα με την μνήμη της... τι να πω....

Στην μητέρα μου (που τον κρατάει) της είχε πει "καλύτερα να τον μεγαλώνει νταντά παρά εσείς" και πάλι το αρνείται.

Εχω σκεφτεί να τον αλλάξω σχολείο αλλά επειδή είναι φοβερά δύσκολο με τους δημόσιους προσπαθώ όσο γίνεται να βρω μια λύση.

Υποψιάζομαι ότι του συμπεριφέρεται άσχημα πολλές φορές και (πείτε με τρελή) πιστεύω ότι τον αντιπαθεί. Δεν πιστεύω ότι χρησιμοποιεί "σωματική" τιμωρία αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι του φέρεται άσχημα. :-(

Το παιδί δεν μου το λέει ενώ γυρνάει πολλές φορές τρελαμένο και θυμωμένο και σκέφτομαι να βρω έναν τρόπο να παρακολουθήσω τι γίνεται στον σταθμό.

Κάποιο κασετοφωνάκι ή κάτι παρόμοιο.

Επίσης σκέφτομαι να ενημερώσω την υπεύθυνη στο δημαρχείο -που παλιότερα μου είχε πει ότι γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη είναι "νευρική"- αλλά απο την άλλη δεν ξέρω αν θα είχε νόημα...

Πείτε καμιά ιδέα γιατί θα σκάσω. :cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, καταρχήν θα της πεις να μην βγάζει διαγνώσεις. Την ευχαριστείς για το ενδιαφέρον της, αλλά το έχεις ψάξει το θέμα με ειδικούς και σε διαβεβαίωσαν ότι όλα είναι καλά.

Στη συνέχεια αν συνεχίσει με την προσβλητική συμπεριφορά και την κριτική απέναντί σας, θα της πεις ότι θα αναγκαστείς να κάνεις παράπονα γραπτώς στους αρμοδίους.

Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά της με το παιδί. Δεν συνεργάζεται; Κάνει φασαρία, τι ακριβώς και εκείνη πως το χειρίζεται;

Άσε στην άκρη τα κασετοφωνάκια γιατίθα μπλέξεις και δεν θα βρεις το δίκιο σου.

Για όλα να πηγαίνεις δια της επίσημης οδού και γραπτώς.

εχω δυο μπουμπουκακια

θα του αλλαζα σχολειο...οταν το παιδι επιστρεφει στο σπιτι του θυμωμενο,σημαινει οτι εκει που πηγαινει δεν παιρνα καλα...και ειναι πολυ μικρουλης ακομα για να μπορει να διαχειριστει συμπεριφορες οπως αυτη της δασκαλας που αναφερεις...

αν τον ρωτησεις για το σχολειο του,τι σου λεει??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Το κασετοφωνάκι το θέλω για να έχω εικόνα του τι γίνεται εκεί μέσα. Οχι για αποδείξεις ή κάτι τέτοιο Lucy.

το πρόβλημά της ήταν πέρσι ότι δεν εντασσόταν στην ομάδα και πίστευε ότι έχει asperger... τώρα είναι ότι πάλι δεν εντάσσεται στην ομάδα και δεν την ακούει. Σήμερα πείραξε ένα κοριτσάκι και αυτό τον δάγκωσε και με κάλεσε να μου κάνει παρατήρηση.

Όταν της εξηγώ ότι με εμάς σπίτι -και με άλλα παιδάκια- δεν είναι επιθετικός, δεν με πιστεύει. Όταν της λέω ότι δεν του τσαμπουκαλευόμαστε και δεν του φωνάζουμε σχεδόν ποτέ αλλά βάζουμε όρια με αυστηρότητα και συζήτηση τότε με λέει χαλαρη.

Σήμερα μετά τον "καβγά" με το κοριτσάκι πήγε και την αγκάλιασε (την δασκάλα) και της είπε : Οταν σας κοιτάω είστε πολυ΄όμορφη και σας αγαπώ

και εκείνη -μου είπε η ίδια- ότι του απάντησε : εγω θα ήθελα να σε κοιτάω και να μπορώ καποια στιγμή να λέω να ένα καλό παιδι.

Και της λέω, μα τι του λέτε του παιδιού, δεν είναι σωστό να λέτε ότι δεν είναι καλό παιδί, για κανένα παιδί.

Και μου έβαλε χέρι ότι είναι τόσα χρόνια νηπιαγωγός και ξέρει και ότι δεν είπε ότι δεν είναι καλό παιδί.... Δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης.

Και επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο αγόρι και πανέξυπνο.

Αυτό με τα παράπονα πως γίνεται; Εγώ πιστευω ότι έχει τραβήξει αρκετά και πρέπει να το είχα κάνει ήδη.

Διαφημίσεις

αν η νηπιαγωγος βρει το κασετοφωνακι θα εχεις μπλεξιματα καθως ειναι παρανομη τετοιου ειδους παρακολουθηση...απο την αλλη,καλα θα κανεις να της κανεις αναφορα,αλλα και παλι η συμπεριφορα της δεν θα αλλαξει...για αυτο και προτεινω να αλλαξεις σχολειο στο παιδι...

τι εννοεις οτι δεν μπορει να ενταχθει στην ομαδα??βαριεται πχ??θελει κατι διαφορετικο??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Μια αναφορά στην Πρωτοβάθμια γιατί δεν κάνεις?

Όλα όσα λες εδώ σε μας για την συμπεριφορά τους, να τα καταγγείλεις γραπτώς στον αρμόδιο φορέα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

θεωρω οτι η επιθετικοτητα του κ το οτι ειναι ζωηροσ ισωσ να οφειλεται στο οτι επειδη οπωσ λεσ ειναι αρκετα ευφυησ,βαριεται κ θα ταν καλυτερα με μεγαλυτερα παιδια.

θα αλλαζα σχολειο αν ειχα τη δυνατοτητα κ μαλιστα τωρα που ειναι αρχη της χρονιασ,ακομα κ αν την 'εβαζες' στη θεση της η συμπεριφορα της απεναντι του δ θα αλλαζε.θα ταν αν θεσ κ σαν τιμωρια προσ εσας.

προφανωσ δ κανει γ νηπιαγωγος...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Το κασετοφωνάκι το θέλω για να έχω εικόνα του τι γίνεται εκεί μέσα. Οχι για αποδείξεις ή κάτι τέτοιο Lucy.

το πρόβλημά της ήταν πέρσι ότι δεν εντασσόταν στην ομάδα και πίστευε ότι έχει asperger... τώρα είναι ότι πάλι δεν εντάσσεται στην ομάδα και δεν την ακούει. Σήμερα πείραξε ένα κοριτσάκι και αυτό τον δάγκωσε και με κάλεσε να μου κάνει παρατήρηση.

Όταν της εξηγώ ότι με εμάς σπίτι -και με άλλα παιδάκια- δεν είναι επιθετικός, δεν με πιστεύει. Όταν της λέω ότι δεν του τσαμπουκαλευόμαστε και δεν του φωνάζουμε σχεδόν ποτέ αλλά βάζουμε όρια με αυστηρότητα και συζήτηση τότε με λέει χαλαρη.

Σήμερα μετά τον "καβγά" με το κοριτσάκι πήγε και την αγκάλιασε (την δασκάλα) και της είπε : Οταν σας κοιτάω είστε πολυ΄όμορφη και σας αγαπώ

και εκείνη -μου είπε η ίδια- ότι του απάντησε : εγω θα ήθελα να σε κοιτάω και να μπορώ καποια στιγμή να λέω να ένα καλό παιδι.

Και της λέω, μα τι του λέτε του παιδιού, δεν είναι σωστό να λέτε ότι δεν είναι καλό παιδί, για κανένα παιδί.

Και μου έβαλε χέρι ότι είναι τόσα χρόνια νηπιαγωγός και ξέρει και ότι δεν είπε ότι δεν είναι καλό παιδί.... Δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης.

Και επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο αγόρι και πανέξυπνο.

Αυτό με τα παράπονα πως γίνεται; Εγώ πιστευω ότι έχει τραβήξει αρκετά και πρέπει να το είχα κάνει ήδη.

Καταρχήν αν βρουν το κασετοφωνάκι μπορείς να μπλέξεις.

Συγγνώμη πείραξε το κοριτσάκι, εκείνο τον δάγκωσε και κάνει παρατήρηση σε εσένα;

Όπως και να΄χει είναι δικό της θέμα το πως θα χειριστεί τα παιδιά. Εκτός και αν συμβαίνει κάτι ακραίο. Αλλά και πάλι δεν θα σε φωνάξει να σε κριτικάρει. Θα σε φωνάξει να έχετε από κοινού τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης, την ίδια μέθοδο, τέλοσπάντων να συνεργαστείτε.

Εγώ θα έλεγα να την προειδοποιήσεις ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα αναγκαστείς να απευθυνθείς στους ανώτερούς της και στη συνέχεια αν δεν αλλάξει κάτι ως προς την συμπεριφορά της κάνε έγγραφο παραπόνων στον αρμόδιο δήμο για αρχή.

εχω δυο μπουμπουκακια

HArlow Σκέφτομαι να πάω αύριο στην υπεύθυνη των παιδ. σταθμών στο δήμο, να της πω για την κατάσταση και να της ζητήσω μεταφορά. Θα της εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει και θα πω κατευθείαν σε 'κεινη ότι σκέφτομαι να κάνω και γραπτή αναφορά αν δεν τον αλλάξουν σχολείο.

Πέρσυ δε ένα μεσημέρι που πήγε η μαμά μου να τον πάρει δίψαγε σαν τρελός και μας είπε ότι δεν του δώσανε νερό για ... τιμωρία.

Φυσικά η διευθύντρια το αρνήθηκε...

mefirst ναι σίγουρα βαριέται γιατί πχ. κάνουν "μάθημα" τους αριθμούς απο το ένα ως το δέκα και αυτός ήδη μετράει μέχρι το 200.. κάνει πρόσθεση 1ψήφιων και αφαίρεση επίσης... οπότε λογικό είναι να βαριέται. Αλλά αυτά τα είχαμε πει πέρσυ και νόμιζα ότι τα κατάλαβε και εκείνη.

Αυτό είπα κι εγω βρε Lucy... ότι ο δικός μου τα πειράζει και επειδή τα πειράζει, δικαιολογείται ... όχι ότι δεν κάνανε παρατήρηση στο κοριτσάκι -λέει- αλλά ο δικός μου τα πειράζει. Και έχει μια κοκκινίλα στην πλάτη ο κακομοίρης απ'το δάγκωμα....

Διαφημίσεις

Ax! σε καταλαβαίνω. Ξέρεις κι εγώ πόσες φορές δεν έχω κάνει θέμα για να μην συμπεριφέρονται άσχημα στο παιδί; Όποια γνωστή μου έχει προχωρήσει σε παρατηρήσεις ή αντιπαλότητες με τις δασκάλες, το παιδί της κακοπερνάει.

Απαράδεκτο δημόσιο. Και σε άλλο να τον πας μετά από φασαρία, να είσαι σίγουρη ότι θα ενημερώσουν γιατί είναι φοβερή κλίκα.

Να ξεχάσεις κασετοφωνάκι, video και οτιδήποτε τέτοιο.... θεωρείτε αδίκημα. Εγώ το πρώτο που θα έκανα θα ήταν γραπτή αναφορά ως προς το δήμο για την συγκεκριμένη κυρία. Υποθέτω ότι εφόσον σου συμπεριφέρεται εσένα έτσι σίγουρα θα υπάρχουν γονείς που έχουν τα ίδια παράπονα με έσενα. Έχεις ακούσει κάτι? Αν υπάρχουν και άλλοι γονείς, ακόμη καλύτερα. Δεν νομίζω ότι είναι λύση να φύγει το παιδί από το νηπιαγωγίο. Δηλαδή αν ακούγαμε ότι η νηπιαγωγός πχ χτυπάει τα παιδιά (είτε σωματικά είτε ψυχολογικά) θα έπρεπε να αλλάζαμε σχολεία και άστα τα άλλα να κουρεύονται:(:(:(

LAAFp2.png

JRM4p2.png

HArlow Σκέφτομαι να πάω αύριο στην υπεύθυνη των παιδ. σταθμών στο δήμο, να της πω για την κατάσταση και να της ζητήσω μεταφορά. Θα της εξηγήσω ακριβώς τι συμβαίνει και θα πω κατευθείαν σε 'κεινη ότι σκέφτομαι να κάνω και γραπτή αναφορά αν δεν τον αλλάξουν σχολείο.

Καταγγελία έγγραφη.

Τα μου λες σου λεω δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Κι αν το'χει η κούτρα τους να συμπεριφέρονται έτσι, θα το κάνουν και σε άλλους αργότερα.

Και μόνο και μόνο που επιμένει να σου κάνει προφορική διάγνωση asperger πρέπει να την καταγγείλεις.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Εγώ θα έλεγα να την προειδοποιήσεις ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση θα αναγκαστείς να απευθυνθείς στους ανώτερούς της και στη συνέχεια αν δεν αλλάξει κάτι ως προς την συμπεριφορά της κάνε έγγραφο παραπόνων στον αρμόδιο δήμο για αρχή.

Θα συμφωνήσω με την Lucy! Δεν νομίζω οτι πρόκειται να αλλάξει αλλιώς.

JR7vp2.pngh5zip2.png

Μανουλα κ γω θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω!!!!

Αν κ το παιδί μου εινα πολύ μικρό για να το πάω σε παιδικό,δεν έχω πλέον

Εμπιστοσύνη πουθενά!!!!!υποτίθεται ειναι διευθύντρια,αντί να συνεργαστείτε κ να φερθεί

Ανθρώπινα,εκείνη κρίνει κ όπως είπες ενώ έφτεγε το άλλο παιδάκι παλι ξέσπασε στο δικο σου!!!!

Δε νομίζω αυτό ναναι λειτουργιμα κ σωστή αντιμετώπιση!!!άκρη δε θαβρεις κάνε μια καταγγελία κ πάρε το παιδί σε άλλο σταθμό τωρα που ειναι νωρίς!το παιδί μπορει να βλέπει διακρίσεις

Κ άσχημες συμπεριφορές κ επειδη ακόμη μωρό ειναι δε μπορει να τα εκφράσει η να φοβάται !!!

Καλή επιτυχία!στο χώρο της παιδείας υπάρχουν αρκετοί προβληματικοί θελει προσοχή!

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι όσες καταγγελίες και να κάνεις, ποτέ δεν θα είσαι σίγουρη ότι η συγκεκριμένη νηπιαγωγός αντιμετωπίζει το παιδί όπως πρέπει, αλλά ούτε και οι μεταξύ σας σχέσεις θα βελτιωθούν, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε μαζί για το παιδί. Κατά πάσα πιθανότητα η νηπιαγωγός έχει τη στάση αυτή όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος, αλλά γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά και την ιδιαιτερότητα του παιδιού ως προς την ευφυΐα του. Αυτά που αναφέρεις (προτιμά τα μεγαλύτερα παιδιά, δεν λειτουργεί καλά σε ομάδες κλπ) είναι χαρακτηριστικά των παιδιών στο ανώτερο φάσμα της ευφυΐας και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται "ελαττώματα", απλά χρειάζονται διαφορετική δουλειά από το μέσο παιδί, την οποία η νηπιαγωγός σας ή δεν ξέρει ή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει.

Εγώ θα πρότεινα να βρεις ένα σχολείο που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, αν αυτό είναι εφικτό. Τώρα μπαίνουν οι βάσεις του για όλη τη μετέπειτα σχολική πορεία του, αν από τώρα κάποιος τον απωθήσει, δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να αποστραφεί το σχολείο για πάντα. Ψάξε όσο μπορείς τι εναλλακτικές έχεις.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

kinkajoujou

Πέρσυ που της μετέφερα τα "αποτελέσματα" απο τον αναπτυξιολόγο (ότι δηλαδή σίγουρα πρόκειται για ένα παιδί υψηλής ευφυϊας και χρειάζονται περαιτέρω τεστ για να δούμε το μέγεθος) μου είπε (παλι επι λέξη) ότι τα πολύ έξυπνα παιδιά, για εμάς, είναι ακριβώς όπως και τα πιο αργά... είναι πρόβλημα!

Και την καταλαβαίνω γιατί έχει πολλά παιδιά και λίγο προσωπικό αλλά απο την στιγμή που ξέρει τι γίνεται δεν οφείλει να συμπεριφερθεί ανάλογα;

Μανουλα κ γω θα συμφωνήσω με τα κορίτσια παραπάνω!!!!

Αν κ το παιδί μου εινα πολύ μικρό για να το πάω σε παιδικό,δεν έχω πλέον

Εμπιστοσύνη πουθενά!!!!!υποτίθεται ειναι διευθύντρια,αντί να συνεργαστείτε κ να φερθεί

Ανθρώπινα,εκείνη κρίνει κ όπως είπες ενώ έφτεγε το άλλο παιδάκι παλι ξέσπασε στο δικο σου!!!!

Δε νομίζω αυτό ναναι λειτουργιμα κ σωστή αντιμετώπιση!!!άκρη δε θαβρεις κάνε μια καταγγελία κ πάρε το παιδί σε άλλο σταθμό τωρα που ειναι νωρίς!το παιδί μπορει να βλέπει διακρίσεις

Κ άσχημες συμπεριφορές κ επειδη ακόμη μωρό ειναι δε μπορει να τα εκφράσει η να φοβάται !!!

Καλή επιτυχία!στο χώρο της παιδείας υπάρχουν αρκετοί προβληματικοί θελει προσοχή!

Σίγουρα φοβάται. Και μου το έχει πει κι ο ίδιος. Και σήμερα που τον ρώτησα μου είπε ότι την φοβάται.

Γαμώτο μου...:cry:

Και δεν θα προλάβω μέχρι τη Δευτέρα να κάνω τίποτα.

Αυριο έχω ταξίδι 2 μέρες και μετα είναι ΣΚ.

Να ξέρατε πόσο στεναχωριέμαι για το μωράκι μου... και να μην μπορώ ουσιαστικά να κάνω τίποτα γιατί δεν έχω 5 φράγκα παραπάνω να το πάω σ'ενα πιο καλό σχολείο.

kinkajoujou

Πέρσυ που της μετέφερα τα "αποτελέσματα" απο τον αναπτυξιολόγο (ότι δηλαδή σίγουρα πρόκειται για ένα παιδί υψηλής ευφυϊας και χρειάζονται περαιτέρω τεστ για να δούμε το μέγεθος) μου είπε (παλι επι λέξη) ότι τα πολύ έξυπνα παιδιά, για εμάς, είναι ακριβώς όπως και τα πιο αργά... είναι πρόβλημα!

Και την καταλαβαίνω γιατί έχει πολλά παιδιά και λίγο προσωπικό αλλά απο την στιγμή που ξέρει τι γίνεται δεν οφείλει να συμπεριφερθεί ανάλογα;

Γι' αυτό σου λέω, η γυναίκα σαφέστατα σου έδειξε ότι το παιδί το θεωρεί πρόβλημα και δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Μπορεί να θεωρεί ότι την καλύπτει σαν δικαιολογία το ότι είναι λίγα άτομα και εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες κλπ κλ, αλλά λυπάμαι, αυτά τα ακούω βερεσέ, η δουλειά της είναι να αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις παιδιών που θα της τύχουν, κι όχι μόνο τα "μη προβληματικά"...

Δεν θεωρώ ότι θα βγάλεις άκρη μαζί της, ακόμη κι αν την καταγγείλεις στον Άρχοντα του Σύμπαντος... πραγματικά κρίμα...

Και δεν θα προλάβω μέχρι τη Δευτέρα να κάνω τίποτα.

Αυριο έχω ταξίδι 2 μέρες και μετα είναι ΣΚ.

Να ξέρατε πόσο στεναχωριέμαι για το μωράκι μου... και να μην μπορώ ουσιαστικά να κάνω τίποτα γιατί δεν έχω 5 φράγκα παραπάνω να το πάω σ'ενα πιο καλό σχολείο.

Επικοινώνησε με το μέλος emmaki να σε κατευθύνει μήπως υπάρχει κάποια διαδικασία ή κάποιο σχολείο που να ασχολείται με παιδιά όπως το δικό σου (αν και το βλέπω απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

Γι' αυτό σου λέω, η γυναίκα σαφέστατα σου έδειξε ότι το παιδί το θεωρεί πρόβλημα και δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Μπορεί να θεωρεί ότι την καλύπτει σαν δικαιολογία το ότι είναι λίγα άτομα και εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες κλπ κλ, αλλά λυπάμαι, αυτά τα ακούω βερεσέ, η δουλειά της είναι να αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις παιδιών που θα της τύχουν, κι όχι μόνο τα "μη προβληματικά"...

Δεν θεωρώ ότι θα βγάλεις άκρη μαζί της, ακόμη κι αν την καταγγείλεις στον Άρχοντα του Σύμπαντος... πραγματικά κρίμα...

Ετσι πιστευω κι εγω... Το "δεν μπορώ να ασχολούμαι με ένα-ένα ξεχωριστά" το έχει καραμέλα. Και κάθε φορά αυτό λέει όταν προσπαθώ να της εξηγήσω κάτι.

Δηλαδή αν δεν είναι προβατάκια τα παιδιά δεν είναι καλά.

Επικοινώνησε με το μέλος emmaki να σε κατευθύνει μήπως υπάρχει κάποια διαδικασία ή κάποιο σχολείο που να ασχολείται με παιδιά όπως το δικό σου (αν και το βλέπω απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις).

είναι "του χώρου";

θα την ενοχλήσω φυσικά αλλά και πέρσυ που είχα ψάξει δεν υπάρχει τίποτα δημόσιο που να υποστηρίζει τέτοια παιδιά. Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα σχολείο στην Αγγλία κι αυτό.... πανάκριβο.

Οπότε την περίπτωση να μπορεί κάπου να ενταχθεί για να αναπτύξει αυτό που έχει την έχω αποκλείσει.

Αυτό που ήλπιζα (και της είχα ζητήσει και πέρσυ ) είναι τουλάχιστον να μην τον σαμποτάρει... αλλά ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει...

είναι "του χώρου";

θα την ενοχλήσω φυσικά αλλά και πέρσυ που είχα ψάξει δεν υπάρχει τίποτα δημόσιο που να υποστηρίζει τέτοια παιδιά. Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα σχολείο στην Αγγλία κι αυτό.... πανάκριβο.

Οπότε την περίπτωση να μπορεί κάπου να ενταχθεί για να αναπτύξει αυτό που έχει την έχω αποκλείσει.

Αυτό που ήλπιζα (και της είχα ζητήσει και πέρσυ ) είναι τουλάχιστον να μην τον σαμποτάρει... αλλά ούτε αυτό δεν μπορεί να κάνει...

Είναι νηπιαγωγός και είναι σε αυτά τα δημόσια κέντρα που αξιολογούν τα παιδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση (συνήθως λόγω μαθησιακών δυσκολιών, αλλά στη δικαιοδοσία τους είναι και τα παιδιά αυξημένης νοημοσύνης).

Για ολόκληρη την Ευρώπη μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει κάτι σε δημόσιο επίπεδο, αλλά κι αν δεν μπορείς να μεταναστεύσεις τι να το κάνεις; Το θέμα είναι τι γίνεται στην Ελλάδα, και είναι πραγματικά λυπηρό να μην μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να προχωρήσει, λες και η ευφυΐα είναι λέπρα...

Είναι νηπιαγωγός και είναι σε αυτά τα δημόσια κέντρα που αξιολογούν τα παιδιά που χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση (συνήθως λόγω μαθησιακών δυσκολιών, αλλά στη δικαιοδοσία τους είναι και τα παιδιά αυξημένης νοημοσύνης).

Για ολόκληρη την Ευρώπη μου φαίνεται περίεργο να μην υπάρχει κάτι σε δημόσιο επίπεδο, αλλά κι αν δεν μπορείς να μεταναστεύσεις τι να το κάνεις; Το θέμα είναι τι γίνεται στην Ελλάδα, και είναι πραγματικά λυπηρό να μην μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να προχωρήσει, λες και η ευφυΐα είναι λέπρα...

όχι λέπρα... αναπηρία, όπως μου είπε και ένας φίλος παιδίατρος, χαριτολογώντας με τα χάλια μας.

Θα της μιλήσω. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...