Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όλη η γροθιά μέσα στο στόμα!

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!εγω παλι τι να πω ειμαστε7,5 μηνων και παντα ειμασταν και ειμαστε πολυ ζωηρες.τις τελευταιες ομως ημερες βογκαιει η καημενη στον υπνο της και δεν μπορω να καταλαβω τι εχει.ακουω και εναν ηχο απο τη μυτουλα αλλα δεν εχει μπουκωμα .εχει πολλα νευρακια με το παραμικρο.ευτυχως ακομη τρωμε κανονικα.δεν με αφηνει αν δω το στομα της αλλα συμφωνα με την παιδιατρο θα αργησουμε.απο οτι διαβασα απο εσας μαλλον ειμαι σε αρχικο σταδιο..............παντως αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι 7-8 μηνας ειναι ΠΑΛΟΥΚΙ.μαζι με ολες τις γκρινιες εχουμε και την μουρμουρα του περπατηματος(αλλα αυτο θελει αλλη ενοτητα..)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 159
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ξεχασα να πω οτι ειναι και ζεστη αλλα εχουμε 36.6.παντως στραβωνει και το στοματακι της σα να βρισκει κατι στο στομα της.σας παρακαλω παλιες βοηθειστε...........τι εχω να περιμενωωωωωωωω ... :(:(:(:(:(:(:(:(

ξεχασα να πω οτι ειναι και ζεστη αλλα εχουμε 36.6.παντως στραβωνει και το στοματακι της σα να βρισκει κατι στο στομα της.σας παρακαλω παλιες βοηθειστε...........τι εχω να περιμενωωωωωωωω ...

Έχεις να περιμένεις ό,τι και οι υπόλοιπες από εμάς... Δόντια!!!

Μην περιμένεις δε ιδιαίτερη προειδοποίηση!! Ένα ωραίο πρωινό (ή και βραδυνό) απλά θα διαπιστώσεις το πρώτο δόντι!!!!!

Επίσης και άλλα πολλά έχεις να περιμένεις από ένα παιδί που μεγαλώνει αλλά δεν είναι της παρούσης...

• 2 εβδομάδες μετά...

Πως πάτε με τα δοντάκια σας??? Εμείς είμαστε ακόμα στα δύο, άλλο δεν βγήκε ακόμα. Από τότε όμως έχει αλλάξει όλο το πρόγραμμα της, μέρας και νύχτας και ενώ κοιμόταν τα βράδια τώρα ξυπνάει συνέχεια, μας τα χάλασε :? έχω χάσει τον ύπνο μου!!! Κατά τα άλλα ευτυχώς δεν είναι ιδιαίτερα γκρινιάρα, και λέω ξανά ευτυχώς :P

13e2p2.png

Aσε με τον ύπνο είναι πονεμένη ιστορία....αυτά τα δόντια τα κάνουν όλα! :oops:

Ηρθε και ο παιδίατρος σήμερα και τον είδε και μου λέει είναι όλα τα ούλα του φουσκωμένα, όπου βρήσκουν μαλακό σημείο στα ούλα θα σκάνε δόντια!! :shock::shock: Εμένα έχει 6 και έχουν κάνει σιγά σιγά την εμφανισή τους άλλα δύο! Μέχρι το Πάσχα θα τρώει παϊδάκια :lol::lol:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Πως το αντεχετε βρε παιδια... Η δικιά μου δεν έχει κλείσει τον 3 μήνα και εδώ και 3 εβδομάδες έχει αρχίσει να φουσκοδοντιάζει...

Ως τώρα κάπως το παλεύαμε. Σήμερα όμως ήταν η χειρότερη μέρα. Πολύ κλάμα. Τελικά της βάλαμε mundisal. Ουτε το μπανακι της δεν ευχαριστήθηκε το μανάρι μου...

Τη βλέπω να σφαδάζει όμως απο το κλάμα και σκίζετε η καρδιά μου βρε παιδιά. Κάπου διάβασα πως αν οι μαναδες ήξεραν τον πόνο που τραβάει το μωρό τους από τα δόντια δε θα γένναγαν... Τρελένομαι να την βλέπω να πονάει... Και ακόμα είναι η αρχή της ζωής της. Εχουμε να περάσουμε αρρώστιες ενα σωρό.......

Πως το αντεχετε βρε παιδια... Η δικιά μου δεν έχει κλείσει τον 3 μήνα και εδώ και 3 εβδομάδες έχει αρχίσει να φουσκοδοντιάζει...

Ως τώρα κάπως το παλεύαμε. Σήμερα όμως ήταν η χειρότερη μέρα. Πολύ κλάμα. Τελικά της βάλαμε mundisal. Ουτε το μπανακι της δεν ευχαριστήθηκε το μανάρι μου...

Τη βλέπω να σφαδάζει όμως απο το κλάμα και σκίζετε η καρδιά μου βρε παιδιά. Κάπου διάβασα πως αν οι μαναδες ήξεραν τον πόνο που τραβάει το μωρό τους από τα δόντια δε θα γένναγαν... Τρελένομαι να την βλέπω να πονάει... Και ακόμα είναι η αρχή της ζωής της. Εχουμε να περάσουμε αρρώστιες ενα σωρό.......

Αχ!!! και μένα έχει 2 μέρες τώρα που σφαδάζει στο κλάμα :cry::cry: , λέτε να είναι απο δόντια??? Τον πιάνει συνηθως απόγευμα... Τα ούλα του που τα είδα είναι ασπρα πολύ... και γενικά βάζει συνέχεια τα χεράκια του στο στόμα.. Έκλαιγε και μένα σήμερα τόσο πολύ (2 ωρες συνεχόμενα) που εξαντλήθηκε και ο καημενος τωρα που κοιμάται επιτέλους, αναστενάζει και

κάνει κάτι περιεργους ήχους σαν παραπονο :cry: . Θα πάρω και την παιδιατρο αυριο να δω τι θα μας πει....

Καλησπέρα!

Και εγώ στο κλαμπ των δοντιών αν και μικρούλης ο μπεμπίτο μου...

Μου το είπε η γιατρός ότι σύντομα θα σκασουν δοντάκια μιας και έχουν κατέβει πολύ....

Εκεί που έστρωσε απο κολικούς και λέγαμε άντε να κοιμηθούμε λίγο... ΤΣΟΥΠ να σου τα δοντάκια :cool:

Πάντως εγώ mundisal δεν βάζω στο παιδί.... Εχω πρόβλημα με άφθες και μια φορά τόλμησα να την βάλω στο στόμα μου και μόνο που δεν έγινα η πρώτη που θα πατούσε στον Αρη... :lol:

Του βάζω λίγο bexident bebe στην πιπίλα (το ίδιο έκανα στην κόρη μου αν και εκείνη έβγαλε το πρώτο δοντάκι 7 μηνών) η οποία έχει γεύση κεράσι, είναι φυτική και ανακουφίζει το μωράκι... Το αρνητικό είναι η τιμή... 9,90 :roll:

Σήμερα πήρα την bexident bebe... Για να δούμε τι θα κάνει και αυτή. Για να καταλάβεις πόσο πόναγε το καημενούλη ενώ τις 2 πρώτες φορες δυσανασχέτησε όπως λες με την κρέμα μετά, επειδή είχε συνδυάσει ότι μετά είναι καλά, την δεχόταν μια χαρά...

Αλήθεια, όλα τα δόντια πονάνε το ίδιο ή υπάρχει περίπτωση κάποια να τα βγάλει ανώδυνα. Γιατί αν είναι να τραβήξει τον ίδιο πόνο για τα 20 δοντια...

Διαφημίσεις

μου ειπε σήμερα η δρ οτι τα δοντάκια μεγαλώνουν οταν κοιμούνται τα μωρά και εξου κατι ξαφνικά ξεσπάσματα κλαματος μεσα στον ύπνο του. Παντως εμενα ευτυχώς το μωρο μου ακόμα δεν μας ετοιμάζει δοντάκι.

Μήπως είμαι η μονη που θέλω να καθυστερήσουν οσο γίνεται για να μην με ξεσκίσει που θηλάζουμε;;; :roll:

Εδω μ'εφαγε χωρις δόντια που να βγάλει κιόλας! :lol:

Ξέρω οτι λένε οτι ξερουν και δεν σε δαγκώνουν αλλα το δικό μου μάλλον το έκανα με κανεναν καρχαρία και δεν το θυμάμαι :lol:

Επίσης να πω οτι χαιρομαι που οσο κι αν του βάζω τα μασητικά προτιμάει το χεράκι του γιατι το χεράκι του δεν ειναι φτιαγμένο απο παλιοπλαστικούρα :roll:

καλησπερα σας!!

νομιζω οτι απο σημερα θα μπουμε κι εμεις στο club!!

απο 1 1/2 μηνων εχτες ηταν το πρωτο βραδυ που δεν κοιμιθηκαμε!

Καθε 20 μς 40 λεπτα εκλαιγε.... και της ειχα δωσει και depon, σημερα το πρωι ειδα στα κατω ουλα ενα χοντρουλακι δεν ξερω αν ειναι δοντι (θα ερ8ει η νυφη μου τ απογευμα καθοτι πιο εμπειρη να μου πει, επισης εχουμε και λιγο καταροη και λεω να παρω τον γιατρο μηπως εχει σχεση με τα δοντια οπως διαβασα και πιο πανω... τι λετε?

Υ.Γ. ειμαστε και καλομαθημενοι :oops: , δεν εχουμε μαθει να ξενυχταμε αλλα το δυσκολο ειναι που ποναει και δεν κοιμαται η μικρουλιτσα μας σημερα ηταν πολυ κουρασμενη η καημενουλα μαζι και η μαμα της

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Επίσης να πω οτι χαιρομαι που οσο κι αν του βάζω τα μασητικά προτιμάει το χεράκι του γιατι το χεράκι του δεν ειναι φτιαγμένο απο παλιοπλαστικούρα :roll:

χιχιχι.... (αν είστε σαν εμάς) κάτσε να αρχίσει να βγάζει τα δοντάκια του.... και μετά θα δαγκώνει ότι βρεθεί σε απόσταση 20 εκατοστών από το στόμα του....θα τον παρακαλάς να δαγκώνει τα μασητικά. Παραδείγματα:

• βουτάει χέρι μαμάς -δαγκώνει χέρι μαμάς
    στο καρότσι σκύβει - δαγκώνει τη μπάρα και μένει σε αυτή την στάση
    σκύβει και δαγκώνει το πλαστικό δίσκο από το καρεκλάκι φαγητού
    παντόφλες μαμάς(γιατί μπουσουλάμει κι όλας)
    κουβέρτες
    ... κι άλλα πολλά

Κι εμείς έχουμε ακόμα μόνο τα δύο κάτω...

Δεν ξέρω αν είναι τα δόντια ή το άγχος αποχωρισμού που λένε ότι περνάνε σ'αυτήν την ηλικία πάντως το καϋμένο μου(κι εγώ η καϋμένη επίσης) δεν κοιμάται πάνω από 1,5 ώρα συνεχόμενα και ο μέσος όρος μας είναι 45 λεπτά.

Όλη τη νύχτα κυκλοφορώ σαν φάντασμα. Τί στο κρεβάτι τον έφερα μαζί μου...μπας και με βλέπει και ξανακοιμάται.... τίποτα. Με το που ξυπνήσει γυρνάει μπρούμητα και με φωνάζει... με τα μάτια κλειστά πολλές φορές. Αυτό το έργο παίζεται εδώ κι ένα μήνα που βγήκαν τα δύο κάτω δοντάκια μας (και δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο γυρνάει μπρούμυτα).

:?:?:?

καλησπερα σας!!

νομιζω οτι απο σημερα θα μπουμε κι εμεις στο club!!

απο 1 1/2 μηνων εχτες ηταν το πρωτο βραδυ που δεν κοιμιθηκαμε!

Καθε 20 μς 40 λεπτα εκλαιγε.... και της ειχα δωσει και depon, σημερα το πρωι ειδα στα κατω ουλα ενα χοντρουλακι δεν ξερω αν ειναι δοντι (θα ερ8ει η νυφη μου τ απογευμα καθοτι πιο εμπειρη να μου πει, επισης εχουμε και λιγο καταροη και λεω να παρω τον γιατρο μηπως εχει σχεση με τα δοντια οπως διαβασα και πιο πανω... τι λετε?

Υ.Γ. ειμαστε και καλομαθημενοι :oops: , δεν εχουμε μαθει να ξενυχταμε αλλα το δυσκολο ειναι που ποναει και δεν κοιμαται η μικρουλιτσα μας σημερα ηταν πολυ κουρασμενη η καημενουλα μαζι και η μαμα της

Και εγω ετσι καλομαθημενη ημουν........ :D Εχω ενα μωρο το οποιο απο 30 ημερων εκοψε το βραδυνο,κοιματε απο τις 8 το βραδυ μεχρι τις 9 την αλλη μερα μπορει και παραπανω αλλα την ξυπναω τωρα αναγκαστηκα στις 8 γιατι αρχισαμε να τρωμε,δεν κλαιει σχεδον ποτε και αν κλαψει ειμαι σιγουρη οτι κατι θελει και ολα αυτα τα ονειρεμενα ηταν πριν βγαλει δοντια :evil::evil::evil: Μια ωραια πρωια ξεκιναει ο εφιαλτης κλαμα κλαμα κλαμα.......βρε τι εχει το παιδι ,βρε τι εχει το παιδι¨?????

Εγω φυσικα τρομαγμενη γιατι ειναι το πρωτο μου και δεν εχω ιδεα απο αυτα......Ωστοσο να ακουω και τον καθενα να μου λεει το μακρυ του και το κοντο του.........ωσπου για να μην πολυλογο την πηγαινω στην παιδιατρο..............ακουστε απαντηση επιστημονα <<<<<ΤΙ ΔΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?????ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 4,5 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ......ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ......Με λιγα λογια με εβαλε να κανω ενα σωρο εξετασεις οι οποιες βγηκαν ολες καθαρες και μετα απο δυο ημερες εμφανιστηκαν μαζεμενα τα δυο μας πρωτα δοντακια.....επιτελους

Και παλι μετα απο αυτο τον γοργοθα το παιδι μου ξαναεγινε αγγελος και ησυχασαμε ολοι μεχρι νεοτερας βεβαια....

Και το μεγαλο μου ερωτημα ειναι αν ησασταν στην θεση μου τι θα λεγατε σε αυτη την επιστημονα????

φιλακια κοριτσια

yVzdp3.png sW6gp3.png

Διαφημίσεις

μηπως τελικα και το δικο μου το τερατακι ξεκινησε να βγαζει δοντια? τα ουλα του ειναι κανονικα. εχει μονο κατι ασπρες κουκιδες στους κυνοδοντες αλλα δεν πιστευω να βγουν πρωτα οι κυνοδοντες. παρολαυτα εχει μερικες μερες που κανει τα χερακια του μπουνιες και τα τριβει στα ουλα του. επισης βγαζει σαλια οχι πολλα αλλα γκρινιες το βραδυ που λετε εσεις δεν εχουμε. σημερα που τον εκανα μπανιο και ετσι οπως ειχαν μουλιασει τα χερια μου και ηταν καθαρα, εβαλα λιγο το δαχτυλο να δω αν το μασουλησει. τελικα το μασουλουσε με ευχαριστηση και το δαγκωνε. το ιδιο κανει και με το στηθος μου. πιπιλαει με τις ωρες πανω που το ειχε κοψει. ευτυχως δεν με δαγκωνει. τελικα ειναι δοντακι ή κατι αλλο?

Μου φαίνεται δίπλα είμαστε και εμείς...

Κατ αρχήν την τελευταία εβδομάδα δεν τρώει! Φανταστείτε οτι πρόκειται για ένα μωρό που ευκολα καταβρόχθιζε 210ml σε κάθε γεύμα και τώρα τρώει 150 - 180max. Με τη φρουτόκρεμα.... κάτι πάει και έρχεται...

Το σάλιο είναι ασταμάτητο, το χέρι είναι πλέον στο στόμα "μέχρι τον αγκώνα" ενώ ότι πάει να πλησιάσει το χέρι πρέπει να φαγωθεί σε άμεσο χρόνο! Χθές του έβαλα το δάχτυλό μου στο στόμα να δω μπας και σκάει τίποτα, και άρχισε να το δαγκώνει με μανία! Απο Πανούλη πλέον τον φωνάζουμε Τζάκ!

Την περασμένη Πέμπτη κάνει ενα πυρετό 38, χωρίς να του δωσω depon ή κάποιο άλλο αντιπυρετικό και μετά απο λίγη ώρα πέφτει στο 36,6. Απο τότε δεν ξαναέκανε καθόλου πυρετό... (είναι ομως λίγο μπουκωμένος).

Γενικά θα τον περιέγραφα κακοδιάθετο και έχει λίγη γκρίνια το απόγευμα κυρίως...

Εσας πως σας ακούγεται όλο αυτό??

O δικός μου όταν έβγαζε και τα 4 πάνω δόντια μαζί, είχε μπούκωμα χωρίς κάποιο άλλο σύμπτωμα για καμιά 10αριά μέρες....είχα διαβάσει κι από άλλες μαμάδες οτι το κάνουν τα δόντια αυτό με το μπούκωμα!!!!

Εμενα η μπεμπα ενω ηταν πολυ ησυχη ολη μερα, ειδικα τις τελευταιες μερες ειναι πολυ εκνευρισμενη. Οταν τρωει, ενω παντα ετρωγε μια χαρα και ησυχα, τωρα ναι μεν θα φαει αλλα συγχρονος μουγκριζει, κλαιει για λιγα δευτερολεπτα και σφιγγεται. Το βραδυ παλι καλα κοιμαται στις 9 μιση με 10 και ξυπναει στις 8 το πρωι. Παντως οταν την πιανει ειναι ζορι γιατι δεν ξερεις τι να κανεις να μην ποναει. Ντεπον δινω μια φορα την εβδομαδα και της βαζω και ενα τζελ για τα ουλα αλλα δεν νομιζω οτι κανει και πολλα.

binvp2.png ZVLBp2.png

Ντεπον δινω μια φορα την εβδομαδα και της βαζω και ενα τζελ για τα ουλα αλλα δεν νομιζω οτι κανει και πολλα.

To τζελ δεν κάνει τίποτα, γιατί στην ουσία βγαίνει με τα σάλακια... Ο δικός μου όμως ρε παιδιά δεν τρώει. Στην αρχή δεν με πολυενοχλούσε αλλά πλέον τις τελευταίες 15 μέρες δεν τρώει καλά. Φανταστείτε οτι τον ζύγισα χθες και απο τις 29/3 που πήγαμε στον γιατρό εχει πάρει 80 γραμ.

Να είναι τωρα αυτό δοντάκια...?

• 2 εβδομάδες μετά...

Πείτε βρε κορίτσια για αυτό το τζελ για τα δοντάκια... Έχω ακούσει ότι μυρίζει ούζο. Έχετε ελέγξει τα συστατικά του; Είναι ασφαλές;

Σήμερα έσκασε το ούλο μας για να βγει και το δεύτερο κάτω κοπτηράκι μας και η χθεσινή μέρα ήταν μια τρέλα... Κοιμήθηκε μέσα στη μέρα 2 40λεπτα μόνο με αποτέλεσμα να πέσουμε ξεροί και οι δύο από τις 7 το απόγευμα!!! Αλλά δεν τέλειωσε εκεί το βασανιστήριο γιατί ως τις 7 το πρωί ξύπνησε πάνω από 7 φορές!!! Πάντως το αχλαδάκι του το έφαγε χθες (τρίτη μέρα στερεών τροφών) !!!

vChmp3.png IkwYp3.png

• 2 months later...

Τον τελευταίο μήνα βγάλαμε τέσσερις τραπεζίτες. Σήμερα πρόσεξα στο κέντρο ενός από τους τραπεζίτες σόύρο χρώμα. Το πείραξα λίγο και άρχισε να αιμοραγεί το δοντάκι -άρα το χρώμα ήταν αιματάκι. Ο μικρός έχει τρελαθεί στη γκρίνια... Γιατί αιμορραγεί; Τι συμβαίνει;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Souzy, δεν το εχω δει ποτε, φανταζομαι πως μονο οδοντιατρος θα σε βοηθησει...

(Μηπως απλα κατι του εχει κολλησει, ακιδα ή κατι τετοιο?)

Και εγω αυτό σκέφτηκα .... ή να εβαλε κάποιο παιχνιδάκι στο στομα του.....αλλά και πάλι δεν θα ήταν πάνω στο δόντι το αιματάκι ..... θα ειχε πληγωθεί το ούλο ..... δεν εχεις κάποιον οδοντίατρο να πάρεις τηλέφωνο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...