Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όλη η γροθιά μέσα στο στόμα!

Recommended Posts

Απο 2 μηνων το κανει εμενα :D

Ανακαλυπτουν τον εαυτο τους , ειδικα εκει στον 3ο καταλαβαινουν οτι ειναι μια ξεχωριστή οντοτητα !

Μια χαρα ...τωρα περιμενω να βαλει και το ποδι γιατι χερια , σαλιαρες , παιχνιδακια , ρουχα , τα δαχτυλα τπου μπαμπα της , τα δικα μου ..ολα τα χει δοκιμασει :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 159
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απο 2 μηνων το κανει εμενα :D

Ανακαλυπτουν τον εαυτο τους , ειδικα εκει στον 3ο καταλαβαινουν οτι ειναι μια ξεχωριστή οντοτητα !

Μια χαρα ...τωρα περιμενω να βαλει και το ποδι γιατι χερια , σαλιαρες , παιχνιδακια , ρουχα , τα δαχτυλα τπου μπαμπα της , τα δικα μου ..ολα τα χει δοκιμασει :lol::lol:

ναι αυτο ακριβως,ανακαλυπτουν τον εαυτο τους. :D Ολα στην αρχη απο το στομα πρωτα θα τα περασουν.

αα εμεις ξεπερασμε το σταδιο χερια ειμαστε στην μιση πατουσα στο στομα!!!!!!! :lol::lol: γλυφει τα δαχτυλακια του ποδιου με παθος και επειδη εχει πολλα σαλια του γλυστραει και φτου και απο την αρχη...

:D για να πω κατι σχετικα με το θεμα μιας και βλεπω πολλα κοινα αναμεσα στα μωρακια τελικα πιστευω οτι ολα αυτα ειναι σταδια που πρεπει να περασουν προκειμενου να ειναι ετοιμα τα μωρακια για αλλα πραγματα αργοτερα πχ.κουταλακι,τροφη κτλ...διορθωστε οι εμπειρες μανουλες αν κανω λαθος

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Και εμενα τα ιδια εκανε ακριβως απο 2 μηνων, προετοιμασια για τα δοντια πρεπει να ειναι, στον 5ο βγηκανε τα 2 κατω.

3 μήνες για 2 δόντια ??? :lol::lol::lol:

Οι παιδιατροι (και γω μαζί τους ) δεν το δέχονται αυτο με τα δοντια :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Πάντως, του έδωσα το δάχτυλό μου να δω τι κάνει και κυρίως δαγκώνει, δεν ρουφάει τόσο...οπότε ίσως να έχουν ενοχλήσεις στα ούλα. Πάντως στο μικρό μου συνοδεύεται συνήθως μα ανυσηχία, δεν είναι δηλαδή εξερεύνηση...

5Aqjp3.png

Τον ρωτησα τον παιδιατρο μας Λαμπρινουλα και μου ειπε πως ηταν ενοχληση στα ουλα επειδη προετοιμαζοταν να βγαλει δοντακια. Τωρα τι να πω δεν ξερω και εγω ειδικη δεν ειμαι , το θεμα ειναι οτι ετρωγε τα παντα, ειχα φτασει σε σημειο να του αλλαζω σεντονια 2 και 3 φορες την μερα επειδη τα μουσκευε απο τα σαλια. Οταν εμαθε δε να βαζει την πατουσα του στο στομα εκει να δειτε γλεντια , ολη μερα λες και ειχε πιπιλα!

Δεν ξερω εαν επιρεασε το γεγονος, αλλα εγω δεν του εχω δωσει καθολου πιπιλα - ειμαι 100% κατα- ισως εαν ειχε κατι στο στομα να μην αντιδρουσε τοσο εντονα, αλλα και παλι με τα παιχνιδακια οδοντοφυιας δεν τα ηθελε παρα μονο 2-3 μερες πριν σκασουνε τα δοντια που τα ετριβε συνεχως.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

και εμένα η μπέμπα μου στις 23 μαίου γεννήθηκε και το ξεκίνησε αυτό με την μπουνίτσα πριν 1- 1,5 μήνα. το έκανε μάλλον για να παίξει. την πρώτη φορά που κατάφερε να βάλει μόνο τον αντίχειρα στο στόμα της το ευχαριστήθηκε πολύ. το ρουφούσε με μανία. ακόμα το κάνει αλλά για ελάχιστο χρόνο. προτιμάει την πιπίλα. πάντως όταν την είδαμε πρώτη φορά να περνάει από το στάδιο της μπουνίτσας και να καταφέρνει να βρει το δάχτυλο δεν ξέρω γιατί αλλά ένιωσα πολύ περήφανη!!! :lol:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

....Λέγαμε μήπως βγάζει δόντι' date=' αλλά ο παιδίατρος που τον είδε είπε όχι ακόμα και [b']ούτως ή άλλως συνήθως βγαίνουν από τον 5 μήνα και μετά.[/b]

Αυτό δεν ισχύει γιατί αρκετά μωρά ξεκινούν να εμφανίζουν τη νεογιλή οδοντοφυια από τον 4ο μήνα της ζωής του.

Όταν το μωρό βάζει συνέχεια το χέρι του στο στόμα επίμονα και γενικά είναι ανύσηχο σημαίνει οτι σε λίγο καιρό θα βγάλει και το πρώτο του δοντάκι.

Πολλές φορές αυτή η ενόχληση στα ούλα συνοδεύεται και από ανυσηχία στον ύπνο, δυσκολία στο φαγητό και γενικά μία κλήση από το καθημερινό τους πρόγραμμα.

Υπομονή μανούλες!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

Το γερακινάκι την πιπίλα ούτε που να την φτύσει,

τα δαχτυλάκια όμως τα δοκιμάζει συχνά πυκνά! :lol:

Ο παιδιατρος είπε οτι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε

είναι το στοματικό στάδιο και το περνούν όλα τα μωράκια.

(και για την πιπίλα να μην επιμείνουμε αφού δεν την παίρνει)

Ακριβώς το ίδιο είπε κι η δική μας γιατρός, και μάλιστα έκανε και χιούμορ: ε, τι να κάνουμε, σεξουαλική ικανοποίηση είναι :lol: ... Είδες ο Φρόυντ;

Χωρίς πλάκα όμως, εμένα δεν μου αρέσει που έχει κολλήσει με το δάχτυλο. Αλλά τι να κάνω; πιπίλα παίρνει μόνο όταν νυστάζει τρελά, και μόλις αποκοιμηθεί την φτύνει.

Εγω την παρατηρώ (πριν λιγο καιρο το κανε πιο εντονα) που κοιταει το χερακι της ..κουναει τα δαχτυλακια ...καθεται ποση ωρα και το κοιταει ..μετα ...παρτο μεσα στο στομα ολο γροθιά :lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω την παρατηρώ (πριν λιγο καιρο το κανε πιο εντονα) που κοιταει το χερακι της ..κουναει τα δαχτυλακια ...καθεται ποση ωρα και το κοιταει ..μετα ...παρτο μεσα στο στομα ολο γροθιά :lol::lol::lol:

Ωραίο αυτό!:D

Πάντως και μας ο μικρός, επειδή την πιπίλα δεν του την έδωσα καθόλου από την αρχή λόγω θηλασμού, τώρα δεν την θέλει καθόλου! Όταν έχει όμως πολύ γκρίνια μόνο με το δαχτυλάκι του στο στόμα κοιμάται. Το κάνει τώρα αυτό 2-3 μέρες! Ελπίζω να μην του γίνει συνήθεια γιατί το δάχτυλο δεν κόβεται εύκολα!!!

5Aqjp3.png

Ξεαγχωθείτε λίγο :D

Ο Κωστής ανακάλυψε το δάχτυλό του περίπου στην ηλικία των δικών σας. Το ευχαριστήθηκε για 2-3 μήνες (και πολύ λέω) και το έκοψε μόνος του.

Πιπίλα δεν πήρε ποτέ.

Το γερακινάκι την πιπίλα ούτε που να την φτύσει,

τα δαχτυλάκια όμως τα δοκιμάζει συχνά πυκνά! Laughing

Ο παιδιατρος είπε οτι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε

είναι το στοματικό στάδιο και το περνούν όλα τα μωράκια.

(και για την πιπίλα να μην επιμείνουμε αφού δεν την παίρνει)

Ακριβώς έτσι!! :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Να σας ανάφέρω κι εγώ την δικιά μου πρόσφατη εμπειρία..... η μπέμπα μου σε 4 μέρες γίνεται 3 μηνών! Πρίν λίγο καιρό άρχισε κι εκείνη να βάζει τα χέρια στο στόμα της. Της δοκίμαζα και το δικό μου δάχτυλο και είδα ότι από πείνα δεν ήταν, δεν γρίνιαζε και έτσι σκεφτήκαμε ότι ξεκίνησε την εξερεύνηση, σάλια είχε αρκέτα, αν και εμένα δεν μου πήγαινε κάτι καλά στην όλη φάση!! Εν το μεταξύ είχαμε ραντεβού στην παιδίατρο για τα εμβόλιά της και την ώρα που θα της κοίταζε το στόμα, της το ανέφερα.....Τελικά είδαμε ότι είχε στοματίτιδα!!!!!! Μας έδωσε την ανάλογη κρέμα να της βάζουμε στο στόμα της και να προσέχουμε πάρα πολύ με τι έρχεται σε επαφή το στόμα της.

Τώρα κι εμείς είμαστε είμαστε στη φάση που προσπαθεί να βάλει στο στόμα το σέντονι της, δεν τα καταφέρνει, κουκουλώνεται μέχρι απάνω και μετά φωνάζει για βοήθεια!!! :lol::lol:

Τώρα κι εμείς είμαστε είμαστε στη φάση που προσπαθεί να βάλει στο στόμα το σέντονι της, δεν τα καταφέρνει, κουκουλώνεται μέχρι απάνω και μετά φωνάζει για βοήθεια!!! :lol::lol:

Τα ίδια ακριβώς και μεις!!! Διαβάζω αυτά που γράφετε και μένω έκθαμβη με τις ομοιότητες των παιδιών μας...!!! :shock::D

5Aqjp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εμείς τα ίδια κάνουμε αλλα τώρα τελευταία βάζουμε και τις δύο μπουνίτσες και αν έχουμε και την πιπίλα και αυτή μαζί αύτο δεν είναι στόμα είναι μπουρί :lol: Αν τα χέρια δεν τα έχουμε στο στώμα , δηλαδή όταν τρώμε μόνο , τότε τραβάμε τα αυτία μας

• 4 months later...

Κοριτσια ο μικρος μου(2 1/2 μηνων) εδω και λιγες μερες βαζει το χερι του(μπουνια)στο στομα του με μανια,βγαζει πολλα σαλια και εχει και λιγη γκρινια..Ειναι λετε λογω δοντιων?Τι να κανω?

τιποτα δε θα κανεις

δοντακια ειναι αλλα μπορει να περασουν και πολλοι μηνες μεχρι να τα δεις

εμεις ξεκινησαμε σαλια στον 3ο και το πρωτο δοντι εσκασε στον 8ο!

kKZUp2.png

Kαλημέρα και από εμένα συμφωνώ με την Γατούλα δεν πρέπει να κάνεις τίποτα γιατί είναι ένδειξη της ψυχοσωματικής του ανάπτυξης και με το να το εμποδίζεις του δημιουργείς ''πρόβλημα''. Απλά ανακαλύπτει τα χεράκια και στη συνέχεια όλο το σώμα του, αργότερα θα βάζει και τα δάχτυλα των ποδιών του στο στόμα :lol::lol::lol: Να ξέρεις ότι είναι σημάδι ότι αναπτύσσεται κανονικά.

xZBdp3.png

Λογικά δοντάκια αλλα μπορει να εεεεεχετε δρόμο. Εμεις το πρώτο 7 μηνών και ακόμα να δουμε φως στα υπόλοιπα και περασαμε τα 10!!!

Κουραγιο και να τα πλένετε όσο μπορείτε και να κόβετε τα νυχάκια. Και οσο γινεται οχι στο στομα γιατι κατι κακό κάνει στον ουρανίστο και ειναι πρόβλημα για τα δεύτερα δόντια

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...