Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Recommended Posts

Εμένα δεν μου τα είδαν. Τα πήρε η κοπέλα, τα έβαλε σε μια διαφάνεια έτσι όπως της τα έδωσα κια μου έδωσε Αρ. Πρωτ. Έτσι απλά, ούτε 2 λεπτά....

Ε ναι, έχει να κάνει με το κέφι ή μέθοδο του κάθε υπαλλήλου.

Εμένα μου τα ζητούσε ένα-ένα... φωτοτυπία ταυτότητας; -ορίστε..

..εκκαθαριστικό; -ορίστε...

Έτσι είδα να κάνει και ο υπάλληλος στο διπλανό γραφείο, το ξαναλέω όμως.. Δεν πιστεύω ότι οφείλουν να κάνουν έλεγχο. Η ευθύνη είναι δική μας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για το γιατρό sofakiTHESS έχω να πω πως εγώ σε τέτοια κάνω φασαρία- δε μασάω. Σε έναν τύπο που πήγα για επιπλέον εξετάσεις έκανα σκηνή για την απόδειξη (με την κοιλιά ναααα, χιχι) και όταν μου είπε να μην τον πληρώσω καθόλου, για να νιώσω και υποχρεωμένη απείλησα μπροστά σε άλλες που περίμεναν με καταγγελία αν δε δεχτεί τα χρήματα και δεν κόψει απόδειξη για τις υπηρεσίες του.

Φυσικά και υπάρχουν λάθη στο σύστημα, αλλά επαναλαμβάνω πως το να μην κάνουμε τίποτα ο κάθε ένας μας δε βοηθά. Αν έκανα έστω και μια από τις άλλες εγκυούλες να ψιλιαστούν και να ζητήσουν απόδειξη μου φτάνει.

sioula, δεν το διατύπωσα σωστά, εννοούσα αν ήσουν εσύ ο άντρας σου (γιατί κι εγώ το ίδιο με εκείνον είμαι επαγγελματικά). Δε γνωρίζω αν εργάζεσαι ή που, αλλά προσπάθησε να φανταστείς πως είσαι εγώ και πως ο βρεφονηπιακός ο δημόσιος δε σε δέχτηκε (γιατί είναι λίγες οι θέσεις για μικρά μωρά), πρέπει να εργαστείς έστω και τις ώρες που έχεις δουλειά, δεν έχεις που να αφήνεις μωρό κάθε μέρα και βέβαια τα λεφτά που βγάζεις δε φτάνουν για ιδιωτικό σταθμό.

Το είχες ανάγκη το πρόγραμμα ή όχι;

Edit: Ο δύστυχος ο σύζυγος όταν τσαμπουκαλεύομαι συμφωνεί μαζί μου αλλά ντρέεεεεπεται ο καημένος, χιχι

Επειδή όπως λες οι θέσες είναι λίγες κι επειδή θα πρέπει να διασφαλίζεται ''κάπως" για το ποιοι θα πρέπει να είναι δικαιούχοι, θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι μέσω ΕΣΠΑ θα έπρεπε να είναι μόνο οι απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, κάποιοι του δημοσίου και οι αυτοαπασχολούμενοι με μπλοκάκι (δηλαδή αυτοί που στην ουσία έχουν εργοδότη), και πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Οι άνεργες να μπαίνουν με ποσοστόσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) και οι υπόλοιποι να κάνουν αιτήσεις κατευθείαν στους σταθμούς με χρεώση αναλογικά, όπου κι εκεί ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια. Εάν δεν έχεις εισοδήματα, δεν θα σου ζητήσουν τροφεία.

Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα στην ουσία καταλαμβάνονται οι θέσεις μόνο από άνεργες κι από αυτούς που φοροδιαφεύγουν και μένουν εκτός όσοι δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματα που λαμβάνουν. Εμένα δεν μου το πήραν πέρυσι, κι όπως το κόβω ούτε και φέτος θα μου το πάρουν. Είναι να μην σε πιάνουν τα διαόλια σου;

Αν καμία πελάτισσα δεν επέτρεπε στο γιατρό να φοροδιαφεύγει ζητώντας του απόδειξη για πόσο ακόμη θα το απαιτούσε?

Ρε παιδιά έλεος ας βρουν τα παιδιά μας τουλάχιστον έναν καλύτερο κόσμο

Εγώ αυτό που κατάλαβα ότι μέσω του Προγράμματος του ΕΕΤΑΑ το Κράτος προσπάθησε να κλείσει το μάτι πονηρά σε προνομιούχους προκειμένου να τους τακτοποιήσει με νομιμοφάνεια και να χαϊδεψει τ' αυτιά κάποιων άλλων που έχουν αντικειμενικά οικονομικό πρόβλημα (βλέπε άνεργους), ενώ θα έπρεπε αυτοί να τακτοποιούνται έτσι κι αλλιώς και εκτός του προγράμματος. Γι' αυτο και οι πραγματικοί δικαιούχοι βγαίνουν εκτός αυτού του προγράμματος, ανεξάρτητα από το εάν τελικά δικαιούνται ή όχι να κάνουν αίτηση στο Πρόγραμμα.

Τι εννοείς όταν λες ότι "οι πραγματικοί δικαιούχοι βγήκαν εκτός προγράμματος;". Γιατί το γενικεύουμε τόσο και τα ισοπεδώνουμε όλα; Θα χαρώ να μπω ξανά στο πρόγραμμα γιατί το δικαιούμαι. Και εγώ και πολλοί άλλοι..

Συμφωνώ με την Τσιτσίκο- Στον γιατρό που έκανα τσαμπουκά ξαναπήγα, αφού σύμφωνα με το γυναικολόγο μου είναι ο καλύτερος (το συζήτησα μαζί του ). Αν πράτταμε όλοι έτσι ίσως βελτιονώταν κάποια πράγματα.

Και ναι, το κράτος θα έπρεπε να μας προστατεύει, αλλά αφού δεν το κάνει επαρκώς κάνουμε κι εμείς οτι είναι στο χέρι μας.

Όσο για τις απόψεις σου Σούλα, για το ποιός πρέπει ή δεν πρέπει να μπει, μάλλον δε καταλαβαινόμαστε και δεν έχει νόημα να το κουράσουμε άλλο. Προσπάθησα να εξηγήσω πως ΚΑΘΕ κατηγορία έχει επιχειρήματα που το χρειάζεται, αλλά μάλλον το πρόβλημά σου είναι άλλο. Δεν πειράζει, το σέβομαι :)

Διαφημίσεις

Τι εννοείς όταν λες ότι "οι πραγματικοί δικαιούχοι βγήκαν εκτός προγράμματος;". Γιατί το γενικεύουμε τόσο και τα ισοπεδώνουμε όλα; Θα χαρώ να μπω ξανά στο πρόγραμμα γιατί το δικαιούμαι. Και εγώ και πολλοί άλλοι..

Εννοώ ότι τελικά μια μητέρα που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δηλώνει όσα βγάζει μένει εκ των πραγμάτων εκτός προγράμματος.

Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τον εαυτό μου, αλλά δεν....

Εννοώ ότι τελικά μια μητέρα που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δηλώνει όσα βγάζει μένει εκ των πραγμάτων εκτός προγράμματος.

Εγώ πάντως έχω αρκετές γνωστές, όλες ιδιωτικού τομέα που μπήκαν.

Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα στην ουσία καταλαμβάνονται οι θέσεις μόνο από άνεργες κι από αυτούς που φοροδιαφεύγουν και μένουν εκτός όσοι δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματα που λαμβάνουν. Εμένα δεν μου το πήραν πέρυσι, κι όπως το κόβω ούτε και φέτος θα μου το πάρουν. Είναι να μην σε πιάνουν τα διαόλια σου;

μα τι λες πια?????ελεος με τις ανεργες!!! 10 μορια παιρνω ολα και ολα!!! δηλαδη εχεις την εντυπωση οτι με 15 και 20 μορια μπαινουν τα παιδια των ανεργων???ισα ισα που οι περισσοτερες μενουν απεξω!!!! αμαν πια την ανεργια εσυ την βλεπεις πλεονεκτημα!!!μηπως θελεις να αλλαξουμε??????????

basika οι θεσεις θα μοιραστουν σε ανεργες και σε εργαζομενες....δεν μπορει ολες να καλυφθουν απο ανεργες....ηρεμηστε....απλα υπαρχουν πολλοι φετος με χαμηλο εισοδημα......εκει παιζετε το παιχνιδι:-(:sad:

Διαφημίσεις

εγω συμφωνω παντως και λεω ελεος με τις ανεργες,,,ενα προγραμμα επιτελους που βοηθαει και εμας να αφησουμε καπου τα παιδια μας και πατε να το κραξετε αμεσως,,, και σιγα τα μορια που παιρνουμε σε σχεση με των εργαζομενων,,,,ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ παρτε το χαμπαρι το ξαναλεω,,,,εκει παιζονται τα μορια,,,και ναι ενα χαμηλο εκκαθαριστικο μπορει να σημαινει ανεργι ακαι του συζυγου,,,οποτε τι θα γινει???θα τους πουμε εξω εσεις δεν μπορειτε να μπειτε στο εσπα γιατι ξαφνικα καποιες θυμηθηκανε να γκρινιαξουνε οτι οι αυτοαπασχολουμενες και οι ανεργες δε πρεπει να εχουν στον ηλιο μοιρα ουτε τα παιδια τους να εχουν γαλα να φανε και οτι ΠΑΛΙ ΜΑ ΠΑΛΙ πρεπει ΜΟΝΟ οι εργαζομενες να εχουν προτεραιοτητα???ξερεις ποσα χρτονια ετρωγα ενα ΟΧΙ απο τους δημοσιους παιδικους σταθμους και βρεφονηπιακους της τοτε εργατικης εστιας επειδη ημουνα ΑΝΕΡΓΗ???δηλαδη τι επρεπε να κανω??μας ανοιξαν και εμας μια χαραμαδα και αμεσως πεφτετε να μας φατε,,,για δεκα μορια!!!!που μονο απο τη σχεση εργασιας παιρνετε 35,,,,ελεος δηλαδη,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Συμφωνώ 100% πως και η άνεργη μαμά πρέπει να βοηθηθεί να στείλει το μικρό της παιδικό για χίλιους λόγους.

Κατ'αρχή χρειάζεται χρόνο για να ψάξει δουλειά, να τρέξει σε συνεντεύξεις να μοιράσει βιογραφικά.

Και όταν βρει δουλειά το παιδί πρέπει να έχει ήδη προσαρμοστεί στο σταθμό για να μπορεί κι εκείνη να δουλέψει- τα παιδιά δεν είναι βαλίτσες που ένα πρωί τα παρατάς και πας στη δουλειά, χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να αγαπήσουν το καινούργιο περιβάλλον τους.

Μετά είναι και το ψυχολογικό, έχει ανάγκη η άνεργη μαμά να ηρεμήσει λίγο, να οργανωθεί, για να μπορέσει να δώσει μετά στο παιδάκι την προσοχή και τη φροντίδα της. Αυτό ισχύει για όλες μας, αλλά η άνεργη έχει μια επιπλέον δυσκολία- να διώξει το άγχος της ανεργίας για να μην το μεταφέρει στο παιδάκι της.

Και βέβαια αφήνω το σημαντικότερο για το τέλος- όλα τα παιδάκια έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στην εκπαίδευση, την διασκέδαση, την κοινωνικοποίηση, το παιχνίδι- ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν οι γονείς τους.

Ας τελειώνει πια αυτή η κόντρα, όλοι έχουν τις ανάγκες και τους λόγους τους και ο κάθε ένας από τη πλευρά του έχει δίκιο.

Και στα άνεργα κορίτσια εύχομαι σύντομα να βρουν κάτι που τις εκφράζει επαγγελματικά και για τα πιτσιρίκια τους μια θέση στους σταθμούς.:-)

Το πρόβλημά μου είναι ότι συνεχώς παίρνετε αποσπάσματα από τα post μου και δαιμονοποιείτε τις απόψεις μου. Για να τελειώνουμε: Ποτέ δεν τα έβαλα με τις άνεργες, ίσα-ίσα είπα ότι θα έπρεπε να μπαίνουν Δωρεάν σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς με εισοδηματικά κριτήρια. Εναλλακτικά θα μπορύσαν να συμμετάσχουν μέσω ΕΣΠΑ με ποσοστόσεις όπως 1/3 μισθωτές, 1/3 άνεργες και 1/3 λοιπές κατηγορίες. Τι κολάσιμο βλέπετε σε αυτό; Τώρα μπαίνουν όλες σε ένα τσουβάλι και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να το ελέγξει κανείς. Αυτά για να τελειώνουμε και καλή καρδιά.

Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς την πρώην Εργατικής Εστίας, υπάρχει παρακράτηση από την μισθοδοσία των μισθωτών για τον σκοπό αυτό, γι' αυτό εξαιρούνται των ανέργων.

Καλή σας τύχη!!!

Διαφημίσεις

Eυχαριστώ γιατί όταν κατέθεσα τα χαρτιά μου είπαν 25/7 τα προσωρινά και 4/8 τα οριστικά. Άρα δεν ισχύει.

Εμένα μου είπαν μέχρι 31/7 τα προσωρινά και μέχρι 4/8 τα οριστικά. Μου είπε επίσης ότι αν δεν είναι μέσα στα προσωρινά να κάνω οπωσδήποτε ένσταση. Τώρα γιατί μου το είπε αυτό.....

καταρχην θα δεις για ποιο λογο σε απορριψανε,,,,ενα ειναι λογω καποιου διακιολογητικου κανεις ενσταση,,,εαν τωρα ειναι για μορια δε ξερω γι αποιο λογο να κανεις αιτηση,,,πηγαινε διπλα στο καφε που εχουμε αντιστοιχο θεμα και ρωτα τα κοριτσια απο εκει που θα εχουνε κανεις ενστασεις λογω μοριων και κατι θα ξερουν παραπανω

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

καταρχην θα δεις για ποιο λογο σε απορριψανε,,,,ενα ειναι λογω καποιου διακιολογητικου κανεις ενσταση,,,εαν τωρα ειναι για μορια δε ξερω γι αποιο λογο να κανεις αιτηση,,,πηγαινε διπλα στο καφε που εχουμε αντιστοιχο θεμα και ρωτα τα κοριτσια απο εκει που θα εχουνε κανεις ενστασεις λογω μοριων και κατι θα ξερουν παραπανω

Κάποια στιγμή θέλω ιδιαίτερα για το "άλλο" καφέ.. :wink:

Προς το παρόν έχω πρόβλημα λήψης mail, οπότε από χθες περιμένω για να κάνω ενεργοποίηση λογαριασμού.

Πήγα αλλά δεν βρήκα κάτι. Που ακριβώς τα λέει;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...