Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν θελει τα βαφτισια...

fasolaki

Recommended Posts

H Nίνα μου ΔΕΝ θα βαπτιστει και ας έχουμε κάνει για το σόου και μόνο θρησκευτικό γάμο της κάναμε ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο Μαρία-Σταματία και δεν είπαμε και σε κανένα τίποτα για να μην μας πρίζει η θρησκόλυπτη πεθερά μου :!: Ύπάρχει νομοθεσία που καλύπτει αυτό το θεματάκι.Δεν είμαι της θρησκείας φύση-θέση οπότε δεν υποχωρούσα με τίποτα,βέβαια είχα και έχω στο πλευρό μου την μάνα μου και βέβαια τον άντρα μου :wink:

Ελευθερίτσα για στείλε μου λεπτομέρειες με πμ γιατι ενας φίλος μας συμβολαιογράφος επιμένει οτι χωρις βάφτιση θα εχουμε προβλημα! Τι κάνατε, που πήγατε, τι σας είπαν;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• yogini

yogini 11 δημοσιεύσεις

• mata

mata 8 δημοσιεύσεις

• fasolaki

fasolaki 8 δημοσιεύσεις

• Ekabn

Ekabn 4 δημοσιεύσεις

Στανταρ δεν εχεις προβλημα αν βαφτισεις η οχι το παιδι σου.. (απο αποψη διαδικασιων μιλαω)

Ομως φασολακι γιατι αισθανεσαι ασχημα οταν σε ρωτανε?

ο αντρας σου θα επρεπε να αισθανεται.. εγω στη θεση σου οταν θα με ρωτουσαν θα απαντουσα πολυ απλα οτι "δεν εχουμε αποφασισει τιποτα γιατι ο κυρις αθεος απο δω δεν θελει να το βαφτισουμε το παιδι.."

Νομιζω οτι ειναι μια πολυ απλη απαντηση που αυτοματα βγαζει εσενα απο τη δυσκολη θεση και βαζει αυτον.. μετα θα του την πεσουν συγγενεις και φιλοι..

Εσυ δεν εχεις καμια αναμιξη με το συγκεκριμενο θεμα.

Ομως οπως και να εχει το θεμα στηνπαρουσα κατασταση εσυ εχει δικιο και αυτος αδικο.

Εγω προσωπικα δεν θα παντρευομουν ποτε εναν ανθρωπο που δεν θα θεωρουσε αυτονοητο οτι το παιδι θα βαφτιστει και αν μου τα γυρνουσε μετα θα το θεωρουσα μεγαλη κοροιδια και θα αντιδρουσα αναλογα.. (τηγανια στο κεφαλι, δεσιμο με χειροπεδες και γαργαλητο μεχρι λιποθυμιας κλπ κλπ) :lol:

Χωρις πλακα τωρα θα αντιδρουσα πολυ ασχημα..

Αλλωστε ασχημα αντεδρασα ουτως η αλλως γιατι μετα τον πολιτικο ο αντρας μου δεν τρελενοταν να κανουμε θρησκευτικο..

Η λυση απλη.. απο το αυτι και στον παπα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Στο ικα το δηλωνεις με το ονομα αυτουνου που το ασφαλιζει δλδ η δικια μου εχει βιβλιαριο στο ονομα μου, τωρα πρεπει να παω με την πραξη βαπτισεως που εννοειτε πηγαμε στο ληξιαρχειο και πηραμε κατι αλλα χαρτια να δηλωθει η μικρη με το ονομα της και το επωνυμο του συζηγου.

Επισης στο δημο η οικογενειακη κατασταση το εγραφε αβαπτιστο μεχρι προτεινως αρα μαλλον θα υπαρχει θεμα και στο σχολειο.

Στην δική μας οικογενιακή κατάσταση παρόλο που η μικρή μας δεν έχει βαπτιστεί αλλά έχει γίνει πράξη ονοματοδοσίας γράφει κανονικά όνομα :!:

Επειδη ειμαστε Ελλας Ορθοδοξων Χριστιανων επισιμα σαν κρατος φανταζομαι οτι ειναι ενα κολπο αυτο της πολιτειας για να προστατευσει την εκκλησια!!

Μήπως εισαι στην εφταετία?Γιατι στον 21ο αιώνα η Ελλάδα θεωρήται βάσει του δικαίου της ανεξήθρισκο κράτος :!:

ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:"...ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25 Ν.344/76 & ΤΟ ΑΡΘΡΟ 11 ΤΟΥ Π.Δ.850/76 ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ Ν1329/83 ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΛΩΝ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ,ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ Ή ΟΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΚΕΠ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ."

Στανταρ δεν εχεις προβλημα αν βαφτισεις η οχι το παιδι σου.. (απο αποψη διαδικασιων μιλαω)

Ομως φασολακι γιατι αισθανεσαι ασχημα οταν σε ρωτανε?

ο αντρας σου θα επρεπε να αισθανεται.. εγω στη θεση σου οταν θα με ρωτουσαν θα απαντουσα πολυ απλα οτι "δεν εχουμε αποφασισει τιποτα γιατι ο κυρις αθεος απο δω δεν θελει να το βαφτισουμε το παιδι.."

Νομιζω οτι ειναι μια πολυ απλη απαντηση που αυτοματα βγαζει εσενα απο τη δυσκολη θεση και βαζει αυτον.. μετα θα του την πεσουν συγγενεις και φιλοι..

Εσυ δεν εχεις καμια αναμιξη με το συγκεκριμενο θεμα.

Ομως οπως και να εχει το θεμα στηνπαρουσα κατασταση εσυ εχει δικιο και αυτος αδικο.

Εγω προσωπικα δεν θα παντρευομουν ποτε εναν ανθρωπο που δεν θα θεωρουσε αυτονοητο οτι το παιδι θα βαφτιστει και αν μου τα γυρνουσε μετα θα το θεωρουσα μεγαλη κοροιδια και θα αντιδρουσα αναλογα.. (τηγανια στο κεφαλι, δεσιμο με χειροπεδες και γαργαλητο μεχρι λιποθυμιας κλπ κλπ) :lol:

Χωρις πλακα τωρα θα αντιδρουσα πολυ ασχημα..

Αλλωστε ασχημα αντεδρασα ουτως η αλλως γιατι μετα τον πολιτικο ο αντρας μου δεν τρελενοταν να κανουμε θρησκευτικο..

Η λυση απλη.. απο το αυτι και στον παπα..

κοιτα dora..επειδη γενικα με το συγκεκριμενο θεμα υπαρχει ενα θεμα με τις οικογενειες δεν θελω να δημιουργησω προστριβες..προσπαθω να το λυσω μεταξυ μας χωρις να μπλεξω αλλους να μεσολαβησουν οπως κανω παντα και σε ολα τα θεματα που μας αφορουν.

και σαφως πριν γινει ο γαμος ειχαμε αποφασισει κανονικα σχεδον τα παντα που αφορουν θεματα στα οποια εχουμε διαφορετικες αποψεις..

απλα τωρα τσιναει..και αυτο ειναι που με ενοχλει πολυ..οτι το κανει μετα και εκ του ασφαλους..δεν μπορω να κανω πισω..(αυριο μεθαυριο γενναω..)

τελος παντων..τωρα κοιταω πρωτα να ερθει το μωρακι με το καλο..

οπως και να χει καθε γνωμη ειναι καλοδεχουμενη..περνω ιδεες..(αυτη με το τηγανι ακουστηκε καλη :P )

Διαφημίσεις

Και με το γαργαλητό επίσης, αν και θα διάλεγα μάλλον το τηγάνι!!!!! :lol::lol::lol::lol:

mata αυτο ειναι κακοποίηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Καλά λές....yogini, αλλά να σου πώ .....λίγη κακοποίηση στους άντρες μας, νομίζω δεν θα 'ταν και άσχημο!!! :lol::lol::lol::lol: Ένα τηγανάκι που και πού, όταν δεν καθαρίζουν τις τρίχες από την τουαλέτα ή αφήνουν κάποια πράγματα πεταμένα εδώ κι εκεί....δεν θα ήταν ωραία ιδέα;;;;; :roll::roll::lol::lol::lol: ;Ασε που μετά το τηγάνι...μπορεί να μην θυμόταν και τίποτα!!!Και το θέμα είναι ότι εδώ δεν παίζουν τα παιδικά τραύματα....κοτζάμ μαντράχαλοι είναι!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Συγγνώμη που καταχράστηκα το τόπικ!!!! :oops::oops: Αλλά αυτό ειδικά με τις τρίχες στην τουαλέτα πολύ με εξοργίζει! Συγγνώμη και πάλι για το άσχετο!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

[fasolaki αλήθεια πότε γεννας?? Βλεπω στο τικεράκι σου ότι ειναι οι μέρες σου :P

σημερα αυριο...χτες αν γινοταν..

ξερω γω?καποια στιγμη θα το παρει αποφαση να βγει.. :lol::lol:

Το πιο ωραιο θαναι μια στιγμη που θα προσπαθεις να κανεις post σε κανενα θεμα!!Θα ειναι το πρωτο μωρο Lιve του φορουμ.Θα μας πεις κοριτσια συγνωμη αλλα φευγω!Με πιασαν οι πονοι!!Καλο εεεεε!! :lol:

Διαφημίσεις

μμμμ, καταρχην να σου πω πως και εμεις την ιδια κουβεντα την ειχαμε στο σπιτι. Γιατι κανενας απο τους δυο μας δεν ηθελε να βαφτισουμε τα παιδια, αφου και οι δυο ειμαστε αθεοι, αλλα ο αντρας μου , επεμενε να το κανουμε, γιατι κατι τετοιο θα πληγωνε την μανα του. (ειχε και το θεμα οτι ο γαμος μας, ηταν πολιτικος). εκανα πισω και δεχτηκα να τα βαφτισουμε , απλα και μονο γιατι δεν ηθελα να τον βαλω αντιμετωπο με τους γονεις του. Ετσι και αλλιως ηταν μια ευκαιρια να βρεθουνε ολα τα αγαπημενα προσωπα , σε ενα τραπεζι. ΥΠοχωρησα λοιπον.

Ομως επειδη εχω 2 ξαδερφια που τωρα ειναι 20 και 18 χρονων και ειναι αβαπτιστες, σε ενημερωνω οτι ποτε και πουθενα δεν βρηκαν προβλημα.

Ομως το θεμα δεν εχει να κανει με το αν το παιδι θα εχει το θρησκευμα που θελουμε εμεις. (αυτο θα το διαλεξει μονο του, βαπτισμενο ή μη) για μενα, ο πολιτικος γαμος και η ονοματοδοσια εχει να κανει με τον διαχωρισμο κρατους-εκκλησιας. Δεν θελω κανενα χαρτι καμιας εκκλησιας , να εχει το κυρος, ενως κρατικου εγγραφου. Το πως με λενε και το αν ειμαι παντρεμενη , αφορα το κρατος (νομικα) και η αναλογες διαδικασιες θα πρεπει να εχουν ισχυη αν και μονο αν γινονται απο την πολιτεια. Μετα ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει και οποια τελετη θελει αναλογα με τα πιστευω του.εγω αυτα ηθελα να διδαξω στα παιδια μου και ελεγα οχι στην βαφτιση. Τωρα ειναι κατι τοσο ανουσιο , που η γνωμη μου ειναι να μην επιτρεψεις να μπει ανεμεσα σε σενα και τον αντρα σου. Εγω , απο το να εχουμε μια μονιμη γκρινια της πεθερας προς τον αντρα μου , προτιμησα να βαφτιστουν και τα δυο παιδια. Μια μερα ηταν που ζοριστικαμε εμεις και η τελευταια που ερχονται τα παιδια μου σε επαφη με την εκκλησια.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Ομως το θεμα δεν εχει να κανει με το αν το παιδι θα εχει το θρησκευμα που θελουμε εμεις. (αυτο θα το διαλεξει μονο του, βαπτισμενο ή μη) για μενα,

Σωστό αυτό, ότι αφήνετε ελεύθερο το παιδί να διαλέξει το θρήσκευμα μόνο του.

Μια μερα ηταν που ζοριστικαμε εμεις και η τελευταια που ερχονται τα παιδια μου σε επαφη με την εκκλησια.

Αυτό όμως μου φαίνεται εδώ είναι ότι το θέμα έχει ήδη κλείσει και έχει αποφασιστεί από εσάς για το θρήσκευμα. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το παραπάνω που δηλώνει την ελευθερία απόφασης του παιδιού στην μελλοντική επιλογή του θρησκεύματος.

Και για να διοευκρινήσω, δεν είναι προσωπική επίθεση, απλώς μου έκανε εντύπωση η διαφορετική θέση.

n3kPp3.png

zewgp3.png

vouraikos ενω εχουμε τις ιδιες αποψεις :wink: θα διαφωνησω εδω!

δεν ειναι ελευθερο να επιλεξει οτι θελει οταν θα εχεις δωσει εσυ τις γραμμες...ειναι πολυ ευκολο να αποφασισει οτι δεν πιστευει αν μαθει τη ειναι η θρησκεια και τη δει με τα ματια του. ειναι ομως πολυ επιπονο για το παιδι να μη γνωρισει τη θρησκεια...

εγω οταν ημουν μικρη ηθελα να πηγαινω στην εκκλησια και πηγαινα ΜΟΝΗ ΜΟΥ. με πειραζε πολυ αυτο...

μεχρι που διαβασα, ειδα τι ειναι οι παπαδες, τι ειναι η εκκλησια και αποφασισα οτι δε με καλυπτει...

δεν ειναι ελευθερο να επιλεξει οτι θελει οταν θα εχεις δωσει εσυ τις γραμμες...ειναι πολυ ευκολο να αποφασισει οτι δεν πιστευει αν μαθει τη ειναι η θρησκεια και τη δει με τα ματια του. ειναι ομως πολυ επιπονο για το παιδι να μη γνωρισει τη θρησκεια...

εγω οταν ημουν μικρη ηθελα να πηγαινω στην εκκλησια και πηγαινα ΜΟΝΗ ΜΟΥ. με πειραζε πολυ αυτο...

μεχρι που διαβασα, ειδα τι ειναι οι παπαδες, τι ειναι η εκκλησια και αποφασισα οτι δε με καλυπτει...

Μπορει να μην το διατυπωσα καλα!

Σαφως και αν θελει να παει αργοτερα στην εκκλησια , θα παει. Και εγω παρολο που η γονεις μου δεν πιστευαν , πηγα κατηχητικο. Αλλα αποκλειω να παρω τα παιδια εγω η ο αντρας μου και να τα παμε να κοινωνισουν ή ξερω γω τι αλλο.

Τωρα το ποσο ελευθερο ειναι ενα παιδι να αποφασισει , εχει να κανει με το κατα ποσο αποδεχεσαι εσυ σαν γονιος την "αμφησβητιση " που αλοιμονο αν δεν στην κανει το παιδι σου. ΑΛλα δεν ειναι δυνατον να μην επιρεαστει απο τις δικες μας αποψεις.

Εχω σκοπο λοιπον, να κανω ανοιχτες κουβεντες με τα παιδια , σε ολα τα θεματα. Και να αποδεχτω καθε αποψη τους. Αλλα οχι να αλλαξω τις δικες μου.

Οταν λεω λοιπον "τελευταια" που παει στην εκκλησια, εννοω , για οσο το τι θα κανει το αποφασιζουμε εμεις. Δηλαδη μηπως για να ειναι ελευθερο ουσιατικα, θα επρεπε να το πηγαινω και κυριακη στην εκκλησια και σαββατο σε τζαμι και μια βολτα στο θιβετ και σεπτεμβρη στο φεστιβαλ της κνε????

Δεν ειναι πρακτικο νομιζω.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Μπορει να μην το διατυπωσα καλα!

Σαφως και αν θελει να παει αργοτερα στην εκκλησια , θα παει. Και εγω παρολο που η γονεις μου δεν πιστευαν , πηγα κατηχητικο. Αλλα αποκλειω να παρω τα παιδια εγω η ο αντρας μου και να τα παμε να κοινωνισουν ή ξερω γω τι αλλο.

Τωρα το ποσο ελευθερο ειναι ενα παιδι να αποφασισει , εχει να κανει με το κατα ποσο αποδεχεσαι εσυ σαν γονιος την "αμφησβητιση " που αλοιμονο αν δεν στην κανει το παιδι σου. ΑΛλα δεν ειναι δυνατον να μην επιρεαστει απο τις δικες μας αποψεις.

Εχω σκοπο λοιπον, να κανω ανοιχτες κουβεντες με τα παιδια , σε ολα τα θεματα. Και να αποδεχτω καθε αποψη τους. Αλλα οχι να αλλαξω τις δικες μου.

Οταν λεω λοιπον "τελευταια" που παει στην εκκλησια, εννοω , για οσο το τι θα κανει το αποφασιζουμε εμεις. Δηλαδη μηπως για να ειναι ελευθερο ουσιατικα, θα επρεπε να το πηγαινω και κυριακη στην εκκλησια και σαββατο σε τζαμι και μια βολτα στο θιβετ και σεπτεμβρη στο φεστιβαλ της κνε????

Δεν ειναι πρακτικο νομιζω.

Εμένα οι δικοί μου ειναι οι τυπικοί Χριστιανοί δηλαδή εκκλησία μονο Ανάσταση για 5 λεπτά και σε γάμους και βαφτίσια. Σας πληροφορώ λοιπόν οτι οταν ήμουν παιδί (γυμνάσιο και μετά) που αναρωτιώμουν για το θεό κλτ πήγαινα μόνη μου στην εκκλησία και σε κάποιες περιόδους και κάθε πρωι! Ειχα περάσει και τη φάση του ματαιου αυτού κόσμου και σκεφτόμουν τι καλα που ζουν αυτοί στα μοναστήρια.....ε μετά που μεγάλωσα και είδα τέλος πάντως την υποκρίσία κατ' εμε και άνοιξε και ο εγκέφαλος μου αλλαξοπίστησα :) Δεν ισχύει λοιπόν για μένα οτι αν δεν το πας στην εκκλησία ή στο τζαμί δεν θα ακολουθήσει κάποιο δόγμα γιατι δεν θα έχει ερεθίσματα. Ο πατέρας μου άρχισε να πιστεύει στο 12θεο στα 40 του, ο παππούς μου έγινε μάρτυρας του Ιεχωβά στα 30 του και εγώ αναποφάσιστη στα 25 μου :lol::lol::lol::lol:

Βασικά αυτό που πιστεύω ειναι οτι αν ο άνθρωπος εχει μεσα του ηθική τότε δεν χρειάζεται καμία θρησκεία και κανέναν θεό. Το παν ειναι η ειρήνη μέσα σου και να μην βλάπτεις κανέναν. Αυτό ειναι το αξίωμα για εμένα και πιο κοντά στο αξίωμα αυτό ειναι ο Βουδισμός......

Ελπίζω να ελευθερωθεί λοιπόν το Θιβέτ μέσα στα επόμενα χρόνια για να παω ταξιδάκι το βλαστάρι μου :D:D:D

Διαφημίσεις

βρε vouraikos πως θα παει στην εκκλησια ενα 7χρονο? :shock:

μονο του? ειναι λαθος αυτο....μακαρι να μπορουσα να σου εκφρασω το πως ενοιωθα εγω για να καταλαβεις...αλλα δε γινεται...εννοιωθα οτι μου επεβαλλαν κατι και δε μου αφηναν επιλογες. σκοπος μας ειναι τα παιδια μας ελευθερα να αποφασισουν

εχε στο νου σου οτι πιο ευκολα και πιο σωστα απορριπτεις κατι οταν το εχεις γνωρισει εκ των εσω!

Κάτσε ρε sofia_nefeli, δηλαδή να πάρουμε σβάρνα τις εκκλησίες και τα ευχέλαια για να μη νοιώσει το παιδί ότι δεν του αφήνουν επιλογές;;; Το παιδί θα ζει όπως ζουν οι γονείς του και όταν μεγαλώσει θα ζήσει όπως θέλει αυτό. Υπάρχουν κάποιες επιλογές που θα τους στερήσεις, πώς να το κάνουμε.

Και τί θα πει να το γνωρίσεις εκ των έσω για να το απορρίψεις; Εσύ έχεις γνωρίσει το βουδισμό εκ των έσω και γι αυτό τον απορρίπτεις;

Κι επειδή βλέπω πολλή ευθιξία για το αν το παιδί θα πηγαίνει στην εκκλησία, δεν πάτε και καμιά βόλτα από το θέμα "Άγιοι με μάσκα" που άνοιξε στα Γενικά θέματα, να μας πείτε τη γνώμη σας για τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα περί της δράσης των παπάδων;

Να πηγαίνω το παιδί μου σε ένα ληστρικό οργανισμό όπου θα του μιλάνε για τα καλά της δωρεάς; Κάτσε λίγο...

Κάτσε ρε sofia_nefeli, δηλαδή να πάρουμε σβάρνα τις εκκλησίες και τα ευχέλαια για να μη νοιώσει το παιδί ότι δεν του αφήνουν επιλογές;;; Το παιδί θα ζει όπως ζουν οι γονείς του και όταν μεγαλώσει θα ζήσει όπως θέλει αυτό. Υπάρχουν κάποιες επιλογές που θα τους στερήσεις, πώς να το κάνουμε.

Και τί θα πει να το γνωρίσεις εκ των έσω για να το απορρίψεις; Εσύ έχεις γνωρίσει το βουδισμό εκ των έσω και γι αυτό τον απορρίπτεις;

Με βρησκεις απολυτα συμφωνη!

Να παρουμε σβαρνα λοιπον καθε εκφραση που εχει η καθε θρησκεια για να τα γνωρισει ολα!

Εμεις αυτο που θελουμε για τα παιδια μας, ειναι να μην παιρνουν τιποτα σαν "παραδοση" να ψαχνονται και να αμφισβητουν τα παντα. Να βρουν την αληθεια που ταιριαζει σε αυτα. Αυτο δεν σημαινει οτι θα αλλαξουμε εμεις τον τροπο ζωης μας. Ειμαστε ανοιχτοι ομως σε ολες τους τις επιλογες.

Και για να μην ανοιξουμε νεο κυκλο κουβεντας. Οταν εννοω παραδοση, εννοω αυτα τα αξιοματικα "ετσι τα βρηκαμε απο τους παππουδες μας"

ΕΙναι η πιο στενομυαλη εκφραση που μπορω να ακουσω. Ετσι τα βρηκαμε χωρις γιατι.....??? αυτο δεν το αντεχω! και αυτο εννοω παραδοση. Γιατι φορανε ασπρα νυφικα στην εκκλησια .....γιατι παλια η νυφες ηταν παρθενες....τωρα???εεε δεν εχει σημασια.....ετσι τα βρηκαμε!!!

Μακρια απο μας τετοιοι τροποι σκεψης!

Μια χαρα οοοοοοοοοοοολα τα παραπανω περι Αθείας και περι θρησκειας :?

Αλλα κανεις δεν μιλησε για τα τοσα καλα της βαπτισης οπως ΦΩΤΟ,DVD,POYXAΛAKIA κ.λ που μενουν αναμνηστικα και για τους γονεις αλλα και για το ιδιο το παιδι,αργοτερα...............

Πιστευω οτι θα ειναι ''λιγο'' ασχημο'' για το μελλον,να μην εχει το παιδακι να δει ενα αλμπουμ και ενα dvd Βαπτισης!!!(τα περισσοτερα εχουν).

Αλλωστε πλεον δυστυχως ή ευτυχως ''Η ΒΑΠΤΙΣΗ'' εχει καταντησει ενα απλο εθιμο,ας το κανουμε λοιπον ασχετα απο το αν πιστευουμε ή οχι.

Α!αλλο ενα θεμα ειναι και η νονα/νονος.........

ΚΡΙΜΑ δεν ειναι να μην εχει;;;; :(:(:(

Γινε εσυ η αλλαγη που θελεις να δεις στον κοσμο.

Αλλα κανεις δεν μιλησε για τα τοσα καλα της βαπτισης οπως ΦΩΤΟ,DVD,POYXAΛAKIA κ.λ που μενουν αναμνηστικα και για τους γονεις αλλα και για το ιδιο το παιδι,αργοτερα...............

Πιστευω οτι θα ειναι ''λιγο'' ασχημο'' για το μελλον,να μην εχει το παιδακι να δει ενα αλμπουμ και ενα dvd Βαπτισης!!!(τα περισσοτερα εχουν).

Αλλωστε πλεον δυστυχως ή ευτυχως ''Η ΒΑΠΤΙΣΗ'' εχει καταντησει ενα απλο εθιμο,ας το κανουμε λοιπον ασχετα απο το αν πιστευουμε ή οχι.

Συμφωνώ!Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το πώς βλέπουμε γενικά κάποια πράγματα και τί βαρύτητα δίνουμε σ'αυτά. Κάποιος που δεν πιστεύει στην έννοια της βάφτισης, μάλλον δεν έχει σημασία το να έχει κάποια αναμνηστικά από αυτό το μυστήριο. Αφού στην ουσία δεν το θεωρεί μυστήριο, τί έννοια έχει να το θυμάται;

Πάντως επειδή ζώ σε επαρχιακή πόλη, αρκετά μεγάλη, αλλά όπως και να εχει είναι κλειστή η κοινωνία, είναι η πρώτη φορά που ακούω να μην θέλει κάποιος να βαφτίσει το παιδί του. Μην βιαστείτε να΄παρεξηγήσετε αυτό που λέω, απλώς εννοώ ότι ούτε στον κύκλο μου, αλλά ούτε και μέχρι τώρα στη ζωή μου, το έχω ξανακούσει. Δεν το κατακρίνω, είναι απόψεις, ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά από ότι εγώ, και έχουν διαφορετικά πιστεύω.

Όπως έχω ξαναπεί πάντως, νομίζω ότι αν δεν πίστευα σ'αυτήν την τελετή, θα το έκανα έστω και τυπικά για το παιδί μου.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κοιτά όσον αφορά το υπερφύαλο της υπόθεσης εαν είχα τόσο κώλλυμα πως θα με δει ο κόσμος, αναμνηστικά κτλ θα μπορούσα να κανω ενα μεγααααααλο πάρτυ. Νομίζω ομως οτι οι άνθρωποι που επιλέγουν να μην παίρνουν μέρος σε τέτοιες καταστάσεις ή να ειναι φαν δεν βλέπουν τα πράγματα τόσο επιφανειακά και το ίδιο περνάνε και στα παιδιά τους οπότε το ψυχολογικά τραύμα που υποθετικά μπορεί να δημιουργήσουν τα άλλα παιδάκια του τύπου και καλά εισαι αβαπτιστο κλτ το βρίσκω εντελώς γελοίο. Δεν θυμάμαι ποτέ, ουτε σαν παιδι να ρώτησα κανενα φίλο/φίλη αν βαπτιστηκε ή οχι, ουτε και είχα προβλημα να κάνω παρέα με κάποιον αλλόθρησκο....ποσο μάλλον τώρα που οι κοινωνιες έχουν αλλάξει ειναι ποικιλόμορφες και ζούμε με πολλές φυλές.

Προσωπική άποψη η παραπάνω αλλα καταλαβαίνω και τις κοπέλες της επαρχίας γιατι ειναι ο μπαμπάς μου απο τον Βόλο και ξέρω τι γκάου αντιλήψεις παίζουν με σημαιοφόρο τη γιαγιά μου :lol::lol::lol:

ολα καλα και ολες οι αποψεις δεκτες..

και γω μην νομιζετε πως ειμαι κολλημενη με τη θρησκεια..πασχα χριστουγεννα, γαμοι βαφτισια..τα βασικα..

και ναι περασα και γω στην ηλικια των 7-8 αυτη την φαση να πηγαινω μονη μου, να μαθω να δω..το ξεπερασα..

και σαφως δεν εχω σκοπο να τρεχω το παιδι μου σε ευχελαια και ολονυχτιες..δεν το κανω εγω αλλωστε..γιατι να του το μαθω..

αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο..

οσο να ναι..οσο και περιστασιακη σχεση να εχω με την εκκλησια..η βαφτιση ειναι κατι που πως να το κανουμε..δεν μου παει να μην την κανω..

και σε τελικη αναλυση..περα απο το θεμα της θρησκειας..περα απο το οτι ο αντρας μου δεν πιστευει και γιαυτο επιμενει..

υπαρχει και μια αλλη διασταση στο θεμα μου..και ισως εκει πατησω για να πετυχω αυτο που θελω(εγωιστικο ακουστηκε αυτο..αλλα δεν μπορεσα να το εκφρασω αλλιως :oops: )

πως μπορεις σε ενα γαμο..ετσι ξαφνικα επειδη σου την βαρεσε να πατας ποδι σε κατι ηδη συμφωνημενο? να ασκεις βετο..(ποσο με εκνευριζει αυτη η λεξη) και να λες απλα αυτο θα γινει ετσι?

σε αυτη την περιπτωση πως αντιδραω εγω..γιατι μεχρι τωρα το εχω παρει ψυχραιμα και απλα αλλαζω θεμα..αλλα το τηγανι ποτε πρεπει να το ριξω?

Κοιτά όσον αφορά το υπερφύαλο της υπόθεσης εαν είχα τόσο κώλλυμα πως θα με δει ο κόσμος, αναμνηστικά κτλ θα μπορούσα να κανω ενα μεγααααααλο πάρτυ. Νομίζω ομως οτι οι άνθρωποι που επιλέγουν να μην παίρνουν μέρος σε τέτοιες καταστάσεις ή να ειναι φαν δεν βλέπουν τα πράγματα τόσο επιφανειακά και το ίδιο περνάνε και στα παιδιά τους οπότε το ψυχολογικά τραύμα που υποθετικά μπορεί να δημιουργήσουν τα άλλα παιδάκια του τύπου και καλά εισαι αβαπτιστο κλτ το βρίσκω εντελώς γελοίο. Δεν θυμάμαι ποτέ, ουτε σαν παιδι να ρώτησα κανενα φίλο/φίλη αν βαπτιστηκε ή οχι, ουτε και είχα προβλημα να κάνω παρέα με κάποιον αλλόθρησκο....ποσο μάλλον τώρα που οι κοινωνιες έχουν αλλάξει ειναι ποικιλόμορφες και ζούμε με πολλές φυλές.

Προσωπική άποψη η παραπάνω αλλα καταλαβαίνω και τις κοπέλες της επαρχίας γιατι ειναι ο μπαμπάς μου απο τον Βόλο και ξέρω τι γκάου αντιλήψεις παίζουν με σημαιοφόρο τη γιαγιά μου :lol::lol::lol:

Κατ΄αρχην τα αναμνηστικα δεν ειναι για τον ΚΟΣΜΟ αλλα για το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και τους γονεις....ουτε μιλησα για το πως θα το βλεπουν τα αλλα παιδακια, ουτε οτι θα το πει κανεις ''αβαπτιστο'' οπως ακομα δεν μιλησα για καποιο ρατσισμο απεναντι στους αλλοθρησκους.. :o

Μαλλον δεν καταλαβες το''στυλ'' που εγραψα τα παραπανω....

Αλλωστε στην Ελλαδα βρισκομαστε και σιγουρα υπαρχουν καποια ταμπου με τα οποια δεν ειμαι καθολου συμφωνη,απλα ολη η διαδικασια της βαπτισης ειναι ομορφη ,οπως και αυτα που μενουν απο αυτην...........

ΕΓΡΑΨΑ επισης οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ή ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ...

Εγω προσωπικα πλεον ετσι το βλεπω και ΝΟΜΙΖΩ οτι δεν ειναι κακο να τηρουμε καποια απο αυτα εστω ακομα και για την χαρα των παπουδων και γιαγιαδων....

Γινε εσυ η αλλαγη που θελεις να δεις στον κοσμο.

Κατ΄αρχην τα αναμνηστικα δεν ειναι για τον ΚΟΣΜΟ αλλα για το ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και τους γονεις....ουτε μιλησα για το πως θα το βλεπουν τα αλλα παιδακια, ουτε οτι θα το πει κανεις ''αβαπτιστο'' οπως ακομα δεν μιλησα για καποιο ρατσισμο απεναντι στους αλλοθρησκους.. :o

Μαλλον δεν καταλαβες το''στυλ'' που εγραψα τα παραπανω....

Αλλωστε στην Ελλαδα βρισκομαστε και σιγουρα υπαρχουν καποια ταμπου με τα οποια δεν ειμαι καθολου συμφωνη,απλα ολη η διαδικασια της βαπτισης ειναι ομορφη ,οπως και αυτα που μενουν απο αυτην...........

ΕΓΡΑΨΑ επισης οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ή ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΕΘΙΜΟ...

Εγω προσωπικα πλεον ετσι το βλεπω και ΝΟΜΙΖΩ οτι δεν ειναι κακο να τηρουμε καποια απο αυτα εστω ακομα και για την χαρα των παπουδων και γιαγιαδων....

Το κατάλαβα καλή μου απλά έγραψα την δική μου άποψη :) Το πως το βλέπω εγω, το οτι δεν συμφωνούμε δεν σημαίνει οτι σου την είπα ή οτι μου την είπες :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...