Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όλη η γροθιά μέσα στο στόμα!

Recommended Posts

Kαλημέρα!!!

Είμαι και εγώ νέα μανούλα με ένα μπιζελάκι μικρό μόλις 4,5 μηνών. Το θέμα μας αυτή την περίοδο είναι τα δοντάκια της. Έχει ήδη ξεκινήσει να τρώει τα χέρια της σαν μανιακή και να βάζει τα πάντα στο στόμα της!!Διάφορα ειδικά πραγματάκια για τα ούλα που της έχω πάρει,δεν την ανακουφίζουν αλλά δεν τα θέλει κιόλας. Προτιμάει τα χέρια της, τα οποία κατακοκκινίζει!!!Να την αφήνω να τα βάζει στο στόμα της? ή μήπως αυτό δεν κάνει καλό?

Περιμένω συμβουλές....

Διαφημίσεις

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ίσως θέλει κάτι μαλακό, .. τα περισσότερα στο εμπόριο είναι σχετικά σκληρά..

τα περισσότερα μαλακά πλαστικά, για να είναι μαλακά τους βάζουν ένα χημικό το οποίο απαγορεύεται στα παιχνίδια που είναι για μάσημα.

Για αυτό δεν είναι τόσο μαλακά όλα αυτά τα παιχνίδια που πωλούνται και είναι για μάσημα. Γενικά οτιδήποτε είναι μαλακό και ελαστικό θα ήταν καλό,.. μόνο που δεν υπάρχει κάτι (τουλ. δεν μου έρχεται εμένα :) ) που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και να μήν είναι φαγώσιμο πχ και να το φάει το παιδάκι καταλάθος..

Μόνο το φυσικό καουτσούκ.....

δοκίμασες να βάλεις μια πιπίλα στη καταψυξη για λιγο και μετα να της την δώσεις (σιγά σιγά για να μη της φανεί ξαφνικό) - το κρύο ανακουφίζει..

έχω ακούσει απο κάποιους γονείς που δεν θέλουν να υποφέρει το παιδάκι τους ότι βάζουν στα ούλα του παιδιού κάποιο παυσίπονο έτσι ώστε να μήν πονάει.

θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε εάν και άλλοι γονείς καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Είναι μια γέλη που την βάζουμε στα ούλα και καταπραύνει τον πόνο που νιώθουν τα μωράκια! Νομίζω την προτείνουν οι γιατροί στον 5-6μήνα. Την βάζεις 3-4 φορές την ημέρα συνήθως πριν τα γεύματα ώστε να ηρεμήσει το παιδί και να φάει καλύτερα δεδομένου ότι πολλά μωράκια παρουσιάζουν πρόβλημα στο φαγητό κατά της διάρκεια της Οδοντοφυΐας.

Πολλές φορές, ο παιδίατρος προτείνει και τη χρήση του παυσίπονου depon προκειμένου να ανακουφιστεί το παιδί.

Επειδή όμως αυτή η διαδικασία της οδοντοφυΐας διαρκεί πολύ , ξεκινάει από τον 2 μηνα περίπου η προετοιμασία των ούλων (πολλά σάλακια κλπ) και κρατάει εώς τα 2-2,5 χρόνια του παιδιού καλό είναι η χρήση της γέλης και του depon να γίνεται κατόπιν συννενόησης με τον παιδίατρο.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Εννοείται ότι οτιδήποτε χρησιμοποιούμε στα παιδιά μας, ρωτάμε πρώτα τον παιδίατρο.

Επίσης εγώ έβρεχα μια αποστειρωμένη γάζα με δροσερό νερό και του έκανα μασάζ τα ούλα και αυτό ανακουφίζει αρκετά.

• 2 months later...

Νέα από το μέτωπο!!! Αλοιφή όχι μου είπε ο παιδίατρος γιατί δεν ανακουφίζει ουσιαστικά καθώς ο πόνος είναι από μέσα και όχι στην επιφάνεια!

Παρόλα αυτά με το που έκλεισε τον 6ο έβγαλε το πρώτο κάτω δόντι και μετά από λίγες μέρες έβγαλε και το 2ο κάτω...σχεδόν "αναίμακτα" μπορώ να πω, χωρίς πολλές γκρίνιες!!!

Τις τελευταίες 8 μέρες περίπου όμως, μάλλον ετοιμάζεται για τα 2 πάνω και μας έχει αλλάξει τα φώτα!!! Το γνωστό άσμα "και με πιάνουν τα κλάματα..." το έχουμε εμπεδώσει! :shock: Τρίβει συνέχεια με τη γλώσσα της τα πάνω ουλα και φυσικά τρώει και σαλιώνει ότι βρει. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι ξυπνάει συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα γύρω στις 5 κλαίγοντας γοερά. Της βάζω την πιπίλα, την χτυπάω λίγο στην πλατούλα και ξανακοιμάται. Λέτε να της μείνει συνήθεια και μετά τα δόντια και να έχουμε τέτοιο εγερτήριο??? :shock:

2765398950041690424VLRdWx_th.jpg

Ο δικός μας γιατρός είπε πως οι παλιού τύπου αλοιφές σκληραίναν τα ούλα και κάνανε κακό (όπως και το ούζο). Δηλαδή, για μικρό διάστημα ανακουφίζανε τον πόνο, αλλά μετά ήταν ακόμα χειρότερα για τα μωρά. Άντίθετα μας έδωσε την bexodent, η οποία λειτουργεί ως τοπικό αναισθητικό και είναι όπως μας είπε άκακη. Λειτουργεί ως τοπικό αναισθητικό (οπότε είτε απο έξω είτε απο μέσα είναι ο πόνος,,,,,). Την βάζαμε κανένα μισάωρο πριν το γεύμα, με το ,,ειδικό εργαλείο που μοιάζει με οδοντόβουρτσα, για την ακρίβεια της δίναμε την οδοντόβουρτσα αυτή στο χέρι, εμβαπτισμένη τρόπο τινά στην γέλη και στο χέρι και την έβαζε η μικρή στο στόμα της. Είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν, απο τον έκτο μήνα και μετά, δεδομένου ότι ανακουφίζονται και απο τον πόνο, το βλέπουν και σαν παιχνίδι.

Διαφημίσεις

Μπιζελακι εγω την αλοιφη την πηρα και την εβαλα 2 φορες ,στην ουσια δεν κανει και τιποτα,δεν ξερω τωρα αν πηρα τη σωστη μαρκα.

Εμενα το πρωτο δοντακι εσκασε 6,5 μηνων και τωρα παει να σκασει το δευτερο.Οτι μπορει να βαλει στο στομα της το βαζει,τριβει βγαζει σαλακια χαμος.

KeDzp2.png

CBqup3.png

εγω δεν του εβαλα και δεν του εδωσα τιποτα.ο γιατρος που ειπε οχι στην αλοιφη δεν κανει τιποτα και οσο λιγοτερα φαρμακα τοσο καλυτερα!
My words exactly! :lol:

δεν χρησιμοποίησα καθόλου αυτό το ζελέ για την οδοντοφυϊα, γιατί θεώρησα ότι η ανακούφιση θα ήταν πολύ παροδική.

Ομως το βράδυ όταν ειχε μεγάλες ανησυχίες (δηλ να ξυπνάει ανά μισή ώρα) του έδινα λίγο ντεπόν για να κοιμηθεί 3 ώρες.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα με τα δοντάκια του μεγάλου μου παιδιού. Ωστόσο όταν τον ενοχλούσαν και διαμαρτυρόταν του έβαζα κι εγώ λίγη Bexident, με το δάχτύλο . Φαίνεται πως για λίγη ώρα τον ανακούφιζε και του άρεσε και η γεύση του. Με λίγα λόγια τη δεχόταν ευχάριστα. Μου τη σύστησε ο κουνιάδος μου που είναι ιατρικός επισκέπτης και την προωθεί στα φαρμακεία.

s-age.pngs-age.png

• 4 weeks later...

Μέχρι στιγμής αντεξα....χτες όμως της έδωσα λίγο depon... δεν μπορούσες ούτε να της μιλήσεις...μιλάμε για γκρίνιαααααα :!::!:

Εντωμεταξύ μου είπαν ότι δεν είναι τα δύο πάων κεντρικά που βγάζει τα επίπονα όσο τα διπλανά τους :shock::shock: Ισχύει???

• 5 months later...

ο Μάξιμος είναι 3μηνών και εδώ και 2 μέρες πετάει την ορθοδοντική πιπίλα του και βάζει το χέρι το οποίο δαγκώνει και μοιάζει να τον ανακουφίζει. Η παιδίατρος τηλεφωνικά μου είπε να του βάλω Depon στα ούλα γιατί παίρνουν θέση τα δόντια και πονάει. Δεν είναι λίγο νωρίς? Δεν υπάρχει κατι πιο ειδικό από το depon στα ούλα?

pgey.jpg.png

Υπαρχουν ειδικες αλοιφες οδοντοφυιας που ειναι ειδικα γιαυτη την δουλεια!Ρωτα στο φαρμακειο σου!Γιατι ομως η γιατρος δεν σας τις συνεστισε?

yHVLp3.png G2Hmp3.png

• 2 months later...

Γεια σας και Καλη Χρονια σε ολους-ες! ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα πρωτα δοντακια . ο γιος μου ειναι δεκα μηνων και ενω τα ουλα του ειναι πρησμενα, εχει σαλια, βαζει τα παντα στο στομα και εχει κατι ξεσπασματα "πονου" απ' οτι φαινεται δεν εχουμε δει ακομα δοντι. μηπως επρεπε να εχει ηδη βγαλει δοντια? θελω να πω πως ακουω για αλλα παιδακια που βγαζουν δοντακια απο τους 5-6 μηνες και μετα και ανησυχω.. ευχαριστω εκ των προτερων

νικολ μην αγχωνεσαι.και ο δικος μου εβγαλε μαζι τα 2 πρωτα δοντακια 9,5 μηνων.και απο τοτε στασιμος ακομα 2 εχουμε και κοντευουμε τον χρονο.ειναι στο παιδακι αλλα βγαζουν απο 5 μηνων και αλλα 10 και βαλε,αποτι γραφεις για τον δικο σου ειναι θεμα χρονου η καλυτερα ημερων :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!