Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι (δεν) λέτε στα παιδιά σας για το Θεό;

Recommended Posts

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν ... στην εκκλησία να τους δείξω μόνο τα καλά και όχι ... όλα όπως έχουν;

Με ποιο δικαίωμα εφόσον κάποιος πιστεύει στο θεό, μιλάει για παράδεισο αλλά όχι για κόλαση;

Με ποιο δικαιωμα καποιος που δεν πιστευει στο Θεο γιορταζει τα Χριστουγεννα ταχαμου ως εθιμο/παραδοση.Γιατι δεν εξηγει στα παιδια του πως τα Χριστουγεννα δεν υφιστανται...Χριστος δεν υπαρχει...καλαντα δε λεμε γιατι δεν πιστευουμε μπλα μπλα μπλα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 821
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με ποιο δικαιωμα καποιος που δεν πιστευει στο Θεο γιορταζει τα Χριστουγεννα ταχαμου ως εθιμο/παραδοση.Γιατι δεν εξηγει στα παιδια του πως τα Χριστουγεννα δεν υφιστανται...Χριστος δεν υπαρχει...καλαντα δε λεμε γιατι δεν πιστευουμε μπλα μπλα μπλα?

Αν προσέξεις πριν τα Χριστούγεννα υπήρχαν κι άλλες γιορτές... για αυτό το δωδεκαήμερο. Τα Χριστούγεννα τοποθετήθηκαν εκεί επίτηδες για να επικαλύψουν αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η αντιστοιχία των εορτασμών είναι εκπληκτική.

Και ο Αγιος Βασίλης δε φέρνει δώρα στα παιδιά στην πραγματικότητα, αλλά όλοι οι γονείς μπαίνουν στο "παραμύθι" να πουν πως τα έφερε εκείνος με έναν παράξενο τρόπο. Εκεί; Γιατί λέγονται ψέμματα προς τα παιδιά; Ή δίνει την άδεια ο Θεός για ... κατά συνθήκη ψεύδη;

Όπως καταλαβαίνεις... ο καθένας έχει το δικαίωμα να γιορτάζει. Αν θέλει ο μουσουλμάνος να πει κάλαντα γιατί του αρέσει το σχετικό έθιμο... θα του χαλάσω εγώ τη ζαχαρένια; Ή μήπως θα πρέπει να πάρω μετρητή πίστης για να δούμε ποιος πιστεύει και σε τι ... και έπειτα να του δώσουμε την άδεια να συμμετάσχει στα έθιμα που προϋπήρχαν του χριστιανισμού;;

Υ.Γ. Σε παρακαλώ ας γίνει προσπάθεια να μη χαλάσει το θέμα μου. Είναι ευαίσθητο (=εύκολα ρέπει προς τον καβγά), και αν κρατιέται ... οφείλεται στην καλή θέληση όλων των συμμετεχόντων. Αν δε σου αρέσουν κάποιες απόψεις, αντί να προσπαθείς να τις καταρρίψεις, πες μας καλύτερα αυτές που σου αρέσουν να τις μάθουμε κι εμείς. Γι' αυτό άλλωστε το άνοιξα το θεματάκι.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

...

Αν δηλωνετε αθεοι...και μπραβο σας...αν θελετε να το παιξετε και ειδημονες του Ορθοδοξου Χριστιανισμου...

Οι περισσότεροι άθεοι που έχω συναντήσει είναι αρκετά διαβασμένοι και πολλές φορές περισσότερο από όσους θρησκεύουν. Και δεν είναι από βίτσιο. Αρκετοί από αυτούς ξεκίνησαν από οικογένειες με βαθιά πίστη. Είδαν τα πράγματα από μέσα. Γνώρισαν σε βάθος τη θρησκεία και τη λατρευτική της έκφραση. Και είδαν κι άλλα... πολλά... που δεν έχουν σχέση με τα διδάγματα, απεναντίας έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτά.

Έτσι η γνώση τους... δεν είναι θεωρητική. Και δε νομίζω πως το "παίζουν" ειδήμονες.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

@NIki81 αντί να ρωτάς περιπαιχτικά αν έχω ιδέα τι είναι η τι δεν είναι, για πες μας εσύ που ξέρεις. Προσπάθησε όμως να μην μου μεταφέρεις 15 αιώνες ομφαλοσκοπήσεως διαφόρων ανέραστων μοναχών, αλλά την προσωπική σου ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

για οικονομία χρόνου, παραβλέπω το επόμενο άσχετο υβριστικό μήνυμα που θα γράψεις, και συνεχίζω:

ΕΜΠΕΙΡΙΑ λοιπόν ΔΕΝ έχεις. ΔΕΝ ξέρεις, αν υπάρχει, τι είναι τι δεν είναι. Το ΜΟΝΟ που ΈΧΕΙΣ είναι ορισμένους αιώνες ομφαλοσκοπήσεως διαφόρων ανέραστων όπως ανέφερα. Το αν είναι η άλφα η βήτα ομφαλοσκόπηση λίγη σημασία έχει.

Το δόγμα σου λέει ότι ο θεός έφτιαξε τον κόσμο από το μηδέν, η όχι; Άρα και η κόλαση και ο παράδεισος και ο διάβολος και οι άγγελοι είναι δημιουργήματα του. Και οι 4000 γενετικές ασθένειες με τις οποίες τιμωρούνται τα παιδιά πριν καλα καλά γεννηθούν, και τα πόσα εκατομμύρια παθογόνα μικρόβια τα οποία σκοτώνουν μόνο στην ινδία 300.000 παιδιά κάτω του ενός (1) έτους κάθε χρόνο.

Υπάρχει αυτή η στρεβλή επιμονή να αποδίδετε στο θεό μόνο τα θετικά της ζωής. Τα μικρόβια που σκοτώνουν τα παιδιά, σύμφωνα με τη μυθολογία σας, ο θεός σας τα έφτιαξε. Μην μου τσαμπουνάτε για πανάγαθο και τα περί αγάπης τουλάχιστον, προσβάλλετε την νοημοσύνη μου. Ο παράδεισος αν υπάρχει θα είναι γεμάτος από κλαμένα μωράκια που δεν έχουν προλάβει να πουν «μαμά».

Αν απαντούσατε στα ερωτήματα αντί να απευθύνετε προσωπικές κατηγορίες σε κάθε δεύτερη ανάρτηση σας, θα ήταν πιο περιεκτικός ο διάλογος. Είμαι ο μόνος που υποστηρίζει την αθεΐστική άποψη. Οπότε υπάρχουν 102 αναρτήσεις που απαντούν στις υπόλοιπες 300 θεϊστικής άποψης. (οι υπόλοιπες ~130 είναι μελών με ουδέτερη άποψη)

Διαφημίσεις

Οι περισσότεροι άθεοι που έχω συναντήσει είναι αρκετά διαβασμένοι και πολλές φορές περισσότερο από όσους θρησκεύουν. Και δεν είναι από βίτσιο. Αρκετοί από αυτούς ξεκίνησαν από οικογένειες με βαθιά πίστη. Είδαν τα πράγματα από μέσα. Γνώρισαν σε βάθος τη θρησκεία και τη λατρευτική της έκφραση. Και είδαν κι άλλα... πολλά... που δεν έχουν σχέση με τα διδάγματα, απεναντίας έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτά.

Οι περισσότεροι άθεοι που έχω συναντήσει είναι απλα αδιαφοροι με τα θεματα της θρησκειας. Δεν τους ενδιαφερει ο Θεος , γιατι απλα δεν πιστευουν στην υπαρξη του.

Και ο χρονος ειναι πολυτιμος για να ασχολουμαστε σε αυτη τη ζωη με κατι που δεν υπαρχει

(Αυτο πιστευουν οι πραγματικοι Αθεοι)

Ομως δεν εχει σημασια τι εχει συναντησει ο καθενας μας στην προσωπικη μας ζωη και πως εχει γινει αθεος καποιος, τουλαχιστον για το συγκεκριμενο θεμα.

Νομιζω οτι αδικουμε τον Απελευθερο, ειλικρινα. Εχει καποια αποψη, θα πρεπει να ειναι σεβαστη. Αυτο δεν σημαινει οτι θα την υιοθετησουμε. Ας πουμε τι πιστευουμε και γιατι καθως επισης και πως θα το πουμε στα παιδια και ας μεινει εκει η κουβεντα μας....Προσωπικα δεν με ενοχλει που εινα αθεος...Δεν με πειθουν τα επιχειρηματα του γιατι ειναι επιχειρηματα ανθρωπινα απεναντι στις επισης ανθρωπινες τεκμηριωσεις της ορθοδοξιας. Για εμενα ειναι λειψα και απο τις δυο πλευρες και καλα κανουν και ειναι λειψα γιατι αν δεν ηταν θα ημασταν εμεις ο θεος.

Απο εκει και περα, οχι...δεν με ενοχλει αν απλα διατυπωνει την αποψη του χωρις χαρακτηρισμους για τους θρησκευομενους αλλα , επισης , θα ηθελα να συμβαινει το ιδιο και απο τους θρησκευομενους.

Εξαλλου ο ιδιος ο Ιησους Χριστος αφησε το δικαιωμα σε καποιον ωστε να πιστεψει μεχρι και το τελος της ζωης του...

Οι περισσότεροι άθεοι που έχω συναντήσει είναι απλα αδιαφοροι με τα θεματα της θρησκειας. Δεν τους ενδιαφερει ο Θεος , γιατι απλα δεν πιστευουν στην υπαρξη του.

Υπάρχει σημαντική διαφορά του άθρησκου με τον άθεο. Οι συνειδητά άθεοι που δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσοστό, γνωρίζουν πλήρως το "γιατί" δεν πιστεύουν. Έχουν το δικό τους σύστημα αξιών, που συχνά είναι ηθικότατο και ανθρωπιστικότατο.

Το ακριβές ποσοστό δε μπορώ να το δώσω, ούτε θα τολμούσα μια τέτοια μαντεψιά. Αλλά από την καθημερινή μου εμπειρία, υπάρχουν αρκετοί. Για την ακρίβεια συναντώ πιο πολλούς άθεους, απ' ότι αλλόθρησκους.

Και ο χρονος ειναι πολυτιμος για να ασχολουμαστε με κατι που δεν υπαρχει -το τιποτα (Αυτο πιστευουν οι πραγματικοι Αθεοι)

Δεν είναι έτσι. Αν συναντήσω μια παρέα που ασχολείται με μια ιδέα (υπαρκτή ή όχι), εφόσον είμαι μέρος της... θα ασχοληθώ μαζί τους είτε συνηγορώντας στην ιδέα τους είτε διαφωνώντας μαζί τους. Σημασία στο κάτω κάτω... έχει η παρέα και η καλή καρδιά! :)

Ομως δεν εχει σημασια τι εχει συναντησει ο καθενας μας στην προσωπικη μας ζωη και πως εχει γινει αθεος καποιος, τουλαχιστον για το συγκεκριμενο θεμα.

Συμφωνώ απόλυτα. Όμως εδώ θα ήθελα να πω πως ο απελεύθερος είναι πραγματικά ο μόνος άθεος που το δηλώνει. Άρα με ενδιαφέρει η άποψή του. Επίσης μακάρι να είχαμε ανθρώπους αλλόθρησκους (γονείς ή μη) που να μας έλεγαν τη δική τους άποψη για το πώς να προσεγγίσει ένα παιδί τη θρησκεία (του).

------------------------------

Αλήθεια, αν ένας ιερωμένος αποφάσιζε να γράψει στο θέμα αυτό, θα τον απορρίπτατε επειδή δε θα είχε παιδιά;

Εν τω μεταξύ.......

.. μετράτε τις αναρτήσεις;; !! :lol:

Ούτε κι εγώ δεν το κάνω αυτό!! :lol: :lol: :lol:

Εν τω μεταξύ.......

.. μετράτε τις αναρτήσεις;; !! :lol:

Ούτε κι εγώ δεν το κάνω αυτό!! :lol: :lol: :lol:

κυρια, κυρια...ο ΑΘΕΟΣ το κανει, οχι εμεις!!!! :rolleyes:

(μη με πειτε ρατσιστρια..αστειο ηταν!)

Διαφημίσεις

Και ο χρονος ειναι πολυτιμος για να ασχολουμαστε με κατι που δεν υπαρχει -το τιποτα (Αυτο πιστευουν οι πραγματικοι Αθεοι)

Το έχω ξαναπεί. Οι άθεοι δεν ασχολούνται με αυτό που δεν υπάρχει. Ασχολούνται με αυτούς που πιστεύουν ότι κάτι υπάρχει και προσπαθούν να τους επιβάλλουν τα πιστεύω τους μέσα στην κοινωνική ζωή, με πλύση εγκεφάλου από γεννησημιού η τους απομονώνουν. Για να το πω καλύτερα, πιο πολύ ασχολούνται οι θρήσκοι με τους άθεους.

Νομιζω οτι αδικουμε τον Απελευθερο, ειλικρινα...

συμφωνώ

Είμαι ο μόνος που υποστηρίζει την αθεΐστική άποψη. Οπότε υπάρχουν 102 αναρτήσεις που απαντούν στις υπόλοιπες 300 θεϊστικής άποψης. (οι υπόλοιπες ~130 είναι μελών με ουδέτερη άποψη)

Είμαι και εγώ εδώ...:P

Η διαφορά είναι ότι δεν θέλω να επιβάλλω την αθεϊστική άποψη στα παιδιά μου.

Αν θέλουν να πιστεύουν σε ένα ανώτερο ον, ας πιστεύουν. Αρκεί να μην γίνουν υποχείρια της κάθε θρησκείας.

Από τους ανθρώπους της δικής μας γενιάς, αν πάρουμε όσους δηλώνουν μη-άθεοι ούτε οι μισοί δεν τηρούν-πιστεύουν στην πράξη τα καθοριζόμενα από το ορθόδοξο δόγμα. Είναι ένα από τα ταμπού να δηλώνει κανείς μη θρησκευόμενος, γιατί έχει λίγο πολύ ταυτιστεί η ορθοδοξία με την εθνικότητα, την περηφάνεια και όλα αυτά τα ωραία.

Εμένα με ενοχλεί το πόσο βαθιά έχει ποτίσει αυτή η αντίληψη, γιατί διακρίνω κάποιες φορές μια μοιρολατρία, ένα "θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην επόμενη ζωή", δεν μπορώ να πετύχω αυτά που θέλω, αλλά ίσως σε μια άλλη ζωή, δεν μπορώ να αποφασίσω ότι μέχρι εκεί μπορώ σε αυτή τη ζωή και να δεχτώ/χαρώ όσα μου δίνονται, γενικά μια υποβόσκουσα μη αποδοχή αυτής της ζωής στις πραγματικές της διαστάσεις.

Τα δόγματα που προήλθαν από τους διαμαρτυρόμενους και πέρα - Αγγλοσάξωνες, Ολλανδοί κτλ, ξέφυγαν αρκετά ως προς την ενοχικότητα της απόλαυσης σε αυτή τη ζωή και η πρόοδος που σημείωσαν οι λαοί αυτοί αφού υιοθέτησαν διαφορετικό δόγμα μπορεί να αποδοθεί και στον γενικότερο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο - δεν χρειάζεται να αναζητούμε την ταλαιπωρία σε αυτή τη ζωή προκειμένου να είμαστε αγνοί και άξιοι και η ευχαρίστηση/πρόοδος σε αυτή τη ζωή είναι κάτι το θεμιτό και απενοχοποιημένο.

Πού είναι το κακό να ζει κανείς πλήρως αυτή τη ζωή χωρίς να αδικεί; Είναι πιο καλό κάποιος να προσεύχεται για κάποιον και να ανάβει κεριά, αντί να βρίσκεται και να ζει με αυτόν τον κάποιον;

Α Είναι ένα από τα ταμπού να δηλώνει κανείς μη θρησκευόμενος, γιατί έχει λίγο πολύ ταυτιστεί η ορθοδοξία με την εθνικότητα, την περηφάνεια και όλα αυτά τα ωραία.

συμφωνώ σε όσα λες για τη μοιρολατρία. Στο παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω την κακή κοινωνική χροιά που έχει δοθεί στη λέξη «άθεος» συγκεκριμένα, ως ατόμου ανήθικου κλπ πέρα από το «προδότη» που αναφέρεις. Μιλώ με ανθρώπους που δεν πιστεύουν ιδιαίτερα έως καθόλου, είτε είναι σε φάση «αναζήτησης», αλλά με το που ακούν «άθεος» τους ανάβουν λαμπάκια. Ίσως φταίει η προπαγάνδα «άθεοι = κομμουνιστές», ίσως έχουν κατάλοιπα από τον εμφύλιο, δε ξέρω (αυτοί που μιλώ δεν παίζει να ήταν γεννημένοι καν εκείνη την περίοδο, οι γονείς τους το συζητάμε). Ίσως φταίει και η εκκλησιαστική προπαγάνδα. Στα σημερινά βιβλία των θρησκευτικών ως αίτιο της αθεΐας αναφέρεται η ανηθικότητα (μαζί με μια ομάδα άλλων τιμητικών, μην τα αναλύσουμε). Εν πάση περιπτώσει είναι κάτι υπαρκτό η αρνητική χροιά της λέξης.

τι λέτε στα παιδιά σας για το περιεχόμενο του ιερού βιβλίου του χριστιανισμού;

Διαφημίσεις

Εκάβη, δεν νομίζω ότι είναι φανατισμός να μην λες στα παιδιά σου τα πράγματα που δεν πιστεύεις. Πχ υποψιάζομαι ότι πολλοί δεν πιστεύουν στην καφεμαντεία. Τι κάνετε, λέτε στα παιδιά σας σε ηλικία 4 ετών για την καφεμαντεία επειδή δεν θέλετε να τα φανατίσετε υπερ της α-καφεμαντείας; :?:???:

Εκάβη, δεν νομίζω ότι είναι φανατισμός να μην λες στα παιδιά σου τα πράγματα που δεν πιστεύεις. Πχ υποψιάζομαι ότι πολλοί δεν πιστεύουν στην καφεμαντεία. Τι κάνετε, λέτε στα παιδιά σας σε ηλικία 4 ετών για την καφεμαντεία επειδή δεν θέλετε να τα φανατίσετε υπερ της α-καφεμαντείας; :?:???:

Απλα δεν γινεται καμια αναφορα στη καφεμαντεια.

Από τους ανθρώπους της δικής μας γενιάς, αν πάρουμε όσους δηλώνουν μη-άθεοι ούτε οι μισοί δεν τηρούν-πιστεύουν στην πράξη τα καθοριζόμενα από το ορθόδοξο δόγμα. Είναι ένα από τα ταμπού να δηλώνει κανείς μη θρησκευόμενος, γιατί έχει λίγο πολύ ταυτιστεί η ορθοδοξία με την εθνικότητα, την περηφάνεια και όλα αυτά τα ωραία.

Συμφωνω με το πρωτο σκελος και το ποσοστο ειναι πολυ λιγοτερο απο το50%..Πολλοι λιγοι τηρουμε στην πραξη το ορθοδοξο δογμα.

Ομως αυτο με το ταμπου που λες, ισχυε καποιες δεκαετιες πιο πισω.

Σημερα νομιζω οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο.

Ειναι ταμπου να δηλωνεις Χ.Ο. Επισης ταμπου ειναι σημερα να μιλας και για την πατριδα.

Ξαφνικα σου βαζουν ταμπελες . Οτι ανηκεις σε καποιους χωρους .

Αυτο εμενα με ενοχλει πολυ.

Δεν διαφωνώ, ούτε ανέφερα πουθενά τη λέξη "φανατισμός"

Εγώ λέω αυτό που νιώθω ανοικτά. Αλλά επειδή πρόκειται για τελείως προσωπικό θέμα το να θέλει να νιώθει κάποιος την "ασφάλεια" μια ανώτερης, δίκαιης και καλοκάγαθης ύπαρξης., δεν θέλω να κάνω εκστρατεία για να τα κάνω να νιώσουν όπως και εγώ ή να τα πείσω ότι κάνουν λάθος.Ειδικά τώρα που είναι πολύ μικρά.

Ούτε όμως κάνω εκστρατεία να τα πείσω και ότι υπάρχει θεός για να νιώθουν καλύτερα. Τους λέω ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν σε κάποιον θεό, άλλοι όχι. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια και ο καθένας εκφράζεται όπως νιώθει.

Κρατάω μάλλον ουδέτερη στάση.Και στον Αγ. Βασίλη τα αφήνω να πιστεύουν αν θέλουν.

Αυτό που με απασχολεί είναι να μην προβατοποιηθούν στο όνομα κανενός. Είτε πρόκειται για θρησκείες, για παπάδες, για οτιδήποτε.

Συμφωνω με το πρωτο σκελος και το ποσοστο ειναι πολυ λιγοτερο απο το50%..Πολλοι λιγοι τηρουμε στην πραξη το ορθοδοξο δογμα.

Ομως αυτο με το ταμπου που λες, ισχυε καποιες δεκαετιες πιο πισω.

Σημερα νομιζω οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο.

Ειναι ταμπου να δηλωνεις Χ.Ο. Επισης ταμπου ειναι σημερα να μιλας και για την πατριδα.

Ξαφνικα σου βαζουν ταμπελες . Οτι ανηκεις σε καποιους χωρους .

Αυτο εμενα με ενοχλει πολυ.

Τι λες τώρα. Εδώ ήρθε μητέρα και έκανε παρατήρηση στη συνάδελφο γιατί δεν κάνουν προσευχή πριν το μεσημεριανό φαγητό. Δηλ προσευχή με την προσέλευση, με την αποχώρηση, με το δεκατιανό και το μεσημεριανό. Ανά δύο ώρες προσευχή ε ούτε οι μουσουλμάνοι.... Δε θα με ενοχλούσε καθόλου ένα παιδάκι πριν να φάει να κάνει το σταυρό του ή και να προσευχηθεί αν θέλει ,όμως το κλίμα γύρω μου θεωρεί ότι πρέπει να το οργανώσει ο εκπαιδευτικός της τάξης. Επίσης για σκέψου να δηλώσεις άθεος και να είσαι εκπαιδευτικός τι έχει να γίνει....

Οι θρησκευόμενοι (και όχι οι πιστοί γιατί αυτοί για μένα είναι πραγματικά εντελώς άλλοι άνθρωποι) είναι αρκετοί και είναι εκείνοι που διαμορφώνουν απόψεις κλπ. Το τι λέω λοιπόν στο δικό μου παιδί έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει και με αυτά που θα αντιμετωπίσει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ε όχι και ταμπού το να δηλώνεις ΧΟ!

Ίσα ίσα... λίγο η κρίση, λίγο όλοι μας... έχει γίνει ... τιμητική διάκριση!! Τα ίδια και η "πατρίδα". Γενικώς... η κρίση φέρνει λάβαρα! Είτε θρησκευτικά, είτε εθνικά, είτε ... οτιδήποτε.

Το χειρότερο είναι πως... όσα καλλιεργούμε τώρα στα παιδιά μας, θα τα λουστούμε σε 15-20 χρόνια... και θα λέμε τότε... "πάει χάλασε ο κόσμος!"

Τώρα ο εθνικισμός και η θρησκοληψία γίνονται πλέον "in", κι αν το σχολιάσεις... θεωρείσαι και παράξενος... :?

Λένε πως στη θεολογική σχολή... ή βγαίνουν άγγελοι ή βγαίνουν δαίμονες. Ενδιάμεσο ... δεν υπάρχει.

Μα να μη μου τύχει ποτέ κανένας δαίμονας... να δω πώς είναι;; :lol:

Να μη σας πω τι αντιμετώπιση είχε από το (δημόσιο) σχολείο (όταν ήμουν μαθήτρια, δηλαδή πριν χιλιάδες χρόνια :lol:), μια καθηγήτρια που ήθελε να μας πάει εκπαιδευτικό περίπατο σε ένα τζαμί και σε μία συναγωγή! (Β' λυκείου τότε). Ο διευθυντής φιλόλογος και πολύ θρησκευόμενος. Μόνο που δεν την έφαγε ζωντανή! Το τι άκουσε ... δε λέγεται!

(Για την ιστορία... ήρθε και μας είπε πως δε γίνεται λόγω άρνησης του διευθυντή και... τον πλακώσαμε εμείς... και καθαρίσαμε! ;) Μας άφησε... (και άφριζε). Πάντως σαν εμπειρία... μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ή).

Δεν διαφωνώ, ούτε ανέφερα πουθενά τη λέξη "φανατισμός"

Εγώ λέω αυτό που νιώθω ανοικτά. Αλλά επειδή πρόκειται για τελείως προσωπικό θέμα το να θέλει να νιώθει κάποιος την "ασφάλεια" μια ανώτερης, δίκαιης και καλοκάγαθης ύπαρξης., δεν θέλω να κάνω εκστρατεία για να τα κάνω να νιώσουν όπως και εγώ ή να τα πείσω ότι κάνουν λάθος.Ειδικά τώρα που είναι πολύ μικρά.

Ούτε όμως κάνω εκστρατεία να τα πείσω και ότι υπάρχει θεός για να νιώθουν καλύτερα. Τους λέω ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν σε κάποιον θεό, άλλοι όχι. Κανείς δεν ξέρει την αλήθεια και ο καθένας εκφράζεται όπως νιώθει.

Κρατάω μάλλον ουδέτερη στάση.Και στον Αγ. Βασίλη τα αφήνω να πιστεύουν αν θέλουν.

Αυτό που με απασχολεί είναι να μην προβατοποιηθούν στο όνομα κανενός. Είτε πρόκειται για θρησκείες, για παπάδες, για οτιδήποτε.

Πολυ 'λογικη' η θεση σου! Και προσωπικα , αρεστη.

Τι λες τώρα. Εδώ ήρθε μητέρα και έκανε παρατήρηση στη συνάδελφο γιατί δεν κάνουν προσευχή πριν το μεσημεριανό φαγητό. Δηλ προσευχή με την προσέλευση, με την αποχώρηση, με το δεκατιανό και το μεσημεριανό. Ανά δύο ώρες προσευχή ε ούτε οι μουσουλμάνοι.... Δε θα με ενοχλούσε καθόλου ένα παιδάκι πριν να φάει να κάνει το σταυρό του ή και να προσευχηθεί αν θέλει ,όμως το κλίμα γύρω μου θεωρεί ότι πρέπει να το οργανώσει ο εκπαιδευτικός της τάξης. Επίσης για σκέψου να δηλώσεις άθεος και να είσαι εκπαιδευτικός τι έχει να γίνει....

Οι θρησκευόμενοι (και όχι οι πιστοί γιατί αυτοί για μένα είναι πραγματικά εντελώς άλλοι άνθρωποι) είναι αρκετοί και είναι εκείνοι που διαμορφώνουν απόψεις κλπ. Το τι λέω λοιπόν στο δικό μου παιδί έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει και με αυτά που θα αντιμετωπίσει....

Μπορει να συνεβη αυτο στον συναδελφο σου αλλα νομιζω οτι η FEYKO εδω εχει δικιο...Το να δηλωνεις θρησκευομενη αυτοματα σε παραπεμπει σε 'προβατο' ή αλλα χειροτερα.....Δες και το παραδειγμα μας. Θεωρειται κακο να ζητησει ενα θρησκευομενο ατομο να κανει προσευχη πριν το φαγητο....Το να ζητησει η ενωση αθεων να μην γινεται καθολου προσευχη ομως, δεν θεωρειται κακο. ;)

Τώρα ο εθνικισμός και η θρησκοληψία γίνονται πλέον "in", κι αν το σχολιάσεις... θεωρείσαι και παράξενος... :?

και τα δυο ακρα των δυο πλευρων εξισου 'παραξενα' αντιμετωπιζονται, πιστευω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...