Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν θελει τα βαφτισια...

fasolaki

Recommended Posts

καλσπερα σας!!

ηρθε η ωρα να σας πω και γω το προβλημα μου και να ζητησω τη συμβουλη σας πανω σε αυτο..

καταρχην σε λιγες μερες περιμενουμε την μπουμπου μας και αυτο ειναι κατι το οποιο μας γεμιζει χαρα!!

με τον αντρα μου ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι αν και ειμαστε 2 πολυ διαφορετικοι ανθρωπο οχι τοσο σαν χαρακτηρες οσο σαν ιδεες και πιστευω..(κατι που μεχρι τωρα τουλαχιστον δεν μας ειχα επηρεασει)

ο αντρας μου δεν πιστευει στη θρησκεια στο θεο και γενικα με τις εκκλησιες εχει ενα θεμα..βεβαια ο γαμος εγινε θρησκευτικος αλλα ετσι ωστε να ειμαστε και οι 2 ικανοποιημενο..σε ενα μικρο ξωκλησι εξω και οχι μεσα..

μετα το γαμο ειχαμε αποφασισει πως οταν ερθει μωρακι στην οικογενεια θα το βαφτισουμε στον τοπο καταγωγης του αντρα μου μεχρι και το ονομα ξεραμε πριν ακομα μεινω εγκυος..

ξαφνικα λοιπον πριν απο 3-4 μηνες μου πεταξε ο αντρας μου πως αλλαξε γνωμη και πως δεν θελει να βαφτισει το μωρο..και πως η θρησκεια ειναι ενα θεμα προσωπικο και αν θελει η μικρη οταν μεγαλωσει να βαφτιστει με πολυ χαρα θα το κανει..

εννοειται πως αυτο εμενα δε με βρισκει συμφωνη..

εγινε ενας σχετικος καυγας..δηλωσα σαφως πως σε μια οικογεναια δεν μπορει να ασκεις βετο, και επισης πως αφοσον ειναι κατι που εχει ηδη συμφωνηθει δεν μπορεις να αλλαξεις γνωμη..γιατι αν και γω το ηξερα απο πριν και οχι μετα μπορει να επρατα αλλιως..ακομα και να μην εμενα εγκυος που λεει ο λογος.

να μην τα πολυλογω..αυτη η κουβεντα εχει γινει 2-3 φορες χωρις να εχουμε βγαλει κανενα αποτελεσμα..εμενα επειδη με χαλαει και με στενοχωρει πολυ το θεμα το αφηνω για την ωρα..εξαλλου μεχρι τοτε εχουμε αρκετους μηνες..αλλα προσπαθω να βρω εναν τροπο να τον πεισω, και να του δωσω να καταλαβει πως ειναι αδικο σε μια συμφωνια να κανεις πισω ..

ενα απο τα επιχειρηματα μου ειναι πως δεν θελω το παιδι να διαφερει σε τιποτα απο τα αλλα παιδια της ηλικιας του..και πως οταν μεγαλωσει μπορει να αποφασισει τι θελει να πιστευει....

εντωμεταξυ ολοι εχουν αρχισει να ρωτανε ποιος θα ειναι ο νονος που θα γινει η βαφτιση και απο μας τιποτα..απλα δεν το εχουμε συζητησει ακομα λεω..μπας και κερδισω χρονο..

τελος παντων..πιστευω εχετε καταλαβει το προβλημα..

παρακαλω καθε προταση η συμβουλη ευσπροσδεκτη..γιατι εγω δεν ξερω πως να το χειριστω..

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσι μου, επικεντρώσου στη γέννα σου και ξέχασέ τα όλα. έχεις καιρό να τα αντιμετωπίσεις. Τώρα πρέπει να έχεις δύναμη για το σπουδαιότερο. Όταν με το καλό τελειώσουν όλα, και έχεις το παιδάκι σου στο σπίτι γερό, βάλε .... το σόι του να καθαρίσει. Υποθέτω έχεις πεθερά, πεθερό, κουνιάδα κάτι τέλος πάντων. Μετά βάλε να του την 'πέσουν' οι φίλοι του. Ευτυχώς στο θέμα αυτό θα σου συμπαρασταθούν οι περισσότεροι. Αν όλοι αυτοί δεν τα καταφέρουν, τότε τί να πω, θα το πιστεύει πολύ, οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Δεν είναι και για θάνατο, άσε που αυτό είναι και το σωστό, εδώ που τα λέμε, μεταξύ μας :wink: .

Καλό μου fasolaki εχω και το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αλλα είμαι στο "στρατόπεδο" του άντρα σου :D

Πάντα λέγαμε πως αν κάναμε παιδί θα διάλεγε μόνο του τη θρησκεία μιας και εγω βλέπω παπα και παθαίνω κάτι κακό :) και δεν είχε πει ποτέ τίποτα...μόλις έμεινα έγκυος (κατα λάθος) μου το έσκασε το θεματάκι και τώρα επειδή άκρη δεν βγαίνει και εγω ειμαι μεγάλη ΜΟΥΛΑΡΑ και δεν υποχωρώ εύκολα/ καθόλου περιμένουμε για τη νεα σφαγή σε κανα εξάμηνο που θα αρχισουν να ρωτάνε κτλ. Γάμο κάναμε πολιτικό φυσικά.

Μου είπε οτι είπε σε ενα φίλο του να μας το βαφτίσει που ήξερε ότι δεν είχα πρόβλημα αλλα ξεκαθάρισα στο παιδί όταν τον είδα ότι ναι αν τελικά το βαφτίσουμε θα το κάνεις εσυ :) Εγω έχω και ενα διπλωματικό θέμα με το όνομα οπότε υπαρχει περίπτωση να συμβιβαστώ με βάφτιση για να παρω το όνομα που θέλω, ολα ομως ειναι πολυ φλου ακόμα και το θεωρώ βλακεία να τα συζητάμε πριν ακόμα έρθει το μωρό μας με το καλό.

Ξερω πως αν κάνουμε βάφτιση θα γίνει μόνο σαν παράσταση για τον κόσμο, το παιδί δεν θα ξαναπάει εκκλησία πχ για ευλογίες κτλ και αυτό με ενοχλεί....αφου δεν το πιστεύει ουτε εκείνος γιατί να το κάνουμε έτσι για να δειχτούμε στον κόσμο και να μην στεναχωρεθεί η μανούλα του.

Είναι πολύ δύσκολα τα θέματα των βαθύτερων αξιών και πάντα ο καθένας το βλέπει απο τη μεριά του. Και οταν δυο γονεις που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα διαφωνούν μόνο μια μέση οδος σώζει την κατάσταση. Ο άντρας σου ίσως αλλάξει τελικά γνώμη μιας και οι πιέσεις που δέχεσαι απο το περιβάλλον ειναι μεγάλες (και το βιώνω και εγω). Ελπίζω να την βρείτε την άκρη αλλα προσπάθησε να το αφήσεις το θέμα για μετά και να λες "ειναι νωρίς ακόμα" σε όλους καλοθελητές σε ρωτάνε.

Κουκλα μου εγω δε πιστευω στο θεο. ολα αυτα περι θρησκειας θεωρω πως ειναι μπουρδες και ενας ακομα λογος για να σκεφτομαστε λιγοτερο.

ΟΜΩΣ η θρησκεια σε οσους πιστευουν ειναι ενα στηριγμα. εγω παρολο που δε πιστευω θελω να μεγαλωσω το παιδι μου και να μαθει για το καλο θεουλη και να κανει τη προσευχη του. θελω οταν θα παει σχολειο να ειναι σαν τα αλλα παιδακια. και οταν θα μεγαλωσει να αποφασισει μονο του αν θα πιστευει η οχι.ειναι πολυ πιο ευκολο και πολυ πιο ανωδυνο για το παιδι.

θυμαμαι τον εαυτο μου να μην εχω πιστεψει ποτε στον αγιο βασιλη. δε μπορειτε να φανταστειτε ποσο με ειχε πειραξει αυτο....μου ειχε προκαλεσει συγχιση. εβλεπα στον ουρανο τις ουρες που αφηναν τα υπερηχητικα αεροπλανα και ελεγα ο αγιος βασιλης! και μετα ελεγα οτι δεν υπαρχει :cry::cry: .

να πεις στον αντρα σου οτι οπως αυτος ειχε την επιλογη να διαλλεξει αφου ειχε βαπτιστει το ιδιο να γινει και με το παιδι σας.

το δυσκολο ειναι οτι αν δεν πιστευεις πρεπει να προσποιηθεις οτι υπαρχει θεος για το παιδι. ειναι πολυ δυσκολο να προσποιεισαι κατι τετοιο. παντως πολυ θα ηθελα να μιλησω στον αντρα σου...να του εξηγησω πως ενοιωθα εγω με ολα αυτα οταν ημουν μικρη

κοιταξτε να δειτε..

ουτε και γω εχω καμια τρελλα με τη θρησκεια, και μπορει κατα βαθος να συμφωνω οτι η θρησκεια ειναι επιλογη και την κανει ο καθενας οταν ειναι ωριμος ωστε να το αποφασισει..

αλλα ειναι απο μια μερια αυτο που λεει και η σοφια..γιατι να διαφερει απο τα αλλα παιδακια..

δεν ειπα να το εχουμε καθε μερα εκκλησια..αλλα η ουσια, αυτο που η θρησκεια λεει..η αγαπη στον πλησιων..τα διδαγματα κλπ..ολα αυτα ειναι θετικες επιρροες για το παιδι..σε αυτο συμφωνει και ο αντρας μου..

απλα του κολησε τωρα..

απο την αλλη δεν μπορω ομως και να δεχτω πως ενω κατι που εχει συζητηθει αποφασιστει και ληξει ως θεμα..ξαφνικα επανερχεται ασκωντας βετο και τελος.

σαφως και εχουμε χρονο γιαυτο..και σαφως τωρα θα επικεντρωθω στη γεννα που ειναι και πιο σημαντικο..απλα να..χτες ειχαμε τραπεζι οικογενειακο και επεσε το θεμα και δεν ηξερα τι να απαντησω..

απο την αλλη φοβαμαι πως αν δεν αντιδραω καθολου, μηπως θεωρησει πως συμφωνω, και μετα δεν αλλαζει με τιποτα γνωμη..

δεν ξερω..

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ σκεφτόμουν αν κάναμε παιδί να μην το βαφτίζαμε γιατί ούτε εγώ πιστεύω, αν και έκανα θρησκευτικό γάμο. Θα βάφτιζα όμως το παιδί μου μόνο και μόνο για να μην αντιμετωπίζεται με καχυποψία ίσως από τον περίγυρο του και να μην του δημιουργήθουν προβλήματα στο σχολείο.

Πάντως, μη σκάς από τώρα για αυτό. Όταν θα έρθει η ώρα θα το ξανασυζητήσετε ήρεμα κι ωραία και θα βρείτε τη λύση...!

Συμφωνω πως δεν πρεπει να σκας απο τωρα......μεχρι τοτε μπορει να εχει αλλαξει γνωμη.........θα αναλαβει και το σοι του..... :wink:

Παντως ασχετως αν πιστευεις η οχι δεν ειναι κακο να βαφτιστει το παιδι......σου βγαζουν [ροβληματα εκει που δεν το περιμενεις στα σχολεια και αλλου....οταν μεγαλωσει πες του θα κανει οτι θελει.......κακο δεν θα παθει με την βαφτιση ουτε μαρκαρεται δια βιου!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Συμφωνω πως δεν πρεπει να σκας απο τωρα......μεχρι τοτε μπορει να εχει αλλαξει γνωμη.........θα αναλαβει και το σοι του..... :wink:

Παντως ασχετως αν πιστευεις η οχι δεν ειναι κακο να βαφτιστει το παιδι......σου βγαζουν προβληματα εκει που δεν το περιμενεις στα σχολεια και αλλου....οταν μεγαλωσει πες του θα κανει οτι θελει.......κακο δεν θα παθει με την βαφτιση ουτε μαρκαρεται δια βιου!!!

Συμφωνώ!

.png.png

Επειδή είσαι στο πιο σημαντικό κομματι της εγκυμοσύνης σου,η οποία τελειώνει σε λίγο, κάτσε να την απολαύσεις. Σε περιμένουν μερικές δυσκολούτσικες μέρες και μερικά προβληματάκια των πρώτων ημερών με το μωράκι σου που θα ξεχάσεις νομίζω το όλο θέμα της βάφτισης. Προς το παρόν βέβαια!

Μπορείς να του φέρεις σαν επιχείρημα ότι κι ο ίδιος είναι βαφτισμένος αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πιστεύει αυτό που θέλει...! Είναι καθαρά τυπικό το θέμα...!

Διαφημίσεις

Ενας θείος μου ήθελε να βαφτιστεί ο γιος του όταν θα πήγαινε δημοτικό έτσι ώστε να είναι προσκεκλημένοι και οι συμμαθητές του απο το σχολείο. Τελικά το ξαδερφάκι μου βαφτίστηκε 4,5 χρονών γιατί δεν θα μπορούσε αβάπτιστο να κάνει την εγγραφή στο δημοτικό. Όλα αυτά έγιναν πριν από 13-14 χρόνια... δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό....

Κατ'αρχήν, μην λες ότι δεν έχετε αποφασίσει για νονό γιατί θα στην πέσουνε όλοι να γίνουνε νονοί και μετά θα τρέχεις να το μαζέψεις, άσε, μπερδέματα :lol::lol:

Κατά δεύτερον, (αν και το θέμα έχει ξανασυζητηθεί) έχω την εξής απορία: μπορεί να υπάρχει πραγματικά tabula rasa σε θέματα θρησκείας; Δηλαδή, ας πούμε ότι κάποιος μεγαλώνει το παιδί του ως άθεο, οκ; Είναι δυνατόν όταν αυτό το παιδί μεγαλώσει να πει "οκ, το σκέφτηκα, τώρα θέλω να γίνει καθολικός" ας πούμε.

Εγώ νομίζω ότι αυτό είναι πάαααααρα πολύ απίθανο. Το περιβάλλον (και το θρησκευτικό) μέσα στο οποίο μεγαλώνεις καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θρησκεία σου. Οπότε, όποιος λέει ότι θα μεγαλώσει ένα παιδί ως άθεο, για παράδειγμα, ή χωρίς θρησκεία, για να αποφασίσει αυτό μόνο του, κάνει λάθος. Το παιδί δε θα αποφασίσει στα 18 να ξεκινάει βράδυ Μεγάλου Σαββάτου να τρέχει στις εκκλησίες για την Ανάσταση. Όσοι το κάνουν, μάλλον πολλοί απ'αυτούς, εγώ ας πούμε, το κάνουμε γιατί, ε, έτσι κάναμε από μικρά, ας πάμε. Αν δεν το έχεις κάνει από μικρός, πώς θα το κάνεις μετά;

Οπότε, δεν είναι ότι διαφωνώ με όσους δε θέλουν να βαφτίσουν τα παιδιά τους, κάθε άλλο, κι εγώ μαζί σας. Αλλά δεν ισχύει ότι όποιος δεν το βαφτίζει, του ανοίγει περισσότερες "ευκαιρίες" ας πούμε, περισσότερους ορίζοντες και όταν μεγαλώσει το παιδί θα "διαλέξει". Δε θα διαλέξει θρησκεία αν δεν έχει μάθει να ζει μέσα σ'αυτήν. Όχι ότι το θεωρώ κακό αυτό, έτσι; το ξαναλέω. Απλώς το λέω ως αντεπιχείρημα για τον άντρα σου fasolaki

Άσχετο: vera, το μωράκι σου στη φωτογραφία φοράει το ναυτικό κουστουμάκι από το childresalon;;;;;; Κι εγώ αυτό του πήρα!!!!!!!

nai Ekabh......δες φωτο στις θαλλασινες βαφτισεις (θα τις σβησω σε λιγο)...πολυ ωραιο κοστουμακι...για τη βαφτιση το πηρες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ναιαιαιαιαιαι, ήταν φανταστικό και του το'χω φορέσει κάμποσες φορές σε βαφτίσια και γάμους, δεν το χορταίνω. Πάω να δω τις φωτο σου, ΜΗΝ ΤΙΣ ΣΒΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! :lol:

Ενας θείος μου ήθελε να βαφτιστεί ο γιος του όταν θα πήγαινε δημοτικό έτσι ώστε να είναι προσκεκλημένοι και οι συμμαθητές του απο το σχολείο. Τελικά το ξαδερφάκι μου βαφτίστηκε 4,5 χρονών γιατί δεν θα μπορούσε αβάπτιστο να κάνει την εγγραφή στο δημοτικό. Όλα αυτά έγιναν πριν από 13-14 χρόνια... δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό....

μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτό!

έχω δύο ανηψιούς (της αδερφής μου) 26 ετών και 22 αβάπτιστοι και οι δύο και μια χαρά πήγαν σχολείο....

Διαφημίσεις

Ενδιαφέρον θέμα...και δίλημμα...

Βλέπω στα κορίτσια και αρκετές σκέψεις δικές μου...

Νομίζω ότι ένα παιδί μεγαλωμένο θετικά απέναντι στην ανεκτικότητα και την αποδοχή του διαφορετικού-όχι με χαζοθεωρίες...έμπρακτα λέω- θα έχει πλούσια ερεθίσματα να αποφασίσει μόνο του αργότερα τι και πώς και αν θα πιστεύει..

ούτε εγώ θέλω βάφτιση, όπως δεν ήθελα και θρησκευτικό γάμο, λόγω του ότι δεν πιστεύουμε με τον άντρα μου (αν και βαφτισμένοι αμφότεροι :wink: ) με τρόπο που να αντιστοιχεί στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία..οπότε ποιος ο λόγος;

Μία απο τις καλύτερες μου φίλες είναι πιστή ορθόδοξη και μου πέταξε ένα "εγώ θα το βαφτίσω!" ξέροντας τις αντιλήψεις μου...από την άλλη με τον άντρα μου σκεφτήκαμε ότι μια βάφτιση είναι -συνήθως-το πρώτο σημαντικό κοινωνικό γεγονός στη ζωή ενός παιδιού...τόση φροντίδα στις ετοιμασίες, τόση αγάπη από τους γονείς και το νονα/νονά..είναι η παρουσίασή του στον κόσμο, νομίζω, ένα πάρτι!

οπότε καταλήξαμε σε αυτό...στο πάρτι :lol: με τη φίλη μου να έχει το ρόλο της "νονάς" -θα σκεφτούμε πώς, όταν έρθει εκείνη η ώρα με το καλό!- και να του χαρίσει, άμα θέλει κι αν συμφωνήσει, σταυρουδάκι...

συμπέρασμα: καλά εμείς που συμφωνούμε, εσείς τι γίνεστε;;; Θα έλεγα ότι αφού το συζητούσατε τόσο καιρό, να το κάνετε...σαν γιορτή -που είναι- αφιερωμένη στο μωρό σας, με γλυκά και φαγητό και κόσμο και λουλούδια! α!και ωραία ρουχαλάκια! με αγάπη και ίσως όχι πολλές τυπικότητες...

ο συμβολισμός της βάφτισης θα αγγίξει εσένα που πιστεύεις, ο άντρας σου θα βρει άλλους συμβολισμούς, πάντα υπάρχουν...

έχω δύο ανηψιούς (της αδερφής μου) 26 ετών και 22 αβάπτιστοι και οι δύο και μια χαρά πήγαν σχολείο....

Τι να πω... δεν ξέρω. Έτσι είχε ειπωθεί τότε...

Φασολατσιιιιιιιι....μην τα σκευτεσαι αυτα τωρα καλη μου...θα δει το μωρο και θα μαλακωσει!!

Στο θεμα τωρα :) Οπως λενε και οι κοπελιες πιο πανω λογικα υπαρχει θεμα γραφειοκρατικο δλδ να σου πω που το χω και προσφατο...

Στο ικα το δηλωνεις με το ονομα αυτουνου που το ασφαλιζει δλδ η δικια μου εχει βιβλιαριο στο ονομα μου, τωρα πρεπει να παω με την πραξη βαπτισεως που εννοειτε πηγαμε στο ληξιαρχειο και πηραμε κατι αλλα χαρτια να δηλωθει η μικρη με το ονομα της και το επωνυμο του συζηγου.

Επισης στο δημο η οικογενειακη κατασταση το εγραφε αβαπτιστο μεχρι προτεινως αρα μαλλον θα υπαρχει θεμα και στο σχολειο.

Επειδη ειμαστε Ελλας Ορθοδοξων Χριστιανων επισιμα σαν κρατος φανταζομαι οτι ειναι ενα κολπο αυτο της πολιτειας για να προστατευσει την εκκλησια!!

Ασπαζομαι το γεγονος οτι "η πιστη" ειναι θεμα επιλογης αλλα γινεται σε μεγαλυτερη ηλικια :) Οποτε καλο ειναι να τηρουμε τα εθιμα μας :)

Μακια :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

ζουζουνιτσα μου εχεις δικιο και συ και ολες οι κοπελες..δεν ειναι ωρα τωρα..αλλα τωρα το θυμηθηκα.. :lol::lol:

οσο για τα γραφειοκρατικα..ετσι κι αλλιως επειδη ξερουμε το ονομα..θα τη δηλωσουμε απευθειας και δεν θα εχει το "αβαπτιστο".

ετσι ειχαν κανει και οι δικοι μου σε μενα..μονο που μετα με βαφτισαν κιολλας..

fasolaki να σου πω και εγω οτι ο αντρας μου οταν γεννησα μου ελεγε ακριβως τα ιδια πραγματα.

Δεν ειμαστε της θρησκειας ουτε εγω ουτε εκεινος.

Οποτε μου λεει οτι το παιδι προβλημα με το σχολειο δεν θα εχει γιατι εδω που ζουμε εχουμε χιλιες δυο θρησκειες, στην εκκλησια δεν πηγαινουμε οποτε τι να το κανουμε για τα ματια του κοσμου?

Του λεω και εγω ''ξερεις το παιδι θα το βαφτισουμε οπως βαφτιστηκαμε και εγω και εσυ. Δεστο βρε παιδι μου σαν ενα εθιμο του τοπου σου''.

Και επειδη η βαφτιση εγινε Ελλαδα το καναμε σαν μια γιορτη. Ο καλυτερος φιλος του αντρα μου ηταν ο νονος.

Δεν μου πηγαινε να ειμαι εγω βαφτισμενη και οχι το παιδι μου.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Τι να πω... δεν ξέρω. Έτσι είχε ειπωθεί τότε...

emena den mou kanei entuposi. O kathenas leei oti tou erthei, den kseroun tin douleia tous kai zitane oti xartia na einai! Einai thema pou tha peseis..mporei na se trexoun gia xartia meres xoris kanenan logo

Emena o antras mou einai apo agglia, abaptistos (episima den exei kanena thriskeuma) alla einai xristianos. Otan irthame ellada tou fanike polu parakseni i thriskia mas (oi ekklisies, oi eikones ktl) kai fusika den tou aresan katholou

Sto na baptisoume thn kori mas den efere kamia antirisi giati itane kati pou to ithela ego - tha mporei pali moni ths na apofasisei ti dromo na akolouthisei otan megalosei- apla sthn teleti ekatse se mia gonia kai den summetixe idiaitera. Pantos prepei na sebomaste tis epithimies tou alou kai na briskoume mia mesi lisi.

Opos leei kai i Xrusa emeis eidame thn baptisi san mia giorti kai mia eukairia na doune thn mpempa mas filoi kai suggeneis kai na giortasoume mazi tous ton erxomo ths.

Pantos prin tin baptisi o papas fonakse tin nona kai ton antra mou...zitise 150 euro apo thn nona kai 5 apo ton antra mou kai den eixe katholou lefta mazi tou. O papas den tou edine to xarti mexri na ferei ta 5 euro! aporo pos den peire thn mpempa na fugei se ekinin thn fasi!!!!!!!!

Pantos prin tin baptisi o papas fonakse tin nona kai ton antra mou...zitise 150 euro apo thn nona kai 5 apo ton antra mou kai den eixe katholou lefta mazi tou. O papas den tou edine to xarti mexri na ferei ta 5 euro! aporo pos den peire thn mpempa na fugei se ekinin thn fasi!!!!!!!!

Τι δινουν και οι γονεις λεφτα?? Αλλο και τουτο παλι!

Εμας δεν μας ζητησαν τιποτα. Τι στο καλο ηταν αυτα τα πεντε ευρω? Χαρτοσημα? Μα και απο εκει να βγαλουν βρε παιδι μου.......

Μα και να εφευγε ο αντρας σου δικιο θα ειχε!

Μου αρεσει που "ζητησε" 150 ευρω.

Στον δικο μας νονο του ειπαν πριν τη βαφτιση οτι η "αφετηρια" ειναι 150 ευρω! Εκεινη τη στιγμη ηταν μεσα στο γραφειο συγγενεις μου που ηθελε να κανονισει τη βαφτιση του μωρου της και ο νονος μας ντραπηκε και εβγαλε 100 ευρω και εδωσε.

Συγγνωμη που ξεφυγα απο το θεμα!

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Του λεω και εγω ''ξερεις το παιδι θα το βαφτισουμε οπως βαφτιστηκαμε και εγω και εσυ. Δεστο βρε παιδι μου σαν ενα εθιμο του τοπου σου''.

Και επειδη η βαφτιση εγινε Ελλαδα το καναμε σαν μια γιορτη. Ο καλυτερος φιλος του αντρα μου ηταν ο νονος.

Δεν μου πηγαινε να ειμαι εγω βαφτισμενη και οχι το παιδι μου.

Αν κι εγώ πιστεύω πολύ, και σέβομαι όλα αυτά που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, παρόλα αυτά αν δεν πίστευα, μάλλον θα σκεφτόμουν όπως η Χρύσα για να πάρω μια απόφαση σε ένα τέτοιου είδους δίλημμα, όπως αυτό που αναφέρεις. Νομίζω ότι είναι ένα καλό σκεπτικό, και ένα λογικό και σωστό κατά τη γνώμη μου επιχείρημα, να πειστεί ο σύζυγος ακόμα κι αν δεν πιστεύει.

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 3 weeks later...

H Nίνα μου ΔΕΝ θα βαπτιστει και ας έχουμε κάνει για το σόου και μόνο θρησκευτικό γάμο της κάναμε ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο Μαρία-Σταματία και δεν είπαμε και σε κανένα τίποτα για να μην μας πρίζει η θρησκόλυπτη πεθερά μου :!: Ύπάρχει νομοθεσία που καλύπτει αυτό το θεματάκι.Δεν είμαι της θρησκείας φύση-θέση οπότε δεν υποχωρούσα με τίποτα,βέβαια είχα και έχω στο πλευρό μου την μάνα μου και βέβαια τον άντρα μου :wink: