Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσακια μου γλυκα βλεπω πολυ καλο κλιμα και εχω καταχαρει . Ετσι ανεβασμενες ψυχολογιες και ανοιχτες κεραιες που εχετε θα γεννησετε τελεια!! Σορυ κοριτσια αν εκανα λαθος με Γουμαλατσο . Ημουν σχεδον σιγουρη οτι μου το χε πει η theolvas πως κανει vbac.

Εγω με το πιτσιποπακι μου εχουμε μπει στη φαση που θελει να περπαταει !!!οποτε παει ο προσωπικος χρονος.Δεν εχω κανει πολλα . Παρολα αυτα εχω μπει σε μια ομαδα ακτιβισμου για το φυσικο τοκετο και ψιλοξεκιναω ενα ντοκιμαντερ για τον τροπο που γενναμε στην Ελλαδα( να με χετε υποψην σας αν γνωριζετε κατι ενδιαφερον)Πηρα και μια συνεντευξη απο την πιο υπεροχη γυναικα του κοσμου . Την Κλαρε Λοπρινζι τη μαια της Χαβαης . http://www.clareloprinzi.com/vbac.htmlπου ειναι μια διασημη μαια που ξεγενναει ανα τον πλανητη , με εδρα Χαβαη , μονο με φυσικους τροπους. Δεν ξερω σε ποσα χρονια θα επεξεργαστω το υλικο της συνεντευξης(εσπασε το ποδι και ο μοντερ μου γκρρρ) αλλα ρωτησα πολυ για vbac. Μου ειπε να σας πω , οτι οι μισες γυναικες της ειναι vbac. Ολες μα ολες γεννησαν κανονικοτατα στο σπιτι . Τους κανει πολλα εναλλακτικα και ενεργειακα κολπα βεβαια αυτη αλλα σε γενικες γραμμες προτεινει: Αγαπηστε την καισαρικη σας, αγαπηστε την τομη σας, δειτε τι εφταιξε. Καντε μασαζ , αγκαλιαστε τη , φροντιστε την με οποιο τροπο μπορειτε. Μετα ξεχαστε παντελως την επεμβαση και επικεντρωθειτε στον φυσιολογικο τοκετο σας. Μην τολμησετε να ακουσετε κανεναN.Συγκεκριμενα ειπε f$#! them ALL! Μου τονισε οτι κιο δικος της υπεροχος αντρας δεν ηθελε στο σπιτι το πρωτο παιδι( εχει 3 -τα θηλασε 5 χρονια το καθενα!!!) αλλα του ειπε γκοου του χελλ . εγω γενναω και κανενας αλλος.Διαβαστε το λινκ που σας εβαλα , αν τα πατε καλα με τα αγγλικα. Στην ιδια εκδηλωση γνωρισα και μια υπεροχη μαια σπιτιου, την Ελντα.Ειχα ακουσει πολλα γιαυτη αλλαποτε δεν ειχα γνωρισει. Ηρθε και αυτη να γνωρισει την Κλαρε απο κοντα και να της κανει ερωτησεις, επισης μας κραταγε το μωρο που ουρλιαζε την ωρα της συνεντευξης.... Μου ειπε οτι κανει μια ενεργειακη περιποιηση στην τομη της καισαρικης. Η Σπυνι μιλησε μαζι της αν θελει να πει περισσοτερα.

Σορρυ που ειναι ασυναρτητος ο λογος μου αλλα κοριτσια ο μπουμπουκος μου δεν με αφηνει σε χλωρο κλαρι χαχαχα

Φιλια αγαπημενες μου . Κιομως ειμαι ακομα εδω χεχε. Μαριαλακι μου εσυ με επεισες οτι πρεπει να συνεχισω εστω κουτσα στραβα οποτε μπορω. Νομιζω οτι ο σκοπος ειναι σχεδον ιερος οποτε αφηνω λιγο στην ακρη το θυμο μου περι υπογραφης!καλημεραααααααααα

http://yogamamagr.blogspot.com

ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗHΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!!!!!!Υ ΠΕ Ρ Ο ΧΑ Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

νιωθω πολυ χαρουμενη που γυρισες ξανα και συναμα πολυ πιο ασφαλης που δε θα μου ξεφευγει τιποτα απο τα δικα σου!!!!!για την Ελντα θα σας πω συντομα.....

λοιπον, επανερχομαι σχετικα με το θεμα της μαιας που λεει και η γιογκαμανουλα...η συγκεκριμενη κανει μια ενεργειακη θεραπεια με προκαινη-φυσικο συστατικο-την οποια ενιει μετα την καισαρικη.Δυστυχως αυτη η επουλωτικη θεραπεια δεν ειναι για εγκυους, οποτε οσες ενδιαφερεστε για vbac kai δεν ειστε εγκυες σπευσατε...γενικα την ακουσα πολυ συνεργασιμη και εκλεισα μαζι της ραντεβου....ο,τι αλλο πουμε θα σας κρατω ενημερες...

δηλαδή για να κάνουμε αυτη τη θεραπεία πρέπει να έρθουμε σε επαφη με τη μαια?

πως γινετε?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

λοιπον, επανερχομαι σχετικα με το θεμα της μαιας που λεει και η γιογκαμανουλα...η συγκεκριμενη κανει μια ενεργειακη θεραπεια με προκαινη-φυσικο συστατικο-την οποια ενιει μετα την καισαρικη.Δυστυχως αυτη η επουλωτικη θεραπεια δεν ειναι για εγκυους, οποτε οσες ενδιαφερεστε για vbac kai δεν ειστε εγκυες σπευσατε...γενικα την ακουσα πολυ συνεργασιμη και εκλεισα μαζι της ραντεβου....ο,τι αλλο πουμε θα σας κρατω ενημερες...

Θα ηθελα να μαθω πως θα μπορεσω να ερθω μαζι της σε επαφη.ωραια νεα παντως...πολυ ενθαρρυντικα!!!!

Διαφημίσεις

καλημερα !!!την επομενη εβδομαδα θα συναντηθουμε και θα τη ρωτησω για ολες μας...εννοω αναλυτικοτερα για παντα...μιλησαμε μονο στο τηλεφωνο, οποτε ο,τι σας μεταφερω ειναι με καθε επιφυλαξη...υπομονη λοιπον!!!

καλως ηρθες yogamama...τα δικα μου ειναι ενθαρρυντικα...ο γιατρος μου μου ειπε πως δε με πειραζει καθολου μεχρι τις 40 εβδομαδες αφου το παμε φυσιολογικα και οτι δεν επιτρεπεται καμια παρεμβαση μετα απο καισαρικη και με αντιμετωπιζει επισης σα πρωτοτοκη...επισης τον ακουσα να προτεινει και σε αλλη κοπελα τα μαθημτα της Ευτοκιας και χαρηκα πολυ...την επομενη εβδομαδα θα μιλησω και με τη μαια του για να δουμε πως μπορουμε να συνεργαστουμε ....

φιλια σε ολες....

λοιπον, επανερχομαι σχετικα με το θεμα της μαιας που λεει και η γιογκαμανουλα...η συγκεκριμενη κανει μια ενεργειακη θεραπεια με προκαινη-φυσικο συστατικο-την οποια ενιει μετα την καισαρικη.Δυστυχως αυτη η επουλωτικη θεραπεια δεν ειναι για εγκυους

Τι εννοει με τον ορο ενεργειακη θεραπεια??Ας μην μιλαμε για την προκαινη σαν να ειναι αλοη.Ειναι παραγωγο της κοκαινης.Mπορειτε να βρειτε σχετικες πληροφοριες στο εθνικο συνταγολογιο(on line).Οπως ολα τα αναισθητικα μπορει να εχει παρενεργειες..........

Φάρμακα αναισθησίας

Tα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην αναισθησιολογία ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

15.1 Tοπικά αναισθητικά

15.2 Γενικά αναισθητικά

15.2.1 Ενδοφλέβια αναισθητικά

15.2.2 Εισπνεόμενα αναισθητικά

15.2.3 Βενζοδιαζεπίνες

15.2.4 Νευροληπταναισθητικά

15.2.5 Οπιοειδή αναλγητικά

15.2.6 Μυοχαλαρωτικά της αναισθησίας

15.2.6.1 Αποπολωτικοί νευρομυικοί αποκλειστές

15.2.6.2 Μη αποπολωτικά μυοχαλαρωτικά

15.2.7 Ανταγωνιστές των κατασταλτικών του ΚΝΣ και της αναπνοής

15.2.8 Αντιχολινεργικά και αντιχολινεστερασικά

15.2.9 Ανταγωνιστές για την κακοήθη υπερπυρεξία

15.1 Tοπικά αναισθητικά

Tα τοπικά αναισθητικά είναι ουσίες που προκαλούν αναστρέψιμη καταστολή της μετάδοσης στη νευρική ίνα. H δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε ελάττωση της διαβατότητας της κυτταρικής μεμβράνης στα ιόντα νατρίου με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Tα τοπικά αναισθητικά ανάλογα με τη χημική τους δομή διακρίνονται σε εστέρες του βενζοϊκού και παρα-αμινοβενζοϊκού οξέος (αμινοεστέρες), όπως κοκαΐνη, προκαΐνη και σε αμίδια αρωματικών οξέων (αμινοαμίδια), όπως λιδοκαΐνη, βουπιβακαΐνη.

Tα τοπικά αναισθητικά ταξινομούνται, επίσης, ανάλογα με τη διάρκεια δράσης, σε μικρής διάρκειας (προκαΐνη), σε μέσης (λιδοκαΐνη) και σε μεγάλης διάρκειας (βουπιβακαΐνη). Oι αμινοεστέρες υδρολύονται από τη βουτυλοχολινεστεράση (Butylocholinesterase ή Buch), ενώ ο ρυθμός υδρόλυσης καθορίζει και το βαθμό της τοξικότητας. Tα αμινοαμίδια μεταβολίζονται κυρίως στο ήπαρ και μόνο 1-5% αποβάλλεται αναλλοίωτο με τα ούρα.

Oι ανεπιθύμητες ενέργειες των τοπικών αναισθητικών οφείλονται σε τυχαία ενδαγγειακή έγχυση, χορήγηση μεγάλης δόσης ή υπερευαισθησία στο φάρμακο. Eκδηλώνονται κυρίως με διέγερση ή καταστολή του KNΣ και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Tα τοπικά αναισθητικά, εκτός της κοκαΐνης, μπορούν να δοθούν με α-αδρενεργικούς διεγέρτες, κυρίως αδρεναλίνη. H προσθήκη της παρατείνει τη δράση του φαρμάκου και ελαττώνει την τοξικότητα.

Στη νωτιαία χορήγηση με τη χρήση καθετήρων για επαναληπτική ή συνεχή έγχυση η προσθήκη αδρεναλίνης δεν θεωρείται απαραίτητη.

Aνάλογα με τον τρόπο και την οδό χορήγησης η αναλγησία διακρίνεται σε:

Tοπική αναισθησία ή αναισθησία επιφάνειας: Aναισθησία δέρματος και βλεννογόνων συνήθως με επάλειψη ή ψεκασμό.

Aναισθησία διήθησης: Γίνεται με έγχυση του τοπικού αναισθητικού στην περιοχή που πρόκειται να χειρουργηθεί.

Eνδοφλέβια περιοχική αναλγησία: Για αναισθησία άκρου. H έγχυση του αναισθητικού γίνεται στην πιο απομακρυσμένη φλέβα του σύστοιχου άκρου (χέρι, πόδι).

Aποκλεισμός περιφερικών νεύρων ή πλεγμάτων: H έγχυση γίνεται δίπλα στο νεύρο ή πλέγμα.

Eπισκληρίδιος και υπαραχνοειδής αναλγησία: H έγχυση γίνεται στον επισκληρίδιο ή υπαραχνοειδή χώρο.

Eνδείξεις: Aναλγησία στη γενική χειρουργική, μαιευτική και οδοντιατρική. Aναλγησία επιφάνειας και βλεννογόνων. Kατάργηση αντανακλαστικών. Θεραπευτικός και διαγνωστικός αποκλεισμός νεύρων. Aντιμετώπιση μετεγχειρητικού και χρόνιου πόνου.

Aντενδείξεις: Yπερευαισθησία, κολποκοιλιακός αποκλεισμός. Φλεγμονή στο σημείο εφαρμογής. Eκλαμψία. Σε αρρώστους υπό θεραπεία με β-αναστολείς. H προσθήκη αγγειοσυσπαστικού αντενδείκνυται επίσης σε περιοχές που αιματώνονται από τελικές αρτηρίες (δάκτυλα, πέος), σε αρρώστους με περιφερικές αρτηριοπάθειες, υπέρταση ή υπερθυρεοειδισμό και στην υπαραχνοειδή αναισθησία. H νωτιαία χορήγηση αντενδείκνυται σε υποογκαιμικούς ασθενείς και σε shock.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Σπάνια αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Tοπικές αντιδράσεις όπως δερματίτιδα εξ επαφής (κνησμός, αιμορραγική κνίδωση, οίδημα), κυρίως σε άτομα που χειρίζονται το τοπικό αναισθητικό (οδοντίατροι) ή σε επανειλημμένη εφαρμογή. Kερατίτιδα σε παρατεταμένη επίθεση στον κερατοειδή. Oι τοξικές αντιδράσεις από τυχαία ενδαγγειακή έγχυση του φαρμάκου εκδηλώνονται με διέγερση, παραλήρημα, διαταραχές της όρασης, τονικούς και κλονικούς σπασμούς και στη συνέχεια κώμα, καταστολή του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού, άπνοια και καρδιακή ανακοπή. Πρώιμα σημεία τοξικών αντιδράσεων είναι ανησυχία,ζάλη, τρόμος, εμβοές, αιμωδία γλώσσας, ρίγος κ.ά. Aν προστεθεί αδρεναλίνη στο τοπικό αναισθητικό μπορεί να εκδηλωθούν άγχος, ανησυχία, ωχρότητα, τρόμος, ζάλη, κεφαλαλγία, αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία και υπέρταση. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν σχέση με τη μέθοδο αναλγησίας και το είδος του τοπικού αναισθητικού π.χ. έντονη βραδυκαρδία σε αποκλεισμό του παρατραχηλικού πλέγματος, υπόταση σε επισκληρίδιο και υπαραχνοειδή αναλγησία.

Aλληλεπιδράσεις: Bαριά υπόταση σε άτομα υπό θεραπεία με αντιυπερτασικά, αντιαρρυθμικά ή κορτικοστεροειδή. Yπέρταση ή υπόταση με τρικυκλικά, αναστολείς της MAO και ωκυτοκίνη. Mε αγγειοσυσπαστικά κοιλιακές αρρυθμίες. Oι αντιχολινεστεράσες αυξάνουν την τοξικότητα των αμινοεστέρων. Oι αμινοεστέρες παρατείνουν τη δράση της σουκκινυλοχολίνης.

Προσοχή στη χορήγηση: Nα διατίθενται τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ενεργειών. Προσοχή σε ηλικιωμένους, παιδιά, αρρώστους με βαριά γενική κατάσταση, μυασθένεια. Eπίσης σε αρρώστους με άτυπη Buch (χορήγηση αμινοεστέρων) ή με βαριά ηπατική νόσο (χορήγηση αμινοαμιδίων). Nα αποφεύγεται η τοπική αναλγησία ή η διήθηση σε περιοχές με πλούσια αιμάτωση, επίσης η επάλειψη μιας επιφάνειας δέρματος ή βλεννογόνων με αλοιφή πάνω από 24 ώρες. H συνολική δόση να μην υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπτή δόση του φαρμάκου. H πυκνότητα της προστιθέμενης αδρεναλίνης να μην είναι μεγαλύτερη από 1:200.000 και η συνολική δόση της να μην υπερβαίνει τα 500 μg. O βρασμός ή κλιβανισμός των διαλυμάτων με αδρεναλίνη απαγορεύεται. Πριν από την έγχυση του τοπικού αναισθητικού και περιοδικά στη διάρκεια της χορήγησης πρέπει να γίνεται σχολαστική αναρρόφηση.

Δοσολογία: H δόση εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος, τη γενική κατάσταση του αρρώστου, το βαθμό αιμάτωσης της περιοχής που εφαρμόζεται το φάρμακο, τη διάρκεια της χορήγησης και το είδος του φαρμάκου.

καλως ηρθες yogamama...τα δικα μου ειναι ενθαρρυντικα...ο γιατρος μου μου ειπε πως δε με πειραζει καθολου μεχρι τις 40 εβδομαδες αφου το παμε φυσιολογικα και οτι δεν επιτρεπεται καμια παρεμβαση μετα απο καισαρικη και με αντιμετωπιζει επισης σα πρωτοτοκη...επισης τον ακουσα να προτεινει και σε αλλη κοπελα τα μαθημτα της Ευτοκιας και χαρηκα πολυ...την επομενη εβδομαδα θα μιλησω και με τη μαια του για να δουμε πως μπορουμε να συνεργαστουμε ....

φιλια σε ολες....

ΠΕς ΤΩΡΑ ΟΝΟΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

κορίτσια οταν κάποια θεραπεία δεν είναι επείσημα αναγνωρισμένη από την ιατρική κοινότητα προτείνω να τη δεχόμαστε με ιδιαίτερη επιφυλαχτικότητα

Μαριαλακι μου εσυ με επεισες οτι πρεπει να συνεχισω εστω κουτσα στραβα οποτε μπορω. Νομιζω οτι ο σκοπος ειναι σχεδον ιερος οποτε αφηνω λιγο στην ακρη το θυμο μου περι υπογραφης!καλημεραααααααααα

http://yogamamagr.blogspot.com

καλως ήρθες και πάλι στην παρέα μας γιογκαμαμα

φιλια σε ολες....

κοριτσι καλησπερα και με το καλο!

μπορεις να μας πεις η να στειλεις πμ με τα στοιχεια του γιατρου;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

καλημερα !!!την επομενη εβδομαδα θα συναντηθουμε και θα τη ρωτησω για ολες μας...εννοω αναλυτικοτερα για παντα...μιλησαμε μονο στο τηλεφωνο, οποτε ο,τι σας μεταφερω ειναι με καθε επιφυλαξη...υπομονη λοιπον!!!

Που βρισκεται αυτη η μαια?μαλλον δεν καταλαβα καλα και νομιζα οτι ηταν εξωτερικο...

ευχαριστω κοριτσια .Θα συναντησω και εγω την Ελντα για το ταινιακι μου . Μενει Ραφηνα και το τηλ της ειναι 6946622891.Απο οτι εχω καταλαβει ειναι 4 μαιες στην Αθηνα που κανουν φυσικους τοκετους κ υποστηριζουν με σθενος τη δυναμη της γυναικας και τη δυνατοτητα της να γενναει χωρις καμια παρεμβαση.3 της Ευτοκιας(Ευαγγελια , Ευαγγελια ,Ελευθερια και η Ελντα (πρωην Ευτοκια) Υπογραμιζω τη θεση μου οτι αν κατι δε σου ταιριαζει δεν το κανεις.Μαριαλ ξερεις καθολου η επισκληριδιος τι ουσιες περιεχει by the way?

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

κορίτσια οταν κάποια θεραπεία δεν είναι επείσημα αναγνωρισμένη από την ιατρική κοινότητα προτείνω να τη δεχόμαστε με ιδιαίτερη επιφυλαχτικότητα

Μαριαλ μου ξερεις ποσα σκευασματα που εχουν περασει fda ειναι βοεια μοσχευματα?Εχω πουλησει ουρητηρα βοως για φιστουλα.Το προιον ειχε περασει fda!!!Ξερεις πως μοσχοπουλιουνται στα χειρουργεια και μετα μια χαρα λαδωνουν και μελετες και ιατρικες κοινοτητες και τους παντες με το κερδος που βγαζουν...Σε καταλαβαινω γιατι το λες και ξερω οτι διαφωνεις Μαριαλ μου σαυτο αλλα παντα υπαρχει η αλλη οψη του νομισματος. Πλεον , μετα τον τοκετο μου οτι αναγνωριζεται απο την ιατρικη κοινοτητα το δεχομαι με πολυ ιδιαιτερη επιφυλακτικοτητα.Και εγω λυπαμαι που εφτασα σε αυτο το σημειο αλλα δε μπορω να κανω κιαλλιως τοσο βαθια που μπηκε το μαχαιρι...Θελω να πω εχω δει πολλα παρασκηνιακα μεχρι να το ριξω στην προληπτικη ιατρικη και να ησυχασω μια για παντα .

Μην ξεχναμε οτι ο τοκετος δεν ειναι ιατρικη πραξη . Τον ΚΑΝΑΝΕ ιατρικη πραξη. Τι σχεση εχει ενα νεογεννητο(απο φυσιολογικη εγκυμοσυνη ) με χειρουργεια και ασθενεις και μικροβια απαντηστε μου. Αυτο με ρωταγε ξανα ξ ξανα η Λοπριντζι. Πως φτασατε οι Ελληνιδες με τοσο κοντινο παρελθον φυσικου τοκετου να το ριξετε στους παρεμβατικους...

JBePp2.png?qDX8aAa3

ευχαριστω κοριτσια .Θα συναντησω και εγω την Ελντα για το ταινιακι μου . Μενει Ραφηνα και το τηλ της ειναι 6946622891.Απο οτι εχω καταλαβει ειναι 4 μαιες στην Αθηνα που κανουν φυσικους τοκετους κ υποστηριζουν με σθενος τη δυναμη της γυναικας και τη δυνατοτητα της να γενναει χωρις καμια παρεμβαση.3 της Ευτοκιας(Ευαγγελια , Ευαγγελια ,Ελευθερια και η Ελντα (πρωην Ευτοκια) Υπογραμιζω τη θεση μου οτι αν κατι δε σου ταιριαζει δεν το κανεις.Μαριαλ ξερεις καθολου η επισκληριδιος τι ουσιες περιεχει by the way?

καλημερα σε ολες σας!!!καλη μου γιογκαμαμα σε ευχαριστω για την επικυρωση...μολις τωρα αυτο ηθελα να πω..οτι δηλαδη εσυ με βοηθησες να βρω την Ελντα και εχεις μιλησει και εσυ μαζι της!!!εγω παντως ανυπομονω να τη συναντησω!!!

Δηλαδή οι 4 μαίες της Ευτοκίας έχουν όλες ονόματα που αρχίζουν από Ε με κορυφαία την Ελευθερία που Ελευθερώνει;;;

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Δηλαδή οι 4 μαίες της Ευτοκίας έχουν όλες ονόματα που αρχίζουν από Ε με κορυφαία την Ελευθερία που Ελευθερώνει;;;

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

:lol: :lol: :lol:

Αγλαϊα μου σόρρυ, αλλά μιας και δε μπορώ να σου στείλω πμ βλέπεις πάλι το θέμα θηλασμός-φάρμακα; Σου έχω γράψει αναλυτικά τα βότανα του μείγματος για τη φλεβίτιδα. Να δω αν επιτρέπεται να το πάρω...:rolleyes:

δεν την παλεύω με τα φάρμακααααααααααααα :shock:

Ευχαριστώ!

Κορίτσια, αυτή η μαία μήπως κατεβαίνει και Κρήτη;;;; :mrgreen:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Δηλαδη αυτη ειναι η μαια που μπορει να βοηθησει τις κοπελες που ψαχνουν για φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη και συνιστα πρακτικες που δεν κανουν ομως για τις ηδη εγκυες?αχχχχ,,,,παρολο που ειμαι γιαννενα λεω να το προσπαθησω...τι να πω ισως κατι να βγει απο αυτο.

Γεια σας!

Spyni κανά νέο με τους γιατρούς; Βρήκες ακρη;

Να ρωήσω κάτι; Γνωρίζετε αν μπορεί μια γυναίκα να κάνει vbac σε δίδυμα;

Η μητέρα του άντρα μου είναι δίδυμη (ετερόζυγο - αν θυμάμαι καλά έτσι λέγεται;) και αναρωτιέμαι αν έχω πιθανότητες για δίδυμα...:roll: ή πάει από μαμά σε κόρη; Και αν έχω όντως πιθανότητες τι γίνεται τοτε;;;;;; Οέοοοοοοο!!!:rolleyes::lol:

Καλά, σκέψεις κάνουμε.......... έτσι; :mrgreen:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλημέρα, πριν 5 μήνες γέννησα ένα κοριτσάκι με Κ.Τ. Τη θηλάζω αποκλειστικά και πριν μία εβδομάδα αδιαθέτησα για πρώτη φορά, μετά τα λόχεια.

Είμαι 35 ετών και θα ήθελα σχετικά σύντομα να προσπαθήσω για δεύτερο παιδάκι. Ο γιατρός μου με ενημέρωσε πως αναλαμβάνει, σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά μου έως την 38η εβδομάδα, να με πάει σε φυσιλογικό τοκετό. (Διαφορετικά προχωράει σε Κ.Τ. με ραντεβού).

Η ερώτησή μου είναι, πόσο καιρό θα ήταν καλό να αφήσω να περάσει από τη γέννα για να ξαναπροσπαθήσω και να καταλήξω τελικά σε Φ.Τ.?

Αγλαϊα, θα εκτιμούσα τα φώτα σου για ακόμη μία φορά!

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

καλως ηρθες και να χαιρεσαι το κοριτσακι σου!!! δεν ειμαι η Αγλαια, αλλα ωσπου να σου απαντησει να σου πω , πως

εαν διαβασεις και τις προηγουμενες σελιδες θα δεις οτι το χρονικο διαστημα που αναφερεται ειναι μετα απο 18 μηνες - 24 μηνες...προσωπικη μου γνωμη να το φτασεις αυτο το οριο και να μη βιαστεις, απολαυσε το μωρακι σου και προσπαθεις λιγο αργοτερα, εισαι νεα εξαλλου!!!

Γεια σας!

Spyni κανά νέο με τους γιατρούς; Βρήκες ακρη;

Να ρωήσω κάτι; Γνωρίζετε αν μπορεί μια γυναίκα να κάνει vbac σε δίδυμα;

Η μητέρα του άντρα μου είναι δίδυμη (ετερόζυγο - αν θυμάμαι καλά έτσι λέγεται;) και αναρωτιέμαι αν έχω πιθανότητες για δίδυμα...:roll: ή πάει από μαμά σε κόρη; Και αν έχω όντως πιθανότητες τι γίνεται τοτε;;;;;; Οέοοοοοοο!!!:rolleyes::lol:

Καλά, σκέψεις κάνουμε.......... έτσι; :mrgreen:

Ζαχαρενια μου καλη, νεα θα σας εχω πολλα απο την εβδομαδα την καινουρια, οποτε θα αρχισω τις επαφες μου...σχετικα με τα διδυμα δεν ξερω πολλα-εμεις ειχαμε κληρονομικοτητα και οι δυο μας, μαλιστα η μικρη μας ειχε διδυμακι αλλα δεν τα καταφερε...-νομιζω παντως, χωρις να ειμαι σιγουρη οτι υπαρχει πιθανοτητα απο την πλευρα του αντρα σου να κυοφορησεις διδυμακια!!!!!!!!!!!!!!!!αντε μαθε εσυ τα νεα για τα διδυμακια και εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε!!!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...