Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

αχ κοριτσάκι μου σε ευχαριστώ πάααααααααρα πολύ!

έχω ανάγκη να ξέρω πως όλα πήγαν καλά.

προσέχω την διατροφή μου αλλά το άγχος όσο να ναι για να πάνε όλα καλά το έχω.

φοβάμαι περισσότερο γιατί εμένα μου εμφανίστηκε νωρίς.

σε ευχαριστώ πολύ και πάλι γιατί μη νομίζεις και εγώ κουράγιο χρειάζομαι.

να χαίρεσαι και εσύ το μωράκι σου :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Vicky ειχες μετρησει ποτε την πιεση σου προ εγκυμοσύνης; Μηπως ειχες απο πριν; Τις πρωτες εβδομαδες της εγκυμοσυνης και μεχρι την 20η που την εντοπισες η πιεση σου ηταν φυσιολογική;

είχα πίεση και νωρίτερα έκανα όλες τις εξετάσεις μου είπαν πως μάλλον έφταιγε το παραπάνω βάρος έτσι έχασα 18 κιλά και δεν είχα. είχα βάλει 2 φορές holter 24ωρης πίεσης και ο καρδιολόγος είπε πως το 12,5 - 8,5 ήταν μια χαρά.απλά να την παρακολουθώ όπως και έκανα. μέχρι τώρα η πίεση ήταν 13 - 9 αλλά ξαφνικά ανέβηκε στο 15 - 10 και μου έδωσαν τα χάπια. Ί σως φταίει το ότι πήρα μέχρι τώρα 8 κιλά. όμως προσέχω τι τρώω δεν τρώω απο έξω η γλυκά αλλά πολλά φρούτα. δεν έχω πάρει στο υπόλοιπο σώμα...το τζίν μου κάνει στα πόδια ακόμα αλλά έχω τεράστια κοιλιά σε σημείο που μου λένε μήπως έχεις δίδυμα?

πάντως τώρα με 2 aldomet των 250 η πίεση είνααι 12,5 - 8,5 και 13 - 9 μόλις ξυπνάω το πρωί.

με πήρε΄τώρα η κουνιάδα μου και μου έκλεισε ραντεβού σε δημόσιο με κάποιον που από ότι μου είπε έχει μεγάλη εμπειρία σε εγκυμοσύνες με πίεση... για να δούμε....

Εγώ λέω να κόψεις και το αλατι μαχαιρι και θα συνέλθει και η πιεσή σου.

Εγω παίρνω 2 χαπια ένα πρωί ένα απογευμακαι αν αυξηθεί μου ειπε να παίρνω και ένα το μεσημέρι. ΑΛλωστε μέχρι 14-15 η μεγάλη και 9 η μικρή ειναι καλά .....δεν χρειαζεται να ανησυχείς δηλαδή.

h1j3ge0poz8uv790.png

Διαφημίσεις

ναι το ξέρω για αυτό και στην αρχή ο καρδιολόγος μου με τον γυναικολόγο δεν είχαν ανησυχήσει...αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ξεκίννησε πολύ νωρίς και από όσο ξέρω η πίεση όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνει. ο γυναικολόγος λίγο με προβλημάτισε γιατί δεν τον είδα και πολύ αισιόδοξο.......εννοείτε τυριά και αλάτι τα έχω κόψει.

ΑΛλωστε μέχρι 14-15 η μεγάλη και 9 η μικρή ειναι καλά .....δεν χρειαζεται να ανησυχείς δηλαδή.

γενικά ναι αλλά στην εγκυμοσύνη όχι, το 14-15 είναι πολύ και θέλει προσοχή.

αυτό ακριβώς μου είπαν και για αυτό ξεκίνησα το χαπάκι.

τώρα το περισσότερο που έχω μετρήσει και αυτό μόλις ξυπνάω και λίγο πρίν φύγω για δουλειά ειναι 13 - 9 και το βράδυ 12,5 - 8,5

κορίτσια βοήθεια !

πήρα τον καρδιολόγο και του είπα πως η πίεση είναι΄πάλι 13 - και μου είπε να πάω το απόγευμα απο εκεί να με δει να μιλησουμε και με τον γυναικολόγο μου...λέει υπάρχει πρόβλημα..

κατά πάσα πιθανότητα θα σου ζητήσει triplex καρδιάς, καρδιογράφημα και ίσως σου αλλάξει τη δοσολογία του φαρμάκου. Μη φοβάσαι όμως, δεν είσαι η μόνη! εγώ τα έκανα τα παραπάνω μαζί και με αιματολογικές. Τα μωράκια δεν παθαίνουν τίποτα αρκεί να σε παρακολουθεί ο γιατρός και να ρυθμίζετε την πίεση και να μην "ξεφεύγει" τελείως.

Διαφημίσεις

πήρα τον γυναικολόγο και μου είπε να ηρεμήσω και ότι άδικα με αγχώνει ο καρδιολόγος γιατί όταν είναι κάτω απο 14 - 9 είναι οκ καθώς επίσης και ότι απο δυο που παίρνω τώρα μπορώ να το πάω στα 6 την ημέρα. εδώ έχουμε ξεγεννήσει λέει άλλες με μεγαλύτερη πίεση μην φοβάσαι......

πήρα τον γυναικολόγο και μου είπε να ηρεμήσω και ότι άδικα με αγχώνει ο καρδιολόγος γιατί όταν είναι κάτω απο 14 - 9 είναι οκ καθώς επίσης και ότι απο δυο που παίρνω τώρα μπορώ να το πάω στα 6 την ημέρα. εδώ έχουμε ξεγεννήσει λέει άλλες με μεγαλύτερη πίεση μην φοβάσαι......

σου απαντώ για την τονισμένη φράση:

βρε εγώ δεν είχα 18-9 τι φοβάσαι, μια χαρούλα γέννησα και το μωρό μου είναι μια χαρούλα και εκείνος.... ηρέμησε, το άγχος σου κάνει χειρότερο κακό

συγνώμη για το ζάλισμα πρωί πρωί. εχθές που ήμουν στον καρδιολόγο μου είπε να πάω η στο Αρεταίειο ή στο Αλεξλανδρας που έχουν ειδικό τμήμα για εγκύους με προβλήματα όπως η πίεση. ναι μέν μπορεί να πέσει η πίεση είπε με το aldomet των 500 αλλά πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνω εξετάσεις. Εσεις κάνατε κάτι τέτοιο? Γνωρίζετε εάν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα στο Ελενα?

ζητώ ξανά συγνώμη που σας ζαλίζω.

βρε εγώ δεν είχα 18-9 τι φοβάσαι, μια χαρούλα γέννησα και το μωρό μου είναι μια χαρούλα και εκείνος.... ηρέμησε, το άγχος σου κάνει χειρότερο κακό

γέννησες νωρίτερα ? με καισαρική ? μπήκε το μωρό θερμοκοιτίδα? χρειάστηκε να νοσηλευτείς πρίν η μτεά περισσότερο? όλα αυτά με αγχώνουν και θα φύγω απο το ιασώ....

Διαφημίσεις

γέννησες νωρίτερα ? με καισαρική ? μπήκε το μωρό θερμοκοιτίδα? χρειάστηκε να νοσηλευτείς πρίν η μτεά περισσότερο? όλα αυτά με αγχώνουν και θα φύγω απο το ιασώ....

Γέννησα την 37+6 με καισαρική τομή (δεν με είχαν πιάσει πόνοι) απλά εγώ είχα πίεση και σάκχαρο (με ινσουλίνη) και είχα πάρει 44 κιλά και ο γιατρός έτρεμε για την υγεία μου πια και με έβαλε χωρίς να περιμένει το πότε θα το αποφάσιζε ο μικρός.

Ο γιος μου γεννήθηκε 3700 σχεδόν και 54 πόντους και την πρώτη ημέρα τον έβαλαν στην εντατική παρακολούθηση επειδή είχα υψηλό σάκχαρο ΟΧΙ από την πίεση.

Εγώ τη πρώτη ημέρα μπήκα στην εντατική παρακολούθηση γιατί ανέβασα πίεση μέσα στο χειρουργείο (ολική) και έκρινε ο αναισθησιολόγος ότι έπρεπε να με παρακολουθήσουν εκτενέστερα, αλλά την επόμενη πήγα στο δωμάτιο μου.

Τα μωρά είναι υπερ προστατευμένα, μη φοβάσαι! Όλα θα πάνε μία χαρούλα!

συγνώμη που μπαινοβγαίνω και τα γράφω όλα λίγο λίγο αλλά είμαι ση δουλειά.

τα είχες απο πρίν η εμφανίστηκαν κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης? τώρα η εκγυμοσύνη σου πως είναι? πήγαινες συχνά για εξετάσεις μήπως έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου και εσύ με το καλό!!!

Όλα αυτά είναι αποκτήματα των εγκυμοσύνων μου! :lol: που μετά τουλάχιστον για καλή μου τύχη φεύγουν από μόνα τους χωρίς καμία προσοχή :D πάλι καλά.... :cool:

καλημερα!

η δερματολογος μου ειπε να καθαριζω το τραυμα (μετα τη χειρουργικη αφαιρεση του ογκιδιου) με octenisept

δραστικες ουσιες octenidinedihydrochloride 0.1%, phenoxyethanol 2%. εκδοχα sodium glyconate, cocamidopropyl betaine 305 sol, glycerol solution (85%), sodium hydroxid.. τα εψαξα στο γνωστο site http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp αλλα μαλλον δεν εψαξα καλα γιατι δεν τα βρηκα!

μου συνεστησε δυο φορες τη μερα να κανω spray με αυτο και να το καθαριζω με οξυζενε πριν...

στις ειδικες προφυλαξεις λεει θηλασμος εφαρμοζεται κατα τη διαρκεια του συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου. να αποφευγεται η χρηση στην περιοχη των μαστων...

καμια ιδεα???? :?

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό τόπικ, αλλά θέλω να ρωτήσω..

μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου τώρα που θηλάζω; στην εγκυμοσύνη μου τα έβαψα μία στον τέταρτο και μία στον όγδοο μήνα με φυτική βαφή του Κορρέ. Και τώρα με την ίδια θέλω να τα βάψω, αλλά κάνει; μήπως περνάει τίποτα στο γάλα; η μκρή μου σε μια βδομάδα κλείνει το δεύτερο μήνα...

Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό τόπικ, αλλά θέλω να ρωτήσω..

μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου τώρα που θηλάζω; στην εγκυμοσύνη μου τα έβαψα μία στον τέταρτο και μία στον όγδοο μήνα με φυτική βαφή του Κορρέ. Και τώρα με την ίδια θέλω να τα βάψω, αλλά κάνει; μήπως περνάει τίποτα στο γάλα; η μκρή μου σε μια βδομάδα κλείνει το δεύτερο μήνα...

Μπορεις να τα βαψεις! :)

Καλημέρα :D

Σίγουρα τα έχετε ξαναπεί αλλά για να το τσεκάρω ξανά ...

Το e-lactancia είναι τελείως αξιόπιστο ?

Πρέπει να πάρω αντιβίωση, ο γιατρός πρότεινε vibramycin και όταν του είπα ότι θηλάζω το σκέφτηκε λίγο και είπε καλύτερα να πάρω τα augmentin

Το lactancia τα βγάζει και τα δύο ασφαλή αλλά με τα vibramycin επειδή είναι πιο "δυνατά" θα παίρνω 2 χάπια την ημέρα ενώ με τα augmentin θα παίρνω 3

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να καταπιώ χάπια, πνίγομαι :oops:

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Σίγουρα τα έχετε ξαναπεί αλλά για να το τσεκάρω ξανά ...

Το e-lactancia είναι τελείως αξιόπιστο ?

Δες μεσα στο site ποιοι είναι, πού είναι και τι κάνουν. Αν σου φανεί κάπως περίεργο μην το εμπιστεύεσαι...

Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δουλειά άλλων...

Εχω απο χθες ενα φρικτό πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, σαν να έχω ενα σφυρί και να μου ανοίγει το κεφάλι σε εκείνο το σημείο, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, μίλησα με το γιατρό και μου είπε να μην πάρω χάπια επειδή θηλάζω και να κάνω εντριβές στον αυχένα με κάποιες σταγόνες, γιατί μάλλον είναι μυικός πόνος απο τον αυχένα. Εγώ μπήκα στο site που αναφέρετε και απο τα συστατικά που περιέχουν αυτές οι σταγόνες μόνο μια ουσία θεωρείται ασφαλής και όλες οι υπόλοιπες εμπεριέχουν πιθανό κίνδυνο και άρα δεν πρόκειται να τις πάρω.το θέμα όμως είναι οτι πονάω ΦΡΙΚΤΑ είναι σαν να με χτυπάει ρεύμα και το χειρότερο είναι οτι το μωρό λες και το έχει καταλάβει και είναι και αυτό εκνευρισμένο ακόμη και κατά τη διάρκεια του θηλασμού... συν τις άλλοις έχω και περίοδο!!!!!!!! τέλος πάντων, ξέρει κάποια απο εσάς αν μπορώ να κάνω άφοβα εντριβές με voltaren και μέχρι πόσα panadol μπορώ να πάρω; Αγλαία, πες μου όταν μπορέσεις σε παρακαλώ τη γνώμη σου γιατί μονο εσένα εμπιστευόμαστε, οι γιατροί μας στην πλειοψηφία τους είναι τελείως άσχετοι στα θέματα ασφάλειας των φαρμάκων για το θηλασμό...περιμένω....ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...