Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική? vaginal birth after cesarian

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για γυναικολόγους που γνωρίζετε και οι οποίοι είναι θερμοί υποστηρικτές της VBAC. Η συζηγός μου έκανε την πρώτη της γέννα με καισαρική τομή πριν απο 12 ολόκληρα χρόνια. Παρόλαυτά, κάνενας απο τους γιατρους που έχουμε επισκεφτεί δεν έχει τα άντερα ή τις γνώσεις να την αναλάβει για φυσιολογικό.

Μπορείτε να βοηθήσετε?

Μακάρι να προοδευε λίγο η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα... Ενώ απο γενική άποψη έχουμε κορυφαίους επιστήμονες, είμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ επιφυλακτικοί σε οτιδήποτε νέο ή πρωτοποριακό όπως είναι η VBAC, η αναίμακτη χειρουργική κα.

Γιατί είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί???

Never underestimate your enemies, nor overestimate your friends.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νομιζω επειδη το κοστος απο ενα τετοιο ρισκο ειναι μεγαλο.... Η γυναικολογος μου μού ειπε οτι εδω στην Θεσσαλονικη μονο δυο μαιευτηρες αναλαμβανουν κατι τετοιο...

Εχω κανει δυο καισαρικες κ αν θες την προσωπικη μου γνωμη δεν θα διακινδυνευα να κανω φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη, εστω κι αν το ποσοστο επιπλοκων ηταν πολυ χαμηλο, γιατι 100% εμπιστοσυνη δεν εχω σε κανενα γιατρο...ουτε σ'αυτον που εκανε την καισαρικη, ουτε σ' εκεινον που θα επιχειρουσε τον φυσιολογικο τοκετο....

Ουτως η αλλως η καισαρικη πλεον ειναι μια επεμβαση ρουτινας, σε 5 μερες ημουν στο σπιτι μου χωρις κανενα προβλημα...

.png.png[/url]

Αριστη Προκοπειου

γυναικολογος-ομοιπαθητικος

Ν.Ηρακλειο

2102756182

γεννησα με καισαρικη ... σε ερωτηση μου αν κανω δευτερο παιδι θα πρεπει οπωσδηποτε να κανω παλι καισαρικη η απαντηση της ηταν..." αν ολα πανε καλα εχεις καλη εγγυμοσυνη κλπ κλπ ολα γινονται....το λεω σε εσενα που σε ξερω και ξερω και την πρωτη σου γεννα....¨

¨δλδ υπαρχει περιπτωση?¨

¨και βεβαια αρκει να υπαρχει η καταλληλη εκπαιδευση και οι απαραιτητες προυποθεσεις...ειναι δυσκολο αλλα οχι ακατορθοτο.."

μια επισκεψη στο γραφειο της δεν θα ηταν κακο νομιζω αφου τοσο πολυ το θελετε...

η aglaia επισης γνωριζει αρκετα...στειλε της πμ...

επισης θα ηθελα να σου πω οτι υπαρχει ενα πολυ αυστηρο νομικο πλαισιο για τους γιατρους και καλα κανει και υπαρχει για αυτο και ειναι πολυ επιφυλακτικοι οπως επισης δεν υπαρχει και η καταλλη γνωση και εκπαιδευση για κατι τετοιο...δλδ οταν οι ιδιοι οι γιατροι γνωριζουν το ποσο παρακυνδηνευμενο ειναι (βλεπωντας τα ποσοστα και τις ερευνες) δεν μπαινουν στο κοπο να εκπαιδευτουν παραπανο, για μια τοσο παρακυνδηνευμενη κινηση οπως ο φυσιολογικος τοκετος μετα την επεμαβση αυτη...ειναι λιγες οι μητερες και ακομα λιγοτεροι οι γιατροι που επιθυμουν κατι τετοιο και λιγες οι περιπτωσεις που επιτυνχανεται....πρεπει ο ιδιο ο γιατρος να το θελει παρα μα παρα πολυ για να το κανει ..... εγω προσωπικα αν και ενθερμη υποστηρηκτρια του φυσιολογικου τοκετου καταλαβαινω τους γιατρους που δεν επιθυμουν κατι τετοιο ... πανω απο ολα η ασφαλεια και η υγεια...

Βασικά επειδή υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραπληροφόρηση όσον αφορά τη VBAC. Στην πραγματικότητα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου ρίξης μήτρας σε καισαρική μετά απο καισαρική παρά σε φυσιολογικό μέτα απο καισαρική.

Οσον αφορά την Αρίστη την γνωρίζουμε, είναι καταπληκτική και μας είχε αναλάβει σε μια προηγούμενη εγκυμοσύνη αλλά είναι στο Μητέρα και στο Ιασω νομίζω και εμείς ψάχνουμε κάτι σε δημόσιο νοσοκομείο αν γίνεται...

Εχω ήδη στείλει μηνυμα στην Αγλαϊα. Δεν ξέρω αν είναι εδώ όμως γιατί απο ότι γνωρίζω υπάρχει ένα συνέδριο στην Αυστρία (ή στην Ιταλια) και ενδέχεται να έχει παέι και αυτή εκεί... Περιμένω απάντησή της.

Never underestimate your enemies, nor overestimate your friends.

χαιρομαι πολυ την ξερετε...αλλα ναι αυτο ειναι ενα μεγαλο μειων....

το ¨Μητερα¨....

ευχομαι να πανε ολα καλα αφου τοσο πολυ το θελετε....θα γηνει...ψαξιμο θελει!!!1

ερωτηση : γιατι δεν την ρωτατε για γιατρο που να κανει αυτο που ζητατε στο δημοσιο ...δεν ειναι ξυνη θα σας δωσει πληροφοριες....

τεσπα μπορει να μιλησω εγω μαζι της η με την μαια της και να την ρωτησω...

αν εχω νεα θα σου στειλω πμ.

καλη συνεχεια !!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για γυναικολόγους που γνωρίζετε και οι οποίοι είναι θερμοί υποστηρικτές της VBAC. Η συζηγός μου έκανε την πρώτη της γέννα με καισαρική τομή πριν απο 12 ολόκληρα χρόνια. Παρόλαυτά, κάνενας απο τους γιατρους που έχουμε επισκεφτεί δεν έχει τα άντερα ή τις γνώσεις να την αναλάβει για φυσιολογικό.

Μπορείτε να βοηθήσετε?

Μακάρι να προοδευε λίγο η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα... Ενώ απο γενική άποψη έχουμε κορυφαίους επιστήμονες, είμαστε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ επιφυλακτικοί σε οτιδήποτε νέο ή πρωτοποριακό όπως είναι η VBAC, η αναίμακτη χειρουργική κα.

Γιατί είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί???

Sou stelno se pm ta stihia tis ginekologou mou. Xero pos analamvani teties periptosis.

• 2 εβδομάδες μετά...

Την Κυριακή που πήγα για κάτι έκτακτο στην κλινική συζητούσα με τον γιατρό μου, τον οποίο πήρα τηλ. κι ήρθε αμέσως στην κλινική να με εξετάσει :D , τον ρώτησα αν μετά από καισαρική γεννάς εύκολα με φυσιολογικό τοκετό και μου λέει "Αλεξάνδρα μου αν ήσουν στην Γερμανία σίγουρα θα γινόταν, εδώ λίγο δύσκολα. Εδώ θα γίνει μόνο εάν προκληθεί φυσιολογικά ο τοκετός και γεννήσεις και μέσα σε 6 ώρες...εάν δούνε ότι ξεπερνάς τις ώρες τότε καισαρική" και πάλι πιστεύω πως ελάχιστοι το κάνουνε αυτό κι ότι οι περισσότεροι γιατροί μάλλον σου ξεκαθαρίζουν από την αρχή ότι θα πας για καισαρική!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 3 months later...

Καλημερα...

Εδω κ λιγο καιρο ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα για να δω αν υπαρχουν αναμεσα μας κοπελες οι οποιες μετα απο γεννα με καισαρικη επιχειρησαν να κανουν φυσιολογικο τοκετο, αν τα καταφεραν ή οχι, μετα απο τι χρονικο διαστημα επιτρεπεται, αν υπαρχουν γιατροι να αναλαβουν κλπ.

Αρχισε να με ενδιαφερει διοτι σκεφτομαι οταν με το καλο ερθει το 2ο παιδακι να το επιχειρησω.

Για να καταλαβετε δεν ξερω καν αν ο γιατρος μου αναλαμβανει αλλα φανταζομαι πως πρεπει να ειναι απο τους θετικους.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων, που θα μοιραστειτε μαζι μας την γνωση κ την εμπειρια σας!

Καλημερα...

Εδω κ λιγο καιρο ηθελα να ανοιξω αυτο το θεμα για να δω αν υπαρχουν αναμεσα μας κοπελες οι οποιες μετα απο γεννα με καισαρικη επιχειρησαν να κανουν φυσιολογικο τοκετο, αν τα καταφεραν ή οχι, μετα απο τι χρονικο διαστημα επιτρεπεται, αν υπαρχουν γιατροι να αναλαβουν κλπ.

Αρχισε να με ενδιαφερει διοτι σκεφτομαι οταν με το καλο ερθει το 2ο παιδακι να το επιχειρησω.

Για να καταλαβετε δεν ξερω καν αν ο γιατρος μου αναλαμβανει αλλα φανταζομαι πως πρεπει να ειναι απο τους θετικους.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων, που θα μοιραστειτε μαζι μας την γνωση κ την εμπειρια σας!

Καλημερα ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ μου.

Ολα αυτα που σκεφτεσαι τα σκεφτομουν κι εγω μετα τον πρωτο τοκετο που ειχα κανει αναγκαστηκα Καισαρικη τοτε.

Ηθελα πολυ αυτη την φορα να γεννησω με φυσιολογικο τροπο αλλα καταρχας η μητρα μου δεν μας το επετρεπε λογω ζημιας στον τοκετο των διδυμων και δευτερον η αληθεια ειναι πως και η γιατρος μου δεν την ειδα και πολυ προθυμη για κατι τετοιο και να σου πω κατι; ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ που και παλι γεννησα με καισαρικη γιατι 1-1000 ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ και να μην ηταν και γερο το μωρο μου;τοτε πραγματικα θα ημουν μια γυναικα με ολες τις ατυχιες στο ενεργητικο της και φυσικα θα χα κανει 2 τοκετους μεχρι τωρα και δεν θα χα ουτε 1 παιδι.

Μονο στη Σκεψη ,ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ.

Ξερω πως δεν σου δινω απαντηση σε αυτα που ρωτας απλα σου λεω την συναισθηματικη μου κατασταση τοτε και τωρα για να καταλαβεις απλα οτι ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΓΕΡΟ και ΟΧΙ πως θα το φερεις στον κοσμο.

Συγνωμη αν εκφρασα κατι λαθος,δεν ηταν σκοπος μου .

Τουλαχιστον απο την δικη μου μερια ετσι τα βλεπω τα πραγματα.

Ευχωμαι παντως να γινει οπως το επιθυμεις και να κανεις τον επομενο τοκετο σου με Φυσιολογικο τροπο.

Πλεόν ακούγεται όλο και συχνότερα ο φυσιολογικός τοκετός μετά απο καισαρική αρκεί να έχει περάσει ενα διάστημα νομίζω 2 χρόνων. Φυσικά δεν αναλαμβάνουν όλοι οι γυναικολόγοι τέτοια περιστατικά. Στο ΕΛΕΝΑ σίγουρα όμως μπορείς να βρεις τέτοιους γιατρούς (ξέρω μια που γέννησε μια γνωστή μου αλλα εκείνη έμεινε έγκυος στο χρόνο και δεν μπόρεσε να κάνει τόσο γρήγορα φυσιολογικό).

Νομίζω ότι αξίζει να το ψάξεις όταν με το καλό έρθει η ώρα

Διαφημίσεις

ας μου εξηγήσει κάποιο καλό κοριτσάκι γιατί μετά από καισαρική δεν μπορείς να κάνεις φυσιολογικό τοκετό;;;

Το ακούω συνέχεια αλλά δεν έχω καταλάβει γιατι :shock::? με συγχωρείτε αν είναι ηλίθεια η ερώτησή μου !

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Sardelaki, απ' ότι ξέρω, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να υποχωρήσουν τα τοιχώματα της μήτρας, να σπάσουν δηλαδή και τότε...

Εμένα ο γιατρός μου δεν είναι και πολύ θετικός στη σκέψη. Μου είπε ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις: Το μωρό να έχει εμπεδοθεί, να μην είναι μεγάλο, δεν κάνεις επισκληρίδειο (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά) και γενικά να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα φυσικά. Εγώ στην 1η εγκυμοσύνη το μωρό δεν είχε εμπεδοθεί (περιτύληξη ομφάλιου λώρου), ήταν μεγαλούστικο (3670 γρ) και δεν ξέρω αν θα αντέξω χωρίς επισκληρίδειο, την 1η φορά έκανα τεχνητούς πόνους και υπέφερα. Μια φίλη μου έπειτα από γέννα διδύμων με καισαρική, γέννησε την κορούλα της φυσιολογικά και λέει ότι άξιζε τον κόπο!

Επειδή όμως το θέμα κρύβει κινδύνους αξίζει να ρισκάρεις?

Υπάρχει κίνδυνος νομίζω μόνο αν δεν έχει περάσει το απαιτούμενο διαστημα και να έχει κλείσει απόλυτα η προηγούμενη τομή...γι' αυτό έγραψα παραπάνω 2 χρόνια. Πάντως αρχίζει και υποστηρίζεται η ιδέα του Φ.Τ μετά απο καισαρική και μπράβο τους σε όσους γιατρους το κάνουν.

Eγω κοριτσια πιστευω πως αν ολα εξελισονται ομαλα αξιζει να δοκιμασει κανεις...

Βεβαια εγω απο οτι φανηκε κανω μεγαλα παιδια οποτε δεν ξερω αν θα μπορουσα. Λεω κ παλι εξαρταται αν ολα πηγαινουν τελεια.

Σε καμια περιπτωση δεν θα διακινδυνευα το παιδι μου.

Ακομη ομως δεν ρωτησα τον γιατρο μου να δω την αποψη του... :roll:

Είναι μια σκέψη που με απασχολεί κι εμένα αρκετά.

Ο Κωστής γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική μετά από πρόκληση λόγω αποκόλλησης του πλακούντα. (αφού είχαν ξεκινήσει οι συσπάσεις, είχαμε διαστολή, μου σπάσανε τα νερά και μετά από λίγο είχαμε αίμα :cry::cry:)

Η γιατρός μου ξέροντας πόσο στεναχωρέθηκα με την έκβαση των πραγμάτων μου είχε πει -τότε- πως δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και η επόμενη γέννα με καισαρική. Επιπλέον το γεγονός ότι είχα διαστολή, έστω μικρή, ήταν πολύ σημαντικό γιατί το σώμα έχει 'μνήμη' και θα ήταν πιο εύκολος την επόμενη φορά ένας φυσιολογικός τοκετός.

Η αλήθεια είναι πως από τότε δεν το έχω συζητήσει ξανά μαζί της. Θα είναι όμως η πρώτη κουβέντα που θα κάνω, όταν με το καλό ξαναμείνω έγκυος.

Υποθέτω ότι για να το επιχειρήσει κανείς, θα πρέπει όλα να είναι καλά και να μην προβλέπονται κανενός είδους δυσκολίες..... :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

δηλαδή τί ακριβώς γίνετε στην καισαρική τομή και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να υποχωρήσουν τα τοιχώματα της μήτρας; Γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; Μάλλον είμαι λίγο άσχετη παρότι έκανα καισαρική :shock::?

Εγώ όταν ρώτησα τον γιατρό μου αν υπάρχει περίπτωση Φ.Τ. μετά την Κ.Τ. μου είπε πως εάν ήμουν στην Γερμανία σίγουρα, στην Ελλάδα μάλλον όχι :( δεν ρώτησα περισσότερα τότε και έμεινα με την απορία! :?:

Ήμουν σκασμένη που κάναμε καισαρική,κάτι που δεν υπήρχε στο μυαλό μου ούτε καν σαν ενδεχόμενο, (επειγόντως με πίεση 19,απώλεια συνείδησης και αίμα) και ρώτησα τη γιατρό αν είμαι υποχρεωμένη να ξανακάνω καισαιρκή.

Μου είπε οτι αν μείνω 'εγκυος μετά από 3-4 χρόνια για σιγουριά,τότε αν είναι όλα καλά μπορούμε να δοκιμάσουμε.Αν μείνω στο χρόνο πάνω,πάμε αναγκαστικά για καισαρική.

Δεν ξέρω πραγματικά τι θα κάνω την επόμενη φορά

γιατί χωρίς φυσιολογικό τοκετό νιώθω σαν να πήγα στο πηγάδι και νερό δεν ήπια! :)

Αν ξέρει κάποια γιατρούς που αναλαμβάνουν ΦΤ μετά πό ΚΤ ας μας το πει.

Μου έχουν πει για μια γιατρό στο ΕΛΕΝΑ που ειναι κάργα υπέρ του φυσιολογικού και θα αναλάμβανε νομιζω. Λέγεται Κωνσταντινίδου Ειρήνη και ειναι στην Α' Μαιευτική.

Οι ξαδέρφες του άντρα μου γέννησαν σ'αυτήν. Η μια είχε κάνει καισαρική πέρυσι και ήταν όμως πολύ νωρίς και δεν έκανε Φ.Τ αν όμως είχε περάσει περισσότερος καιρός θα της έκανε.

Στα κορίτσια αυτά τη σύστησε μαία που δουλεύει στο ΕΛΕΝΑ ως πάρα πολύ καλή γιατρό

Το σκυλομετάνοιωσα που δεν πήγα εκεί τελικά :(

Αν όμως πάει κάτι στραβά με το γιατρό μου κτλ ή μου κάνει καμια κουβέντα περι καισαρικής νωρίτερα θα πάω βουρ τρέχοντας!

κορίτσια χθες πήγα στον γιατρό μου για να δεί την κοιλιά, μήτρα κτλ. μετά την καισαρική και μου είπε πως φυσικά και αναλαμβάνει Φ.Τ. μετά την Κ.Τ. μιάς και σπούδασε στην Αγγλία και εκεί είναι κάτι πολύ φυσιολογικό αυτό!

Απλά υπάρχουν κάποιοες προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουνε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να γίνει Φ.Τ....

αυτά...απλά ήθελα να σας ενημερώσω :D:D

φιλιά σε όλες

κορίτσια χθες πήγα στον γιατρό μου για να δεί την κοιλιά, μήτρα κτλ. μετά την καισαρική και μου είπε πως φυσικά και αναλαμβάνει Φ.Τ. μετά την Κ.Τ. μιάς και σπούδασε στην Αγγλία και εκεί είναι κάτι πολύ φυσιολογικό αυτό!

Απλά υπάρχουν κάποιοες προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουνε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να γίνει Φ.Τ....

αυτά...απλά ήθελα να σας ενημερώσω :D:D

φιλιά σε όλες

Καλημερα σαρδελακι μου!

Σου ειπε ποιες ειναι οι προυποθεσεις?

Τελικα απο οτι καταλαβα στις τοσες μανουλες που ειμαστε εδω ή καμια δεν επιχειρησε να το κανει ή καμιας ο γιατρος δεν αναλαμβανει! :?

οταν γεννησα πιο μπροστα ειχε γεννηση μια με φτ μετα απο 2 χρονια καισαρικη και να πω την αληθεια η κοπελα ειχε προβλημα ( ηταν δικια της επιλογη και την ειχανε πανω απο 20 ωρες στις αιθουσες ωδινων για να την προσεχουν λογω αιμοραγιας). Στο τελος ομωσ του Αυγουστου γενναει η κουμπαρα μου με φτ( η γιατρος της ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα) και εχει 3,5 χρονια που εχει γεννηση την κορη της με καισαρικη( λογω πιεσης)

οταν γεννησα πιο μπροστα ειχε γεννηση μια με φτ μετα απο 2 χρονια καισαρικη και να πω την αληθεια η κοπελα ειχε προβλημα ( ηταν δικια της επιλογη και την ειχανε πανω απο 20 ωρες στις αιθουσες ωδινων για να την προσεχουν λογω αιμοραγιας). Στο τελος ομωσ του Αυγουστου γενναει η κουμπαρα μου με φτ( η γιατρος της ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα) και εχει 3,5 χρονια που εχει γεννηση την κορη της με καισαρικη( λογω πιεσης)

Eνημερωσε μας για την εξελιξη της γεννας της οταν με το καλο ερθει το μωρακι της. Σε ευχαριστω.

Καλημερα σαρδελακι μου!

Σου ειπε ποιες ειναι οι προυποθεσεις?

Τελικα απο οτι καταλαβα στις τοσες μανουλες που ειμαστε εδω ή καμια δεν επιχειρησε να το κανει ή καμιας ο γιατρος δεν αναλαμβανει! :?

να μην είναι το μωρό πολύ μεγάλο μου είπε, να μην υπάρχει πρόβλημα πίεσης κατά την κύηση ή διαταραχή της καμπύλης (αυτό που συναίβει σε μένα) και το μωρό να έχει κατέβει εντελώς κτλ...δεν ρώτησα περισσότερα γιατι είχε πολλές εγκυμονούσες που περιμένανε να τον δούνε και δεν ήθελα να περιμένουνε για ένα θέμα που προς το παρόν ούτως ή άλλως δεν υφίσταται γιατι θέλω να περιμένω καμιά 3 χρόνια για το επόμενο νινί :D

Πάντως μου είπε "μείνε εσύ έγκυος με το καλό και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να γεννήσεις φυσιολογικά" :D

εγω κοριτσια γεννησα με καισαρικη στην Αγγλια πριν 2,5 χρονια ο γιατρος που με εχει αναλαβει τωρα (ο οποιος επισης εχει δουλεψει πολλα χρονια στην Αγγλια) με προτρινει να γεννησω φυσιολογικα αυτη τη φορα...ηταν ενα ενδεχομενο που δεν το περιμενα παντα θεωρουσα οτι δευτερη φορα θα ηταν καισαρικη και δεν το κρυβω αλλα τωρα με φοβιζει λιγο αυτη η ιδεα :?

Ποπη μου εγω θα πω να το προσπαθησεις. Και βλεπεις πως θα νοιωσεις, το πολυ πολυ αλλαζεις γνωμη! :wink:

Μιλησα με τον γιατρο μου προχθες κ μου ειπε πως εφοσον εχει περασει τουλαχιστον ενας χρονος (κανονικα δυο) απο την πρωτη γεννα αναλαμβανει να ξεγεννησει με φυσιολογικο τοκετο.

Μου ειπε πως θα πρεπει να πληρουνται καποιες προυποθεσεις.

Βαρος μωρου κλπ κλπ...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...