Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επίσπευση τοκετού λόγω υψηλής πίεσης

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα,με λένε Δήμητρα και είμαι μπήκα στο φόρουμ για να μου πείτε τη γνώμη σας...αισίως μπήκα στην 37η εβδομάδα και η κύηση μου πήγαινε τέλεια μέχριν πριν από 2 εβδάδες όπου ο γιατρός μου διαπίστωσε ελαφριά υπέρταση.Επειδή πήρα και εγώ πιεσόμετρο στο σπίτι,οι μετρήσεις το δικό μου πιεσόμετρο με του γιατρού δε συνέπιπταν καθόλου!Το πιεσόμετρο μου έδειχνε κανονική πίεση και του γιατρού 130 και 140 η μεγάλη με 8 και 9 η μικρή.Σήμερα με έστειλε και σε 2 μαίες στο μαιευτήριο να μου πάρουν 3 φορές την πίεση αφού με έβαλαν να ηρεμήσω πρώτα.Οι τιμές δεν άλλαξαν.140 και 9...ο γιατρός μου έγραψε να κάνω προεγχειρικό έλεγχο αύριο και εξετάσεις ούρων για λεύκωμα και ουρικό οξύ.Για λεύκωμα έκανα εξετάσεις και την προηγούμενη εβδομάδα και βγήκε αρνητικό.Το πρόβλημα μου είναι,ότι ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάω για προγραμματισμένο τοκετό τέλος της επόμενης εβδομάδας αν αυξηθούν οι μετρήσεις στην πίεση...και επειδή πρόκειται για το πρώτο μου παιδάκι μου ξεκαθάρισε ότι ο τράχηλος μου μπορεί να μην είναι μαλακός και ότι μπορεί να γεννήσω με καισαρική...:-( Μέχρι τώρα αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου,το πως θα γεννήσω κλπ, και ήρθαν όλα τούμπα...το καλό της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον έχω φάει τον μισό 9ο μήνα και ότι ο μικρόσ μου δε θα έχει κανένα πρόβλημα,αλλά μακάρι να γλιτώσω την καισαρική:? Συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου αλλά με έχει φάει το άγχος και δε βοηθάει και στην πίεση!:!:

Διαφημίσεις

Επειδή έχω περάσει κι εγώ τα ίδια (αν θέλεις στείλε μου ΠΜ να τα πούμε πιο αναλυτικά) έχω να πω καλύτερα καισαρική και να είναι το μωρό ΟΚ, παρά προεκλαμψία (έτσι λέγεται η υψηλή πίεση) και να κινδυνεύσετε και οι δύο.

Στο ενδιάμεσο χαλάρωσε, πρόσεξε τη διατροφή σου (όχι αλάτια) και ίσως η πίεση να μείνει σταθερή και γεννήσεις φυσιολογικά όπως περίμενες.

Φαντάζομαι ότι θα σου είπαν αν τυχόν νιώσεις τίποτα περίεργους πόνους στο συκώτι ή έχεις πρηξίματα ή ζαλάδες ή βλέπεις αστεράκια, να ενημερώσεις αμέσως τον γιατρό σου. Και να παρακολουθείς τις κινήσεις του μωρού.

Με το καλό να υποδεχτείς το μπεμπάκι σου!

Ο γιατρός μου διαβεβαίωσε ότι δεν έχει τεθεί ακόμα θέμα προεκλαμψίας διότι η εξέταση για λεύκωμα στα ούρα είναι αρνητική...θα κάνω και την αυριανή εξέταση και ελπίζω να μην έχει αλλάξει κάτι...θα μετράω και την πίεση 2 φορές την ημέρα...θέμα αλατιού δεν παίζει γιατί δε βάζω ούτως η άλλως αλάτι στα φαγητά(το ειρωνικό της υπόθεσης)και η πίεση μου ήταν μια χαρά μέχρι πριν 2 βδομάδες...οπότε οτιδήποτε στραβό δω στις μετρήσεις η νιώσω κάπως περίεργα,ενημερώνω το γιατρό και βλέπουμε...Εννοείται πως αν τίθεται θέμα ασφάλειας του μωρού η δικιά μου πάμε για καισαρική και δεν το συζητάω καν!

Είναι καλό που η εξέταση για το λεύκωμα είναι αρνητική. Αλλά μην επαναπαυτείς, όπως δεν επαναπαύεται και ο γιατρός σου. Είσαι σε πολύ καλή εβδομάδα, ακόμα και αύριο να γεννήσεις θεωρήσαι τελειόμηνη. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, παρακολούθησε την πίεσή σου και όλα θα πάνε καλά. Ο τοκετός είναι απλά μια διαδικασία, δεν είναι η αρχή και το τέλος της μητρότητας.

Καλημέρα Deliah! καταρχήν με το καλό!

έχω ακριβώς την ίδια πίεση, σχεδόν σε όλη την εγκυμοσύνη, 8-9 η μικρή και 13-14 η μεγάλη (σε περιπτώσεις που είμαι χαλαρή και ήρεμη μπορεί να πάει και 12 και) και ούτε συζήτηση για επίσπευση τοκετού! για πιο λόγο αφού δεν έχεις παρουσία λευκώματος, να σε αγχώνει έτσι?

εμένα απλά μου λέει χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά! και εγώ δεν τίθεται θέμα με αλάτι και τέτοια, βάζω ελάχιστο έως καθόλου... Αυτή την πίεση την είχα σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης μου.

Είμαι 37 εβδ. 5 ημερ. και χτες μάλιστα που πήγαμε στο γιατρό, η μικρή ακόμα δεν έχει εμπεδωθεί και μου είπε υπομονή, μέρες έχουμε, δεν βιαζόμαστε! Εσένα γιατί έτσι? μήπως βιάζεται να σε πάει για καισαρική?

εγώ μάλιστα επειδή με είχε αγχώσει η πίεσή μου τον είπα: αν την ώρα του τοκετού ανέβει λόγω άγχους, τι θα κάνουμε?

μου είπε, αν ανέβει, καταρχήν θα κάνουμε επισκληρίδιο αν θες που ρίχνει την πίεση, και από εκεί και πέρα αν ανέβει περισσότερο, τι ανησυχείς? δεν θα είσαι μόνη σου, θα πάμε για καισαρική, αλλα μην από τώρα κάθεσαι και σκέφτεσαι τι θα γίνει αν ανέβει!

δεν ξέρω τι να σου πω, εύχομαι καλή συνέχεια και όλα με το καλό! και κυρίως χαλάρωσε.... ίσως αυξήθηκε η πίεσή σου λόγω άγχους που πλησιάαζεις στο τέλος!

Μαρία-Χρήστος-μπέμπα

Διαφημίσεις

κοριτσακι θα κανεις οτι σου λεει ο γιατρος.

εγω ειχα υψηλοτερη πιεση απο σενα (αγγιζε το 17-18) και το λευκωμα ηταν οκ μεχρι την τελευταια εβδομαδα (απο την ωρα που μπηκα στον μηνα μου το τσεκαραμε καθε εβδομαδα) οπου εμφανιστηκε θετικο. μπηκαν να γεννησω αρον αρον σε φαση προεκλαμψιας, το παιδι δεν επαιρνε βαρος και να μην στα πολυλογω μπορει να παθαιναμε τα χειροτερα

οποτε δεν παιζουμε με αυτα τα θεματα. οτι σου πει ο ντοκ ακολουθεις

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Γεια σου Μαρία,ο γιατρός μου νομίζω ότι είναι πολύ ψείρας και γενικά ψάχνεται πολύ.Είμαι ευχαριστημένη και με το παρα πάνω από αυτόν.Δε νομίζω ότι το πάει φιρί φιρί για καισαρική διότι μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένο τον φυσιολογικό τοκετό,απλά επειδή έχουν αλλάξει κάπως τα δεδομένα,μάλλον με προετοίμασε για παν ενδεχόμενο...και νομίζω ότι καλά έκανε.Εγώ βέβαια είμαι νευρόσπαστη από μόνη μου,οπότε λογικό να έχω αγχωθεί πάρα πολύ.Πριν λίγο γύρισα από το νοσοκομείο,έκανα το ηλεκτροκαρδιογράφημα που βγήκε πολύ καλό,και μου παίρναν πιέσεις κάθε τέταρτο για μια ώρα περίπου.

Οι μετρήσεις είναι οι εξής:

133/78

131/78

123/74

118/67

118/67

108/77

134/86

125/76

θα τις πάω στο γιατρό το απόγευμα που έχω ραντεβού,αλλά γενικά μου φαίνονται ψιλονορμάλ οι τιμές αυτές.Περιμένω και τα αποτελέσματα των ούρων και των αιματολογικών για να έχω πλήρη εικόνα...

Καλησπέρα και από μένα,με λένε Δήμητρα και είμαι μπήκα στο φόρουμ για να μου πείτε τη γνώμη σας...αισίως μπήκα στην 37η εβδομάδα και η κύηση μου πήγαινε τέλεια μέχριν πριν από 2 εβδάδες όπου ο γιατρός μου διαπίστωσε ελαφριά υπέρταση.Επειδή πήρα και εγώ πιεσόμετρο στο σπίτι,οι μετρήσεις το δικό μου πιεσόμετρο με του γιατρού δε συνέπιπταν καθόλου!Το πιεσόμετρο μου έδειχνε κανονική πίεση και του γιατρού 130 και 140 η μεγάλη με 8 και 9 η μικρή.Σήμερα με έστειλε και σε 2 μαίες στο μαιευτήριο να μου πάρουν 3 φορές την πίεση αφού με έβαλαν να ηρεμήσω πρώτα.Οι τιμές δεν άλλαξαν.140 και 9...ο γιατρός μου έγραψε να κάνω προεγχειρικό έλεγχο αύριο και εξετάσεις ούρων για λεύκωμα και ουρικό οξύ.Για λεύκωμα έκανα εξετάσεις και την προηγούμενη εβδομάδα και βγήκε αρνητικό.Το πρόβλημα μου είναι,ότι ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάω για προγραμματισμένο τοκετό τέλος της επόμενης εβδομάδας αν αυξηθούν οι μετρήσεις στην πίεση...και επειδή πρόκειται για το πρώτο μου παιδάκι μου ξεκαθάρισε ότι ο τράχηλος μου μπορεί να μην είναι μαλακός και ότι μπορεί να γεννήσω με καισαρική...:-( Μέχρι τώρα αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου,το πως θα γεννήσω κλπ, και ήρθαν όλα τούμπα...το καλό της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον έχω φάει τον μισό 9ο μήνα και ότι ο μικρόσ μου δε θα έχει κανένα πρόβλημα,αλλά μακάρι να γλιτώσω την καισαρική:? Συγνώμη αν σας κούρασα με την πολυλογία μου αλλά με έχει φάει το άγχος και δε βοηθάει και στην πίεση!:!:

Εγώ δεν έχω καταλάβει έχεις ή δεν έχεις υψηλή πίεση τελικά; Αν δεν έχεις για ποιο λόγο να σε αγχώνει;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Το τι είναι λίγο και τι πολύ εξαρτάται ως ένα βαθμό από την πίεση που είχες προ εγκυμοσύνης. Αν η πίεσή σου είναι συνήθως 11-12 η μεγάλη και 7 η μικρή, αν ξαφνικά γίνει 13 με 14 η μεγάλη και 8 με 9 η μικρή, σίγουρα υπάρχει λόγος ανησυχίας, είτε έχεις λεύκωμα στα ούρα είτε όχι. Από τη στιγμή που υπάρχει ανοδική τάση, δεν θέλει πολύ για να γίνει το 14->16 και το 9->10 οπότε και μπαίνεις εσπευσμένα για γέννα.

Deliah, θα συμφωνήσω με την Taz - θα κάνεις ό,τι σου λέει ο γιατρός σου, ο οποίος από τη δική μου εμπειρία νομίζω ότι το χειρίζεται πολύ σωστά. Μπορεί η πίεση που ανέβασες να μην είναι τίποτα, μπορεί να είναι και κάτι. Είναι καλό που το ψάχνετε και δεν παίρνετε ρίσκο τελευταία στιγμή. Όπως μου έλεγε ο γιατρός μου "το βασικό είναι να κρατήσεις μωρό στην αγκαλιά σου" τα υπόλοιπα είναι λεπτομέριες.

αυτο ακριβως. αυτοι ξερουν καλυτερα απο μας

αν ηθελε απλα να σε οδηγησει σε καισαρικη θα εβρισκε κατι την ωρα της γεννας και θα σε εχωνε στο αψε σβησε στο χειρουργειο. για να επιμενει στο θεμα της πιεσης κατι θα ξερει. εγω θυμαμαι την πρωτη ειδοποιηση την εφαγα οταν η πιεση μου ηταν στο 13. μου λεγε οτι ανησυχει κι εγω γελουσα κι ελεγα "καλα πας καλα; με 13 πιεση ανησυχεις;" με 18 μπηκα στο χειρουργειο και με τσακισαν στα υπογλλωσια για να πεσει η πιεση και να μου παρουν το παιδι ζωντανο....

Διαφημίσεις

Πάρε δεύτερη γνώμη. Δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με το γιατρό ότι θα μιλάς μόνο μαζί του. Βρες έναν ακόμη γιατρό που να διασταυρώσεις ότι γνωρίζει καλά το θέμα και ότι είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και κάνε μια συνάντηση μαζί του.

Κόστος μία επίσκεψη, δε λέω, αλλά το μυαλό πιο ήσυχο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μόλις πήρα τις εξετάσεις και έχω λεύκωμα τιμή 10 mg/dl και ουρικό οξύ 4,7...ενημέρωσα το γιατρό τηλεφωνικώς και θα πάω το απόγευμα από εκεί για να τα δούμε μαζί τα αποτελέσματα...πάντως ήταν καθυσηχατικός από το τηλέφωνο.Θα δείξει...:shock:

ελπιζω να κανεις την καλυτερη επιλογη. μην ξεχνας οτι σημασια εχει ενα γερό μωρο και ενας καλός τοκετός, με όποιο τροπο κι αν γινει.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου είχα υπέρταση σε όλη τη διάρκεια (η οποία δυστυχώς μου έμεινε και μετά την εγκυμοσύνη). Η πίεση ήταν πολύ υψηλότερη από αυτή που αναφέρεις. Τελικά μπήκα εκτάκτως στην αρχή της 36ης εβδομάδας γιατί η μικρή δεν έπαιρνε βάρος. Αλλά αν και η πίεση ήταν πολύ υψηλή και υπήρχε και πρόβλημα θρομβοφιλίας τελικά γέννησα χωρίς καισαρική. Απλώς μου έκαναν επισκληρίδιο για να πέσει η πίεση (η οποία πέφτει πραγματικά κατακόρυφα με την επισκληρίδιο) και υπήρχε και καρδιολόγος stand-by σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα.

Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις!

Δεν καταλαβαίνω, αν πραγματικά πρέπει να βγει το μωρό, γιατί να μην βάλει ο γιατρός τεχνητούς πόνους; Γιατί προδιαθέτει την καισαρική; Η πίεση δεν είναι ψηλή. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Το λέω επειδή την πάτησα άσχημα στο πρώτο μου παιδί.

Νομίζω ότι είναι τακτική των γιατρών. Στις 10 γυναίκες που ξέρω οι 9 γέννησαν με καισαρική με διάφορες αιτιολογίες. Εννοείται πώς ο οποιοσδήποτε γιατρός λέει πώς είναι υπέρ του φυσιολογικού και στο τέλος σου την πετάει που πια δεν μπορείς να αλλάξεις γιατρό. Αν το έλεγε από την αρχή ποια θα καθόταν;

Εύχομαι με το καλό και με ένα γερό μωρό.

Διαφημίσεις

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου είχα υπέρταση σε όλη τη διάρκεια (η οποία δυστυχώς μου έμεινε και μετά την εγκυμοσύνη). Η πίεση ήταν πολύ υψηλότερη από αυτή που αναφέρεις. Τελικά μπήκα εκτάκτως στην αρχή της 36ης εβδομάδας γιατί η μικρή δεν έπαιρνε βάρος. Αλλά αν και η πίεση ήταν πολύ υψηλή και υπήρχε και πρόβλημα θρομβοφιλίας τελικά γέννησα χωρίς καισαρική. Απλώς μου έκαναν επισκληρίδιο για να πέσει η πίεση (η οποία πέφτει πραγματικά κατακόρυφα με την επισκληρίδιο) και υπήρχε και καρδιολόγος stand-by σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα.

Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις!

Ε ναι αυτός ο γιατρός μπράβο του! Και μπράβο σε σένα που δεν ψάρωσες!

και εγω θα συμφωνησω απολυτα σε ολα με τη μικρη μαιμου και την ταζ.

εγω ειχα κρυφη πιεση, μονο στις μητριαιες αρτηριες. η πιεση μου ηταν 8/6. δεν ειχα λευκωμα,ζαλαδες κτλ. αλλα ουσιαστικα ενας γυναικολογος που μου εκανε β επιπεδου ειπε οτι στο πρωτο παιδι εκανα προεκλαμψια. δεν ερτωγα αλατι απο την αρχη της κυησης αν και υποτασικη γιατι η μανα μου εκανε προεκλαμψια σε μεγαλο βαθμο σε μενα.

σε περιπτωση πιεσης και ειδικα προεκλαμψιας ιατρικα νομιζω οι ειναι σχεδον απαγορευμενος ο φυσιολογικος τοκετος. αυτο το διαβασα και εγω προσωπικα σε βιβλια ιατρικης γιατι το ψαχναμε οικογενιεακως (η μανα μου και ο αδερφος μου εινια γιατροι).

εκανα καισαρικη λογω αποκολλησης πλακουντα. αλλα το θεμα ειναι να εινια καλα το μωρο και εσυ και να πανε ολα καλα στον τοκετο.

Πάρε δεύτερη γνώμη. Δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με το γιατρό ότι θα μιλάς μόνο μαζί του. Βρες έναν ακόμη γιατρό που να διασταυρώσεις ότι γνωρίζει καλά το θέμα και ότι είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και κάνε μια συνάντηση μαζί του.

Αυτό θα σου έλεγα κι εγώ. Πάρε ιατρικές γνώμες, και κάνε ό,τι σου λέει ο γιατρός που θα σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Οι τιμές της πίεσης σε μας τις άσχετες δεν λένε τίποτε. Μπορεί να είναι σοβαρό θέμα, μπορεί να είναι κόλπο για προγραμματισμένη γέννα. Ψάξε το, αν έχεις ανησυχία. Εύχομαι όλα καλά!

θα καταληξει και αυτο το θεμα σε διαμαχη φυσιολογικου εναντιον καισαρικης και σωστος γιατρος αυτος που δεν δεχεται με τπτ την καισαρικη???????????

δεν τιθεται θεμα ψαρωσα/δεν ψαρωσα........κρινονται δυο ζωες.

ο γιατρος ξερει καλυτερα!!!!!!!

σου ευχομαι με το καλο να φερεις στον κοσμο το παιδακι σου,με οποιο τροπο,αρκει να ειναι γερο και δυνατο

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, δεν μπορεί πάντα να γίνει επισκληρίδιος, η πίεση μπορεί να μην πέφτει, το μωρό μπορεί να μην βάζει βάρος, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός της πίεσης που επιδεινώνουν την κατάσταση, μπορεί χίλια δύο. Το ότι σήμερα δεν έχεις λεύκωμα δεν σημαίνει τίποτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ανοδική τάση στην πίεση, ο γιατρός οφείλει να επαγρυπνεί. Το ότι η τάδε γέννησε με επισκληρίδιο ενώ η δείνα έκανε καισαρική επίσης δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί οι περιπτώσεις τους να ήταν διαφορετικές.

Για να κάνουμε και καμιά σύγκριση με το εξωτερικό, στην Αγγλία όπου δεν τίθεται θέμα παραπλάνησης από γιατρό, το πρωτόκολλο λέει ότι όταν η πίεση ανεβαίνει στο 14 η μεγάλη και στο 9 η μικρή, κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο για παρακολούθηση της πίεσης, εξετάσεις αίματος-ούρων και ντόπλερ. Ακόμα κι αν οι τιμές βγουν φυσιολογικές στον πρώτο έλεγχο, εφόσον το θέμα με την πίεση παραμένει, συνεχίζεις να ελέγχεις ούρα και αίμα κάθε τρεις μέρες. Δεν υπάρχει "δεν έχω λεύκωμα", υπάρχει "δεν είχα λεύκωμα στην τελευταία μέτρηση".

Η προεκλαμψία είναι από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της εγκυμοσύνης.

εγω δεν πιστευω οτι ατομα που δεν εχουν αντιμετωπισει παρομοιο θεμα, δινουν ευκολα συμβουλες περι αλλαγης γιατρου

γνωριζετε τι μπορει να συμβει στην εγκυο και στο εμβρυο ανα πασα στιγμη απο την αυξηση της πιεσης και του λευκωματος; δεν θελω να τα γραψω για να μην τρομαξει η εγκυος αλλα ας ειμαστε λιγο σοβαροι. δεν εχει σημασια πως θα γεννησει η κοπελα, σημασια εχει να μην κινδυνευσουν και οι δυο

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, δεν μπορεί πάντα να γίνει επισκληρίδιος, η πίεση μπορεί να μην πέφτει, το μωρό μπορεί να μην βάζει βάρος, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός της πίεσης που επιδεινώνουν την κατάσταση, μπορεί χίλια δύο. Το ότι σήμερα δεν έχεις λεύκωμα δεν σημαίνει τίποτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ανοδική τάση στην πίεση, ο γιατρός οφείλει να επαγρυπνεί. Το ότι η τάδε γέννησε με επισκληρίδιο ενώ η δείνα έκανε καισαρική επίσης δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί οι περιπτώσεις τους να μην είναι καθόλου συγκρίσιμες.

αυτο ακριβως. συν οτι πλεον εχει λευκωμα. οποτε ενα παραπανω.

Δεν καταλαβαίνω, αν πραγματικά πρέπει να βγει το μωρό, γιατί να μην βάλει ο γιατρός τεχνητούς πόνους; Γιατί προδιαθέτει την καισαρική; Η πίεση δεν είναι ψηλή. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Το λέω επειδή την πάτησα άσχημα στο πρώτο μου παιδί.

Νομίζω ότι είναι τακτική των γιατρών. Στις 10 γυναίκες που ξέρω οι 9 γέννησαν με καισαρική με διάφορες αιτιολογίες. Εννοείται πώς ο οποιοσδήποτε γιατρός λέει πώς είναι υπέρ του φυσιολογικού και στο τέλος σου την πετάει που πια δεν μπορείς να αλλάξεις γιατρό. Αν το έλεγε από την αρχή ποια θα καθόταν;

Εύχομαι με το καλό και με ένα γερό μωρό.

Eσυ που προτεινεις φυσιολογικο τοκετο παιρνεις την ευθυνη της καλης υγειας της μανας και του μωρου?

Επειδη επεσε σε εσενα η πιεση δεν σημαινει οτι πεφτει σε ολες τις γυναικες. Ολοι οι οργανισμοι δεν αντιδρουν το ιδιο. Υπαρχουν συγκεκριμενα πραγματα που στην συγκεκριμενη εγκυμονουσα συμφωνα με τον γιατρο της οδηγουν στην καισαρικη. Επειδη ειμαστε υποψιασμενοι οτι οι γιατροι κανουν καισαρικη εκει που δεν χρειαζεται δεν θα αμφισβητουμε και τα σοβαρα περιστατικα.

Ξερεις τι σημαινει προεκλαμψια? Ξερεις τι μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη απο την στιγμη που υπαρχει λευκωμα και υψηλη πιεση?

Το καλυτερο που εχει να κανει η κοπελα ειναι να ακουσει τον γιατρο της και μονο.

Με το καλο το μωρακι σου κοπελα μου!!!

εγω δεν πιστευω οτι ατομα που δεν εχουν αντιμετωπισει παρομοιο θεμα, δινουν ευκολα συμβουλες περι αλλαγης γιατρου

γνωριζετε τι μπορει να συμβει στην εγκυο και στο εμβρυο ανα πασα στιγμη απο την αυξηση της πιεσης και του λευκωματος; δεν θελω να τα γραψω για να μην τρομαξει η εγκυος αλλα ας ειμαστε λιγο σοβαροι. δεν εχει σημασια πως θα γεννησει η κοπελα, σημασια εχει να μην κινδυνευσουν και οι δυο

Προφανως δεν γνωριζουν και ευτυχως που δεν γνωριζουν.

Για σοβαρα πραγματα δεν ακουμε τον καθεναν δεξια και αριστερα αλλα μονο τον γιατρο μας. Οι υπολοιποι ειμαστε στο σπιτι μας πισω απο ενα κομπιουτερ, θα πουμε οτι εχουμε να πουμε, θα συμπασχουμε εκεινη την στιγμη και μετα θα κλεισουμε την οθονη μας και θα παιξουμε με τα παιδια μας αδιαφοροντας για τηνσυνεχεια.