Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλματα ανάπτυξης

Λαμπρινή

Recommended Posts

εν το μεταξύ εκεί που τρώει όταν αρχίσει και χορτάινει (το καταλαβαίνω επειδη δεν καταπίνει έντονα πια) αρχίζει και κοπανιέται στο στήθος το πετάει το ξαναπιάνει με μανία κλαίει το αφήνει το ξαναπιάνει...την βγάζω και μετά απο δευτερόλεπτα νιανιανια τα χέρια. ξανά στο στήθος και κάνει σαν τρελή να το πιάσει λες και είναι η δόση της

Ακριβώς αυτό συμβαίνει στη μικρή μου τ' απογεύματα. Είναι 23 ημερών. Το κάνει επί 3-4ωρο μπορεί και 5ωρο, και θηλάζει συνέχεια. Την πιάνει φρενίτιδα κανονική. Εδώ και 4 μέρες. Είναι άλμα?

Επίσης, κάτι τέτοιο (σε πιο μικρή κλίμακα) είχε γίνει γύρω στη 10η μέρα. Αλλά κράτησε μόνο μία μέρα.

Πριν την 5η εβδομάδα (επειδή είδα πιο πάνω τη λίστα με το πότε ειναι τα άλματα ανάπτυξης και ξεκινούν απ' την 5η) δεν έχει άλματα ανάπτυξης?

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 643
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eμείς είμαστε 36 ημερών κι εδώ και μια εβδομάδα έχουμε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με τις προλαλήσασες, συν του οτι κλαίμε σπαρακτικά. Είναι άλμα ανάπτυξης;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 2 months later...

Γεια σας μανουλες!!Ξαναθετω το θεματακι μιας κ νομιζω πως μαλλον περναμε κ μεις καποιο αλματακι..

Ο μικρουλης μου εναι σημερα 3 μηνων!!!!!!!!!!!!!!

Ενα μηνα τωρα πινει το Humana 1 κ χω βρει την υγεια μου κ αυτος την ηρεμια του..αλλαξαμε 4 γαλατα μεχρι κ παλινδρομηση νομιζα οτι ειχε..

Εν τω μεταξυ ανακαλυψα κ το γαλα στη Γερμανια κ εφοσον πηρα το οκ της παιδιατρου το παραγγειλα..τις πρωτες 3 μερες το ηπιε μια χαρα κ αυξησε κ αλλο τα μλ ..εδω κ 2 -3 μερες ομως πινει 80-90 μλ κ μετα κουναει το κεφαλακι του πρα δωθε κ δεν πινει αλλο..μαξιμουμ να πιει ενα δυο γευματα 130-150 τον βαζω να ρευτει ξαναπροσπαθω κ τιποτα..επισης κοιμαται περισσοτερο κατα την διαρκεια της ημερας απο πριν..

Ετσι σημερα του ξαναπηρα το Ελληνικο αλλα εκανε τα ιδια..

κ μου το ξανακανε αυτο για 2-3 μερες παλι πριν 14 μερες τωρα που το θυμηθηκα με το ελληνικο..

Α κ συνεχως τα χερακια στο στομα με μανια ..αν μπορουσε να το βαζε κ ολο μεσα θα το εκανε..

λετε αυτο να ναι ενα αλματακι αναπτυξης?

Κατ' αρχήν να σου ζήσει ο μικρούλης σου!

Δεν ξέρω αν είναι άλμα ανάπτυξης, πάντως κι εμένα ο δικός μου βάζει τα χέρια του στο στόμα - από νεογέννητο το έκανε. Κι αν οι παλάμες του δεν είναι εύκαιρες, δαγκώνει τους βραχίονές του ή τα δάχτυλα όποιου τον κρατάει αγκαλιά.

Στο γάλα μου κάνει τα ίδια, σπάνια πίνει πάνω από 100-120 ml μονοκοπανιά [τώρα που είναι 5 μηνών]. Τις περισσότερες φορές όμως, αν τον αφήσω να ρευτεί και να ξαναρευτεί και να χαζολογήσει, και του ξαναδώσω το μπουκάλι σε μισή ώρα, θα πιει και το υπόλοιπο (ή όσο είναι να πιει τέλος πάντων).

Βάρος βάζει ο μικρός σου; Πάνες βρέχει αρκετές; Αν ναι, εγώ θα έλεγα να μην ανησυχείς. Η παιδίατρος τι λέει;

Γεια σας μανουλες!!Ξαναθετω το θεματακι μιας κ νομιζω πως μαλλον περναμε κ μεις καποιο αλματακι..

Ο μικρουλης μου εναι σημερα 3 μηνων!!!!!!!!!!!!!!

Ενα μηνα τωρα πινει το Humana 1 κ χω βρει την υγεια μου κ αυτος την ηρεμια του..αλλαξαμε 4 γαλατα μεχρι κ παλινδρομηση νομιζα οτι ειχε..

εισαι σε λαθος θεμα..

το συγκεκριμενο θεμα αφορα ΜΟΝΟ μωρα που θηλαζουν..

οι μανουλες που γραφουν εδω δεν ξερουν να σου απαντησουν..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

εισαι σε λαθος θεμα..

το συγκεκριμενο θεμα αφορα ΜΟΝΟ μωρα που θηλαζουν..

οι μανουλες που γραφουν εδω δεν ξερουν να σου απαντησουν..

Δηλ τα μωρα που δεν θηλαζουν δεν περνανε αλμα αναπτυξης?Τι σημασια εχει αν θηλαζει η οχι ενα μωρο ?

Εμενα που δεν θηλαζει πως διαβασα εγω το θεμα που με ενδιεφερε?

λετε αυτο να ναι ενα αλματακι αναπτυξης?

Αν και σωστα σου λεει η paros διοτι το θεμα άλμα αναπτυξης και θηλασμος παει πακετο καθως το πρωτο επηρεαζει το χρονο-φορες-γευματα που θελει το μωρο, αυξανοντας τα συνηθως. Αλλα οπως και να χει στο αλμα το μωρο ειναι ανησυχο κ θελει πιο πολυ στηθος, αυξανοντας ετσι και την παραγωγη της μαμας, το μωρο που δεν θηλαζει πιθανως θελει κι αυτο πιο πολυ γαλα και πιο πολλες αγκαλιες ;;;; δεν ξερω, εικαζω..... Εσενα - αν καταλαβα καλα - τρωει λιγοτερο και κοιμαται περισσοτερο, αρα γιατι να ειναι αλμα;

Αν και σωστα σου λεει η paros διοτι το θεμα άλμα αναπτυξης και θηλασμος παει πακετο καθως το πρωτο επηρεαζει το χρονο-φορες-γευματα που θελει το μωρο, αυξανοντας τα συνηθως. Αλλα οπως και να χει στο αλμα το μωρο ειναι ανησυχο κ θελει πιο πολυ στηθος, αυξανοντας ετσι και την παραγωγη της μαμας, το μωρο που δεν θηλαζει πιθανως θελει κι αυτο πιο πολυ γαλα και πιο πολλες αγκαλιες ;;;; δεν ξερω, εικαζω..... Εσενα - αν καταλαβα καλα - τρωει λιγοτερο και κοιμαται περισσοτερο, αρα γιατι να ειναι αλμα;

Και τι να ειναι?

Εμενα επινε μια χαρα 150-180 σε 10-20 λεπτα..την περασμενη βδομαδα εκει που επινε επι 3-4 μερες 950μλ συνολο ξαφνικα επεσε στα 850.-800-.650-670.-650..πηγαμε να κανουμε την υπερηβικη καλιεργια ουρων κστο ιασω ηπιε 210μλ αλλα μετα απο 3 ωρες η κυστη δεν ειχε μαζεψει ουρα ετσι μας κρατησαν μεσα με ορο 1 24ωρο κ αλλο ενα χωρις.με το που του υ εβαλαν ορο αρχισε ξνα να τρωει 820-880-950 ηταν κ ημερα που βγηκεμε ..ε την επομενη το πρωι ξανα τα ιδια..τρωει 50-100 αντε να κανει ενα γευμα 180 ξαφνικα..δεν εχει πιει πανω απο 700μλ συνολικα..

Ολες οι εξετασεις του ειναι καλες!!

Το βαρος του ειναι μια χαρα 6700 κ πανες βρεχει αλλα οχι με την ιδια ποσοτητα οπως πριν που ετρωγε καλα.

Η παιδιατρος εχει απορησει..μου πε να επιμεινω λιγο στο γαλα αυτο κ αν συνεζισει θα το αλλαξουμε ξανα..ειναι 3 μηνων κ εχουμε αλλαξει 3 γαλατα καθε 30-35 μερες αλλαζουμε γαλα..στα δυο προηγουμενα εκλαιγε..σε αυτο δεν κλαιει αλλα δεν τρωει..

Σε ευχαριστω για την απαντηση μαμα..

καλυτερα να ανοιξεις ενα θεμα και να ρωτησεις τις μαμαδες που δεν θηλαζουν να σου πουν..οπως λεει η Μαριρενα τα αλματα αναπτυξης τα αντιμετωπιζουμε με περισσοτερο θηλασμο..ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι μαμαδες εδω εχουν να κανουν με τον θηλασμο και με τον ιδιο γνωμονα αντιμετωπιζονται..οποτε δεν θα ξερει καποια μαμα να σε βοηθησει εδω..

83hKp3.png

και ο δικος μου που ειναι περιπου 3,5 μηνων για καποιες μερες (5-6) ειχε μειωσει την ποσοτητα που ετρωγε ημερισιως αλλα τωρα επανηλθε......ο γιατρος μου ειπε οτι ισως περναει μια ιωσουλα ή απλα εχει ανορεξια,2-3 μερες τωρα τρωει κανονικα(α!!παρατηρησα εδω και 3 μερες οτι οταν πινει γαλα σε γυάλινο μπιμπερο δυσανασχετει και αρνηται να πιει γαλα..τωρα χρησιμοποιουμε πλαστικα και βρηκαμε την υγεια μας!!)

τα χερακια απο τον 3ο μηνα και μετα ολο μεσα στο στομα , ασε αυτα τα δαχτυλακια...αρα μαλλον ειναι της ηλικιας....;)

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

• 6 months later...

επαναφέρω το θέμα θέτοντας μια ερωτηση σχετικά με τα άλματα ανάπτυξης. Γνωρίζετε σε κάθε εβδομάδα από αυτές που αναφέρονται στον πίνακα ωσ τις πιο πιθανές για έντονη ανησυχία του μωρού και πολύωρο θηλασμό, ποιες είναι οι αναμενόμενες πρόοδοι στην ανάπτυξη του Π

ου του προκαλούν αυτή την ανησυχία; Εμείς περνάμε πάλι μια τέτοια φαση

uhODp3.png

• 2 months later...

Γεια σας κοριτσια!

Προς τις αποκλειστικα θηλαζουσες μανουλες: εχει παρατηρησει καμια σας μειωμενη προσληψη βαρους κατα τη διαρκεια ενος αλματος αναπτυξης?

Ρωταω γιατι ο μικρος μου πηρε σε 24 μερες 250 γρ ενω σε υψος και κεφαλι διατηρησε την υψηλη αναπτυξη του. Κοινως εριξε μποι αλλα απο βαρος αστα να πανε... ηταν που ηταν χαμηλα μας βλεπω για συμπληρωμα και δε θελω :cry::cry:

age.png

Γεια σας κοριτσια!

Προς τις αποκλειστικα θηλαζουσες μανουλες: εχει παρατηρησει καμια σας μειωμενη προσληψη βαρους κατα τη διαρκεια ενος αλματος αναπτυξης?

Ρωταω γιατι ο μικρος μου πηρε σε 24 μερες 250 γρ ενω σε υψος και κεφαλι διατηρησε την υψηλη αναπτυξη του. Κοινως εριξε μποι αλλα απο βαρος αστα να πανε... ηταν που ηταν χαμηλα μας βλεπω για συμπληρωμα και δε θελω :cry::cry:

Γράψε σε παρακαλώ τις ζυγισεις του μωρου με τις ημερομηνίες γιατι τα 250γρ απο μόνα τους δε λένε κάτι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λοιπον οι ζυγισεις ειναι

Γεννηση 26/4/2012 3150

Εξοδος 30/4/2012 2990

Σπιτι 4/5/2012 2870

Συμβουλος 7/5/2012 2920

6/6/2012 3620

13/6/2012 3780

2/7/12 4240

26/7/12 4490

Πανες βρεχει περιπου εξι η βραδυνη και οι 2 πρωινες τουβλα, κακα καθε 4-5 μερες μουσταρδι μια χαρα. Τον πηγα χτες για ζυγιζμα γιατι εδω και 2 εβδομαδες μου αραιωσε τους θηλασμους και χαιρομουν, αλλα τις τελευταιες 7 μερες δυσανασχετουσε στο στηθος και δεν καθοταν πανω απο 2 λεπτα στο καθε ενα, οποτε τον αλλαζα συνεχως με πολυ γρινια. Γενικα πολυ φασαρια και δυσφορια στο στηθος, ρουφαει τραβιεται το χτυπαει με το χερακι του και μετα το ξαναπιανει με μανια, μονο για να το ξανααφησει. Απο 23/7 αρχισα και γαιδουραγκαθο (ωραιο παρεπιπτοντος!) δε νομιζω οτι υπαρχει φοβος υπερπαραγωγης το στηθος μου τρεχει κανα δυο σταγονες και πρηζεται μετα απο 5 ωρες, αντε ναχει γινει αυτο 2 φορες. Η παιδιατρος μου δε δινει ευκολα ξενο, ειπε να κλεισουμε το μηνα με τη μετρηση (εγω πηγα νωριτερα απο αγχος) και αν εχει παρει τα 170 γρ τη βδομαδα αυτη ειμαστε οκ. Οποτε απο σημερα ανοιξα το δευτερο κλιματιστικο, τον κανω μπανακια και τον βαζω στο στηθος με το κιχ!Υψος στην 90 καμπυλη και κεφαλι στην 75 σταθερα εδω κ 2 μηνες, οποτε προσπαθω να εξηγησω το φαινομενο προσπαθωντας να μην το συνδεσω με παραγωγη γαλακτος...

Αν εχετε καποια γνωμη ακουω ολη αυτια!!!

age.png

Να συμπληρωσω και τα υπολοιπα,

γεννησα με ΚΤ και επισκληριδιο, τον θηλαζω καθε μιαμιση ωρα πανω κατω, τη νυχτα καθε 4 και μετα καθε 2-3, δηλαδη κοιμαται 10 ξυπνα 2, 4 και 6μισι. Τελευταια εκανα θηλασμους τη μερα κ καθε 2μισι ωρες και καπου εκει μου αρχισε τη γκρινια καθε 2 λεπτα. Συμπληρωμα καθολου, απο το θηλαστρο (swing) βγαζω 60 μλ με το ζορι σε μια αντληση. Αυτα!!

age.png

Διαφημίσεις

Λοιπον οι ζυγισεις ειναι

Γεννηση 26/4/2012 3150

Εξοδος 30/4/2012 2990

Σπιτι 4/5/2012 2870

Συμβουλος 7/5/2012 2920

6/6/2012 3620

13/6/2012 3780

2/7/12 4240

26/7/12 4490

Πανες βρεχει περιπου εξι η βραδυνη και οι 2 πρωινες τουβλα, κακα καθε 4-5 μερες μουσταρδι μια χαρα. Τον πηγα χτες για ζυγιζμα γιατι εδω και 2 εβδομαδες μου αραιωσε τους θηλασμους και χαιρομουν, αλλα τις τελευταιες 7 μερες δυσανασχετουσε στο στηθος και δεν καθοταν πανω απο 2 λεπτα στο καθε ενα, οποτε τον αλλαζα συνεχως με πολυ γρινια. Γενικα πολυ φασαρια και δυσφορια στο στηθος, ρουφαει τραβιεται το χτυπαει με το χερακι του και μετα το ξαναπιανει με μανια, μονο για να το ξανααφησει. Απο 23/7 αρχισα και γαιδουραγκαθο (ωραιο παρεπιπτοντος!) δε νομιζω οτι υπαρχει φοβος υπερπαραγωγης το στηθος μου τρεχει κανα δυο σταγονες και πρηζεται μετα απο 5 ωρες, αντε ναχει γινει αυτο 2 φορες. Η παιδιατρος μου δε δινει ευκολα ξενο, ειπε να κλεισουμε το μηνα με τη μετρηση (εγω πηγα νωριτερα απο αγχος) και αν εχει παρει τα 170 γρ τη βδομαδα αυτη ειμαστε οκ. Οποτε απο σημερα ανοιξα το δευτερο κλιματιστικο, τον κανω μπανακια και τον βαζω στο στηθος με το κιχ!Υψος στην 90 καμπυλη και κεφαλι στην 75 σταθερα εδω κ 2 μηνες, οποτε προσπαθω να εξηγησω το φαινομενο προσπαθωντας να μην το συνδεσω με παραγωγη γαλακτος...

Αν εχετε καποια γνωμη ακουω ολη αυτια!!!

Υπάρχει περίπτωση να το πιεζεις να φάει νομίζοντας ότι δε χορτασε;

Γύρω στους 3 μήνες πολλα μωρα ανακαλύπτουν ότι ο έξω κόσμος και τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος έχουν πολυ ενδιαφέρον οπότε δεν τους περισσεύει χρόνος να χάσουν στο στήθος! Έχουν άλλες ασχολίες. Πρόσφερε συχνα αλλα χωρίς πίεση.

Οι πάνες είναι καλές. Το βάρος είναι μεν χαμηλό συνολικά αλλα σε φυσιολογικα πλαίσια.

Πρόβλημα παραγωγής αρκετα δύσκολο να υπάρχει όπως καταλαβαίνω απο την περιγραφή σου. Αν η παιδιατρος ανησυχήσει ρώτησέ την μήπως θα ήταν καλη ιδέα να κανετε εξετάσεις για ουρολοιμωξη.

Έχει κάποιο σύμπτωμα αλλεργίας; Πχ βλέννες στα κακα, μονιμο συγκαμα, κατι δερματικό;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina-Nana σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

Το σκεφτηκα και αυτο, οτι δηλαδη κουραζεται απο τη ζεστη και δε θελει να φαει και τον πιεζω, οποτε μετα απο πολλες γυροβολιες στο στηθος τον σηκωνα, και δε διαμαρτυροταν οπότε τον αφηνα. Μετα με επιασε το αγχος οτι δεν τρωει και τον ζυγισα και ετσι βγηκε αυτο το αποτελεσμα. Η παιδιατρος δεν πιστευει οτι εχει αλλεργια γιατι θα ειχε λεει αλλα σημαδια (αυτα που αναφερεις) απο τα οποια δεν εχει κανενα. Ουτε ουρολοιμωξη πιστευει οτι εχει οταν της το ανεφερα, αλλα αν θελω ας κανω εξεταση οποτε θα παρω δειγμα τη δευτερα. Επειδη εχω ακουσει για παιδακι με αλλεργια που δεν ειχε κανενα σημαδι, μονο χαμηλη προσληψη βαρους και τα συμπτωματα αρχισαν μετα τους εξι μηνες οταν μπηκαν οι στερεες, εκοψα προληπτικα τα αγελαδινα απο τη διατροφη μου.

Οποτε τωρα εχουμε το γαιδουραγκαθο,τα αγελαδινα, την αντιμετωπιση του καυσωνα και το μωρο πολυ στο στηθος σαν παρεμβολες αυτη τη βδομαδα :):) οποτε αντε βγαλε ακρη. Ας παει καλα και θα δουμε μετα σιγα σιγα τι εγινε.

Το παιδι ειχε κοιλιακες διαταραχες αερια και τετοια και δυσφορουσε και απο αυτο, αλλα ξερω ποτε τα ειχε και δεν επεμενα να φαει τοτε. Γενικα οταν δεν ποναει απο κοιλιτσα ειναι χαμογελαστο και ευτυχισμενο ουτε κλαιει ιδιαιτερως. Ειναι δυνατο να εχω το πιο υπομονετικο παιδι του κοσμου που δεν κλαιει αν ειναι πεινασμενο τις υπολοιπες ωρες εκτος στηθους?'Η να ειμαστε σχετικα καλα 2 μηνες τωρα και να μην του φτανει τωρα?Προσπαθω να ειμαι λογικη και να μη μπαινω στο τρυπακι παραγωγης αν και υπαρχει στο πισω μερος του μυαλου μου (βλεπε γαιδουραγκαθο). Δεν νομιζω και γω οτι ειναι παραγωγη γιαυτο και σκεφτηκα το αλμα αναπτυξης και μηπως φταει το μποι του για το βαρος!!!

Αν η παιδιατρος συστησει συμπληρωμα δυσκολευουν τα θεματα με τον αντρα μου γιατι ως τωρα με εχει στηριξει και επισης βλεπει οτι το παιδι ειναι καλα, και σιγα σιγα θα του μπουν αμφιβολιες. Χτες και σημερα παντως με τα αιρκοντισιον κι οι τρεις μας ειμαστε ευτυχισμενοι και ο μικρος ριχνει κατι υπνους ξεγυρισμενους και δεν διαμαρτυρηθηκε καθολου στο στηθος!

age.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ..ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΡΥΘΜΟ Κ ΞΥΠΝΑΓΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ-ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ-ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Κ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΒΕΒΑΙΑ Κ ΛΙΓΟ Η ΜΥΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Κ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ..ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΩ ΞΑΠΛΩΣΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11 ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 1 Κ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑΓΟΤΑΝ ΑΝΑ 30-40 ΛΕΠΤΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ;;

Κ ΕΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ..

• 1 month later...

Καλημέρα. σε όλες.

Τι ακριβώς είναι το άλμα ανάπτυξης? το παθαίνουν ολα τα μωρά; η δικιά μου είναι. 33 ημερών και θηλαζει παίρνοντας και συμπλήρωμα. τι συμπτώματα έχει το άλμα; Είμαι νέα μαμά και αρκετά ψαρωμενη, ευχαριστώ προκαταβολικα.

Καλημέρα. σε όλες.

Τι ακριβώς είναι το άλμα ανάπτυξης? το παθαίνουν ολα τα μωρά; η δικιά μου είναι. 33 ημερών και θηλαζει παίρνοντας και συμπλήρωμα. τι συμπτώματα έχει το άλμα; Είμαι νέα μαμά και αρκετά ψαρωμενη, ευχαριστώ προκαταβολικα.

Θα σου πω οτι εχω καταλαβει:

ειναι οι περιοδοι που τα μωρα τρωνε πολυ περισσοτερο απο το συνηθισμενο και παιρνουν αποτομα πολυ βαρος, αναπτυσονται αποτομα.

Ενα μωρο που θηλαζει μπορει σε αυτα τα διαστηματα να ζητα παρα πολυ συχνα να φαει (μπορει να ειναι οοολη την ημερα στο στηθος) και να το νιωθεις συνεχεια πεινασμενο. Τοτε ειναι που πολλες μητερες μπερδευονται και νομιζουν οτι δεν εχουν γαλα αρκετο για να χορτασει το παιδι τους, στην πραγματικοτητα ομως το στηθος προσαρμοζει αμεσα την παραγωγη του στις νεες απαιτησεις. Τα μωρακια που πινουν ξενο γαλα ζητανε ξαφνικα περισσοτερα ml.

Επισης μπορει να κοιμουνται περισσοτερο ή να γρινιαζουν περισσοτερο. Τα αλματα εμφανιζονται συνηθως την 3η εβδομαδα, την 5η εβδ (σε αυτο το αλμα με κουρασε παρα πολυ!) και μετα νομιζω στον 3ο και στον 6ο μηνα.

Συνηθως κρατανε 4-6 μερες

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Κορίτσια εμείς έχει μια βδομάδα που κλείσαμε τον τέταρτο μήνα και σήμερα η μικρή έχει τρελαθεί να τρώει σχεδόν κάθε μιάμιση ώρα και όλο γκρίνιαζει,θέλει παρέα κ παιχνίδια.νυστάζει μέσα στη μέρα αλλα κοιμάται μόνο στο στήθος για να έχει χρόνο τις υπόλοιπες ώρες να κλαίει!έχουμε και τα ούλα...αν και τέταρτος μήνας μάλλον είναι άλμα ε?

6kQ4p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια εμείς έχει μια βδομάδα που κλείσαμε τον τέταρτο μήνα και σήμερα η μικρή έχει τρελαθεί να τρώει σχεδόν κάθε μιάμιση ώρα και όλο γκρίνιαζει,θέλει παρέα κ παιχνίδια.νυστάζει μέσα στη μέρα αλλα κοιμάται μόνο στο στήθος για να έχει χρόνο τις υπόλοιπες ώρες να κλαίει!έχουμε και τα ούλα...αν και τέταρτος μήνας μάλλον είναι άλμα ε?

Μηπως ειναι ...δοντι; τα μωρακια θηλαζουν πολυ κι οταν δεν αισθανονται καλα.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 2 months later...

Καλησπέρα σε όλες και καλή χρονιά με τα μωράκια σας!

Η μικρή μου είναι στην 13 βδομάδα και μάλλον- απ'όσο ξέρω μετά από όσα διάβασα- περνάμε άλμα ανάπτυξης. Κλασσικά τρώει συνέχεια (θηλάζω αποκλειστικά), έχει λίγη γκρίνια (ενώ είναι γενικά ένα ήρεμο μωράκι) και κοιμάται περισσότερο μέσα στην μέρα, χωρίς να επηρεάζεται ο βραδινός της ύπνος. Είμαι από τις τυχερές μανούλες που δεν είμαι αναγκασμένη να πάω για δουλειά, οπότε δεν με ενοχλεί να την έχω και συνέχεια αγκαλιά και στο στήθος 24ωρο...

Εκείνο που διάβασα είναι πόσες μανούλες προβληματίζονται για το πώς θα βοηθήσουν το σπλάχνο τους να το περάσει πιο "αναίμακτα"...Πολλές μανούλες λένε πως βοηθάει να τους αποσπάς την προσοχή, όμως θα ήθελα να καταθέσω την δική μου εμπειρία.

Πρώτο παιδάκι είναι η μικρή και δεν έχω περάσει αντίστοιχη φάση, παρατήρησα όμως το εξής. Πέρα από το πόσο ηρεμεί στην αγκαλιά μου όταν την έχω αγκαλιά και της μιλάω ή (συνήθως) χορεύουμε ότι παίζει στο ράδιο (λατρέυω να την έχω κολλημένη πάνω μου και να χορεύουμε!!!!!) κάποιες φορές έχει ανάγκη από χαλάρωση. Απ'όσο θυμάμαι και από την ψυχολογία που κάναμε στην σχολή, μέρα τη μέρα, βδομάδα την βδομάδα, μήνα τον μήνα τα παιδάκια μας αλλάζουν και λόγω της ανάπτυξης του εγκεφάλου αποκτούν και νέες ικανότητες. Δεν είναι μόνο η σωματική ανάπτυξη δηλαδή...Μαζί με τα ερεθίσματα που μπορεί να δέχονται από το περιβάλλον σκεφτείτε ότι γίνεται ένας πόλεμος στο κεφαλάκι τους μερικές φορές. Μοιάζει με την βαβούρα που έχουμε "στα αυτιά μας" όταν έχουμε πάει σε ένα πολύβουο μέρος ή ένα μαγαζί με πολύ δυνατή μουσική.

Πιθανολογώ -χωρίς να είμαι και ειδική σε καμία περίπτωση- ότι ο εγκέφαλός τους χρειάζεται χρόνο και ηρεμία για να τα επεξεργαστεί όλα αυτά και να τα εμπεδώσει και καλύτερος τρόπος από τον ύπνο δεν υπάρχει. Θύμαμαι χαρακτηρισικά ένα παράδειγμα με βιβλιοθήκη που λέω συνήθως στους μαθητές μου...Ότι πχ αν το μυαλό μας είναι μια τεράστια βιβλιοθήκη με άπειρα ράφια, είναι δύσκολο ο βιβλιοθηκάριος να κάνει την δουλειά του σωστά την μέρα όταν πηγαινοέρχεται κόσμος στην βιβλιοθήκη, ενώ την νύχτα που είναι κλειστή κάνει άνετα και ολόσωστα στην δουλειά του βάζοντας κάθε βιβλίο στην σωστή θέση.

Που θέλω να καταλήξω; Μπορεί σε κάποια μωράκια η μουσική και τα παιχνίδια να λειτουργούν, όμως σε κάποια άλλα ίσως λειτουργεί η ηρεμία. Αντί δηλαδή να προσπαθούμε την ώρα που είναι νευρικό ή κλαίει να το ηρεμήσουμε αποσπώντας του την προσοχή με κάτι άλλο, ίσως βοηθήσει να προσπαθήσουμε να χαμηλώσουμε φώτα, ένταση στο ραδιόφωνο, να τα λικνίσουμε στην αγκαλιά μας χορεύοντας έναν απαλό ρυθμό...Με την μικρή μου πιάνει. Μπορεί να είναι εύκολο παιδί και να της αρκεί η αγκαλιά μου και να λέω αρλούμπες, αλλά μπορεί και να λειτουργεί η ηρεμία που νιώθω όταν την σφίγγω στην αγκαλιά μου και χορεύουμε και χαλαρώνει κι εκείνη...κάποιες φορές μέχρι που κοιμάται κιόλας...(πάνω από μισάωρο μέχρι και με κολικούς δεν μου έχει κλάψει συνεχόμενα)...

VSslp3.png

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...