Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H θλιβερή ερώτηση

Μπεμπούλα10

Recommended Posts

Είναι σαφέστατο ότι ο προβληματισμός μου είναι ακριβώς επειδή ενώ κάνω αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, στην Ελλάδα του 2012 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!!!

:-(:-(

λες ψέματα, είμαστε τόσες εδώ μέσα και ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ! κι άλλες τόσες που το προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν.

παραπληροφορείς εσκεμένα.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 258
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λες ψέματα, είμαστε τόσες εδώ μέσα και ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ! κι άλλες τόσες που το προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν.

Α, μπα, όχι. Το διαδίκτυο πχ είναι γεμάτο ΕΜΟ, αλλά ο κόσμος έξω δεν είναι γεμάτος ΕΜΟ...

Η κοπέλα προφανώς δεν έχει στην παρέα της κοπέλες που θηλάζουν ή αυτές σπανίζουν και επιβεβαιώνω ότι στον κόσμο που ζω και εγώ κάπως έτσι είναι... Και την κοιτάνε σαν ούφο! :lol::rolleyes:

Πάνω σε αυτό θα ήθελα να πω ότι δεν χρειάζεται να αποξενωθεί από τις φίλες της με αφορμή το θηλασμό! Ο θηλασμός κάποια στιγμή τελειώνει, αλλά οι φίλες μένουν. Ή και όχι. Και τα παιδιά τους κάνουν παρέα με τα δικά μας. Ή μήπως δεν θα τα θέλει για παρέα τα παιδάκια αυτά γιατί θα είναι αλλοτριωμένα λόγω μπουκαλιού και θα βρει παρέες θηλαζουσών από το ιντερνετ... Είναι μια λύση και αυτή θα μου πεις στις μέρες μας...

και ας μην ξεχναμε την πραγματικη πλευρα της φυσης. Τα θηλαστικα παρατανε τα νεογεννητα μωρα τους οταν αυτα ειναι αδυναμα/αρρωστα. Ξερω απο φιλο που εχει φαρμα οτι οι προβατινες, οταν γεννανε τριδυμα, επιλεγουν το πιο αδυναμο απο τα τρια και το παρατανε, επειδη απο ενστικτο ξερουν οτι δεν εχουν γαλα και για τα τρια.

Αυτη η εξυμνηση της φυσης, επιλεκτικα ομως, μπορει να οδηγησει σε λανθασμενα συμπερασματα. Το λεω με πληρη συναισθηση της ευθυνης που με βαραινει μιας και δε με χωριζει πολυς καιρος απο την πιστοποιηση μου ως συμβουλο θηλασμου. Δεν ειναι ολα ασπρο και μαυρο.

θεα! η φυση ειναι σκληροτατη

επισης στη φυση μολις το μικρο μεγαλωσει το θηλυκο εξαφανιζεται και παει να ζευγαρωσει και βεβαια ζευγαρωνει και με τα παιδια του,,θελω να πω στη φυση υπαρχει και η αιμομιξια

στον ανθρωπινο πολιτισμο τα πραγματα δεν επιτρεπεται και δεν γινεται να γινονται οπως στη φυση

και ας μην ξεχναμε την πραγματικη πλευρα της φυσης. Τα θηλαστικα παρατανε τα νεογεννητα μωρα τους οταν αυτα ειναι αδυναμα/αρρωστα. Ξερω απο φιλο που εχει φαρμα οτι οι προβατινες, οταν γεννανε τριδυμα, επιλεγουν το πιο αδυναμο απο τα τρια και το παρατανε, επειδη απο ενστικτο ξερουν οτι δεν εχουν γαλα και για τα τρια.

Αυτη η εξυμνηση της φυσης, επιλεκτικα ομως, μπορει να οδηγησει σε λανθασμενα συμπερασματα. Το λεω με πληρη συναισθηση της ευθυνης που με βαραινει μιας και δε με χωριζει πολυς καιρος απο την πιστοποιηση μου ως συμβουλο θηλασμου. Δεν ειναι ολα ασπρο και μαυρο.

Επειδη κανουμε ακριβως αυτη την δουλεια δεν ισχυει κατι τετοιο..!Επειδη εχουμε παρα πολλα ζωα ΠΟΤΕ δεν παραταει καμμια προβατινα το αρνακι της επειδη ειναι αρρωστο η αδυναμο!Τυχαινει μια στο τοσο η προβατινα να παρατησει το αρνακι της αλλα οχι επειδη ξερει πως δεν εχει γαλα για να το θρεψει!

Χθες μια προβατινα γεννησε 4δυμα τα 3 τα εβγαλε νεκρα και το ενα ζωντανο αλλα φαινοταν πως θα πεθανει κ αυτο ηταν απο πανω του για ωρες μπε και μπε το ταιζε το καθαριζε αυτο το καημενο δεν μπορουσε να σηκωθει...μεχρι που ψοφησε..Εεεε απο χθες η προβατινα δεν ηταν καλα καθοταν κατω και αυτη εψαχνε το αρνακι της...μεχρι που της πηγαμε ενα αλλο σημερα μολις λιγων ωρων...Η προβατινα οχι μονο σηκωθηκε και φανηκε διαφορα στην διαθεση της αλλα το ταισε το καθαρισε κτλ νομιζωντας πως ειναι το δικο της!

Εγω αυτην την πλευρα της φυσης ξερω...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

:confused:

Πώς μπορείς να λες κάτι τέτοιο;; Τα ποσοστά θηλασμού στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά! Μέχρι τον 6ο μήνα θηλάζει μόνο το 4% των παιδιών!

"οι Ελληνίδες μητέρες διακόπτουν το θηλασμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον έκτο μήνα ζωής των βρεφών το ποσοστό έχει μειωθεί στο 4%. Αυτό φαίνεται να οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής, στη σαφή έλλειψη φιλοσοφίας μητρικού θηλασμού που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία, στην αδύναμη υποδομή στήριξης του μητρικού θηλασμού από τους επαγγελματίες υγείας τόσο στα νοσηλευτικά ιδρύματα όσο και στο πλαίσιο της κοινότητας-οικογένειας και, τέλος, στο μεγάλο βαθμό επιρροής των εταιρειών κονιοποιημένου γάλακτος στην Ελλάδα."

http://www.hjn.gr/actions/get_pdf.php?id=181

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63811

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τα 2 χρόνια ως ΕΛΑΧΙΣΤΟ όριο, λιγότερο από 1% των παιδιών στην Ελλάδα θηλάζει τον πρώτο χρόνο ζωής.

http://www.lactation.gr/

Καλύτερα πριν κατηγορήσουμε κάποιον ότι λέει ψέμματα, να ξέρουμε αν ισχύουν αυτά που λέμε εμείς οι ίδιοι.

Διαφημίσεις

Μόνο εναντίον των μητέρων στρέφεσαι, γιατί κανένας φορέας ή γιατρός δεν πρόκειται να σε ακούσει, ενώ 1000 μητέρες σε διαβάζουν και τις γράφεις όταν παρεξηγούνται και στη λένε.

Είναι πιο εύκολο να πυροβολεί κανείς τον αγγελιαφόρο :wink: (Don't shoot the messenger!) :P

Eίναι πολύ πιο δύσκολο να θυμώσει μια μητέρα με τον γυναικολόγο/παιδίατρο και με άλλα άτομα που υποτίθεται ότι την στήριζαν αλλά όπως αποδείχτηκε, τελικά δεν τη στήριζαν. Ο θυμός είναι δικαιολογημένος, απλά στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση.

Με το να τάσσομαι ενάντια στα άτομα που υπονομεύουν τις μητέρες στο θέμα του θηλασμού, τάσσομαι υπέρ των μητέρων, αφού τα συμφέροντά τους συγκρούονται.

Όσο για το θέμα της φύσης (άσχετα με το πώς είναι η φύση/συμπεριφορά των ζώων) ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής... :-(

Η κοπέλα προφανώς δεν έχει στην παρέα της κοπέλες που θηλάζουν ή αυτές σπανίζουν και επιβεβαιώνω ότι στον κόσμο που ζω και εγώ κάπως έτσι είναι...

Δυστυχώς λίγες γυναίκες θηλάζουν (όπως έγραψα παραπάνω, μέχρι τον 6ο μήνα στην Ελλάδα θηλάζουν μόνο 4 στις 100 μητέρες). Οι περισσότερες γυναίκες, όταν με ρωτάνε αν θηλάζω, φαίνεται σαν να περιμένουν να τους πω ότι δεν θηλάζω. Κάπου μέσα τους μπορεί να είναι πιο ευχάριστη αυτή η απάντηση γιατί είναι αυτό που κάνανε οι ίδιες. Όταν λέω ότι θηλάζω (πόσο μάλλον στην "προχωρημένη" ηλικία των 5 μηνών) βλέπω ότι τους ξυπνάει δυσάρεστα συναισθήματα. Ίσως επειδή ο θηλασμός να ήταν κάτι που το προσπαθήσανε αλλά με τη "βοήθεια" καλοθελητών κατέληξαν να μην το καταφέρουν και για να συμφιλιωθούν με αυτήν την εξέλιξη προσπαθούν να υποτιμήσουν και να υποβαθμίσουν τη σημασία του, αντί να εξετάσουν ποιος και τι έφταιξε που δεν θηλάσανε. :-(

]

Όσο για το θέμα της φύσης (άσχετα με το πώς είναι η φύση/συμπεριφορά των ζώων) ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής... :-(

και η προβατινα τι ειναι?? ερπετο???

για να σε βοηθησω να καταλαβεις για ποιο λογο πιστευω οτι το προβλημα σου δεν ειναι να ενημερωσεις αλλα να νιωσεις η καλυτερη μαμα του κοσμου , απαντησε στον εαυτο σου "τι γνωμη εχεις για τις μητερες που ενω ξερουν τα οφελη του θηλασμου και οι γιατροι τις παροτρυναν να το κανουν, αυτες ΕΠΕΛΕΞΑΝ να δωσουν σκονη."

Μπουρμπουρ, μπραβο για την ειλικρινεια σου. Και εγω πιστευω οτι τα οφελη ειναι 50 -50 για μαμα και παιδι και για τη μαμα ειναι περισσοτερο ψυχολογικα τα οφελη. ;)

τελικά το θέμα όπως τίθεται σε διάφορα σημεία έχει πολύ μα πολύ πλάκα!!!!!!!!!

κάπου ξεφεύγει τελείως και γίνεται γελοίο.

κρίμα μια τόσο φυσική εξέλιξη να ξεφτυλίζεται έτσι και στην διαδικτυακή μας και στην πραγματική μας ζωή, όπου και εγώ ναι συνειδητά το ξεφτυλίζω, γιατί βαρέθηκα να το παίζω μλκς και να μη λεω κουβέντα, όταν στα 4+ χρόνια θηλασμού κοιτάγανε να μου την πούνε και να με μειώσουν κι ας είναι γλυκιά μου geogri τρατζικ...... !!!!!!!!!!

καλόοοοοοοοοοοοοοο

εμένα πάντως προς κάμπια μου δείχνει

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

πραγματικα δεν πιστευω οτι το προβλημα σου αφορα στο θηλασμο αλλα στ οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ Κ ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ. οσο για τα ποσοστα κ τις ερυνες αλλαζουν καθημερινα...πριν 1ο χρονια που γεννησα το πρωτο οντως θηλαζαν ελαχιστες δεν υπηρχε πληροφορηση κ σε παροτρυναν σε ξενο γαλα ως η ιδανικη λυση. πριν 3.5 χρονια που γεννησα το 2ο οι μαιες σου επιβαλλαν να θηλασεις αλλα ειχαν κ το μπουκαλακι διπλα...πριν οχτω μηνες που γεννησα το 3ο ολες θηλαζαμε με πολλη παροτρυνση απο τις μαιες συγουρα δεν το συνεχισαμε ολες αλλα πολλες θηλασαμε για καιρο...

η κορη μου με αποκλειστικο θηλασμο μεχρι 4 μηνων εκανε 2 φορες βροχιολιτιδα χωρις ιστορικο χωρις να καπνιζουμε.

Underage να σου εξηγησω γιατι το βρηκα τρατζικ. Πριν μεινω εγκυος δεν ειχα ιδεα για τον θηλασμο,ποσο μαλλον για τον μακροχρονιο. Δεν υπηρχαν κ πολλα μωρα στο περιβαλλον μου.καποια στιγμη συζητουσα με μια συναδελφο η οποια μου ειεπ οτι θηλαζει το παιδι της,3 χρονων. Ως ασχετη με το θεμα εγω την ρωτησα αν γινεται αυτο κ η κοπελα μου εξηγησε οτι οσο υπαρχει ζητηση,υπαρχει κ γαλα. Αν εκεινη την ωρα με ψεκαζε με γαλα,θα την εβριζα σιγουρα. Το θεμα ειναι οτι οσοι ρωτανε δεν το κανουν ολοι απο κακια αλλα επειδη δεν γνωριζουν,επειδη δεν χρειαστηκε να ενημερωθουνε για τον θηλασμο!

Κ κατι ασχετο,ελεος πια με τις συγκρισεις με τα ζωα! Ενταξει,θηλαστικα ειμαστε ολοι αλλα ο ανθρωπος εχει κ κατι επιπλεον,την λογικη η οποια τον βοηθαει να ενημερωθει,να επιλεξει,να αποφασισει. Τα ζωα δεν εχουν αυτη την πολυτελεια κ οι συνεπειες ειναι αναποφευκτες

Χθες μια προβατινα γεννησε 4δυμα τα 3 τα εβγαλε νεκρα και το ενα ζωντανο αλλα φαινοταν πως θα πεθανει κ αυτο ηταν απο πανω του για ωρες μπε και μπε το ταιζε το καθαριζε αυτο το καημενο δεν μπορουσε να σηκωθει...μεχρι που ψοφησε..Εεεε απο χθες η προβατινα δεν ηταν καλα καθοταν κατω και αυτη εψαχνε το αρνακι της...μεχρι που της πηγαμε ενα αλλο σημερα μολις λιγων ωρων...Η προβατινα οχι μονο σηκωθηκε και φανηκε διαφορα στην διαθεση της αλλα το ταισε το καθαρισε κτλ νομιζωντας πως ειναι το δικο της!

Εγω αυτην την πλευρα της φυσης ξερω...

υπεροχη ιστορια!με εκανες να δακρυσω στα καλα καθουμενα...

οσο θηλαζεις εχεις ή οχι περιοδο?η κοπελα που θηλαζει 4,5 χρονια?

δεν ειναι π ο λ λ α ??? :confused: . η ζωη της ειναι κανονικη με ενα παιδι που μιλαει και καταλαβαινει να βλεπει το στηθος της? ο αντρας την αγγιζει κανονικα? ευλογες αποριες απο μια μελλουσα μανα...(βρε τι τραβαμε)

Δυστυχώς λίγες γυναίκες θηλάζουν (όπως έγραψα παραπάνω, μέχρι τον 6ο μήνα στην Ελλάδα θηλάζουν μόνο 4 στις 100 μητέρες). Οι περισσότερες γυναίκες, όταν με ρωτάνε αν θηλάζω, φαίνεται σαν να περιμένουν να τους πω ότι δεν θηλάζω. Κάπου μέσα τους μπορεί να είναι πιο ευχάριστη αυτή η απάντηση γιατί είναι αυτό που κάνανε οι ίδιες. Όταν λέω ότι θηλάζω (πόσο μάλλον στην "προχωρημένη" ηλικία των 5 μηνών) βλέπω ότι τους ξυπνάει δυσάρεστα συναισθήματα. Ίσως επειδή ο θηλασμός να ήταν κάτι που το προσπαθήσανε αλλά με τη "βοήθεια" καλοθελητών κατέληξαν να μην το καταφέρουν και για να συμφιλιωθούν με αυτήν την εξέλιξη προσπαθούν να υποτιμήσουν και να υποβαθμίσουν τη σημασία του, αντί να εξετάσουν ποιος και τι έφταιξε που δεν θηλάσανε. :-(

Καταλαβαίνω από πού ξεκινάει το σκεπτικό σου. Ότι αν πάνω σε αυτές τις στιχομυθίες καταλήγεις να εισπράττεις ότι φαίνεσαι ως βιτσιόζα ή θαύμα της φύσης που θηλάζεις στον πέμπτο μήνα, κάπου λες, κάτσε ρε γμτ, δεν κάνω εγώ το παράξενο που θηλάζω, εσείς το κάνετε που δίνετε μπουκάλι... Αλλά παρασύρεσαι και χάνεις το δίκιο σου...

Διαφημίσεις

δεν ειναι π ο λ λ α ??? :confused: . η ζωη της ειναι κανονικη με ενα παιδι που μιλαει και καταλαβαινει να βλεπει το στηθος της? ο αντρας την αγγιζει κανονικα? ευλογες αποριες απο μια μελλουσα μανα...(βρε τι τραβαμε)

Βιάζεσαι να ξαναδείς περίοδο; Γιατί; Σου έλειψε;

:lol::lol::confused:

Ο άντρας αμα ξενερώσει θα το πει/θα το δείξει. Και εσύ ανάλογα θα πράξεις όσον αφορά τις αντιδράσεις του παιδιού. Δεν θα παραμείνει για πάντα άβουλο βρέφος, θα δείχνει τι σκέφτεται.

Η ζωή μια χαρά κανονική είναι. Δεν φυτρώνει τρίτο μάτι ή τρίτο πόδι ή κάτι τέτοιο.

Εμένα αυτό που μου κάνει πραγματικά εντύπωση, τουλάχιστον από τον κύκλο των προσφάτως μαμάδων, είναι ότι όλες θηλάζουν.Και όχι για 3-4 μήνες αλλά πολύ περισσότερο.Και οι περιπτώσεις που δεν θήλασαν (που δεν ήταν πολλές) προσπάθησαν μέχρι τέλους, είχαν ενημερωθεί πολύ καλύτερα από πρίν για τον θηλασμό και τελικά δεν τα καταφεραν όπως θα περίμεναν.Το δεύτερο που με προβληματίζει είναι ότι όντως πολλοί παιδίατροι προωθούν την φόρμουλα.Αν μια γυναίκα θέλει να θηλάσει, να ενημερωθεί και τελικά να τα καταφέρει πρέπει να έχει τον παιδίατρο θεό?Τι είμαστε άβουλα όντα ή μήπως ζώα(αφού αναφέρθηκαν παραπάνω)?Ευτυχώς η πληροφόρηση για το κάθετί είναι διάχυτη στο διαδίκτυο, σε βιβλία ακόμα και σε πολύτιμες συμβουλες πιο έμπειρων γυναικών.Οταν ο άνθρωπος κάνει έρευνες... ο Θεός γελάει.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Η μικρή μου αποθήλασε περίπου πριν από 2 μήνες. Η ζωή μας εώς τώρα ήταν κανονική. Περίοδο είχα από όταν η μικρή ήταν 1,5 χρονών. Με τον άντρα μου δεν έιχαμε πολλές επαφές αλλά δεν έφταιγε ο θηλασμός. Εγώ είχα άλλα θέματα. Ο άντρας μου μια χάρα ήθελε.

Η μικρή ποτέ δεν είχε πρόβλημα με το στήθος μου και ποτέ δεν το συνδύασε με τίποτα περισσότερο παρά μόνο με το φαγητό της και ίσως και με τον ύπνο της αφού συχνά θήλαζε για να κοιμηθεί. Ακόμη όταν με βλέπει γυμνή λέει "γάλα" αν και δεν κάνει καμιά κίνηση για να πιει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Είναι πιο εύκολο να πυροβολεί κανείς τον αγγελιαφόρο :wink: (Don't shoot the messenger!) :P

Eίναι πολύ πιο δύσκολο να θυμώσει μια μητέρα με τον γυναικολόγο/παιδίατρο και με άλλα άτομα που υποτίθεται ότι την στήριζαν αλλά όπως αποδείχτηκε, τελικά δεν τη στήριζαν. Ο θυμός είναι δικαιολογημένος, απλά στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση.

Με το να τάσσομαι ενάντια στα άτομα που υπονομεύουν τις μητέρες στο θέμα του θηλασμού, τάσσομαι υπέρ των μητέρων, αφού τα συμφέροντά τους συγκρούονται.

δεν μίλησες καθόλου όμορφα για τις μη θηλάζουσες, καμμιά δικαιολογία δεν έχεις γι'αυτό. Οσους γιατρούς, θυμούς και απωθημένα-ορμόνες σου κι αν βάλεις μέσα. Θα μπορούσες εναλλακτικά να κάνεις τη δουλειά σου και λογαριασμό να μη δίνεις, αλλά προφανώς δεν θα είχε αξία για σένα τότε ο θηλασμός, αν δεν έχεις κάπου να το...επιδείξεις.

Σου εύχομαι και όταν τοπαιδί σου θα σταματήσει να θηλάζει να έχεις πολλά όμορφα πράγματα να καυχηθείς, εκτός κι αν μασάς άπειρα χρόνια την καραμέλα "εμείς θηλάσαμε, εσείς?"

πως να γίνει, άλλοι εξαρτόνται από τα τσιγάρα, το φαί, το ποτό, άλλοι από την αναγνώριση του κοινωνικού περίγυρου ;)

Είσαι τυχερή που έχεις τόσο λίγα να αποζητάς από τον εαυτό σου, γιατί ξέρεις υπάρχουν τόσα άλλα πέρα από το θηλασμό του μικρού σου σε αυτή τη ζωή ;)

εύχομαι να μην το ανακαλύψεις αργά αυτό με τις παρωπίδες του θηλασμού :D

α και δεν έχω κανένα θυμό με το γυναικολόγο ή τους γιατρούς μου αλλά με άτομα σαν εσένα που προσάπτουν σε άλλους τις δικές τους...αμπελοφιλοσοφίες!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

]

για να σε βοηθησω να καταλαβεις για ποιο λογο πιστευω οτι το προβλημα σου δεν ειναι να ενημερωσεις αλλα να νιωσεις η καλυτερη μαμα του κοσμου , απαντησε στον εαυτο σου "τι γνωμη εχεις για τις μητερες που ενω ξερουν τα οφελη του θηλασμου και οι γιατροι τις παροτρυναν να το κανουν, αυτες ΕΠΕΛΕΞΑΝ να δωσουν σκονη."

Μπουρμπουρ, μπραβο για την ειλικρινεια σου. Και εγω πιστευω οτι τα οφελη ειναι 50 -50 για μαμα και παιδι και για τη μαμα ειναι περισσοτερο ψυχολογικα τα οφελη. ;)

συμφωνώ, όσο για τα bold, όσο δίνουμε σημασία σε τέτοια φαινόμενα, τόσο χαίρονται και...εξαπλώνονται!

Από την άλλη πως να αφήσεις να παραπληροφορούν και να παραμυθιάζονται? (το δεύτερο είναι αναπόφευκτο έτσι κι αλλιώς!)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Βρε κορίτσια, μη λέτε ότι να' ναι, έλεος δηλαδή! Δεν είπα πουθενά ότι είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου. Είπα το αντίθετο. Ότι ενώ κάνω το πιο απλό(εκτός από λίγες περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρό εμπόδιο) και αυτονόητο πράγμα, το οποίο κάνουν οι μητέρες εδώ και χιλιάδες χρόνια, πολλές γυναίκες που δεν έχουν θηλάσει με κοιτάνε λες και κάνω καμιά φοβερή θυσία.

Έχουν την εντύπωση (λόγω όσων έχουμε αναφέρει -σκόπιμη παραπληροφόρηση, γαλακτοβιομηχανία, έλλειψη στήριξης) ότι είναι πολύυυυυυυ δύσκολο να θηλάζεις. Πόσο μάλλον αποκλειστικά, ενώ είναι κάτι που έρχεται φυσιολογικά μετά τη γέννα. Δηλαδή, ενώ φυσιολογικά η πλειοψηφία των γυναικών μπορεί να θηλάσει, και αυτές που όντως δεν μπορούν είναι η εξαίρεση, έχουμε φτάσει στο σημείο ως κοινωνία (μιλάω για την Ελλάδα, γιατι σε άλλες χώρες θηλάζουν σχεδόν όλες οι γυναίκες) να δεχόμαστε ότι ο κανόνας είναι να μη θηλάζουμε(ή να θηλάζουμε πολύ λίγο) και όσες καταφέρουν να θηλάζουν είναι αξιόλογες εξαιρέσεις.

Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι το μόνο που προσφέρει η μητέρα στο παιδί είναι ο θηλασμός και όποιο παιδί θηλάζει δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα επειδή θηλάζει. Που τα βρίσκετε αυτά;;; :confused: Έλεος!!!!

Μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μου!

Σκέφτομαι όλες τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές συνέπειες της αυτής της άρνησης της φύσης μας.

Διαβάζω για τις κοινωνικές επιπτώσεις του μη θηλασμού. Στις ΗΠΑ ξεκινήσανε καμπάνια υπέρ του θηλασμού επειδή το οικονομικό κόστος λόγω των παιδιών που δεν θηλάζουν (και αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο βαριά) είναι τεράστιο. Οι αλλεργίες σε έξαρση λόγω ξένου γάλακτος. Φυσικά εδώ, στη χώρα της κοντόφθαλμης πολιτικής, είναι προτιμότερο να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα κόβοντας μισθούς.

Πολλές φορές όταν θηλάζω, ο άντρας μου μου λέει «Ξέρεις πόσες γυναίκες θα σε ευγνωμονούν αύριο-μεθαύριο που θα μεγαλώσει ο γιος μας;». Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι ξεκάθαρη για τις συνέπειες του μη θηλασμού. Συναισθηματική ανασφάλεια. Αστάθεια. Έλλειψη. Συμπλέγματα. Αλλά και στην πράξη βλέπω ότι οι σημερινοί 30ηδες είναι η 1η γενιά αντρών που αργεί να ωριμάσει, που είναι ευθυνοφοβική, σχεσο-φοβική. Περιέργως το παραδέχονται και οι ίδιοι. Είναι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες αποτέλεσαν τα πρώτα θύματα των συμφερόντων της βιομηχανίας γάλακτος και των παιδιάτρων που την υπηρετούσαν (ποιος Ιπποκράτης; ). Η 1η γενιά που βίωσε τον βίαιο αποχωρισμό από το μητρικό στήθος - με όλες τις υπαρξιακές του διαστάσεις. Τυχαίο;

Το Μέλλον; Πόσο ισορροπημένη μπορεί να είναι μια κοινωνία που δεν θηλάζει; Που τα παιδιά στερούνται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης; Πώς θα είναι ο κόσμος όταν οι πολίτες του έχουν ξεκινήσει τη ζωή τους με ένα βασικό βιολογικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό, με ανισορροπία;

Θλιβερές ερωτήσεις.

:-(

Κάπου εδώ δεν αναφέρεις ότι τα παιδιά που δεν θηλάζουν γίνονται βιολογικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά κενά και ανισόρροπα? Επομένως, αναφέρεις σαφέστατα ότι όσες μητέρες δεν θήλασαν ανατρέφουν παιδάκια που εμέσως πλην σαφώς δεν θα είναι ενταγμένα ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Μην λες σε παρακαλώ ότι δεν προσβάλλεις όσες μανούλες δεν θήλασαν, γιατί το κάνεις με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα αναφέροντας ανυπόστατα επιχειρήματα!!

μπεμπουλα μου καλη απ οτι καταλαβαινεις κανεις δεν μπορει να ξεπερασει το πρωτο σου ποστ, ακομα κι αν λες παρακατω διαφορα λογικα η αντικειμενικα πραγματα που οι περισσοτερες απο εμας αναγνωριζουμε, υπαρχει ενα σημειο στο οποιο σκονταφτεις και χανεις την οποια αντικειμενικοτητα σου με το θεμα, κι αυτο το σημειο ειναι οταν θεωρεις οτι ο θηλασμος ειναι πανακεια, το α και το ω για να ισορροπησει και να μεγαλωσει καποιος καλα, δεν ειναι ετσι,

ειναι ενα σημαντικο σταδιο για την εξελιξη μας αλλα ο καθενας μας το βιωνει διαφορετικα χωρις να σημαινει οτι αυτο το διαφορετικα-μοναδικα ειναι απαραιτητα καραστροφικο, κακο, η μετριο για μανα και παιδι,,,ολα ειναι τοσο σχετικα λοιπον,,οταν δεχτεις κατι τετοιο θα ειναι μια καλη αρχη

υπαρχουν κοινωνιες οπου οι γυναικες υποστηριζονται και φροντιζονται καλυτερα στο θεμα θηλασμος, ειναι γεγονος,,,αλλα ειμαστε ελλαδα το παιρνουμε αποφαση κι αν μας ενδιαφερει την ψαχνουμε περισσοτερο,,,στην ελλαδα πρεπει να σκαψεις πολυ για τα αυτονοητα,,οποιος θελει σκαβει

ηλιθιες που θα σε κοιτανε σαν ουφο επειδη θηλαζεις χρονιαρικο παιδι θα συναντησεις πολλες,, αλλα ηλιθιες ο πλανητης εχει πολλες, αν δινεις σημασια σε τετοιους ανθρωπους το προβλημα ειναι δικο σου κι οχι δικο τους, εχουν δικαιωμα να ειναι και ηλιθιοι και κολλημενοι και κατα του μακροχρονιου θηλασμου

τελος ειναι ματαιο να προσπαθουμε να κανουμε πλυση εγκεφαλου στους αλλους για τα οφελη του θηλασμου, δεν γινονται με τη βια αυτα τα πραγματα,,,οποιος θελει να ακουσει κατι θα στο δειξει κι εσυ θα εκφρασεις την εμπειρια σου γνωση σου,,,δεν μπορει να φερεις στα μετρα σου τους αλλους,,,κοιτας να συνυπαρξεις μαζι τους με τις λιγοτερες δυνατας συνεπειες για την ψυχικη σου υγεια

Κάπου εδώ δεν αναφέρεις ότι τα παιδιά που δεν θηλάζουν γίνονται βιολογικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά κενά και ανισόρροπα? Επομένως, αναφέρεις σαφέστατα ότι όσες μητέρες δεν θήλασαν ανατρέφουν παιδάκια που εμέσως πλην σαφώς δεν θα είναι ενταγμένα ομαλά στο κοινωνικό σύνολο και θα έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Μην λες σε παρακαλώ ότι δεν προσβάλλεις όσες μανούλες δεν θήλασαν, γιατί το κάνεις με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα αναφέροντας ανυπόστατα επιχειρήματα!!

για να ειμαστε δικαιοι η μπεμπουλα εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει, το αν αυτα που λεει μας προσβαλλουν ειναι θεμα οπτικης δικης μας

οπως κι εκεινη δεν αξιζει να δινει λογαριασμο και να ντρεπεται που θηλαζει και να ανταπαντα η να αμυνεται σε οσους την κοιτανε καπως, ετσι και οσες δεν θηλασαν δεν χρειαζεται να παιρνουν προσωπικα τα οσα βαρυγδουπα λεει καποιος για το θηλασμο

οποιος εχει κανει ειρηνη με τις επιλογες του δεν θα προσβληθει επι της ουσιας

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...