Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η οικιακή βοηθός μου έκανε ζημιά. Πρέπει να την πληρώσει??

Recommended Posts

οσο για την τυχον εξτρα αποζημιωση απο τυχον εργατικο ατυχημα ισως να το αισθανομουν αυτο αν καθαριζε ας πουμε ενα ετοιμοροπο καθρεφτη που εγω δεν εχω φροντισει απο μ@@@κια μου να στερεωσω καλα και της επεφτε επανω της και τραυματιζοταν . Γιατι να της εδινα εξτρα χαρτζιλικι αν τραυματιζοταν απο μια -ατυχη δεν λεω - πλην ομως ζημια που εκεινη καταλαθος προκαλεσε απο ενα τασακι που της γλιστρισε απο τα χερια και ισως αυτο την τραυματιζε. Σε τετοιες περιπτωσεις (εργατικου ατυχηματος) ερχετε το ΣΕΠΕ και διερευνα τις συνθηκες του ατυχηματος. Αν εγω ημουν καπου λαθος θα ετρωγα προστιμο. Αλλα ουτως η αλλως μιλαμε εντελως υποθετικα.

Βρε καλη μου ματιλντα, ακου τωρα, ετσι σε κουβεντα νσ βρισκομαστε....

Δεν μιλαμε τωρα για εμπλοκη ΣΕΠΕ, μιλαμε για την απλη περιπτωση που καλως-κακως, συμβεινει ενα εργατικο ατυχημα στο σπιτι σου, η κοπελα αποζημιωνεται φυσιολογικα απο τον ασφαλιστικο της φορεα και εσυ σαν ετσι απο ανθρωπιστικης αποψεως της δινεις κατι, οχι για να την δωριοδοκισεις για να μην κανει καταγγελια, ετσι απλα για να αισθανθει οτι την συναισθανεσαι και την φροντιζεις.

Δεν ξερω απλα λειτουργω καλοπροαιρετα με ολους τους ανθρωπους μεχρι να αποδειξεως του εναντιου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε καλη μου ματιλντα, ακου τωρα, ετσι σε κουβεντα νσ βρισκομαστε....

Δεν μιλαμε τωρα για εμπλοκη ΣΕΠΕ, μιλαμε για την απλη περιπτωση που καλως-κακως, συμβεινει ενα εργατικο ατυχημα στο σπιτι σου, η κοπελα αποζημιωνεται φυσιολογικα απο τον ασφαλιστικο της φορεα και εσυ σαν ετσι απο ανθρωπιστικης αποψεως της δινεις κατι, οχι για να την δωριοδοκισεις για να μην κανει καταγγελια, ετσι απλα για να αισθανθει οτι την συναισθανεσαι και την φροντιζεις.

Δεν ξερω απλα λειτουργω καλοπροαιρετα με ολους τους ανθρωπους μεχρι να αποδειξεως του εναντιου.

Επειδη παντα θελω να ειμαι ειλικρινης σε αυτα που λεω θα απαντησω ευθεως: Δεν νομιζω να εμπαινα στη διαδικασια . Μπορει ουτε καν να το σκεφτομουν η αληθεια ειναι.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ποσο καλοπροαιρετος ειναι ο αλλος ή οχι απλα οι ανθρωποι σε καθε περιπτωση λειτπυργουν διαφορετικα. Δηλαδη δε νομιζω εγω που δεν θα επραττα οπως εσυ πχ ειμαι κακοπροαιρετη ή κακως εργοδοτης. Δεν βαζω κουβεντες στο στομα σου που δεν ειπες για να εξηγουμαι απλα επεξηγω ετσι:).

Όλα είναι μια ιδέα...

Κανενα προβλημα.

Οπως εχω πει και σε αλλο θεμα ειμαστε τριπλοκατοικια. Την κοπελα δεν την εχω αποκλειστικα εγω . Παει και στον αδερφο και στη μητερα μου πανω και κατω και μοιραζομαστε το κοστος αναλογα με τα μεροκαματα της. Απλα την ασφαλιζω εγω στο ονομα μου. Τα σπιτια ειναι μεγαλα και εχουμε μεγαλο κηπο κατω και μεγαλα μπαλκονια που θελουν καθε μερα καθαρισμα . Εγω προ εγκυμοσυνης δουλευα τρελα ωραρια , η μητερα μου και ο πατερας μου επισης και ο συζυγος ερχετε αργα το βραδυ και αυτος. Με λιγα λογια κανεις δεν μπορει να φροντισει επαρκως το σπιτι του ουτε να μαγειρεψει. Οποτε ειναι απαραιτητη η βοηθεια . Επισης μου ετυχε και ο επιχειλιος πλακουντας και μου απαγορεψε ο γιατρος καθε ειδους δουλεια .

Αλλα γιατι ρωτας?

Οχι ρωταω γιατι σκεφτηκα γιατι να μην τις εκανες εσυ τις δουλειες του σπιτιου να εχεις και σιγουρο το κεφαλι σου και να σου εμεναν και λεφτα αλλα οπως μου τα γραφεις καταλαβαινω απολυτα γιατι εχετε οικιακη βοηθο.

Οχι ρωταω γιατι σκεφτηκα γιατι να μην τις εκανες εσυ τις δουλειες του σπιτιου να εχεις και σιγουρο το κεφαλι σου και να σου εμεναν και λεφτα αλλα οπως μου τα γραφεις καταλαβαινω απολυτα γιατι εχετε οικιακη βοηθο.

αααχχχχ... νομιζεις θελω ξενους ανθρωπους στο σπιτι μου και στα ποδια μου???

Που να δεις η μανα μου. Εκανα αμαν και πως να την πεισω οτι πραγματικα πρεπει να εχει βοηθεια στο σπιτι. Δεν ειχαμε παντα τωρα τα τελευταια χρονια.

Εβλεπα τη μανα μου να σπαει απο τη δουλεια σπιτι και μαγαζι και αφηνιαζα. Δεν μπορουσα να ανεχτω οτι μετα απο τοσα χρονια δουλειας επρεπε να φροντιζει και εμας και το σπιτι της κλπ. Και την καταλαβαινα γαιτι ημουν στη ιδια κατασταση. Εφευγα 6πμ και γυρναγα 8-9 το βραδυ. Οποτε καποια μερα ασκησαμε βετο λοιπον και της ειπαμε ΤΕΛΟΣ θα παρουμε κοπελα!!

Όλα είναι μια ιδέα...

Eγώ πάλι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού αισθάνεσαι αυτά που αισθάνεσαι και από ότι καταλαβαίνω σου τη "σπάει", γιατί δεν διακόπτεις συνεργασία...?

Νομίζω κάποια πράγματα είναι πολύ απλά και τζάμπα τα μπλέκουμε..

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Aν και δε μου αρέσει να κρίνω ανθρώπους που δεν έχω καν δει. Αλλά το "υφάκι" μου κάνει το εξής: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ.

Νομίζω ότι αν επιχειρήσεις να της κάνεις κουβέντα, θα σου επιτεθεί αμέσως, ίσως γι'αυτό και το "υφάκι" και καλά δεν θέλω πολλά πολλά!

Επειδη παντα θελω να ειμαι ειλικρινης σε αυτα που λεω θα απαντησω ευθεως: Δεν νομιζω να εμπαινα στη διαδικασια . Μπορει ουτε καν να το σκεφτομουν η αληθεια ειναι.

Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα ποσο καλοπροαιρετος ειναι ο αλλος ή οχι απλα οι ανθρωποι σε καθε περιπτωση λειτπυργουν διαφορετικα. Δηλαδη δε νομιζω εγω που δεν θα επραττα οπως εσυ πχ ειμαι κακοπροαιρετη ή κακως εργοδοτης. Δεν βαζω κουβεντες στο στομα σου που δεν ειπες για να εξηγουμαι απλα επεξηγω ετσι:).

Ειπαμε βλεπω καλοπροαιρετα και κυριως δεν παρεξηγουμαι ευκολα.

Το να μην πραξεις με το δικο μου τροπο σκεψης ΦΥΣΙΚΑ και δεν σε κανει κακο ανθρωπο κλπ.

Αλλωστε κουβεντουλα κανουμε και απλα αναφερω το πως θα λειτουργουσα εγω. Δεν σημαινει τιποτε απολυτως αυτο. Δεν ηθελα με κανεναν τροπο να σε θιξω και δεν υπονοουσα τιποτα. Αισθανομαι οτι το αντιλαμβανεσαι αυτο. :D

Eγώ πάλι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού αισθάνεσαι αυτά που αισθάνεσαι και από ότι καταλαβαίνω σου τη "σπάει", γιατί δεν διακόπτεις συνεργασία...?

Νομίζω κάποια πράγματα είναι πολύ απλά και τζάμπα τα μπλέκουμε..

οχι δεν καταλαβες καλα. Οπως ειπα μαι χαρα ητανε. Δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Σημερα ετυχε αυτο και βλεπω μια παραξενη συμπεριφορα. Ειναι λογος αυτος να την διωξω ετσι?

Ασε που θα νομιζε οτι το κανω επειδη εσπασε το τραπεζι. Δεν μου τη "σπαει".

Όλα είναι μια ιδέα...

Τιποτα τωρα matilda μου αστο να παει...πες οτι δεν τα ειχες τα 300 ευρω ... φτιαξτο και ελπιζω να μην ξανασυμβει κατι αλλο χοντρο .Αν δεις στο μελλον καμια χοντρη ζημια ε τοτε δεν γινεται θα το πληρωσει και αν νευριασει διωξτην. Τωρα οσον αφορα το υφακι της επισης γραψτην ...

πολυ καλα κανεις και εχεις βοηθεια στο σπιτι σου αφου μπορειτε..ΟΛΟΙ εργαζονται στην οικογενεια και πολλες ωρες μαλιστα οποτε δεν ειναι πολυτελεια..μακαρι να μπορουσα να εχω και εγω βοηθεια..απο κει και περα μονο και μονο για το στυλακι της θα της κρατουσα τα μισα απο τον μισθο της ..και ας βριζει οσο θελει στα φιλιπινεζικα κινεζικα τουρκικα..

Διαφημίσεις

ΣΩΤΗΡΙΑ αυτο ειναι το κουφο της υποθεσης. Εν τω μεταξυ εγω ειμαι οπως καθε μερα , πολυ κουλ , κανω σαν να μην συνεβη τιποτα γιατι σκεφτομαι αυτο που ειπε μια κοπελα, μηπως δηλαδη εχει θυμωσει με τον εαυτο της. Αλλα αμα την βλεπατε βρε παιδια...λες και ειναι αντιστροφοι οι ρολοι. Οτι εγω ειμαι η βοηθος και εκεινη η εργοδοτρια και εγω εκανα τη ζημια και μου κραταει μουτρα:confused:

Με επιασε νευρικο γελιο τωρα . Εχω θυμωσει δεν το κρυβω απλα δεν το δειχνω καθολου γιατι προσπαθω να μην τη φερω σε δυσκολη θεση.

Αλλα και 300 ευρω τωρα απο το πουθενα με τοσα εξοδα για το μωρο που ερχεται δεν τα ειχα υπολογισει και θα μου λειψουν. Συμβαινουν αυτα το ξερω. Και να μεινουμε και χωρις τραπεζι παλι δεν γινεται αν και το σκεφτηκα να το φτιαξουμε αργοτερα, αλλα θα ερχετε κοσμος να δει εμενα , το μωρο και εν πασει περιπτωσει καλοκαιρι ειναι , που θα καθομαστε...

τωρα θα πω κατι αλλα μην το παρεις στραβα οκ;)πληρωνεις καθε μερα..οικιακη βοηθο...τον μηνα μαλλον σου στιχιζει αρκετα ε;;και κανεις θεμα για τα 300 ευρω...για μενα ειναι πολλα τα λεφτα..φισικα οπωσ σου ειπα..μην το παρεξηγισεις οκ;)

πολυ καλα κανεις και εχεις βοηθεια στο σπιτι σου αφου μπορειτε..ΟΛΟΙ εργαζονται στην οικογενεια και πολλες ωρες μαλιστα οποτε δεν ειναι πολυτελεια..μακαρι να μπορουσα να εχω και εγω βοηθεια..απο κει και περα μονο και μονο για το στυλακι της θα της κρατουσα τα μισα απο τον μισθο της ..και ας βριζει οσο θελει στα φιλιπινεζικα κινεζικα τουρκικα..

Το ξερω. Αλλα αυτο το θεμα βεβαια με τις οικιακες βοηθους και ποιος πραγματικα τις χρειαζεται και ποιος οχι με εχει κουρασει.

Μου εχει τυχει σε οποιον λεω οτι εχουμε οικιακη να με κοιταει λες και την πληρωνει αυτος.Δηλαδη αμα δεν την ειχα τοση αναγκη και απλα βαριομουν ή δεν μου αρεσαν οι δουλειες του σπιτιου ή ηθελα να κανω αλλιως τη ζωη μου βρε αδερφε θα επρεπε να απολογουμαι?

Δεν απαντω σε εσενα φυσικα , απλα ηθελα να το πω και αυτο. Γενικολογω βεβαια σορυ. Απλα με αφορμη το σημερινο τα σκεφτομαι αυτα ολα.

Όλα είναι μια ιδέα...

κοριτσι σορυ τωρα διαβασα ολες τησ απαντησεις!!που την εχετε ολοι στην οικογενεια. την οικιακη βοηθο;)

εγω θα προτεινα .μισα μισα..!!αν την αλλη φορα σε σπασει κανα παραθυρο;;;;τι θα κανεις παλι εσυ;;;οχι.

Το ξερω. Αλλα αυτο το θεμα βεβαια με τις οικιακες βοηθους και ποιος πραγματικα τις χρειαζεται και ποιος οχι με εχει κουρασει.

Μου εχει τυχει σε οποιον λεω οτι εχουμε οικιακη να με κοιταει λες και την πληρωνει αυτος.Δηλαδη αμα δεν την ειχα τοση αναγκη και απλα βαριομουν ή δεν μου αρεσαν οι δουλειες του σπιτιου ή ηθελα να κανω αλλιως τη ζωη μου βρε αδερφε θα επρεπε να απολογουμαι?

Δεν απαντω σε εσενα φυσικα , απλα ηθελα να το πω και αυτο. Γενικολογω βεβαια σορυ. Απλα με αφορμη το σημερινο τα σκεφτομαι αυτα ολα.

έχεις απόλυτο δίκιο...και εμένα μου τη σπάνε:) αυτοί οι άνθρωποι...

ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αλλά και σιχαίνομαι την λογική ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Aκόμη και να μην είχε λόγο να έχεις οικιακή βοηθό και τα λεφτά που της δίνεις δεν τα κλέβεις ο άλλος τι πρόβλημα έχει ακριβώς...

rQGhp3.png

τωρα θα πω κατι αλλα μην το παρεις στραβα οκ;)πληρωνεις καθε μερα..οικιακη βοηθο...τον μηνα μαλλον σου στιχιζει αρκετα ε;;και κανεις θεμα για τα 300 ευρω...για μενα ειναι πολλα τα λεφτα..φισικα οπωσ σου ειπα..μην το παρεξηγισεις οκ;)

δεν την εχω αποκλειστικα εγω. Διαβασε προηγουμενο ποστ μου για να μην επαναλαμβανομαι.

Αλλα και αποκλειστικα εγω να την ειχα ναι θα εκανα θεμα για τα 300 ευρω γιατι δεν σημαινει οτι οποιος εχει οικιακη βοηθο ειναι και πλουσιος. ;)

Δεν παρεξηγουμαι. Απλα νομιζω οτι επικρατει γενικα αυτη η αντιληψη και τη θεωρω λανθασμενη εγω προσωπικα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

κοριτσι σορυ τωρα διαβασα ολες τησ απαντησεις!!που την εχετε ολοι στην οικογενεια. την οικιακη βοηθο;)

εγω θα προτεινα .μισα μισα..!!αν την αλλη φορα σε σπασει κανα παραθυρο;;;;τι θα κανεις παλι εσυ;;;οχι.

οκ . το καταλαβα. :)

Όλα είναι μια ιδέα...

Aν και δε μου αρέσει να κρίνω ανθρώπους που δεν έχω καν δει. Αλλά το "υφάκι" μου κάνει το εξής: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ.

Νομίζω ότι αν επιχειρήσεις να της κάνεις κουβέντα, θα σου επιτεθεί αμέσως, ίσως γι'αυτό και το "υφάκι" και καλά δεν θέλω πολλά πολλά!

λες? και τι να μου πει? γιατι ειχα τασακι στο τραπεζι????:confused::lol::lol::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Κατά κανόνα ο υπάλληλος υποχρεώνεται να αποζημιώσει τη ζημιά που έκανε από δόλο ή βαριά αμέλεια. Περιορίζεται η υποχρέωση ή απαλλάσσεται από την ευθύνη κάποιος για ελαφρά αμέλεια όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ζημιάς. Έτσι αν η ζημιά έγινε κατά λάθος από μια ελαφριά απροσεξία δεν είναι σωστό να της κρατήσεις το ποσό από το μισθό της.

Όμως συμφωνώ απόλυτα με

Ματίλντα, μια και έρχεται μωράκι στο σπίτι σας, ξανασκέψου το με το ακριβό τζάμι στο τραπέζι. Σε δυο χρόνια το πολύ, το μωρό θα κάνει τη μια ζημιά μετά την άλλη. Και όχι τίποτε άλλο, μπορεί να κοπεί με τα γυαλιά αν σπάσει το τζάμι. Δες το περιστατικό ως ευκαιρία να σκεφτείς μια πιο ανθεκτική λύση για το τραπεζάκι.

μήπως να ρώταγες για κάτι άθραυστο; πχ πλέξιγκλάς;

Εμένα δεν μου αρέσει το ύφος της έτσι όπως το περιγράφεις. Αν μου είχε κάνει τέτοια ζημιά, εγώ θα έπρεπε να είμαι θυμωμένη όχι αυτή. Στην αρχή νόμισα ότι την έχεις χρόνια, αλλά όταν είπες για μήνες άλλαξα γνώμη. Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σας, πόση δουλειά έχει και πόσο της δίνεις, αλλά εγώ θα της κρατούσα τα μισά οπωσδήποτε. Αν το είχα κάνει εγώ, φυσικά θα πρότεινα να το πληρώσω. Επίσης, για ένα διάστημα δεν θα το έφτιαχνα για να το βλέπει και να μην το ξεχάσει.

Θα έλεγα να κοιτάξεις για καμιά άλλη. Εφόσον εκτός από το μισθό, δίνεις και ασφάλεια, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις καλύτερη.

Κατά κανόνα ο υπάλληλος υποχρεώνεται να αποζημιώσει τη ζημιά που έκανε από δόλο ή βαριά αμέλεια. Περιορίζεται η υποχρέωση ή απαλλάσσεται από την ευθύνη κάποιος για ελαφρά αμέλεια όταν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ζημιάς. Έτσι αν η ζημιά έγινε κατά λάθος από μια ελαφριά απροσεξία δεν είναι σωστό να της κρατήσεις το ποσό από το μισθό της.

Όμως συμφωνώ απόλυτα με

μήπως να ρώταγες για κάτι άθραυστο; πχ πλέξιγκλάς;

λες να βγει και οικονομικοτερο? θα το δω σημερα κι ολας αν ειναι να μην το ξεκινησει ο τζαμας.

Αυτο που λες για τις ζημιες ειναι βαση νομου? Πληροφοριακα ρωταω να ξερω.

Αλλα βρε παιδια αλλο η ζημια που θα κανει το μωρο αλλο αυτη που θα κανει ο υπαλληλος σου που τον πληρωνεις για να φροντισει το σπιτι. Ουτως ή άλλως δεν θα της πω τελικα τιποτα για να πληρωσει και αυτη και πιο πολυ για το υφακι που εχει ΑΚΟΜΑ ... αν ομως ξανακανει ζημια δεν θα πρεπει να της τα κρατησω?

Όλα είναι μια ιδέα...

λες? και τι να μου πει? γιατι ειχα τασακι στο τραπεζι????:confused::lol::lol::lol:

Άβυσος το μυαλό των ανθρώπων!!!!! Αν είχε στεναχωρηθεί πάντως ή ένοιωθε άσχημα δεν θα είχε "υφάκι" !

Και έπεσες στην ημέρα που έχω ένα θεματάκι στη δουλειά μου, από εν μέρει δικό μου λάθος ένας πελάτης χρεώθηκε 70 € λιγότερο, και παρόλο που δέχτηκα το λάθος μου, το αφεντικό μου είπε ότι θα το πληρώσω εγώ και φυσικά το δέχτηκα.

Εμένα δεν μου αρέσει το ύφος της έτσι όπως το περιγράφεις. Αν μου είχε κάνει τέτοια ζημιά, εγώ θα έπρεπε να είμαι θυμωμένη όχι αυτή. Στην αρχή νόμισα ότι την έχεις χρόνια, αλλά όταν είπες για μήνες άλλαξα γνώμη. Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σας, πόση δουλειά έχει και πόσο της δίνεις, αλλά εγώ θα της κρατούσα τα μισά οπωσδήποτε. Αν το είχα κάνει εγώ, φυσικά θα πρότεινα να το πληρώσω. Επίσης, για ένα διάστημα δεν θα το έφτιαχνα για να το βλέπει και να μην το ξεχάσει.

Θα έλεγα να κοιτάξεις για καμιά άλλη. Εφόσον εκτός από το μισθό, δίνεις και ασφάλεια, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις καλύτερη.

Ξερεις τι αυτη ειναι πολλα χρονια Ελλαδα και ξαδερφη αλλης κοπελας που εχουμε στη δουλεια στα μαγαζια. Δεν βαζω ετσι οποια και οποια εχω κολλημα. Εν τω μεταξυ μενει και μονη της στα σπιτια μας .

τα χρηματα που παιρνει ειναι αυτα που λεει ο νομος συν τα ενσημα της για εξωτερικη οικιακη βοηθο. και δουλευει 8ωρο αυστηρα. Δεν κραταμε λεπτο παραπανω.

Δεν εχω την πολυτελεια να το αφησω καιρο γιατι α) θα καταρρευσει και θα γινει 1000 κομματια και θα γεμισουμε γυαλια και β) σε 2 βδομαδες γενναω και με εχει πιασει το συνδρομο της φωλιας που λενε...:lol::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Και δεν έχω καθόλου ΄"υφάκι"!!!

ωχ ... και φανταζομαι σου ριχνω αλατι στην πληγη τωρα εγω ε???

να εσυ τωρα που σου ετυχε αυτο τι πρεπει να κανεισ? οχι τι θα κανεις αλλα ποιο ειναι το σωστο κατα τη γνωμη σου?

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...