Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

εννοεις το LORACARBEF??

αν ναι,γραφει οτι ειναι 0 ο κίνδυνος-τότε τί σε πειράζει το πότε θηλάζεις? Αλλο το ιδανικό και άλλο το εφικτό...

αν κάτι δεν κατάλαβα συγγνώμη.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μανινα ευχαριστώ για την απάντηση

Το κουτί γράφει LORBEF, το ίδιο είναι έχει την δραστική ουσία LORACARBEF.

Κοίτα προφανώς μιλάω για το ιδανικό έτσι όπως το σκέφτεσαι, αλλά ρε συ, ψιλοτρόμαξα και από το site το e-lactancia, που αναφέρει σαφώς ότι οκ είναι 0-ασφαλές αλλά στο χρόνο maximum δράσης αποφεύγουμε να θηλάσουμε και γενικά η οδηγία είναι θηλάζω κ μετά παίρνω το φαρμακο. Το ίδιο όμως μου είπε και η παιδίατρος, οκ συμβατό αλλά δεν παίρνω αντιβίωση και θηλάζω στο καπάκι

Εσύ κατάλαβα ότι προφανώς, αν τύχει να πάρεις φάρμακο εφαρμόζεις αυτό που προκύπτει στην πράξη, δλδ αν ζητήσει το μωρό γάλα, ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει αρκετός χρόνος, απλά θηλάζεις, σωστά??

Χρονια πολλά κ καλή χρονια :D

.png

Εσύ κατάλαβα ότι προφανώς, αν τύχει να πάρεις φάρμακο εφαρμόζεις αυτό που προκύπτει στην πράξη, δλδ αν ζητήσει το μωρό γάλα, ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει αρκετός χρόνος, απλά θηλάζεις, σωστά??

ναι καλή μου,στους 14 μηνες που θηλάζω εχω παρει δυστυχως 3 φορες αντιβίωση,και έτσι κάνω,αν γινεται να αποφευχθει οκ,αλλιως τί να κάνω... :roll:

καλή χρονιά!!!

Μανινα ευχαριστώ για την απάντηση

Το κουτί γράφει LORBEF, το ίδιο είναι έχει την δραστική ουσία LORACARBEF.

Κοίτα προφανώς μιλάω για το ιδανικό έτσι όπως το σκέφτεσαι, αλλά ρε συ, ψιλοτρόμαξα και από το site το e-lactancia, που αναφέρει σαφώς ότι οκ είναι 0-ασφαλές αλλά στο χρόνο maximum δράσης αποφεύγουμε να θηλάσουμε και γενικά η οδηγία είναι θηλάζω κ μετά παίρνω το φαρμακο. Το ίδιο όμως μου είπε και η παιδίατρος, οκ συμβατό αλλά δεν παίρνω αντιβίωση και θηλάζω στο καπάκι

To kseno gala einai poly pio epikindyno gia to mwro apo ena asfales antibiotiko.

Gia farmaka ligotero asfalh asxoloumaste me tous xronous...

Διαφημίσεις

Να θηλάζω με τύψεις κ φόβο μήπως κάνω κακό, δε λέει...Φιλιά

KANONIKA OI TYPSEIS KAI O FOVOS THA EPREPE NA YPARXOYN OTAN DINEIS KSENO GALA... OMWS AYTO TO DINOUME XWRIS TYPSEIS KI AS EXEI MESA OUSIES ENTELWS AKATALLHLES GIA TROFIMA (APO MELAMINH EWS EPIKINDYNA KATALOIPA APO TO RAFINARISMA TWN ELAIWN...)

TYPSEI KAI FOVOS PREPEI NA YPARXEI MONO AN KANOYME VLAKEIES APO AGNOIA....

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΘΕΙ.

ΕΧΕΙ ΘΗΛΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ? ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ? ΓΕΝΝΗΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

Αυτό το έπαιρνα για τη πίεση και στη προηγούμενη εγκυμοσύνη μου και σε αυτή, με το που θα γεννήσεις με το καλό θα στο σταματήσουν :wink: (κι αν όχι δεν επηρρεάζει τόσο το μητρικό γάλα ~ αν και αυτό θα το συζητήσεις καλύτερα με τον γυναικολόγο σου)

Αν διαβάσεις εδώ http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp θα δεις ότι είναι ασφαλές ακόμα και όταν θηλάζεις να το παίρνεις. Οπότε εσύ που δεν θηλάζεις ακόμα σίγουρα δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα με τον μελλοντικό θηλασμό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Tα aldomet ειναι ασφαλη και τα κατα την κυηση και κατα το θηλασμο (επαιρνα 4 των 500 κατα την κυηση και 4 των 250 κατα τη αντληση γαλακτος για το μωρακι μου)

Διαφημίσεις

Ασφαλές.

Το επιβεβαιώνω κι εγώ που το παιρνα.

Δες το λινκ που σου έβαλαν παραπάνω, εκεί μπορείς να τσεκάρεις όποιο φάρμακο θέλεις.

Με το καλό το μωράκι σου!

να είστε καλά όλες και να χαίρεστε τα μωράκια σας.

με είχε πιάσει κατάθλιψη τόσες ημέρες γιατί και ο γιατρός μου δεν ήξερε!!!

πάντως παίρνω ένα χάπι το πρωί και η πίεση κάτω απο 13 και 9 δεν πέφτει.

την μετράω εδώ στην δουλειά και είναι 13,5 και 9,5.

εσάς σας έλεγαν να την μετράτε σε περίοδο ΗΡΕΜΊΑς?

μα καλά τότε τι μέτρηση θα είναι? σημασία δεν έχει η πίεση που έχεις όλη την ημέρα?

εσείς τι πίεση είχατε πρίν και μετά το χάπι?

Διαφημίσεις

Κι εγώ τη μετρούσα 2-3 φορές πρωί μεσημέρι βράδυ δηλαδή ή πρωί βράδυ.

Γέννησα με καισαρική, αλλά αυτό μη σε απασχολεί καθόλου.

Οι εξετάσεις σου είναι καλές? Σε ποιο μηνα είσαι?

ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ...ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΕΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

Εγώ έφτασα να έχω πίεση 18- 9 και αυτό είναι προεκλαμψία. Γέννησα με καισαρική γιατί ο γιατρός δε μπορεί να διακινδυνεύσει να σου ανέβει απότομα η πίεση κατά τον φυσιολογικό (έτσι μου είπε εμένα τότε τουλάχιστον). Τώρα τι να σου πω, στη δική σου περίπτωση ίσως προλάβετε να την ρυθμίσετε την πίεση και να μην χρειαστείς καισαρική.

είμαι στην 21Η εβδομάδα και το καταλάβαμε στην 20η .

δεν μου έδωσε κάποιες επιπλέον εξετάσεις πέρα απο γενική αίματος ζάχαρο και ούρων που κάνω κάθε μήνα.μου έδωσε άλλες δυο για την πίεση αλλά θα τις κάνω αρχές του Φλεβάρη που θα πάω να με δεί.

εσείς πότε ανεβάσατε πίεση? τι προσέχατε? πόσα χάπια πέρνατε? τελικά ρυθμίστηκε κάτω απο 12 - 8 ?

την μετρούσα εγώ 2-3 φορές την εβδομάδα και είχα 12,5 - 8,5 και 13 - 9 και υποτίθεται ήμουν στα όρια. κάθε μήνα την μετρούσε στο ιατρείο και είχα 13 - 9.έβαλα holter πίεσης 24ωρο και είχα μέσο όρο 14,5 - 9,5. στο β-επιπέδου κοίταξαν να δούν αν είχε γίνει κάποια ζημιά λόγω πίεσης και είπαν πως όχι.

...εσείς πότε ανεβάσατε πίεση? τι προσέχατε? πόσα χάπια πέρνατε? τελικά ρυθμίστηκε κάτω απο 12 - 8 ?

προσωπικά ανέβασα πίεση μετά τον 7ο και είχαμε jack pot στον 8ο και αρχές 9ου, όταν άρχισα τα χάπια μου έδινε 1 μετά 2.

Τώρα ξεκίνησα πριν από 2 εβδομάδες (αρχές 7ου με δίδυμα) και πέρνω ένα το πρωί κατά βούληση (δηλαδή αν είναι πάνω από 12+7 παίρνω αν όχι ξαναμετριέμαι το απόγευμα και πάλι βλέποντας και κάνοντας) σπάνια παίρνω πάνω από ένα

εντάξει 12 - 7 μια χαρά είναι.

εμένα με προβληματίζει που εμφανίστηκε τόσο μεγάλη πίεση απο τόσο νωρίς...

έχει συμβεί σε άλλη κάτι παρόμοιο? χρειάζομαι να ξέρω πως έχει ξανασυμβεί και όλα πήγαν καλά.

Εμένα μου παρουσιάστηκε η πιέση στον 8 μήνα στις αρχές μαλιστα παίρνω το ίδιο χάπι πρωί βραδυ μέχρι να γεννήσω. Παντως ειναι συνηθες φαινομενο στην εγκυμοσύνη η πίεση και καμιά φορα παραμένει μου ειπε ο γιατρος .

h1j3ge0poz8uv790.png

η πίεση σου τώρα πως είναι?

εμένα με ένα το πρωί και ένα το βράδυ πάλι 13 - 9 είναι....σε λίγες μέρες λογικά θα το αυξήσουμε.

αυτός είναι και ένας λόγος για να πάρω απόφαση να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί έχω και το άγχος μιας και ο γυναικολόγος μου είναι μόνο στο Ιασώ αν χρειαστεί να νοσηλευτώ λίγες μέρες παραπάνω η το παιδί χρειαστεί θερμοκητίδα τι θα κάνω...ίσα ίσα θα μαζεύαμε τα χρήματα για μια φυσιολογική γέννα.

λέω να πάω στο έλενα στο Διακάκη γιατί φαντάζομαι εκεί θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία....

Καταρχήν προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι συνέχεια γιατί αυτό σε αγχώνει και ανεβάζει την πίεση, ειδικά τη στιγμή που τη μετράς κι ανυπομονείς για το αποτέλεσμα.

Όλα πήγαν καλά κι έχουμε ένα υγιέστατο μωράκι!

Σήμερα η υψηλή πίεση είναι κάτι που αναγνωρίζεται έγκαιρα με τις εξετάσεις και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με την κατάλληλη αγωγή.

Εντάξει σου φαίνεται νωρίς, αλλά αυτό σημαίνει απλώς οτι θα έχεις το νου σου στην πίεση, θα την ελέγχεις, θα προσπαθείς να μην ταράζεσαι και ανεβαίνει, θα προσέξεις λίγο τη διατροφή σου - περιορισμένο αλλάτι, καφές κλπ - κι όλα θα πάνε καλά!

Τώρα για το δημόσιο, βρες έναν καλό γιατρό και πήγαινε εκεί αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής και ήρεμη.

Με το καλό το μωράκι σου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...