Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τετράδυμα στον 1ο υπέρηχο!!!

Recommended Posts

Η νομοθεσια σε γυναικες 40+ επιτρεπει 2 εμβρυα

...

Κάνεις λάθος!!

Η νομοθεσία επιτρέπει μέχρι 4.

http://www.fertility.gr/el/low-fecundity/treatment/fertility/

Κάτω-κάτω έχει λίνκ με τη νομοθεσία. Δες άρθρο 6.

Μην πανικοβάλουμε χωρίς λόγο τον κόσμο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας.

Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη και να μην αγχώνομαι.

Απλά ψάχνω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία κ βιβλιογραφία ώστε να ενημερωθώ όσο περισσότερο γίνεται για όταν έρθει η ώρα να αποφασίσω.

Πιστεύω δε ότι αυτού του είδους την ενημέρωση ιδανικά θα έπρεπε να την αναλαμβάνουν τα κέντρα εξωσωματικής προς τους υποψήφιους γονείς ΠΡΟΤΟΥ αυτοί προχωρήσουν σε κάποιο κύκλο εξωσωματικής... αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Αναζητώ πληροφορίες για:

-επιλεκτική μείωση και παρενέργειες στα υπόλοιπα έμβρυα κ στην έγκυο

-πιθανότητες να πάει καλά μια τρίδυμη κύηση σε 2οτόκο γυναίκα (όπως εγώ που έχω ήδη γεννήσει) - για την περίπτωση που ένα μόνο από τα 4 που κυοφορώ αυτή τη στιγμή "αποχωρήσει".

-πιθανότητες φυσικής μείωσης των κυοφορούντων εμβρύων

Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα έμβρυα που κυοφορώ αυτή τη στιγμή, τα θεωρώ απλώς "εν δυνάμει" παιδιά και δεν αισθάνομαι συναισθηματικά δεμένη μαζί τους, μιας κι έτσι κι αλλιώς στο 1ο τρίμηνο οποιασδήποτε κύησης ένα σωρό απρόοπτα πράγματα μπορεί να συμβούν.

Ελπίζω ειλικρινά να μη χρειαστεί να αποφασίσω ενώ έχω ήδη αρχίσει να "αισθάνομαι" τα μικρά ζουζούνια γιατί τότε το συναισθηματικό βάρος θα είναι τεράστιο (φαντάζομαι).

s-age.png

pAfOp2.png

Η νομοθεσια σε γυναικες 40+ επιτρεπει 2 εμβρυα

αυτο ο γιατρος σου θα επρεπε να το ξερει

γιατι αυτο που σου εκανε ηταν απαραδεκτο

μια εγκυμοσυνη με 4 εμβρυα θεωρειται υψηλου κινδυνου

λυπαμαι που στο λεω αλλα σιγουρα για λογους υγειας

πρεπει ν'αποφασισεις την μειωση

κ μαλιστα οσο πιο συντομα μπορεις!!!!!!!!

Απο την πρωτη μου εξωσωματικη ολοι οι γιατροι

που ειχα μου εχαν πει ποσα επιτρεπεται να βαλουν

οταν ημουν πιο μικρη κ δυο φορες ειχα βαλει τρια

το ειχαν κανει για πιο πολλες πιθανοτητες εμφυτευσης

ηξερα ομως οτι αν ηταν πανω απο τρια θα γινονταν μειωση!!!!!!!!

ΥΓ θα ηθελα με πμ το ονομα του γιατρου σου

Την νομοθεσία τουλάχιστον την είχα πολύ καλά μελετημένη, λέει ξεκάθαρα ότι σε ηλικίες άνω των 40 επιτρέπονται μέχρι 4!!!

Μπορώ να σου πω δε με σιγουριά ότι στο κέντρο που πήγα είναι πολύ προσεκτικοί

σε θέματα νομοθεσίας.

Βέβαια, να σου πω ότι η Ελληνική νομοθεσία μπάζει από πολλές μεριές...

Μπορεί πχ να μας εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ αναπτύχθηκε η τεχνολογία των βλαστοκύστεων με απώτερο στόχο στην αποτελεσματικότερη εμφύτευση λιγότερων εμβρύων και περιορισμό του κινδύνου των πολύδυμων κυήσεων, ο μέγιστος αριθμός εμυτεύσιμων εμβρύων δεν άλλαξε?

Για να μην αναφερθώ στα κενά που υπάρχουν στην δωρεά σπέρματος κ ωαρίων...

Έχω αναφέρει ήδη το που πήγα για εξωσωματική σε άλλα ποστ, οπότε μπορώ να το πω και δημόσια:

Μετά την ατυχή εμπειρία που είχα στο Δημόσιο - Πανεπιστημιακό Αρεταίειο και τα πολλά ερωτηματικά που μου δημιουργήθηκαν για τον μπορούν να εφαρμόσουν "εξατομικευμένα" πρωτόκολλα σε γυναίκες που έχουν αποτύχει μία φορά (μετά την πρώτη διέγερση που οι ωοθήκες μου δεν παρήγαγαν κανένα ωάριο μου προτάθηκε επανάληψη του ίδιου ακριβώς πρωτοκόλλου)

αποφάσισα να επιλέξω το εργοστάσιο του κου Πάντου. (ΓΕΝΕΣΙΣ)

Από την αρχή έγινε σαφές ότι "εδώ θέλουμε να σε γκαστρώσουμε και δεν αστειευόμαστε".

Δόσεις ορμονών ίδιες.

Τροποποίηση πρωτοκόλλου (μακρύ αντί για βραχύ, αφού το βραχύ είχε αποτύχει).

Πλάνο για παρακολούθηση κύκλων χωρίς φάρμακα και σε ενδεχόμενες αποτυχίες όλων αυτών χρήση δότριας ωαρίων.

Σε κανένα στάδιο δεν έγινε παραβίαση νομοθεσίας, αυτό μπορώ να το υπογράψω.

Μπορώ αν θες σε πμ να σου πω και ποιοι "μεγάλοι" κατ΄ εξακολούθηση εμφυτεύουν περισσότερα των επιτρεπομένων.

Η κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Μπορεί σε μερικούς μήνες να είμαι μια ευτυχής μανούλα ενός ή και δύο ακόμη υγιών μωρών χωρίς ή με τη λήψη δύσκολων αποφάσεων και οι σκέψεις αυτές να αποτελούν ένα μακρύ παρελθόν.

Μην μπλέκουμε το τι "θα μας άρεσε να ισχύει", δηλαδή το βιοηθικό, με το τι πραγματικά ισχύει.

Η βιοηθική δεν νομίζω ότι υφίσταται στην Ελλάδα σαν έννοια δυστυχώς...

Αν αναζητήσετε την εκπομπή "στα άκρα" με τη Βίκυ Φλέσσα της 25ης (νομίζω) Μαΐου με τον Διευθυντή του τμήματος εξωσωματικής του Αρεταίειου κ Κρεατσά και την Καθηγήτρια της ψυχολογίας κα Ζαΐρα Παπαληγούρα, θα καταλάβετε πολλά.

Κάποια στιγμή λέγεται από την παρουσιάστρια ότι είμαστε η χώρα στην οποία όλα απαγορεύονται και ταυτόχρονα όλα επιτρέπονται και έχει τόσο μα τόσο δίκιο...

s-age.png

pAfOp2.png

Βρήκα το παρακάτω απόσπασμα

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11810089

Μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το συμπέρασμα:

More than 50% of patients with 3 or more gestational sacs had spontaneous reduction before 12 weeks. The surviving fetuses weighed less and were born earlier than unreduced pregnancies with the same initial number of fetuses.

Δηλαδή οτι μία στις δύο εγκυμοσύνες ειχε αυτόματη μείωση (στο άρθρο λέει οτι στα τετράδυμα ήταν πάνω από 60%) και οτι μετά τη μείωση ήταν περισσότερες οι πιθανότητας μεγαλύτερης προωρότητας και μικρότερου σωματικού βάρους από οτι αν η εγκυμοσύνη δεν είχε υποστεί μείωση.

Λοιπόν το θέμα ειναι πολυ λεπτό. Εγω το μόνο που θα σου πω ειναι ένα γεγονός που έζησα! Συγκλονιστικό! Η Κουμπαρα μας ήταν στην ίδια φάση με σένα μόνο που ήταν η πρώτη της εγκυμοσύνη! Απο άγχος κι αμφιβολία πήρε την απόφαση να τερματίσει το ένα απο τα τεσσερα εμβρυα με τεχνητό τροπο. Όλα πήγαιναν καλά και είχε προγραμματίσει την καισαρικη της! Όταν με το καλο ήρθε η ώρα να γέννηση οι γιατροί είδαν ότι αντί για τρία μωρά ήταν τεσσερα!!!! Παρόλο που προσπάθησαν να το ρίξουν αυτο τα κατάφερε! Το μόνο στραβό ήταν ότι λόγο της ενεσας το μωρό είχε πρόβλημα στο ποσά ράλι του! Τώρα όλα ζουν κι ειναι μια χαρά!

u0m1p3.png

Διαφημίσεις

Βρήκα το παρακάτω απόσπασμα

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11810089

Δηλαδή οτι μία στις δύο εγκυμοσύνες ειχε αυτόματη μείωση (στο άρθρο λέει οτι στα τετράδυμα ήταν πάνω από 60%) και οτι μετά τη μείωση ήταν περισσότερες οι πιθανότητας μεγαλύτερης προωρότητας και μικρότερου σωματικού βάρους από οτι αν η εγκυμοσύνη δεν είχε υποστεί μείωση.

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το συμπέρασμα είναι συγκλονιστικό και εκ πρώτης όψεως με οδηγεί ξανά στη σκέψη "μήπως να έκανα έκτρωση τώρα που είναι ακόμη νωρίς και ψυχολογικά τα σκέφτομαι σαν εργαστηριακά παρασκευάσματα?"

Όμως στο στενό φιλικό μου κύκλο έχω περιπτώσεις αυτόματης μείωσης που συνέβη πολύ νωρίς (8η -9η εβδομάδα) και τα παιδάκια εκτός από τελειόμηνα ήταν και άνω των 3 κιλών... Οπότε επαναπροσδιορίζω...

Λοιπόν το θέμα ειναι πολυ λεπτό. Εγω το μόνο που θα σου πω ειναι ένα γεγονός που έζησα! Συγκλονιστικό! Η Κουμπαρα μας ήταν στην ίδια φάση με σένα μόνο που ήταν η πρώτη της εγκυμοσύνη! Απο άγχος κι αμφιβολία πήρε την απόφαση να τερματίσει το ένα απο τα τεσσερα εμβρυα με τεχνητό τροπο. Όλα πήγαιναν καλά και είχε προγραμματίσει την καισαρικη της! Όταν με το καλο ήρθε η ώρα να γέννηση οι γιατροί είδαν ότι αντί για τρία μωρά ήταν τεσσερα!!!! Παρόλο που προσπάθησαν να το ρίξουν αυτο τα κατάφερε! Το μόνο στραβό ήταν ότι λόγο της ενεσας το μωρό είχε πρόβλημα στο ποσά ράλι του! Τώρα όλα ζουν κι ειναι μια χαρά!

Τι σημαίνει "ποσά ράλι"?

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις:

-τι ηλικία έχουν τώρα τα παιδάκια

-σε ποια εβδομάδα γεννήθηκαν και με πόσο βάρος

-πόσο νοσηλεύτηκαν

Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ... αν μπορούσα ειλικρινά να πειστώ ότι έχω σοβαρές πιθανότητες να πάνε όλα καλά, θα τα κράταγα όλα!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Εκανα και εγώ εξωσωματική στον ίδιο γιατρό με σένα πριν μερικά χρόνια.

Είχα την τύχη να συλλάβω τρίδυμα, όπου περίπου στον τρίτο μήνα, έχασα το ένα, οπότε σήμερα είμαι η περήφανη μάνα δίδυμων κοριτσιών.

Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση σου, το θέμα είναι μεγάλο και εντελώς προσωπικο.

Έχεις έναν από τους καλύτερους γιατρούς.

Ζήτησε να μιλήσεις μαζί του και να ενημερωθεις.

Είμαι σίγουρη ότι θα σου λύσει πολλές, αν όχι όλες τις απορίες σου.

Καλή τύχη σου εύχομαι, και όλα να πάνε καλά.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εκανα και εγώ εξωσωματική στον ίδιο γιατρό με σένα πριν μερικά χρόνια.

Είχα την τύχη να συλλάβω τρίδυμα, όπου περίπου στον τρίτο μήνα, έχασα το ένα, οπότε σήμερα είμαι η περήφανη μάνα δίδυμων κοριτσιών.

Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση σου, το θέμα είναι μεγάλο και εντελώς προσωπικο.

Έχεις έναν από τους καλύτερους γιατρούς.

Ζήτησε να μιλήσεις μαζί του και να ενημερωθεις.

Είμαι σίγουρη ότι θα σου λύσει πολλές, αν όχι όλες τις απορίες σου.

Καλή τύχη σου εύχομαι, και όλα να πάνε καλά.

Νάσαι καλά που μου έγραψες.

Σκοπεύω να κλείσω ραντεβού με τον ντοκ αμέσως μετά τον επαναληπτικό υπέρηχό μου αυτήν την Τετάρτη, που θα έχουμε ενδεχομένως διαφορετικά δεδομένα.

Για να τα λέμε βέβαια όλα, στην επιχειρηματολογία του υπέρ του να τοποθετήσουμε 4, υπήρχε μεν το ενδεχόμενο να εμφυτευτούν όλα, αλλά να μην προχωρήσουν λόγω χρωμοσωματικών ανωμαλιών εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας...

Ας μην ξεχνάμε ότι σε περιπτώσεις όπως τα τρίδυμα της πενηντάρας που ακούστηκε πριν λίγους μήνες, τα ωάρια ήταν δότριας νεαρής ηλικίας και άρα η αυτόματη μείωση λόγω χρωμοσωματικών ανωμαλιών δεν έπαιζε...

Αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μου πεις σε ποια εβδομάδα γέννησες και πόσο ζυγίζατε?

Να τις χαίρεσαι τις ζουζούνες σου!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Βρε συ Christy, παρά την επικινδυνότητα και το ρίσκο της κατάστασής σου δεν σου κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και αναστατωμένη με την περίπτωσή σου! Καλά είμαι και ρομαντική εγώ, αλλά πραγματικά πόσο ευχής έργο θά'ταν να γεννηθούν και τα τέσσερα υγιή και καλά κι εσύ μια χαρά... Ειλικρινά σ' έχω στο μυαλό μου από την ώρα που άνοιξες το τόπικ! [έκανα κι εγώ σπερματέγχυση χτες κι όλο "συμπτώματα" βλέπω και καταλαβαίνεις πώς είμαι..]

it's never too late to start all over again

Μόλις διάβασα αυτό:

http://www.albanyivf.com/resources/docs/AlbanyIVFMultiplePregnancyandSelectiveFetalReductionInformation.pdf

Το οποίο στην 1η σελίδα, 4η παράγραφο, επιβεβαιώνει ότι: "η αυτόματη μείωση που συμβαίνει προ της 14ης εβδομάδας δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα έμβρυα"

Στην τελευταία σελίδα ωστόσο αναφέρει ότι δεν είναι ξεκάθαρο το κέρδος αναφορικά με την πρωορότητα των μωρών και το βάρος γέννησής τους όταν γίνεται επιλεκτική μείωση...

(Η έκτρωση πιθανό σενάριο λοιπόν πάλι στο πίσω μέρος του μυαλού μου για μετά τη 14η εβδομάδα... ρε που μπλέξαμε που λέει κι η κόρη μου)

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Βρε συ Christy, παρά την επικινδυνότητα και το ρίσκο της κατάστασής σου δεν σου κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη και αναστατωμένη με την περίπτωσή σου! Καλά είμαι και ρομαντική εγώ, αλλά πραγματικά πόσο ευχής έργο θά'ταν να γεννηθούν και τα τέσσερα υγιή και καλά κι εσύ μια χαρά... Ειλικρινά σ' έχω στο μυαλό μου από την ώρα που άνοιξες το τόπικ! [έκανα κι εγώ σπερματέγχυση χτες κι όλο "συμπτώματα" βλέπω και καταλαβαίνεις πώς είμαι..]

Κοριτσάρα σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

Χαλαρά κι ότι γίνει έγινε!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το συμπέρασμα είναι συγκλονιστικό και εκ πρώτης όψεως με οδηγεί ξανά στη σκέψη "μήπως να έκανα έκτρωση τώρα που είναι ακόμη νωρίς και ψυχολογικά τα σκέφτομαι σαν εργαστηριακά παρασκευάσματα?"

Όμως στο στενό φιλικό μου κύκλο έχω περιπτώσεις αυτόματης μείωσης που συνέβη πολύ νωρίς (8η -9η εβδομάδα) και τα παιδάκια εκτός από τελειόμηνα ήταν και άνω των 3 κιλών... Οπότε επαναπροσδιορίζω...

Τι σημαίνει "ποσά ράλι"?

Μήπως θα μπορούσες να μου πεις:

-τι ηλικία έχουν τώρα τα παιδάκια

-σε ποια εβδομάδα γεννήθηκαν και με πόσο βάρος

-πόσο νοσηλεύτηκαν

Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ... αν μπορούσα ειλικρινά να πειστώ ότι έχω σοβαρές πιθανότητες να πάνε όλα καλά, θα τα κράταγα όλα!!!

Μάλλον εννοεί "ποδαράκι του".

Cristy εύχομαι η φύση να αναλάβει και να μεριμνήσει ούτως ώστε κι εσύ και τα μωρά σου να βγείτε με δύναμη νικητές και υγιείς. Πραγματικά σας εύχομαι το καλύτερο!

Μάλλον εννοεί "ποδαράκι του".

Cristy εύχομαι η φύση να αναλάβει και να μεριμνήσει ούτως ώστε κι εσύ και τα μωρά σου να βγείτε με δύναμη νικητές και υγιείς. Πραγματικά σας εύχομαι το καλύτερο!

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό να έρθει και το δεύτερο που απ΄ ότι βλέπω είναι καθ΄ οδόν!

s-age.png

pAfOp2.png

Καταρχην συγχαρητηρια, να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κ γερα μωρακια!

Εγω εχω διδυμακια με εξωσωματικη.Στα 26 μου εκανα την1η εξωσ. μου τοποθετησαν 2 εμβρυα,ενω ειχα παραγει 40 ωαρια...ολα αψογα κ τα στατιστικα υπερ μας...δυστυχως δεν επιασε κανενα. Δευτερη εξωσωματικγ με δικη μου προτροπη βζουμε 3 κ πιανουν τα 2! Ηταν κατεψυγμενες βλαστοκυστες. Τελικα πριν λιγο καιρο γεννησα το τριτο το οποιο το επιασα φυσιολογικα!

Στην θεση σου θα σκεφτομουν πααααρα πολυ το πρωτο μου παιδακι κ τι αλλαγες θα επεφερε στην ζωη του η συγκεκριμενη εγκυμοσυνη. Καλη επιτυχια καλη μου!

Καταρχην συγχαρητηρια, να εχεις μια τελειομηνη εγκυμοσυνη κ γερα μωρακια!

Εγω εχω διδυμακια με εξωσωματικη.Στα 26 μου εκανα την1η εξωσ. μου τοποθετησαν 2 εμβρυα,ενω ειχα παραγει 40 ωαρια...ολα αψογα κ τα στατιστικα υπερ μας...δυστυχως δεν επιασε κανενα. Δευτερη εξωσωματικγ με δικη μου προτροπη βζουμε 3 κ πιανουν τα 2! Ηταν κατεψυγμενες βλαστοκυστες. Τελικα πριν λιγο καιρο γεννησα το τριτο το οποιο το επιασα φυσιολογικα!

Στην θεση σου θα σκεφτομουν πααααρα πολυ το πρωτο μου παιδακι κ τι αλλαγες θα επεφερε στην ζωη του η συγκεκριμενη εγκυμοσυνη. Καλη επιτυχια καλη μου!

Νάσαι καλά κοπέλα μου και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Πάνω απ΄ όλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κορούλα μου και η οικογενειακή ισορροπία που έχουμε, να είσαι σίγουρη.

Κρυφός (ή μάλλον φανερός) μου πόθος ήταν να πιάσω δίδυμα για να έχω μια ολοκληρωμένη οικογένεια με τρία παιδάκια...

Τα πράγματα αυτά βεβαίως είναι κάπως δύσκολο να σχεδιαστούν όπως τα θέλουμε.

Αν χρειαστεί (αλλά να έχω βεβαιωθεί ότι είναι προς το οικογενειακό μας συμφέρον) είμαι διατεθιμένη να προχωρήσω ακόμη και σε οριστικό τερματισμό αυτής της κύησης... και να σταματήσω να κυνηγάω το όνειρο...

Προερχόμαστε τόσο εγώ, όσο και ο σύζυγος από πολυπληθείς οικογένειες και μας ήταν τόσο δύσκολο να δεχτούμε ότι το παιδί μας θα μεγαλώσει μοναχοπαίδι, αλλά τι να κάνουμε, τουλάχιστον το προσπαθήσαμε...

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Ως μαμά διδύμων θα βάλω μερικές ακόμα σκέψεις και κράτα ό,τι νομίζεις...

Πιστεύω φαντάζεσαι ότι 1+4 παιδιά δεν είναι το ίδιο με 5 παιδιά που έρχονται διαδοχικά. Που έτσι και αλλιώς 5 παιδιά δεν τα αποφασίζει μια οικογένεια εύκολα στην εποχή μας.

Ως μαμά διδύμων λοιπών, που είδα ότι τα 2 μαζί δεν είναι καθόλου το ίδιο με τα δύο χωριστά, θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα.

Τα τρίδυμα-τετράδυμα, όπου όλα βαίνουν καλώς, τι βοήθεια γενικά υπάρχει στην οικογένεια; Υπάρχουν πρόθυμες γιαγιάδες; Οι γιαγιάδες θα είναι πρόθυμες και μετά ή στην πορεία θα πουν ότι δεν το επέλεξαν εκείνες αυτό το σενάριο; Τα παιδιά μεγαλώνουν καλά, με καλά ερεθίσματα; Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο για έναν άνθρωπο να ανταποκρίνεται στις πρακτικές ανάγκες των πολύδυμων και να έχει κουράγια-όρεξη-χρόνο για να ασχολείται μαζί τους δημιουργικά. Τα τετράδυμα που συζυτάμε έχουν φτάσει σε σχολική ηλικία; Είναι στο επίπεδο που είναι τα συνομήλικα παιδιά;

Για παράδειγμα, πώς και πότε θα βγαίνουν τα τετράδυμα παιδική χαρά; Για μπάνιο στη θάλασσα; Επίσκεψη σε φιλικό σπίτι; Διακοπές; Καλεσμένοι σε βαφτίσια-γάμο; Σε παιδικό πάρτι; Αν ένα από αυτά έχει το οποιοδήποτε προβληματάκι λόγω προωρότητας, που θα συνεπάγεται επιπλέον γιατρούς-τρεξίματα-έξοδα, πώς θα είναι το σύνολο της οικογένειας απέναντι σε αυτό; Αν η μαμά εργάζεται, σε ποιον θα εμπιστεύεται 4 μωρά;

Καλησπέρα.

Ως μαμά διδύμων θα βάλω μερικές ακόμα σκέψεις και κράτα ό,τι νομίζεις...

Πιστεύω φαντάζεσαι ότι 1+4 παιδιά δεν είναι το ίδιο με 5 παιδιά που έρχονται διαδοχικά. Που έτσι και αλλιώς 5 παιδιά δεν τα αποφασίζει μια οικογένεια εύκολα στην εποχή μας.

Ως μαμά διδύμων λοιπών, που είδα ότι τα 2 μαζί δεν είναι καθόλου το ίδιο με τα δύο χωριστά, θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα.

Τα τρίδυμα-τετράδυμα, όπου όλα βαίνουν καλώς, τι βοήθεια γενικά υπάρχει στην οικογένεια; Υπάρχουν πρόθυμες γιαγιάδες; Οι γιαγιάδες θα είναι πρόθυμες και μετά ή στην πορεία θα πουν ότι δεν το επέλεξαν εκείνες αυτό το σενάριο; Τα παιδιά μεγαλώνουν καλά, με καλά ερεθίσματα; Είναι ΠΟΛΥ δύσκολο για έναν άνθρωπο να ανταποκρίνεται στις πρακτικές ανάγκες των πολύδυμων και να έχει κουράγια-όρεξη-χρόνο για να ασχολείται μαζί τους δημιουργικά. Τα τετράδυμα που συζυτάμε έχουν φτάσει σε σχολική ηλικία; Είναι στο επίπεδο που είναι τα συνομήλικα παιδιά;

Για παράδειγμα, πώς και πότε θα βγαίνουν τα τετράδυμα παιδική χαρά; Για μπάνιο στη θάλασσα; Σε παιδικό πάρτι; Αν ένα από αυτά έχει το οποιοδήποτε προβληματάκι λόγω προωρότητας, που θα συνεπάγεται επιπλέον γιατρούς-τρεξίματα-έξοδα, πώς θα είναι το σύνολο της οικογένειας απέναντι σε αυτό; Αν η μαμά εργάζεται, σε ποιον θα εμπιστεύεται 4 μωρά;

Σας είπα ότι από βδομάδα κανονίζω ψυχοθεραπεία για τόνωση αυτοπεποίθησης ώστε να μπορέσω να πάρω κατά το δυνατόν τις πιο σωστές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι πιθανότατα κόντρα στη θέληση των παππουδογιαγιάδων οι οποίοι σαφώς και

1) θέλουν

2) δεν μπορούν να συνεισφέρουν πρακτική βοήθεια

Ψιλιάζομαι ρήξη στις σχέσεις μου ακόμη και με το σύζυγο, η οποία εύχομαι να είναι προσωρινή...

Έχω χάσει τον ύπνο μου (κοίτα τι ώρα είναι κι εγώ αναζητώ απαντήσεις...).

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου γλυκιά μου και νάσαι καλά που μου εξέθεσες τις απόψεις σου.

s-age.png

pAfOp2.png

Γεια σου!

Θέλω μόνο να σου δώσω κουράγιο λέγοντας σου πως γνωρίζω οικογένεια που έχει τετράδυμα παιδάκια και είναι και τα τέσσερα υγιέστατα! Κάποια έμειναν παραπάνω στη μονάδα, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά! Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω να σου πω...

Είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο!

Δεν θέλω να σε ζαλίσω με τις δικές μου απόψεις επί του θέματος, εύχομαι όλα να πάνε καλά και να πάρεις τη σωστή απόφαση!

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

Κρίστυ θυμήσου και τη γυναίκα στην Αμερική (εκείνη την τρελή που ήθελε να μοιάσει στη Τζολί) που γέννησε οκτάδυμα και όλα πήγαν καλά!

Πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πάρεις αποφάσεις, ίσως η φύση δώσει τη λύση από μόνη της...Ο σύζυγος τι σου λέει;Τα θέλει και τα 4;Μπορείτε οικονομικά;Θα μπορέσετε να προσλάβετε μία γυναίκα τουλάχιστον να σε βοηθάει ή δύο αν εσύ λείπεις στη δουλειά;Είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας, αλλά όχι ακατόρθωτο αν έχεις λύσει τα πρακτικά ζητήματα...Βέβαια είναι και η μικρή σου που σίγουρα θα βιώσει ένα σοκ!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Γεια σου!

Θέλω μόνο να σου δώσω κουράγιο λέγοντας σου πως γνωρίζω οικογένεια που έχει τετράδυμα παιδάκια και είναι και τα τέσσερα υγιέστατα! Κάποια έμειναν παραπάνω στη μονάδα, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά! Περισσότερες λεπτομέρειες δεν γνωρίζω να σου πω...

Καλή σου μέρα. Σ΄ ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μου. Το ξέρω πως δεν είναι ακατόρθωτο, όμως οι πιθανότητες να πάνε τα πράγματα πραγματικά καλά είναι τόσο λίγες κι εγώ δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να παίξω τέτοιου είδους λότο αυτή τη στιγμή.

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Κρίστυ θυμήσου και τη γυναίκα στην Αμερική (εκείνη την τρελή που ήθελε να μοιάσει στη Τζολί) που γέννησε οκτάδυμα και όλα πήγαν καλά!

Πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πάρεις αποφάσεις, ίσως η φύση δώσει τη λύση από μόνη της...Ο σύζυγος τι σου λέει;Τα θέλει και τα 4;Μπορείτε οικονομικά;Θα μπορέσετε να προσλάβετε μία γυναίκα τουλάχιστον να σε βοηθάει ή δύο αν εσύ λείπεις στη δουλειά;Είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας, αλλά όχι ακατόρθωτο αν έχεις λύσει τα πρακτικά ζητήματα...Βέβαια είναι και η μικρή σου που σίγουρα θα βιώσει ένα σοκ!

Αυτηνής της θεότρελης, ξέρουμε μόνο ότι επέζησαν, δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την αναπτυξιακή-νοητική κλπ υγεία του καθενός...

Έχουμε λύση σε τέτοιου είδους θέματα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη:

Ο σύζυγος να βρει καλοπληρωμένη δουλειά στο εξωτερικό (εκτός Ευρώπης- Ανατολικά-σε υπό ανάπτυξη χώρα) να στέλνει χρήματα για να έχω μία ή δύο οικιακές βοηθούς και να απέχω από τη δουλειά μου για τα πρώτα χρόνια. Νομίζω ότι διακυβεύεται το μέλλον ολόκληρης της οικογένειάς μου.

Μπορώ να τα βγάλω πέρα με 5 παιδιά συνολικά ενδεχομένως, αλλά με τα 4 πρόωρα βρεφάκια ταυτόχρονα μακριά από τον μπαμπά τους... νομίζω πως όχι...

s-age.png

pAfOp2.png

Καλή σου μέρα. Σ΄ ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μου. Το ξέρω πως δεν είναι ακατόρθωτο, όμως οι πιθανότητες να πάνε τα πράγματα πραγματικά καλά είναι τόσο λίγες κι εγώ δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να παίξω τέτοιου είδους λότο αυτή τη στιγμή.

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Αυτηνής της θεότρελης, ξέρουμε μόνο ότι επέζησαν, δεν ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την αναπτυξιακή-νοητική κλπ υγεία του καθενός...

Έχουμε λύση σε τέτοιου είδους θέματα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη:

Ο σύζυγος να βρει καλοπληρωμένη δουλειά στο εξωτερικό (εκτός Ευρώπης- Ανατολικά-σε υπό ανάπτυξη χώρα) να στέλνει χρήματα για να έχω μία ή δύο οικιακές βοηθούς και να απέχω από τη δουλειά μου για τα πρώτα χρόνια. Νομίζω ότι διακυβεύεται το μέλλον ολόκληρης της οικογένειάς μου.

Μπορώ να τα βγάλω πέρα με 5 παιδιά συνολικά ενδεχομένως, αλλά με τα 4 πρόωρα βρεφάκια ταυτόχρονα μακριά από τον μπαμπά τους... νομίζω πως όχι...

Ναι, όντως, δεν γνωρίζουμε...

Πολύ κρίμα να διασπαστεί έτσι η οικογένεια σου...Είναι πολύ δύσκολο το θέμα σου...Πάντως ίσως είναι καλύτερο να μην κάνεις έκτρωση αλλά να προχωρήσεις αργότερα σε μείωση, διαλέγοντας τα πιο γερά μωράκια για να συνεχίσουν (ίσως 2;)...Πολύ δύσκολη απόφαση αλλά καλύτερα 1 ή 2 από κανένα...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

...Πάντως ίσως είναι καλύτερο να μην κάνεις έκτρωση αλλά να προχωρήσεις αργότερα σε μείωση, διαλέγοντας τα πιο γερά μωράκια για να συνεχίσουν (ίσως 2;)...Πολύ δύσκολη απόφαση αλλά καλύτερα 1 ή 2 από κανένα...

Το θέμα είναι ότι καλύτερα 1 ή 2 ΓΕΡΑ από κανένα κι αυτό δεν μπορώ να ξέρω αν τελικά διασφαλίζεται, καθώς αποδεδειγμένα τα εξ΄ αρχής δίδυμα έχουν καλύτερη πορεία από τα δίδυμα κατόπιν μείωσης...

s-age.png

pAfOp2.png

Θα μιλήσεις με τον γιατρό σου και θα σε βοηθήσει να πάρετε αποφασεις.Καταλαβαίνω το σοκ σου.Ε δεν ειναι και λίγο!Εδώ 2δυμα έχουμε εμείς και μας φαίνεται δυσκολο πολλες φορές.

Μια κοπέλα εδω στο φορουμ είχα δει οτι έπιασε 3δυμα φυσιολογικα(αν θυμαμαι καλά)και είχε ήδη και ενα κοριτσάκι γέννησε και ολα πήγαν καλά.

Το Kate plus 8 το έχεις δει;Μιας και λεμε για αμερικη.Με τα διδυμα και τα εξαδυμα;http://www.kateplusmy8.com/ Χαράς το κουράγιο τους.Αν δεις την καθημερινη ζωη στο σπιτι παίρνεις και μια ιδεα στο πως ειναι τα πράγματα.(Βέβαια στο τέλος χώρισε το ζευγαρι...)

Θα μιλήσεις με τον γιατρό σου και θα σε βοηθήσει να πάρετε αποφασεις.Καταλαβαίνω το σοκ σου.Ε δεν ειναι και λίγο!Εδώ 2δυμα έχουμε εμείς και μας φαίνεται δυσκολο πολλες φορές.

Μια κοπέλα εδω στο φορουμ είχα δει οτι έπιασε 3δυμα φυσιολογικα(αν θυμαμαι καλά)και είχε ήδη και ενα κοριτσάκι γέννησε και ολα πήγαν καλά.

Το Kate plus 8 το έχεις δει;Μιας και λεμε για αμερικη.Με τα διδυμα και τα εξαδυμα;http://www.kateplusmy8.com/ Χαράς το κουράγιο τους.Αν δεις την καθημερινη ζωη στο σπιτι παίρνεις και μια ιδεα στο πως ειναι τα πράγματα.(Βέβαια στο τέλος χώρισε το ζευγαρι...)

Έχει γέλιο δε λέω... αλλά σοβαρά δεν το παίρνω...

s-age.png

pAfOp2.png

Ε ναι ενταξει reality ειναι.Αλλα βλεπεις πως ειναι να αλλαζεις απο 40 πανες και πανω την μερα!:lol:Και βεβαια αυτοι δεν ειχαν βαλει μονο 6 εμβρυα στη μεταφορα.Και μετα λεμε για τη νομοθεσια στην Ελλαδα...υπαρχουν και χειροτερα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...