Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να γραψω το παιδι μου σε αλλο σχολειο απο αυτο που ανηκουμε;

pitsikoki

Recommended Posts

Να ρωτησω εαν ξερει καμμια μαμα απο το φορουμ πως μπορω να γραψω το παιδι μου σε αλλο σχολειο απο αυτο που ανηκει (συμφωνα με την οδο) και πως μπορω να το κανω αυτο; Γιατι διαβασα καπου στο φορουμ οτι αν δηλωσεις διευθυνση καποιου φιλου ή συγγενη μπορει να γινει. Αλλα πως, δεν θελουν καποιο αποδεικτικο κατοικιας;

Οι πληροφοριες σας θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμες.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Πρώτα ρωτάς το διευθυντή του σχολείου που θες να πας. Αν εκείνοι δέχονται, και εφόσον συμφωνεί και ο διευθυντής του δικού σας σχολείου, τότε γίνεται.

Αν σου αρνούνται λόγω διεύθυνσης και επιμένουν τότε........

Υπάρχει ένα παραθυράκι του νόμου που λέει πως για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους (δε θυμάμαι πώς διατυπώνεται ακριβώς), μπορεί να γίνει. Στην περίπτωση αυτή θα συνενοηθείς με το σχολείο που θέλεις να φοιτήσει το παιδί και εφόσον το δέχονται (από θέμα χωρητικότητας κτλ), θα πας να πάρεις αντίστοιχη άδεια από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας (ανάλογα με την τάξη που πάει το παιδί σου).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Πρώτα ρωτάς το διευθυντή του σχολείου που θες να πας. Αν εκείνοι δέχονται, και εφόσον συμφωνεί και ο διευθυντής του δικού σας σχολείου, τότε γίνεται.

Αν σου αρνούνται λόγω διεύθυνσης και επιμένουν τότε........

Υπάρχει ένα παραθυράκι του νόμου που λέει πως για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους (δε θυμάμαι πώς διατυπώνεται ακριβώς), μπορεί να γίνει. Στην περίπτωση αυτή θα συνενοηθείς με το σχολείο που θέλεις να φοιτήσει το παιδί και εφόσον το δέχονται (από θέμα χωρητικότητας κτλ), θα πας να πάρεις αντίστοιχη άδεια από τον διευθυντή πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας (ανάλογα με την τάξη που πάει το παιδί σου).

Και πως μπορει να δεχτουν αφου στην πραγματικοτητα δεν συντρεχει σοβαρος λογος.

tALVp3.png

Για τους λόγους, δε μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτό εσύ θα το σκεφτείς.

Πολλοί επίσης δηλώνουν τη διεύθυνση εργασίας τους αν έχουν μαγαζιά, γραφεία, ιατρεία κτλ Και ως αποδεικτικό είναι οι λογαριασμοί (ΔΕΗ ή τηλέφωνο ή νερό κτλ)...

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Έτσι ακριβώς. Στην περίπτωση μας, το σχολείο που επιθυμούσαμε να πάμε μας δέχτηκε χωρίς καν να ρωτήσει τον λόγο της μετεγγραφής, είχε μόνο 32 παιδιά για ολόκληρη την Α τάξη και θα χωριζοταν σε δύο τμήματα που ο αριθμός των παιδιών θα ήταν μικρός. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει αν δεν δέχονταν το παιδί. Πάντως ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα είναι καθοριστικός για το αν σε δεχτούν ή όχι, γιατί δεν ξεκινάς ρωτώντας πόσα παιδάκια έχει το τμήμα στο σχολείο που θες να μεταφέρεις το παιδί σου;

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Να το θεσω αλλιως? Φαντασου να μενεις κοντα στο σχολειο και να μην δεχονται το παιδι σου γιατι δεν υπαρχει θεση, και δεν υπαρχει θεση γιατι καποιοι γονεις εχουν γραψει τα παιδια τους "με παραθυρακι" στο συγκεκριμενο σχολειο χωρις να συντρεχει ουσιαστικος λογος. Πως θα σας φανει?

Εγω το παιδι μου το εγραψα σε σχολειο 4χλμ μακρια γιατι στο σχολειο που ανηκαμε δεν υπηρχε θεση. Δεν το εψαξα παραπανω, γιατι ποτε δεν θα εβαζα το παιδι σε ενα τμημα με 28 παιδια. Εαν ομως το εψαχνα ειμαι σιγουρη οτι θα εβρισκα πολλες αναλογες περιπτωσεις αφου το συγκεκριμενο σχολειο εχει καλη φημη.

Περα απο τον αριθμο των παιδιων δεν το εψαξα γιατι το αλλο μου παιδι στο γυμνασιο ετσι και αλλιως πηγαινε σε σχολειο στην ιδια περιπου κατευθυνση οποτε δεν ειχα ουσιαστικο προβλημα. Φανταστειτε ομως να μην ειχα αυτοκινητο ή αλλα προβληματα που δεν μου επετρεπαν να παει σε μακρινο σχολειο. Τι θα γινοταν? και ολο αυτο γιατι? επειδη καποιοι γονεις θελουν να πανε τα παιδια τους σε σχολεια που δεν ανηκουν?

Ζωή, δεν μπορείς να ξέρεις τον λόγο που υποχρεώνει κάποιον να επιλέξει σχολείο που δεν ανήκει βάσει διεύθυνσης. Συμφωνώ, προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα παιδάκι α που ανήκουν εκεί, για αυτό εξάλλου λέμε ότι πρώτα ρωτάμε αν μπορούν να μας δεχτούν, προσωπικά δεν μπήκα στην διαδικασία να δηλώσω ψεύτικη διεύθυνση ώστε να είμαι νομότυπη. Αν ο διευθυντής το δέχεται και ο αριθμός των παιδιών/τμήμα είναι αποδεκτός, ποιο είναι το πρόβλημα;

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Προβλημα υπαρχει μονο σε σχολεια που εχουν πολυ μεγαλον αριθμο μαθητων και δεν μπορουν να δεχτουν αλλα.Παντως σε καθε περιπτωση βασικο αποδεικτικο ειναι ενας λογαριασμος ΔΕΗ οπου αναγραφεται η διευθυνση που ανηκει στην ακτινα που φτανει το καθε σχολειο.Πολλοι γονεις δηλωνουν ψευτικες διευθυνσεις με πολλους τροπους που δεν θα υποδειξω και σαφως τιθεται θεμα του κατα ποσον ειναι αυτο σωστο...

Οι λογοι που εχει ο καθενας σαφως δεν μας αφορουν αλλα η ουσια ειναι οτι οι πιο πολλοι κυριως στην επαρχια επιλεγουν σχολεια συμφωνα με το γοητρο και οχι τοσο για αλλους πιο σοβαρους λογους!!!

Στην πολη μας,ενα απο τα Λυκεια που βρισκεται και σε πυκνοκατοικημενη περιοχη λογω κλεισιματος του ενος ιδιωτικου δεχτηκε απιστευτο αριθμο μαθητων με αποτελεσμα στην αρχη της χρονιας να υπαρχει προγραμματισμος 6 τμηματων των 31 μαθητων στην Α'Λυκειου με τρομερο αγωνα για το πως θα μειωθουν οι μαθητες σε 30,6 τμηματα 30αρια στην Β' και 7 τμηματα 28αρια στην Γ'Λυκειου...αναγκαστηκαν και εφτιαξαν προσθετη αιθουσα σε χωρο που ηταν χωλ..τελοσπαντων να ειστε σιγουροι οτι οι μαθητες δεν ειναι ολοι κατοικοι της περιοχης αλλα...τελοσπαντων!!!

Το ιδιο συμβαινει και σε αλλα τρια γενικα λυκεια της πολης και υπαρχει μονο ενα το οποιο...μειωσε τμηματα!!Γιατι αραγε???Γιατι ακομη και οι γονεις που μενουν εκει κοντα δεν το προτιμησαν...Ενα σχολειο του οποιου οι καθηγητες δεν υπολειπονται σε τιποτε των αλλων,εχει μια χαρα αιθουσες κι ας ειναι παλιο...αλλα βλεπεις οι γονεις σνομπαρουν το συγκεκριμενο σχολειο για τα ματια του κοσμου!!!

Ο καθε γονιος που θιγεται το εννομο συμφερον του παντως μπορει καλλιστα να καλεσει Εισαγγελεα για ερευνα και τοτε μονο αποδεικνυονται οι τυχον "ψευτικες" διευθυνσεις!!!

Να το θεσω αλλιως? Φαντασου να μενεις κοντα στο σχολειο και να μην δεχονται το παιδι σου γιατι δεν υπαρχει θεση, και δεν υπαρχει θεση γιατι καποιοι γονεις εχουν γραψει τα παιδια τους "με παραθυρακι" στο συγκεκριμενο σχολειο χωρις να συντρεχει ουσιαστικος λογος. Πως θα σας φανει?

Εγω το παιδι μου το εγραψα σε σχολειο 4χλμ μακρια γιατι στο σχολειο που ανηκαμε δεν υπηρχε θεση. Δεν το εψαξα παραπανω, γιατι ποτε δεν θα εβαζα το παιδι σε ενα τμημα με 28 παιδια. Εαν ομως το εψαχνα ειμαι σιγουρη οτι θα εβρισκα πολλες αναλογες περιπτωσεις αφου το συγκεκριμενο σχολειο εχει καλη φημη.

Περα απο τον αριθμο των παιδιων δεν το εψαξα γιατι το αλλο μου παιδι στο γυμνασιο ετσι και αλλιως πηγαινε σε σχολειο στην ιδια περιπου κατευθυνση οποτε δεν ειχα ουσιαστικο προβλημα. Φανταστειτε ομως να μην ειχα αυτοκινητο ή αλλα προβληματα που δεν μου επετρεπαν να παει σε μακρινο σχολειο. Τι θα γινοταν? και ολο αυτο γιατι? επειδη καποιοι γονεις θελουν να πανε τα παιδια τους σε σχολεια που δεν ανηκουν?

θα συμφωνουσα μαζι σου αλλα ο λογος που δεν θελω το σχολειο που ανηκουμε ειναι αρκετα σοβαρος αλλα δεν εχει να κανει με προβλημα δικο μου (σοβαρος οικογενειακος λογος) οποτε δεν ξερω τι μπορει να γινει σε αυτην την περιπτωση. Το μονο που ξερω ειναι οτι σε αυτο το σχολειο αποκλειεται να παμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Εαν υπαρχει σοβαρος λογος σαφως και πρεπει να γινεται η εξαιρεση και εκει δεν νομιζω οτι μπορει να αρνηθει το σχολειο ή η εκαστοτε πρωτοβαθμια εκπαιδευση εκτος εαν υπαρχει μεγαλος αριθμος παιδιων.

Εμεις που ημασταν απο μεταγραφη λογω μετακομιση απο μια πολη σε αλλη, δεν το συζητησαν καν και εγω προσωπικα δεν επεμεινα γιατι μπορουσα να τα βολεψω και σε ενα σχολειο πιο μακρινο.

Η γειτονισα μου πχ που πηγε να γραψει το παιδι της στο νηπιο δεν της το πηραν και την αναγκασαν να παει σε νηπιο 4 χλμ μακρια. Ξερει πολυ καλα περιπτωσεις παιδιων που δεν ανηκαν στο συγκεκριμενο σχολειο και τα πηραν και ηδη νομιζω οτι εχει κινηθει (εχει μιλησει με τον δημαρχο κτλ κτλ).

Παντως για να επιστρεψουμε στο θεμα, και εμας μας ειχαν ζητησει κατι που να αποδεικνυει οτι μενουμε στην συγκεκριμενη περιοχη και επειδη φυσικα δεν ειχαμε λογαριασμο ΔΕΗ μας ζητησαν το ενοικιαστηριο επικυρωμενο απο την εφορια. Μαλιστα εκτος απο το δημοτικο (που σας λεω παραπανω) ειχαμε παει και στο γυμνασιο το οποιο συστεγαζεται με αλλο γυμνασιο. Μην ξεροντας μπηκαμε σε οποιο ειδαμε μπροστα μας, και αφου τελειωσει η εγγραφη και φυγαμε, μας πηραν τηλεφωνο οτι συμφωνα με την διευθυνση μας ανηκαμε στο αλλο (που διευκρινηζω ηταν στο διπλανο κτιριο και ειχε κοινη αυλη με το αλλο). Οποτε πηραμε τα χαρτια μας ξανα και γραφτηκαμε στο αλλο!!!!!

Ναι, οντως στην περιπτωση μας ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα. Θα δοκιμασω τα αλλα σχολεια της περιοχης μας αν ειμαστε τυχεροι θα μας παρουν, αν οχι θα τη γραψω στο σχολειο οπου ανηκει η μαμα μου λιγο πιο μακρυα. Σε αυτην την περιπτωση τί γινεται; Αν δηλ.δηλωσεις πως μενεις στο πατρικο σου (οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα των γονιων μου) πως μπορω να τη γραψω εκει; Να μεταφερω κανενα λογαριαμο κινητου μου εκει ή να δηλωσω σαν κηδεμονα την μητερα μου; Ξερετε;

tALVp3.png

Ναι, οντως στην περιπτωση μας ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα. Θα δοκιμασω τα αλλα σχολεια της περιοχης μας αν ειμαστε τυχεροι θα μας παρουν, αν οχι θα τη γραψω στο σχολειο οπου ανηκει η μαμα μου λιγο πιο μακρυα. Σε αυτην την περιπτωση τί γινεται; Αν δηλ.δηλωσεις πως μενεις στο πατρικο σου (οι λογαριασμοι ειναι στο ονομα των γονιων μου) πως μπορω να τη γραψω εκει; Να μεταφερω κανενα λογαριαμο κινητου μου εκει ή να δηλωσω σαν κηδεμονα την μητερα μου; Ξερετε;

Εφόσον είναι η μαμά σου, άλλαξε το λογαριασμό του νερού και μπες υπόχρεος. Ο ιδιοκτήτης παραμένει η μαμά σου, κι εσύ φαίνεται πως κατοικείς εκεί.

Εφόσον είναι η μαμά σου, άλλαξε το λογαριασμό του νερού και μπες υπόχρεος. Ο ιδιοκτήτης παραμένει η μαμά σου, κι εσύ φαίνεται πως κατοικείς εκεί.

Δηλ. λες alcyon να μην αρκει ο λογαριασμος του κινητου; Αυτο που προτεινεις ειναι ευκολο να γινει ή απαιτει μεγαλη διαδικασια;

tALVp3.png

Πανεύκολο και... δε χάνεις και τους λογαριασμούς σου! ;)

Η αλλαγή του υπόχρεου γίνεται με επίδειξη της ταυτότητας. Λες πως εσύ θα είσαι υπεύθυνη για την εξόφληση του λογαριασμού ουσιαστικά. Όσες φορές μετακόμισα και έκανα τη διαδικασία, δε χρειάστηκε τίποτα περισσότερο. 5λεπτά δουλειά (εκτός αν έχει μεγάλη ουρά ;) )

Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς αρκεί. Δηλαδή μην αλλάξεις τηλέφωνο και νερό.

Διαφημίσεις

Ααααα κηδεμόνα ΜΗ βάλεις άλλον εκτός από εσάς (γονείς), γιατί μπορεί να μπλέξετε μετά με το σχολείο. π.χ. δικαιολόγηση απουσιών, βαθμοί, ενημέρωση κτλ... Καλύτερα να είναι καθαρά αυτά τα θέματα.

Μπορείς χωρίς κανένα πρόβλημα να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο που είναι κοντά στη δουλειά σου/ εσένα ή του πατέρα.

1YKQp3.png

Θα 'ρθει το θαυματάκι μου...

• 10 months later...

Η κόρη μου θα πάει 3η λυκείου και πρέπει επιγόντως να αλλάξει σχολείο.

Έχει βαριά κατάθληψη και δέν αντέχει άλλο το κλίμα στο παλιό της σχολείο..

Η συμπεριφορά των συμαθητών της δέν την βοηθάει και εκτώς αφτου τον τελευταίο χρόνο ειχε και εναν stalker στο σχολειο της!!!

θέλει να πάει σε ενα σχολείο λιγο πιό μακριά με την κολλητή της!

Το θέμα είναι πως δεν ανοικουμε εκει λογο διεύθυνσης..

Ο λογος ειναι πολύ σοβαρός. Πώς μπορώ να τους πείσω να κάνουν μια εξαίρεση. η με καποιον τρόπο να την γράψω εκει?

Πάρε χαρτί από ψυχολόγο κατά προτίμηση δημόσιου φορέα και πήγαινε στο διευθυντή του σχολείου που θέλεις να φοιτήσει το παιδί. Αν δεις τα ζόρικα πήγαινε με το χαρτί και στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκετε και εξήγησέ του. Αν και η γνώμη μου θα ήταν να πεοσπαθήσεις να λύσεις το πρόβλημα μέσα στο σχολείο σε συνεργασία με ψυχολόγο, εκπαιδευτικών και λυκειάρχη.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η κόρη μου θα πάει 3η λυκείου και πρέπει επιγόντως να αλλάξει σχολείο.

Έχει βαριά κατάθληψη και δέν αντέχει άλλο το κλίμα στο παλιό της σχολείο..

Η συμπεριφορά των συμαθητών της δέν την βοηθάει και εκτώς αφτου τον τελευταίο χρόνο ειχε και εναν stalker στο σχολειο της!!!

θέλει να πάει σε ενα σχολείο λιγο πιό μακριά με την κολλητή της!

Το θέμα είναι πως δεν ανοικουμε εκει λογο διεύθυνσης..

Ο λογος ειναι πολύ σοβαρός. Πώς μπορώ να τους πείσω να κάνουν μια εξαίρεση. η με καποιον τρόπο να την γράψω εκει?

Τι είναι ο stalker;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

• 9 months later...

Προσφατα με την κολλητη μου αποφασισαμε να μην γραφτουμε στο λυκειο στο οποιο ανηκουμε αλλα στο 4ο κοντινοτερο στην περιοχη.Το προβλημα μας ηταν πως στο τωρινο σχολειο μας δεχομαστε μαθημερινα βιαιες και αδικες συμπεριφορες απο αλλους συμμαθητες μας και εχουν δημιουργηθει θεματα με καθηγητες οι οποιοι ηταν στο γυμνασιο και τωρα εχουν μεταφερθει στο αντιστοιχο λυκειο.Εμαθα πως μεταγραφη μπορεις πλεον να κανεις σε οποιο λυκειο θελεις αρκει να εχουν κενες θεσεις για να μπορεσουν να σε δεχτουν.Στο συγκεκριμενο λυκειο πανε παρα πολλα παιδια απο την περιοχη μου τα οποια κανονικα δεν ανηκουν εκει;.Μπορει να παρουσιαστει καποιο προβλημα με την μεταγραφη μου;.Χρειαζεται να εχω καποια δικαιολογια για την αλλααλη σχολικου περιβαλλοντος;..Υπαρχει περιπτωση να παρουν μονο την κολλητη μου ικαι εμενα οχι..η το αντιθετο ο καιρος για την αλλαγη πλησιαζει καιπ θελω βοηθεια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...