Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια το οποιοδήποτε ποσό λοιπόν μπορεί να είναι και κοντά στα 1780 ευρώ που μου ζητήθηκε εμένα από ιδιωτικό παιδικό. ΝΑΙ μάλιστα. 178 ευρώ το μήνα για την σίτιση του παιδιού για 10 μήνες....!!!!! λυπάμαι αλλά μπορεί να μην συμφωνώ με τα 300 ή 400 ευρώ αλλά όχι και 1780. Με τον παιδικό δεν ήρθα σε αντιπαράθεση ούτε έχει νόημα, έστειλα επιστολή στην ΕΕΤΑΑ, στους αρμόδιους διαχειριστές του προγράμματος και στον Υπουργό τον ίδιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν παραθυράκια .....ξεκάθαρα πράγματα μέχρι ποιο ποσό μπορούν να χρεώσουν. Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν χρησιμοποιούμαι σχολικό. το ποσό ήταν για την σίτιση και μόνο.

Σαφώς δεν πρόκειται να διαγραφώ από το πρόγραμμα (γιατί δεν μπορώ να επιβαρυνθώ τα 178 το μήνα) και βέβαια ούτε πρόκειται να δώσω την θέση μου σε μια άλλη μαμά που θα είναι με λιγότερα μόρια αλλά θα δεχθεί να πληρώσει το ποσό. Εάν έχει κάποια άλλη μαμά αυτό το θέμα επειδή μίλησα με την ΕΕΤΑΑ, να πάει άμεσα να υπογράψει την εντολή τοποθέτησης για να μην διαγραφή και μετά να διαπραγματευτεί με τον παιδικό. Εγώ τους ενημέρωσα ότι πάνω από 100 ευρώ που το θεωρώ ένα λογικό ποσό δεν θα πρέπει να δώσω. Περιττό να πω ότι όταν διάλεξα το σταθμό ήξερα ότι θα είναι τελείως δωρεάν, γιατί ούτε σχολικό θέλαμε ούτε υπήρχαν άλλες επιβαρύνσεις. Εάν πάλι αρνηθούν τότε θα ζητήσω μετακίνηση (κατ' εξαίρεση και για λόγους ανωτέρας βίας) στην επόμενη επιλογή μου όπου ήδη μίλησα με τον παιδικό και με χρεώνουν μόνο 40 ευρώ το μήνα για σίτιση και 60 εάν χρειαστώ μεταφορά.

Δεν έχω πρόβλημα με τον παιδικό αλλά όταν τον διάλεξα είχα συγκεκριμένα πράγματα υπόψη μου. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την σκέφτονταν όταν μου είπαν αυτό το ποσό, περιττό να πω ότι είμαι μονογονεική.

το πρόγραμμα είχε σκοπό να οφελήσει τους πιο αδύναμους κοινωνικά και οικονομικά, καταλαβαίνω και τους παιδικούς και τις μειώσεις και τα έξοδα που κάνουν αλλά 1780 ευρώ....ευτυχώς που η ξαδέλφη μου είναι γιατρός και μπορεί αν μου προσφέρει πρώτες βοήθειες;;;

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΦΤΑΣΕΙ ΤΩΡΑ .ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ?

εγω που θελω να παραιτηθω, η υπευθυνη του σταθμου μου ειπε οτι θα περιμενει μεχρι τη παρασκευη και μετα θα ειδοποιησει την εεταα ποσες δεν εχουν παει στο σταθμο της μαμαδες για να πει για τις κενες θεσεις να παρουν αλλες κοπελες.

εγω ομως που ξερω την αγωνια των μαμαδων δε μπορω μονη μου να παρω την εεταα να προχωρησουν πιο γρηγορα στην επομενη;

εν τω μεταξυ ξερω οτι και αλλη μαμα απο το σταθμο θα παραιτηθει δηλ δυο κενες θεσεις.

εγω που θελω να παραιτηθω, η υπευθυνη του σταθμου μου ειπε οτι θα περιμενει μεχρι τη παρασκευη και μετα θα ειδοποιησει την εεταα ποσες δεν εχουν παει στο σταθμο της μαμαδες για να πει για τις κενες θεσεις να παρουν αλλες κοπελες.

εγω ομως που ξερω την αγωνια των μαμαδων δε μπορω μονη μου να παρω την εεταα να προχωρησουν πιο γρηγορα στην επομενη;

εν τω μεταξυ ξερω οτι και αλλη μαμα απο το σταθμο θα παραιτηθει δηλ δυο κενες θεσεις.

Αν λειτουργούσε σωστά, θα ήταν ωραίο σύστημα: Οι σταθμοί θα έδιναν αναφορά πόσες θέσεις δεν καλύφτηκαν, η ΕΕΤΑΑ θα ειδοποιούσε τις επόμενες επιλαχούσες άμεσα, όλα καλά. Εδώ έχουμε σταθμούς που δεν έχουν καν καλύψει τις θέσεις που ανακοίνωσαν (έχει παράδειγμα στη Θέρμη σταθμό που πήρε 31 από τα 60τόσα παιδάκια) και οι επιλαχούσες δεν έχουν καμία ενημέρωση. Τέλος πάντων, η επόμενη εβδομάδα θα δείξει αν θα γίνει δουλειά.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σήμερα μου είπαν χατιρικά 150 ευρώ…..επειδή είμαι μονογονεική, και εγώ τους απάντησα…40 ευρώ το μήνα την διαφορά μεταξύ 2900 και 2500 (δεν τους άρεσαν τα 100 που τους αντιπρότεινα). Περιττό είναι να πω ότι η κόρη της ιδιοκτήτριας μου είπε πηγαίνετε αλλού ……λυπάμαι αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διαλέξω εγώ και όχι αυτοί, έως έσχατη λύση, και εάν το έκρινα απαραίτητο λόγο ανωτέρας βίας.

Μου είπαν ξεκάθαρα ότι στο πρόγραμμα μπήκαν γιατί οι πελάτες τους το ήθελαν ώστε να μοιραστούν το κόστος, εγώ όμως τι φταίω;;; που είχα περισσότερα μόρια. Να διωχθώ από το πρόγραμμα για να επωφεληθεί ο ήδη πελάτης του παιδικού;;;;

Τους εξήγησα ότι δεν θα μπω στο πρόβλημα τους και είναι δικό τους θέμα, επιλογή τους ήταν να μπουν στο πρόγραμμα.

Η δική μου πρόταση ήταν

1) 40 το μήνα, ή

2) Τάπερ από το σπίτι (αυτό δεν το ήθελαν) ή

3) Να παίρνω το παιδί μου στις 3 για φαγητό.

Τελικά καταλήξαμε στα 40 ευρώ το μήνα.

Πρωινό περιλαμβάνεται, αλλά εγώ έτσι και αλλιώς της δίνω από το σπίτι, για να ξέρω τι τρώει.

Λυπάμαι αλλά εγώ μαγειρεύω κάθε μέρα για το παιδί…..έ όχι να δώσω 178 ή 150 ενώ δικαιούμαι δωρεάν πλην της διαφοράς που προέκυψε.

Λυπάμαι πολύ αλλά δεν είναι λύση να βγω εγώ από την θέση μου για να την πάρει άλλη επειδή θα πληρώνει.

Σε ποιο σχολείο αναφέρεσαι beba09 γιατί μου θυμίζει λίγο το δικό μας...Αν θες απαντάς ή αν πρέπει ...δεν ξέρω...

σου απαντώ με πμ, δεν θέλω να αναφέρω όνομα παιδικού γιατί δεν είναι σκοπός μου η δυσφήμηση του παιδικού αλλά το θέμα που προέκυψε για την ρύθμιση των τροφείων

Εγω προς το παρον δεν ξερω τι γινετε δεν εχουν ερθει λεει τα καινουργια χαρτια και οταν ερθουν θα μας φωναξει ολες μαζι να μας μιλησει οταν θα χει τα χαρτια....απορρω τι θα ακουσουμε οστοσο την παλαια εντολη την ειχα υπογραψει με τις καινουργιες τι γινεται... ξερει καποια αλλη μητερα να μου πει??

καλησπερα

μετά από επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ, ενημερωθηκα ότι θα πρέπει οι ωφελουμενες μητερες να έχουν υπογράψει τις εντολές τοποθετησης ως την Παρασκευή. Εγω υπέγραψα το πρωι. Ο σταθμος μας ζήτησε 35 ευρω το μηνα.

Διαφημίσεις

καλησπερα

μετά από επικοινωνία με την ΕΕΤΑΑ, ενημερωθηκα ότι θα πρέπει οι ωφελουμενες μητερες να έχουν υπογράψει τις εντολές τοποθετησης ως την Παρασκευή. Εγω υπέγραψα το πρωι. Ο σταθμος μας ζήτησε 35 ευρω το μηνα.

καλησπέρα,

τα χρήματα τα θέλουν ανά μήνα ή προκαταβάλεις όλο το ποσό του έτους..;

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ

καλησπερα

καλησπέρα,

Αυτό είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά στον παιδικό, και όχι στην ΕΕΤΑΑ.

Αν λειτουργούσε σωστά, θα ήταν ωραίο σύστημα: Οι σταθμοί θα έδιναν αναφορά πόσες θέσεις δεν καλύφτηκαν, η ΕΕΤΑΑ θα ειδοποιούσε τις επόμενες επιλαχούσες άμεσα, όλα καλά. Εδώ έχουμε σταθμούς που δεν έχουν καν καλύψει τις θέσεις που ανακοίνωσαν (έχει παράδειγμα στη Θέρμη σταθμό που πήρε 31 από τα 60τόσα παιδάκια) και οι επιλαχούσες δεν έχουν καμία ενημέρωση. Τέλος πάντων, η επόμενη εβδομάδα θα δείξει αν θα γίνει δουλειά.

Από την άλλη δεν φταίνε ούτε οι σταθμοί που α) περνούσε ο καιρός με το μπάχαλο της ΕΕΤΑΑ και προχωρήσαν σε εγγραφές εκτός προγράμματος (το κοιτάζω καθαρά επιχειρηματικά) και β) δεν ήταν στο χέρι του σταθμού το αν θα καλύψει ή όχι όλες τις θέσεις.. Για αυτούς, μακάρι να είχαν 100% πληρότητα από τη διαθεσιμότητα που είχαν δηλώσει.

electric θεσσαλονίκη είσαι; Και εμείς στης Θέρμης τα λημέρια... ;)

καλησπέρα,

ο δικος μας παιδικος σταθμος τα θέλει ανά μήνα. Μου ζητησε 60 ευρω το σχολικο και 35 σίτιση. Εδωσα 95 ευρω και μάλιστα μου έκοψε και αποδειξη

Διαφημίσεις

καλησπερα

εΙχα υπογραψει ενα χαρτι με 3700 ανα παιδι και μου παν απο τον σταθμο οτι θα ρθουν εκ νεου αλλα για την εντολη τοποθετησης τι ισχυει βρε παιδια τωρα???

εΙχα υπογραψει ενα χαρτι με 3700 ανα παιδι και μου παν απο τον σταθμο οτι θα ρθουν εκ νεου αλλα για την εντολη τοποθετησης τι ισχυει βρε παιδια τωρα???

θα πρέπει να υπογράψεις την νέα εντολή τοποθέτησης, η οποία αναφέρει το ποσο των 3238 ευρώ. Η νέα εντολή πρέπει να υπογραφεί ως και αυτη την Παρασκευή

Έχουν δικαίωμα να μην πάρουν το παιδί αν δεν τους δώσω τα χρήματα με τον τρόπο που θέλουν (μετρητά ή δύο δόσεις, εγώ όμως θέλω να πληρώνω ανά μήνα);

Βεβαίως και ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να μη σας δωσουν να υπογράψετε την εντολή τοποθέτησης. Πάρε μπροστά τους τηλ. στην ΕΕΤΑΑ

λενε οτι δεν εχουν λαβει τπτ για να υπογραψουμε με την ιδια εκει προσπαθω απο χθες να ξανα επικοινωνησω και δεν μπορω ακομα λετε να το κανουνε σκοπιμα????

μου ειπε καθηστερισαν να πανε απο το κουριερ και οτι αφου εχω υπογραψει την παλια να μην ανυσηχω οτι τους πηρε τηλ και η ιδια γιατι περιμενει κατι παιδακια να παρουσιαστουν και δεν εχουν παρουσιαστει...

καλησπερα

Εγω υπέγραψα το πρωι. Ο σταθμος μας ζήτησε 35 ευρω το μηνα.

Είδες πάνω στην ΝΕΑ εντολή τοποθέτησης που λέει πως απαλάσσεσαι από κάθε δαπάνη σχετική με τη φιλοξενία του τέκνου στη δομή; Δηλαδή η σίτιση είναι άσχετη με τη φιλοξενία;

Αυτοί από την ΕΕΤΑΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στο τηλέφωνο λέει να δώσουμε 30-40 ευρώ το μήνα ενώ οι εντολές λένε πως απαλασσόμαστε. Γιατί να πληρώσουμε λοιπόν;

Kαλημέρα, εμείς γραφτήκαμε σήμερα στον Δημόσιο που ήταν και η πρώτη μου επιλογή και δεν μου ζήτησαν τίποτα για τροφεία, αφού λέει ότι απαγορεύεται εφόσον είναι μέσω ΕΣΠΑ.

Είδες πάνω στην ΝΕΑ εντολή τοποθέτησης που λέει πως απαλάσσεσαι από κάθε δαπάνη σχετική με τη φιλοξενία του τέκνου στη δομή; Δηλαδή η σίτιση είναι άσχετη με τη φιλοξενία;

Αυτοί από την ΕΕΤΑΑ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στο τηλέφωνο λέει να δώσουμε 30-40 ευρώ το μήνα ενώ οι εντολές λένε πως απαλασσόμαστε. Γιατί να πληρώσουμε λοιπόν;

Φυσικα και το λέει, αλλά η ενημέρωση της ΕΕΤΑΑ στις 5/9, προσδιορίζει τη μείωση των τροφείων και ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν πρωινό ή απογευματινό πλέον μόνο, λόγω αυτής της μείωσης. Αν θες λοιπον και μεσημεριανό έχεις κάποια επιβάρυνση, αν θες να στελνεις εσυ το μεσημεριανό δεν έχεις καμία, όπως ορίζει και η εντολή. Εγώ επέλεξα να τρωει το φαγητό του σταθμού, οπότε πλήρωσα και τη διαφορά.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω,

Η κόρη μου μπήκε στον παιδικό σταθμό της επιλογής μας (έναν είχαμε επιλέξει) μέσω των συμπληρωματικών πινακων του ΕΣΠΑ. Σήμερα το πρωί επικοινώνησαν από τον Δήμο και με ενημέρωσαν ότι στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό δεν υπάρχουν θέσεις και ότι δεν μπορούν να πάρουν το παιδί και ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε κάποιον άλλο παιδικο σταθμό της περιοχής μας. Επειδή η κατάσταση πλέον είναι τραγική με όλα αυτά που έχουν γίνει, δέχτηκα. Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο είναι εφικτό μέσω του προγράμματος να μεταφερθεί το παιδί σε άλλο παιδικό σταθμό ή μήπως εννοούσανε να μην αποδεχτώ την θέση του ΕΣΠΑ και να πάει η μικρή στον αλλο παιδικό σταθμό πληρωνοντας κανονικά.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...