Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθειστε με να βαλω τις σκεψεις μου σε

Recommended Posts

ταξη και να δω τι πρεπει να κανω.

Χτες που πηγα να παρω τον Κωνσταντινο απο το σχολειο στις 5μιση τον βρηκα μεσα στα χωματα και με το προσωπο γρατζουνισμενο. Τον ρωτησα τη συνεβει και μου ειπε οτι η Ιζαμπελ τον εσπρωξε με τον ποπο της και επεσε.

Ρωτησα την επιτηριτρια και μου ειπε να τον ρωτησω που επεσε και ποιος τον ειδε. Ειπε οτι επεσε στον κηπο και τον ειδε η δασκαλα του που εκλεγε (αλλα δεν του εβαλε νερακι να φυγουν τα χωματα). Οποτε η επιτηρητρια μου ειπε οτι δεν εγινε οταν εκεινη ηταν μπροστα και δεν ασχολειται αλλο με το θεμα. (1 το κρατουμενο)

Τις δευτερες κανει "μαγειρικη και δημιουργια" και καποιες φορες βαζουν αυτα που φτιαχνουν στο ψυγειο. Τον ρωτησα λοιπον αν μαγειρεψε κατι και μου ειπε "δεν εκανα μαγειρικη, εκανα ποδηλατο" (2 τα κρατουμενα).

Σημερα αφησα ενα σημειωμα στην δασκαλα του οχι τοσο επειδη επεσε αλλα επειδη τον αφησε βρωμικο (μπορει να ειναι τυχαιο αλλα ειναι ερυθυσμενο και το ματακι του και μαλλον τα χωματα δεν βοηθανε) αλλα τον πηγε ο πατερας του σχολειο που δεν ξερει γαλλικα. Μου ειπε οτι κατι του ειπε η δασκαλα - αυτος κατεβασε το κεφαλι του και δεν του ειπε τι εγινε (ουτε εμενα που τον ρωτησα τωρα το απογευμα). Θα την ξαναρωτησω αυριο.

Παμε στην "μαγειρικη" τωρα. Δεν ειναι η πρωτη φορα που λεει οτι δεν εκανε μαγειρικη και μια και ειναι κατι που το πληρωνουμε εξτρα ειπα να ρωτησω. Περιμενα να ακουσω κατι του στυλ: κατι ετυχε στην κοπελα και δεν πηγε. Ομως ΟΧΙ! Ο Κωνσταντινος οντως δεν εκανε κουζινα γιατι δεν ον βρηκε η εκπαιδευτρια!!!! Ειναι φυσιολογικο αυτο? Οχι αλλα πολλα παιδια φευγουν (3χρονα, 4αχρονα και 5χρονα!!!) πιο νωρις!. Ολα αυτα με email το οποιο προοθησα στον Διευθυντη του σχολειου ρωτοντας τον αν αυτος ή καποιος απο το σχολειο ηξερε που ηταν το παιδι (περίμενω απαντηση).

Σημερα που εβρεχε και ηταν ολοι μεσα ρωτησα τους αλλους επιτηρειτες τι γινεται με τα παρασχολικα μαθηματα. Η απαντηση τους ηταν εμεις δεν ξερουμε (στην πορτα ειναι τα ονοματα των παιδιων που εχουν δραστηριοτητες). Να πατε στον διευθυντη. Ειναι υπαοχρωση αυτης που κανει την δραστηριοτητα να ψαξει να βρει τα παιδια. Εμεις τα προσεχουμε (οταν τα βλεπουμε)...

Δυστυχως αυριο εχω να παω την μητερα μου στον γιατρο και δεν μπορω να κατσω πολυ ωρα στο σχολειο αλλα θα μιλησω με την δασκαλα του και θα ζητησω συναντηση (απο βδομαδα γιατι Πεμπτη, Παρασκευη ειναι αργεια) με τον διευθυντη...

Α! και το 3ο κρατουμενο. Για καμια 10αρι μερες τον επερνε απο το σχολειο η κουνιαδα μου που ερχετε 1 φορα το 6μηνο. Της ειχα δωσει χαρτια οτι μπορει να τον παρει αλλα κανενας ποτε δεν της το ζητησε. Εφοσον το παιδι δεν αρνιοταν να παει μαζι της ολα καλα.

Στο Βελγιο που εχουν συμβει τοσα και τοσα σε παιδια.....

Διαφημίσεις

Προφανως θα πρεπει να κοιταζεις για αλλα σχολεια ... εγω κραταω πιο πολυ το 3ο κρατουμενο που ειπες οτι επερνε το παιδι μια "ξενη" για το σχολειο κυρια χωρις να αναρωτηθει κανεις ή να ζητησει χαρτια για την ταυτοτητα της.

Οσο για τα υπολοιπα 2 κρατουμενα εχεις ξαναδει παρομοια περιστατικα? Δηλαδη να ερθει το παιδι βρωμικο ή ξυλοφορτωμενο?

Παντως μου δινει την εντυπωση ενος εντελως ανοργανωτου σχολειου απο το οτι και μονο ο ενας σε στελνει στον αλλον! Μιλαμε για 5χρονα παιδακια οχι για φοιτητες!

Πρεπει να το σκεφτειτε σοβαρα αν θα πρεπει το παιδι να παραμεινει εκει.Αυτη ειναι η αποψη μου.

Σου ευχομαι να παρετε την καλυτερη αποφαση για το παιδι σας.

Όλα είναι μια ιδέα...

Βρωμικος ειναι καθε μερα και βεβαια εχει και τις γρατζουνιες του. Αυτη την φορα ηταν και τα δυο μαζι..

Τωρα για το μαθημα δεν ξερω τι εγινε γιατι δεν ηταν η πρωτη φορα που ειπε οτι δεν εκανε και μια και δεν ειναι πολλα παιδακια η πρωτη μου σκεψει ηταν οτι μας τρωνε τα λεφτα οχι οτι δεν ψαχνουν να τους βρουν. Παντως λεει τι ουτε ο φιλος του εκανε μαγειρικη. Τα αλλα παιδακια ειναι πιο μικρα και εχουν διαφορετικες συνθηκες φυλαξης..

Βρωμικος ειναι καθε μερα και βεβαια εχει και τις γρατζουνιες του. Αυτη την φορα ηταν και τα δυο μαζι..

Τωρα για το μαθημα δεν ξερω τι εγινε γιατι δεν ηταν η πρωτη φορα που ειπε οτι δεν εκανε και μια και δεν ειναι πολλα παιδακια η πρωτη μου σκεψει ηταν οτι μας τρωνε τα λεφτα οχι οτι δεν ψαχνουν να τους βρουν. Παντως λεει τι ουτε ο φιλος του εκανε μαγειρικη. Τα αλλα παιδακια ειναι πιο μικρα και εχουν διαφορετικες συνθηκες φυλαξης..

Το τελευταιο ειναι το αν εκανε μαθημα ή οχι κατα την γνωμη μου...

Σκεφτεστε να του αλλαξετε σχολειο? Πιστευεις δηλαδη οτι αν βρεις τον αρμοδιο στο σχολειο και παραθεσεις τα παραπονα και τις ανησυχιες σου θα αλλαξουν τα πραγματα?

Όλα είναι μια ιδέα...

Το σχολειο ειναι απο τα 2 καλυτερα του δημου. Το θεμα βεβαια δεν ειναι οτι δεν εκανε μαθημα αλλα γιατι δεν εκανε? Γιατι δεν τον εψαξε και βεβαια αν ειναι ενημερο το σχολειο οτι γινεται τετοιο μπαχαλο.

Πιστευω οτι τις επομενες φορες μεχρι το τελος της χρονιας θα τον προσεχουν περισσοτερο. Τωρα του χρονου δεν ξερουμε ακομη που θα ειμαστε..

Διαφημίσεις

Το σχολειο ειναι απο τα 2 καλυτερα του δημου. Το θεμα βεβαια δεν ειναι οτι δεν εκανε μαθημα αλλα γιατι δεν εκανε? Γιατι δεν τον εψαξε και βεβαια αν ειναι ενημερο το σχολειο οτι γινεται τετοιο μπαχαλο.

Πιστευω οτι τις επομενες φορες μεχρι το τελος της χρονιας θα τον προσεχουν περισσοτερο. Τωρα του χρονου δεν ξερουμε ακομη που θα ειμαστε..

Δεν καταλαβα ακριβως που ειναι ο προβληματισμος σου? Απο οτι καταλαβα απο το τελευταιο σου ποστ δεν τιθεται θεμα σκεψης αλλαγης σχολειου ...αρα?

Όλα είναι μια ιδέα...

φαντάζομαι ότι το σχολείο έχει τους κανόνες κάπου γραμμένους (ή ο Δήμος)

Καταρχήν ξέμπλεξε τα θέματα σου.

Δες τι προβλέπεται όταν χτυπούν τα παιδιά? Δεν έχουν μια νοσοκόμα για να τους καθαρίσει την πληγή?

Από τι έχω καταλάβει τα περισότερα αφορούν στην φύλαξη και τις εξτρα δραστηριότητες. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά?

Ξέρεις με κάθε λεπτομέρια τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις των παιδιών? Όταν τελιώνει το μάθημα και πηγαίνουν για δραστηριότητες πως πάνε? Τα πηγαίνει η δασκάλα? Έρχεται η υπεύθυνη της δραστηριότητας και τα παίρνει?

Τι προβλέπει ο κανονισμός για την παραλαβή των παιδιών? Αν πιστεύεις ότι δεν τηρήθηκε κάνεις αναφορά για αυτό.

φαντάζομαι ότι το σχολείο έχει τους κανόνες κάπου γραμμένους (ή ο Δήμος)

Καταρχήν ξέμπλεξε τα θέματα σου.

Δες τι προβλέπεται όταν χτυπούν τα παιδιά? Δεν έχουν μια νοσοκόμα για να τους καθαρίσει την πληγή?

Από τι έχω καταλάβει τα περισότερα αφορούν στην φύλαξη και τις εξτρα δραστηριότητες. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά?

Ξέρεις με κάθε λεπτομέρια τι προβλέπεται για τις μετακινήσεις των παιδιών? Όταν τελιώνει το μάθημα και πηγαίνουν για δραστηριότητες πως πάνε? Τα πηγαίνει η δασκάλα? Έρχεται η υπεύθυνη της δραστηριότητας και τα παίρνει?

Τι προβλέπει ο κανονισμός για την παραλαβή των παιδιών? Αν πιστεύεις ότι δεν τηρήθηκε κάνεις αναφορά για αυτό.

Αν χτυπησουν σοβαρα τα πανε στο νοσοκομιο. Αλλες φορες που ειχε τυχει και τον ειχαν γρατζουνησαν του ειχαν βαλει ιωδιο. Νοσοκομα δεν εχει. Αυτος λει οτι οταν επεσε ηταν με τη δασκαλα του. Γενικα μετα το μαθημα κανουν διαλειμα και λογικα μπαινουν μεσα σε αιθουσα και απο εκει τα περνει η δασκαλα για τις δραστηριοτητες. Ειναι στην πορτα κολλημενα χαρτια με τα ονοματα ανα δραστηριοτητα.

Χτες ηταν ηλιολουστη ημερα και ισως αποφασισαν να μην τα γυρισουν στην ταξη. Σημερα που εβρεχε ηταν ολοι μεσα στις θεσεις τους

Όσον αφορά τη δραστηριότητα, δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να μην ήθελε να πάει; Αν αρνούνταν μου φαίνεται λογικό η δασκάλα να το κράτησε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν πήγαν παρά να το στείλει με το ζόρι.

Το χτύπημα....Ξέρεις πόσες φορές είχαν έρθει μαμάδες στο νηπιαγωγείο για να μου πουν ότι την προηγούμενη μέρα στο διάλειμμα είχε χτυπήσει το παιδί τους (έπεσε, το χτύπησαν κλπ); Ήμασταν 5 νηπιαγωγοί έξω στο διάλειμμα και τα παιδιά ήταν 100! Ποιό να πρωτοβλέπαμε! Αν δεν ερχόταν να μας πουν "κυρία έπεσα", δεν το παίρναμε χαμπάρι, γιατί τις περισσότερες φορές σηκωνόταν και συνέχιζαν το παιχνίδι. Και για να προλάβω, φυσικά και επιβλέπαμε τα παιδιά, και φυσικά και δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, και φυσικά και ήμασταν έξω στην αυκλή μαζί τους! Αλλά όπως είπα ήταν 100 (4 τμήματα από 25 παιδιά)

Τέλος, η αποχώρηση είναι για μένα το πιο μεγάλο σφάλμα και δεν υπάρχει καμία διακιολογία! Εγώ σε μικρό νησί ήμουν (με πολλά παιδιά όμως) και είχα ζητήσει από τους γονείς να μου δηλώσουν ποιοί θα παραλαμβάνουν το παιδί (3 άτομα). Αν κάποια μέρα θα ερχόταν κάποιος άλλος εκτός των 3, είχα ζητήσει να με πάρουν τηλέφωνο και να με ειδοποιήσουν. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε παιδί σε κάποιον άγνωστο σε μας, όσο και αν δείχνει το παιδί ότι τον γνωρίζει! Σκέψου τι μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις διαζυγίων όπου παίζουν θέματα κηδεμονίας....για να μην πάω στο πολύ κακό!

Διαφημίσεις

Όσον αφορά τη δραστηριότητα, δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να μην ήθελε να πάει; Αν αρνούνταν μου φαίνεται λογικό η δασκάλα να το κράτησε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που δεν πήγαν παρά να το στείλει με το ζόρι.

Το χτύπημα....Ξέρεις πόσες φορές είχαν έρθει μαμάδες στο νηπιαγωγείο για να μου πουν ότι την προηγούμενη μέρα στο διάλειμμα είχε χτυπήσει το παιδί τους (έπεσε, το χτύπησαν κλπ); Ήμασταν 5 νηπιαγωγοί έξω στο διάλειμμα και τα παιδιά ήταν 100! Ποιό να πρωτοβλέπαμε! Αν δεν ερχόταν να μας πουν "κυρία έπεσα", δεν το παίρναμε χαμπάρι, γιατί τις περισσότερες φορές σηκωνόταν και συνέχιζαν το παιχνίδι. Και για να προλάβω, φυσικά και επιβλέπαμε τα παιδιά, και φυσικά και δεν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, και φυσικά και ήμασταν έξω στην αυκλή μαζί τους! Αλλά όπως είπα ήταν 100 (4 τμήματα από 25 παιδιά)

Τέλος, η αποχώρηση είναι για μένα το πιο μεγάλο σφάλμα και δεν υπάρχει καμία διακιολογία! Εγώ σε μικρό νησί ήμουν (με πολλά παιδιά όμως) και είχα ζητήσει από τους γονείς να μου δηλώσουν ποιοί θα παραλαμβάνουν το παιδί (3 άτομα). Αν κάποια μέρα θα ερχόταν κάποιος άλλος εκτός των 3, είχα ζητήσει να με πάρουν τηλέφωνο και να με ειδοποιήσουν. ΠΟΤΕ δεν δίνουμε παιδί σε κάποιον άγνωστο σε μας, όσο και αν δείχνει το παιδί ότι τον γνωρίζει! Σκέψου τι μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις διαζυγίων όπου παίζουν θέματα κηδεμονίας....για να μην πάω στο πολύ κακό!

Δεν ειπε κανενας οτι δεν ηθελε να παει. Η υπευθυνη για τις δραστηριοτητες ειπε οτι δεν τον βρηκαν και θεωρησαν οτι εχει φυγει και απο την φυλλαξη ειπαν οτι δεν ξερουν ποιος εχει δραστηριοτητα και ποιος οχι.

Το παιδι λεει οτι τον ειδε η δασκαλα του να κλαιει. Η γρατζουνια ειναι στι προσωπο και φαινεται πολυ καλα. Δεν ειναι το προβλημα μου οτι επεσε. Και στο σπιτι πευτει. αλλα οτι τον αφησε με τα χωματα στο προσωπο. Μπορουσε να τον στειλει στο μπανιο να πλυθει.

Για την αναχωρηση εχω δηλωσει οτι μπορει να τους παρει η κουνιαδα μου αλλα δεν την ξερουν. Πχ την μητερα μου που περνει τον μικρο την συστησα στην δασκαλα. Την κουνιαδα μου οχι. Ενταξυ μοιαζει με τον αδελφο της αλλα οπως ειπες θα μπορουσε να παιζε διαζυγιο. Ασε που ειδικα στο Βελγιο θα επρεπε να πηγαινει το μυαλο τους και στο πολυ κακο αμεσως με αυτα που εχουν γινει...

Δεν ειπε κανενας οτι δεν ηθελε να παει. Η υπευθυνη για τις δραστηριοτητες ειπε οτι δεν τον βρηκαν και θεωρησαν οτι εχει φυγει και απο την φυλλαξη ειπαν οτι δεν ξερουν ποιος εχει δραστηριοτητα και ποιος οχι.

Το παιδι λεει οτι τον ειδε η δασκαλα του να κλαιει. Η γρατζουνια ειναι στι προσωπο και φαινεται πολυ καλα. Δεν ειναι το προβλημα μου οτι επεσε. Και στο σπιτι πευτει. αλλα οτι τον αφησε με τα χωματα στο προσωπο. Μπορουσε να τον στειλει στο μπανιο να πλυθει.

Για την αναχωρηση εχω δηλωσει οτι μπορει να τους παρει η κουνιαδα μου αλλα δεν την ξερουν. Πχ την μητερα μου που περνει τον μικρο την συστησα στην δασκαλα. Την κουνιαδα μου οχι. Ενταξυ μοιαζει με τον αδελφο της αλλα οπως ειπες θα μπορουσε να παιζε διαζυγιο. Ασε που ειδικα στο Βελγιο θα επρεπε να πηγαινει το μυαλο τους και στο πολυ κακο αμεσως με αυτα που εχουν γινει...

Ναι βρε.

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, απλά προσπαθώ να μαντέψω κάποιους λόγους που μπορεί να συνέβησαν.

΄

Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει θέμα με την αποχώρηση των παιδιών (τα δίνουν στον καθένα, δεν γνωρίζουν αν κάποιο έφυγε ή είναι ακόμα στο σχολείο). Αυτό είναι το πιο σοβαρό και όχι αν ήταν λερωμένο ή αν παρακολούθησε μια δραστηριότητα....

Αυτό πρέπει να το τονίσεις στον διευθυντή και αν δεις ότι τα μασάει να πας στον άμεσο προϊστάμενο του (αν ανήκουν στο δήμο τα σχολεία, τότε εκεί). Δεν μπορεί σε ένα σχολείο να μην γνωρίζεις αν ένα παιδί έφυγε ή κρύφτηκε ή παίζει ή ή ή.... Τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα!!!!!!

Και όπως είπα, ως νηπιαγωγός, παραδέχομαι ότι πολλές φορές δεν είδα παιδιά που χτύπησαν και μου το είπαν οι γονείς την επόμενη μέρα, αλλά ποτέ δεν έχασα παιδί ή ποτέ δεν έδωσε παιδί σε άνθρωπο που δεν έπρεπε (ακόμα και σε γιαγιά έχω αρνηθεί, γιατί δεν με ενημέρωσε κανείς)

Ναι βρε.

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες, απλά προσπαθώ να μαντέψω κάποιους λόγους που μπορεί να συνέβησαν.

΄

Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει θέμα με την αποχώρηση των παιδιών (τα δίνουν στον καθένα, δεν γνωρίζουν αν κάποιο έφυγε ή είναι ακόμα στο σχολείο). Αυτό είναι το πιο σοβαρό και όχι αν ήταν λερωμένο ή αν παρακολούθησε μια δραστηριότητα....

Αυτό πρέπει να το τονίσεις στον διευθυντή και αν δεις ότι τα μασάει να πας στον άμεσο προϊστάμενο του (αν ανήκουν στο δήμο τα σχολεία, τότε εκεί). Δεν μπορεί σε ένα σχολείο να μην γνωρίζεις αν ένα παιδί έφυγε ή κρύφτηκε ή παίζει ή ή ή.... Τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα!!!!!!

Και όπως είπα, ως νηπιαγωγός, παραδέχομαι ότι πολλές φορές δεν είδα παιδιά που χτύπησαν και μου το είπαν οι γονείς την επόμενη μέρα, αλλά ποτέ δεν έχασα παιδί ή ποτέ δεν έδωσε παιδί σε άνθρωπο που δεν έπρεπε (ακόμα και σε γιαγιά έχω αρνηθεί, γιατί δεν με ενημέρωσε κανείς)

Μεχρι στιγμης του εχω προοθεισει το mail που λεει οτι δεν τον βρηκαν και τιον ρωτησαν αν καποιος απο το σχολειο ηξερε που ειναι το παιδι ή οχι. Γιατι απο τις 3μιση και μετα φευγουν τα παιδια οτι ωρα παει καποιος να τα παρει. Δεν χρειαζεται να χτυπησεις κουδουνι.. Και φυσικα οταν ειναι στην αυλη δεν μπορουν να τα βλεπουν ολα οπω οταν ειναι στις αιθουσες (πως θα ξερουν αν ειναι στην τουαλλετα ή αν εφυγε?)

και εγω νομιζω οτι το σοβαρο εινια οτι δινουν το παιδι σε αγνωστους και οτι δεν ξερουν ανα πασα στιγμη που ειαι το παιδι. το παιδι οταν δεν εμφανιοζεται στη δραστηριοτητα που εινια; πώς περναει το χρονο αυτο και πού και με ποιον; το οτι δεν ειναι στη δραστηριοτητα δε σημαινει οτι χανω το απιδι και δεν ξερω που ειναι. εκεινες τις ωρες που το παιδι εινια στο σχολειο εινια υπευθυνος ο δασκαλος κατα καποιο τροπο για την παρουσια του εκει. ειδικα οταν μιλαμε για ενα 5χρονο και οχι για 16χρονο και βαλε. εδω στο λυκειο και ενημερωνουμε τους γονεις οχι στο νηπιο.

το παιδι το ειδε με τα χωματα η το παιδι παλι δεν ηταν στην ταξη και γιαυτο δεν τον επλυνε η δεν τον εστειλε να πλυθει;

και εγω νομιζω οτι το σοβαρο εινια οτι δινουν το παιδι σε αγνωστους και οτι δεν ξερουν ανα πασα στιγμη που ειαι το παιδι. το παιδι οταν δεν εμφανιοζεται στη δραστηριοτητα που εινια; πώς περναει το χρονο αυτο και πού και με ποιον; το οτι δεν ειναι στη δραστηριοτητα δε σημαινει οτι χανω το απιδι και δεν ξερω που ειναι. εκεινες τις ωρες που το παιδι εινια στο σχολειο εινια υπευθυνος ο δασκαλος κατα καποιο τροπο για την παρουσια του εκει. ειδικα οταν μιλαμε για ενα 5χρονο και οχι για 16χρονο και βαλε. εδω στο λυκειο και ενημερωνουμε τους γονεις οχι στο νηπιο.

το παιδι το ειδε με τα χωματα η το παιδι παλι δεν ηταν στην ταξη και γιαυτο δεν τον επλυνε η δεν τον εστειλε να πλυθει;

Ηταν στον κηπο οταν επεσε αλλα εχει τουαλλετες και εκει κοντα και εχει και βρυσουλες που φτανει μια χαρα γιατι τισ εφτιαξαν ειδικα για τα πιο μικρα...

Για τα χωματα στο προσωπο θα μιλησω αυριο με την δασκαλα του. (Παντως σημερα αν και ειχαν παει στην φαρμα γυρισε με καθαρα χερια και προσωπο αλλα παλι εβρεχε οποτε δεν ηταν και πολυ εξω). Θα την ρωτησω και για τις δραστηριωτιτες αν και νομιζω οτι σχολαει πολυ πριν αρχισουν...

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι οτι το παιδι περιφερεται καπου μονο του χωρις να ξερει κανενας ενηλικος που ειναι. θα μπορουσε καλλιστα να παρει μονος του τους δρομους για να γυρισει σπιτι μονος του ας πουμε και κανεις να μην παρει χαμπαρι.

εγω νομιζω οτι πρεπει να τονισεις την αποχωρηση, την απουσια απο την ταξη χωρις ενημερωση και χωρις να ξερει κανεις που ειναι το παιδι και γενικα την κατα τη γνωμη σου ελλειψη προσοχης. δειγμα της ελιπους προσοχης ειναι και το οτι επεσε, και η απουσια αποτις δρστηριοτητες-κοπανα κτλ. και το οτι απουσιαζει συστηματικα χωρις εσυ να ενημερωνεσαι και χωρις να το καταλαβαινει και το σχολειο.

συμφωνω οτι το θεμα δεν ειναι οτι επεσε. οντως και στο σπιτι θα πεσει ακι στην παιδικη χαρα. θεωρω οτι το παιδι δεν πλυθηκε γιατι απλα η δασκαλα δεν το ειδε με τα χωματα. και δεν το ειδε γιατι το παιδι ελειπε.

για τα χώματα στο πρόσωπο και στα χέρια να μιλήσεις πρώτα στον ίδιο είναι αρκετά μεγάλος για να ξερει ότι πρέπει να τα πλύνει.

Ολα τα άλλα και η αποχώρηση και η δραστηριότητα που δεν πήγε είναι θέμα μετακινήσεων και σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάτι γραπτό που να το εξηγεί - αυτό είναι που πρέπει να ψάξεις για να ξέρεις ακριβώς τι προβλέπεται και ποιος τον έχασε.

Ολα τα άλλα και η αποχώρηση και η δραστηριότητα που δεν πήγε είναι θέμα μετακινήσεων και σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάτι γραπτό που να το εξηγεί - αυτό είναι που πρέπει να ψάξεις για να ξέρεις ακριβώς τι προβλέπεται και ποιος τον έχασε.

Ακριβώς αυτό είναι το "ζουμί" και για μένα.

Εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται το παιδί στο σχολείο, απαιτούμε ασπό τους γονείς να το ΄φερνουν μέχρι την πόρτα της τάξης (στο νηπιαγωγείο). Και αυτό γιατί αν ο γονιός το αφήσει στην πόρτα της αυλής, υπάρχει ένα κενό, που μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα (ένα "δικό μου" παιδί μια φορά μου το έφερε μια γειτόνισσα που το βρήκε να περπατάει στο δρόμο γιατί ήθελε να πάει να βρει τον μπαμπά του....) Το παραλαμβάνουμε εκεί και από εκείνη τη στιγμή μέχρι την ώρα που θα φύγει το παιδί από το σχολείο η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας (των εκπαιδευτικών).

Για το λόγο αυτό, είμαστε όλοι στην αυλή την ώρα του διαλείμματος, ασχολούμαστε με τα παιδιά, μας λένε ότι θέλουν τουαλέτα/νερό/κάτι, και ανά πάρα στιγμή γνωρίζουμε πού είναι τα παιδιά. Θεωρητικά, είμαστε υπεύθυνοι και αν κάποιο παιδί πάσει...αλλά πρακτικά, όπως είπα και παραπάνω, με τόσα παιδιά είναι αδύνατο να προλάβει κάποιος ένα πέσιμο. Απλά παρακαλούμε να μην χτυπήσει κάποιο παιδί σοβαρά.... Άλλωστε και με τους γονείς όταν είναι μπορεί ένα παιδί να πέσει.....

Όσο για την αποχώρηση, επίσης ανέφερα πώς (πρέπει να) γίνεται, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Και όλα αυτά γίνονται γνωστά στους γονείς από την αρχή της χρονιάς και υποστηρίζονται με επιχειρήματα. Δεν είναι πράγματα που μας έρχονται ουρανοκατέβατα, ούτε που τα ζητάμε γιατί είμαιστε οι νηπιαγωγοί παράλογοι και ευθυνόφοβοι

Το παραλαμβάνουμε εκεί και από εκείνη τη στιγμή μέχρι την ώρα που θα φύγει το παιδί από το σχολείο η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας (των εκπαιδευτικών).

Για το λόγο αυτό, είμαστε όλοι στην αυλή την ώρα του διαλείμματος, ασχολούμαστε με τα παιδιά, μας λένε ότι θέλουν τουαλέτα/νερό/κάτι, και ανά πάρα στιγμή γνωρίζουμε πού είναι τα παιδιά. ι

αυτο ακριβως εννοουσα. ακομα και εμεις στο λυκειο ξερουμε ποιο παιδι ειναι εξω την ωρα του μαθηματος και πού βρισκεται, ξερουμε ποιο παιδι εκανε κοπανα την τελευταια ωρα, ποιο εφυγε γιατι αρρωστησε. ειδικα σε αυτες τις περιπτωσεις φωναζουμε τηλεφωνικα το γονιο να ερθει να το παρει. και εινια λυκειο.

εγω καταλαβα οτι ο μικρος περιφερεται αρκετες φορες στο σχολικο χωρο και για αρκετη ωρα χωρις να ξερει κανεις που βρισκεται. καταλαβα λαθος;

το οτι επεσε εινια, οπως λεμε ολες (μεσα σε ολες κα η μαμα), αμελητεο. παντου πεφτει και με το γονιο και στο σχολειο και παντου. το οτι εμεινε απλυτο ειναι αλλο θεμα. κατα τη γνωμη μου δειχνει οτι κανεις δεν τον πηρε χαμπαρι για αν του πει να πλυθει.

Την ώρα της δραστηριότητας δεν ήταν εκεί.

Που ήταν? Στη φύλαξη? Μπορεί κάποιος να στο πει με βεβαιότητα?

Μου φαίνεται τρελό να μην υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να κατευθύνει το κάθε παιδί εκεί που πρέπει. Στην τάξη του, στη φύλαξη, στη δραστηριότητά του. Να μην ξέρει κάποιος τι ώρα αποχωρεί το κάθε παιδί και ποιος το παραλαμβάνει...

Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς. Αν μπορεί το σχολείο να σου πει ανα πάσα ώρα που είναι το παιδί και με ποιον.

εχω δυο μπουμπουκακια

Ακριβώς αυτό είναι το "ζουμί" και για μένα.

Εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται το παιδί στο σχολείο, απαιτούμε ασπό τους γονείς να το ΄φερνουν μέχρι την πόρτα της τάξης (στο νηπιαγωγείο). Και αυτό γιατί αν ο γονιός το αφήσει στην πόρτα της αυλής, υπάρχει ένα κενό, που μπορούν να συμβούν πολλά πράγματα (ένα "δικό μου" παιδί μια φορά μου το έφερε μια γειτόνισσα που το βρήκε να περπατάει στο δρόμο γιατί ήθελε να πάει να βρει τον μπαμπά του....) Το παραλαμβάνουμε εκεί και από εκείνη τη στιγμή μέχρι την ώρα που θα φύγει το παιδί από το σχολείο η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας (των εκπαιδευτικών).

Για το λόγο αυτό, είμαστε όλοι στην αυλή την ώρα του διαλείμματος, ασχολούμαστε με τα παιδιά, μας λένε ότι θέλουν τουαλέτα/νερό/κάτι, και ανά πάρα στιγμή γνωρίζουμε πού είναι τα παιδιά. Θεωρητικά, είμαστε υπεύθυνοι και αν κάποιο παιδί πάσει...αλλά πρακτικά, όπως είπα και παραπάνω, με τόσα παιδιά είναι αδύνατο να προλάβει κάποιος ένα πέσιμο. Απλά παρακαλούμε να μην χτυπήσει κάποιο παιδί σοβαρά.... Άλλωστε και με τους γονείς όταν είναι μπορεί ένα παιδί να πέσει.....

Όσο για την αποχώρηση, επίσης ανέφερα πώς (πρέπει να) γίνεται, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Και όλα αυτά γίνονται γνωστά στους γονείς από την αρχή της χρονιάς και υποστηρίζονται με επιχειρήματα. Δεν είναι πράγματα που μας έρχονται ουρανοκατέβατα, ούτε που τα ζητάμε γιατί είμαιστε οι νηπιαγωγοί παράλογοι και ευθυνόφοβοι

ισως η νοοτροπια να διαφερει πολυ απο την Ελλαδα μεχρι το Βελγιο. να φανταστεις απο οτι ειπε η θεμεατοθετρια το σχολειο αυτο με τις τοσες παραλειψεις που προανεφερε και θετω ως πρωτο και κυριο το "3ο κρατουμενο" της (οτι κανεις δεν ρωτησε ποια ειναι η αγνωστη κυρια που παραλαμβανε το παιδι) οτι θεωρειται απο τα δυο καλυτερα...:rolleyes: δηλαδη τα 2 χειροτερα ποια θα ειναι? το ειρωνικο σχολιο δεν απευθυνεται βεβαια στη θεματοθετρια αλλα αν ισχυει αυτο που ειπε στην νοοτροπια των Βελγων...

Όλα είναι μια ιδέα...

Λοιπον θα σας πω τα νεωτερα.

Πρωτα ειδα την δασκαλα του. Επειμενει οτι δεν ειδε οτι εχει χτυπησει! Οταν της ειπα μα αφου το παιδι λεει οτι ον ειδατε να κλαιει μου λεει να εκλεγε γιατι τον χτυπησε η Ιζαμπελ και του ειπα να την χτυπησει και αυτος (αυτο το συζηταμε αλλου αν θελετε). Μα λεω στο προσωπο εχει χτυπησει οχι καπου που δεν φαινεται! Κωνσταντινε αλλη φορα αν χτυπησεις να μου το πεις και περασε στον επομενο γονιο..

Μετα πηγα στον διευθυντη. Ειπε οτι υπαρχει γενικοτερο προβλημα με τις δραστηριοτητες φετος και οτι θα το κοιταξει. Οτι αυτοι που κανουν την φυλαξη γνωριζουν το προγραμμα των παιδιων. Και οτι θα το κοιταξει. Του ειπα και για την κουνιαδα μου και με ρωτησε αν ειναι στην λιστα. Του ειπα οτι ειναι στην λιστα αλλα κανεις δεν την ρωτησε ποια ειναι και οτι δεν περνει το παιδι τακτικα μια και ερχετε μια φορα το εξαμηνο.

Θα παω απο βδομαδα να δω τι εγινε γιατι αυριο και μεθαυριο ειναι κλειστα το σχολειο.

Κανονικα το μαθημα τελειωνει 3:25. Ολα τα παιδια βγαινουν στην αυλη για διαλειμα. Οσα δεν εχουν φυγει μεχρι τις 3μιση μοιραζονται αναλογα με την ηλικια τους στην φυλαξη σε εσωτερικο χωρο΄(ή στις δραστηριτητες που ειναι προερετικες οποτε λιγα παιδια συμμετεχουν). Πιστευω οτι την δευτερα επειδη ειχε καλο καιρο αποφασισαν οι επιτηρητες να κρατησουν τα παιδια εξω. Η δασκαλα της μαγειρικης (αν πηγε) πειρε τα μικροτερα παιδια που ηταν μεσα (ή μπορει να μην πειρε ουτε και αυτα 5-6 κανουνσυνολικα μαγειρικη) και δεν ασχοληθηκε να ψαξει τα αλλα. Οι επιτηρητες δεν ασχοληθηκαν να συνοδευσουν τα μεγαλα μεσα (ειναι ο δικος μου, ο φιλος του και αλλο ενα παιδακι πιο μεγαλο) και ετσι περασε η ωρα.

Δεν νομιζω οτι το παιδι εμεινε μονο του στην αυλη αλλα σιγουρα δεν ηταν εκει που επρεπε και δεν ηταν η πρωτη φορα. Αυτος επειμενει οτι δεν πηγε η μανταμ γι'αυτο δεν εκανε μαγειρικη...

Οσο για τη νοοτροπια σιγουρα ειναι διαφορετικη εδω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο μεσος γονιος δεν νοιαζεται για το που ειναι και τι κανει το παιδι του. Αλλα πχ την χτεσινη εκδρομη στην φαρμα που συμμετηχαν και τα μικρα (μικροτερα των 3 ετων) δεν θα ττην αποφασιζαν ευκολα στην Ελλαδα (εγω εκανα βουντου στον μικρο και ειχε πυρετο οποτε δεν πηγε ο μεγαλος ομως πηγε).

Το σχολειο θεωρειται απο τα καλυτερα για το επιπεδο τον γνωσων και για τις δραστηριοτητες (οχι την μαγειρικη που ειναι εξτρα) που παρεχει.

παρολα αυτα η μανταμ της φυλαξης τον εβλεπε;

επισης η δασκαλα ειδε την ιζαμπελ που τον χτυπησε αλλα μεχρι εκει.

τελος παντων το θεμα εινια οτι το παιδι εινια καλα. θεωρω οτι πρεπει εσυ να του μαθεις (δεν ξερω πως) να μην απομακρυνεται απο τις δασκαλες και απο τις δραστηριοτητες, και γενικα απο το σχολικο χωρο. ο διευθυντης απλα προσπαθησε να σε καθησυχασει και να μη δωσει εκταση στα περιστατικα κατα καποιο τροπο.

παρολα αυτα η μανταμ της φυλαξης τον εβλεπε;

επισης η δασκαλα ειδε την ιζαμπελ που τον χτυπησε αλλα μεχρι εκει.

τελος παντων το θεμα εινια οτι το παιδι εινια καλα. θεωρω οτι πρεπει εσυ να του μαθεις (δεν ξερω πως) να μην απομακρυνεται απο τις δασκαλες και απο τις δραστηριοτητες, και γενικα απο το σχολικο χωρο. ο διευθυντης απλα προσπαθησε να σε καθησυχασει και να μη δωσει εκταση στα περιστατικα κατα καποιο τροπο.

Στην φυλαξη οταν ειναι στην αυλη τα επιβλεπουν οπως ειπε και η emmaki οσο ειναι δυνατο. Η δασκαλα του δεν ειδε τι εγινε και η δεν τον κοιταγε οταν του μιλαγε ή βαρεθηκε να τον καθαρισει. Βεβεαια απο τις 3μιση ή και νωριτερα που ηταν με την δασκαλα πολλες αλλες επρεπε να τον εχουν δει γιατι αλλαζει η φυλαξη ξανα στις 5.

Γενικα δεν απομακρυνεται απο τους μεγαλους και μαλιστα του εχουμε πει οταν τον χτυπαει καποιος να πηγαινει να το λεει οπως και εκανε (στην αρχη χτυπαγε και αυτος και εμπαινε τιμωρια γιατι δεν ηξερε να πει οτι ανταπεδοσε το χτυπημα και δεν αρχισε πρωτος). Ομως δεν θα αφηνε και το παιχνιδι εξω για να μπει στην ταξη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...