Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

Για κάποιον που δεν ξέρει πολλά για την ΧΟ θρησκεία, το θέμα έγινε πολύ ενδιαφέρον.

Αν και διαβάζοντας ανακαλύπτει κανείς όλο και περισσότερο ότι όντως ο καθένας «ζωγραφίζει» τον θεό με τα δικά του χρώματα…

Στον μεσαίωνα θα ήταν όλοι αιρετικοί… σήμερα απολαμβάνουμε μάλλον τον πλουραλισμό, ο οποίος και αποδεικνύει το υποκειμενικό και άκρως προσωπικό του θείου στοιχείου…

Τελευταία έβλεπα ένα παιδικό της κόρης μου, με ηρωίδα μια Τσιχίρο που μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο, όπου «8 εκατομμύρια θεοί πάνε να ξεκουράσουν τα ταλαιπωρημένα κορμιά τους»

Τελικά ίσως να υπάρχουν αυτοί και άλλοι τόσοι, και ίσως να είναι και ωραίο που τόσοι άνθρωποι μοιράζονται τον δικό τους Θεό με τους άλλους, αποφασίζουν να δίνουν στο θεό τους όλοι το ίδιο όνομα, και δημιουργούν και ίδια τελετουργικά να τους φέρνουν κοντά…

Τώρα αν είναι ορμώμενοι από τον φόβο…

Αυτή είναι σίγουρα μια πλευρά πολύ ζωντανή για αρκετές θρησκείες…

Και είναι σίγουρα κάτι που εγώ θα προσπαθήσω να μην το μεταδώσω στο παιδί μου.

Γενιές και γενιές έχουν γαλουχηθεί με ενοχικά σύνδρομα, με ροπή στην δειλία, την υποταγή και την υπομονή. Μέσα σε αυτές και εγώ. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της επίσημης θρησκείας μας.

Να μην το προεκτείνω συμφωνώντας με αυτό που είπε πιο πάνω η Άλκυ για την εθνική μας αντιμετώπιση στην κρίση και σε όσα συμβαίνουν… πάλι «υπομονή»

….και προσπαθώντας να βάλω ένα περίγραμμα, δεν ξέρω πως θα μπορούσε τελικά να μιλήσει κάποιος για τον Θεό στα παιδιά του:

-μην αναφέροντας την κόλαση, ή τον διάβολο σαν το υπέρτατο κακό που μπορεί να μας καταβάλει και να μας επηρεάσει

-μη δίνοντας υπόσχεση για μετά θάνατον αιώνια ζωή που κρίνονται και ανταποδίδονται όλα

-μην δημιουργώντας τύψεις για τις σωματικές απολαύσεις και ελευθερίες

Αλλά κρατώντας μόνο τα θετικά…

Και βάζοντας τελικά όλοι το δικό τους περίγραμμα, και χρωματίζοντας τον θεό τους όπως θέλουν, πως προσδιορίζουν στα παιδιά τους ότι όλοι μιλάνε για τον ίδιο Θεό? Από το όνομα?

Δεν δημιουργείται σύγχυση αλήθεια στα παιδιά όταν ΣΙΓΟΥΡΑ ακούν διαφορετικά πράγματα για τον ΙΔΙΟ Θεό?

s-age.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και βάζοντας τελικά όλοι το δικό τους περίγραμμα, και χρωματίζοντας τον θεό τους όπως θέλουν, πως προσδιορίζουν στα παιδιά τους ότι όλοι μιλάνε για τον ίδιο Θεό? Από το όνομα?

Ποιο όνομα? Σκέτος "Θεός" λέγεται.

Αν ο Χριστιανισμός δεν ηταν προσαρμόσιμος κατά τη διάρκεια των εποχών δεν θα ειχε επιβιώσει σαν θρησκεία.

btw βρηκα αυτο http://www.oodegr.com/oode/psyxotherap/psyxotherap/ypokeim_thanato_1.htm

9XkKp3.png

HArNp3.png

Αν ο Χριστιανισμός δεν ηταν προσαρμόσιμος κατά τη διάρκεια των εποχών δεν θα ειχε επιβιώσει σαν θρησκεία.

btw βρηκα αυτο http://www.oodegr.com/oode/psyxotherap/psyxotherap/ypokeim_thanato_1.htm

από το link :

"Επειδή, αν ζείτε σύμφωνα με τη σάρκα, πρόκειται να πεθάνετε, αν, όμως, διαμέσου τού Πνεύματος, θανατώνετε τις πράξεις τού σώματος, θα ζήσετε.

Ο χρόνος όσο υπάρχει, θα χτυπάει στα ρολόγια μας αδυσώπητα, θα χαράζει τα πρόσωπά μας με ρυτίδες, θα ρίχνει χιόνι στα μαλλιά μας, θα μας θυμίζει τη θνητότητά μας. Όμως, ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας ενισχύει:

"Ας μη ταράζεται η καρδιά σας· πιστεύετε στον Θεό, και σε μένα πιστεύετε.

2 Στο σπίτι τού Πατέρα μου υπάρχουν πολλά οικήματα·

Το να ζούμε δλδ καλοδεχούμενοι τον χρόνο που περνάει για τα καλά που μας φέρνει και δεχόμενοι την ανθρώπινη θνητή μας φύση, δεν παίζει….

s-age.png

Τον φοβάται γιατί σημαίνει τέλος, γηρατειά αρρώστια κτλ.

Ολοι οι άνθρωποι τον φοβούνται και δεν θέλουν να πεθάνουν. Ή οχι?

είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή. Δε νομίζω ότι όσοι κατανοούν την έννοια του Τέλους φοβούνται. Ίσως ανησυχούν και στενοχωριούνται για τους άλλους που θα αφήσουν πίσω τους ή τα πράγματα που δεν θα ζήσουν. Ίσως τρομάζει και ο πόνος της διαδικασίας του θανάτου που τον φανταζόμαστε μεγάλο και διαρκείας (δεν είναι, συνήθως). Πάντως επειδή το τέλος από γηρατειά έρχεται πλέον σε νοσοκομεία και πολλά σωληνάκια, έχω διαπιστώσει (προσωπικά δυστυχώς, πάνω από μία φορά) ότι τα τελευταία λόγια ήταν «αφήστε με να ησυχάσω» και όχι «δε θέλω να πεθάνω».

Διαφημίσεις

Υπάρχουν πολλές απόψεις ανάλογα με το θρήσκευμα. Οι φανατικοί ισλαμιστές πιστεύουν ότι μαρτυρώντας με βόμβα και σκοτώνοντας απίστους πάνε στον παράδεισο με τις 72 παρθένες. Οι ανατολικές θρησκείες πιστεύουν στη μετεμψύχωση. Ακόμα και σε αυτές που υπάρχει το δίπολο παράδεισος-κόλαση, έχουν διαφορετικό check στη είσοδο.

είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή. Δε νομίζω ότι όσοι κατανοούν την έννοια του Τέλους φοβούνται. Ίσως ανησυχούν και στενοχωριούνται για τους άλλους που θα αφήσουν πίσω τους ή τα πράγματα που δεν θα ζήσουν. Ίσως τρομάζει και ο πόνος της διαδικασίας του θανάτου που τον φανταζόμαστε μεγάλο και διαρκείας (δεν είναι, συνήθως). Πάντως επειδή το τέλος από γηρατειά έρχεται πλέον σε νοσοκομεία και πολλά σωληνάκια, έχω διαπιστώσει (προσωπικά δυστυχώς, πάνω από μία φορά) ότι τα τελευταία λόγια ήταν «αφήστε με να ησυχάσω» και όχι «δε θέλω να πεθάνω».

Τωρα θα σου πω κάτι που δεν μου άρεσε να το ακούω πριν κάνω παιδί:oops:, αλλά είναι αλήθεια...Εάν κάνεις παιδί θα δεις διαφορετικά τα πράγματα (και το θέμα του θανάτου, που δίκιο έχεις στα παραπάνω, αλλά υπάρχει και το εξής απλό: απλά δεν θέλουμε να πεθάνουμε)!

Βρήκα αυτο http://blog.atheia.gr/2010/01/07/2010-01-07/, πολύ ενδιαφέρον.

Επίσης διαβάζω εδω ότι οι περισσότεροι που ισχυρίζονται οτι είναι Χ.Ο. έχουν φτιάξει μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτό ειναι Χ.Ε.Α. (Χριστιανός ελεύθερης απόδοσης).

Σεβαστό να πιστεύει ο καθένας και λογικό να θέλει να βασίζεται σε μια ανώτερη δύναμη (μακάρι να μπορούσα κι εγώ!).

Ομως τα επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας μιλάνε για μεταθάνατον τιμωρία, και για πολλά άλλα που εδω βλέπω οτι πολλοί αρνούνται

Οσον αφορά δε την ΠΔ. Ο Χριστός ειπε οτι δεν ηρθε να την αναιρεσει αλλά να τη συμπληρώσει. Αυτά και άλλα πολλά εδω http://www.pare-dose.net/4091 για την Π.Δ.

*Ασχετο και σχετικό: η σκηνή από την ταινία "Johny got his gun", οπου ο πρωταγωνιστής ειναι ενας 20χρος που έχει ακρωτηριαστεί πλήρως στον Α Παγκόσμιο και βρισκεται καθηλωμένος σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου. Κάποια στιγμή νοητά συναντά το Χριστό Donald Sutherland ο οποίος ειναι ξυλουργός και φτιάχνει φέρετρα. Έδω η συνέχεια

καταπληκτική σκηνή, και όλη η ταινία βέβαια...

9XkKp3.png

HArNp3.png

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και είναι αποτέλεσμα της κακής χρήσης του inetrent. Έχουμε γίνει ειδήμονες σε όλα. Και το ακομα χειρότερο είναι ότι ειμαστε απόλυτοι , γιατί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

Έχουμε γίνει γιατροί,, ψυχολόγοι, δικηγόροι και τώρα και θεολόγοι!!!!!!!!!

Μια γιατρός φίλη, μου είχε πει στην ειδικότητα της στο εξωτερικό , υπήρχε ολόκληρο μάθημα πώς να επιλέγεις πληροφορίες, από το ιντερνετ , ώστε να μπορείς να τις αξιολογείς σωστά και να τις χρησιμοποιείς στην κάθε επιστήμη . Όχι να διαβαζουμε τι εγραψε ένα ιατρικο site για ένα θεμα και να κανουμε μαλιστα και διαγνωση !!!!!

Μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα., για το τι είναι Θεός. Τουλαχιστον κρατηστε τα για τον εαυτο σας .

Τον Θεό τον μαθαίνεις από την εμπειρία της πνευματικής ζωής και όχι διαβάζοντας αποσπάσματα της κάθε οργάνωσης η του καθένα που γραφει στο internet.

Ο Χριστός είπε ερευνάτε τας γραφάς

Εάν πραγματικά όμως σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε , διαβάστε τι ειπε ο ιδιος ο Θεος , ο Χριστος μεσα από τα Ευαγγελια και όχι από τριτους και τότε θα καταλάβετε , ότι ο Θεός είναι Αγάπη και όχι τιμωρία. Ο Χριστος ηρθε στη γη για να αναγεννηθουμε πνευματικα, για να ειμαστε ευτυχισμενοι εμεις οι ανθρωποι.

Ενώ δεν πιστεύετε στο Θεό (σε αυτους απευθυνομαι), εκφραζεστε υποτιμητικα για τους πιστους . Εκφραζετε μαλιστα πως νιωθουν, και μιλατε για λογαριασμο τους. Γνωριζετε και ειστε και σιγουροι για το πώς νιωθουν για το θανατο?? Πιστευουν από φοβο, γιατι είναι δειλοι ανθρωποι. Αυτό είναι το γενικο νοημα αυτων που λετε.

Παρεμπίπτοντος, από τις κοπέλες που μίλησαν ανοιχτό στο θέμα αυτό για το Θεό, δεν είδα καμία φοβητσιάρα, δειλή , η αυτό που περιγράφεται εσείς . Ξεκάθαρες στα λόγια τους και δυναμικές μου φάνηκαν , χωρίς να παίζουν με τις λέξεις και να κρύβονται πίσω από αυτές, εξέφρασαν την πίστη τους.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και είναι αποτέλεσμα της κακής χρήσης του inetrent. Έχουμε γίνει ειδήμονες σε όλα. Και το ακομα χειρότερο είναι ότι ειμαστε απόλυτοι , γιατί νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

Έχουμε γίνει γιατροί,, ψυχολόγοι, δικηγόροι και τώρα και θεολόγοι!!!!!!!!!

Μια γιατρός φίλη, μου είχε πει στην ειδικότητα της στο εξωτερικό , υπήρχε ολόκληρο μάθημα πώς να επιλέγεις πληροφορίες, από το ιντερνετ , ώστε να μπορείς να τις αξιολογείς σωστά και να τις χρησιμοποιείς στην κάθε επιστήμη . Όχι να διαβαζουμε τι εγραψε ένα ιατρικο site για ένα θεμα και να κανουμε μαλιστα και διαγνωση !!!!!

Μην βγάζετε τόσο εύκολα συμπεράσματα., για το τι είναι Θεός. Τουλαχιστον κρατηστε τα για τον εαυτο σας .

Τον Θεό τον μαθαίνεις από την εμπειρία της πνευματικής ζωής και όχι διαβάζοντας αποσπάσματα της κάθε οργάνωσης η του καθένα που γραφει στο internet.

Εάν πραγματικά όμως σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε , διαβάστε τι ειπε ο ιδιος ο Θεος , ο Χριστος μεσα από τα Ευαγγελια και όχι από τριτους και τότε θα καταλάβετε , ότι ο Θεός είναι Αγάπη και όχι τιμωρία. Ο Χριστος ηρθε στη γη για να αναγεννηθουμε πνευματικα, για να ειμαστε ευτυχισμενοι εμεις οι ανθρωποι.

Ενώ δεν πιστεύετε στο Θεό (σε αυτους απευθυνομαι), εκφραζεστε υποτιμητικα για τους πιστους . Εκφραζετε μαλιστα πως νιωθουν, και μιλατε για λογαριασμο τους. Γνωριζετε και ειστε και σιγουροι για το πώς νιωθουν για το θανατο?? Πιστευουν από φοβο, γιατι είναι δειλοι ανθρωποι. Αυτό είναι το γενικο νοημα αυτων που λετε.

Παρεμπίπτοντος, από τις κοπέλες που μίλησαν ανοιχτό στο θέμα αυτό για το Θεό, δεν είδα καμία φοβητσιάρα, δειλή , η αυτό που περιγράφεται εσείς . Ξεκάθαρες στα λόγια τους και δυναμικές μου φάνηκαν , χωρίς να παίζουν με τις λέξεις και να κρύβονται πίσω από αυτές, εξέφρασαν την πίστη τους.

Kαμία σχέση....Διάβασε κι εσύ προσεκτικά και μετά κατέκρινε αυτους που απευθύνεσαι...

Επίσης στα Ιερά κείμενα μιλάνε κι άλλοι εκτός από το Χριστό.

Ο Χριστος ηρθε στη γη για να αναγεννηθουμε πνευματικα, για να ειμαστε ευτυχισμενοι εμεις οι ανθρωποι.

Επίσης πάνω σε αυτό μπορεις να δώσεις εξήγηση τι εννοείς?

Τι σημαίνει πνευματική αναγέννηση και τι εστι ευτυχία? (γιατί είναι υποκειμενικοί οι όροι)

και παραθέτω το εξής copy paste από τα λόγια του Ιησού (τα οποία βρήκα εδω http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=1&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD&ch=25&ancnew=AM)

44 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; 45 τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. 46 καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Θα πρότεινα σε όσους κατηγορούν τους υπόλοιπους για ημιμάθεια, να μάθουν κατ αρχήν ποιά είναι τα βιβλία των γραφών, και τι έλεγαν οι συγγραφείς τους. Η καινή διαθήκη είναι η μισή γραμμένη από τον Απόστολο Παύλο. Ο Παύλος λοιπόν έχει δώσει το σύγχρονο χαρακτήρα της ορθοδοξίας (και του καθολικισμού, άλλες ερμηνείες βέβαια), και δεν μιλά για αγάπη. (μιλά και για αυτήν, αλλά όχι για αυτήν)

Διαφημίσεις

Kαμία σχέση....Διάβασε κι εσύ προσεκτικά και μετά κατέκρινε αυτους που απευθύνεσαι...

Επίσης στα Ιερά κείμενα μιλάνε κι άλλοι εκτός από το Χριστό.

Ο Χριστος ηρθε στη γη για να αναγεννηθουμε πνευματικα, για να ειμαστε ευτυχισμενοι εμεις οι ανθρωποι.

Επίσης πάνω σε αυτό μπορεις να δώσεις εξήγηση τι εννοείς?

Τι σημαίνει πνευματική αναγέννηση και τι εστι ευτυχία? (γιατί είναι υποκειμενικοί οι όροι)

και παραθέτω το εξής copy paste από τα λόγια του Ιησού (τα οποία βρήκα εδω http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=1&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD&ch=25&ancnew=AM)

44 τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; 45 τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. 46 καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

Aυτο ακριβως εννοω.

Ειδες ενα αποσπασμα και μας το παρουσιαζεις σαν επιχειρημα.

Οταν διαβαζουμε ενα οποιοδηποτε βιβλιο το συμπερασμα βγαινει απο το ολοκληρο το βιβλιο και οχι απομονωνοντας ενα κομματι του. Ποσο μαλλον για ολοκληρη θρησκεια.

Δηλαδη απο τη μια λετε οτι ειναι παραμυθια, απο την αλλη χρησιμοποιειτε ''τα παραμυθια΄΄ αποσπασματικα, για να ερμηνευσετε πως νιωθουν οι αλλοι που τα πιστευουν.

Εφοσον το δηλωνετε ξεκαθαρα, οτι δεν πιστευετε , δηλαδη δεν εχετε εμπειρια ζωης κοντα στο Θεο,

Αφηστε τοτε αυτους που πιστευουν στο Θεο, να μας εκφρασουν οι ιδιοι πως νιωθουν, για το θανατο η για το ΄΄φοβο΄΄ Θεου. Μην μιλατε για λογαριασμο αλλων .

Εχουν στοματα να μιλησουν οι ιδιοι και εμεις που τα διαβαζουμε μυαλο για να κρινουμε.

Eσεις εκφραστε πως νιωθετε μακρυα απο το Θεο και πειτε τι λετε στα παιδια σας.

Πειτε μας εσεις που δεν πιστευετε πως εχετε ''ξεπερασει '' το θανατο και δεν τον φοβαστε .

Γιατι για τους χριστιανους η τους πιστους , ετσι κιαλλιως-εχετε αποφανθει - τον τρεμουνε, και αυτος ειναι ο κυριος λογος που πιστευουνε.

Μηπως βοηθησετε και αυτους τους ΄΄ταλαιπωρους΄΄, ''τους στερημενους των απολαυσεων αυτης της ζωης'', ''τους ενοχικους'' και ξεπερασουν την αιτια του κακου τους, και να βγουν απο τη μιζερια και τη δυστυχια τους.

Aυτο ακριβως εννοω.

Οταν διαβαζουμε ενα οποιοδηποτε βιβλιο το συμπερασμα βγαινει απο το ολοκληρο το βιβλιο και οχι απομονωνοντας ενα κομματι του. Ποσο μαλλον για ολοκληρη θρησκεια.

Δηλαδη απο τη μια λετε οτι ειναι παραμυθια, απο την αλλη χρησιμοποιειτε ''τα παραμυθια΄΄ αποσπασματικα, για να ερμηνευσετε πως νιωθουν οι αλλοι που τα πιστευουν.

Αφηστε αυτους που πιστευον στο Θεο, να μας εκφρασουν οι ιδιοι πως νιωθουν, για το θανατο η για το ΄΄φοβο΄΄ Θεου. Μην μιλατε για λογαριασμο αλλων .

Εχουν στοματα να μιλησουν οι ιδιοι και εμεις μυαλο που τα διαβαζουμε για να κρινουμε.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει και δεν έχεις παρακολουθήσει το νήμα της συζήτησης από την αρχή...

9XkKp3.png

HArNp3.png

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει και δεν έχεις παρακολουθήσει το νήμα της συζήτησης από την αρχή...

H συζήτηση γίνεται δημόσια και δεν εξελίσσεται σε κάποια παρέα.

Το ότι κάποιος δεν έχει εκφράσει την άποψη του δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί και το θέμα.

Μάλιστα ένας παρατηρητής μπορεί να είναι και πιο αντικειμενικός στην κρίση του , από κάποιον που συμμετέχει .

Το παρακολουθώ το θέμα από την αρχή και έχω διαβάσει όλες τις απόψεις , γιατί με ενδιαφέρει επειδή έχω παιδιά και με ενδιαφέρει η στάση των εκπαιδευτικών πάνω σε αυτό το θέμα.

Όμως η απογοήτευση μου είναι μεγάλη, γιατί η κοινωνία ενώ έχει προχωρήσει πολύ, έχουν αναθεωρηθεί πολλές αντιλήψεις ανθρώπων και καποιοι ακόμα έχετε την αντίληψη του πιστού του Μεσαίωνα.

ELEN123 Πάντως η κυρίαρχη άποψη είναι να απομονωθούν τα περισσότερα εδάφια της αγίας γραφής γιατί δεν είναι αντιπροσωπευτικά, και να εστιάσουμε στα θετικά (ένα 10-20%, βαριά βαριά). Γιατί, αν πιάσουμε συλλογικά το βιβλίο, μαζί με τους βιασμούς, τους λιθοβολισμούς, τα όργια των ηρώων της, τα παιδιά που τα τρώνε αρκούδες επειδή είπαν κάποιον καραφλό, τους μονόκερους, τα γαιδούρια που μιλάνε, τα τέρατα της αποκάλυψης, ακόμα και το χριστό που καταριέται δέντρα(!) το συμπέρασμα δεν είναι καθόλου τιμητικό ούτε για το χριστιανισμό, ούτε για την αγία γραφή.

Και πέρα από την πλάκα... έχεις δίκιο σε αυτό που λες στο τέλος... Να διαλέγουμε ανθρώπους. Μόνο που επειδή αφαίρεσα το κριτήριο επαφής (ή όχι) με το θεό... γνώρισα ΠΟΛΛΟΥΣ περισσότερους ΚΑΛΟΥΣ Ανθρώπους!

Το να πιστευει καποιος δεν τον κανει καλυτερο ανθρωπο.....ο,τι καλο της πιστης ειναι για τον ιδιο τον εαυτο μας...

Ναι, αυτό... και αντίστροφα, όταν αντιλαμβάνονται την αδικία από κάποιον άλλον, μπορεί να μουρμουρήσουν κάτι, αλλά δεν θα το κάνουν και πολύ θέμα στο τέλος, θα μείνουν ήσυχοι ότι ο αμαρτωλός θα πάρει αυτό που του αξίζει στην άλλη ζωή που θα είναι κάτι απείρως χειρότερο από οποιαδήποτε επίγεια συνέπεια πράξεων. Με αποτέλεσμα συχνά (όχι πάντα) να εμφανίζονται οι ίδιοι οι πιστοί σε αυτή τη ζωή ως άνθρωποι όχι ιδιαίτερα δίκαιοι ή αποτελεσματικοί και γενικά όχι καλά πρότυπα ηθικότητας στην πράξη..
δεν συμφωνω......ειναι διαφορετικο το δεν δεχομαι ασχημες καταστασεις απο το δεν θελω να εκδικηθω....

Τον φοβάται γιατί σημαίνει τέλος, γηρατειά αρρώστια κτλ.

Ολοι οι άνθρωποι τον φοβούνται και δεν θέλουν να πεθάνουν. Ή οχι?:confused:

Η Κόλαση της Ορθοδοξίας και οι αντίστοιχες των υπόλοιπων θρησκειών σαφώς εντείνουν το φόβο αυτό.

Μερικοι ισως τον φοβουνται...αλλοι ισως τον απευχονται...αλλοι ειναι απλα αδιαφοροι.

Εγω ειμαι στην τελευταια κατηγορια γατι ειμαι αρκετα ρεαλιστρια να εχω συνειδητοποιησει πως δεν ειμαι χελωνα οποτε θα ερθει και αυτη η στιγμη. Δεχομαι ομως οτι προσπαθω και παρακαλω να προλαβω να μεγαλωσω τα παιδια.

Απο εκει και περα, δεν φοβαμαι τον θανατο. Δεν πιστευω οτι θα με περιμενει κανενα τραινακι του τρομου εκει. Ο χριστος δεν μιλησε για κατι τετοιο.

Να μη φοβόμαστε το θάνατο? Ή να μη φοβόμαστε γενικά και γιατί?

Και πώς θα γίνει αυτό?

Να μη φοβομαστε τον Θεο και ως εκ τουτου να μη φοβομαστε και τον θανατο....

Πως θα γινει αυτο? δεν μπορω να προτεινω εναν τροπο που αρμοζει στον καθε ενα....Ο δικος μου ο τροπος ηταν να τα εχω καλα με τον εαυτο μου στα πλαισια της ηθικης που εχω μεγαλωσει......Η οποια δεν πηγαζει απο καποια θρησκεια. Μεγαλωνοντας ομως διαπιστωσα με χαρα οτι η ηθικη η οποια διδαχτηκα ( η οποια ;)) δεν διαφερει απο τον 'λογο του Θεου' και πολυ, οπως εγω τον αντιλαμβανομαι.

Προσωπικα δεν δεχομαι οτι καποιος ιερεας,η βαθεια θρησκευομενος, η Μαρτυρας του Ιεχωβα,η ΧΟ, η καθολικος κλπ μπορει να αντιληφθει καλυτερα τι θελει ο Θεος...Δεν πιστευω οτι χρειαζομαι διερμηνεα....

Γενιές και γενιές έχουν γαλουχηθεί με ενοχικά σύνδρομα, με ροπή στην δειλία, την υποταγή και την υπομονή. Μέσα σε αυτές και εγώ. Θεωρώ ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ΚΑΙ της επίσημης θρησκείας μας.

Να μην το προεκτείνω συμφωνώντας με αυτό που είπε πιο πάνω η Άλκυ για την εθνική μας αντιμετώπιση στην κρίση και σε όσα συμβαίνουν… πάλι «υπομονή»

….και προσπαθώντας να βάλω ένα περίγραμμα, δεν ξέρω πως θα μπορούσε τελικά να μιλήσει κάποιος για τον Θεό στα παιδιά του:

-μην αναφέροντας την κόλαση, ή τον διάβολο σαν το υπέρτατο κακό που μπορεί να μας καταβάλει και να μας επηρεάσει

-μη δίνοντας υπόσχεση για μετά θάνατον αιώνια ζωή που κρίνονται και ανταποδίδονται όλα

-μην δημιουργώντας τύψεις για τις σωματικές απολαύσεις και ελευθερίες

Αλλά κρατώντας μόνο τα θετικά…

Δεν δημιουργείται σύγχυση αλήθεια στα παιδιά όταν ΣΙΓΟΥΡΑ ακούν διαφορετικά πράγματα για τον ΙΔΙΟ Θεό?

Αν και ο ιδιος το πιστευει, σημαινει πως εχει τις απαντησεις που θα χρειαστει για τις διευκρινησεις που θα ζητηθουν....οποτε οχι, δεν θα δημιουργηθει καποια συγχιση πιστευω....

Εγω τους λεω οτι ο Θεος ειναι ενας και μοναδικος.....οι ανθρωποι ομως εναι πολλοι με πολλα διαφορετικα μυαλα και τον αντιλαμβανονται διαφορετικα.....

ααααα!!!!! να ενα ποστ σου που συμφωνω 100% :)

Επίσης διαβάζω εδω ότι οι περισσότεροι που ισχυρίζονται οτι είναι Χ.Ο. έχουν φτιάξει μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτό ειναι Χ.Ε.Α. (Χριστιανός ελεύθερης απόδοσης).

Σεβαστό να πιστεύει ο καθένας και λογικό να θέλει να βασίζεται σε μια ανώτερη δύναμη (μακάρι να μπορούσα κι εγώ!).

Ομως τα επίσημα κείμενα της Ορθοδοξίας μιλάνε για μεταθάνατον τιμωρία, και για πολλά άλλα που εδω βλέπω οτι πολλοί αρνούνται

Οσον αφορά δε την ΠΔ. Ο Χριστός ειπε οτι δεν ηρθε να την αναιρεσει αλλά να τη συμπληρώσει. Αυτά και άλλα πολλά εδω http://www.pare-dose.net/4091 για την Π.Δ.

*Ασχετο και σχετικό: η σκηνή από την ταινία "Johny got his gun", οπου ο πρωταγωνιστής ειναι ενας 20χρος που έχει ακρωτηριαστεί πλήρως στον Α Παγκόσμιο και βρισκεται καθηλωμένος σε ένα κρεββάτι νοσοκομείου. Κάποια στιγμή νοητά συναντά το Χριστό Donald Sutherland ο οποίος ειναι ξυλουργός και φτιάχνει φέρετρα. Έδω η συνέχεια

καταπληκτική σκηνή, και όλη η ταινία βέβαια...

δεν μπορω να δω τωρα τη σκηνη, αλλα σχετικα με τους Χ.Ε.Α.....γιατι οχι??? Δεν ειναι μονο οι ορθοδοξοι Χριστιανοι και τα οποια κειμενα ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ θρησκειας τα εχει γραψει ανθρωπος....Γιατι να μην αμφισβητησω τον τροπο που το αντιληφθηκε αυτος ο ανθρωπος??

γεια σου Ελεν! Μην αναστατωνεσαι, δεν υπαρχει λογος.....Το να μην πιστευει καποιος κανει κακο (αν θεωρησουμε οτι κανει καποιο κακο) στον εαυτο του.....οποτε ας κανει την επιλογη του.

κατα τα αλλα εγω 2 πραγματα θυμαμαι απο τον Ιησου...Να αγαπαμε τον συνανθρωπο και να κυρησοουμε το λογο του.....

Ολα τα αλλα τα εκανε με το παραδειγμα του......το οποιο μεταγενεστερα 'μεταφραστηκε' η 'μεταφερθηκε' στη Γραφη

Διαφημίσεις

κατα τα αλλα εγω 2 πραγματα θυμαμαι απο τον Ιησου...Να αγαπαμε τον συνανθρωπο και να κυρησοουμε το λογο του.....

Ολα τα αλλα τα εκανε με το παραδειγμα του......

σε είχα για νεότερη σε ηλικία! :o:o

:lol::lol:

Πέρα από το αστείο του παραπάνω, εννοώ ότι οτιδήποτε ξέρεις είναι όχι από 2ο αλλά από 40στό τουλάχιστον χέρι, αν βάλουμε κάθε γενιά 50 χρόνια.

σε είχα για νεότερη σε ηλικία! :o:o

:lol::lol:

Πέρα από το αστείο του παραπάνω, εννοώ ότι οτιδήποτε ξέρεις είναι όχι από 2ο αλλά από 40στό τουλάχιστον χέρι, αν βάλουμε κάθε γενιά 50 χρόνια.

χαχαχαχαχα!!!!!! Μετανοησε απελευθερος!!!!!!:cool: Ήγγικεν η ώρα :lol:

Ναι βεβαια.....δεν μου τα ειπε προσωπκα. Αλλα πιστευοντας στην ιστορικη υπαρξη του, συμφωνα με ανθρωπους της εκκλησιας που σαφως εχουν ασχοληθει πολυ περισσοτερο απο εμενα, δεν ειπε κατι περισσοτερο. Λενε οτι μονο αυτα αναφερονται στην Αγια Γραφη και εγω τα βρισκω λογικο να εχουν ειπωθει, γιατι ταυτιζονται με τη σταση του.

Την Αγια Γραφη προσωπικα δεν την εχω διαβασει ολη, καποια στιγμη ισως το κανω.....Τωρα για το τι σοι χριστιανη ειμαι, δεν ξερω αλλα δεν με ενδιαφερει...Απο καποιο σοι θα ειμαι και εγω! :-)

....

Καλώς τη.

Εδώ ήρθαμε για να επικοινωνήσουμε τις εντελώς υποκειμενικές απόψεις μας. Είναι γνωστό σε όλους τους συμμετέχοντες (ή παρατηρητές) αυτό. Αν περιμένεις "απόλυτες αλήθειες", αυτές τις βρίσκεις μόνο σε βαθιά θρησκευόμενους και σε ορισμένους ιερωμένους, οι οποίοι νομίζουν πως τις κατέχουν. Εδώ κανένας μας δε διατείνεται πως κατέχει κανενός είδους αλήθεια.

Αυτά τα λέω για να βρισκόμαστε όλοι στην ίδια βάση.

...

Ερώτηση που απευθύνεται στο κομμάτι με το μαύρο χρώμα:

Όταν λες "τρίτους" τι εννοείς;

Ο Χριστός δεν έγραψε τίποτα. Άρα φαντάζομαι εννοείς τα Ευαγγέλια.

Ο Απ. Παύλος πιάνει για ευαγγελιστής και ... λόγος του θεού ή ... μετράει για "τρίτος";

... Φαντάζομαι πως θα μετράει κι αυτός εξίσου. Αν και ... το ενοχικό στοιχείο ξεκινάει κυρίως από τα δικά του κείμενα.

Αλήθεια... μιας και μιλάς για έρευνα των Γραφών... φαντάζομαι πως έχεις διαβάσει και την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Ποια η γνώμη σου; Κι εκεί για αγάπη μιλάει;

Σχόλιο προς το κόκκινο χρώμα του κειμένου σου:

Αυτά αποτελούν δική σου κρίση. Έχουν δηλαδή περάσει από το δικό σου προσωπικό φίλτρο, άρα είναι υποκειμενικά. Κι άλλοι άκουσαν τα ίδια κείμενα, αλλά τα ερμήνευσαν αλλιώς. Τι θα έλεγες εσύ, ώστε να στηρίξεις πως ...κατάλαβες καλύτερα το νόημα και όχι οι άλλοι; Τι είναι αυτό δηλαδή που σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι γνώστης και όχι ημιμαθής;

(Παρόλο που δεν ξέρω αν απευθύνεσαι και σε εμένα, εγώ θα κάνω ένα κόπο να σου απαντήσω...)

Όχι δεν είναι αυτό το νόημα όσων λέμε.

Αναφερόμαστε σε αυτά που μας προβληματίζουν πάνω στο δόγμα, το οποίο αποτελείται από ένα μωσαϊκό αντιλήψεων εκείνης της εποχής, με επιρροές και προσθήκες από τις Ιερές Συνόδους και τα υπόλοιπα ιερά βιβλία. Αν τώρα κάποιος προσπαθήσει να τα ακολουθήσει όλα αυτά με τη σειρά, χωρίς να παρεκκλίνει -αφού έτσι θα προσεγγίσει και θα νιώσει περισσότερο το θεό- θα φτάσει σε αντιφάσεις και υπερβολές τις οποίες... σημειώνουμε εδώ και σχολιάζουμε.

Επίσης σημειώνουμε -εγώ τουλάχιστον- πως αυτοί που φαίνονται να είναι πιο "εντάξει" στα ιερά βιβλία.... παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά συμπεριφορών και στάσης ζωής.

Ούτε κι εμείς είδαμε κάποια φοβιτσιάρα. Μια χαρά μίλησαν.
Aυτο ακριβως εννοω.

Στα κατηχητικά

Στις χριστιανικές ομάδες

Στο μάθημα των θρησκευτικών

Στις Κυριακές στην εκκλησία

Στις ακολουθίες παντός είδους

Στις συζητήσεις μεταξύ ιερωμένων/μοναχών/θεολόγων...

...

μιλάνε και αναλύουν... αποσπάσματα / περικοπές.

Συνήθως τα αποσπάσματα αυτά επιλέγονται και ερμηνεύονται κατά την κρίση του ομιλούντα και εφόσον εξυπηρετούν το σκοπό του. Επίσης συνήθως παραλείπονται όσα "δε βολεύουν". Γιατί είναι λοιπόν τόσο κακό να σημαδέψει κάποιος και σε εκείνα τα σημεία που τα περνάνε στα ψιλά;

...

Εφοσον το δηλωνετε ξεκαθαρα, οτι δεν πιστευετε , δηλαδη δεν εχετε εμπειρια ζωης πολυ κοντα στο Θεο, ....

Εδώ πέφτεις σε λογικό χάσμα. Έχει αναφερθεί ξανά πως η εμπειρία με τα σημερινά "πιστεύω" ενός ανθρώπου δεν είναι ταυτόσημα πράγματα.

[

....

Την Αγια Γραφη προσωπικα δεν την εχω διαβασει ολη, καποια στιγμη ισως το κανω.....Τωρα για το τι σοι χριστιανη ειμαι, δεν ξερω αλλα δεν με ενδιαφερει...Απο καποιο σοι θα ειμαι και εγω! :-)

Δοκίμασε την Αποκάλυψη... ... Δε θα σχολιάσω για να μη σε προϊδεάσω... αλλά κάνε το! Άνοιξε... και πες μας... (θα με θυμηθείς! )

-----

Όσο για το φόβο του θανάτου...

Σαφώς και είναι κάτι υπαρκτό για όλους τους ανθρώπους. Απλά η θρησκεία δίνει έναν άλφα τρόπο αντιμετώπισης. Άλλο που εξυπηρετούνται και άλλα συμφέροντα όταν καλλιεργείται ένας φόβος. Δε λέω πως όλοι είναι εκμεταλλευτές. Αλλά όταν υπάρχει ένας τέτοιος, τότε σίγουρα προσπαθεί να ενισχύσει το φόβο των άλλων για να μπορεί να τους χειραγωγεί.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αν το κανω οσο τα λεμε εδω, θα σου πω...Την καινη διαθηκη την εχω διαβασει σχεδον ολη...την παλαια σχεδον καθολου!

Εγω εχω ζησει το προσωπικο μου θαυμα.....αγαπημενο προσωπο, εξετασεις, ασχημα νεα..κλαμα και παρακλησεις!!!

Καποιους μηνες μετα επενεξετασεις, ολα καλα!!! Οι γιατροι σαστισμενοι να ψαχνονται και μετα να με ενημερωνουν οτι ειχαν κανει λαθος.

Δημοσιο , γνωστο νοσοκομειο.

Μα υπηρχαν τα συμπτωματα!!!!!!!

Η επανεξεταση δεν μου ειχε ζητηθει αλλα την εκανα μετα απο 'θεικη παρεμβαση '..και δεν το λεω για αστειο! Αλλα ειναι πολυ προσωπικο για να το μοιραστω δημοσια!

Απο εκεινη την ημερα για εμενα ολα αλλαξαν!!!!!! Προς το καλυτερο και ευτυχεστερα!!!! Ευχομαι με τον οποιοδηποτε καλο τροπο να βρει ο καθενας τις δικες του απαντησεις.

δεν θα αλλαξω γνωμη...απο οσα διαβαζω πιστευω καλυτερα οσα ζω ;)! Δεν διαφωνω οτι υπαρχουν σημεια σπιλμπεργκ!

Δε φαντάζεσαι πόσο!!

(Με πρόλαβε ο απελεύθερος... μέχρι να τελειώσω το σεντόνι)

Αλήθεια απελεύθερε... πώς πάει η κόλαση; Ζεστάθηκε το καζάνι ή ακόμα; :P

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αλκυων, την εχω διαβασει την αποκαλυψη!! ηταν το πρωτο! χαααχααχ...ανυπομονη βλεπεις!!!!

Ε , αν με ρωτας αν πιστευω οτι αυτα θα γινουν κυριολεκτικα, φυσικα και οχι!!!

Αν θα γινουν μεταφορικα??? δεν ξερω....

αν φοβαμαι?? οχι...

Λαιδα... :lol: :lol: :lol:

Εεε καλά,... πιάσε ΠΔ... Και περιμένουμε εντυπώσεις! ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...