Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπερματεγχυνση,πληροφοριες!

Recommended Posts

Τελικα απο οτι καταλαβα εμεινες εγκυος και με την εξωσωματικη και με την σπερματεγχυση!

Πρωτη εξωσωματικη και πρωτη σπερματεγχυση?

Υπαρχει καποιος λογος που παλλινδρομησε το σπορακι ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικα απο οτι καταλαβα εμεινες εγκυος και με την εξωσωματικη και με την σπερματεγχυση!

Πρωτη εξωσωματικη και πρωτη σπερματεγχυση?

Υπαρχει καποιος λογος που παλλινδρομησε το σπορακι ?

Πρώτη σπερματέγχυση, δεύτερη εξωσωματική. Στην πρώτη εξωσωματική πηγαίναμε με μεγάλη σιγουριά, αλλά ήμασταν στο 70% της αποτυχίας, αντί στο τυχερό 30% (γιατί αυτές τις πιθανότητες επιτυχίας έχουν οι εξωσωματικές). Η παλίνδρομη αρχικά αποδόθηκε σε τυχαίο γεγονός, έτσι λένε πάντα την πρωτη φορά, αλλα μετά την αποτυχία της εξωσωματικής, αποφάσισα πριν κάνω δεύτερη να το ψάξω λίγο παραπάνω και βρέθηκα με ανοσολογικό πρόβλημα, που θεωρείται και αιτία υπογονιμότητας. Η αιματολόγος πάντως επιμένει ότι εξαιτίας αυτού παλινδρόμησε. Γι αυτο σου λέω δεν υπάρχει ανεξήγητη υπογονιομότητα και ίσως το άγχος να μην ευθύνεται για όλα τα κακά της μοίρας μας.

Εσύ πάντως κακώς μπαίνεις σ' αυτό το τριπάκι, γιατί δεν προσπαθείτε πολύ καιρό. Να πω ότι κλείσατε χρόνο προσπαθειών, το καταλαβαίνω, αλλά 2-3 μήνες είναι τίποτα, βγάλτο απ' το μυαλό σου λοιπόν.

Aυτα ειναι!!!

Να χαιρεσαι το μωρακι σου

Ευχαριστώ. Και στα δικά σου. :-)

και με ενα δευτερο

Και πάλι ευχαριστώ, είναι στα άμεσα σχέδιά μας τώρα που βρήκαμε τον τρόπο.

και τριτο και τεταρτο μην σου πω;)!!

Ώπα στάκα, πήρες πολλή φόρα. Άσε που ηλικιακά δεν με παίρνει κιόλας.

Τελικα οντως το αγχος ειναι η νουμερο ενα αιτια υπογονιμοτητας!!!

Οι γιατροί δεν το παραδέχονται πάντως. Όλο κάτι βρίσκεται στο τέλος κι εξηγείται η υπογονιμότητα.

Η αληθεια ειναι οτι οσο ψαχνεις,ολο και κατι θα ανακαλυπτεις στο σωμα σου που ισως να μην λειτουργει σωστα.Η γυναικολογος μου ειπε,να μην ψαχνω την αιτια μερικες φορες.Δεν υπαρχει λογος.

Ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες να απαντησεις (οπως και τις υπολοιπες κοπελες φυσικα).

Ξερω οτι ειναι νωρις να αγχωνομαι για μωρακι.Ειμαι μονο στην δευτερη προσπαθεια μου,αλλα θελω να ξερω τι εναλλακτικες εχω αν ....(φτου,μακρια απο δω)...δω οτι δεν ερχετε στην ωρα του.

Ξερω,το νιωθω οτι δεν εχω κανενα προβλημα παθολογικο.Το αγχος μου,με τρομαζει μονο.Αν δηλ δεν γινω ποτε μανουλα,ξερω οτι θα φταει αυτο.

Καλημέρα κορίτσια,

Είμαι ήδη σε προετοιμασία για νέα προσπάθεια εξωσωματικής/σπερματέγχυσης. Για το 2ο μας βλέπω βέβαια καθώς παρά το γεγονός ότι ακολουθώ βραχύ πρωτόκολλο με υψηλές δόσεις φαρμάκων έχω μόλις 3 ωοθυλάκια που μεγαλώνουν.

Στην προηγούμενη μας προσπάθεια τον Απρίλη καταλήξαμε σε σπερματέγχυση για τον ίδιο λόγο η οποία ήταν επιτυχημένη (παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μας). Βέβαια το σποράκι μας δυστυχώς παλινδρόμησε στις 9,5 βδομάδες :-(

Τώρα έχω μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει...είμαι στην 9η μέρα με τις ενέσεις και το Σάββατο έχουμε ραντεβού να δούμε πώς ωριμάζουν τα ελάχιστα αυγουλάκια μου :?

Άραγε υπάρχουν ελπίδες στην 2η προσπάθεια ή η πρώτη μας επιτυχία ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονος?

Καλημέρα κορίτσια,

Είμαι ήδη σε προετοιμασία για νέα προσπάθεια εξωσωματικής/σπερματέγχυσης. Για το 2ο μας βλέπω βέβαια καθώς παρά το γεγονός ότι ακολουθώ βραχύ πρωτόκολλο με υψηλές δόσεις φαρμάκων έχω μόλις 3 ωοθυλάκια που μεγαλώνουν.

Στην προηγούμενη μας προσπάθεια τον Απρίλη καταλήξαμε σε σπερματέγχυση για τον ίδιο λόγο η οποία ήταν επιτυχημένη (παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μας). Βέβαια το σποράκι μας δυστυχώς παλινδρόμησε στις 9,5 βδομάδες :-(

Τώρα έχω μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει...είμαι στην 9η μέρα με τις ενέσεις και το Σάββατο έχουμε ραντεβού να δούμε πώς ωριμάζουν τα ελάχιστα αυγουλάκια μου :?

Άραγε υπάρχουν ελπίδες στην 2η προσπάθεια ή η πρώτη μας επιτυχία ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονος?

Ποσες ενεσεις χρειαζονται πια??!:?

Γιατι παλινδρομησε το μωρακι σας?Υπαρχει λογος που γινεται αυτο?

Ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην και συντομα να γινεις μια χαζομανουλα!!

Διαφημίσεις

Ποσες ενεσεις χρειαζονται πια??!:?

Γιατι παλινδρομησε το μωρακι σας?Υπαρχει λογος που γινεται αυτο?

Ευχομαι ολα να πανε κατ'ευχην και συντομα να γινεις μια χαζομανουλα!!

Το βραχύ πρωτοκολλο που εφαρμοζει ο γιατρός σε εμενα περιλαμβάνει 2 ενεσεις τη μερα (decapeptyl + fostimon) και διαρκεί περίπου 14 μέρες, μέχρι δηλαδή περίπου τη μέρα της ωορρηξίας η οποία φυσικά γίνεται κι αυτή ελεγχόμενα με ένεση pregnyl...Οπότε όπως καταλαβαίνεις πολύ τρύπημα...Σουρωτήρι έχει γινει η κοιλίτσα μου! Αλλά έχω μουλαρώσει, δεν θα το βάλω κάτω μέχρι να κρατήσω στην αγκλι'α μου το μωρουλάκι μου ;)

Ευχόμαι σε όλες μας σύντομα να πάρουμε τα πιο ευχάριστα νέα της ζωής μας!

babyproject, μην την απογοητεύεις, γιατί δεν τη βλέπω καλά. :lol:

Cooker, σπερματέγχυση μπορείς να κάνεις και παίρνοντας μόνο χάπια. Αλλά στο τέλος μια ένεση θα την κάνεις, την pregnyl δεν τη γλιτώνεις. :P

babyproject, μην την απογοητεύεις, γιατί δεν τη βλέπω καλά. :lol:

Cooker, σπερματέγχυση μπορείς να κάνεις και παίρνοντας μόνο χάπια. Αλλά στο τέλος μια ένεση θα την κάνεις, την pregnyl δεν τη γλιτώνεις. :P

Cooker,

Εννοειται πως δεν πρέπει να απογοητεύεσαι και να φρικάρεις με αυτά που σου είπα. Εγώ είμαι μια από τις περιπτώσεις μόνο και καθεμιά μας έχει το δικό της πρόβλημα το οποίο χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης! Εγώ παρ' όλο που είμαι 31 ετών πάσχω από σύνδρομο Πρώιμης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας γι' αυτό και είναι επιτακτική η ανάγκη διέγερσης των ωοθηκών μου με ισχυρές δόσεις φαρμάκων. Όπως σου είπα εξάλλου ξεκινάμε για εξωσωματική αλλά καταλήγουμε σε σπερματέγχυση επειδή ό οργανισμός μου " κανει οικονομία" στα ωοθυλάκια :lol:

Οπότε μην επηρεάζεσαι καθόλου και προχώρα με θετική ενέργεια!!!

καλησπερα κοριτσια! εχω κανει ηδη την πρωτη μ σπερματεγχυση τον περασμενο Νοεμβριο σε γυναικα γυναικολογο που πηγαινα πρωτη φορα!! δεν ειχαμε βεβαια επιτυχια και το μονο που μου συνεβει ηταν αφου σταματησα τα utragestan να αδιαθετησω, μου προκληθηκε αιμορραγια (δεν ηταν περιοδος οπως νομιζα)!!! επισκεφτηκα τον παλιο μ γιατρο και μου φωναξε που εκανα εδω σπερματεγχυση,μιας και δεν εχουν τα καταλληλα μεσα ουτε τα μικροβιολογικα ουτε οι γιατροι εδω στην επαρχια που ζω!!! τωρα μετα απο τοσο καιρο σκεφτομαι να επισκεφτω γιατρο στην Αθηνα!Καποιος γνωστος μας μας προτεινε τον κυριο Αναστασιαδη Κ. που εχει εδρα στο Κολωνακι!!!Η συζυγος του εκανε σπερματεγχυση εκει και ΠΕΤΥΧΕ με την 1η (και με μια μονο σαλπιγγα)!! εχετε ακουσει κατι για τον συγκεκριμενο γιατρο? μου ειπανε καλα λογια και δεν αποσκολει στο να εκμεταλευεται για τα χρηματα!!!

καλησπερα κοριτσια! εχω κανει ηδη την πρωτη μ σπερματεγχυση τον περασμενο Νοεμβριο σε γυναικα γυναικολογο που πηγαινα πρωτη φορα!! δεν ειχαμε βεβαια επιτυχια και το μονο που μου συνεβει ηταν αφου σταματησα τα utragestan να αδιαθετησω, μου προκληθηκε αιμορραγια (δεν ηταν περιοδος οπως νομιζα)!!! επισκεφτηκα τον παλιο μ γιατρο και μου φωναξε που εκανα εδω σπερματεγχυση,μιας και δεν εχουν τα καταλληλα μεσα ουτε τα μικροβιολογικα ουτε οι γιατροι εδω στην επαρχια που ζω!!! τωρα μετα απο τοσο καιρο σκεφτομαι να επισκεφτω γιατρο στην Αθηνα!Καποιος γνωστος μας μας προτεινε τον κυριο Αναστασιαδη Κ. που εχει εδρα στο Κολωνακι!!!Η συζυγος του εκανε σπερματεγχυση εκει και ΠΕΤΥΧΕ με την 1η (και με μια μονο σαλπιγγα)!! εχετε ακουσει κατι για τον συγκεκριμενο γιατρο? μου ειπανε καλα λογια και δεν αποσκολει στο να εκμεταλευεται για τα χρηματα!!!

Καλησπέρα 28Eleni,

Απ' όσο γνωρίζω η μέθοδος της σπερματέγχυσης είναι ελάχιστα επεμβατική σε σχέση με την εξωσωματική. Ουσιαστικά απλώς τοποθετουν το σπέρμα στην μήτρα σου και από εκεί και πέρα η φύση θα κανει ή όχι τα υπόλοιπα. Το γεγονός ότι πέτυχε στην κυρία που προανέφερες με την πρώτη προσπάθεια και έχοντας μόνο μία σάλπιγγα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τον γιατρό τόσο. Σαν διαδικασία είναι πολύ απλή και νομίζω ότι λίγο ή πολύ όλοι οι γιατροί με τον ίδιο τρόπο την κάνουν.

Εγώ είχα κάνει την πρώτη μου τον Απρίλιο και ήταν πετυχημένη αλλά δυστυχώς η κύηση διακόπηκε στις 9,5 εβδομάδες λόγω παλινδρόμησης :(

Τώρα έκανα την δεύτερη προσπάθειά μου την περασμένη Δευτέρα και είμαστε εν αναμονή....

Διαφημίσεις

Babyproject ευχομαι αυτη σου η προσπαθεια να εχει αισιο τελος!!!! τι να πω,ειμαι λιγο μπερδεμενη με τους γιατρους εδω στην επαρχια, δεν κατεχουν και πολλα απο θεματα υπογονιμοτητας και ισως η γιατρος να εκανε λαθος που μου σταματησε τα χαπια!!! παντως θα κανω μια επισκεψη στην Αθηνα και βλεπουμε τι θα γινει στη συνεχεια!!!

Babyproject ευχομαι αυτη σου η προσπαθεια να εχει αισιο τελος!!!! τι να πω,ειμαι λιγο μπερδεμενη με τους γιατρους εδω στην επαρχια, δεν κατεχουν και πολλα απο θεματα υπογονιμοτητας και ισως η γιατρος να εκανε λαθος που μου σταματησε τα χαπια!!! παντως θα κανω μια επισκεψη στην Αθηνα και βλεπουμε τι θα γινει στη συνεχεια!!!

Να'σαι καλα!!! Ειμαστε στην αναμονή τωρα...Σου ευχομαι κι εγω συντομα να γινει το ονειρο σου πραγματικοτητα :D

• 3 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...