Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να μείνουμε στο διαμέρισμα ή να φτιάξουμε τη μεζονέτα που λέγαμε & θέλαμε?

Recommended Posts

Εννοώ προβλήματα με αποστάσεις, σχολείο παιδιού, γιαγιά που θα μένει αλλού και πρέπει να κρατάει παιδί, σύζυγος που δουλεύει σε πολλά σημεία Αττικής και θα κάνει τρελλες διαδρομές κλπ... Δε διαφωνώ ότι είναι ωραία κοντά στη θάλασσα, άλλωστε είχα σπίτι στη Ραφήνα για χρόνια, αλλά αναλόγως που δουλεύει καθένας. Επειδή δεν μπορώ να απομακρυνθώ από την περιοχή μου, προσπαθώ να βρω ανθρώπους που έχουν αγοράσει μεζονέτα σε μικρό συγκρότημα (2-3 μεζον.) και να μου πουν κάποιες πληροφορίες.

Α κατάλαβα!Μένει ο κουνιάδος μου σε τέτοιο συγκρότημα με 6-7 μεζονέτες μάλιστα, δεν μας έχει παραπονεθεί ποτέ και για τίποτα, αλλά δουλεύει πολλές ώρες οπότε...Και το Πάσχα που μας φιλοξένησε δεν κατάλαβα ότι έχουμε γείτονες, εκτός από την ημέρα του Πάσχα με τα γλέντια...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

Α κατάλαβα!Μένει ο κουνιάδος μου σε τέτοιο συγκρότημα με 6-7 μεζονέτες μάλιστα, δεν μας έχει παραπονεθεί ποτέ και για τίποτα, αλλά δουλεύει πολλές ώρες οπότε...Και το Πάσχα που μας φιλοξένησε δεν κατάλαβα ότι έχουμε γείτονες, εκτός από την ημέρα του Πάσχα με τα γλέντια...

Oταν σου βρεθεί η ευκαιρία μπορείς να του κάνεις μία ερώτηση? Σχετικά με την ακουστική από διπλανούς... π.χ. στη βεράντα κάθεται καλοκαίρι και να μιλάει κανονικά (όχι ψιθυριστά), μέσα στο σπίτι με ανοιχτά παράθυρα μπορεί να μιλάει δυνατά... ακούει τους διπλανούς του το Σαββατοκύριακο που συνήθως όλοι είναι σπίτια και κάνουν μία σχετική φασαρία....

Ευχαριστώ.

Τι εννοείς η ποιότητα ζωής στη μεζονέτα δεν συγκρίνεται? Γιατί αν διάβασες και πιο πάνω υπάρχει ένα θέμα με τους "ακροατές" που αποκτάς στη ζωή σου από τη στιγμή που θα μείνεις σε μεζονέτα όπου γύρω υπάρχουν μόνο μεζονέτες. Επειδή κι εμένα το διαμέρισμά μου είναι πάρα πολύ καλό, αλλά είπαμε....οι τρίτοι..., γι'αυτό δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Εμεις είχαμε περιφράξει τα σημεία που είχαμε επαφή με τους γύρω με περγκολες και καλαμωτές!Και μεγάλα φυτά, είχαμε κι ένα αγιόκλιμα που μοσχοβόλαγε, ήταν σούπερ!

Τώρα για τον θόρυβο, εμεις ευτυχώς είχαμε δίπλα 2 ζευγάρια(ένα ηλικιωμένο κι ένα νιόπαντρο) που ήταν υπόδειγμα συγκατοίκων!Μάλλον εμεις τους ενοχλούσαμε που είμασταν 3 μικρά παιδια, παρά αυτοί..Ηταν τέλεια, καθόμασταν έξω μέσα στα λουλούδια, είχαμε κούνια, κάναμε ποδήλατο ελεύθερα, είχε 1 αίσθηση διακοπών αν καταλαβαίνεις τι λέω..Από την άλλη είχαμε την καθημερινή λάτρα της αυλής (είχε μπουκαμβίλια:evil::evil:) θέλαμε 1 μισθό για να παραγγείλουμε πετρέλαιο και άσε το κατσαριδομάνι που υπήρχε και τις μέλισσες που μας τσίμπησαν εκεί, θέμα!!Και βεβαια η σκάλα πανω κάτω..Ειδικά όταν η μαμα μου είχε τα μωρά και ήταν λεχώνα, την λυπόμασταν!

Τι άλλα προβλήματα;Εγώ μένω σε διπλοκατοικία δίπλα στη θάλασσα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα...Οι γείτονες είναι σε απόσταση και δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλο!

Τώρα αν πρέπει να μείνεις σε συγκεκριμένη περιοχή, τότε αφού είναι δεδομένο ότι θα έχεις γείτονες (κάθε είδους) τότε καλύτερα μεζονέτα, να ζεις και σε ωραίο σπίτι!

Μονο οι μεζονετες ειναι ωραια σπιτια; Δεν υπαρχουν ωραια διαμερισματα στην πολη; Δεν νομιζω Τακη!!!:lol:

Οπως εχω πει και στο θεμα που ανοιξε η μπομπονελα πιστευω οτι οι μεζονετες ειναι υπερεκτιμημενες στο μυαλο μας. Και επειδη οι περισσοτεροι μεναμε σε διαμερισματα ονειρευομαστε μεζονετες...

Αληθεια κοριτσια ποια η πραγματικη διαφορα (οσον αφορα τους γειτονες) απο μεζονετα σε οικισμο και ενα διαμερισμα; Αλλο αν η μεζονετα ειναι αυτονομη...αλλα και παλι ποιος ο λογος να χτισεις μεζονετα και οχι ενα σπιτι flat; Το εχω δηλαδη απορια...γιατι προτιματε τις μεζονετες...

(δεν το λεω ειρωνικα-πραγματικη απορια εχω...αν θελετε μου απαντατε):cool:

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

[/color]

Μονο οι μεζονετες ειναι ωραια σπιτια; Δεν υπαρχουν ωραια διαμερισματα στην πολη; Δεν νομιζω Τακη!!!:lol:

Οπως εχω πει και στο θεμα που ανοιξε η μπομπονελα πιστευω οτι οι μεζονετες ειναι υπερεκτιμημενες στο μυαλο μας. Και επειδη οι περισσοτεροι μεναμε σε διαμερισματα ονειρευομαστε μεζονετες...

Αληθεια κοριτσια ποια η πραγματικη διαφορα (οσον αφορα τους γειτονες) απο μεζονετα σε οικισμο και ενα διαμερισμα; Αλλο αν η μεζονετα ειναι αυτονομη...αλλα και παλι ποιος ο λογος να χτισεις μεζονετα και οχι ενα σπιτι flat; Το εχω δηλαδη απορια...γιατι προτιματε τις μεζονετες...

(δεν το λεω ειρωνικα-πραγματικη απορια εχω...αν θελετε μου απαντατε):cool:

μάλλον γιατί τη μεζονέτα οι περισσότεροι την έχουν στο μυαλό τους ως ένα μεγάλο σπίτι με κήπο και σχετική αυτονομία. δε σκέφτονται όμως ότι οι περισσότερες μεζονέτες είναι 3-4 επιπέδων με 50τμ ανά επίπεδο, δηλαδή σκέτη κοροιδία και ταλαιπωρία. ακούνε 150 και 200τμ συνολικά και φαντάζονται μέγαρο ενώ μιλάμε για κοτέτσι σε ορόφους.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...