Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

9 μηνών και αλλεργικό στις περισσότερες τροφές

Recommended Posts

Το μωράκι μου μόλις θα γίνει 9 μηνών και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με έκζεμα που παρουσιαζει στο δερματάκι του. Ο αλλεργιολόγος μας απέτρεψε απο το να κάνει αλλεργικο τέστ γιατι θα ταλαιπωρηθεί και πολλές φορες δεν δείχνει τίποτα. Καταλάβαμε οτι εχει μάλλον αλλεργια στο γάλα και πίνει υποαλλεργικο.Αυτα που τρώει ως τωρα και δεν τον πειράζουν ειναι μηλο, αχλάδι μονο για φρουτόκρεμα, μοσχαρι, κοτοπουλο, καροτο, πατατα, γλυκοπατατα, κολοκύθι και την κρέμα neocate. Εκανε έκζεμα σε ολες τις κρεμες humana κτλ ακομη και στις υποαλλεργικες, και οτι του δινω μοιαζει να του κάνει εκζεμα, ρυζι, αρακα, φασολακι μπορει να ειναι αλλεργικο σε όλα;Φοβάμαι οτι δεν τρεφεται σωστα και οτι δεν περνει τις βιταμινες του και εχω πολυ αγχος.Θα με βοηθουσε αν ειχατε κατι να μου προτεινεται απο την δικη σας εμπειρια!!!!!:(

Διαφημίσεις

Αν δεν βρεις αυτό που πραγματικά το πειράζει και να το κοψεις αυστηρα μου ειχαν πει και οι 2 παιδογαστρεντερολόγοι ότι μπορει επειδη εξαντλειται το ανοσοποιητικό του λόγω ότι εκτειθεται συνεχεια να βγαλει αλλεργία σε τροφή που αν ηραν κομμένο αυτο που το πειράζει να μην έβγαζε αλλεργία.Δεν ξέρω αν σε βοήθησε..Όμως εκζεμα μπορει να βγαζει και απο άλλη αιτια του περιβάλλοντος.Θελει υπομονη να παρατησρήσεις προσεκτικά τι το πειράζει μπορει όμως να σου βγαζει και απο άλλες αιτίες που δεν ειναι λόγω τροφής απαραίτητα.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Το μωράκι μου μόλις θα γίνει 9 μηνών και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με έκζεμα που παρουσιαζει στο δερματάκι του. Ο αλλεργιολόγος μας απέτρεψε απο το να κάνει αλλεργικο τέστ γιατι θα ταλαιπωρηθεί και πολλές φορες δεν δείχνει τίποτα. Καταλάβαμε οτι εχει μάλλον αλλεργια στο γάλα και πίνει υποαλλεργικο.Αυτα που τρώει ως τωρα και δεν τον πειράζουν ειναι μηλο, αχλάδι μονο για φρουτόκρεμα, μοσχαρι, κοτοπουλο, καροτο, πατατα, γλυκοπατατα, κολοκύθι και την κρέμα neocate. Εκανε έκζεμα σε ολες τις κρεμες humana κτλ ακομη και στις υποαλλεργικες, και οτι του δινω μοιαζει να του κάνει εκζεμα, ρυζι, αρακα, φασολακι μπορει να ειναι αλλεργικο σε όλα;Φοβάμαι οτι δεν τρεφεται σωστα και οτι δεν περνει τις βιταμινες του και εχω πολυ αγχος.Θα με βοηθουσε αν ειχατε κατι να μου προτεινεται απο την δικη σας εμπειρια!!!!!:(

Έχετε ιστορικό αυτοάνοσου νοσήματος στην οικογένεια;Εαν ναι ας σας δει κι ένας ρευματολόγος.Για τις βιταμίνες μην αγχώνεσαι.Μια χαρά είναι και αυτά που τρώει.

NVVvp2.png

και εμενα 9 μηνων η μικρη μου και εχει αλλεργια...οχι δερματικη..εντερικη...ειχαμε αιμα στα κακακια μας..απο 4,5 μηνων.πινουμε αντιαλλεργικο γαλα αλφαρε...τρωμε μπανανα-μηλο-αχλαδι για φρουτοκρεμα και κοτοπουλο η μοσχαρι με πατατα κολοκυθι καροτο και απο κρεμες την χουμανα μηλο...

αν σου πω οτι η κουμπαρα μου οταν ητανε μικρη επινε μονο...μονο μονο γαλα μεχρι τεσσαρων χρονων!!!!!!!!!!!....μια μερα ανοιξε το στομα και τα εφαγε ολα.....κανενα προβλημα η κοπελα ουτε τωρα ουτε οταν ητανε μικρη....η μανα της η καψερη θα τα τραβηξε ολα....

για αυτο υπομονη...να ακους τους γιατρους σου...καμια φορα επειδη εμεις αγχωνομαστε δεν βλεπουμε την πραγματικοτητα....κατσε να χρονισει η μικρη σου οπως και η δικια μου και θα παμε να της κανουμε εξετασεις και την προκληση στο αγελαδινο γαλα....ακομα ειναι μικρες...

παντος οτι και να ειναι ειναι περαστικο...ειτε 1 χρονο κρατησει ειτε 2 ειτε 3....δεν ειναι κατι παθολογικο....

ευχομαι να πανε ολα καλα και να ειναι περαστικαααα γρηγοραααα!!!!!

Διαφημίσεις

κοιτα....

αλλεργικο σε ολα μπορει να μην ειναι.... αλλα θελει προσοχη στο να τσεκαρεις ποτε τρωει τι κ ποτε βγαζει το εκζεμα...

κ δεν ειναι κ απαραιτητο οτι το εκζεμα ειναι αλλεργια....

εμεις εχουμε ταλαιπωρηθει πολυ με αυτα... κ τα δυο παιδια μου...

κ πολλα τα εχω ανακαλυψει μονη μου...

ας πουμε αυτο που λες οτι αρακας κ φασολακια το πειραζουν... εμενα ο μικρος μου κανει διαρροιες οταν τρωει τετοιες τροφες που εχουν αυτη τη πετσα απ εξω... φακες, αρακας, φασολακια το μεσα τους κτλ....

αυτο ειναι ομως δυσανεξια...

επισης τα δικα μου εχουν αλλεργια κ στο αγελαδινο γαλα κ δινουμε μονο κατσικισιο, φυσικα ειναι πιο μεγαλα απο το δικο σου....

εχεις σκεφτει να πας κ σε αλλο γιατρο για δευτερη γνωμη;;;

Σε αυτή την ηλικία πολλά μωρά εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα. Το έκζεμα είναι βασικό της σύμπτωμα.

Πρόσεξε το απορυπαντικό, να κάνεις έξτρα ξέβγαλμα και κόψε το μαλακτικό.

Αρχίστε θαλασσινά μπάνια. Το θαλασσινό νερό δρα θεραπευτικάστην ατοπική.

Προσοχή στο ντουζ, όχι πολύ ζεστό.

Η κόρη μου 4 μήνων εμφάνισε ατοπική με έκζεμα. Το καλοκαίρι με τα μπανια εξαφανίστηκε.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Σε αυτή την ηλικία πολλά μωρά εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα. Το έκζεμα είναι βασικό της σύμπτωμα.

Πρόσεξε το απορυπαντικό, να κάνεις έξτρα ξέβγαλμα και κόψε το μαλακτικό.

Αρχίστε θαλασσινά μπάνια. Το θαλασσινό νερό δρα θεραπευτικάστην ατοπική.

Προσοχή στο ντουζ, όχι πολύ ζεστό.

Η κόρη μου 4 μήνων εμφάνισε ατοπική με έκζεμα. Το καλοκαίρι με τα μπανια εξαφανίστηκε.

Θα συμφωνήσω για την ατοπική δερματίτιδα. Να το ψάξεις μήπως είναι πολύ πιο απλό από αυτό που περιγράφεις. Κι εμείς είχαμε στην ηλικία των 8 μηνών περίπου έκζεμα σε όλο σχεδόν το σωματάκι του... Το λύσαμε με ενυδάτωση!!!! (μας έδωσαν και μία κορτιζονούχο κρέμα αναμεμειγμένη με ενυδατική πάλι για τοπική εφαρμογή όταν ήταν σε έξαρση) . Μέσα σε μία εβδομάδα το δερματάκι του έστρωσε! Και εννοείται ότι συνεχίζω την ενυδάτωση (όχι τόσο φανατικά γιατί τώρα δεν έχει θέμα) αλλά όποτε βλέπω ότι κάτι πάει να γίνει του βάζω φουλ.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κάναμε ενυδάτωση και συνεχίζουμε και πήγε πολύ καλα.Τώρα δεν έχει ξηρό δερματακι, απομακρυναμε και τα μαλλινα χνουδωτα, χαλια και σταματησε να ξεραίνεται το δέρματακι του.Οταν δεν τρώει καινουρια φαγητά και μένει με το ιδιο διαιτολογιο δεν βγάζει κοκκινιλες στο προσωπάκι του.Με ανακουφίζει που μου λέτε οτι και με αυτα που τρώει παιρνει μάλλον επαρκείς βιταμίνες.Εκτος απο το εκζεμα δεν εχει αιμα στα κακα, η καποιο πονο στο στομαχι.Απλα τωρα που εστρωσε και ξεκινησα νεα πραγματα εκανε με οτι του εδωσα, και με μπανανα, και με μπροκολο, και με φασολακι, και με αρακα, και με ρυζι.....ουφ ελπίζω να περασει σιγα σιγα.Γιατι να κοιταξω ρευματολογο;Καποιο ιστορικο δεν εχουμε περα απο τον αντρα μου που εχει αλλεργικη ρινιτιδα . Σας ευχαριστω τοσο πολυ για τις συμβουλες.Εχουμε παει σε 2 παιδιατρους, 1 αλλεργιολογο, 1 γαστρεντορολογο και 1 δερματολογο!!!!!Νομιζω οτι ανακαλυψα κατι.Εψαχνα να βρω επιστημονικα αρθρα για αλλεργιες και διαβασα οτι καποια φαγητα εκκρινουν ισταμινη και επειδυνωνουν την κνιδωση.Λεω να ψαξω αυτα που δεν εκκρινουν και να ξεκινησω τωρα απο αυτα.Παντως διαβασα οτι η μπανανα, αρακας, φασολακι εκκρινουν

Καλημέρα,εαν κατσω να σου περιγράψω όλα οσα έκανα για το έκζεμα θα τα λέμε για πολλές μέρες,καταρχήν μια συμβουλή θα σου δώσω,χαλάρωσε και αντιμετωπισε το με ηρεμία,γιατι εγω έιχα τρελαθει,διάβαζα,έψαχνα,είχα δώσει ένα σκασμό λεφτά για κρέμες και βλακίες,και αποτέλεσμα μηδέν,ακόμα και τωρα συνεχίζουμε ακόμα και έιμαστε 14 μηνων,τρώμε τα δοκιμασμενα φαγητα μας ,δλδ κοτοπουλο μοσχαρι πατατες καροτα,και κολοθυκι,αχλαδι, μηλο,και μια χαρά ειναι το παιδάκι μου,όσον αφορά τη ανάπτυξή του.βέβαια σε λίγες μερες θα κανουμε ένα γενικό τσεκάπ, και θα δούμε..ΟΧΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ........κατε εμέ και να ξεκινήσεις άμεσα μπανάκια και θα δείς τρελλή διαφορά,καλή υπομονή

Διαφημίσεις

Προς θεού δεν είπα στην κοπέλα να δώσει κορτιζόνη στο παιδί της!!!!

Εμείς την χρησιμοποιήσαμε γιατί μας την έδωσε ΓΙΑΤΡΟΣ που εξέτασε παιδί μας!

Η συμβουλή μου ήταν η ενυδάτωση και μόνο (η κορτιζόνη ήταν σε παρένθεση για το ΔΙΚΗ μας περίπτωση).

Για να μην παρεξηγούμαι...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Κάναμε ενυδάτωση και συνεχίζουμε και πήγε πολύ καλα.Τώρα δεν έχει ξηρό δερματακι, απομακρυναμε και τα μαλλινα χνουδωτα, χαλια και σταματησε να ξεραίνεται το δέρματακι του.Οταν δεν τρώει καινουρια φαγητά και μένει με το ιδιο διαιτολογιο δεν βγάζει κοκκινιλες στο προσωπάκι του.Με ανακουφίζει που μου λέτε οτι και με αυτα που τρώει παιρνει μάλλον επαρκείς βιταμίνες.Εκτος απο το εκζεμα δεν εχει αιμα στα κακα, η καποιο πονο στο στομαχι.Απλα τωρα που εστρωσε και ξεκινησα νεα πραγματα εκανε με οτι του εδωσα, και με μπανανα, και με μπροκολο, και με φασολακι, και με αρακα, και με ρυζι.....ουφ ελπίζω να περασει σιγα σιγα.Γιατι να κοιταξω ρευματολογο;Καποιο ιστορικο δεν εχουμε περα απο τον αντρα μου που εχει αλλεργικη ρινιτιδα . Σας ευχαριστω τοσο πολυ για τις συμβουλες.Εχουμε παει σε 2 παιδιατρους, 1 αλλεργιολογο, 1 γαστρεντορολογο και 1 δερματολογο!!!!!Νομιζω οτι ανακαλυψα κατι.Εψαχνα να βρω επιστημονικα αρθρα για αλλεργιες και διαβασα οτι καποια φαγητα εκκρινουν ισταμινη και επειδυνωνουν την κνιδωση.Λεω να ψαξω αυτα που δεν εκκρινουν και να ξεκινησω τωρα απο αυτα.Παντως διαβασα οτι η μπανανα, αρακας, φασολακι εκκρινουν

ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ κάποιας ρευματικής πάθησης(ψωριασική αρθρίτιδα,λύκος,δερματομυοσίτιδα)σε εσάς θα ήταν καλό να το ψάξετε γιατί όλες αυτές οι ασθένειες παρουσιάζουν και έκζεμα.Αφού δεν έχετε πες πως δεν το πα.

NVVvp2.png

Μπες και διάβασε το αλλεργία σε μωρό που θηλάζει και το gaps diet, candida και αλλεργίες. Έχουν και τα δυο πολύτιμες πληροφορίες άσχετα με το αν θηλάζει το παιδάκι ή όχι.

Καλή συνέχεια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

H μπεμπα μου όταν ξεκινήσαμε στερεές εμφάνισε δυσανεξία σε πολλές τροφές και αλλεργικές αντιδράσεις έντονες. Οταν λεμε εντονες, εννοώ ότι μετά την πρώτη μπουκιά σε δευτερόλεπτα άρχισε να κοκκινίζει, να βγάζει καντήλες και οι καντήλες αυτες να πρήζονται, πρήζονταν μεχρι και τα ματια της (δες πχ εδώ ). Τόσο εντονες αντιδράσεις εκανε στο αβγό, στην παρμεζάνα, στο αγελαδινό γάλα/τυρί εκανε και εμετό (θηλασε μεχρι 20 μηνών). Εκανε αιματολογικες εξετασεις (ρας τεστ) που ήταν φυσιολογικές. Ο παιδίατρος μου ειπε να μην αρχίσω να την τρεχω από τωρα σε αλλεργιολόγους, μόνο σε παιδογαστρεντερολόγο με παρέπεμψε, και η συμβουλή του ήταν να αποφεύγουμε τις τροφές που αποδεδειγμενα της προκαλούσαν προβλημα για 6 μήνες. Στους 6 μήνες κάνουμε μια επιφυλακτική δοκιμή. Μου ειπαν ότι οι περισσότερες αλλεργίες υποχωρούν στους 12 ή στους 24 μήνες. Και πράγματι εδώ και λίγες μέρες η μικρή τρώει γαλακτοκομικά χωρίς πρόβλημα και αβγό εδώ και περίπου 6 μήνες.

Οι αιματολογικές ίσως δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Η συντηρητική διατροφή ειναι η πιο ασφαλής λύση για την ώρα.

Ο παιδίατρος τι λεει?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 4 months later...

και εμεις εχουμε αλλεργια και ατοπικη δερματιτιδα και ειναι μπερδεμα να καταλαβεις τι προκαλει τι!

Πρασινα κακα εχουμε συνεχεια αλλα τουλαχιστον οχι βλεννες πια αν και ειναι 9 μηνων. τρωμε λιγα πραγματα: φακες, φασολια, ρυζι, πατατα/γλυκοπατατα, κατσικι, αρνι , κοτοπουλο-γαλοπουλα.Εμας μας ειπαν οχι στο μοσχαρι ακομα και οχι στα γαλακτομικα και στις κρεμες εμποριου που εχουν γαλα και δεν ειναι υποαλλεργικο. Πινουμε αρκετο γαλα ως γευμα και ο παιδιατρος ειπε να μην ανησυχουμε ετσι κι αλλιως το γαλα ειναι η βασικη τροφη ως το 1ο ετος. Μπορεις να δοκιμασεις αβοκαντο με παξιμαδι, φρυγανια, βρωμη, και ρυζαλευρο frezylac βιολογικης καλλιεργειας.

Παντως με το μετρο η κορτιζονη γιατι μετα θα την χρειαζεσαι με το παραμικρο. εμενα μου δωσανε μια νεα αντι για κορτιζονης εντελως φυτικη και νιωθω καλυτερα απο το να γεμιζω το παιδι με χημικα. και εμας το καλοκαιρι με τα μπανια ηταν τελειο το δερμα της αλλα τωρα το παλευουμε. υπομονη θα περασει!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...