Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"μαμα, μερικά παιδάκια με σπρώχνουν και με χτυπάνε"

Recommended Posts

Δεν θα αναλύσω τώρα το 'όταν χτυπάνε, χτυπάς' αδιακρίτως ή με κριτήρια:shock::shock::shock: στο τρίχρονο! Θα μου βγει το μήνυμα πολύ προσβλητικό.

Αλήθεια όμως δεν σκέφτηκες ποτέ ότι το παιδάκι σου 'δεν χτυπάει τα άλλα παιδάκια' γιατί δεν του ΄ταιριάζει' ο τρόπος αυτός και ότι αν εμπλακεί σε καυγά, μόνο επειδή του το λέτε εσείς, μπορεί να φάει ξύλο?

Αυτό το να εκπαιδεύουμε το παιδί στο ξύλο, είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Όσο ζω, μαθαίνω!:shock:

Συμφωνώ μαζί σου αλλά μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση και αυτό:

Ο άντρας μου ομως είναι απόλυτος σε αυτό το θέμα επειδή είναι και αγοράκι. ΄΄όταν σε χτυπάνε , χτυπάς . ΄΄

τι εννοείς επειδή είναι και αγόρι; Τι σημασία/διαφορά έχει;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

Τι κάνετε όταν άλλα παιδάκια χτυπάνε το δικό σας?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=120273

ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=38264

Σε χτυπησαν; Χτυπα το και συ!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=116964

Έφαγε ...ξύλο!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=96147

Πώς να τα μάθουμε ν'αμύνονται;;;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24957

μας δερνουν στον παιδικό...... τι κανω?

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=107595

Δεν θα αναλύσω τώρα το 'όταν χτυπάνε, χτυπάς' αδιακρίτως ή με κριτήρια:shock::shock::shock: στο τρίχρονο! Θα μου βγει το μήνυμα πολύ προσβλητικό.

Αλήθεια όμως δεν σκέφτηκες ποτέ ότι το παιδάκι σου 'δεν χτυπάει τα άλλα παιδάκια' γιατί δεν του ΄ταιριάζει' ο τρόπος αυτός και ότι αν εμπλακεί σε καυγά, μόνο επειδή του το λέτε εσείς, μπορεί να φάει ξύλο?

Αυτό το να εκπαιδεύουμε το παιδί στο ξύλο, είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Όσο ζω, μαθαίνω!:shock:

Δεν εκπαιδευουμε σε ξυλο, και εννοειται ποτε δεν του λεμε να εμπλακει σε καυγα. Καλο ειναι να μην απομονωνουμε ενα κομματι απο ενα κειμενο γιατι ετσι βγαζουμε λαθος συμπερασματα και δημιουργουμε λαθος ενυπωσεις και στους αλλους που το διαβαζουν. Το νοημα ολων οσων εγραψα, εαν το διαβασεις καλυτερα, ειναι οτι μαθαινω το παιδι μου να μην ειναι παθητικο οταν το χτυπαει το αλλο , να μαθει να προστατευει τον εαυτου του και να μην δεχεται καμια πραξη βιας εναντιον του. .

Ακριβώς για να μην φάει ξύλο. Νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής σε αυτά που έγραψα.

Ο χαρακτήρας του παιδιού πλάθεται σε πολύ μικρές ηλικίες . Προσπαθούμε να του τα εξηγήσουμε με έναν τρόπο, ίσως πιο παραστατικό , μέσα από ένα παιχνίδι ώστε να τα καταλάβει σιγά –σιγά μεγαλώνοντας. Και η συμπεριφορά του , όταν ζηταει συγγνώμη από αλλα παιδακια, μας δείχνει ότι κάτι έχει καταλάβει και ότι μονο βιαιοτητα δεν το διδασκουμε . Τώρα εάν περιμένω να φτάσει το παιδί 6 χρονών που θα καταλαβαινει καλυτερα για να του τα εξηγήσω αυτά, μάλλον χαμένο θα έχω το παιχνίδι.

Αυτή είναι η γνώμη μου.

Πιστευω οτι τα αγορια κατα 99% ειναι λιγο πιο επιθετικα απο τα κοριτσια....Απο την φυση τους. Και το λεω επειδη ειδα ποσο αλλαξε ας πουμε ο δικος μου απο τον εναν χρονο στον αλλον, και μιλαμε για ενα ηρεμο αγορακι, ευαισθητο κτλ κτλ.

Για το λογο αυτο , νομιζω οτι θα ερθει μια μερα ουτως η αλλως που θα παιζει πιο 'σκληρα' με τα αλλα παιδια. Θα σπρωχνεται ας πουμε...Απο τη φυση τους νομιζω δεν θα δεχτουν να τις τρωνε .

Για αυτο καλο ειναι κατα την δικη μου γνωμη να μην ενισχυουμε αυτο το χαρακτηριστικο τους. Γιατι αν αρχισουν τις μπουνιες σιγουρα και οι δικοι μας θα φανε αρκετες:lol::lol:.

Περα απο την πλακα, αυτο ειναι το ζητουμενο? Να δερνουν και να δερνονται?? Δεν το παιζω υπερανω ρε παιδια αλλα ΤΡΕΜΩ στην ιδεα.

Για το λογο αυτο , νομιζω οτι θα ερθει μια μερα ουτως η αλλως που θα παιζει πιο 'σκληρα' με τα αλλα παιδια. Θα σπρωχνεται ας πουμε...Απο τη φυση τους νομιζω δεν θα δεχτουν να τις τρωνε ..

αυτό δεν ισχύει και έχω πολλά παραδείγματα γύρω μου...

Λαιδα το ζητούμενο δεν είναι να δέρνουν...αλλα ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

αυτό δεν ισχύει και έχω πολλά παραδείγματα γύρω μου...

Λαιδα το ζητούμενο δεν είναι να δέρνουν...αλλα ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΡΝΟΝΤΑΙ

Μα επειδη ευτυχως δεν μπορουμε να τα βαλουμε στη γυαλα και ευτυχως δεν μπορουμε να τους διαλεγουμε φιλους, θα ερθουν στιγμες που θα δειρουν...για να μην τα δειρουν...η τελος παντων θα αλληλοδαρθουν.:P

Αν εξαρχης τα μαθαινουμε να πλακωνονται αυτο θα γινει μια ωρα νωριτερα νομιζω...

Και παλι θεωρητικα μιλαω ετσι??

Τα παραδειγματα που εχεις ειναι 'παθητικα' παιδια που 'τις τρωνε'? Τι νομιζεις οτι εφταιξε?? Και για τι ηλικιες μιλαμε?

Και για τι ηλικιες μιλαμε?

Λοιπόν, ο μεγάλος μου ήταν επιθετικό παιδί με πολύ μεγάλη σωματική δύναμη. Ήδη από τα 4 έχει σταματήσει να δέρνει και τώρα στα 6 έχει σταματήσει να απαντά με βία στις προκλήσεις.

Το να μην απαντά στις προκλήσεις το θεωρούσαμε βασικό κι εγώ και ο μπαμπάς του. Τί σημαίνει με έδειρε πρώτος? ΗΘΕΛΕΣ εσύ να τον χτυπήσεις? Όχι. Επομένως σε έκανε να κάνεις αυτό που ΕΚΕΙΝΟΣ ήθελε. Ε, αυτή η συμπεριφορά είναι επικίνδυνη αργότερα, που ως έφηβοι θα παρασύρονται σε πιο επικίνδυνα πράγματα.

Ο μικρός δεν έδειρε ποτέ, δεν μου παραπονέθηκε όμως ότι τρώει ξύλο, γιατί , οπως τον παρατηρώ στα πάρτυ, επιλέγει να κάνει παρέα με παιδιά ήπιων τόνων, όπως αυτός.

Ο άντρας μου ομως είναι απόλυτος σε αυτό το θέμα επειδή είναι και αγοράκι. ΄΄όταν σε χτυπάνε , χτυπάς . ΄΄ Εγω προσπαθω να τον συγκρατησω σαν μανα . Του διδασκει πώς να παλεύει προκαλώντας τον ο ίδιος και του μαθαινει πότε παλεύουμε για πλάκα-για παιχνίδι, πότε αμυνόμαστε πιο σοβαρά , ποιες κινησεις είναι πιο επικυνδυνες , ωστε καθως παιζουμε να μην βλαψουμε τα αλλα παιδακια., επισης τα πιο μεγαλα ειναι και πιο δυνατα οποτε πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι (οσο μπορει να καταλαβει βεβαια) . Επίσης τον αφηνουμε να παλεύει με τα μεγαλύτερα παιδάκια φίλων μας κάτω από την επιβλεψη μας εννοείται, έτσι για να σκληραγωγείται και να εκπαιδεύεται. .

Λοιπον κι ο αντρας μου αρχισε να παιζει "μπουνιες"για πλακα με τον μικρο που ηταν 3 χρονων!Εξαλλη εγω!:evil:Πλακα στην πλακα το τι μπουνια εφαγε το μωρο δεν φανταζεσαι!οσο και να του λεγαμε οτι δεν χτυπαμε το μωρο και κανενα παιδακι εκεινος δεν μπορουσε να ξεχωρισει!απ την μια το εκανε για παιχνιδι απ την αλλη αμα θυμωνε μαζι μου η με το μωρο εριχνε δυνατες μπουνιες στο μωρο!Δεν φταιει το παιδι αλλα ο αντρας μου!

Σε αυτη την ηλικια θεωρω καθε αναφορα στην βια ειδικα απο του γονεις εντελως αχρηστη και ακρως ηλιθια και ειμαι σιγουρη οτι μονο καλα αποτελεσματα δεν θα εχει!Δηλαδη τι λες σε ενα αγορακι που ειναι ολημερις μες την ενεργεια?Ελα να παλεψουμε και μετα να πιστευεις οτι δεν θα παει να παιξει με ενα αλλο παιδακι οπως παιζει με τον μπαμπα του?Παιχνιδια ειναι αυτα?

Ευτυχως αυτο δεν κρατησε πολυ και πλεον δεν το κανει και στον παιδικο ευτυχως δεν εχει δειξει τετοιες τασεις μεχρι στιγμης παρα μονο αν τον χτυπησουν.Βεβαια για να το σταματησει καναμε μεγαλο κοπο!Πολυ μεγαλο κοπο ομως!

Ειναι διαφορετικο να συμβουλευεις ενα παθητικο παιδακι και διαφορετικο να μαθαινεις ενα παιδακι που δεν εχει δειγματα τετοια πως να παλευει!

Γνωμη μου το να αφηνεις ενα παιδακι να παλευει σε αυτη την ηλικια για ποτε μπορει να χτυπησεις μπροστα στα ματια σου ουτε θα το καταλαβεις!οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος!

Βεβαια εφαρμοζουμε αυτην την τακτικη , γιατι εχουμε παρατηρησει ότι ποτε δεν χτυπαει τα αλλα παιδακια

Μια φορα θα γινει...και ειναι να μην γινει η αρχη!

εμενα και οι δυο ηταν ηπιων τονων οσο ηταν στο σπιτι. Και η αληθεια ειναι οτι και αυτοι επελεγαν αναλογου χαρακτηρα παιδακια.

Εδω και δυο χρονια ο μεγαλος αλλαξε. Οχι οτι εγινε επιθετικος αλλα τουλαχιστον δεν φοβαται. Και πλεον δεν 'επιλεγει' παρεες αρα δεν φοβαται πια.

Η βία είναι βία...από όπου και αν προέρχεται. Αν το θέμα που τίθεται είναι αν θα δείρει ή όχι...η απάντηση είναι ΟΧΙ.Στο νηπιαγωγείο προσπαθώντας να δουλέψω την ενσυναίσθηση και να δημιουργήσω ένα κλίμα αποδοχής και αλληηλοσεβασμού σε όλα τα μέλη της ομάδας, διατυπώνω με κάθε δυνατό τρόπο, ότι το ξύλο δεν επιτρέπεται. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε ως υποχώρηση το να μην απαντήσει κάποιος στην πρόκληση ή να απομακρυνθεί από αυτόν που χτυπάει.Άντίθετα αυτό απαιτεί πολύ μεγαλύτερη νοητική προσπάθεια και αυτοέλεγχο...το εύκολο είναι στην πρόκληση να απαντήσουμε με τον ίδιο ατελέσφορο τρόπο. Δλδ αν χτυπηθούν μεταξύ τους ...τι θα καταφέρουν; Θα νιώσει κάποιο πιο δικαιωμένο?Μάλλον σε ένα φαύλο κύκλο μπαίνουν...Και επειδή ότι μαθαίνουμε στην μικρή μας ηλικία είναι πολύ ισχυρό...ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε νοήμονες ανθρώπους εξασκημένους στο διάλογο και την ενσυναίσθηση.

Διαφημίσεις

Λοιπον κι ο αντρας μου αρχισε να παιζει "μπουνιες"για πλακα με τον μικρο που ηταν 3 χρονων!Εξαλλη εγω!:evil:Πλακα στην πλακα το τι μπουνια εφαγε το μωρο δεν φανταζεσαι!οσο και να του λεγαμε οτι δεν χτυπαμε το μωρο και κανενα παιδακι εκεινος δεν μπορουσε να ξεχωρισει!απ την μια το εκανε για παιχνιδι απ την αλλη αμα θυμωνε μαζι μου η με το μωρο εριχνε δυνατες μπουνιες στο μωρο!Δεν φταιει το παιδι αλλα ο αντρας μου!

Σε αυτη την ηλικια θεωρω καθε αναφορα στην βια ειδικα απο του γονεις εντελως αχρηστη και ακρως ηλιθια και ειμαι σιγουρη οτι μονο καλα αποτελεσματα δεν θα εχει!Δηλαδη τι λες σε ενα αγορακι που ειναι ολημερις μες την ενεργεια?Ελα να παλεψουμε και μετα να πιστευεις οτι δεν θα παει να παιξει με ενα αλλο παιδακι οπως παιζει με τον μπαμπα του?Παιχνιδια ειναι αυτα?

Ευτυχως αυτο δεν κρατησε πολυ και πλεον δεν το κανει και στον παιδικο ευτυχως δεν εχει δειξει τετοιες τασεις μεχρι στιγμης παρα μονο αν τον χτυπησουν.Βεβαια για να το σταματησει καναμε μεγαλο κοπο!Πολυ μεγαλο κοπο ομως!

Ειναι διαφορετικο να συμβουλευεις ενα παθητικο παιδακι και διαφορετικο να μαθαινεις ενα παιδακι που δεν εχει δειγματα τετοια πως να παλευει!

Γνωμη μου το να αφηνεις ενα παιδακι να παλευει σε αυτη την ηλικια για ποτε μπορει να χτυπησεις μπροστα στα ματια σου ουτε θα το καταλαβεις!οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος!

Μια φορα θα γινει...και ειναι να μην γινει η αρχη!

ισως την συγκεκριμενη παραγραφο δεν την εγραψα πολυ καλα . .

Καταρχην οταν λεω παλευουν δεν εννοω ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μπουνιες' date=' ξυλο [/font']. Αλιμονο .. Εννοω μονο με τα χερια, να σπρωχνει ο ενας τον αλλον και αυτο σιγα σιγα, με μεγαλη προσοχη μεσα απο παιχνιδι. Ο αντρας μου του πλαθει φανταστικες ιστοριες με τα ζωα π,χ, οτι είναι αυτος το λιονταρι και πιθηκος ο μικρος και μεσα στην ιστορια καποια στιγμη κανουν οτι παλευουν (για τετοιου ειδους παλη μιλλαω). Το ίδιο συμβαίνει και με τα αλλά παιδάκια που έρχονται σπίτι , υποδύονται παιδικούς ήρωες και δήθεν παλευουν Ε εκει αν και μεγαλυτερα παιδακια, παρολο που υπαρχει κινδυνος να τον χτυπησουν σαν μικροτερος που ειναι τους επιτρεπω να παλευουν κατω απο την επιβλεψη μας.

Ο αντρας μου ειναι πολυ ηρεμος, και ποτε στη ζωη του δεν ηταν βιαιος, αντιθετα ειναι της συζητησης και των επιχειρηματων και ποτε δεν εχει χτυπησει τον μικρο μας, αντιθετα τού μεταδιδει μια ηρεμια . Γιαυτο το λογο και επειδη σαν αντρας ειναι πιο κοντα στην ψυχολογια του αγοριου σεβαστηκα και ακουσα και την δικη του αποψη και ειπα ισως να εχει και δικιο .

Επισης η δικη μου θεση είναι ότι τον προτρεπω να απομακρυνετε απο το επιθετικο , αφου του εχει πει οτι ειναι κακο αυτο που κανει και εαν το αλλο παιδι εξακολουθει να το σπρωχνει να ζητησει την παρεμβαση της δασκαλας και τελος αν η δασκαλα απουσιαζει αναγκαστικα θα τον σπρωξει για να το απομακρυνει απο πανω του, για να μην τον βλαψει. Κοιταξε το παραδειγμα που αναφερω στον παιδοτοπο που επεσε επανω του το αλλο μεγαλοσωμο παιδι , και ευτυχως που τον ειχα μαθει να φωναζει και να αντιδρα εγκαιρως και ετσι εγω τον ακουσα , και ζητησα βοηθεια.

Οσο για τη συμπεριφορα του μικρου , τωρα που εχει ξεκινησει παιδικο , εδω και 2 μηνες οι νηπιαγωγοι οχι μονο δεν μου αναφεραν οτι διεκριναν τασεις βιας αντιθετα μου ειπαν οτι ειναι αρκετα ευγενικος και συνεργασιμος . Το να διδαξεις στο παιδι και αυτη τη πλευρα την ασχημη της ζωης πολυ ομαλα και σταδιακα και τι σταση πρεπει να κραταει μεσα απο το παιχνιδι , επισης να του δειξεις τους κινδυνους με κινησεις του σωματος , ωστε να το καταλαβει καλυτερα δεν νομιζω οτι του διαδασκεις βια. Παντα εχει σημασια ο τροπος που γινεται . Εξαλλου το εγραψα στο τελος του αρχικου κειμενου οτι θελει πολλη προσοχη και εξαρταται απο το χαρακτηρα του καθε παιδιου και την ηλικια του, ωστε να μην το κανουμε τελικα επιθετικο , απο το φοβο μας μην γινει το παιδι θυμα και τις τρωει .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...