Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πείραμα CERN...

Κυριακή

Recommended Posts

http://www.madata.gr/index.php?news=23762

http://www.madata.gr/index.php?news=23732

H προσωπική μου γνώμη είναι...οτι δεν χρειάζονταν να γίνει αυτό το πείραμα...

Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και ισχυροί...

Δείτε το video

http://conspiracy-channel.gr/

:shock::shock:

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 231
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Hδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές και έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχια απ'όσο διαβάζω.

http://public.web.cern.ch/Public/Welcome.html

Για τους κινδύνους δεν έχω καταλάβει ακριβώς πού εντοπίζεται το πρόβλημα, μήπως μας ρουφήξει η μαύρη τρύπα και χαθούμε;

Hδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές και έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχια απ'όσο διαβάζω.

http://public.web.cern.ch/Public/Welcome.html

Για τους κινδύνους δεν έχω καταλάβει ακριβώς πού εντοπίζεται το πρόβλημα, μήπως μας ρουφήξει η μαύρη τρύπα και χαθούμε;

Δεν σε ανησυχεί που κάνει η ανθρωπότητα πειράματα με τον πυρήνα της γής;

Αυτό εμένα με τρομάζει...

Εσύ τί πιστεύεις οτι αυτό δεν θα επηρεάσει τον πλανήτη;

Ισα-ίσα αισιοδοξώ να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Είναι μεγάλο θέμα βεβαια το καπέλωμα της επιστήμης και η χρήση των αποτελεσμάτων, αλλά χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει κέρδος.

Εσύ πώς πιστεύεις οτι θε επηρρεαστεί ο πλανήτης;

Ισα-ίσα αισιοδοξώ να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Είναι μεγάλο θέμα βεβαια το καπέλωμα της επιστήμης και η χρήση των αποτελεσμάτων, αλλά χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει κέρδος.

Εσύ πώς πιστεύεις οτι θε επηρρεαστεί ο πλανήτης;

Με σεισμούς;

Διαφημίσεις

ακουσα οτι μπορει απο το σημερινο πειραμα να εχουμε εκτος απο το πλατος μηκος φαρδος κ αλλα μετρα!!!!!!!!!!!!!

εχουν παρει μερος 10,000επιστημονες, ο Νανοπουλος ελεγε οτι ηταν νεος κ γερασε περιμενοντας αυτο το πειραμα που μπορει να αλλαξει ολες τις θεωρεις που ξερουμε μεχρι σημερα.Φανταζομαι οτι μεσα στα 20χρονια που καναν να το κατασκευασουν εχουν παρει ολες τις παραμετρους

Εγω απορω πως επιτρεπεται σε ενα τσουρμο "ηληθιους" να θετουν σε κινδυνο το μελλον μας για ποιο λογο? Τι θα αποδειξουν με αυτο?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σε ώρα Ελλάδος...ξέρετε τί ώρα θα γίνει;Η αλήθεια είναι οτι έχω ακούσει είναι απο την TV..

Τα παραπάνω link τα βρήκα πρώτα πρώτα σε εύρεση του google.

Δεν τα διάβασα όλα αυτά τα κατεβατά..

Αλλά αυτό που με έκανε να τα παραθέσω..είναι οι ίδιοι ακριβώς φόβοι με την "mamaka".

Διαφημίσεις

Εγω απορω πως επιτρεπεται σε ενα τσουρμο "ηληθιους" να θετουν σε κινδυνο το μελλον μας για ποιο λογο? Τι θα αποδειξουν με αυτο?

Καί όχι μόνο αυτό...αλλά έχουν ξοδέψει τόοοοσα χρήματα που θα μπορούσαν να έκαναν κάτι για την καταστροφή του πλανήτη...για τους πάγους που λιώνουν...για τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα κομμάτι φαί ίσα για να ζήσουν.

μα τι λες τώρα; τι "ηλιθιους" εδώ πρόκειται να βγουν σε τέτοια συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα!! Δηλαδη κολλήσαμε στο πίστευε και μη ερέυνα που μας έχει φλομώσει η εκκλησία??

Αγαπητή elenik αναθεώρησε!!!

μα τι λες τώρα; τι "ηλιθιους" εδώ πρόκειται να βγουν σε τέτοια συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα!! Δηλαδη κολλήσαμε στο πίστευε και μη ερέυνα που μας έχει φλομώσει η εκκλησία??

Αγαπητή elenik αναθεώρησε!!!

Τί σχέση έχει η εκκλησία και η κάθε θρησκεία εδώ;

Σε τί θα βοηθήσει ...έχεις καταλάβει; Γιατί εγώ όχι!!

Και τί θα με βοηθήσει για να μάθω πώς δημιουργήθηκε η γή;...εμένα με ενδιαφέρει να ζήσει η γή που είμαι τώρα.

Και άν με θεωρεί κάποιος οπισθοδρομική ...θα απαντήσω...σε αυτό το θέμα ..με πειράματα στην γή..είμαι!!

«Θα καταλάβουμε πολύ καλά την Αρχή του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχει για τον ανθρώπινο νου πιο βαθιά ερώτηση και πιο μεγάλο πρόβλημα από τότε που εμφανίστηκε το ανθρώπινο είδος.

Το μέγιστο πρόβλημα της δημιουργίας του σύμπαντος κόσμου.

Θα έχουμε απαντήσεις για το πώς εξελίχθηκε και πού πηγαίνει.

Καινούργιος κόσμος

Δηλαδή οδεύουμε σε έναν καινούργιο θαυμαστό κόσμο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος μετέχει στην ομάδα που πριν από δεκαετίες ονειρεύτηκε τη δημιουργία του Μεγάλου Επιταχυντή και σήμερα βλέπει ένα επιστημονικό όραμα να τίθεται σε εφαρμογή.

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη γνώση, βοηθάμε το ανθρώπινο μυαλό να καταλάβει καλύτερα τον κόσμο, να ελευθερωθεί από δεσμά του παρελθόντος και να τραβήξει τον δρόμο του».

Στην πράξη μέσα από τη σύγκρουση πρωτονίων θα υπάρξει μια μοναδική ενέργεια και το φαινόμενο θα αποτελεί μια αναπαράσταση της Μεγάλης Εκρηξης (Big Bang), και μια σειρά από πειράματα θα καταγράψουν και θα αναλύσουν όλα όσα συμβούν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η προσδοκία χιλιάδων ερευνητών στρέφεται στην ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, στην εξερεύνηση της σκοτεινής ύλης του Σύμπαντος και στην πειραματική πιστοποίηση των θεωριών που διέπουν τη Φυσική.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα μέρος των ιστορικών για την επιστήμη πειραμάτων εστιάζεται σε θεωρίες που έχει διατυπώσει χρόνια πριν ο κ. Δ. Νανόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε και τη μεθοδολογία για τον εντοπισμό του περίφημου άγνωστου σωματιδίου Χιγκς...

Ακριβώς αυτήν τη μέθοδο που ακολουθούν σήμερα στο CERN.

ENA ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΕΠΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΥΛΗΣ

Οπως εξηγεί ο κ. Νανόπουλος, στο CERN θα «συναντηθούν» οι δυνάμεις των στοιχειωδών σωματιδίων: οι ισχυρές, οι ηλεκτρομαγνητικές, οι ασθενείς και οι βαρύτιμες δυνάμεις μέσα σε πολύ υψηλές ενέργειες.

«Η Φύση μας μιλάει και μας λέει ότι πρέπει να ενοποιήσουμε τις δυνάμεις, μαζί με τη βαρύτιμη, και αυτό το ονομάζουμε η Θεωρία του Παντός και των Υπερχορδών, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια συνεπή θεωρία που να διέπει όλα τα πράγματα», λέει ο κ. Νανόπουλος.

«Παράλληλα ξέρουμε ότι η ενεργειακή πυκνότητα του Σύμπαντος μόνο κατά 4% αποτελείται από πρωτόνια και νετρόνια, από τα οποία προέρχονται η Γη και ο Ηλιος.

Το 23% είναι αυτό που λέμε σκοτεινή ύλη, ενώ το 73% είναι η σκοτεινή ενέργεια του Σύμπαντος.Δηλαδή όχι μόνο η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος, αλλά ούτε καν είμαστε φτιαγμένοι από αυτό το υλικό, από το οποίο είναι φτιαγμένο το μεγαλύτερο μέρος του Σύμπαντος. Το 23% που αποτελεί τη σκοτεινή ύλη ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα έως τη 10ετία του 80.

Τότε με τη δική μου ομάδα στο CERN είδαμε ότι ένα από τα υπερσυμμετρικά σωματίδια (το νουτραλίνο) είχε όλες τις ιδιότητες για να αποτελεί αυτό που λέμε σκοτεινή ύλη.

Και όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την υφή της σκοτεινής ύλης. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δουν στον Επιταχυντή, να εντοπίσουν δηλαδή το σωματίδιο και να εξηγήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Σύμπαντος, τι αποτελεί την υφή της σκοτεινής ύλης.

Ο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Από τη δεκαετία του 70 μεγάλα επιστημονικά κέντρα αναζητούσαν τις αλληλεπιδράσεις των δυνάμεων με στόχο τη Μία Ενιαία Θεωρία. Το ακρωνύμιο GUP αποτελεί μια επιλογή της ομάδας του Ελληνα επιστήμονα.

Κομβικό σημείο στις ερευνητικές αναζητήσεις αποτελεί το σωματίδιο Χιγκς, η ύπαρξη του οποίου έχει διατυπωθεί θεωρητικά, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί μέσα από πειράματα. Τώρα οι υψηλές ενέργειες του Επιταχυντή δίνουν τη δυνατότητα για τις κρίσιμες απαντήσεις.

Τη μεθοδολογία αυτή είχε προτείνει πριν από πολλά χρόνια ο κ. Δ. Νανόπουλος.

«Το μποζόνιο πήρε το όνομα του καθηγητή ο οποίος το ανακάλυψε. Ο τρόπος όμως για να το βρούμε προτάθηκε το 1978-79, όταν ήμουν στο Χάρβαρντ, από την ομάδα όπου μετείχε ο Γκλάσοου (Βραβείο Νόμπελ 1979), ο Τζορτζέ και εγώ. Ο τρόπος που προτείναμε τότε για τον εντοπισμό του σωματιδίου αποτελεί την κύρια μέθοδο με την οποία το αναζητούν σήμερα.

Στο περιβάλλον του αντιδραστήρα θα ισχύσουν οι συνθήκες που υπήρχαν στο Σύμπαν τη στιγμή που δημιουργήθηκε. Για την ακρίβεια 10 στη μείον 15η του δευτερολέπτου από τη στιγμή που ξεκίνησε η Δημιουργία».

«Τι εφαρμογές έχουν όλα αυτά στην καθημερινή μας ζωή;», θέτει το ερώτημα και απαντά ο καθηγητής κ. Δημήτρης Νανόπουλος.

Η έρευνα και το... μωρό

«Τέτοια πειράματα χρησιμοποιούν περίπλοκα τεχνολογικά μέσα.

Στο CERN γεννήθηκε το Διαδίκτυο, το Ιντερνετ και τα περίφημα WWW. Τώρα στο ίδιο κέντρο κυριαρχεί το Gread, ένα νέο επιστημονικό δίκτυο για τη διακίνηση των πληροφοριών.

Πάντα έτσι ξεκινούν όλα.

Θυμίζω τα λόγια του καθηγητή Φαριντέι όταν ρωτήθηκε για τη χρηστική αξιοποίηση των πειραμάτων του και των χρημάτων που ξόδευε στο εργαστήριο του: Πρώτον -είπε- πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα βάζετε φόρους σε αυτό που κάνω τώρα.

Και όσο για τη χρήση της έρευνας, είναι ανάλογη της χρησιμότητας ενός νεογέννητου μωρού».

Διαφημίσεις

θα βοηθησει να αποδειξουν οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε απο την εκρηξη και οχι απο τον θεο. Αυτο θα αποδειξουν και γι αυτο μας κανουν πειραματοζωα με την εγκριση τινος δεν ξερω.

Μηπως ξερεις κατι αλλο που θα βοηθησει να μαθουμε?

Ηληθιοι στην συμπεριφορα και οχι στον δεικτη IQ. Γιατι αυτος που ανακαλυψε την πυρηνικη βομβα απο τους "εξυπνους " δεν ηταν?

Καί όχι μόνο αυτό...αλλά έχουν ξοδέψει τόοοοσα χρήματα που θα μπορούσαν να έκαναν κάτι για την καταστροφή του πλανήτη...για τους πάγους που λιώνουν...για τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα κομμάτι φαί ίσα για να ζήσουν.

Ελα μου ντε

θα βοηθησει να αποδειξουν οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε απο την εκρηξη και οχι απο τον θεο. Αυτο θα αποδειξουν και γι αυτο μας κανουν πειραματοζωα με την εγκριση τινος δεν ξερω.

Μηπως ξερεις κατι αλλο που θα βοηθησει να μαθουμε?

Ηληθιοι στην συμπεριφορα και οχι στον δεικτη IQ. Γιατι αυτος που ανακαλυψε την πυρηνικη βομβα απο τους "εξυπνους " δεν ηταν?

Έλα ντε(συγνώμη κιόλας για το θάρρος)..τί με νοιάζει εμένα απο που δημιουργήθηκε ο κόσμος;... άν σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει!!!!

αυτό είναι το θέμα;...αν δημιουργήθηκε απο τον Θεό; ΄

Αλήθεια..αυτό είναι το θέμα της έρευνας..πλάκα κάνετε;

Υ.Γ. Κάτι που είδα στο video για το 2012..τί είναι πάλι αυτό; Ξέρει κανείς;..δεν πιστεύω να είναι περι θρησκείας πάλι!!

Επειδή όντως υπάρχουν ανησυχίες, υπάρχει μάλιστα και ομάδα πολιτών που έφτασε μέχρι το Δικαστήριο Ανθρώπινων δικαιωμάτων, για δημιουργία μαύρης τρύπας που θα μας "εξαφανίσει" η τεκμηριωμένη άποψη των φυσικών είναι ότι ακόμη και αν δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα (κάτι που μάλλον θα είναι επιτυχία) θα είναι μικροσκοπικά και θα εξαφανιστούν αμέσως. Δείτε και ένα σχετικό άρθρο στοhttp:// http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50889

Το ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από την έκρηξη και όχι απ'το θεό το ξέρουμε ήδη

Τέλος πάντων, το ότι δε μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς σε τί χρησιμεύει το πείραμα εσύ κι εγώ, δε σημαίνει ότι δε χρησιμεύει σε κάτι. Έτσι είναι η επιστημονική έρευνα. Για να επιχειρείται τέτοιο πράγμα σε παγκόσμια κλίμακα, ε, δε μπορεί να μην είναι σημαντικό.

Και πολύ πιθανόν τα αποτελέσματά του να τα διδάσκονται τα εγγόνια σου στο δημοτικό.

Εμένα πάντως με νοιάζει πολύ από πού δημιουργήθηκε ο κόσμος, ακόμη κι αν σε λίγο δεν θα υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή δε θα υπάρχουμε. Τουλάχιστον, ας ξέρουμε πιο πριν πώς ξεκίνησαν όλα

Επειδή όντως υπάρχουν ανησυχίες, υπάρχει μάλιστα και ομάδα πολιτών που έφτασε μέχρι το Δικαστήριο Ανθρώπινων δικαιωμάτων, για δημιουργία μαύρης τρύπας που θα μας "εξαφανίσει" η τεκμηριωμένη άποψη των φυσικών είναι ότι ακόμη και αν δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα (κάτι που μάλλον θα είναι επιτυχία) θα είναι μικροσκοπικά και θα εξαφανιστούν αμέσως. Δείτε και ένα σχετικό άρθρο στοhttp:// http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50889

To άκουσα αυτό...(κάτι έπαθε το Link που παραθέτεις)...αλλά και πάλι...δεν είναι επικίνδυνα πειράματα αυτά;...Και πάλι να πώ ...μήπως ήταν καλύτερα να γίνονταν πειράματα π.χ. για να σταματήσουν να λιώνουν οι πάγοι...πολύ ουτοπικά ακούγονται;

Τώρα τί λέω; Πάει έγινε.....ο καιρός θα δείξει..

Αυτό το επιχείρημα που λες Κυριακή χρησιμοποιείται πολύ όντως, αλλά δε νομίζω ότι είναι σωστό.

Από τα επιστημονικά πειράματα προκύπτουν λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους, και τους φτωχούς, και την κλιματική αλλαγή, τα πάντα. Δεν ξέρεις τί θα σου προκύψει από ένα πείραμα, συνήθως μάλιστα έτσι γίνεται, ξεκινάς για να αποδείξεις κάτι και στην πορεία βρίσκεις την πενικιλίνη και διάφορα άλλα που σώζουν κόσμο.

Γι αυτό και πρέπει να γίνεται έρευνα και μάλιστα τολμηρή. Αν μένουμε στα ίδια και στα ίδια τελικά χαμένοι θα είμαστε όλοι

αυτό σκεφτόμουνα και εγώ σήμερα....

Καλή δικαιολογία για ΚΟΠΑΝΑ!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

"Ξέρετε κυριε Τάδε μου, δεν θα έρθω σήμερα στη δουλειά , καθότι αύριο μπορεί να μην υπάρχουμε και αποφάσισα να περάσω τη μέρα με την κόρη μου!...see you tomorrow or in another life...."

:lol::lol::lol:

Υ.Γ. Κάτι που είδα στο video για το 2012..τί είναι πάλι αυτό; Ξέρει κανείς;..δεν πιστεύω να είναι περι θρησκείας πάλι!!

Να ρωτήσουμε τη Δρούζα που έχει κονέ με τον Πατέρα Μάξιμο :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...