Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σπερματεγχυνση,πληροφοριες!

Recommended Posts

Τι ακριβως ειναι αυτη η μεθοδος?Την διαβαζω και την ακουω συχνα αλλα δεν εχω ιδεα πως γινεται και σε ποιες περιπτωσεις ενδεικνειεται!

Μπορει καποια μανουλα να μας περιγραψει την διαδικασια?Ποναει?Πρεπει να περνεις φαρμακα?Τα φαρμακα ειναι οπως και στην εξωσωματικη?

Υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστεις φαρμακα?

Οτιδηποτε πληροφορια θα ηταν καλοδεχουμενη!

Εκανα μια ερευνα στο διαδυκτιο αλλα θα ηθελα εμπειριες απο μανουλες και οχι απο "ψυχρα" επιστημονικα σαιτ τυπου "Προκειται για μια ανωδυνη διαδικασια...."

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τι ακριβως ειναι αυτη η μεθοδος?Την διαβαζω και την ακουω συχνα αλλα δεν εχω ιδεα πως γινεται και σε ποιες περιπτωσεις ενδεικνειεται!

Μπορει καποια μανουλα να μας περιγραψει την διαδικασια?Ποναει?Πρεπει να περνεις φαρμακα?Τα φαρμακα ειναι οπως και στην εξωσωματικη?

Υπαρχει περιπτωση να μην χρειαστεις φαρμακα?

Οτιδηποτε πληροφορια θα ηταν καλοδεχουμενη!

Εκανα μια ερευνα στο διαδυκτιο αλλα θα ηθελα εμπειριες απο μανουλες και οχι απο "ψυχρα" επιστημονικα σαιτ τυπου "Προκειται για μια ανωδυνη διαδικασια...."

Εγω θα σου απαντησω εμπειρικα γιατι εκανα την πρωτη μου σπερματεγχυση πριν απο λιγες μερες!

Ειναι μια μεθοδος που τεκνοποιησης οπου το ζευγαρι δεν αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα υπογονιμοτητας γιατι τοτε παει κατευθειαν σε εξωσωματικη.

Μπορει να γινει σε φυσιολογικο κυκλο αλλα και σε κυκλο οπου εχουν χορηγηθει φαρμακα προκλησης ωορρηξιας στην γυναικα. Αναλογα με το προβλημα!

Γινεται η ενεση pregnyl και μετα απο 32-36 ωρες μπορει να προχωρησει η διαδικασια.Δυο ωρες πριν ο συζυγος δινει σπερμα στο εργαστηριο το οποιο το επεξεργαζονται απομονωντας τα καλα σπερματοζωαρια και εμπλουτιζοντας τα με θρεπτικη ουσια.

Αυτο μπαινει σε ειδικο καθετηρα το οποιο ο γιατρος τοποθετει μεσα στην μητρα.

Εχω ακουσει απο πολλες κοπελες πως δεν πονεσανε καθολου.Εγω πονεσα και πολυ μαλιστα γιατι ειχα πολυ στενο τραχηλο και δεν περνουσε ο καθετηρας με τιποτα.Δεν κρατησε πολυ ομως μετα δεν πονουσα καθολου.

Αν εχεις καποια ακομη απορια και μπορω να βοηθησω...ευχαριστως!

Πόσο περίπου κοστίζει?Πρέπει να γίνει από γιατρό-εξωσωματικό?

Εγω την εκανα στον γιατρο μου τον οποιο εμπιστευομαι.Οι τιμες δεν ειναι στανταρ.Υπολογισε απο 300 εως 400 ευρω.

Διαφημίσεις

Εγω θα σου απαντησω εμπειρικα γιατι εκανα την πρωτη μου σπερματεγχυση πριν απο λιγες μερες!

Ειναι μια μεθοδος που τεκνοποιησης οπου το ζευγαρι δεν αντιμετωπιζει σοβαρο προβλημα υπογονιμοτητας γιατι τοτε παει κατευθειαν σε εξωσωματικη.

Μπορει να γινει σε φυσιολογικο κυκλο αλλα και σε κυκλο οπου εχουν χορηγηθει φαρμακα προκλησης ωορρηξιας στην γυναικα. Αναλογα με το προβλημα!

Γινεται η ενεση pregnyl και μετα απο 32-36 ωρες μπορει να προχωρησει η διαδικασια.Δυο ωρες πριν ο συζυγος δινει σπερμα στο εργαστηριο το οποιο το επεξεργαζονται απομονωντας τα καλα σπερματοζωαρια και εμπλουτιζοντας τα με θρεπτικη ουσια.

Αυτο μπαινει σε ειδικο καθετηρα το οποιο ο γιατρος τοποθετει μεσα στην μητρα.

Εχω ακουσει απο πολλες κοπελες πως δεν πονεσανε καθολου.Εγω πονεσα και πολυ μαλιστα γιατι ειχα πολυ στενο τραχηλο και δεν περνουσε ο καθετηρας με τιποτα.Δεν κρατησε πολυ ομως μετα δεν πονουσα καθολου.

Αν εχεις καποια ακομη απορια και μπορω να βοηθησω...ευχαριστως!

Καταρχην Καλη Επιτυχια!!!Ευχομαι ενα ομορφο νινι στην αγκαλια σου!!!!Και μετα,ενα δευτερο!!!!;)

Εχω πολλες ερωτησεις

1)Ο γυναικολογος σου,σου προτεινε αυτη την μεθοδο και αν ναι γιατι?

2)Το αγχος επηρεαζει την επιτυχια της σπερματεγχυσης?

3)Ποσα λεπτα κρατησε η διαδικασια?

4)Γιατι ειναι απαραιτητη αυτη η ενεση?Εχω τρεμω τις ενεσεις!!:?Μπορει να γινει στο μπρατσο τουλαχιστον?

5)Τι ποσοστα επιτυχιας σας δινει ο γιατρος?

6)Γνωριζετε ζευγαρια που εχουν δει αποτελεσμα απο αυτη την διαδικασια?

7)Τα φαρμακα ειναι τοσο "βαρια" οσο στην εξωσωματικη?

Ελπιζω να μην σε κουρασα!Απαντα σε οτι θες,αν θεωρεις οτι κατι ειναι πολυ προσωπικο και δεν θες να απαντησεις :)

Καλη επιτυχια ευχομαι!!Συντομα μανουλιτσα!!!

Καταρχην Καλη Επιτυχια!!!Ευχομαι ενα ομορφο νινι στην αγκαλια σου!!!!Και μετα,ενα δευτερο!!!!;)

Εχω πολλες ερωτησεις

4)Γιατι ειναι απαραιτητη αυτη η ενεση?Εχω τρεμω τις ενεσεις!!:?Μπορει να γινει στο μπρατσο τουλαχιστον?

Ελπιζω να μην σε κουρασα!Απαντα σε οτι θες,αν θεωρεις οτι κατι ειναι πολυ προσωπικο και δεν θες να απαντησεις :)

Καλη επιτυχια ευχομαι!!Συντομα μανουλιτσα!!!

Σε ευχαριστω πολυ πολυ και σου ευχομαι κι εσενα να ζησεις το θαυματακι σου συντομα.Ελπιζω οι απαντησεις που σου εστειλα να σου φανουν χρησιμες!

Να εισαι καλα!

Σε ευχαριστω πολυ πολυ και σου ευχομαι κι εσενα να ζησεις το θαυματακι σου συντομα.Ελπιζω οι απαντησεις που σου εστειλα να σου φανουν χρησιμες!

Να εισαι καλα!

Ναι.Χιλια ευχαριστω!!!!

Περιμενω ευχαριστα!!!

Ναι.Χιλια ευχαριστω!!!!

Περιμενω ευχαριστα!!!

Να εισαι καλα!Μακαρι να εχω ευχαριστα και θα σου τα πω.Αλλα κι αν δεν εχω δεν μασαμε,ανασκουμπωνομαστε και ξαναπροσπαθουμε!

Να εισαι καλα!Μακαρι να εχω ευχαριστα και θα σου τα πω.Αλλα κι αν δεν εχω δεν μασαμε,ανασκουμπωνομαστε και ξαναπροσπαθουμε!

Ευχομαι να μην χρειαστει!!!!!

Διαφημίσεις

Εχω πολλες ερωτησεις

Ο γυναικολογος στην προτεινει βεβαια και συννηθως ειναι η πρωτη μεθοδος που χρησιμοποιεται σε περιπτωσεις ανεξηγητης υπογονιμοτητας ή μικρων προβληματων σπερματος.

Θα ελεγα οχι.

15 λεπτα. 2 λεπτα να εισαχθει ο καθετηρας και να γινει η εγχυση και 10 λεπτα ξαπλα.

Οχι . η ενεση pregnyl συνηθως σε 2 δοσεις γινεται στον ποπο.

Εξαρταται. Συνηθως 10-15%.

προσωπικα δεν γνωριζω καποιο αλλα εχω ακουσει οτι εχει καλα ποσοστα.

Οχι βεβαια δεν υπαρχουν εδω βαρια φαρμακα. Η pregnyl ειναι μονο συνηθως (προκληση ωορηξιας).

Ελπιζω να μην πειραζει που απαντησα εγω. Εχω κανει και τα ξερω.

καλη επιτυχια.

Όλα είναι μια ιδέα...

Υπαρχει καμια κυρια εδω που να το εκανε και να εμεινε μονο με μια φορα εγγυος;

Αν θες τη συμβουλη μου μην το ψαχνεις ετσι. Και αν την βρεις τι θα γινει? ;)Καθε περιπτωση και διαφορετικη. :)

Μονο ο γιατρος σου μπορει να σου δωσει σαφεις απαντησεις για αποτελεσματα.

Όλα είναι μια ιδέα...

στατιστικα και μονο ρωταω.

Θελω να δω ποσο αποτελεσματικη ειναι αυτη η μεθοδος ή ειναι αλλος ενας τροπος ιατρικου κερδους.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Λογω ανεξηγητης υπογονιμοτητας και προβληματακια στο σπερμα (αγχος και προστατιτιδα)

ναι πολυ πχ εγω εκανα τρεις.την πρωτη ειχα τρελο αγχος γιατι δεν εμπιστευομουν τελειως τον γιατρο .μετα απο αυτο τον αλλαξα.την τριτη και τυχερη φορα ημουν πιο ανετη σαν να εκανα μια εξεταση τυπικη στον γιατρο(μιλαω για την στιγμη της εκχυσης)

5 και εμεινα αλλα 20 ξαπλα.μετα σηκωθηκα κανονικα

στον πωπο γινεται

καπου 25% νομιζω το 15 ειναι σε μια φυσιολογικη συλληψη με κανονικο μετριο σπερμα αυτο ειναι σουπερ εμπλουτισμενο

εμενα

μου εδωσε clomiphene για τα ωαρια .και καναμε την pregnil 36 ωρες πριν.τα φαρμακα της εξωσ δεν τα ξερω

οτι θελετε ρωτηστε

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Διαφημίσεις

στατιστικα και μονο ρωταω.

Θελω να δω ποσο αποτελεσματικη ειναι αυτη η μεθοδος ή ειναι αλλος ενας τροπος ιατρικου κερδους.

Για μενα καλο ειναι να την κανουν ζευγαρια με μικρο προβλημα σπερματος. ή να ξεκινουν απο εκει ζευγαρια με "ανεξηγητη υπογονιμοτητα". Δεν εχουν κανανα λογο να την κανουν ζευγαρια με μεγαλο προβλημα σπερματος ή προβλημα στις σαλπιγγες ή μια σαλπιγγα ή πολυκυστικες και τετοια.

Όλα είναι μια ιδέα...

1)

καπου 25% νομιζω το 15 ειναι σε μια φυσιολογικη συλληψη με κανονικο μετριο σπερμα αυτο ειναι σουπερ εμπλουτισμενο

Τα ποσοστα που ειπες δεν ισχυουν. Ειναι 10-15% . Ο γιατρος σου μαλλον υπερεβαλλε.

20-25% πιθανοτητες εχει ενα ζευγαρι "υγειες" να πετυχει συλληψη καθε μηνα. Τα ποσοστα επιτυχιας μια σπερματεγχυσης δεν υπερβαινουν για κανενα λογο αυτο το ποσοστο οταν υπαρχουν θεματακια.

Όλα είναι μια ιδέα...

μπορει και να υπερεβαλε δεν επιμενω ... απλα πριν την σπερματεγχυση το ποσοστο του καλου σπερματος ηταν 30% και μετα την επεξεργασια 95%!!!!!!!!! ετσι μου φανηκε τελειως φυσιολογικο αυτο που ειπε

και κοστισε 300 ευρω το 2007.100 στο μικροβιολογικο κεντρο και 200 στον γιατρο

Ποσοστά επιτυχίας pdf_button.pngprintButton.png emailButton.png Ποσοστά επιτυχίας

kosmologojersey.jpg

Tα ποσοστά επιτυχίας σπερματέγχυσης

Τα ποσοστά επιτυχίας ΗΠΑ

Στατιστικές υπερβολές

IVF: Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη

Τα δεδομένα του ESHRE

Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης

Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Κατʼ αρχάς, η βασική αιτία υπογονιμότητας είναι ο σημαντικότερος. Για παράδειγμα, ζευγάρια όπου οι άντρες έχουν φυσιολογικό σπέρμα έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας συγκριτικά με ζευγάρια όπυ το σπέρμα είναι επηρεασμένο.

Επίσης, ο γυναικείος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο. Άν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη των 35 ετών, η πιθανότητα επιτυχίας μειώνεται σημαντικά.

Θυμηθείτε: Η πιθανότητα σύλληψης κάθε μήνα σε ένα ζευγάρι χωρίς κανένα πρόβλημα γονιμότητας είναι 15-25%.

Συνεπώς η σπερματέγχυση πρέπει να θεωρείται σαν μια συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη θεραπεία και όχι σαν μια μεμονωμένη προσπάθεια.

Η πιθανότητα σύλληψης σε κάθε κύκλο σπερματέγχυσης είναι από 6-26%: ή αθροιστικά 60% μετά από 5-6 θεραπείες.

Αν η σπερματέγχυση πρόκειται να είναι αποτελεσματική σε ένα ζευγάρι, συνήθως γίνεται εμφανές μέσα σε 6 κύκλους. Αν δεν υπάρξει επιτυχία σε αυτό το διάστημα, τότε η πιθανότητα είναι πολύ μικρή αν συνεχιστεί για παραπάνω προσπάθειες. Στην περίπτωση αυτή καλύτερα να διερευνηθούν άλλες τεχνικές υποβοήθησης της αναπαραγωγής.

Κατανοώντας την αθροιστική πιθανότητα σύλληψης

100 ζευγάρια

1η προσπάθεια 15 εγκυμοσύνες

15% επιτυχία

2η προσπάθεια 85 ζευγάρια έμειναν

Με ένα ποσοστό επιτυχία 15%, 13 εγκυμοσύνες (αφήνοντας 72 ζευγάρια)

Αθροιστική πιθανότητα σύλληψης μετά από 2 κύκλους για 100 ζευγάρια είναι 28% (15+13%)

3η προσπάθεια 72 ζευγάρια απέμειναν

Με ένα ποσοστό επιτυχία 15%, 11 εγκυμοσύνες (αφήνοντας 61 ζευγάρια)

Αθροιστική πιθανότητα σύλληψης μετά από 3 κύκλους για 100 ζευγάρια είναι 39% (15+13+11%)

Πηγές

J Assist Reprod Genet 13: 1, 56-63, Jan, 1996.

The impact of the total motile sperm count on the success of intrauterine insemination with husband's spermatozoa.

Huang HY, Lee CL, Lai YM, Chang MY, Wang HS, Chang SY, Soong YK

Hum Reprod 1996 Apr;11(4):732-6

Intrauterine insemination: evaluation of the results according to the woman's age, sperm quality, total sperm count per insemination and life table analysis.

Campana A, Sakkas D, Stalberg A, Bianchi PG, Comte I, Pache T, Walker D

Όλα είναι μια ιδέα...

μπορει και να υπερεβαλε δεν επιμενω ... απλα πριν την σπερματεγχυση το ποσοστο του καλου σπερματος ηταν 30% και μετα την επεξεργασια 95%!!!!!!!!! ετσι μου φανηκε τελειως φυσιολογικο αυτο που ειπε

και κοστισε 300 ευρω το 2007.100 στο μικροβιολογικο κεντρο και 200 στον γιατρο

μιλας για την κινητικοτητα. Σε ολους σχεσον τοσο την πανε και ας εχουν φυσικα κατω απο 30%. Αλλα ειναι και αλλοι παραγοντες οπως πχ οι ανωμαλες μορφες που εκει δεν μπορουν να κανουν κατι...

Όλα είναι μια ιδέα...

συμπερασμα η πρωτη φορα εχει μικροτερες πιθανοτητες απ οτι η τριτη.σωστα?αρα οσο πιο πολλες φορες εως 6 το κανεις εισαι ενα βημα πιο κοντα στην εγκυμοσυνη.τοτε ισως γι αυτο μου εδωσε μεγαλο ποσοστο

ειχαμε κι εμεις ανωμαλιες αλλα τωρα δεν θυμαμαι ποσοτα θα σε γελασω..ναι για κινητικοτητα μιλαω.

με το καλο το μωρακι σου

ειχαμε κι εμεις ανωμαλιες αλλα τωρα δεν θυμαμαι ποσοτα θα σε γελασω..ναι για κινητικοτητα μιλαω.

με το καλο το μωρακι σου

Να σαι καλα . Σε ευχαριστω πολυ και εσυ να χαιρεσαι τα δικα σου!

Όλα είναι μια ιδέα...

Cooker, oι πιθανοτητες επιτυχίας της σπερματέγχυσης έχουν να κάνουν και με την ηλικία της γυναίκας. Εμένα μου λέγανε ότι δεν ξεπερνάνε το 15%, παρ' όλ' αυτά μου έκατσε το τζόκερ κι έπιασε με την πρώτη. Είναι να σε θέλει λίγο κι η θεά τύχη. Δεν πονάει καθόλου, σου βάζουν τον κολποδιαστολέα και εισάγουν ένα λεπτό καθετηράκι, η όλη διαδικασία κρατάει ελάχιστα λεπτά. Τα φάρμακα επίσης ποικίλουν ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία της γυναίκας. Μπορεί να πάρεις χαπάκια ή μικρές δόσεις ενέσιμων ορμονών για να κάνεις περισσότερα ωοθηλάκια. Ο γιατρός το καθορίζει αυτό, ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας του σπέρματος. Τα υπογόνιμα ζευγάρια ξεκινάνε με σπερματέγχυση με την προϋπόθεση ότι το σπέρμα είναι καλό και οι σάλπιγγες διαβατές. Ελπίζω να βοήθησα.

Cooker, oι πιθανοτητες επιτυχίας της σπερματέγχυσης έχουν να κάνουν και με την ηλικία της γυναίκας. Εμένα μου λέγανε ότι δεν ξεπερνάνε το 15%, παρ' όλ' αυτά μου έκατσε το τζόκερ κι έπιασε με την πρώτη. Είναι να σε θέλει λίγο κι η θεά τύχη. Δεν πονάει καθόλου, σου βάζουν τον κολποδιαστολέα και εισάγουν ένα λεπτό καθετηράκι, η όλη διαδικασία κρατάει ελάχιστα λεπτά. Τα φάρμακα επίσης ποικίλουν ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία της γυναίκας. Μπορεί να πάρεις χαπάκια ή μικρές δόσεις ενέσιμων ορμονών για να κάνεις περισσότερα ωοθηλάκια. Ο γιατρός το καθορίζει αυτό, ανάλογα με την περίπτωση. Συνήθως στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας του σπέρματος. Τα υπογόνιμα ζευγάρια ξεκινάνε με σπερματέγχυση με την προϋπόθεση ότι το σπέρμα είναι καλό και οι σάλπιγγες διαβατές. Ελπίζω να βοήθησα.

Σε ενα ζευγαρι που το μονο τους προβλημα ειναι το αγχος,ενδεικνειεται αυτη η διαδικασια?