Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

Μπράβο Γιάννα μου χαιρομαι παρα πολυ :D

Ειδες που ειναι παιχνιδάκι τελικά ο θηλασμός ? :D

Γιαννα μου δεν θελω να σε αγχωσω , μπορει να κανω και λαθος αλλα εχε το στο βάθος του μυαλου σου ... Οι ανάγκες των μωρών μας μεταβάλονται συνέχεια ... προσπάθησε (αν θελεις φυσικά) αφου θα ξεκινησεις και δουλεια , οταν γυρίζεις να βάζεις συχνα τον μικρο στο στήθος χωρις προγραμμα . :D

Σκέψου το , δες και τις αναγκες του μωρου σου ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εννοείται αυτό Λαμπρινή μου. Άλλωστε και το πρόγραμμα που έχουμε αυτή τη στιγμή, ο μπέμπης το έχει διαμορφώσει. Το μόνο που κάνω εγώ σύμφωνα με προτροπή της παιδιατρου είναι να τον ξυπνάω να φάει κατά τις 12 γιατί αλλιώς κοιμόταν συνεχόμενο 6ωρο 9-3 και μετά ξυπνούσε ανά 3ωρο. Έτσι τώρα τρώγοντας στις 12, κοιμάται 12-6. Πάντως στο βάθος του μυαλού μου σίγουρα έχω πως τα πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν κάποια στιγμή και να ξαναπεράσουμε και εμείς το άλμα μας :D

Λαμπρινή είπε:
Συμφωνω οτι το μωρο θελει ασφαλεια και σιγουριά αλλα δεν γινετε 3 μήνες να τα ενιωθε και τωρα ξαφνικα να μην τα νιωθει.

Μην το λες αυτό, γιατί άλλη η ψυχολογία της μανούλας όταν το παιδί τα πάει καλά και άλλη όταν αρχίζουν τα προβληματάκια και οι μουρμουρίτσες! Στα λέω από ιδιάν πείρα! Συνέχιζε πάντως να κάνεις αυτά που κάνεις και να ψάχνεις άπειρα κολπάκια για να το κόιμήσεις και όλα αυτά θα περάσουν και θα έρθουν άλλα και θα περάσουν και αυτά!...η μαγεία της μητρότητας!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Λαμπρινούλα μου έχει μέρες που θέλω να γράψω και τώρα τα κατάφερα!

Μόνο και μόνο που ανησυχείς τόσο για την γλυκούλα την κορούλα σου δείχνει ότι είσαι πολύ καλή μαμά..και αυτά περι τύψεων να τα ξεχάσεις και αυτά που σκέφτεσαι δεν έχει μαμά που δεν τα σκέφτηκε. :wink: Χαρακτηριστικά διάβασα σε ένα βιβλίο όταν αναφερόταν στους κολικούς ότι είναι απόλυτα φυσιολογίκο μια μάνα να σκεφτεί στη φάση της κρίσης κολικών να ρίξει το παιδί της απο το παράθυρο (ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!! :shock: )

Και εμείς απ' ότι φαίνεται συμβαδίζουμε με τα στάδια ανάπτυξης μέχρι στιγμής..οι προηγούμενες 2 εβδομάδες (8η κ 9η) ήταν αρκετά δύσκολες και ελπίζω να ξημερώνουν καλύτερες μέρες :)

Πάντως είναι απίστευτο πως τόση κούραση και ταλαιπωρία εξαφάνίζεται ως δια μαγείας με ένα χαμόγελο τους!!!!

Είμαι σίγουρη πως αν συνεχίσουμε με τέτοια αφοσίωση στα μωράκια μου, θα ανταμειφθούμε και με το παραπάνω!!! :D

Λαμπρινή είπε:
  dooo είπε:
αχ, σας διαβάζω κι όλο χαμογελάω:) συνεχίστε..... :D

Πες μας και συ ...να ξερουμε τι να περιμένουμε παρακάτω :D

είναι έκπληξη...το σίγουρο είναι ότι θα σας αρέσει :lol::lol::lol:

Aquarius :D

Θα ανταμειφτούμε ειμαι σίγουρη γιαυτο ! Ειναι μακρυς ο δρομος αλλα όλες παρεα θα τα καταφέρουμε καλύτερα :D

dooo περίεργα μου τα λεεεςςςς .... :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή είπε:

καθόλου... σε λίγο θα μπεις στους μήνες των επιτευγμάτων! να είσαι σίγουρη πάντως, πως ό,τι κάνεις τώρα, θα το βρεις μπροστά σου: θηλασμός, babywearing, attachment parenting, είναι πρακτικές των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις σε 2-3 μήνες. Όταν η μικρή σου θα σε βλέπει και θα μπουσουλάει σε στυλ σουμάχερ για να έρθει κοντά σου, όταν θα χτυπάει παλαμάκια κάθε που βλέπει το βυζί να εμφανίζεται, όταν θα σου δίνει φιλάκια, όταν όταν όταν...τότε θα δούμε πόσο περίεργα είναι αυτά που σου λέω:P

Α,καλά! Και που να αρχίσουν να μιλάνε κιόλας! Ο μεγάλος μου γιός είναι συνέχεια στην πάρλα, λέει καταπληκτικά πράγματα, που πεθαίνουμε στο γέλιο και σου πετάει και ξέμπαρκα ένα "Μαμά, μ'αγαπάς?" και σε λιώνει!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα την φοράω απο την ωρα που ξύπνησε με ενα διαλλειμα να ξεμουδιασει λιγο και να παιξουμε :D

Ειμαι συνέχεια διπλα της και προσπαθω να προλαβαινω καθε επιθυμία ..αν μπορω . Οι τελευταιες μέρες ειναι πολυ καλές !

Ειμαι αρκετά κουρασμένη , δεν με αφήνει δευτερολεπτο κατα την διαρκεια της μερας , αλλα ειναι χαρούμενη και γελαστή και αυτο ειναι η ξεκουραση μου και τα πάντα για μένα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

dooo είπε:
  Λαμπρινή είπε:

καθόλου... σε λίγο θα μπεις στους μήνες των επιτευγμάτων! να είσαι σίγουρη πάντως, πως ό,τι κάνεις τώρα, θα το βρεις μπροστά σου: θηλασμός, babywearing, attachment parenting, είναι πρακτικές των οποίων τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις σε 2-3 μήνες. Όταν η μικρή σου θα σε βλέπει και θα μπουσουλάει σε στυλ σουμάχερ για να έρθει κοντά σου, όταν θα χτυπάει παλαμάκια κάθε που βλέπει το βυζί να εμφανίζεται, όταν θα σου δίνει φιλάκια, όταν όταν όταν...τότε θα δούμε πόσο περίεργα είναι αυτά που σου λέω:P

:lol:

Και λίγους μήνες αργότερα, όταν θα ξυπνάει τη νύχτα, και με κλειστά μάτια ακόμα, και δύο μακριά χέρια, θα ψάχνει να βρει στήθος και θα φωνάζει: "γάλα! γάλααααα!!" Kαι αφού πιεί, θα σου κόβει ένα φιλί στο στήθος, θα γυρίζει πλευρό, και θα ροχαλίζει του καλού καιρού!!! Τουλάχιστον, τέτοια κάνει η δική μου. :lol::lol:

Τι γλυκιά περιγραφή :D:D

Εγω προσπαθησα να την παρω να κοιμηθει μαζι μου αλλα δεν της αρεσε , δεν βολευτηκε .

Μετα τις 4-5 το πρωί ξυπνάει καθε ώρα , πίνει λιγο αποκοιμιέται στο στήθος αλλα οταν την αφηνω στο κρεβατι ....μου χαμογελάει !! :lol:

Δωστου χαδια και αγκαλιτσες για να ξανακοιμηθουμε λιγο .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ας γράψω κάτι παρήγορο γιατι μπήκαμε στην 17η εβδομάδα και δυσκολεψαν παλι τα πράγματα :D Χτες βράδυ στις 3,30 τα ξημερώματα γελάγαμε και το μάτι γαρίδα ...της μικρουλίνας γιατι το δικό μου ηταν μόνο το ενα ανοιχτο :lol:

Συμφωνα με το βιβλίο που το επαληθεύσαμε , όταν περνάμε μια δύσκολη μέρα με πολυ κλάμα τότε την επομενη ή τις αμέσως επομενες μέρες το μωρό μας θα κάνει ενα νεο κατόρθωμα !

Η σωματική επαφή βοηθάει πολυ το μωράκι μας να ηρεμεί και να αισθάνεται σιγουριά .

Επίσης βοηθάει πολυ να ενθαρύνουμε το μωρό λεγοντας του "Μπράβο" η βγαζοντας επιφωνηματα χαράς και να το βοηθάμε οταν θέλει να κανει κατι και δεν τα καταφερνει πολυ καλα . Χαιρεται πολυ και νιώθει την σιγουριά που του προσφέρουμε :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

manina είπε:
  Χλοη είπε:
Τι ωραία που τα λες Λαμπρινούλα. Μας δίνεις κουράγιο για τις δύσκολες μέρες... εε μήνες... :?:shock::D

ε ε χρόνια να πώ εγώ :lol::lol::lol:

Ευχαριστώ για το κουράγιο !!!! :lol::lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή είπε:
Συμφωνα με το βιβλίο που το επαληθεύσαμε , όταν περνάμε μια δύσκολη μέρα με πολυ κλάμα τότε την επομενη ή τις αμέσως επομενες μέρες το μωρό μας θα κάνει ενα νεο κατόρθωμα !

ακριβως ετσι ειναι και εμας ο μικρος μεσα στην 17η εβδομαδα οπου ειχε πολυ γκρινια καταφερε να στερεωσει την πλατουλα και να κατσει απο τοτε ηρεμησε....

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Μαργαριταρενια και το ποδι μασαει και την πλάτη στηρίζει ? Ωραια !!! :D

Εμεις ειμαστε επιφυλακή αν και ειναι πολυ ηρεμα και ωραια ολα !!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να πω εδω τον πονο μου??

Ας τον πω.....

Ο μικρος μου τωρα 2-3 μερες γκρινια,γκρινια,γκρινια και παλι γκρινια....

Καθε μιση ωρα στο στηθος,τα χερια,ολη η γροθια,μεσα στο στομα και αυπνος ΟΛΗ σχεδον τη μερα :cry:

Διαβασα αυτα που εργαψε η Λαμπρινη και πηρα κουραγιο,ειμαστε στην 12η εβδομαδα

Σημερα με επιασε πανικος,λεω παει παπαλα το γαλα μου και γι αυτο θελει συνεχεια

Και ειναι ηρεμος μονο οταν κανει βολτα

Σημερα πηγα σε τρεις τραπεζες,εκανα και αλλες εξωτερικες δουλειες και κοιμοταν πανω μου(RingSling-ευχαριστω Ευαγγελια :wink: ) για περιπου μια ωρα,αυτο ηταν ολη μερα,απο κει και μετα 3λεπτα και αυτα στα χερια,μολις τον αφηνα ανοιγε τα ματια

Θελω να πιστευω οτι ειναι αυτο γιατι λιγο τρομαξα για το γαλα μου

Προγραμμα δεν εχουμε,οταν και οσο θελει και τη νυχτα το ιδιο

Αχ και πανω που λεγα οτι μου κανει τη νυχτα 3ωρα αρχισε παλι καθε 1 με 1,5 ωρα :(

4

Καλως την και απο δω :lol:

Να τον πεις χαρα μου να τον πεις εδω σε μας , εμενα , που σε καταλαβαίνουμε και σε νιώθουμε :D

Με τον θηλασμο μην ανησυχεις καθολου ...3-4 μερες αντε βαριά 1 εβδομάδα θα τρωει έτσι πολλες φορές και θα ρυθμίσει μια χαρά την παραγωγή σου . Μην ανησυχεις καθολου !

Τωρα για τον υπνο την ημερα ....πονεμενη ιστορια !

Εγω σημερα την κοιμισα 3 φορες πάνω μου (Στο μει ται ) και κοιμηθηκε απο 1-2 ώρες την φορα .

Προσπαθω να την βάλω στο κρεβατακι της και γελαει .. νομιζει παιζουμε . Την περνω μαζι μου να κοιμηθουμε και μου κανει χαζα , τουμπες γελάκια ... Την βάζω στο πορτ μπεμπε δεν καθεται με τιποτα ...γενικα οπου αλλου εκτος απο πάνω μου κοιμαται μονο 10 λεπτα ! :shock:

Ο καημένος ο μπαμπας της την παει βολτα με το καροτσι και περπαταει 2 ωρες καθε απογευμα (σημερα εβρεχε) για να κοιμηθει 20 λεπτά και αυτα με το ζόρι !

Τελικα εγω τον πονο σου ακουσα ή σου πα τον δικο μου ? :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή είπε:

Τελικα εγω τον πονο σου ακουσα ή σου πα τον δικο μου ? :lol::lol:

Ειναι και αυτο μια παρηγορια...

Οση ωρα εγραφα το προηγουμενο μυνημα κοιμοταν στα ποδια μου,τον πηγα στο ρηλαξ και τωρα ειναι ξυπνιος... :?

Ελπιζω να μην τραβηξει πολυ γιατι εχω και ενα ακομα ταξιδι(ισως και δυο) την αλλη και την παραλλη βδομαδα στηνΑθηνα και αν ειναι ολη την ωρα στο στηθος,αντι για δυο μερες θα χρειαστω τεσσερις :roll:

4

Εμενα Δοξα τω Θεώ και φτου φτου φτου μην αυτοματιαστώ , κοιμαται σαν αγγελούδι απο τις 8 το βραδυ :D Θα ξυπνησει φυσικά 4 φορες για μαμ αλλα ευτυχως κοιμαται νωρίς και χαλαρωνω και γω λιγο :D

Με τον θηλασμο μην ανησυχεις δεν θα κρατησει πολυ ....τωρα για τα υπολοιπα ...ειναι ανάλογα το μωρακι .. Ευτυχως που έχεις σλινγκ :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...