Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να μείνουμε στο διαμέρισμα ή να φτιάξουμε τη μεζονέτα που λέγαμε & θέλαμε?

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια μου!

Έτυχε να διαβάσω τη δημοσίευση μιας κοπέλας που ήταν ανάμεσα σε μεζονέτα και διαμέρισμα..

Εγώ με τν άντρα μου αγοράσαμε πριν 1.5 χρόνο περίπου ένα οικόπεδο (μισό στρέμμα) 20 λεπτά απ' την Αθήνα σκεπτόμενοι να φτιάξουμε τη μεζονέτα που ονειρευόμασταν..Είχαμε διαλέξει σχέδιο (προκάτ) και όλα καλά.

Τν περασμένο Δεκέμβρη όμως επειδή δν γινόταν να μείνουμε άλλο στο σπίτι που μέναμε πριν,μετακομίσαμε με νοίκι σ' ένα άλλο διαμέρισμα που στην αρχή είχα ξετρελαθεί με τη διαρύθμισή του..Λέμε να το αγοράσουμε μόλις μπορέσουμε να πάρουμε δάνειο και να πουλήσουμε το οικόπεδο.

Τελευταία όμως σκέφτομαι ότι το δάνειο έτσι κι αλλιώς δν πρόκειται να το αποφύγουμε..Θα μ' άρεσε πολύ περισσότερο να πηγαίναμε σε μεζονέτα και όχι να μείνουμε σ' ένα διαμερισματάκι..Το θέμα είναι ότι χθες που το συζήτησα με τν άντρα μου μου 'πε πως δν αντέχει άλλες μετακομίσεις και ότι αν θελήσουμε να φτιάξουμε τη μεζονέτα,θα χρειαστούμε τουλάχιστον 30.000 ευρώ παραπάνω.

Δεν ξέρω..Τόσα χρόνια ονειρευόμουν να πάω σε μία μονοκατοικία με εσωτερική σκάλα (κόλλημα τρελό :wink: )..Όχι ότι στο διαμέρισμα δν θα 'μαι ευτυχισμένη,εννοείται,άλλοι δν έχουν καν σπίτι αλλά..Είναι αυτό το "αλλά"..

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Διαφημίσεις

Kαλησπέρα. Χίλιες φορές να φτιάξεις την μεζονέτα!!! Καμία σχέση με διαμέρισμα. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τόλμησέ το. Και ότι δεν είναι επίσης μέσα στην Αθήνα και αυτό είναι στα συν. Και μένα αυτό είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς θα μείνουμε στο διαμέρισμά μας μέχρι να πεθάνουμε.. Και είναι από τα άχρηστα διαμερίσματα. Ακούμε ακόμη και τους ψιθύρους από τους διπλανούς. Θα αλλάξει και η ζωή σου φεύγοντας από την Αθήνα.

Kαλησπέρα. Χίλιες φορές να φτιάξεις την μεζονέτα!!! Καμία σχέση με διαμέρισμα. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, τόλμησέ το. Και ότι δεν είναι επίσης μέσα στην Αθήνα και αυτό είναι στα συν. Και μένα αυτό είναι το όνειρό μου αλλά δυστυχώς θα μείνουμε στο διαμέρισμά μας μέχρι να πεθάνουμε.. Και είναι από τα άχρηστα διαμερίσματα. Ακούμε ακόμη και τους ψιθύρους από τους διπλανούς. Θα αλλάξει και η ζωή σου φεύγοντας από την Αθήνα.

Και 'μας για διαμέρισμα μας κόβω στο τέλος αλλά..θα το προσπαθήσω όσο γίνεται!

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Ρίξε μια ματιά και στις ξυλοκατοικίες που είναι αισθητά φθηνότερες από τα προκάτ με μπετό!Μπορεί να καταφέρεις να χτίσεις τη μεζονέτα που θέλεις και να κάνεις εξοικονόμηση ενέργειας και σε 3 μήνες το πολύ να έχεις σπίτι!Κρίμα να μείνετε στο διαμέρισμα ενώ μπορείτε να μένετε στη μεζονέτα σας!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Βεβαιως και ειναι ασυγκριτα η μεζονετα με το διαμερισμα....δεν πρεπει να υπαρχει καν το διλημμα....αν μπορειτε προσπαθηστε για τη μονοκατοικια και που ξερεις μπορει και εμας να μας κερνας κανενα καφεδακι στον κηπο...

Διαφημίσεις

Χεχε..Στη μεζονετίτσα μου να πάω και θα κάνω ξεχωριστό παρτάκι για όλες σας!! :-P:)

Μονοκατοικία και πάλι μονοκατοικία. Όταν πας να μείνεις εκεί θα καταλάβεις...

Συμφωνώ!!!:D

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Φτιάζε το δικό σου και θα δεις!!! Εγώ το έγραψα και στο άλλο θέμα άμενα Αμπελόκηπους. Εκει γεννηθηκα και έφυγα πριν 1 χρόνο στα 29 μου. Έλεγα δεν θα αντέξω, δεν θα μου αρέσει, γιατί να είμαι τελέιως μόνη κτλ (από μέσα μου γιατί απ' έξω το έπαιζα άνετη αφού εγώ πήρα την απόφαση να χτίσω Ανατ. Αττική). Σε πληροφορώ λοιπόν ότι δεν το αλλάζω με τίποτα.Είμαι έξω από την Αθήνα αλλά και τόσο κοντά, 20 λεπτά με το ρολόι (αν δεν έχει κίνηση τρελή), έχω το σπίτι που ονειρευόμουν, τα παιδάκια μου είναι όλη μέρα στην αυλή και στην παιδική και γενικά έχω την ησυχία μου και την μονοκατοικία που πάντα ήθελα!!!Όσο για το οικονομικό, επειδή τότε κια εγώ εκεί κόλλαγα, το να χτίζεις είναι πλέον πιο οικονομικό από το να αγοράζεις.

Διαφημίσεις

Επειδή κι εγώ έχω αυτό το δίλλημα Μεζονέτα ή Διαμέρισμα, μπορείτε να μου πείτε σε μία μεζονέτα, όπου δίπλα της έχει άλλες μεζονέτες ή μονοκατοικίες, πολλές φορές είναι και εφαπτόμενη, δεν θα είσαι υποχρεωμένος να ψιθυρίζεις μονίμως??? ώστε να μην ακούγεσαι? Αφού οι διπλανοί είναι σε απόσταση αναπνοής! Αυτό πώς το αντιμετωπίζετε?

εαν λεω εεεαν ειχα εστω κ την παραμικρη ευκαιρια να φυγω απο το κουτακι των 67 τετραγωνικων που ζω κ να παω σε δικη μου μεζονετα θα το ειχα κανει χθες...κ ας μετακομιζα κ 10 φορες.

• 2 weeks later...
Επειδή κι εγώ έχω αυτό το δίλλημα Μεζονέτα ή Διαμέρισμα, μπορείτε να μου πείτε σε μία μεζονέτα, όπου δίπλα της έχει άλλες μεζονέτες ή μονοκατοικίες, πολλές φορές είναι και εφαπτόμενη, δεν θα είσαι υποχρεωμένος να ψιθυρίζεις μονίμως??? ώστε να μην ακούγεσαι? Αφού οι διπλανοί είναι σε απόσταση αναπνοής! Αυτό πώς το αντιμετωπίζετε?

Μου έχει τύχει να είμαι φιλοξενούμενη σε μεζονέτα σε συγκρότημα η οποία ήταν εφαπτόμενη με τις δίπλα και δεν ακούγαμε τίποτα. Τους πήραμε χαμπάρι μόνο στο πασχαλινό γλέντι - λογικό!Μάλλον έχει να κάνει με την ηχομόνωση...Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, το μισό χρόνο έχουμε παράθυρα ανοιχτά οπότε ακούγονται όλα. Το θέμα είναι πού θέλεις να ξυπνάς και να κοιμάσαι, στο διαμέρισμα-κουτί ή στη μεζονέτα σου με τον κήπο σου;

Μου έχει τύχει να είμαι φιλοξενούμενη σε μεζονέτα σε συγκρότημα η οποία ήταν εφαπτόμενη με τις δίπλα και δεν ακούγαμε τίποτα. Τους πήραμε χαμπάρι μόνο στο πασχαλινό γλέντι - λογικό!Μάλλον έχει να κάνει με την ηχομόνωση...Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, το μισό χρόνο έχουμε παράθυρα ανοιχτά οπότε ακούγονται όλα. Το θέμα είναι πού θέλεις να ξυπνάς και να κοιμάσαι, στο διαμέρισμα-κουτί ή στη μεζονέτα σου με τον κήπο σου;

Περισσότερο αναφέρομαι στο γεγονός ότι τα μπαλκόνια είναι σχεδόν κολλητά, δηλ. το καλοκαίρι δενμπορείς να κάτσεις έξω να μιλήσεις κανονικά με την οικογένειά σου... και όπως λες κι εσύ τον περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα έχουμε ανοιχτά παράθυρα... άντε μετά να φωνάζεις στο παιδί διάβασεεεεεεεε......... όλο παίαίαίαίαίζεις.................:-P

• Like 1

Περισσότερο αναφέρομαι στο γεγονός ότι τα μπαλκόνια είναι σχεδόν κολλητά, δηλ. το καλοκαίρι δενμπορείς να κάτσεις έξω να μιλήσεις κανονικά με την οικογένειά σου... και όπως λες κι εσύ τον περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα έχουμε ανοιχτά παράθυρα... άντε μετά να φωνάζεις στο παιδί διάβασεεεεεεεε......... όλο παίαίαίαίαίζεις.................:-P

Ναι, αυτό είναι πρόβλημα όντως...Από την άλλη, αν πρέπει οπωσδήποτε να μένεις κολλητά με κάποιον τουλάχιστον να είσαι σε μεζονέτα...:P

Αλλιώς πρέπει να βρεις πιο απομονωμένη, χωρίς εφαπτόμενα μπαλκόνια και θα έχεις την ησυχία σου και θα μπορείς να φωνάζεις ''φάε τα κεφτεδάκια σου παιδί μου''!!!:-D

Διαφημίσεις

Ναι, αυτό είναι πρόβλημα όντως...Από την άλλη, αν πρέπει οπωσδήποτε να μένεις κολλητά με κάποιον τουλάχιστον να είσαι σε μεζονέτα...:P

Αλλιώς πρέπει να βρεις πιο απομονωμένη, χωρίς εφαπτόμενα μπαλκόνια και θα έχεις την ησυχία σου και θα μπορείς να φωνάζεις ''φάε τα κεφτεδάκια σου παιδί μου''!!!:-D

Eχω βρεθεί μάρτυρας σε τέτοια συγκροτήματα, καλοκαίρι και ήταν σαν λαϊκή πανύγηρις!! Ολοι σε απόσταση 1,5-2 μέτρων στα μπαλκόνια και να φωνάζουν ..... Γενικά πιστεύω ότι έχεις ένα μόνιμο ακροατή στη ζωή σου και στο σπίτι σου! Σκέψου καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα και οι δίπλα να "χαϊδεύονται".... τι σου λέει τώρα αυτό? Κλείνεις τα πάντα και σκάς από ζέστη ή παρακολουθείς τσόντα...:-P

Πιο απομονωμένη σημαίνει μονοκατοικία με απόσταση από άλλες κιόλας.... πράγμα αδύνατον έως ακατόρθωτο εντός των ορίων Αττικής. Ακόμα και να μην είναι τόσο κοντά τα μπαλκόνια, όταν πρόκειται για συγκρότημα, σίγουρα υπάρχει μία μεγαλύτερη ακουστική. Εμείς με το παιδί που φωνάζουμε συνέχεια για κάτι..... καταλαβαίνεις θα γίνουμε το περίγελο της γειτονιάς.... (η τρελλή πάλι φωνάζει...:-P θα λένε).

Eχω βρεθεί μάρτυρας σε τέτοια συγκροτήματα, καλοκαίρι και ήταν σαν λαϊκή πανύγηρις!! Ολοι σε απόσταση 1,5-2 μέτρων στα μπαλκόνια και να φωνάζουν ..... Γενικά πιστεύω ότι έχεις ένα μόνιμο ακροατή στη ζωή σου και στο σπίτι σου! Σκέψου καλοκαίρι με ανοιχτά παράθυρα και οι δίπλα να "χαϊδεύονται".... τι σου λέει τώρα αυτό? Κλείνεις τα πάντα και σκάς από ζέστη ή παρακολουθείς τσόντα...:-P

Πιο απομονωμένη σημαίνει μονοκατοικία με απόσταση από άλλες κιόλας.... πράγμα αδύνατον έως ακατόρθωτο εντός των ορίων Αττικής. Ακόμα και να μην είναι τόσο κοντά τα μπαλκόνια, όταν πρόκειται για συγκρότημα, σίγουρα υπάρχει μία μεγαλύτερη ακουστική. Εμείς με το παιδί που φωνάζουμε συνέχεια για κάτι..... καταλαβαίνεις θα γίνουμε το περίγελο της γειτονιάς.... (η τρελλή πάλι φωνάζει...:-P θα λένε).

Εντάξει, ή θα ζήσεις στο βουνό ή ανάμεσα σε ανθρώπους που όλοι φωνάζουνε στο κάτω κάτω...Θεωρώ απαράδεκτο να ακούγεται ένα ζευγάρι στις ιδιωτικές τους στιγμές...Να βάλουν air condition και να κλείσουν το παράθυρο αλλιώς στα μουγκά..Ένας τρόπος υπάρχει να το αντιμετωπίσεις αυτό: την ώρα που ακούς τις φωνές-βογκητά βγαίνεις στο μπαλκόνι σου και φωνάζεις ''Άξιος!Άξιος!!!!'' και πίστεψε με δεν το ξανακούς!Έμενα σε πολυκατοικία και είχαμε τέτοια...

Φώναξε όσο θες, παιδί έχεις, δεν μονάζεις!!!!!

Ένας τρόπος υπάρχει να το αντιμετωπίσεις αυτό: την ώρα που ακούς τις φωνές-βογκητά βγαίνεις στο μπαλκόνι σου και φωνάζεις ''Άξιος!Άξιος!!!!'' και πίστεψε με δεν το ξανακούς!Έμενα σε πολυκατοικία και είχαμε τέτοια...

QUOTE]

Χα χα χα .... καλό!:P :p

Επειδή το έχω ζήσει στην πολυκατοικία αυτό το πρόβλημα.... γι'αυτό μπορώ να το φανταστώ σε μεζονέτα... και με φοβίζει.... διότι είχα το παιδί να ρωτάει (7 χρονών) "μαμά τι κάνουν από πάνω και βογκάνε έτσι? Πονάνε κάπου?":lol: Κι δεν επρόκειτο για ανοιχτά παράθυρα, απλά κακή ακουστική μεταξύ των ορόφων. Αναγκάστηκα να τους γράψω σημείωμα... αλλά τελικά ξενοίκιασαν. Οι επόμενοι ακούγονται ελάχιστα.

• Like 1

εαν λεω εεεαν ειχα εστω κ την παραμικρη ευκαιρια να φυγω απο το κουτακι των 67 τετραγωνικων που ζω κ να παω σε δικη μου μεζονετα θα το ειχα κανει χθες...κ ας μετακομιζα κ 10 φορες.

φιλη υπαρχουν και διαμερησματα που δεν ειναι απαρετητα κουτια!!!οπως αυτο που μενω ;) ειναι 90 τμ ειναι οροφοδιαμερησμα εχει καλη ηχομονοση και πολους αποθηκευτηκους χωρους.το ποιο σημαντηκο ειναι οτι μπροστα εχω μια εκταση που ειναι οι προσκοποι της περιοχης και η χαν της περιοχης οποτε ζω με τραβηγμενες κουρτηνες:P αν ειχα και τα λεφτα να το αγορασω θα το προτημουσα απο μια μεζονετα:wink: μην ξεχναμε οτι εμεις φορτονομαστε και την καθαριοτητα!!!!και εχω πολες φιλες που την πατησαν γιατι δεν σκεφτηκαν πος οτι και κανουν θελουν αυτοκην. και οταν εχεις παιδια ειναι ενα θεμα αυτο.καλη επιτυχια σε οτι αποφασησεις:D

Εχω μείνει για χρόνια και στα δύο!Θα σου πω 1 πράγμα πρακτικό!Αν αποφασίσεις μεζονέτα πρόσεξε καλά να έχει λουτρό και υπνοδωμάτιο στον κάτω όροφο!Γιατί πρέπει να φανταστεις οτι θα ανεβαίνεις 100φορές την μέρα την σκάλα και σε αρρώστια, και σε εγκυμοσύνη και στα γηρατειά..Επίσης ότι χαλάσει κι ότι ανάγκη έχεις την πληρώνεις εσύ κι ο εαύτος σου (πετρέλαιο, πότισμα, συντήρηση κήπου γενικά, σκούπισμα αυλής, απολύμανση)!Και το διαμέρισμα τι διαμέρισμα είναι??Γιατί από το δικό μου μπαλκόνι έχεις πιάτο την περιοχή από τον Λυκαβητό, όλο τον Υμμητό μέχρι την θάλασσα!Βλέπουμε ακόμα και αυτοκίνητα στην Αίγινα απέναντι!Και δεν μας κλείνει ούτε πρόκειται να μας κλείσει τίποτα!Αυτό το διαμέρισμα δεν το αφήνεις!Οποιος έρθει σπίτι, μας ξεχνάει οτι είμαστε εκεί και μένει χαζεμένος να κοιτάει την θέα!

Κατά τα άλλα η ποιότητα ζωής δεν περιγράφεται στην μονοκατοικία!!

Εχω μείνει για χρόνια και στα δύο!Θα σου πω 1 πράγμα πρακτικό!Αν αποφασίσεις μεζονέτα πρόσεξε καλά να έχει λουτρό και υπνοδωμάτιο στον κάτω όροφο!Γιατί πρέπει να φανταστεις οτι θα ανεβαίνεις 100φορές την μέρα την σκάλα και σε αρρώστια, και σε εγκυμοσύνη και στα γηρατειά..Επίσης ότι χαλάσει κι ότι ανάγκη έχεις την πληρώνεις εσύ κι ο εαύτος σου (πετρέλαιο, πότισμα, συντήρηση κήπου γενικά, σκούπισμα αυλής, απολύμανση)!Και το διαμέρισμα τι διαμέρισμα είναι??Γιατί από το δικό μου μπαλκόνι έχεις πιάτο την περιοχή από τον Λυκαβητό, όλο τον Υμμητό μέχρι την θάλασσα!Βλέπουμε ακόμα και αυτοκίνητα στην Αίγινα απέναντι!Και δεν μας κλείνει ούτε πρόκειται να μας κλείσει τίποτα!Αυτό το διαμέρισμα δεν το αφήνεις!Οποιος έρθει σπίτι, μας ξεχνάει οτι είμαστε εκεί και μένει χαζεμένος να κοιτάει την θέα!

Κατά τα άλλα η ποιότητα ζωής δεν περιγράφεται στην μονοκατοικία!!

Φανταστική ακούγεται η θέα σας!!! Μπράβο! Σίγουρα υπάρχουν κάποια διαμερίσματα που είναι πολύ αξιόλογα. Το πρόβλημα πάντα παραμένει στους τρίτους.... δηλ. τους συγκατοίκους. Και παλάτι να έχεις στον τελευταίο όροφο, δεν παύει αποκάτω να κατοικούν κι άλλοι! Δεν είσαι αυτόνομος και πρέπει να τους ρωτήσεις και να συμφωνήσεις για πολλά...

Τι εννοείς η ποιότητα ζωής στη μεζονέτα δεν συγκρίνεται? Γιατί αν διάβασες και πιο πάνω υπάρχει ένα θέμα με τους "ακροατές" που αποκτάς στη ζωή σου από τη στιγμή που θα μείνεις σε μεζονέτα όπου γύρω υπάρχουν μόνο μεζονέτες. Επειδή κι εμένα το διαμέρισμά μου είναι πάρα πολύ καλό, αλλά είπαμε....οι τρίτοι..., γι'αυτό δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Φανταστική ακούγεται η θέα σας!!! Μπράβο! Σίγουρα υπάρχουν κάποια διαμερίσματα που είναι πολύ αξιόλογα. Το πρόβλημα πάντα παραμένει στους τρίτους.... δηλ. τους συγκατοίκους. Και παλάτι να έχεις στον τελευταίο όροφο, δεν παύει αποκάτω να κατοικούν κι άλλοι! Δεν είσαι αυτόνομος και πρέπει να τους ρωτήσεις και να συμφωνήσεις για πολλά...

Τι εννοείς η ποιότητα ζωής στη μεζονέτα δεν συγκρίνεται? Γιατί αν διάβασες και πιο πάνω υπάρχει ένα θέμα με τους "ακροατές" που αποκτάς στη ζωή σου από τη στιγμή που θα μείνεις σε μεζονέτα όπου γύρω υπάρχουν μόνο μεζονέτες. Επειδή κι εμένα το διαμέρισμά μου είναι πάρα πολύ καλό, αλλά είπαμε....οι τρίτοι..., γι'αυτό δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Γιατί δεν βρίσκεις μεζονέτα εκτός συγκροτήματος;Να έχει γύρω γύρω κήπο από όλες τις πλευρές....

Γιατί δεν βρίσκεις μεζονέτα εκτός συγκροτήματος;Να έχει γύρω γύρω κήπο από όλες τις πλευρές....

Mιλάς για μονοκατοικία... αυτό δεν μπορείς να το βρεις από κατασκευαστή που χτίζει με "το σωρό" τις μεζονέτες... μόνο να τη χτίσεις μόνος σου. Οι μεζονέτες έχουν ένα μικρό κήπο μπροστά ή στο πλάι τους. Και δίπλα ο άλλος. Αλλωστε δεν θέλω να απομακρυνθώ από την περιοχή και να πάω μακρύτερα σε παραθαλάσσια προάστεια όπου ίσως να υπάρχει κάτι πιο άνετο... γιατί τότε θα έχω άλλα προβλήματα. Οπότε ή κτίζεις μόνος σου σε μεγάλο οικόπεδο ή παίρνεις μία από αυτές που πουλάνε οι κατασκευαστές και είναι 3 ή 4 ή μαζί σε μικρή απόσταση.

Mιλάς για μονοκατοικία... αυτό δεν μπορείς να το βρεις από κατασκευαστή που χτίζει με "το σωρό" τις μεζονέτες... μόνο να τη χτίσεις μόνος σου. Οι μεζονέτες έχουν ένα μικρό κήπο μπροστά ή στο πλάι τους. Και δίπλα ο άλλος. Αλλωστε δεν θέλω να απομακρυνθώ από την περιοχή και να πάω μακρύτερα σε παραθαλάσσια προάστεια όπου ίσως να υπάρχει κάτι πιο άνετο... γιατί τότε θα έχω άλλα προβλήματα. Οπότε ή κτίζεις μόνος σου σε μεγάλο οικόπεδο ή παίρνεις μία από αυτές που πουλάνε οι κατασκευαστές και είναι 3 ή 4 ή μαζί σε μικρή απόσταση.

Τι άλλα προβλήματα;Εγώ μένω σε διπλοκατοικία δίπλα στη θάλασσα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα...Οι γείτονες είναι σε απόσταση και δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλο!

Τώρα αν πρέπει να μείνεις σε συγκεκριμένη περιοχή, τότε αφού είναι δεδομένο ότι θα έχεις γείτονες (κάθε είδους) τότε καλύτερα μεζονέτα, να ζεις και σε ωραίο σπίτι!

Τι άλλα προβλήματα;Εγώ μένω σε διπλοκατοικία δίπλα στη θάλασσα και δεν έχω κάποιο πρόβλημα...Οι γείτονες είναι σε απόσταση και δεν ενοχλούμε ο ένας τον άλλο!

Τώρα αν πρέπει να μείνεις σε συγκεκριμένη περιοχή, τότε αφού είναι δεδομένο ότι θα έχεις γείτονες (κάθε είδους) τότε καλύτερα μεζονέτα, να ζεις και σε ωραίο σπίτι!

Εννοώ προβλήματα με αποστάσεις, σχολείο παιδιού, γιαγιά που θα μένει αλλού και πρέπει να κρατάει παιδί, σύζυγος που δουλεύει σε πολλά σημεία Αττικής και θα κάνει τρελλες διαδρομές κλπ... Δε διαφωνώ ότι είναι ωραία κοντά στη θάλασσα, άλλωστε είχα σπίτι στη Ραφήνα για χρόνια, αλλά αναλόγως που δουλεύει καθένας. Επειδή δεν μπορώ να απομακρυνθώ από την περιοχή μου, προσπαθώ να βρω ανθρώπους που έχουν αγοράσει μεζονέτα σε μικρό συγκρότημα (2-3 μεζον.) και να μου πουν κάποιες πληροφορίες.