Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάρχει νόμος για την πρωινή προσευχή ;;

Recommended Posts

Υπάρχει λοιπόν νόμος, για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, και τον έβαλα πιο πάνω. Και φυσικά, με γραπτή δήλωση, μπορείτε να ζητήσετε να απέχει το παιδί σας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 420
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει λοιπόν νόμος, για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα, και τον έβαλα πιο πάνω. Και φυσικά, με γραπτή δήλωση, μπορείτε να ζητήσετε να απέχει το παιδί σας.

Η αρχική ερώτηση αφορούσε παιδικούς σταθμούς, ενώ αυτό που παρέθεσες αφορά σχολειό.

Edit: λάθος μου, αφορά νηπιαγωγείο. Έν πάση περιπτώσει, το θέμα έχει εξαντληθεί νομίζω.

Ποτάκη, συμφωνώ απόλυτα και σε καταλαβαίνω. Όσο δεν χωρίζεται Κράτος και Εκκλησία, φως δεν βλέπω.

Στις υπόλοιπες κοπέλες, να πω ότι διαφωνώ. Και εγώ έκανα προσευχή καθημερινά στο σχολείο και δεν έγινα δεσπότης, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι για μένα σωστή πρακτική.

Η αρχική ερώτηση αφορούσε παιδικούς δτσθμούς, ενώ αυτό που παρέθεσες αφορά σχολειό.

ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά το τίτλος του θέματος λέει ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και από εκεί μπερδεύτηκα. Αλλά επειδή οι παιδικοί έχουν και προνήπια και κάποιοι και νήπια, φαντάζομαι οτι ισχύει το ίδιο.

Αν δε συμφωνεί κάποιος, δηλώνει οτι δε θέλει να συμμετέχει το παιδί του, έχει κάθε δικαίωμα.....

Νομίζω όμως οτι ο σκοπός είναι να μη γίνεται καν προσευχή...

Περιμένετε λίγο, σε λίγα χρόνια θα γίνει και αυτό......

(ω ρε που πάμε ωρε :) :) :).......)

Σόρρυ, εγώ είμαι Χ.Ο, όχι της εκκλησίας, αλλά πιστεύω πολύ...

Αν δε συμφωνεί κάποιος, δηλώνει οτι δε θέλει να συμμετέχει το παιδί του, έχει κάθε δικαίωμα.....

Νομίζω όμως οτι ο σκοπός είναι να μη γίνεται καν προσευχή...

Περιμένετε λίγο, σε λίγα χρόνια θα γίνει και αυτό......

(ω ρε που πάμε ωρε :) :) :).......)

Σόρρυ εγώ είμαι Χ.Ο, όχι της εκκλησίας, αλλά πιστεύω πολύ...

Αυτό μας έλειπε,σε λίγα χρονια θα έχει εξαφανιστεί η ορθόδοξη πίστη,να την εξαφανίσουμε από μόνοι μας!Ούτε εγώ είμαι ο άνθρωπος που τρέχει κάθε Κυριακή στην Εκκλησία,και νηστεύει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή,αλλά είμαι Χ.Ο.Όποιος δεν θελει να συμμετέχει το παιδί του σε οτιδήποτε θρησκευτικό στο σχολείο,απλώς παίρνει απαλλαγη,γιατί όπως εκείνο το παιδάκι θα νιώθει άσχημα (ή "στιγματισμένο" όπως το λέτε) αν δεν συμμετέχει σε αυτά και βλέπει τους άλλους να το κάνουν,έτσι άσχημα θα νιώθουν και τα άλλα,αν ξαφνικά τους κόψουν την προσευχη, και θα νιώθουν ότι κάναν κάτι κάτι κακό, για αυτό τους το διακόψανε.

Πάντα φιλικά:D:D

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Διαφημίσεις

Εσεις που δεν θελετε να προσευχονται τα μικρα σας, τι σας ενοχλει αν προσευχονται τα υπολοιπα?.

Δηλαδη οκ....να μην με ενοχλει οταν καποιος δεν θελει να ακολυθησει τα πατροπαραδοτα , δικαιωμα του ειναι...αλλα να τον ενοχλω εγω? Γιατι? Που στην τελικη ειμαι και η πλειοψηφια?

νιωθω οτι δεν θελετε να διαφοροποιηθειτε απλως αλλα να φερετε τον υπολοιπο κοσμο στα μετρα σας.

Εσεις που δεν θελετε να προσευχονται τα μικρα σας, τι σας ενοχλει αν προσευχονται τα υπολοιπα?.

Δηλαδη οκ....να μην με ενοχλει οταν καποιος δεν θελει να ακολυθησει τα πατροπαραδοτα , δικαιωμα του ειναι...αλλα να τον ενοχλω εγω? Γιατι? Που στην τελικη ειμαι και η πλειοψηφια?

νιωθω οτι δεν θελετε να διαφοροποιηθειτε απλως αλλα να φερετε τον υπολοιπο κοσμο στα μετρα σας.

Συμφωνω...Ο σεβασμος σε ατομα με αλλη θρησκεια δε σημαινει οτι σε μια χωρα με 99% πιστων σε μια θρησκεια, εξαλειφει ολα τα πατροπαραδοτα, αλλα οτι το 1% σεβεται τα εθιμα και το 99% το οτι υπαρχει αυτο το 1% που δεν τα ακολουθει και καλα κανει αν δεν τα πιστευει. Συνυπαρξη, οχι ομογενοποιηση.

Επισης, εφοσον υπαρχει η απαλλαγη, δεν υπαρχει θεμα για εμενα. Ειχα συμμαθητρια Εβραια πριν γκουχου γκουχου 20 χρονια και απλα η κοπελα ερχοταν σχολειο αντι για τις 8.05 στις 8.10 και εξαλλου, πολλα παιδια κατα τη διαρκεια της προσευχης εκαναν κατι αλλο! Κανεις δεν τη "στιγματισε". Επιπλεον θα επρεπε να διδεται η ευκαιρια σε παιδια αγνωστικιστων και αλλων ιδεων να αποφασισουν μονα τους, τι θα κανουν. Τελος, αν η πρωινη προσευχη ειχε αποτελεσμα τον προσηλυτισμο ολων, δεν θα υπηρχαν οι προηγουμενοι.

Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον παντως, πως η προπαγανδα σημερα στη χωρα μας, πετυχαινει τοσο, μα τοσο πολυ....και ολα μας τα δικαιωματα, σιγα σιγα, εξαλειφονται με τον χειροτερο τροπο, τη συναινεση...:(

ΥΓ για οσους ενδιαφερονται για οσα λεει το Συνταγμα, ισχυουν αυτα που λεει η voulastar το 2012. Μιλαει απο τη μια για "εθνικη θρησκεια" και απο την αλλη για "ανεξιθρησκεια". Συγκρουονται μεταξυ τους δηλαδη. Στο Συμβουλιο της Ευρωπης εχω δει δικες για το εν λογω θεμα, την εθνικη θρησκεια, που κινουν κυριως μαρτυρες του Ιεχωβα. Το θεμα μας ομως δεν ειναι νομικο, ειναι θρησκευτικο....εχει να κανει με το ποια κοινωνια θελουμε να εχουμε στο μελλον...

O διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας, τον οποίον δεν τόλμησε το σύνταγμά μας, γι αυτό επέλεξε τη μεσοβέζικη λύση της επικρατούσας θρησκείας, σημαίνει ότι η θρησκεία θα απόλυτα ελεύθερη μεν, όχι όμως ζήτημα της πολιτείας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Όταν όμως έχουμε μείνει το μοναδικό θρησκευτικό κράτος στην Ευρώπη, δεν μπορούμε να θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκό κράτος. Σημασία έχει, ότι η Ελληνική Εκκλησία έχει τεράστια δύναμη σήμερα στην ελλάδα και φυσικά έχει κάθε συμφέρον να φανατίζει τον κόσμο ώστε να διαφυλάξει τα καθ' ημάς. Δεν την κατηγορώ. Κι εγώ αν ήθελα να εξασφαλίσω πολιτική επιρροή και χρήματα, αφορολόγητο και πληρωμή των μισθό των ιερέων, αυτό θα έκανα. Γι αυτό συμφέρει να γίνεται ταύτιση του έθνους με τη θρησκεία. Γι αυτό ειπώθηκε παραπάνω ότι η σημαία είναι το ίδιο με την προσευχή. Η σημαία είναι σύμβολο του έθνους και φυσικά πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία και στο στίτι μας. Η θρησκεία είναι κάτι πνευματικό, προσωπικό και εσωτερικό. Πολιτισμένο κράτος είναι αυτό που μου εξασφαλίζει ότι μπορώ να προσεύχομαι ελεύθερα, όχι αυτό που με 'οργανώνει' την προσευχή μου.

Ο Χριστός βέβαια είχε μιλήσει ξεκάθαρα για το θέμα αυτό, όταν είπε 'τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και τα του Θεού, τω Θεω΄..... αλλά ποιος νοιάζεται τώρα πια!.

Σε κανένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν ... προσεύχονται το πρωί στα σχολεία. Εμένα δεν με ενοχλεί αλλά το βρίσκω αστείο γιατί δεν έχει καμία μα καμία πνευματικότητα.

Συμφωνω...Ο σεβασμος σε ατομα με αλλη θρησκεια δε σημαινει οτι σε μια χωρα με 99% πιστων σε μια θρησκεια, εξαλειφει ολα τα πατροπαραδοτα, αλλα οτι το 1% σεβεται τα εθιμα και το 99% το οτι υπαρχει αυτο το 1% που δεν τα ακολουθει και καλα κανει αν δεν τα πιστευει. Συνυπαρξη, οχι ομογενοποιηση.

...

Δεν νομίζω ότι 99 % των κατοίκων της Ελλάδας είναι Χ.Ο. Ούτε καν το 99 % των πολιτών της.

(Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να ξέραμε τι ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα είναι Χ.Ο., κατι μου λέει θα είναι μικρότερο και από αυτό των κατοίκων)

Δεν νομίζω ότι 99 % των κατοίκων της Ελλάδας είναι Χ.Ο. Ούτε καν το 99 % των πολιτών της.

(Ενδιαφέρον επίσης θα ήταν να ξέραμε τι ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα είναι Χ.Ο., κατι μου λέει θα είναι μικρότερο και από αυτό των κατοίκων)

έλα ντε, όλοι κόπτονται για την προσευχή στα σχολεία και η πλειοψηφία πηγαίνει στην εκκλησία κάθε πάσχα και χριστούγεννα. Και μη μου πει κανείς οτι δεν πάμε μεν αλλά η πίστη είναι κάτι το εσωτερικό και πνευματικό και δεν έχει να κάνει με μακριούς σταυρόυς και ράσα, γιατί απλά θα αντιφάσκει για τη θέση που έχει για την προσευχή στα σχολεία. εμένα ο πατέρας που είναι πολύ θρησκευόμενος, όπως προείπα. Δηλαδή, κάθε κυριακή εκκλησία, νηστεύει σαράντα μέρες κλπ. Αλλά στην ανάσταση 12:15 είναι σπίτι για τη μαγειρίτσα. Εγώ του λέω οτι αν πίστευα στη μεγαλύτερη γιορτή της θρησκείας μου δε θα διανοούμουν να μην κάτσω σε όλο το μυστήριο.

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

Γι αυτό ειπώθηκε παραπάνω ότι η σημαία είναι το ίδιο με την προσευχή. .

Δεν ειπώθηκε οτι είναι το ίδιο η σημαία με την προσευχή.....απλά επειδή ήταν αριστοτεχνικά καμουφλαρισμένο οτι το πρόβλημα έγκειται στους αλλοεθνείς των σχολείων μας ----που πώς να νιώθουν άραγε με την προσευχή--- θέλησα να ξεκαθαρίσω οτι δεν είναι αυτό καθαυτό το θέμα....

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χ.Ο, αλλά να είστε σίγουροι οτι τα παιδιά δεν παίρνουν την πρωινή προσευχή όσο σοβαρά την βλέπετε οι ανεξίθρησκοι ενήλικες.....τρανό παράδειγμα, εσείς οι ίδιοι.......πόσα χρόνια προσευχής αναγκαστήκατε να βιώσετε, και τι θρησκεία επιλέξατε?

Αν και διαφωνώ,γιατί είμαι πολύ παραδοσιακή και ναι, ακόμα πιστεύω στο ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αν και το υπουργείο είναι παιδείας και θρησκευμάτων και δε μπορούμε να το κάνουμε παιδείας και ανεξιθρησκίας, γνωρίζοντας οτι η ταπεινή μου γνώμη δε θα καταφέρει να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, πιστεύω πως αργά ή γρήγορα η προσευχή και τα θρησκευτικά θα καταργηθούν. Οτι και να σημαίνει για τον καθένα αυτό.

Συχνα χρησιμοποιουμε το 99% γιατι τοσοι δηλωνουν ΧΟ στις ταυτοτητες. Αλλα και οταν γινει μια ερευνα, οπως εκεινη της Metron Forum της Metron Analysis του 2011, το 95% των ερωτηθεντων δηλωσαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι....οσο για το ποσοστο ειναι ποσοστο οχι αριθμος, προφανως θα προσαρμοζεται αναλογα στα παιδια.... αλλα απο ολο μου το μηνυμα, σταθηκες στο ποσοστο???? Κριμα.....

έλα ντε, όλοι κόπτονται για την προσευχή στα σχολεία και η πλειοψηφία πηγαίνει στην εκκλησία κάθε πάσχα και χριστούγεννα. Και μη μου πει κανείς οτι δεν πάμε μεν αλλά η πίστη είναι κάτι το εσωτερικό και πνευματικό και δεν έχει να κάνει με μακριούς σταυρόυς και ράσα, γιατί απλά θα αντιφάσκει για τη θέση που έχει για την προσευχή στα σχολεία. εμένα ο πατέρας που είναι πολύ θρησκευόμενος, όπως προείπα. Δηλαδή, κάθε κυριακή εκκλησία, νηστεύει σαράντα μέρες κλπ. Αλλά στην ανάσταση 12:15 είναι σπίτι για τη μαγειρίτσα. Εγώ του λέω οτι αν πίστευα στη μεγαλύτερη γιορτή της θρησκείας μου δε θα διανοούμουν να μην κάτσω σε όλο το μυστήριο.

Κοιτα καλο ειναι να μην βασιζομαστε σε ενα δειγμα ενος ατομου στα 11 εκ για να βγαλουμε συμπερασμα....αν ηταν ετσι εμενα ο αντρας μου παει εκκλησια καθε Κυριακη, σε εσπερινους και καθεται μετα την Ανασταση, να το γενικευσω?

Το θεμα ειναι, τι σχεση εχει αυτο με την προσευχη??? Μπορει μερικοι να μην εχουν τοσο μεγαλο δεσμο με την εκκλησια, αλλα η προσευχη ειναι κατι που ολοι οι θρησκευομενοι, χρειαζονται και πραττουν...

Κοιτα καλο ειναι να μην βασιζομαστε σε ενα δειγμα ενος ατομου στα 11 εκ για να βγαλουμε συμπερασμα....αν ηταν ετσι εμενα ο αντρας μου παει εκκλησια καθε Κυριακη, σε εσπερινους και καθεται μετα την Ανασταση, να το γενικευσω?

Το θεμα ειναι, τι σχεση εχει αυτο με την προσευχη??? Μπορει μερικοι να μην εχουν τοσο μεγαλο δεσμο με την εκκλησια, αλλα η προσευχη ειναι κατι που ολοι οι θρησκευομενοι, χρειαζονται και πραττουν...

Οχι δεν παίρνω ως δείγμα τον πατέρα μου, παίρνω όλο τον περίγυρο μου, όλους όσους γνωρίζω αλλά και αυτό που βλέπω στις εκκλησίες στις 12:05. Δεν αδειάζει ο τόπος;

Όσο για την προσευχή, συμφωνώ οτι όλοι οι θρησκευόμενοι το έχουν ανάγκη και το πράττουν και μάλιστα το σέβομαι απόλυτα. Αλλά λέω οτι αυτό δεν πρέπει να γίνεται οργανωμένα και με τέτοιους όρους. Έτσι κι αλλιώς η προσευχή είναι μία πολύ εσωτερική υπόθεση, πρέπει να την κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του, για να είναι ουσιαστική και όχι ένα ποιηματάκι στον παιδικό σταθμό.

cN3ep3.png

Οχι δεν παίρνω ως δείγμα τον πατέρα μου, παίρνω όλο τον περίγυρο μου, όλους όσους γνωρίζω αλλά και αυτό που βλέπω στις εκκλησίες στις 12:05. Δεν αδειάζει ο τόπος;

Όσο για την προσευχή, συμφωνώ οτι όλοι οι θρησκευόμενοι το έχουν ανάγκη και το πράττουν και μάλιστα το σέβομαι απόλυτα. Αλλά λέω οτι αυτό δεν πρέπει να γίνεται οργανωμένα και με τέτοιους όρους. Έτσι κι αλλιώς η προσευχή είναι μία πολύ εσωτερική υπόθεση, πρέπει να την κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του, για να είναι ουσιαστική και όχι ένα ποιηματάκι στον παιδικό σταθμό.

Καταλαβα. Προφανως εχεις λοιπον μια δικη σου θεωρηση επι του θεματος=προσευχη. Οχι, στη θρησκεια μας δεν γινεται μονο οταν εισαι μονος σου και απο μεσα σου, γινεται και ομαδικα, βλεπε εκκλησια, σχολειο, πριν το φαγητο στο σπιτι κλπ.....αν το στερησεις απο τον ορθοδοξο, σε χωρα με πλειοψηφια ΧΟ, ειναι σαν να λες οτι στο μουσουλμανο, σε μια μουσουλμανικη χωρα, δεν θα του επιτρεπεις να κανει το ιδιο πχ οταν ειναι 12 η ωρα οποτε προσευχονται ομαδικα....εκει, θα τον αφηνες?

Δεν σου παω κοντρα, να σου εξηγησω προσπαθω.;)

Καταλαβα. Προφανως εχεις λοιπον μια δικη σου θεωρηση περι του θεματος=προσευχη. Οχι, στη θρησκεια μας δεν γινεται μονο οταν εισαι μονος σου και απο μεσα σου, γινεται και ομαδικα, βλεπε εκκλησια, σχολειο, πριν το φαγητο στο σπιτι κλπ.....αν το στερησεις απο τον ορθοδοξο, ειναι σαν να λες οτι στο μουσουλμανο, δεν θα του επιτρεπεις να κανει το ιδιο πχ οταν ειναι 12 η ωρα....εκει, θα τον αφηνες?

Δεν σου παω κοντρα, να σου εξηγησω προσπαθω.;)

Ούτε κι εγώ θέλω κόντρες:). Εννοείται οτι υπάρχει και η ομαδική προσευχή, όταν όμως ο συμμετέχων σε αυτές έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει. Και δε φοβάμαι μήπως και το παιδί μου γίνει χριστιανός. Αλλά πράγματα φοβάμαι (τα γνωσ΄τα για όλες μας). Αν επιλέξει να γίνει χριστιανός ή βουδιστής αλλά η πίστη του αυτή τον κάνει καλύτερο άνθρωπο εννοείται οτι το θέλω. Απλώς, με ενοχλεί πολύ να περνάνε στο μυαλό του παιδιού μου ιδέες (ανεξάρτητα απ' τις ιδέες αυτές) από 2,5 χρονών. Αυτό με ενοχλεί. Μη νομίζεις και με τον πατέρα του που θέλει να τον κάνει ΑΕΚτζη με το ζόρι πάλι τσακωνόμαστε:D

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

Ούτε κι εγώ θέλω κόντρες:). Εννοείται οτι υπάρχει και η ομαδική προσευχή, όταν όμως ο συμμετέχων σε αυτές έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει. Και δε φοβάμαι μήπως και το παιδί μου γίνει χριστιανός. Αλλά πράγματα φοβάμαι (τα γνωσ΄τα για όλες μας). Αν επιλέξει να γίνει χριστιανός ή βουδιστής αλλά η πίστη του αυτή τον κάνει καλύτερο άνθρωπο εννοείται οτι το θέλω. Απλώς, με ενοχλεί πολύ να περνάνε στο μυαλό του παιδιού μου ιδέες (ανεξάρτητα απ' τις ιδέες αυτές) από 2,5 χρονών. Αυτό με ενοχλεί. Μη νομίζεις και με τον πατέρα του που θέλει να τον κάνει ΑΕΚτζη με το ζόρι πάλι τσακωνόμαστε:D

Η αποψη μου λοιπον ειναι οτι με την προσευχη δεν θα μπουν ιδεες σε ενα 2χρονο. Υπαρχουν ανθρωποι που τους πανε απο παιδια με το ζορι εκκλησια και δεν γινονται καν χριστιανοι.

Το νόημα δεν είναι να γίνει καβγάς και να πείσουμε οι μεν τους δε.....η θρησκεία είναι δικαίωμα του καθενός. Οι βαρύγδουπες εκφράσεις "τα καλούν να ασπαστούν ένα δόγμα" "είναι προσηλυτισμός " "το αλβανάκι που το βλέπουν οι γονείς του και πρέπει να έρθουμε στη θέση του" "η μαγειρίτσα στις 12.15" δεν βοηθούν το διάλογο.

Η ερώτηση ήταν λοιπόν αν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την πρωινή προσευχή.

ΥΠΑΡΧΕΙ.

Επίσης, αν δε θες το παιδί σου να συμμετέχει

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ (σφού η λύση της γραπτής απαλλαγής δε σε βοηθά)

και να μην είναι ευτυχισμένο, όπως φοβάσαι είπες.

Εμείς έχουμε και δάσκαλο που την ώρα της προσευχής κάθεται απλά ακίνητος, ούτε σταυρό κάνει, ούτε τον έριξε κανείς στο πυρ το εξώτερον. Πολλά παιδάκια μιλάνε, ξύνονται, χασκογελάνε, κανείς δε θα προσέξει - στιγματίσει το παιδάκι σου. Και έληξε αναίμακτα......

*για την ΑΕΚ, σου δίνω χίλια δίκια :) :) :)

summer wine, σου παραθέτω και πάλι το μήνυμα σου, υπογραμμίζοντας αυτά που θεωρώ οτι με προσέβαλαν, και το πέρνω προσωπικά, γιατί μόνο έγω μέχρι τότε είχα θέσει το θέμα. Μπορεί να σου ξέφυγαν κάποιες εκφράσεις ολίγον τραβηγμένες και ειρωνικές (και εμένα μπορεί να μου έχει συμβεί κάποιες φορές). Απλώς θεωρώ οτι ορισμένα σχόλια σου ήταν άτοπα:

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ

Γιατι βρε κοριτσια τοση ανησυχια για την πρωινη προσευχη??

Ουτε ξυλο να εδιναν στα παιδια σας δεν θα κανατε ετσι??

Εσεις τοσα χρονια που κανατε προσευχη στο σχολειο παθατε τιποτα?

Απο οτι βλεπω οχι προσυλιτισμο δεν εχετε υποστει αλλα και μια χαρα αντιθετες αποψεις εχετε. Μαλλον φανατισμο εναντιον της θρησκειας διακρινω.

Αφησε τα παιδακια σας ,ας ακουσουν και κατι για τον Χριστιανισμο , εφοσον εσεις σπιτι τους το απαγορευεται

(απο οτι καταλαβαινω απο τον τροπο που μιλατε) .

Πως θα αναπτυξουν το ελευθερο πνευμα και θα εχουν ελευθερη βουληση να επιλεξουν εαν δεν γνωρισουν- βιωσουν (θρησκεια=βιωμα)- ουτε τη θρησκεια της πατριδας τους??

Δεν παθαινουν τιποτα με την προσευχη .

Μην αγχωνεστε.

Σε λιγα χρονια ουτε θρησκεια , ουτε Ελλαδα θα εχουμε.

Ουτε θρησκευτικη ουτε εθνικη ταυτοτητα θα εχουμε.

LA LATINA, και άλλες εκφράσεις δεν ευνοούν το διάλογο αλλά δεν σε είδα να τις αναφέρεις:rolleyes:

cN3ep3.png

!δεν ψάχνω λύση για το ότι το παιδί μου λέει το "άγιος ο θεός". Αυτό μας έλειπε. ίσα ίσα είναι και γλυκούλης , όπως το λέει.:D Δεν είμαι ούτε υστερική, ούτε καμία τρελή εναλλακτική. Απλώς, με ενόχλησε κάτι και εφόσον βρήκα σχετικό θέμα στο φόρουμ το ανέφερα. Σιγά μην το κάνουμε μέγα θέμα. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχολούμαστε

cN3ep3.png

!δεν ψάχνω λύση για το ότι το παιδί μου λέει το "άγιος ο θεός". Αυτό μας έλειπε. ίσα ίσα είναι και γλυκούλης , όπως το λέει.:D Δεν είμαι ούτε υστερική, ούτε καμία τρελή εναλλακτική. Απλώς, με ενόχλησε κάτι και εφόσον βρήκα σχετικό θέμα στο φόρουμ το ανέφερα. Σιγά μην το κάνουμε μέγα θέμα. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχολούμαστε

Ηρεμία τότε .......εγώ στην εκκλησία πάω δυό φορές το χρόνο (το παπαδαριό που λέγαμε) και την περασμένη βδομάδα στο δημοτικό, ο γιος μου από μόνος του ζήτησε να πει την προσευχή.....μικρόφωνα, ιστορίες, στο τέλος ο διευθυντής τους είπε και να τον χειροκροτήσουν επειδή είναι πρωτάκι.....έκλαιγα η μάνα!!!!

Κάνε πλάκα να μου πει μια μέρα οτι δεν πιστεύει!!!!!!!! χαχαχααααααααα

Για την ΑΕΚ να το κοιτάξεις πάντως :) :) :) (δεν πιστεύω να διαβάζει ο άντρας σου, ε?)

Δεν με ενοχλεί να βλέπω τον άλλον να κάνει την προσευχή του δημόσια. Με "ενοχλεί" (δηλαδή με ξενίζει, πώς αλλιώς να το πω;), όταν αυτός που κάνει την προσευχή του δεν έχει συνείδηση του τι κάνει.

cN3ep3.png

Δεν με ενοχλεί να βλέπω άλλον να κάνει την προσευχή του δημόσια. Με "ενοχλεί" (δηλαδή με ξενίζει, πώς αλλιώς να το πω;), όταν αυτός που κάνει την προσευχή του δεν έχει συνείδηση του τι κάνει.

Που το ξερεις τι συνείδηση έχει ο άλλος και τι πιστεύει μέσα του;

μιλάω για 2,5 χρονων παιδιά

Μα που ξερεις τι 'βλέπει' το μικρο την ώρα της προσευχής; Λέγεται οτι τα αγγελάκια εμφανίζονται στα μικρά και στα αθώα... Ποσά παιδακια λενε οτι βλέπουν κάτι οταν ανάβουν κεράκι

Αν τα δουμε ολα με τη λογική, δεν θα μας μείνει τίποτα ατο τελος

Κοίτα ποτακης,το είπε κ μια κοπέλα παρακάτω:μιλάς για την δημιουργιας μιας κατάστασης όπου θα μπορούν να προσαρμόζονται όλα τα παιδιά ανεξάρτητου θρησκείας,αλλά τελικά με αυτήν την κατάσταση,μόνο τα ετεροθρησκα θα προσαρμόζονται,και όχι τα Χ.Ο.

Δεν γίνεται σε μια χώρα που η επίσημη θρησκεία αλλά κ η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Χ.Ο. Να καταργηθούν οι ομαδικές εκδηλώσεις θρησκείαςτων Χ.Ο,για να νιώθουν οι υπόλοιποι μέρος του συνόλου.Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι.Με την ίδια λογική θα έπρεπε να καταργηθούν οι σημαίες,το μάθημα ιστορίας,της αγωγής του πολίτη,οι εκδρομές στα μνημεία...

Το σχόλιο για τον πατέρα σου συγγνώμη αλλά είναι άστοχη και πρόχειρη δικαιολογία...δεν παύεις να είσαι χριστιανός αν δεν κάτσεις μέχρι το τέλος της οποιαδήποτε λειτουργίας.Και ακόμα κ οι πιστοί είναι διαφορετικοί:ο ένας μπορεί να νιώθει εντάξει με τον εαυτό του κ το Θεό αν πηγαίνει στην εκκλησία 1 φορά το χρόνο κ ο άλλος να θέλει να περνάει όλη του τη μέρα αε ένα μοναστήρι κ να νηστευει.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει με Τήν θρησκεία του,απ'την στιγμή που δεν προσβάλει ή εξαναγκάζει τον άλλο.Η προσευχή δεν ειναι εξαναγκασμός,είναι τρόπος επικοινωνίας Πιστού με τον Θεό είτε αυτό σημαίνει Χριστός,Αλλάχ,Βούδας...

Οι υπόλοιποι μπορούν να κάθονται ήσυχαέτσι ώστε να μην επηρεάζεται η δική του πίστη ούτε κ των άλλων ομως.

Ο,τι παρέλειψα το έχουν πει πολύ ωραία η la Latina η summer wine και η Χαρά-μαρια!!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...