Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίσπευση τοκετού λόγω υψηλής πίεσης

Recommended Posts

δεν τιθεται θεμα ψαρωσα/δεν ψαρωσα........κρινονται δυο ζωες.

ο γιατρος ξερει καλυτερα!!!!!!!

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν είναι θέμα ψαρώματος.

Αν όντως πρόκειται για προεκλαμψία, τότε είναι σοβαρό το θέμα. Μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να εξελιχθεί σε οξύ περιστατικό.

Δεν τα λέω αυτά για να τρομοκρατήσω την επίτοκο, αλλά γιατί δόθηκε η εντύπωση ότι όσες λέμε να το ψάξει υποτιμούμε τη σοβαρότητα της προεκλαμψίας. Η μόνη επιφύλαξη είναι να ψάξει αν όντως πρόκειται για προεκλαμψία. Ακόμη κι αν είναι, τότε να ξέρεις Δήμητρα ότι η επιστήμη στις μέρες μας έχει κάνει τεράστιες προόδους και μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τέτοιες καταστάσεις.

Διαφημίσεις

Επειδή μάλλον δεν εξήγησα σωστά την κατάσταση,θέλω να τονίσω ότι ο γιατρός δεν έχει αποκλίσει το ενδεχόμενο του φυσιολογικού τοκετού,γι' αυτό και την επόμενη βδομάδα θα τσεκάρει τον τράχηλο για να δει αν έχω διαστολή και αν έχει μαλακώσει καθόλου...και αν έχει γίνει αυτό να προκαλέσει φυσιολογικό τοκετό...αν πάλι οι τιμές της πίεσης δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια και ο τράχηλος δεν είναι μαλακός,θα αναγκαστώ να κάνω καισαρική.Πάντως σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Yψηλη πίεση αντιμετώπισα κι εγω στη δευτερη εγκυμοσύνη,έφτανε 18/11 προσπαθήσαμε να την ελέγξουμε με χάπια, επαιρνα 3 dopegyt απο τον 7ο, δυστυχώς δεν κατάφερα πολλά ο γιατρός μου δεν μου μίλαγε για καισαρική, εκανα συχνά εξετάσεις για λευκωμα,δεν ειχα, κανενα άλλο συμπτωμα, φυσικά ειχαμε δει οτι το μωρό αναπτυσσόταν κανονικά αλλά με ειχε προειδοποιήσει κιόλας οτι ενδέχεται να μην έχει πάρει πάρα πολύ βάρος. Βέβαια μου ειχε εξηγησει οτι το τι θα γίνει αν δεν υπάρχει το ξεκαθαρίζω θέμα προεκλαμψίας θα καθοριστεί την ώρα του τοκετού. Η επισκληρίδιος βοηθάει, καθώς και τα υπογλώσσια εαν όλα εξελίσσονται ομαλά, αν τώρα οχι πάμε για καισαρική.

Γέννησα στις 38και 6 χωρίς πρόκληση,με πίεση 18, φυσιολογικά,χωρίς επισκληρίδιο το μωρό μια χαρά απλά λίγο μικρούλης 2400, δεν μπήκε θερμοκοιτίδα, θήλασε αμέσως.

Δεν είμαι παράδειγμα προς μίμηση, απλά να σου πω οτι ο γιατρός αν και με ειχε σε επιφυλακή λόγω της πίεσης, δεν με άφηνε να επαναπαυτώ οτι θα κάνω φυσιολογικό, μου εξήγησε τους κινδύνους κλπ απλά μου ειχε πει οτι όλα θα φανούν την ημέρα του τοκετού και ανάλογα θα πορευτούμε.Με την προϋπόθεση ξανατονίζω να ελέγχεται το λευκωμα, άλλα τυχόν συμπτώματα ζαλάδες, κλπ.

WDWSp2.png

TAlMp2.png

Πάρε δεύτερη γνώμη. Δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με το γιατρό ότι θα μιλάς μόνο μαζί του. Βρες έναν ακόμη γιατρό που να διασταυρώσεις ότι γνωρίζει καλά το θέμα και ότι είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και κάνε μια συνάντηση μαζί του.

Κόστος μία επίσκεψη, δε λέω, αλλά το μυαλό πιο ήσυχο.

Συμφωνώ με miriki k pax αν έχεις αμφιβολίες για οτιδήποτε δεν χάνεις τίποτα να πάρεις κ μια δεύτερη γνώμη. Κανένας γιατρός δεν είναι αλάθητος. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για την υγεία του παιδιού σου κ την δική σου (άσχετα με τον φυσιολογικό ή την καισαρική)δεν επαναπαύεσαι με κάποιον απλά κ μόνο επειδή είναι ο γιατρός σου. Δεν σημαίνει ότι επειδή σε παρακολουθεί κάποιος ότι είναι κ θεός κ ότι δεν μπορεί να κάνει λάθος εκτίμηση. Και αντίστροφα να ήταν δηλ εσύ να ένιωθες ότι κάτι δεν πάει καλά κ ο γιατρός σου να έλεγε ότι όλα είναι μια χαρά κ πάλι θα ήταν καλό να ζητούσες δεύτερη γνώμη.Η μόνη περίπτωση που δεν έχεις την δυνατότητα αμφισβήτησης είναι την ώρα του τοκετού. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή ευτυχώς έχεις την δυνατότητα κ για δεύτερη γνώμη αν κάτι δεν σου κάθεται καλά.

Deliah με το καλό!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μόλις γύρισα από τον γιατρό,μου ξαναπήρε πίεση στο ιατρειο και μου την έβγαλε 11,5 η μεγάλη και 8 η μικρή...μου είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τόση μεγάλη απόκλιση τιμών ειδικά στη μεγάλη πίεση και μου είπε ότι δε θεωρεί ότι έχω προεκλαμψία,αλλά για να βεβαιωθεί μου είπε να κανω εξέταση ούρων 24ώρου για να δει το μέσο όρο του λευκώματος...επίσης μου είπε ότι θα με βλέπει 2 φορές την εβδομάδα για να είμαστε stand by με τις μετρήσεις.Την ερχόμενη Πέμπτη θα δει και τον τράχηλο μου...το μπεμπέ μου ευτυχώς καλοπερνάει ακόμα στην κοιλιά μου έχει φτάσει τα 2.765 και συνεχίζει να παίρνει βάρος, οπότε μπορώ να είμαι ήρεμη:rolleyes:

Διαφημίσεις

Προφανως δεν γνωριζουν και ευτυχως που δεν γνωριζουν.

Για σοβαρα πραγματα δεν ακουμε τον καθεναν δεξια και αριστερα αλλα μονο τον γιατρο μας. Οι υπολοιποι ειμαστε στο σπιτι μας πισω απο ενα κομπιουτερ, θα πουμε οτι εχουμε να πουμε, θα συμπασχουμε εκεινη την στιγμη και μετα θα κλεισουμε την οθονη μας και θα παιξουμε με τα παιδια μας αδιαφοροντας για τηνσυνεχεια.

Έχω μια αδιόρατη εντύπωση ότι αυτό πάει σε εμένα που πρότεινα να πάρει δεύτερη γνώμη και όχι να αλλάξει γιατρό. Αν ισχύει αυτό μάλλον πρέπει να ξαναδείτε τι έγραψα (και η taz), γιατί είναι πολύ χοντρό αυτό που υπαινίσεστε, αν δεν ισχύει αγνοήστε το σχόλιό μου.

Είναι ενθαρρυντικά τα νέα σου Deliah εύχομαι όλα να πάνε πολύ καλά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλησπέρα και πάλι πως είστε;Πήγα στο γιατρό σήμερα και είδαμε ότι ο ομφάλιος έχει περιτυλιχτεί 1 φορά γύρω από το λαιμουδάκι του!!!Εγώ αγχώθηκα πολύ γιατί και οι μετρήσεις στην πίεση παραμένουν οριακά υψηλές 140/90 και αυτό ήταν σαν κερασάκι στην τούρτα!Μη τα πολυλογώ έβαλα τα κλάμματα μέσα στο ιατρείο!Ο γιατρός με καθυσήχασε βέβαια γιατί το doppler έδειξε ότι αιματώνεται μια χαρά το μωρό και ότι βάρος έχει πάρει 2.900 έχει φτάσει...και το μόνο που προβληματίζει το γιατρό είναι η πίεση μου.Την Πέμπτη θα με δει κολπικά και αν ο τράχηλος είναι έτοιμος μου είπε,θα πάει για πρόκληση φ.τ....δεν διευκρίνισε αν η πρόκληση θα γίνει την Πέμπτη η την επόμενη εβδομάδα όπως επίσης δε μου είπε τι θα κάνουμε αν ο τράχηλος δεν είναι έτοιμος...Θα με φάει η αγωνία μέχρι τότε...:|

Την Πέμπτη θα με δει κολπικά και αν ο τράχηλος είναι έτοιμος μου είπε,θα πάει για πρόκληση φ.τ....δεν διευκρίνισε αν η πρόκληση θα γίνει την Πέμπτη η την επόμενη εβδομάδα όπως επίσης δε μου είπε τι θα κάνουμε αν ο τράχηλος δεν είναι έτοιμος...Θα με φάει η αγωνία μέχρι τότε...:|

Deliah, αν ο τράχηλος δεν είναι έτοιμος (και εφόσον υπάρχει λόγος να γεννήσεις άμεσα) θα πάτε για καισαρική. Το πότε θα γεννήσεις θα εξαρτηθεί από την πίεσή σου, αν έχεις λεύκωμα και από το ντόπλερ του μωρού. Σε τέτοιες περιπτώσεις η κύηση συνήθως παρακολουθείται ανά τριήμερο. Μην αγχώνεσαι, ο γιατρός μου έλεγε ότι ανησυχούμε όταν η χαμηλή πίεση περάσει το 10 κι εσύ είσαι ακόμα στο 9. Επίσης η καισαρική δεν είναι τίποτα. Όπως και να 'χει, ο γιατρός σου φαίνεται να ξέρει τι κάνει. Καλή συνέχεια και κράτα μας ενήμερους για τις εξελίξεις!

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, δεν μπορεί πάντα να γίνει επισκληρίδιος, η πίεση μπορεί να μην πέφτει, το μωρό μπορεί να μην βάζει βάρος, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός της πίεσης που επιδεινώνουν την κατάσταση, μπορεί χίλια δύο. Το ότι σήμερα δεν έχεις λεύκωμα δεν σημαίνει τίποτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ανοδική τάση στην πίεση, ο γιατρός οφείλει να επαγρυπνεί. Το ότι η τάδε γέννησε με επισκληρίδιο ενώ η δείνα έκανε καισαρική επίσης δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί οι περιπτώσεις τους να ήταν διαφορετικές.

Για να κάνουμε και καμιά σύγκριση με το εξωτερικό, στην Αγγλία όπου δεν τίθεται θέμα παραπλάνησης από γιατρό, το πρωτόκολλο λέει ότι όταν η πίεση ανεβαίνει στο 14 η μεγάλη και στο 9 η μικρή, κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση της πίεσης, εξετάσεις αίματος-ούρων και ντόπλερ. Ακόμα κι αν οι τιμές βγουν φυσιολογικές στον πρώτο έλεγχο, εφόσον το θέμα με την πίεση παραμένει, συνεχίζεις να ελέγχεις ούρα και αίμα κάθε τρεις μέρες. Δεν υπάρχει "δεν έχω λεύκωμα", υπάρχει "δεν είχα λεύκωμα στην τελευταία μέτρηση".

Η προεκλαμψία είναι από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

Γεννησα την 1η Σεπτεμβρίου στην Αγγλία με αυτόν ακριβώς τον τροπο. Την 38η εβδομαδα πήγα σε προγραμματισμένο ραντεβού με την μαια (το σύστημα στην Αγγλία είναι διαφορετικό, μαιευτήρα βλέπεις μόνο αν η εγκυμοσυνη είναι υψηλού ρίσκου η παρουσιαστεί πρόβλημα) και είδε ελαφρά ανεβασμένη πίεση, 13. Με έστειλε στο νοσοκομείο για εξετασεις μέσα στην επόμενη ώρα. Εκει είδαν λεύκωμα στα ουρα στο ανωτατο οριο και μου έκαναν εισαγωγή.

Με έβαλαν σε τεχνητους πόνους, την πρώτη μέρα κάτι σαν ταμπον, μετα 2 μέρες gel, έφτασα την δεύτερη μέρα 4 συσπασεις στο δεκάλεπτο στο 100%, ωδυνες τοκετου αλλα διαστολη ένα.

Την επόμενη μέρα μου έσπασαν τα νερά με ράβδο... εκανα επισκληριδιο, και ανέβαζω μια πίεση 17 μεγαλη με 10 την μικρή και ο μπεμπης 200 παλμους ακατεβατους. Και αντι να με πανε για καισαρικη μου προτείνουν να παίρνουν αιμα απο το κεφάλι του μωρου κάθε μια ώρα να βλέπουν αν είναι καλα και εγω να συνεχίσω στον ορο με τεχνητους πόνους. Ξέχασα να αναφέρω ότι μέχρι να ανέβασω πίεση ήμουν ήδη 7 ωρες σε τεχνητους και η διαστολη ήταν 3.

Τους λέω ότι θελω καισαρικη, μου φέρνουν τα χαρτιά, υπογραφω και με πανε χειρουργειο. Εκει βγαίνει ο μπεμπης 10 pounds δηλ 5 κιλα!!! και ανέβαζω πυρετό 39,7 πριν τελειώσουν. Πέφτουν οι παλμοι μου 2 φορές και μου κάνουν αδρεναλίνη. Έν ολίγοις. Με ταλαιπωρησαν χωρίς λόγο γιατι έχουν ένα βαρεμα κατα της καισαρικης. Αν ο γιατρός κρίνει ότι χρειάζεται, αυτός ξέρει καλύτερα. Εγω παιδια πήγα στον αλλο κόσμο και γύρισα. Μακάρι να μου είχαν κανει καισαρικη απο την αρχη...

Τους λέω ότι θελω καισαρικη, μου φέρνουν τα χαρτιά, υπογραφω και με πανε χειρουργειο. Εκει βγαίνει ο μπεμπης 10 pounds δηλ 5 κιλα!!! και ανέβαζω πυρετό 39,7 πριν τελειώσουν. Πέφτουν οι παλμοι μου 2 φορές και μου κάνουν αδρεναλίνη. Έν ολίγοις. Με ταλαιπωρησαν χωρίς λόγο γιατι έχουν ένα βαρεμα κατα της καισαρικης. Αν ο γιατρός κρίνει ότι χρειάζεται, αυτός ξέρει καλύτερα. Εγω παιδια πήγα στον αλλο κόσμο και γύρισα. Μακάρι να μου είχαν κανει καισαρικη απο την αρχη...

Από προσωπική πείρα, συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχουν περιπτώσεις που η καισαρική ενδείκνυται, τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

Διαφημίσεις

Την επόμενη μέρα μου έσπασαν τα νερά με ράβδο... εκανα επισκληριδιο, και ανέβαζω μια πίεση 17 μεγαλη με 10 την μικρή και ο μπεμπης 200 παλμους ακατεβατους.

Τώρα το πρόσεξα αυτό. Δεν λένε ότι με την επισκληρίδιο η πίεση πέφτει; Ή είναι φούμαρο;

το θεμα ειναι οτι το καταλαβαινουμε καλα αυτο το θεμα εμεις που καναμε καισαρικη γιατι επρεπε και κινδυνευαμε. αλλα αυτο εινια αλλο θεμα και μεγαλο θεμα με τις καισαρικες. τελος παντων.

Τώρα το πρόσεξα αυτό. Δεν λένε ότι με την επισκληρίδιο η πίεση πέφτει; Ή είναι φούμαρο;

Δεν ξέρω τι ισχύει! Εμένα πάντως μου ανέβηκε στα επίπεδα που σας είπα, 7-8 ωρες αφου είχα κάνει την επισκληριδιο.

Γεια σας και πάλι τι κάνετε;;;Αφού ξεκίνησα να γράφω εδώ μέσα για την κατάσταση μου είπα να σας κρατάω ενήμερες να ακούω και άλλες γνώμες! :)Μόλις γύρισα από το γιατρό, όπου μου έκανε την εξέταση για τον τράχηλο και πρέπει να σας πω ότι ψιλοπέθανα στον πόνο δεν ξέρω γιατί...ο τράχηλος μου είναι οπίσθιος ψηλός και δεν έχει μαλακώσει και το μωρό βρίσκεται επίσης ψηλά και έχω διαστολή 1...πράγμα που σημαίνει ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμη για φ.τ. αυτήν την εβδομάδα....βγήκε και το αποτέλεσμα των ούρων 24ώρου και έχω λεύκωμα 330 ενώ το όριο είναι 200,αλλά ο γιατρός μου έιπε ότι δεν θεωρείται αυτό το επίπεδο σημαντικά υψηλό.Μου είπε λοιπόν να ξαναπάω τη Δευτέρα όπου θα με ξαναδεί κολπικά και θα κάνει membrane stripping κάτι τέτοιο...ξέρει καμιά σας τι είναι αυτό;;:confused:;Ο γιατρός μου είπε ότι σπάει κάποιους ιστούς δεν πολυκατάλαβα και αν πιάσει αυτό τελος πάντων, θα πάω για φ.τ. τελος της απόμενης εβδομάδας,αλλιώς θα πάω καισαρική...εννοείται πως για να φτάσω μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι τιμές της πίεσης δεν πρέπει να αυξηθούν αλλά να είναι ίδιες όπως είναι τώρα...Ο μπέμπης ακόμα καλοπερνάει βέβαια στην κοιλιά κανένα θέμα!

Membrane sweep θα σου κάνει, δεν είμαι σίγουρη πώς λέγεται στα ελληνικά ή τι ακριβώς είναι. Δες εδώ ή ψάξτο λίγο στο google: http://www.babycentre.co.uk/pregnancy/labourandbirth/labour/membranesweepexpert/

Καλή συνέχεια σου εύχομαι και να μπαίνεις να μας ενημερώνεις!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι πως είστε;;;Λοιπόν εχθές μου έκανε ο γιατρός membrane stripping,ήταν αρκετά άβολο και πόνεσα πολύ...μου είπε ότι ίσως μετά από 2 24ωρα να ξεκινήσω να έχω πόνους τοκετού,αλλά τζίφος προς το παρόν και το μόνο που έχω είναι λίγο αίμα πράγμα λογικό...Αύριο θα πάω να μου ξανακάνει membrane stripping:sad: και αν μέχρι την Παρασκευή δε γίνει κάτι, μου έχει κλείσει ήδη ραντεβού για να μου κάνει πρόκληση φ.τ....οπότε γλιτώνω τουλάχιστον την καισαρική!!!::grin:rolleyes:Δεν το πιστεύω!!!Σε 3 μέρες το πολύ θα έχω γεννήσει!!!:-D

Καλησπέρα,μπήκα απλά να σας ενημερώσω ότι έφερα στον κόσμο έναν κούκλο βάρους 2.760 gr την Παρασκευή στις 17.04 με φυσιολογικό τοκετό και χρήση επισκληριδίου...εγώ και ο μικρός χαίρουμε άκρας υγείας!!!Η πίεση έχει ήδη επανέλθει στα φυσιολογικά της.Να είστε όλες καλότυχες!Σας φιλούμε!:-D:grin::-D

Να σου ζήσει! Πάντα καλότυχος να είναι!

Τελικά να ρωτήσω (μιας και τώρα διάβασα τα προηγούμενα νέα) έκανες και δεύτερο membrane stripping? Χαρά στο κουράγιο σου...

• 5 months later...
  • 3 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...