Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ateli

Recommended Posts

Φένια, ηρεμία...

Κατ'αρχήν καρπιαίο σωλήνα και τενονtίτιδα De Quervain παθαίνουν συχνότατα οι νέες μαμάδες και οφείλεται στο βάρος του μωρού που το σηκώνεις... Υποχωρεί όταν περπατήσει το μωρό.... :lol:

Σε εμάς δεν το έπαθα εγώ αλλά ο άντρας μου ο οποίος τα κάνει όλα εκτός από το να την θηλάζει... (σιγά μην μου πάρει την δουλειά :lol: ) Άρα καταλαβαίνεις πόσο επηρρεάζει η προλακτίνη...

Το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία, τσακ μπαμ οπότε και να το χρειαστείς μην σε απασχολεί. Παρακολούθησε τα συμπτώματα, αν χειροτερεύει καλύτερα να χειρουργηθείς. Ενέσεις κορτιζόνης μην κάνεις, μπορεί να βοηθήσουν για λίγο αλλά μετά χειροτερεύουν την κατάσταση...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 875
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ είχα πάθει (και έχω ακόμα σε πιο μικρό βαθμό) τενοντοαρθρίτιδα και ο ορθοπαιδικός μου είπε να θηλάσω όσο θέλω να θηλάσω γιατί αυτό προέχει και μετά να πάρω χάπια.

http://www.physio.gr/article_read.asp?id=82

Η συντηρητική αντιμετώπιση περιλαμβάνει:

1- Φαρμακευτική αγωγή όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα , παυσίπονα και κορτιζόνη (αποιδηματική δράση), που μπορεί να χορηγηθεί από το στόμα ή να γίνει απευθείας έγχυση στη περιοχή του καρπού. Προσοχή δίνεται στους διαβητικούς ασθενείς ώστε να μην απορυθμιστεί το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Άλλος τρόπος χορήγησης κορτιζόνης είναι η διαδερμική έγχυση με τη μέθοδο της ιοντοφόρεσης (http://www.physio.gr/article_read.asp?id=100) .

Μερικές μελέτες έδειξαν ότι η επιπρόσθετη χορήγηση βιταμίνης Β6 βοηθάει στην μείωση των συμπτωμάτων.

2- Νάρθηκας που μπορεί να χρησιμοποιείται είτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, είτε ολόκληρη την ημέρα, ιδιαίτερα αν η επαγγελματική ενασχόληση απαιτεί έντονη δραστηριότητα στη περιοχή του καρπού. Σε αυτή τη περίπτωση πάντως καλό είναι να αποφεύγεται η έντονη δραστηριότητα.

3- Κινητοποίηση της άρθρωσης (mobilization), με σκοπό να επιμηκυνθεί αφενός ο σύνδεσμος, αφετέρου να αποκτήσει αντοχή στη φόρτιση. Οι ασθενείς διδάσκονται ασκήσεις διάτασης και κινητοποίησης, ώστε να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο του προβλήματος.

4- Βελονισμός , ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές μορφές θεραπείας μπορεί να βοηθήσουν τους πάσχοντες αλλά η αποτελεσματικότητα τους δεν έχει στηριχθεί από ερευνητικές μελέτες.

5- Θεραπευτικός υπέρηχος, ηλεκτροθεραπεία (TENS).

Απ'ότι βλέπω υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης και η Β6 φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουρη μέθοδος, όπως σίγουρη δεν είναι ο βελονισμός ή η ομοιοπαθητική.

Αν λοιπόν με το δικό του κριτήριο αξίζει να δοκιμάσεις τη Β6 (δοκίμασέ την στη μικρή δοσολογία) γιατί δεν αξίζει να δοκιμάσεις και τα άλλα;

Σαν ειδικός θα έπρεπε να γνωρίζει τις ασκήσεις και να σου τις δείξει.

Ή μήπως είναι πιο συμφέρον το χειρουργείο;

Και από ότι βλέπω υπάρχουν και άλλες ασκήσεις:

(από σχόλιο στο παραπάνω άρθρο)

Τελος, οσο αφορα τη θεραπεια, επρεπε ο συγγραφεας να αναφερει τις gliding exercises.

http://exercise.about.com/od/exerciseworkouts/l/blglideresist.htm

http://www.expertvillage.com/video/51401_fitness-disc-gliding.htm

Medications used in the treatment of carpal tunnel syndrome include nonsteroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) such as ibuprofen or naproxen

το ibuprofen είναι εντελώς ασφαλές (κατηγορία 0)

το naproxen θεωρείται σχετικά ασφαλές (κατηγορία 1, γιατί έχει αναφερθεί ένα περιστατικό οξείας αναιμίας εξαιτίας αιμοραγίας)

πηγή:http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000433.htm

Αυτό που σου πρότεινε δεν ξέρω αν είναι κάποιο από τα δύο

Διαφημίσεις

Έβαλες πλώρη και για 4ο πτυχίο;;;; :lol::lol::lol:

:lol:

Όχι, απλά εκνευρίστηκα γιατί δεν μου φάνηκε να δένει η όλη ιστορία (κάτι που μου συμβαίνει συχνά τελευταία...)

έπρεπε να με δεις τότε με τα ατύχημα στο πόδι που μου είχαν βγει τα μάτια να μάθω να διαβάζω μαγνητικές γόνατος με συνδέσμους, είχα φτάσει να έχω 85% επιτυχία στα τεστ!

Αγλαΐα, το έριξες και στην φυσιοθεραπεία... :lol:

να σκεφτείς ότι άνοιξα ένα site στα ελληνικά όπου είδα την ορολογία, κι ένα site στα αγγλικά

έκανα και λίγο googling και το συμπλήρωσα! :wink:

Σε εμάς δεν το έπαθα εγώ αλλά ο άντρας μου ο οποίος τα κάνει όλα εκτός από το να την θηλάζει... (σιγά μην μου πάρει την δουλειά :lol: ) Άρα καταλαβαίνεις πόσο επηρρεάζει η προλακτίνη...

Γιατρέ μου, ο συνάδελφος δεν αναφέρθηκε στην προλακτίνη αλλά σε ορμόνη θηλασμού, στη διάρκεια του θηλασμού εκκρίνεται και ωκυτοκίνη, μπορεί να είχε αυτή στο μυαλό του... :cool:

Σε πολλά είδη πουλιών ανεβαίνει και στο αρσενικό η προλακτίνη όταν αποκτούν αυγά γι αυτό και τα κλωσάνε και τα αρσενικά, στα θηλαστικά δεν θυμάμαι τι συμβαίνει, μήπως το ψάχνατε και προς αυτή την κατεύθυνση; :lol:

Το χειρουργείο γίνεται με τοπική αναισθησία, τσακ μπαμ οπότε και να το χρειαστείς μην σε απασχολεί. Παρακολούθησε τα συμπτώματα, αν χειροτερεύει καλύτερα να χειρουργηθείς.

Μα είναι δυνατόν να κάνει χειρουργείο ενώ θηλάζει; Αυτό μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τον ορθοπεδικό!

(φαντάζεσαι τι θα πάθαινε αν μάθαινε ότι μαμά έβαλε βηματοδότη ενώ θήλαζε και συνέχισε να θηλάζει;)

Μου δωσε και αντιφλεγμονώδη αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπονται με τον θηλασμό...λέγεται movitec αν διαβάζω καλά ...

μήπως εννοείς movatec?

(αντιφλεγμονώδες, φαρμακευτικη ουσία meloxicam)

αν ναι, δες λίγο εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

"Poorly safe. Risky.Avoid, use alternative drug"

Διαφημίσεις

Μου δωσε και αντιφλεγμονώδη αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπονται με τον θηλασμό...λέγεται movitec αν διαβάζω καλά ...

μήπως εννοείς movatec?

και προτείνει σαν εναλλακτικά ασφαλή το iburpofen και το diclofenac

το πρώτο είναι από τα προτεινόμενα για θεραπεία από το site που παρέθεσα (το αφήνω άνευ σχολίων και απλά αναφέρω ότι συνήθως προτείνουν νιμενσουλίδη που έχει αποσυρθεί από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σαν ισχυρό ηπατοτοξικό...)

Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα περάσει στο γάλα!

Η Β1 και η Β12 είναι απολύτως ασφαλής, η Β6 μπορεί να μειώσει την παραγωγή του γάλακτος να η δοσολογία είναι πάνω από 25 mg την ημέρα γιατί επηρεάζει την έκκριση προλακτίνης.

Αν αυτό που σου χρειάζεται είναι η Β12, τότε συζήτησε με το γιατρό μήπως πάρεις σκεύσμα που περιέχει μόνο Β12 ή κάποιο σκεύασμα που να περιέχει λιγότερη Β6.

Μπορείς να δεις για κάθε βιταμίνη ξεχωριστά, όπως και για κάθε φάρμακο, σε αυτό το site:

http://www.e-lactancia.org

Αρα καλά κανω και δεν παίρνω φαρμακα...κοιτα να δεις τι μπορούσα να πάθω ...θα μου μειωνονταν το γάλα και μετά θα ψαχνόμουνα.Εχω και μερικους να μου λένε μηπώς δεν χορταινει να του δώσεις συμπλήρωμα.

μήπως εννοείς movatec?

και προτείνει σαν εναλλακτικά ασφαλή το iburpofen και το diclofenac

το πρώτο είναι από τα προτεινόμενα για θεραπεία από το site που παρέθεσα (το αφήνω άνευ σχολίων και απλά αναφέρω ότι συνήθως προτείνουν νιμενσουλίδη που έχει αποσυρθεί από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σαν ισχυρό ηπατοτοξικό...)

Ναι, αυτό εννοώ, το πήρα και γράφει να μην καταποθεί κατά την γαλουχία οπότε δεν θα πάρω τίποτα και θα δω πως θα πάει...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Γιατρέ μου, ο συνάδελφος δεν αναφέρθηκε στην προλακτίνη αλλά σε ορμόνη θηλασμού, στη διάρκεια του θηλασμού εκκρίνεται και ωκυτοκίνη, μπορεί να είχε αυτή στο μυαλό του... :cool:

Σε πολλά είδη πουλιών ανεβαίνει και στο αρσενικό η προλακτίνη όταν αποκτούν αυγά γι αυτό και τα κλωσάνε και τα αρσενικά, στα θηλαστικά δεν θυμάμαι τι συμβαίνει, μήπως το ψάχνατε και προς αυτή την κατεύθυνση; :lol:

Αααα όλα κι όλα αυτό μου το έχει ξεκαθαρίσει δεν θα την θηλάσει.... :lol:

Όσον αφορά την ωκυτοκίνη, ξέρεις σε εμένα εκκρίνετε τόσο λίγο πλέον που τείνω να την ξεχάσω... :lol:

Αμφιβάλλω αν ήξερε καμία από τις 2 πάντως... :lol:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

laprasol και losec μπορουμε να παρουμε;;;

μπορούμε να δούμε μόνο της χημικές ουσίες, οι εμπορικές δεν μας βοηθούν, αν θέλεις γράψε τις δραστικές ουσίες ή πήγαινε κατευθείαν στο

http://www.e-lactancia.org

http://druger.gr/losec.html

Βρηκα αυτο για τα losec και ψαχνοντας στο google για τα laprazol με εβγαλε εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=393396&highlight=&sid=fe8045d38507a289c0a989dad2f9760e

Aν μπορεις να δεις για τα losec γιατι τα Αγγλικα μου ειναι αθλια....ευχαριστω :P

4

• 3 εβδομάδες μετά...

Χρειάζομαι βοήθεια παρακαλώ...

Σύμφωνα με το e-lactancia.org το amoxil είναι συμβατό με το θηλασμό. Ξεκίνησα να το παίρνω από εχθές το βράδυ.

Μέσα στο χαρτί οδηγιών όμως, αναφέρει παράλληλα οτι αν στο μωρό εμφανιστεί οποιοδήποτε εξάνθημα θα πρέπει να σταματήσει ο θηλασμός.

Η μπέμπα είχε ένα σύγκαμα από προχθές που το αντιμετωπίζουμε καλά με ελαιόλαδο. Σήμερα όμως είχε ανοίξει πολύ το δερματάκι της... πληγές ολόκληρες :(

Μπορεί να φταίει το amoxil? Τι να κάνω;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

δεν ξερω να σε βοηθησω,

το μονο που θυμαμαι να ειπαν τα κοριτσια ειναι οτι αν δημιουργηθει οποιοδηποτε προβλημα δε σταματαμε τον θηλασμο αλλα την αντιβιωση...(η την αλλαζουμε μαλλον)

...ελπιζω ολα καλα να σας πανε και να σου απαντησει καποια κοπελα που να ξερει περισσοτερα...

Το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω αν για την εξέλιξη του συγκάματος φταίει η αντιβίωση.

Αν πρόκειται για ένοχο εξάνθημα, δεν θα έπρεπε να βγει και σε άλλα σημεία του σώματος του μωρού;

Πρόκειται και για ασφαλή αντιβίωση σχετικά πάντως, τη δίνουν και σε περίοδο εγκυμοσύνης...

Σ' ευχαριστώ μανίνα για την απάντηση. Θα περιμένω και άλλες γνώμες.

Ζορίζομαι... :(

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

το μονο που θυμαμαι να ειπαν τα κοριτσια ειναι οτι αν δημιουργηθει οποιοδηποτε προβλημα δε σταματαμε τον θηλασμο αλλα την αντιβιωση...(η την αλλαζουμε μαλλον)

...

Αυτό ισχύει...

Καλημέρα σε όλες κ όλους κ χρόνια πολλά κ γλυκά για τα ζουζούνια μας :P

Έχω οξεία ιγμορίτιδα και χρειάζεται να παίρνω αντιβίωση. Το ceclor δε με έπιασε και έτσι τώρα παίρνω LORBEF. Ο ΩΡΛ, κλασσικά σε ένα σύστημα υγείας εχθρικό στο θηλασμό, μου είπε να δώσω ξένο γάλα, τον γείωσα κατά τα γνωστά, το πρόβλημα όμως είναι το βράδυ.

Αντιβίωση πρέπει να παίρνω ανά 12ωρο κ σύμφωνα με το http://www.e-lactancia.org ο χρόνος που το φάρμακο βρίσκεται στη μέγιστη συγκέντρωση και επομένως αποφεύγουμε να θηλάσουμε είναι 1,2 ώρες. Το θέμα όμως είναι το βράδυ που κοιμάμαι με το μωρό και που ξυπνάει από 3-5 φορές. Τί κάνω? Η μπιμπίτσα ξυπνάει τις ώρες δράσης του φαρμάκου.

Το μωρό κοιμάται περίπου στις 11. Χθες, πρωτη μέρα αντιβίωσης, την κοίμισα περίπου εκείνη την ώρα αγκαλίτσα πάνω στο στήθος , όπως κάθε βράδυ. Στις 12 πήρα αντιβίωση και ευχόμουν να μην ξυπνήσει, όμως...το μωλιό ξύπνησε 12.30 και 1.10, ακριβώς την ώρα που "δεν έπρεπε". Είχα βγάλει γάλα με το θήλαστρο εν τω μεταξύ αλλά μόλις προσπάθησα να της το δώσω έιχαμε δράματα, στο τέλος έκλαιγε με λυγμούς κι εγώ την έβαλα στο στήθος :cry:

Τί κάνω? Πως να το ρυθμίσω? Το πρώι εντάξει την απασχολώ με κάτι άλλο, αλλά το βράδυ είναι "νόμος" ότι κοιμόμαστε αγκαλίτσα μεε βυζάκι. Καμιά ιδέα με τα ωράρια? Η παιδίατρος και μία άλλη γιατρός, που συμβουλεύομαι, μου σύστησαν κ οιδύο τη συγκεκριμένη αντιβίωση κα μου είπαν θηλάζεις κα μετά την παίρνεις. "Όυτως ή άλλως πρωί κ βράδυ δε θηλάζεις?" είπαν. Τους είπα ότι θηλάζω πολλές φορές μέσα στη μέρα και απάντησαν (άντε πάλι οι γνώστριες του θέματος) ε δε χρειάζεται πρωί-βράδυ φτάνει. Που να τους έλεγα και για attachment parenting, βυζί-πιπίλα κλπ!!!

Παρεπιμπτόντως, ο ΩΡΛ μου έδωσε mucosolvan (ambroxol hydrochloride) και ρινικό εκνέφωμα Vibrocil-s (dimetindene maleate και phenylephrine base).

Δεν βρίσκω κάτι συγκεκριμένο γι αυτά. Γνωρίζετε κάτι?

.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...